Kultura nema prethodne stranice
WOW!

Besplatne elektroničke knjige - preko dva milijuna čitatelja

objavljeno prije 3 sata i 15 minuta

U prosincu 2015. bio je registriran milijunti čitatelj, a novi rekord ostvaren je samo još četiri godine i sedam mjeseci nakon toga, priopćeno je. Od 250 naslova, njih 115 potpisuju… više »

COOL

MTV seli dodjelu na ulice grada

objavljeno prije 5 sati i 12 minuta

Plan je promijenjen u petak uzajamnom odlukom Barclaysa i MTV-a, doznaje Page Six, zbog brige o sigurnosti izvođača i posjetitelja. Predstavnici za medije Barclays centra i MTV-a odluku su… više »

ASEF

Culture360.ASEF.org - medijska partnerstva

objavljeno prije 8 sati i 13 minuta

ASEF culture360 poziva na prijavu zainteresirane umjetničke organizacije koje bi, kroz medijsko partnerstvo, na portalu culture360.ASEF.org željele predstaviti svoja nadolazeća… više »

FILMOVI

Mreža kina na egzotičnim lokacijama - Vrbnik

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

U filmu "Djevojke koje sanjaju more", dvanaest 80-godišnjih "djevojaka" iz zabačenog talijanskog planinskog sela odlučuju prkositi reumatizmu, strahovima i ekonomskoj krizi i otići na… više »

NAJAVE

Festival umjetničkih zastavica u Zagrebu

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

Festival umjetničkih zastavica Zagreb, jedinstveni festival zastava malog formata ovakve vrste u Europi, ukrasit će uži centar glavnog grada od 10. do 20. kolovoza s čak 350 umjetničkih… više »

KAZALIŠTE

Repriza monodrame „Zemlja vukova”

objavljeno prije 1 dan i 13 sati

Zemlja Vukova autorski je projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić koja se bavi nepisanim društvenim pravilima prvenstveno Like ili bilo koje druge male zajednice koje utječu na… više »

SJAJNO!

EXIT Festival u suradnji s UN

objavljeno prije 2 dana i 5 sati

EXIT festival u partnerstvu sa Svjetskim programom za hranu Ujedinjenih naroda, najvećom humanitarnom oraganizacijom na svijetu, pokreće projekt Life Stream, kako bi zajedničkim snagama… više »

ART

Art Zagreb 2020.

objavljeno prije 2 dana i 6 sati

Art Zagreb međunarodni je sajam umjetnina organiziran jednom godišnje. Mjesto susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, kustosa i ljubitelja umjetnosti u najširem smislu. Art… više »

FRIC

Raspisan natječaj za četvrtu književnu nagradu Fric

objavljeno prije 2 dana i 8 sati

Tjednik Express raspisao je Natječaj za književnu nagradu Fric za najbolju knjigu fikcijske proze 2019./20., 75 tisuća kuna vrijedno priznanje koje je ime dobilo po nadimku Miroslava Krleže.… više »

FESTIVALI

Betina Film Festival 2020.

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

Filmski program ovogodišnjeg festivala u Betini predstavit će publici od 1. do 5. rujna 2020. brojne kratkometražne filmove različitih tematika. Projekcije će se održati na zatvorenim… više »

RASPORED

Kako na koncerte na Prisavlju?

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

Za svaki najavljeni koncert izradili smo pojedinačni obrazac prijave koji uz uobičajene podatke potrebne za prijavu dolaska (ime, prezime i kontakt), sadrži i nekoliko dodatnih pitanja… više »

IZLOŽBE

Izložb o kupanju u Opatiji

objavljeno prije 3 dana i 5 sati

U Muzeju grada Zagreba 12. kolovoza otvara se gostujuća izložba Hrvatskog muzeja turizma iz Opatije "Hrvatska jadranska kupališna baština", koja nudi presjek samih početaka… više »

AMADEO

21. sezona Ljetne scene Amadeo

objavljeno prije 3 dana i 6 sati

Ovogodišnji program Ljetne scene Amadeo održat će se u prostoru atrija Galerije Klovićevi dvori, od 18. kolovoza do 11. rujna 2020. Potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka ove godine… više »

MARTINSKA

Membrain Festival – jedinstveni glazbeni doživljaj

objavljeno prije 3 dana i 7 sati

Festival elektroničke glazbe Membrain koji se petu godinu za redom održava u Šibeniku počinje sutra, u petak, 7. kolovoza, na jedinstvenoj festivalskoj lokaciji - rt i kamp Martinska.… više »

BFF

Otvara se šesti Brač Film Festival

objavljeno prije 3 dana i 9 sati

Debitantskim dugometražnim igranim filmom Mater sa sjajnim glumicama Nevom Rošić i Darijom Lorenci, redatelja Jure Pavlovića kojeg bračka publika pamti po kratkom filmu "Piknik",… više »