Kultura nema prethodne stranice
BESPLATNO

Objavljen 'muški prozni blok" besplatnih elektroničkih knjiga

objavljeno prije 17 sati i 22 minute

Romani i priče šest nagrađivanih hrvatskih autora objavljeno je u okviru online projekta Besplatne elektroničke knjige, kao dio 'muškog proznog bloka' koji pokriva široki… više »

NAJAVE

Croatian Blues Challenge od 24 do 26. listopada u Hard Placeu

objavljeno prije 17 sati i 52 minute

Nakon prošlogodišnjeg izdanja u Puli, Croatian Blues Challenge se vraća u Zagreb. Jedanaesto natjecanje domaćih blues glazbenika će se održati od 24. do 26. listopada u klubu… više »

AKTIVIZAM

Mapping the Unseen Zagreb: Mapiranje nevidljivog LGBTIQ Zagreba

objavljeno prije 18 sati i 23 minute

Prostor rodne i medijske kulture K-zona i platforma VoxFeminae pozivaju na jedinstveni kulturno-umjetnički i diskusijski queer program u Zagrebu - 'Mapping the Unseen'! U periodu unutar… više »

KINO PROGRAM

Tjedan suvremenog korejskog filma u Kinoteci

objavljeno prije 19 sati i 23 minute

Od 22. do 25. listopada, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Hrvatskoj, obilježava se Tjedan suvremenog korejskog filma. U izboru od ukupno pet filmskih naslova aktualnije… više »

NAJAVE

De Staat na velikoj europskoj turneji

objavljeno prije 19 sati i 52 minute

Sjajni nizozemski alternativni rock bend De Staat premijerno dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture, u utorak 29. listopada, u sklopu upravo započete velike europske turneje. Bubble Gum turneja… više »

NAJAVE

Etno glazba u Kulturnom centru Travno

objavljeno prije 21 sat i 22 minute

Pozivamo vas na ovu posebnu koncertnu večer, na jedno putovanje pjesmama u prošlost. Osim pjesama iz raznih dijelova Hrvatske, imat ćete priliku čuti i stare tradicijske pjesme iz… više »

NAJAVE

Sotteraneo donosi predstavu i radionice u Teatar &TD

objavljeno prije 21 sat i 52 minute

Europski projekt apap- Performing Europe 2020, u Teatar &TD donosi provokativni projekt talijanskog kazališnog kolektiva Sotterraneo, višestruko nagrađivanu… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 23 sata i 23 minute

Rakhia bar (20h) Erasmus Monday Vinyl (20.30h, 30 kn) BlackboxRed / Šećer Kulturni centar Mesnička (22 h) Monday Night Session više »

MARATON

Noć hrvatskog filma u osam gradova

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Noć hrvatskog filma i novih medija, besplatni maraton ponajboljeg iz hrvatske kinematografije, ove godine će se održati u petak, 25. listopada, u osam hrvatskih gradova i pet država.… više »

IZLOŽBE

Zapisi iz ateljea u Galeriji Događanja

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

Galerija Događanja najavljuje izložbu „Zapisi iz ateljea" autora Borne Demela i Alena Matijaševića. Otvorenje izložbe održat će se u petak, 25. listopada, u 19 sati, a radovi će… više »

ZFF

Velikih 5 po jedanaesti put na ZFF-u

objavljeno prije 2 dana i 19 sati

U jednom od najpopularnijih i najdugovječnijih ZFF-ovih programa koji se ove godine održava po jedanaesti put, Velikih 5, gledamo izbor najuzbudljivijih recentnih filmskih ostvarenja iz… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Mladen Žunjić

objavljeno prije 2 dana i 21 sat

Mladen Žunjić, slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik osobito je zapažen po brojnim slikama u ulju i akrilu na velikim formatima platna, uz naravno strastveni kontinuirani rad u… više »

PREDSTAVE

Ludi novi kabaret u Ludoj kući

objavljeno prije 3 dana i 17 sati

U srijedu, 23.10. s početkom u 20 sati na rasporedu kazališta Luda kuća je prva kazališna premijera u novoj sezoni. Radi se o cabaretu Joj Hrvati!, autora Ivana Đuričića. Petero… više »

FESTIVALI

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka dovodi oskarovce

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka održat će se u svom sedmom izdanju od 19. do 21. listopada u pulskom hotelu Park Plaza Histria, gdje će se okupiti dobitnici nagrada Oscar, Emmy i… više »

NAJAVE

13. PSSST! Festival nijemog filma

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

13. PSSST! Festival nijemog filma počinje uvodnom projekcijom u četvrtak, 24. listopada 2019. u 18 sati, a otvorenje je istog dana u 20 sati. Festival traje od 24. - 26.… više »