Kultura nema prethodne stranice
KAZALIŠTE

Prva izvedba 'Trilogija' Petre Hrašćanec i Saše Božića u Zagrebu

objavljeno prije 11 sati i 59 minuta

U spomenutim projektima sudjeluju švicarska umjetnica Simone Aughterlony, francuski vizualni umjetnik Bruno Pocheron, njujorški umjetnici Nathan Lemoine i Hahn Rowe, hrvatski… više »

NAJAVE

Nova sezona Kazališta KNAP

objavljeno prije 14 sati i 59 minuta

Kazalište KNAP najavljuje novu kazališnu sezonu 2022./2023. u kojoj donosi zanimljiv i raznovrstan repertoar te priprema novitete koji će se čitati na suvremen i inovativan… više »

FILMOVI

U Kinu Kinoteka kreće „Galaksija Bowie“

objavljeno prije 17 sati i 59 minuta

David Bowie jedan je od najistaknutijih umjetnika 20. stoljeća, a spada među one koji su transformirali način na koji gledamo i razumijemo ne samo glazbu, nego i umjetnost, popularnu kulturu,… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 1 dan

Eto što ima: Tabu, 18h - The Garden Brewery Sam Rotman, 19h - Koncertna dvorana Blagoja Berse Festival akustične melodije- Siget 2022., 19h - Glazbena Kuća Bar Puštaj Nulte, 20h… više »

PERCEIVE ART

Natječaj za predstavljanje umjetnika

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

Portal PerceiveArt lansiran je 13.11.2013. godine kao jedan od rijetkih, ako ne i jedini, portal u Hrvatskoj koji je posvećen isključivo likovnoj umjetnosti i na kojem možete pronaći stručne… više »

FILMOVI

Novi filmski hit u hrvatskim kinima

objavljeno prije 2 dana i 11 sati

Nakon velikog uspjeha u regiji i projekcije u nacionalnom programu ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala novi filmski hit Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovjek"… više »

NAJAVE

Poljski stoneri Tortuga sredinom listopada u Močvari

objavljeno prije 2 dana i 18 sati

Da je Poljska postala jedan od europskih epicentara ekstremne i žestoke glazbe, dokazat će i stoner doom bend Tortuga. Ljubitelji takvog zvuka s primjesama psihodelije, kao i ljubitelji H.F.… više »

TVORNICA

Tvornica kulture najavila je bogatu jesensku koncertnu sezonu

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

Tvornica kulture najavila je bogatu jesensku koncertnu sezonu s više od 30 koncerata i festivala u organizaciji niza domaćih promotera i samog kluba. Tim je povodom sinoć u Malom… više »

NAJAVE

The Ocean u petak u Zagrebu

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Berlinski The Ocean, još znani i kao The Ocean Collective, spadaju u red najutjecajnijih i najuglednijih europskih progressive/sludge metal bendova. Grupa skupljena 2000. godine oko… više »

OSVRT

Ranko Ajdinović na ArtZagreb 2022.

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Istaknuti suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Karlovca Ranko Ajdinović, autor snažnog i izazovnog opusa, čest izlagač na brojnim izložbama, prošlog se tjedna… više »

KINO

Tjedan u Kinoteci uz KinoKino

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

Filmsko-čitateljski klub zajednički je projekt Književnog kluba Booksa i kina Kinoteka, osnovan s ciljem istraživanja odnosa filma i književnosti. Tema prvog ovosezonskog izdanja bit će… više »

NAJAVE

J.R. August konačno u Zagrebu

objavljeno prije 4 dana i 11 sati

Jedan od najznačajnijih kantautora nove generacije, sjajni J.R. August 29.9. vraća se u klub u kojem je započeo svoju koncertnu karijeru, Vintage Industrial. Višestruki dobitnik… više »

ATTACK

Red stripa, red glazbe, red razgovora - tjedan u Attacku

objavljeno prije 5 dana i 11 sati

OHOHO festival, 29.9.-2.10.2022, sudjelovanje besplatno OHOHO festival je prostor za kreativnost, stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca… više »

FESTIVALI

U srijedu počinje 7. KinoKino

objavljeno prije 5 dana i 15 sati

Glavni program KinoKina i ove će godine donijeti presjek najvažnijih dugometražnih igranih filmova za djecu iz cijeloga svijeta, raznolikih žanrova i tema. Festival po mjeri najmlađe publike… više »

NAJAVE

Twilight Party i koncert grupe Painkiller Party

objavljeno prije 5 dana i 16 sati

U petak 30.09.2022. će se u zagrebačkom popularnom klubu Hard Place održat Twilight Party na kojem će uživo nastupiti berlinska electrocore industrial atrakcija pod nazivom Painkiller Party,… više »