Lifestyle BODY&SOUL nema prethodne stranice
ZAPAMTITE!

10 savjeta za zdrav život

objavljeno prije 7 sati i 55 minuta

Zdrav život svima nam je stalno na usnama i pameti, no rijetki zapravo znaju što to točno znači. Kako bi stvari bile jasnije, svjetski centar za istraživanje raka objavio je plan u 10… više »

PRIPAZITE :)

Soli treba - taman, ni previše, ali niti premalo

objavljeno prije 10 sati i 8 minuta

Prevelik unos soli povezan je, kao što vjerojatno već svi znaju, s visokim krvnim tlakom i većim rizikom za srčane probleme, ali je po novoj studiji kanadskih znanstvenika i premalo… više »

OSTANITE ZDRAVI

Zašto trebamo izbjegavati gazirana pića

objavljeno prije 12 sati i 24 minute

Gazirana pića odavno su na piku nutricionista jer ne donose ništa dobroga našem organizmu (zapravo čak ni ne osvježavaju trajnu, već izazivaju potrebu da ih pijete i dalje), a… više »

EH, DA...

Zašto smo stalno napuhani?

objavljeno prije 14 sati i 38 minuta

Nadutost ili napuhanost poznata je svima - osjećamo se kao da imamo barem pola tone i ne možemo zakopčati hlače koje su nam inače dobro, a osjećaj je još gori ako smo pritom na dijeti.… više »

STVARNO?

Izmjerite vrat, on sve zna o vašem zdravlju

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

Promjer vrata puno govori o našem zdravlju. Ukoliko vam se dogodi da ne možete zakopčati gumb košulje ili haljine oko vrata, možda vam je urgoženo zdravlje srca, pokatzuje… više »

ZAPAMTITE!

Vitku liniju treba održavati od djetinjstva

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

Debljina postaje svjetski problem, a zapravo je najgore što je u ukupnom broju pretilih sve više djece, koja će, ako ostanu takva zauvijek, biti - ne baš previše… više »

MLJAC

Zašto je važno jesti ribu od malih nogu?

objavljeno prije 1 dan i 14 sati

Zdrava prehrana može značajno smanjiti rizik od razvoja raka. To je dovelo do velikog interesa za ulogu omega-3 masnih kiselina - naročito u prevenciji raka dojke. Omega-3 masne… više »

OPA!

Želite se hraniti zdravije? Otkrit ćemo vam kako zavoljeti drugačije okuse!

objavljeno prije 2 dana i 8 sati

Svi mi volimo fino papati, ali to ne znači da je sva ta hrana dobra za naše zdravlje, pogotovo ona slana ili slatka, koja nam je obično i omiljena. Razlozi zašto baš to… više »

Ne diraj lava dok spava ;)
Jeste li znali?

Koliko je popodnevni san zapravo zdrav

objavljeno prije 2 dana i 10 sati

Zbog promjena u cirkadijskom ritmu, često od 13 do 15 sati svakog dana osjećamo popriličan umor ili uspavanost. Ako nam se pruži prilika malo prileći, trebali bismo je iskoristiti. Ljudi… više »

STVARNO?

Vikendom ipak možemo nadoknaditi san?

objavljeno prije 2 dana i 14 sati

Nedostatak sna dokazano loše utječe na zdravlje, a cijelo se vrijeme provlači priča kako izgubljeni san preko tjedna ne možemo nadoknaditi vikendom, štoviše, kaže se da… više »

ZANIMLJIVO!

Ovo su najbolje godine za stupanje u brak

objavljeno prije 3 dana i 3 sata

Pri ulasku u brak, obično se nadamo da će on trajati onako kako bi i trebao, do kraja života. Prema statistikama stručnjaka na američkom sveučilištu Utah, koji prate trendove u… više »

STVARNO?

Možete sve, ali nemojte jesti sami!

objavljeno prije 3 dana i 7 sati

Sreća je za neke neuhvatljiva, a za druge se čini kao da je jedu za doručak, ručak i večeru - a izgleda da je istina baš tu negdje. Naime, glavni razlog iz kojeg su ljudi nesretni,… više »

MA DA?

Dakle,stvarno - deblja nas i prašina?!

objavljeno prije 3 dana i 12 sati

Pretilost je već prerasla u ozbiljan problem s kojim se bore razvijene zemlje - manjak fizičkih napora i brza i kalorična hrana (a zapravo vrlo siromašna nutrijentima) čine ljude… više »

ZANIMLJIVO

Nutrijenti koji ženama najčešće nedostaju

objavljeno prije 3 dana i 14 sati

Zdrava prehrana zapravo znači unošenje svih potrebnih nutrijenata, naročito onih esencijalnih, kako bi naš organizam savršeno funkcionirao. No, to vrlo često nije slučaj,… više »

SAVJETI :)

Stepenice, a ne lift - obavezno!

objavljeno prije 4 dana i 7 sati

Stepenice nam svima idu na živce, pogotovo onima koji žive na višim katovima i, prije ili kasnije, počinjemo obavezno koristiti lift. No, ako pitamo stručnjake, tu grdno… više »