Kultura nema prethodne stranice
NAJAVE

High5 11. listopada u Vintage Industrialu

objavljeno prije 9 sati i 33 minute

Zagrebački trap junaci High5 svoju dosad koncertno najbogatiju godinu zaključit će 11. listopada u Vintage Industrialu. Velikom samostalnom koncertu prethodit će izlazak novog singla. Proboj… više »

NAJAVE

House of Flamingo predstavlja: ‘Interview With a Drag Queen’

objavljeno prije 15 sati i 4 minute

U petak, 23. kolovoza, u Klubu Močvara (Trnjanski nasip bb) kolektiv House of Flamingo uprizorit će zagrebačku premijeru svoje nove izvedbene drag poslastice i najboljeg antidepresiva za… više »

IZLOŽBE

Brigitte Lacombe u rujnu u Francuskom paviljonu

objavljeno prije 16 sati i 4 minute

Zagreb će u rujnu ugostiti jednu od najuglednijih svjetskih fotografkinja Brigitte Lacombe čiji će radovi biti predstavljeni na izložbi pod nazivom "Cinema/Portraits" u Francuskom paviljonu u… više »

ERASMUS +

Aktivisti, umjetnici, kulturnjaci - prijavite se!

objavljeno prije 16 sati i 33 minute

Otvoren je poziv za prijavu sudionika/ca za sudjelovanje na projektu ACTART u sklopu Erasmus+ programa razmjene mladih koji će se odvijati u Zagrebu od 30. rujna do 6. listopada 2019. godine.… više »

NAJAVE

Singlom 'Na zapadu ništa njovo' Jovanka Broz Titutka najavila album 'AJVAROVO'

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

U utrku za titulu domaćeg hita ljeta 2019. ovih je dana ušla Jovanka Broz Titutka uz singl 'Na zapadu ništa njovo' i popratnim video-spotom, koji zvučno i vizualno predstavlja… više »

IZLOŽBE

2. Samoborski salon „Granice“

objavljeno prije 1 dan i 16 sati

2. Samoborski salon „Granice" u organizaciji Udruge likovnih umjetnika Samobor (ULUS Samobor) otvara se u utorak 20. kolovoza 2019. u 19 sati, a publika će moći… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Ljeto na Savi (18h) DJ Mr. X, DJ Akademija Ljeto kod Matoša (20h) Vintage Music & Dance Ljeto na Štrosu (20.30h) Stari Zagreb - Purgeri više »

TAKO TREBA!

Inarritu brani umjetničke slobode

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

Alejandro Gonzalez Inarritu kazao je u nedjelju u Sarajevu kako filmskoj umjetnosti danas prijeti ozbiljna opasnost od "diktature algoritmizacije" koja guši kreativnost i tjera na… više »

COOL

Humanoidni robot i virtualna stvarnost na Špancirfestu

objavljeno prije 4 dana i 9 sati

Drugog vikenda Špancirfesta, 31. kolovoza i 1. rujna, na varaždinskom Korzu, ispred gradske vijećnice, posjetitelji će moći upoznati i komunicirati s naprednim humanoidnim robotom pod… više »

NAJAVE

Ajs Nigrutin 20. rujna u Vintage Industrialu

objavljeno prije 4 dana i 13 sati

Ajs Nigrutin nastupit će 20. rujna u Vintage Industrialu. Upečatljivi beogradski reper dolazi u Zagreb taman nakon izlaska satiričnog viralnog hita „Abu Dhabi" koji je pod pseudonimom… više »

FESTIVALI

Danas počinje Sarajevo Film Festival

objavljeno prije 4 dana i 14 sati

Danas počinje 25. izdanje Sarajevo Film Festivala, a sve je spremno za početak jednog od najvažnijih kulturnih događaja u ovom dijelu Evrope. Ispred Narodnog pozorišta postavljen je… više »

FESTIVALI

Blast fest zatvara prvu uspješnu sezonu Martinske

objavljeno prije 4 dana i 15 sati

U petak, 16. kolovoza, na Martinskoj u Šibeniku kreće treći po redu Blast fest. Ovo je prvi put da će se festival održati na toj lokaciji, koja je ovo ljeto već… više »

INTERVJU

Josip Botteri Dini - o sakralnoj umjetnosti novoga vremena

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Josip Botteri Dini, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, profesor na ALU U Splitu i akademski slikar pripada malobrojnoj skupini najistaknutijih domaćih stvaralaca,izlagao je na brojnim… više »

NAJAVE

Još malo pa počinje 21. Špancirfest

objavljeno prije 5 dana i 11 sati

Koncerti na 4 pozornice, brojni ulični performansi, predstave, kreativne i glazbene radionice, instalacije, dizajn, umjetnost, bogata i probrana gastronomska ponuda, Vinski grad, program za… više »

GODIŠNJICA

50 godina Woodstocka

objavljeno prije 5 dana i 13 sati

Woodstock - vikend slobode i rock glazbe, proslava ljubavi i utopijskih ideala. Nadobudna mladež pretvorila je farmu u državi New York u manji grad. Woodstock je bio mnogo toga, ali jedno je… više »