Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

5 namirnica za keto dijetu

objavljeno prije 23 dana i 23 sata

Keto dijeta može biti malo nezgodna, jer mnoge prerađene namirnice nisu dozvoljene, a čak i neke određene namirnice pune škroba. Tanjur trebate napuniti hranom s niskim… više »

STVARNO?

Zašto nas kava diže - ali i spušta?

objavljeno prije 24 dana i 1 sat

Kava je jedan od najomiljenijih napitaka, naročito zbog toga što nas uspješno budi i održava energiju na visokoj razini, no ponekad nas i spušta pa se osjećamo umorno i… više »

STVARNO?

Kako čaj usporava starenje?

objavljeno prije 24 dana i 16 sati

Konzumiranje čaja samo četiri puta tjedno može ojačati vaš mozak i potencijalno usporiti proces starenja, sugerira novo istraživanje. .straživanje je objavljeno u… više »

SAVJETI

3 vitamina koji vraćaju snagu i tjeraju stres

objavljeno prije 24 dana i 19 sati

Zdrava prehrana temelj je našeg dobrog psihofizičkog stanja, pa ne treba zanemariti činjenicu da određeni vitamini mogu igrati vitalnu ulogu u borbi protiv stresa, umora i… više »

DA?!

Što će najbolje utažiti žeđ?

objavljeno prije 24 dana i 21 sat

Voda je prva stvar za kojom ćemo posegnuti kada smo žedni, no ona nije i najbolje rješenje, pokazalo je istraživanje provedeno na škotskom Sveučilištu St.… više »

PRIPAZITE

Pretilost definitivno vodi u depresiju

objavljeno prije 24 dana i 23 sata

Pretilost je postala prava pošast u modernom svijetu, a kako je istovremeno došlo do eksplozije depresivnih stanja, nije dugo trebalo da se znanstvenici pozabave… više »

EH, DA... :)

Kako sve jesen utječe na naše zdravlje?

objavljeno prije 25 dana i 1 sat

Jesen je stigla, a promjena vremena, niže temperature te jesenski uvjeti utječu na zdravlje ljudi. Zapravo je pitanje kako pomoći tijelu da se lakše nosi s promjenom godišnjeg… više »

PRIČA IZ ŽIVOTA

Gubim li samu sebe?

objavljeno prije 25 dana i 16 sati

Prijatelji su bogatstvo, razgovori s njima donose zrna razuma, smjer za dalje. To me sad spašava, drži glavu iznad vode, tonem, tlo pod nogama gubim, ne prepoznajem se, to nisam… više »

MYTHBUSTERS

Tjestenina ne deblja, ma što vi mislili o tome

objavljeno prije 25 dana i 19 sati

Dijete s niskom razinom ugljikohidrata, poput dijeta Whole30 i Keto, postale su popularne u zadnje vrijeme, a mnogi pretpostavljaju da se, ako žele smršavjeti, trebaju izbjegavati… više »

KOMPLICIRANO :)

Generacija Z i društvene mreže

objavljeno prije 25 dana i 21 sat

Postoje brojne spekulacije kad je riječ o generaciji Z i njihovom korištenju društvenih mreža. Jesu li im već dosadile? Dijele li još uvijek sadržaj putem njih? Pouzdaju… više »

SAVJETI

Namirnice koje treba izbjegavati prije treninga

objavljeno prije 25 dana i 23 sata

Za povećanje izdržljivosti klinička nutricionistica Nicole Lund iz Centra za sportske aktivnosti u New Yorku savjetuje izbjegavati pet vrsta namirnica. Prije svega, masti se ne bi… više »

ZNALI SMO :)

Pretilost nije posljedica lijenosti

objavljeno prije 26 dana i 1 sat

Pretilost je epidemija koja je zahvatila većinu čovječanstva, naročito u razvijenim zemljama, a sve se glasnije čuje da je jedan od glavnih uzroka lijenost i nedostatak volje za… više »

MLJAC :)

Orašasti plodovi ipak pomažu da smršavite

objavljeno prije 26 dana i 16 sati

Orašasti plodovi sjajni su za zdravlje, a utjecaj je stvarno višestruk - od prevencije srčanih bolesti, dijabetesa, raznih vrsta tumora pa… više »

Foto: Pexels
ČUDO PRIRODE

Zašto trebamo jesti med svaki dan

objavljeno prije 26 dana i 19 sati

Med je pravo čudo prirode - ne kvari se, uništava gotovo sve štetne tvari koje unosimo u organizam i zapravo je jedini proizvod prirode kojem se može s pravom reći da je… više »

SAVJETI

5 savjeta za ublažavanje depresije

objavljeno prije 26 dana i 23 sata

Depresija je postala globalna pošast - preko 300 milijuna ljudi pati od nje, a kako je riječ o psihičkom stanju koje treba shvatiti ozbiljno, važno je podijeliti savjete stručnjaka na… više »