Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

Meditacija je kao godišnji odmor

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

U doba korone sve je neizvjesno, pa tako i godišnji odmori - hoće li ih biti, hoćete li moći otići na more ili u planine? Znamo da zvuči sumanuto, ali u tome bi vam mogla pomoći… više »

VAŽAN

Kako se opskrbiti važnim vitaminom D u doba pandemije

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Priroda je zamislila da potrebe za vitaminom D osiguravamo izlaganjem suncu, no u vrijeme pandemije novim koronavirusom kada većina stanovništva boravi u zatvorenom, ne smijemo… više »

SAVJETI

Strateško korištenje namirnica u izolaciji

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Kad razmišljamo o opskrbi, skladištenju i strateškom korištenju namirnica važno je birati namirnice koje će nam osigurati dovoljnu količinu hranjivih tvari,… više »

SAZNAJEMO

Kako vježbati kod kuće u 7 koraka

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Ovih je dana važno da ostanemo fokusirani, pozitivni i da nastaviti dalje s planom treniranja. Garmin pametni satovi nude više od 20 ugrađenih sportskih aplikacija zajedno s vježbama… više »

Kako da ostanemo povezani bez izravnog kontakta?

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Sa sve većim brojem ljudi koji su zbog širenja koronavirusa prisiljeni na karantene, samoizolaciju ili socijalno distanciranje, raste rizik od još jedne prijetnje po javno… više »

Požurite! / Pixabay
NAPOKON

8 tisuća koraka dnevno produljuje život

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Broj koraka koje napravimo dnevno ipak ima veze sa zdravljem i dugovječnošću, pokazalo je upravo objavljeno istraživanje. U studiji, objavljenoj u časopisu JAMA, utvrđeno je da su među… više »

COOL

Vježbanje donosi više sreće od novca

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Novcem ne možemo kupiti sreću, ali vježbanjem možemo. Znanstvenici sa Sveučilišta Yale i Oxford dokazali su da nas redovita tjelovježba može učiniti zaista sretnima i psihički jakima.… više »

FAKE NEWS

Sve laži o koroni koje se šire društvenim mrežama

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Na društvenim mrežama mnogo se puta pojavila objava s 10 metoda kako se može spriječiti koronavirus. Pritom navodeći preporuke koje su navodno utvrdili stručnjaci… više »

PITANJE

Mogu li kućni ljubimci prenijeti COVID-19?

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu sastavio je opsežan odgovor o mogućnostima prijenosa zaraze putem kućnih ljubimaca. U nizu svakodnevnih informacija vezanih uz nove spoznaje… više »

SAVJETI

Treba li stvarno prati namirnice iz trgovine?

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Ukoliko ste ovih dana mahnito sapunom prali sve kupljene namirnice u nadi da ćete sa njim ukloniti koronavirus, ne brinite, niste jedini. No stručnjaci ipak savjetuju da to ne radite. Sapun i… više »

EHHH...

Rad od kuće nije za svakoga

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Globalni fenomen rada od kuće koji bi trebao održati proizvodnju i efikasnost tokom pandemije koronavirusa bi mogao imati suprotan efekt i stvoriti pad u produktivnosti koji bi… više »

SAVJETI :)

Zdrava prehrana u izolaciji

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Hrvatski zavod za javno zdravstvo preporuča kako si osigurati dovoljnu količinu hranjivih tvari, vitamina i minerala u kućnim uvjetima. Ne zaboravite na raznolikost u prehrani u kućnim… više »

SAVJETI

Obojite pisanice prirodnim bojama

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Uskrs i pisanice idu ruku pod ruku, a iako se boje mogu nabaviti u trgovinama, ljepše će biti ako se potrudite i obojate ih prirodnim bojama. Sve što nam treba je jedan ili… više »

MLJAC :)

3 razloga da jedete jaja

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Jaja mnogi izbjegavaju, no evo zašto bismo ih trebali jesti češće, bez obzira na količinu kolesterola u ovim proteinskim bombicama. U stotinu grama jaja nalazi se oko 150… više »

SAVJETI

5 najboljih prirodnih pomagača u borbi protiv alergija

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Simptome raznih vrsta alergija i s time povezani pad imuniteta možete olakšati na prirodan način uz cjeloviti pristup. Razgovarali smo s bio&bio savjetnicom i homeopatkinjom, Denis… više »