Kultura
IZLOŽBE

Otvorenje izložbe "Arhitektura i napredna energetska učinkovitost"

objavljeno prije 22 dana i 23 sata

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor otvara u ponedjeljak, 4. studenog 2019. u 19 sati izložbu pod nazivom Arhitektura i napredna energetska… više »

NOVOSTI

Pop punk bend Proleter objavio seriju live videa

objavljeno prije 23 dana i 14 sati

Melodični miks punk rocka i pop punka zaštitni je znak zagrebačkog benda Proleter koji posljednjih nekoliko tjedana radi na novom materijalu. Prije nego dečki objave nove pjesme i… više »

IZLOŽBE

Izložba Sonje Hržina Majstorović Šator sastanka u Galeriji na katu

objavljeno prije 23 dana i 17 sati

U srijedu, 30. listopada 2019. u Galeriji na katu Kulturno informativnog centra otvara se izložba Sonje Hržine Majstorović „Šator sastanka". U Starom zavjetu šator… više »

SURADNJA

Igor Geržina snimio singl s Vandom Winter

objavljeno prije 23 dana i 17 sati

U svom poznatom zaraznom ritmu, Igor Geržina kombinira ljubavne stihove u neopterećenoj pjesmi za koju, osim glazbe i stihova, potpisuje i aranžman. Atmosferu pjesme, koja govori o novom… više »

STAND UP

Jezivo smiješan tjedan u Studiju Smijeha

objavljeno prije 23 dana i 19 sati

Prva polovica tjedna rezervirana je za kvizove. Ispitajte svoje znanje o svima najdražoj družini- Smogovci kviz u utorak 29.10 i prisjetite se svog djetinjstva i uspomena vezanih uz Smogovce.… više »

NAJAVE

Konstantin Kokourov – skladatelj koji pomiče granice

objavljeno prije 23 dana i 20 sati

 „Bach i Beethoven mogu odlično zvučati i na gitari, a klasična glazba ima mnogo više dodirnih točaka s rockom nego što možete i zamisliti," vjeruje Konstantin… više »

PERFORMANS

Bruno Isaković "Dvadeset tisuća" na Zrinjevcu

objavljeno prije 23 dana i 21 sat

Od katastrofalne kalvarije nadomak Lampeduze 2013. godine je u Europi i Mediteranu poginulo gotovo 20.000 imigranata. Instalacija i performans "Dvadeset tisuća" Brune Isakovića u javnom… više »

NAJAVE

Twilight Halloween sa PureCure i Ghosti u Route 66

objavljeno prije 23 dana i 22 sata

Tradicionalni i ujedno jedan od prvih i najvećih Halloween partya na ovim prostorima Twilight Halloween Party i ove će se godine održati na sam dan „Noći vještica" tj Samhain,… više »

IZLOŽBE

Izložba 'Posveta ženstvenosti' u MUO-u

objavljeno prije 23 dana i 23 sata

'Iako izložba "Posveta ženstvenosti" nije zamišljena kao retrospektivna, dvadeset i sedam pomno selektiranih odjevnih predmeta, koji će krasiti prostor Muzeja za umjetnost i obrt,… više »

NAJAVE

Moonspell, Rotting Christ i Silver Dust u Močvari

objavljeno prije 24 dana i 17 sati

Portugalske gothic metal legende Moonspell su osnovani 1989. godine pod imenom Morbid God, a tri godine kasnije mijenjaju ime u Moonspell. 1994. objavljuju svoj prvi EP „Under the… više »

INICIJATIVE

Dublinci žele posmrtne ostatke Jamesa Joycea

objavljeno prije 24 dana i 20 sati

Skupina Dublinaca pokreće akciju vraćanja posmrtnih ostataka slavnoga pisca Jamesa Joycea, pokopanog u Zuerichu, daleko od irske prijestolnice koju je slavio u svojim djelima. U ponedjeljak… više »

OSVRT

Žuti kolori Mladena Žunjića

objavljeno prije 24 dana i 23 sata

U posljednjih smo nekoliko godina vidjeli veći broj novih ciklusa suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara Mladena Žunjića, izvedenih na većem formatu u ulju i akrilu. Svaki… više »

NAJAVE

Annihilator dolaze 10. studenog u Zagreb

objavljeno prije 25 dana i 18 sati

Kanadske thrash metal legende Annihilator svirat će u nedjelju, 10. studenog, u zagrebačkom Boogaloo Klubu u sklopu svoje turneje "A Tour For The Demented 2019", najavio je organizator… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu - Dina Jakšić Pavasović

objavljeno prije 26 dana

Dina Jakšić Pavasović istaknuta je pripadnica mlađe generacije hrvatskih likovnih umjetnika, doktor je znanosti. O širokom rasponu njezinih interesa razgovaramo s… više »

BLACK GOLD

Editors objavili kolekciju najvećih hitova

objavljeno prije 26 dana i 18 sati

Grupa Editors objavila je kolekciju najvećih hitova "Black Gold" koju će uživo predstaviti u Maloj Dvorani doma sportova 8. veljače 2020. u sklopu velike europske turneje i najvećem… više »