Kultura nema prethodne stranice
NAJAVE

Dva iznimna filmska ostvarenja na programu siječanjskog izdanja Queer MoMenti u kinu Europa

objavljeno prije 4 sata i 43 minute

Filmski program Queer MoMenti nastavlja se 29. i 30. prosinca /srijeda, četvrtak/ s adresom u zagrebačkom kinu Europa, Varšavska 3, prikazivanjem dvaju filmskih naslova iz britanske… više »

JUBILEJ

Deset godina hit komedije 'Vesele žene Hrvatske'

objavljeno prije 6 sati i 13 minuta

Čistačice Zagorke sa Zrinjevca koje razglabaju o politici, starice koje se spremaju na estetsku operaciju, tradicionalne svekrve i neviste u Dalmatinskoj zagori, agramerske dame u potrazi za… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski slikar Peter Weisz

objavljeno prije 6 sati i 43 minute

Peter Weisz, suvremeni hrvatski i izraelski likovni umjetnik, akademski slikar, kontinuirano stvara u svom atelijeru niz desetljeća, izlaže na brojnim izložbama diljem svijeta. G. Weisz,… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 8 sati i 14 minuta

K. D. Vatroslava Lisinskog (20h, 30 kn) Mladi u Lisinskom & HDGU: Valentina Črnjak, violončelo i Josipa Bartovčak, klavir Vinyl bar (20.30h, 30 kn) Živa voda: Depeche Mode više »

NAJAVE

Jon Spencer s novim bendom i albumom stiže u Vintage Industrial

objavljeno prije 1 dan

Legendarni Jon Spencer stiže premijerno u Vintage Industrial 22. ožujka u sklopu europske turneje na kojoj promovira svoj prošlogodišnji solo album 'Spencer Sings The Hits!' uz… više »

FESTIVALI

Na Sea Star dolaze najveći titani elektronske scene Sven Väth i Nina Kraviz

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Najjači Sea Star do sada svoje će ovogodišnje adute publici predstaviti kroz nekoliko valova u sljedećim tjednima, od kojih prvi danas donosi line up predvođen s dva giganta svjetske… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Ivana Zerovnik, fotografkinja

objavljeno prije 1 dan i 6 sati

Ivana Zerovnik, suvremena hrvatska umjetnica, fotografkinja i slikarica autorica je slojevitog i zanimljivog opusa. Razgovaramo s umjetnicom o radu na novom ciklusu. Gđo Zerovnik, Vaše… više »

FESTIVALI

Počinju Filmske mutacije: Festival nevidljivog filma XII

objavljeno prije 2 dana

Dvanaesto izdanje Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma održava se pod naslovom GESTE UNDERGROUNDA od 20. 01. do  4. 02. 2019. u zagrebačkim kinima Europa i Tuškanac,… više »

NAJAVE

Pozdrav novom valu za tjedan dana u Zagrebu

objavljeno prije 2 dana i 6 sati

Glazbena trupa POZDRAV NOVOM VALU sastavljena od izvrsnih glazbenika i bivših članova danas kultnih bendova 80-ih vraća se još jednom u Vintage Industrial kako bi nam dočarala… više »

INMUSIC 2019

Sofi Tukker stiže na INmusic festival #14

objavljeno prije 3 dana i 2 sata

Sofi Tukker su Sophie Hawley-Weld i Tucker Halpern, a upoznali su se na Sveučilištu Brown u SAD-u gdje su počeli zajedno stvarati glazbu. Svoju prvu pjesmu "Drinkee" objavili su u… više »

NAJAVE

Harvo Jay prije Svemirka u Tvornici kulture 1. veljače

objavljeno prije 3 dana i 6 sati

Svemirko uskoro stiže u zagrebačku Tvornicu kulture, a na koncertu 1. veljače će im se na pozornici pridružiti i sjajni Harvo Jay. Harvo Jay nastaje kao solo projekt Hrvoja Dešića, no… više »

CEKATE

Noć Rudija Supeka u Cekateu

objavljeno prije 4 dana i 2 sata

U petak, 18. siječnja 2019. s početkom u 17,00 sati u Centru za kulturu Trešnjevka održat će se najveće neformalno okupljanje sociologa pod nazivom Noć Rudija Supeka, u… više »

NAJAVE

We Are Dark Angels u Vintageu

objavljeno prije 4 dana i 5 sati

Nakon odličnog koncerta Joja Mayera & NERVE, Big Yellow House u Zagreb dovodi još jednu glazbenu poslasticu. Vintage Industrial Bar ugostit će 30. siječnja njujorški duo We… više »

PREDSTAVE

Duet za jednog na Sceni Ribnjak

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

Predstava je inspirirana istinitom pričom slavne glazbenice kojoj se, nakon što joj je dijagnosticirana opaka bolest i iz ruku oduzeta najveća ljubav - violina, cijeli život… više »

FESTIVALI

Još mjesec dana do početka 4. KinoKino Festivala

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

Kraj veljače posebno je vrijeme za najmlađe ljubitelje filma jer ih tada očekuje festival skrojen po njihovoj mjeri, Međunarodni filmski festival za djecu - KinoKino, gdje se odlazak u kino… više »