Kultura nema prethodne stranice
FESTIVALI

Amelie Lens stiže na Sea Star

objavljeno prije 3 sata i 46 minuta

I dalje se priča o epskom partiju za desetine tisuća techno fanova koje su na prošlom Sea Star festivalu dočekali Nina Kraviz i Sven Väth, a već se sprema novi, još veći… više »

ADVENT

Luce na EU Adventu

objavljeno prije 4 sata i 18 minuta

U subotu, 14. prosinca na EU Adventu ne propustite sjajnu mladu kantautoricu Luce i njezin hommage soul divama pod nazivom Drugo lice Luce. Aretha Franklin, Nina Simone, Etta James, Dinah… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Dimitrije Popović o izložbi

objavljeno prije 5 sati i 46 minuta

Dimitrije Popović, akademski slikar, istaknuto je ime suvremene domaće i europske likovne produkcije. U povodu najnovije zagrebačke samostalne izložbe razgovoramo s autorom. Gospodine… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 7 sati i 17 minuta

Fuliranje (17h) Joe Pandur Duo, Sergio Advent na Europskom trgu (17h) Nik Oroši, Petar Dundov Advent kod Matoša (19h) C.U.R.E. Advent na Trgu (19h) DJ Akademija Koncertna… više »

NAJAVE

Božićni koncert ansambla Gospodnetić Singers u CZK Novi Zagreb

objavljeno prije 23 sata i 19 minuta

Gospodnetić Singers provest će nas kroz Božićne melodije, napjeve i pjesme sabrane iz svjetske blagdanske tradicije. Ansambl izvodi najljepše od hrvatske tradicijske glazbe kao zborska… više »

PREMIJERE

"Ćelava pjevačica" u režiji Hrvoja Korbara zatvara godinu u Teatru &TD

objavljeno prije 1 dan i 1 sat

na samom kraju godine u Teatru &TD bavimo se Ćelavom pjevačicom, dramskim prvijencem francuskog dramatičara i jednog od najistaknutijih predstavnika antiteatra… više »

FULIRANJE

Jake sile stižu: članovi grupe UB40 i Star Wars na Fuliranju

objavljeno prije 1 dan i 2 sata

Ove subote Fuliranje je definitivno "it" mjesto. Osim likova iz Star Warsa s nama će se družiti i članovi svjetski poznate grupe UB40, otvara se Christmas pop up Bazaar, a minglamo i… više »

PREDSTAVE

Posljednji dani čovječanstva - premijera za kraj godine

objavljeno prije 1 dan i 3 sata

Scenski projekt utemeljen na velebnom djelu austrijskog književnika Karla Krausa (1874 -1936), megadrami Posljednji dani čovječanstva koje je u nas, u prijevodu Seada Muhamedagića,… više »

LOVA

Sea Star donio priličnu svotu Umagu

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Sea Star festival u Umagu donio je 164 milijuna kuna izravne dobiti hrvatskoj ekonomiji u samo protekle tri godine, pokazalo je istraživanje konzultantske kuće Hotelis, specijalizirane za… više »

IZLOŽBE

"Amimals In My Bedroom " umjetnice BI9 B0I u Galeriji Siva

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe "Amimals In My Bedroom" umjetnice BI9 B0I. Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 12.prosinca 2019.… više »

KINO PROGRAM

Opus Judy Garland u Kinoteci

objavljeno prije 1 dan i 22 sata

Program Kino kao nekad ponovno nas vraća u zlatno doba Hollywooda, ovaj tjedan ruku pod ruku s ikonom klasičnog Hollywooda koja je svoje mjesto u povijesti filma upisala snažnom karizmom,… više »

NAJAVE

Europski Oscari u Dokukinu

objavljeno prije 2 dana

Od 13. do 15. prosinca u Dokukinu KIC ekskluzivno pogledajte selekciju od pet filmova nominiranih i prednominiranih za ovogodišnje Europske filmske nagrade u kategoriji najboljeg… više »

LUDO ;)

Prva priča za laku noć prevedena na klingonski

objavljeno prije 2 dana i 1 sat

Nakon prijevoda Malog princa, stručnjak za jezike iz Zvjezdanih staza Lieven L. Litaer sada je preveo poznatu njemačku priču za laku noć na klingonski. Knjiga "Lijepo spavaj, mali vuče"… više »

DOĐITE

Sedma Nova 101 godina u Tvonici

objavljeno prije 2 dana i 2 sata

"Nova 101 godina" u Tvornici kulture proteklih je šest godina postao jedan od najvećih tuluma u gradu. U organizaciji yema i Radija 101 ovaj rasplesani doček bio je rasprodan četiri… više »

NOVOSTI

Premijera kratkih dokumentarnih filmova Trešnjevačkih seniora

objavljeno prije 2 dana i 3 sata

Premijera pet kratkih dokumentarnih filmova koji su nastali na filmskoj radionici za osobe 54+ u sklopu projekta "Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost" će se održati u… više »