Lifestyle BODY&SOUL
ZAPAMTITE!

Za što se NE koristi maslinovo ulje

objavljeno prije 24 dana i 19 sati

Maslinovo ulje sadrži brojne aktivne fitonutrijente, poput polifenola i flavonoida, koji također imaju protuupalna svojstva. Njihovim djelovanjem smanjuju se simptomi astme, artritisa i… više »

Kad su stvari van naše kontrole... /Foto: Pexels
STVARNO?

Kako najbolje iskoristiti bijes

objavljeno prije 24 dana i 22 sata

Ljutnja je jedna od najprimitivnijih emocija koje smo u stanju osjetiti, a njezin raspon kreće se od blage frustracije do potpunog bijesa. Ona je dio našeg instinkta za… više »

ZAPAMTITE!

Preskakanje večere ipak je korisno za zdravlje i mršavljenje

objavljeno prije 25 dana i 13 sati

Na kilograme ne utječe samo kalorijska vrijednost obroka, nego i vrijeme u kojem ga jedemo. - prevedeno, preskočite večeru! "Konzumacija obroka u skladu s cirkadijskim ritmom, što… više »

OPREZNO

Kupljenu odjeću prvo - operite!

objavljeno prije 25 dana i 16 sati

Shopping je najčešće zabavan, no nakon što se vratimo, prvo moramo staviti odjeću u mašinu i oprati je, kažu stručnjaci. U suprotnom, za nekoliko dana na koži bi se… više »

MA DA?

Hladan tuš vas neće rashladiti

objavljeno prije 25 dana i 18 sati

Vani je vruće i umirete od želje da se rashladite pod hladnim tušem? Nemojte, jer će vam to samo otežati podnošenje visokih temperatura. Bolje je istuširati se mlakom… više »

COOL

Kako nagovoriti djecu na zdravu hranu

objavljeno prije 25 dana i 20 sati

Djeca ne jedu uvijek najzdraviju hranu, no ako im opetovano ponudite jela koja im se u početku i nisu baš svidjela, navodeći pritom koristi od njihova konzumiranja, mogli biste ih… više »

A VI?

Što nam je važno kad kupujemo hranu?

objavljeno prije 25 dana i 22 sata

Europljani su dobro obaviješteni o opasnostima po zdravlje koje vrebaju iz tanjura, no pri odluci o kupnji važniji kriteriji su im cijena i podrijetlo proizvoda, a hrvatski… više »

MYTHBUSTERS

Mitovi o mineralnoj vodi

objavljeno prije 26 dana i 13 sati

Mineralna voda piće je koje izaziva oprečna mišljenja. Jedni je smatraju ljekovitom, dok drugi smatraju da voda s mjehurićima nije ni približno zdrava poput obične vode. Istraživanja… više »

SAVJETI

5 savjeta za očuvanje zdravlja na odmoru

objavljeno prije 26 dana i 16 sati

Na putovanju ili izletu na otvorenom mogu nam se dogoditi različite nezgode, ozljede i ubodi. Bez obzira na to kamo putujete, uvijek bi trebali ponijeti svoju malu putnu ljekarnu u kojoj će… više »

POSLUŠAJTE

Kako se ipak natjerati na vježbanje

objavljeno prije 26 dana i 20 sati

Čak i ako ste zdravi, bez znakova bolesti srca ili krvnih žila, niska kardiorespiratorna kondicija mogla bi biti znak upozorenja na buduće probleme, navodi se u studiji objavljenoj u stručnom… više »

ZAPAMTITE!

Koliko nam kreme za sunčanje stvarno treba?

objavljeno prije 26 dana i 22 sata

Opekline od sunca mogu predstavljati velik zdravstveni problem, pa ih je bolje spriječiti nego liječiti, podsjećaju britanski dermatolozi. Da vam koža ne bi pocrvenjela, po najnovijem… više »

BZZZZ

3 savjeta za tjeranje komaraca

objavljeno prije 27 dana i 13 sati

Komarci i ljeto idu, nažalost, ruku pod ruku, pa vjerojatno nema osobe koja se nije probudila češući se po svim dijelovima tijela koji su ostali otkriveni. Kako biste ih se što… više »

FORA

Povećajte kreativnost na zanimljiv način

objavljeno prije 27 dana i 16 sati

Idući put kada vam ponestane inspiracije posegnite za videoigricama koje igračima pružaju veliku slobodu. Istraživanje provedeno na Sveučilištu Iowa pokazalo je da određena vrsta… više »

ODLIČNO

Mali trik za uspješno mršavljenje

objavljeno prije 27 dana i 18 sati

Svi koji žele izgubiti kilograme imaju na raspolaganju cijelu paletu dijeta, a žele li proces ubrzati, u prehranu bi trebali dodati dvije žličice jabučnog octa i naravno… više »

Foto: Pexels
JESTE LI?

Koliko ste stvarno društveni?

objavljeno prije 27 dana i 20 sati

Čovjek je društveno biće, pa mnogi među nama provedu bar dio dana okruženi potpunim neznancima, na putu do posla, dok sjede u parku ili kafiću, za vrijeme kupnje u nekom shopping… više »