Lifestyle BODY&SOUL nema prethodne stranice
SAVJETI

Sačuvajte mozak - kvalitativno i kvantitativno

objavljeno prije 18 sati i 7 minuta

Ljudski mozak s godinama uobičajeno se smanjuje i njegov volumen smanjuje se oko 0,2 posto godišnje do 60. godine života a intenzivnije smanjivanje mozga povezano je s kognitivnim… više »

SAVJETI

Procijenite svoj fototip i zaštitite se od sunca

objavljeno prije 20 sati i 22 minute

Topliji dani izazivaju potrebu i želju boraviti na otvorenome, no ne smijemo zaboraviti na činjenicu da su, iako korisne za organizam, sunčeve zrake potencijalno opasne za zdravlje. Stoga bi… više »

MLJAC

Ananas - voće iz zdravog raja

objavljeno prije 22 sata i 37 minuta

Ananas potječe iz južne Amerike, ali najviše ananasa koje kupujete u trgovinama dolazi iz sjeveroistočne Azije, većinom s Filipina i Tajlanda. Možete ga jesti na pizzi, u smoothieju, u… više »

ZAPAMTITE!

Multitasking je loš za mozak

objavljeno prije 1 dan i 13 sati

Multitasking je postao gotovo pa obvezan - jutrima se provjerava e-mailove, surfa Facebookom, ispija se kava, slijedi odlazak na tramvaj ili vlak uz istodobno googlanje dodatnih informacija… više »

ZNATE LI?

Popodnevna siesta treba biti - kratka

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Drijemanje poslije ručka mnogima je omiljeno, štoviše, ima i onih koji i tijekom radnog tjedna uspiju uloviti malo odmora na poslu... što je zapravo sjajno. Naime,… više »

EH, DA...

Visokoprocesirana hrana tjera vas na još

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Industrijski prerađena gotova hrana i gotovi obroci potiču ljude da konzumiraju sve više hrane i debljaju se, pokazuje prvo istraživanje kojim se željelo utvrditi ima li ta hrana… više »

MLJAC

Avokado - riznica zdravlja koju ne smijete zanemariti

objavljeno prije 1 dan i 20 sati

Avokado je voće koje je unatoč svom egzotičnom podrijetlu i ne baš bogatoj ponudi ipak postalo popularno i u našim krajevima, no i dalje se pretežno koristi u industriji… više »

ZANIMLJIVO

Svako jutro jedno jaje - ipak?

objavljeno prije 1 dan i 22 sata

Jaja su sve donedavno bila na stupu srama - tvrdilo se da povisuju loš kolesterol, prigovaralo da imaju previše kalorija i slično, no u zadnje se vrijeme pokazalo da su to bili… više »

BACANJE LOVE

4 zdrave namirnice koje vam - ne trebaju

objavljeno prije 2 dana i 13 sati

Zdrava prehrana podrazumijeva zdrave namirnice, a među njima sigurno nisu gazirani sokovi, čips ili slatkiši, još manje peciva iz pekare... no, jednako tako postoje zdrave… više »

ZNATE LI?

Kad smo najviše optimisti?

objavljeno prije 2 dana i 16 sati

Optimizam nije isključivo vezan za karakter, ma što vi o tome mislili, no prema istraživanju provedenom na Sveučilištu Kalifornija, na njega utječe i životna… više »

SAVJETI

Kako donositi prave odluke?

objavljeno prije 2 dana i 20 sati

Donošenje odluka područje je na kojem se mnogi od nas spotiču. Studija objavljena u časopisu Health Psychology otkriva način kako olakšati odlučivanje, odnosno kako postati… više »

ZNATE LI?

Što je zdravije jesti za doručak?

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

Znate li što je zdravije za prvi obrok u danu - muesli ili zobene pahuljice? Oboje je vrlo jednostavno za pripremu zbog čega i je u samom vrhu namirnica koje jedemo prije, no… više »

SAVJETI

Pomladite mozak za deset godina

objavljeno prije 3 dana i 13 sati

Svakodnevno rješavanje sudokua može odgoditi starenje mozga za osam do deset godina, navode istraživači sa Sveučilišta Exeter i King's College London. Već se i… više »

EH, DA... :)

Odgađate li i vi sve?

objavljeno prije 3 dana i 16 sati

Je li i vama "sutra" najčešći odgovor na pitanje jeste li napravili nešto što ste trebali, a možda ste i skloni beskonačnom odgađanju i najmanjih obaveza i… više »

EH, DA...

I muškarcima kuca biološki sat

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Biološki sat najčešće se spominje u kontekstu žena i njihove plodnosti, no najnovija istraživanja pokazala su da ni muškarci nemaju puno više vremena za djecu. Ma… više »