Kultura nema prethodne stranice
SUBSCENA

Škvadra u Galeriji Siva - 'Cijenkanje'

objavljeno prije 1 sat

Škvadra je umjetnička organizacija mladih, profesionalnih plesnih umjetnika druge generacije odsjeka za suvremeni ples na Akademiji dramskih umjetnosti. Škvadra je nastala iz… više »

FESTIVALI

Dimensions festival objavio finalna imena

objavljeno prije 3 sata i 20 minuta

S pogledom u budućnost i ljeto koje nam stiže Dimensions festival je zaokružio svoju ovogodišnju postavu s novim imenima, a to su DJ Bone, DJ Masda, Peach, Mala, Shackleton,… više »

ANIMAFEST

Ralph Bakshi dobitnik je Nagrade za životno djelo

objavljeno prije 3 sata i 52 minute

Vijeće Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb godišnju Nagradu za životno djelo dodijelit će animatoru, redatelju i producentu Ralphu Bakshiju. Ralph Bakshi… više »

KONCERTI

Andrija u Začaranoj Močvari

objavljeno prije 4 sata i 50 minuta

ANDRIJA (Kutina) Web: Bandcamp, Instagram, Youtube "Život je prekratak da bi se čekalo..." Zvuče li vam te riječi imalo poznato? To se pitao i… više »

OSVRT

Dva ciklusa Gorana Petrača

objavljeno prije 5 sati i 50 minuta

Akademski slikar Goran Petrač, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor je zapaženog opusa koga čine brojni ciklusi, od slika u ulju i akrilu do crteža. Nedavno smo mogli vidjeti njegova… više »

STIFF

Otvoren poziv za STIFF '21

objavljeno prije 6 sati i 50 minuta

STIFF festival već osmu godinu za redom razvija popratni izložbeni program koji razrađuje i komplementira tematski fokus filmskog programa. S naglaskom na suvremene umjetničke prakse,… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 9 sati i 51 minutu

Eto što ima HGU Stream Sessions - CHUI, 17.30 - online više »

ZFF

Influencerica u kinima

objavljeno prije 22 sata i 20 minuta

Film 'Influencerica', posveta ludilu društvenih mreža švedsko-poljskog redatelja Magnusa von Horna koja je ušla u službenu selekciju prošlogodišnjeg… više »

HUMANITARNO

Književna humanitarna akcija Domina i Solidarne

objavljeno prije 1 dan

Udruga Domino i zaklada Solidarna osmislile su humanitarnu književnu akciju kako bi i nakon Valentinova, sve do nadolazećeg Dana žena, nastavili širiti ljubav, odgovornost i… više »

BERLINALE

Počeo Berlinale u digitalnom okruženju

objavljeno prije 1 dan i 3 sata

Svakog dana profesionalnoj publici će preko online platforme biti na 24 sata biti ponuđeno gledanje filmove i jednog od festivalskih programa.  Natjecateljski program, u kojem se ove… više »

NAJAVE

M.O.R.T. u novom OGT live sessionu

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Sinjska punk blues grupa M.O.R.T. pobrinula se za dozu poetičnog ludila i početak tjedna je zadužila za novu epizodu OGT Live Sessiona snimljenu u kući dobre glazbe, Vintage Industrial baru.… više »

UMJETNOST

Guernica se vratila Rockefelleru

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Tapiseriju je 1955. naručio Nelson Rockefeller stariji pošto mu Picasso nije želio prodati originalnu sliku. Izradila ju je francuska radionica Jacqueline de La Baume-Dürrbach, a… više »

FILMOVI

Usidjelice u kinima širom Hrvatske

objavljeno prije 1 dan i 6 sati

Novi film u distribuciji Restart labela, USIDJELICE, koji istražuje kineski fenomen i „državni problem 21. stoljeća" - neudane žene, hrvatsku premijeru imat će u petak, 5. ožujka, u… više »

POEZIJA

Natječaj za haiku poeziju

objavljeno prije 2 dana

Natječaj pod nazivom "Prema suncu-ususret Olimpijskim igrama u Tokiju" otvoren je kako bi se povezale japanska i hrvatska kultura, izvijestili su u ponedjeljak iz… više »

RADIONICE

Ciklus radionica Divert online zajednica

objavljeno prije 2 dana i 1 sat

Divert inkluzivni plesni kolektiv provodi ciklus radionica DIVERT online zajednica u kojima kroz tri različite vrste radionica, odnosno kroz šesnaest online susreta uživo… više »