Kultura
WTF?!

HT ugrožava održavanje INmusic festivala

objavljeno prije 19 dana i 11 sati

Povodom velikog interesa javnosti proizašlog nakon priloga RTL televizije u emisiji RTL Danas od 5. svibnja 2018. godine u kome je iznesen problem ugrožavanja održavanja INmusic… više »

KINO PROGRAM

Dokukino gostuje u Kinoteci

objavljeno prije 19 dana i 13 sati

Ovaj tjedan, od utorka do subote, kino Kinoteka će ugostiti program zagrebačkog Dokukina. Na rasporedu su tri dokumentarna filma koja tematiziraju bitne ekološke i društvene… više »

KRATKE SLIKE

Filmski tajni život životinja u MM centru

objavljeno prije 20 dana i 7 sati

Kratke slike 10. svibnja u MM centru predstavljaju četiri kratkometražna filma četiriju različitih umjetnika koji istražuju tajne životinjskog svijeta. U filmu njemačke autorice… više »

CEKATE

Bilingvalna predstava „Čuvari snova“

objavljeno prije 20 dana i 9 sati

CeKaTe Teatar otvara svoja vrata predstavi „Čuvari snova" 10. svibnja u  20 sati. U režiji Angela Naumovskog predstavu će u hrvatskoj… više »

NOVI SINGL

Igor Geržina ft. Mladen Puljiz 'Izađimo na zrak'

objavljeno prije 20 dana i 11 sati

Igor Geržina predstavio je novi proljetni singl "Izađimo na zrak", a ovoga puta ugostio je legendarnog pjevača Mladena Puljiza, frontmena grupe Boa. Pjesma donosi dobro prepoznatljiv… više »

NAJAVE

Drugi Mediteranski festival knjige u Splitu

objavljeno prije 20 dana i 13 sati

Mediteranski festival knjige, cjeloviti je festival knjige koji će i ove godine u Splitu, u ŠC Gripe, združiti izdavače knjiga, autore i sve ljubitelje pisane riječi. Manifestacija… više »

NAJAVE

Jonathan koncertno predstavlja "To Hold" u Tvornici kulture

objavljeno prije 21 dan i 7 sati

Riječka grupa Jonathan, nakon rasprodanog riječkog nastupa, održat će, u subotu 12. svibnja, koncertnu promociju albuma "To Hold" u zagrebačkoj Tvornici kulture. Novo izdanje vraća Jonathan u… više »

NAJAVE

Armored Saint u klubu Močvara 10. studenog

objavljeno prije 21 dan i 9 sati

Armored Saint, legendarni heavy metal band iz Los Angelesa, stižu u zagrebački klub Močvara u subotu 10. studenog u sklopu posebne turneje na kojoj u cijelosti izvode kultni album "Symbol Of… više »

GROZNO!

Ove godine bez Nobelove nagrade za književnost

objavljeno prije 21 dan i 10 sati

Nobelova nagrada za književnost neće biti dodijeljena ove godine zbog krize u Švedskoj akademiji. Ovo je priopćio žiri Akademije u petak (4.5.2018.) u Stockholmu. Nagrada će biti… više »

OSVRT

Harmonija Viktora Šerbua

objavljeno prije 21 dan i 13 sati

Viktor Šerbu, akademski slikar iz Dubrovnika, znano je ime u suvremenoj hrvatskoj likovnoj umjetnosti, autor je nekoliko iznimnih ciklusa posvećenih Gradu, aktu, mrtvim prirodama,… više »

INMUSIC #13

Rival Bones, Moskau, Killed A Fox i Rens Argoa na INmusicu #13

objavljeno prije 22 dana i 7 sati

Još manje od dva mjeseca ostalo je do INmusic festivala #13, a spektakularnom lineupu se pridružuju Rival Bones, Moskau, Killed A Fox i Rens Argoa! Rival Bones su rock duo osnovan… više »

NAJAVE

SOHN - fantastična elektronska glazba koju prepoznaje cijeli svijet

objavljeno prije 22 dana i 10 sati

SOHN, sjajan britanski glazbenik, producent i multi-instrumentalist, predstavit će svoju elektronsku glazbu praćenu bendom u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 5. svibnja 2018. u sklopu… više »

INTERVJU

Ante Barišić, digitalni umjetnik

objavljeno prije 22 dana i 13 sati

Ante Barišić, umjetnik iz Dubrovnika, istaknuti je predstavnik novih pravaca u suvremenoj likovnoj umjetnosti - naime on koristi digitalne alate i tehnologije u svom slikarskom… više »

NOVOSTI

Novi single iZLETa - Osmijeh je bitan!

objavljeno prije 23 dana i 6 sati

I ovog su se puta iZLETovci poigrali s animacijama i sci-fi motivima motivirani teorijama zavjera bespućima svemira.  U tom kontekstu oboljeli su od paranoje i živčanih poremećaja pa su… više »

FESTIVALI

Zagreb Beer Fest objavio raspored bendova po danima!

objavljeno prije 23 dana i 9 sati

Drugo izdanje sjajnog Zagreb Beer Festa počinje za točno dva tjedna, a službeno je poznat i raspored bendova po danima te je najavljen i SMART pub kviz, o kojem će više detalja biti… više »