Kultura
KINO PROGRAM

Kina ograničila broj posjetitelja

objavljeno prije 24 dana i 7 sati

Radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusa kina u Hrvatskoj poduzela su preventivne mjere, ograničen broj posjetitelja po projekciji, održavanje razmaka između posjetitelja,… više »

DOSJETLJIVO

Kultura u doba koronavirusa: koncerti u socijalnim mrežama

objavljeno prije 24 dana i 9 sati

Kad muzičari kvarteta Dafne izlaze na pozornicu, u pravilu ih publika dočeka pljeskom. Ali kad su ovaj put izašli na pozornicu drevnog Teatra La Fenice, u najpoznatijoj opernoj kući… više »

ONLINE

Zadnja večer 11th Zagreb International Blues Festivala uživo na internetu

objavljeno prije 24 dana i 11 sati

U skladu s preporukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zbog poduzetih mjera i preporuka ograničavanje organiziranih okupljanja zbog korona virusa, otkazana je zadnja večer… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe fotografija "VODA"

objavljeno prije 24 dana i 14 sati

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor otvara svoja vrata u četvrtak, 19. ožujka 2020. u 19 sati izložbi VODA.  Inicijatori i nostitelji izložbe VODA… više »

ODGODA

Odgođen Porin, Riječki filmski festival i međunarodna konferencija

objavljeno prije 25 dana i 7 sati

S ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusom, Rijeka 2020 i partneri s kojima ova tvrtka provodi program Europske prijestolnice kulture, do daljnjega odgađaju manifestacije Porin,… više »

NAJAVE

Upoznaj autora: Tomislav Žaja u Dokukinu KIC

objavljeno prije 25 dana i 10 sati

U subotu, 14. ožujka u 19 sati u sklopu programa Upoznaj autora predstavljamo renomiranog domaćeg dokumentarista Tomislava Žaju. Nakon razgovora s autorom u 20 sati slijedi projekcija njegova… više »

NEMA OTKAZA?

Sea Star festival ide dalje prema planu

objavljeno prije 25 dana i 11 sati

Četvrti Sea Star Festival održat će se po planu i u skladu sa objavljenim programom 22. i 23. svibnja u umaškoj laguni Stella Maris, priopćili su danas organizatori iz EXIT tima. U… više »

FESTIVALI

Festival likovne umjetnosti - inFLUence

objavljeno prije 25 dana i 12 sati

Otvorenje Festivala likovnih umjetnosti - FLU - inFLUence održat će se u četvrtak, 12. ožujka 2020., u 19 sati, u novozagrebačkom Kulturnom centru Travno. Na izložbi će se predstaviti… više »

GODIŠNJICA

101 godina Zagrebačkog kvarteta

objavljeno prije 25 dana i 13 sati

Zagrebački kvartet najstariji je hrvatski komorni ansambl, ali ujedno i jedan od najdugovječnijih bendova u Hrvatskoj, koji ovih dana slave 101 godinu djelovanja rođendanskim koncertom u CZK… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski kipar Goran Štimac

objavljeno prije 25 dana i 14 sati

Akademski kipar i profesor na APURI, Goran Štimac , suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, izlagao je na brojnim samostalnim izložbama u domovini i svijetu, intenzivno radi na novome… više »

ODGODE

Odgađaju se gotovo svi koncerti i konferencije

objavljeno prije 26 dana i 9 sati

Nastavljaju se odgode brojnih koncerata i kulturnih događaja zbog koronavirusa, tako je Tvornica kulture odgodila u srijedu koncert The Boomtown Ratsa, koji je pomaknut za 17. listopada, kao… više »

NAJAVE

The Boomtown Rats odgođeni za 17. listopada

objavljeno prije 26 dana i 11 sati

Zagrebački koncert grupe The Boomtown Rats u dogovoru s njihovim managementom prebačen je na subotu, 17. listopada, dok lokacija ostaje ista - Tvornica kulture. S obzirom na akutalnu… više »

FESTIVALI

Animafest objavio filmove u konkurenciji

objavljeno prije 26 dana i 12 sati

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb objavio je u utorak popis kratkometražnih, studentskih i hrvatskih filmova selektiranih za svoje 30. izdanje koje će se održati od 8. do… više »

DOĐITE

Poezija to go - trinaesto druženje

objavljeno prije 26 dana i 13 sati

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije, namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku pod motom… više »

IZLOŽBE

Petar Popijač izlaže u KIOSKU, a Kristina Marić u Galeriji SC

objavljeno prije 26 dana i 14 sati

U petak, 13. ožujka u Studentskom centru otvaramo dvije izložbe. Umjetnik Petar Popijač u Kiosku (prostor iza Galerije SC) izlaže Nadmoć nemoći u… više »