Kultura
NAJAVE

Koncerti Zagrebačkih mladih filharmoničara

objavljeno prije 18 dana i 16 sati

Zagrebački mladi filharmoničari (ZMF) nakon priprema i koncerata u Grožnjanu i Raklju uz svestranu potporu Hrvatske glazbene mladeži publici se predstavljaju koncertima u Zagrebu, Karlovcu i… više »

IZLOŽBE

Mia Špindler - Beet 50 78 21-07 021-0

objavljeno prije 18 dana i 18 sati

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe autorice Mie Špindler - Beet 50 78 21-07 021-0. Otvorenje izložbe predviđeno je za petak 1.… više »

FILMOVI

Žanrovski svjetovi Alejandra Amenábara

objavljeno prije 18 dana i 19 sati

Kino Tuškanac u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj od 30. rujna do 2. listopada prikazuje retrospektivu filmova španjolskog redatelja,… više »

INTERVJU

Dimitrije i Dante

objavljeno prije 18 dana i 20 sati

U povodu 700. obljetnice Danteove smrti, akademski slikar Dimitrije Popović, autor europskog renomea, predstavio se je s novom samostalnom izložbom u Sveučilišnoj i Nacionalnoj… više »

NAJAVE

Xavier Rudd u Tvornici kulture 18. listopada 2022.

objavljeno prije 18 dana i 21 sat

U Hrvatsku dolazi na krilima svjetske turneje We Deserve To Dream koja prati izlazak desetog albuma najavljenog za početak iduće godine, a prigodno je objavljen i istoimeni singl. "Proteklih… više »

BRAVO

Dodijeljene nagrade Tony

objavljeno prije 18 dana i 22 sata

Godišnja dodjela američkih kazališnih nagrada Tony nije održana 2020. godine zbog pandemije koronavirusa koja je zatvorila nastupe uživo na 18 mjeseci. Mnoge velike predstave,… više »

COOL

Tri sestre na znakovnom jeziku

objavljeno prije 19 dana i 14 sati

Kako se ističe u najavi, riječ je o predstavi koja se odvija na znakovnom jeziku, u kojoj je tradicionalna i u svijetu omiljena tehnika Stanislavskoga pretočena u dokumentarnu ekspresiju koja… više »

NAGRADE

Prva Nagrada Ivo Hergešić "Kriznom stožeru" Mirana Kurspahića

objavljeno prije 19 dana i 16 sati

Takvu je odluku donijelo tročlano povjerenstvo sastavljeno od članova Društva, kazališnih kritičara Tomislava Kurelca, Olge Vujović i Anđele Vidović, po čijem je… više »

FILMOVI

Zadnji dan 25 FPS-a i dodjela nagrada

objavljeno prije 19 dana i 20 sati

Uz svečanu dodjelu nagrada, zadnji dan Festivala 25 FPS obilježit će pionirski radovi kompjuterske animacije u izboru Ivana Marušića Klifa, najbolji hrvatski eksperimentalni naslovi te… više »

KOLIBRIS

Počinje 2. sezona emisije KolibriS

objavljeno prije 19 dana i 21 sat

Početkom lipnja 2020. godine lansirana je emisija o kulturi i umjetnosti KolibriS s ciljem predstavljanja i promicanja kvalitetnih umjetnika/ica i projekata, ali i razgovora o ključnim… više »

IZLOŽBE

Tamara Bilankov - Apstraktno iskustvo škole

objavljeno prije 20 dana i 14 sati

Odgovaraj punom rečenicom i piši od crte do crte pa reci znaš li koja rijeka teče pored onog glavnog grada i kakvim se slovom piše njegovo ime? U školi smo sjedili… više »

FILMOVI

Europanorama 2021. - program europskih kratkih filmova

objavljeno prije 20 dana i 18 sati

Ovogodišnji program predstavlja izbor najnovijih europskih kratkih filmova različitih stilova i pristupa (animirani, eksperimentalni, igrani i dokumentarni film) mladih europskih… više »

KNJIGE

Četvrta radionica 'Dnevnika poezije'

objavljeno prije 20 dana i 21 sat

U utorak 28. rujna 2021. s početkom 19:00 sati putem online platforme Google meet održati će se četvrta radionica u sklopu aktivnosti „Dnevnik poezije" iz projekta „Podijeli svoju… više »

GLAZBA

Koncertima za klimatske promjene i cjepiva

objavljeno prije 21 dan i 14 sati

Koncerti koji se priređuju u New Yorku, Parizu, Lagosu, Riu, Sydneyu, Mumbaiju i drugim gradovima bit će prenošeni globalno a poklapaju se s ovotjednim… više »

IZLOŽBE

Izložba u MSU iz programa ISO

objavljeno prije 21 dan i 16 sati

SANJA STANI, keramičarka kiparskog usmjerenja, koja se umjetničkim oblikovanjem keramike bavi više od 35 godina predstavit će se javnosti novom izložbom Enigme u Muzeju suvremene… više »