Kultura nema prethodne stranice
GLAZBA

Prvi riječki festival po mjerama

objavljeno prije 34 minute i 4 sekunde

Program se odvija u okviru projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, a organizator je udruga Ri Rock. Vanja Kauzlarić iz ove udruge kazao je da se festival trebao prvotno održati… više »

IZLOŽBE

'Street under Balcony' Brune Pogačnika u Laubi

objavljeno prije 5 sati i 11 minuta

Od novog street arta u dvorištu Laube, preko umjetničke intervencije TARWUK na stropu Bistroa Lauba, do galerijskog prostora u koji je postavljen mural preuzet sa zida u Branimirovoj,… više »

GOTOVO

Posljednja predstava skupine BADco.

objavljeno prije 7 sati i 4 minute

BADco. prestaje s produkcijom nakon 20 godina djelovanja jer, kako je objasnio redatelj Goran Sergej Pristaš, nisu uspjeli stvoriti mogućnost daljnjeg produkcijskog… više »

FILM

Produženi vikend Kinokluba Zagreb

objavljeno prije 9 sati i 2 minute

Kinoklub Zagreb ovu radnu sezonu privodi kraju uz produženi vikend - projekciju radionice Filma eseja u četvrtak, Monsterclass s Robertom Knjazom u petak i predavanje Sandre Križić Roban na… više »

71. DLJI

Otvaraju se 71. Dubrovačke ljetne igre

objavljeno prije 9 sati i 32 minute

Sedamdeset i prve Dubrovačke ljetne igre održat će se tradicionalno od 10. srpnja do 25. kolovoza no u smanjenom formatu zbog trenutnih epidemioloških COVID-19 mjera u Hrvatskoj i… više »

FESTIVALI

Martinska ovo ljeto pleše uz prilagođene uvjete

objavljeno prije 11 sati i 32 minute

Na Martinskoj kod Šibenika, festivalskoj destinaciji koja je oživjela prošlo ljeto u srcu Dalmacije, uskoro kreće druga sezona. Tijekom srpnja i kolovoza održat će se… više »

KONCERTI

Ljetne pozornice Bundek

objavljeno prije 1 dan

Ovog četvrtka 9.7. manifestaciju otvara Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Siniše Leopolda, uz goste, sopranisticu Barbaru Suhodolčan i Kvartet Gubec u… više »

IZLOŽBE

Godišnja izložba članova HDLU 2020.

objavljeno prije 1 dan i 2 sata

U četvrtak, 16. lipnja, 2020. u 20.00h u Domu hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se grupna izložba pod nazivom Godišnja izložba članova HDLU. Otvorenje će se… više »

PREDSTAVE

Pet godišnjih doba u CEKATEu

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

U utorak, 14. srpnja 2020. s početkom u 21,30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će izvedena predstava Pet godišnjih doba umjetničke… više »

OTKAZI

Ferragosto JAM ipak 2021.

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Unatoč iznimnim naporima i velikoj želji da Ferragosto JAM održimo ovog ljeta od 5. do 9. kolovoza na Orahovačkom jezeru u izmijenjenom i prilagođenom obliku, nakon detaljnog razmatranja, s… više »

IZLOŽBE

We are watching you

objavljeno prije 1 dan i 7 sati

Živimo u vremenu u kojem je suvremena tehnologija omogućila maksimalnu izmjenu informacija, brzu komunikaciju kao i mogućnost samoprezentacije i realizacije što je u konačnici… više »

F12

Art u Park 2020. / F12

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

F12 platforma poziva sve zainteresirane autore i kreativce da se sa svojim donacijama, odnosno autorskim radovima, uključe u novi izložbeni postav projekta "Art u park" koji će biti… više »

KULTURA

6. festival Prvi prozak na vrh jezika

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

Ovogodišnji Festival književnosti Prvi prozak na vrh jezika, koji okuplja mlade a već nagrađene autore, održat će se od 8. do 10. srpnja. U parku ispred Bookse tijekom tri dana… više »

FILMOVI

Woody Allen - novi film u San Sebastianu

objavljeno prije 2 dana

Film je snimljen prošlog ljeta u i oko San Sebastiana, mondenog ljetovališta na sjeveru Španjolske, a u središtu priče je američki par koji dolazi… više »

COOL

Ljeto u MSU - Mile Kekin

objavljeno prije 2 dana i 2 sata

Frontmen jednog od naših najpoznatijih bendova, Hladnog piva, i jedan od najznačajnijih autora regije, Mile Kekin, nastupa na trećem koncertu ovogodišnjeg Ljeta u MSU. Dvije… više »