Kultura
GLAZBA

Majstorski ciklusu Simfonijskog orkestra HRT-a

objavljeno prije 15 dana i 6 sati

U četvrtak, 18. veljače s početkom u 20 sati u Laubi održat će se koncert Simfonijskog orkestra HRT-a iz Majstorskog ciklusa, ovaj puta bez publike, ali uz izravni… više »

IZLOŽBE

Skupna izložba novih članova ULUPUH-a

objavljeno prije 15 dana i 22 sata

svake godine od svog osnutka prima nove članove koji su visokom razinom kvalitete svojih radova zadovoljili kriterije udruge, a od ukupno prijavljena 46 kandidata, na jesenskom i zimskom… više »

FILM

Vizije: Usplamtjela stvorenja

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Režija: Jack Smith US, 1962-1963, 43', 16 mm Usplamtjela stvorenja najpoznatiji su rad američkog avangardnog umjetnika Jacka Smitha te jedan od naslova koji su svojom tematikom, estetikom i… više »

KONCERTI

Sjajan koncert Josipe Lisac online

objavljeno prije 16 dana

Jedinstven, sinoć održan, virtualni koncert Josipe Lisac jednoglasno je oduševio brojnu publiku diljem svijeta. Na Valentinovo i njezin rođendan, datum na koji Josipa i inače nastupa,… više »

FESTIVALI

Remote festival - drugi dana festivala

objavljeno prije 16 dana i 3 sata

Virtualni ulaz u festival bit će otvoren od 18.00, dok svirke počinju od 19.00. 19.00 - ELEMENTAL Elemental - "Hej sanjalice" Drugi dan festivala će svojim nastupom otvoriti Elemental, jedan… više »

FILMOVI

Revizionistički vestern Sama Peckinpaha

objavljeno prije 16 dana i 5 sati

Retrospektiva Sama Peckinpaha počinje njegovim najslavnijim filmom Divlja horda (1969), dotad najnasilnijim djelom u povijesti žanra, nastalim iz autorova nezadovoljstva manjkom… više »

NAJAVE

KolibriS s Reneom Bitorajcem

objavljeno prije 16 dana i 5 sati

Našeg ovotjednog gosta ne trebamo posebno predstavljati, jer ga zasigurno svi jako dobro znate. Riječ je o poznatom hrvatskom filmskom, kazališnom i televizijskom glumcu rođenom… više »

OSVRT

Umjetnik u svom atelijeru

objavljeno prije 16 dana i 6 sati

Doista, kako kaže sam slikar, što preostaje umjetniku u ovih proteklih godinu dana nego biti u atelijeru i slikati. Umjetnik u svom atelijeru, okružen je brojnim novitetima,… više »

IZLOŽBE

Izložba Zorana Šimunovića - 'Je li astronautima potrebna umjetnost?'

objavljeno prije 16 dana i 22 sata

U autorskoj koncepciji Branka Franceschija, ravnatelja nacionalnog muzeja moderne umjetnosti, izložba Je li astronautima potrebna umjetnost? pokazat će recentne radove ovog osebujnog… više »

MUZEJI

Francuski muzeji traže barem sat vremena

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

Francuska je zemlja muzeja koji već godinu dana životare, štoviše, gomilaju ogromne gubitke, pa se pokušavaju nekako snaći. "Hajde da budemo otvoreni sat vremena, jedan… više »

NAGRADE

Program pandemijskog Berlinalea

objavljeno prije 17 dana i 2 sata

Kako je objavio umjetnički direktor Berlinalea Carlo Chatrian, u 15 filmova koji će se ove godine natjecati za jednu od glavnih nagrada uvršten je i film rumunjskog redatelja Radua… više »

MGZ

Muzej grada Zagreba organizira online "Žive slike"

objavljeno prije 17 dana i 6 sati

Muzej grada Zagreba dvadeset i jednu godinu za redom, tijekom zadnjeg vikenda fašnika, priređuje edukativni program Žive slike. Žive slike organizirane su po uzoru na slično događanje… više »

FILMOVI

Valentinovo uz romantične filmove

objavljeno prije 17 dana i 22 sata

Iako su ljubav i romantika dvije stvari bez kojih ne možemo i koje su upravo iz tog razloga svakodnevno prisutne u našem životu, veljača je i dalje mjesec u kojem ne bismo trebali… više »

HGZ

Humanitarni koncert - Matija Dedić i Lana Janjanin

objavljeno prije 18 dana i 2 sata

Kako 2020. nije bila najbolja godina za mnoge, naši renomirani jazz glazbenici - Matija Dedić (klavir) i Lana Janjanin (vokal) odlučili su svima uljepšati Valentinovo, te se po… više »

FAŠNIK

U nedjelju virtualni Riječki karneval umjesto povorke

objavljeno prije 18 dana i 4 sata

Sa željom da se ove godine obilježi 38. međunarodna karnevalska povorka, odlučeno je da se, u skladu s epidemiološkim mjerama, održi virtualni Riječki karneval 2021. Karnevalske… više »