Lifestyle BODY&SOUL nema prethodne stranice
ZAPAMTITE!

Kako zdravo smršavjeti trčanjem

objavljeno prije 13 sati i 30 minuta

Trčanje je jedan od efikasnijih načina topljenja kilograma, no samo ako tijekom treninga sagorite dovoljno kalorija, odnosno samo ako ostvarite deficit.  Pola kilograma u tjedan dana… više »

PRIPAZITE

7 savjeta za postizanje zdravog tena

objavljeno prije 16 sati i 28 minuta

Postoji mnogo razloga zašto volimo sunce - povećava razinu serotonina koji dokazano ublažava tjeskobu, proizvodi vitamin D koji je dobar za kosti, zube i kožu. Da… više »

COOL

Glazbena medicina je bezopasna i jeftina

objavljeno prije 18 sati i 30 minuta

Relaksirajuća glazba opušta pacijenta prije operativnog zahvata poput sedativa, pokazalo je američko istraživanje. Pjesme, koje su napisane da smanje stres, krvni tlak i usporave… više »

SAVJETI

Zašto su vlakna važna u prehrani?

objavljeno prije 20 sati i 30 minuta

Vlakna se nalaze u namirnicama koje svakodnevno konzumiramo i dio su ugljikohidrata iz biljaka koji se u želucu ne razgrađuju, već samo prolaze kroz probavni sustav. Neophodna su za dobru… više »

SAVJETI

Detoksikacija uma u 5 koraka

objavljeno prije 22 sata i 29 minuta

Detoksikacija se obično odnosi na tijelo, no kad je već doba godišnjih odmora, ne bi bilo loše napraviti isto i s - glavom. Naime, nakupljeni stres i svi osjećaji koji nas… više »

STVARNO?

Što plakanje radi našem tijelu?

objavljeno prije 1 dan i 16 sati

Kako plakanje utječe na naše tijelo najbolje je pokazalo najnovije istraživanje objavljeno u časopisu Emotion "Postali smo dublje zainteresirani za ovu temu kada smo… više »

STVARNO?

Koliko kalorija manje dnevno pokreće metabolizam?

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Brojanje kalorija najčešće nije uspješna metoda mršavljenja. Većina nas postane opsjednuto brojkom pa tako svu hranu promatramo kroz broj na etiketi. Međutim,… više »

SAVJETI

Namirnice koje štite od komaraca

objavljeno prije 1 dan i 20 sati

Komarci su dovoljno mali da ih ne uzimamo pretjerano ozbiljno, no ipak vi znamo neku osobu koju komarci izbjegavaju i koja nikada nema problema s ugrizima komaraca. Prema narodnim… više »

SAVJETI :)

Izravnajte trbuh za plažu u jedan dan

objavljeno prije 1 dan i 22 sata

Napuhani trbuh je neugoda, ali može i drastično narušiti vaše samopouzdanje. No, radi se o problemu s kojim se bore čak i osobe koje redovito vježbaju i jedu… više »

SAVJETI

Najbolja vježba koja čuva koljena

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Preskakanje vijače ili konopca, vježba koju mnogi nisu probali od djetinjstva, može biti odlična vježba za odrasle zbog toga što manje opterećuje koljena od trčanja i troši… više »

JEDITE!

Tri supernamirnice za prevenciju karcinoma

objavljeno prije 2 dana i 18 sati

Super namirnice, hrana bogata spojevima koji se smatraju posebno korisnima za naše zdravlje i dobrobiti, može biti snažnija od raka. Liana Werner-Gray za… više »

SAVJETI

Lagani ljetni detox

objavljeno prije 2 dana i 20 sati

Kako bi što lakše podnio vruće ljetne dane organizmu je potrebna adekvatna priprema. Malaksalost, znojenje i oticanje su samo neke od neželjenih pojava za vrijeme ljetnih dana,… više »

MLJAC

Ananas - sjajna voćka za vitku liniju

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

Ananas, egzotično voće bogatog okusa obiluje hranjivim tvarima i vlaknima. Preporuča se jesti kga svakodnevno, no ne pretjerivati s njim osobito ako uzimate određene lijekove.  Ono po… više »

ISPROBAJTE :)

Krastavci - sve što vam treba ovoga ljeta

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

Krastavci su omiljena preporuka nutricionista za zdravo mršavljenje tijekom ljeta, jer imaju malo kalorija, a zasitni su zbog velikog udjela vode. No, jednako tako, dermatolozi će ih… više »

zdrav i osvežavajući ljetni obrok - salata
ZAPAMTITE!

5 savjeta kako vratiti energiju hranom

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Niska energija nije rijetkost u ljetnim danima - em se iscrpljujemo više nego inače, pojede nas sunce, a bome i tulumari se više nego inače...stoga, svi koji imaju problema sa… više »