Kultura
OSVRT

Novi niz tekućih akrila na velikom formatu slikara Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Mladen Žunjić, slikar, već duže vrijeme prakticira paralelni kontinuirani rad na više ciklusa, kojima je istaknuta zajednička crta, određena pripadnost, veliki format, čije su stranice… više »

RECENZIJA KNJIGE

Kako smo napisali erotski ljubić - savršena knjiga za ljeto

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Naklada Neptun ima još jedan hit - Smut iliti Kako smo napisali erotski ljubić, a krasnu recenziju napisala je poznata blogerica Rose Strong na Ključu za knjigu koju prenosimo u… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu - Vitold Košir, kipar, glazbenik, sokolar

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Vitold Košir, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski kipar, također je i akademski glazbenik i strastveni sokolar, doista je nesvakidašnja i iznimno specifična pojava u… više »

FESTIVALI

U žiriju MFF-a berlinski umjetnici iz svih strana Europe

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Berlin je mjesto spajanja umjetnika iz cijelog svijeta. Razmjena kreativnih ideja u taj grad privlači i brojne filmske autore, a ta je činjenica bila nit vodilja pri sastavljanju… više »

NAJAVE

Edo Maajka gostuje na koncertu Kultur Shocka

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

U srijedu 18. srpnja, taman u pola ljeta nagradi svoje tijelo i duh s malo Kultur Shocka, koji se nakon 3 godine vraćaju u metropolu i to s novim EP-om 'Drama', koji će premijerno predstaviti… više »

OSVRT

Mitska jedra Mate CROate

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

I doista se čini, sasvim je izgledno, kako se žeđ spram motiva jedara u opusu suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, akademskog kipara Mate CROate - Mate Turića ne smanjuje, nego se dapače,… više »

65. PULA

65. Pulski filmski festival počinje u subotu

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Zvjezdano nebo Arene po 65. put nadgleda okršaj najboljih domaćih filmova U subotu 14. srpnja otvara se 65. Pulski filmski festival, a da je filmska atmosfera posljednjih tjedana u… više »

NAJAVE

Indian Summer: FireWater promo I Malagurski & Špoljarić

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

U subotu 14. srpnja sprema se Indian Summer u Ljetnom vrtu Savske 160, ili kao što bi mi rekli - evo nam babljeg ljeta. Dan kad će se suhoća zraka moći popraviti sa vodenom vatrom!… više »

NAJAVE

From Russia With Love Party /w pop-rock koncert Kornelija Palić & Marko Vojvodić

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Zdravstvuyte! Taman prije nego se Rusija riješi svih stranaca i pošalje ih doma, uhvatit ćemo se za ono što svi u Majčici vole, a to je VODKA.  FB EVENT Priglashayem… više »

FESTIVALI

Počinje Regius festival u Šibeniku

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Vremenska prognoza za Šibenik za vikend - vruće i sparno, u večernjim satima moguća je koja kap znoja i zapuh odlične domaće i regionalne glazbe jer počinje Regius! Poznata je satnica… više »

FILMOVI

Indiana Jones - peti dio odgođen za 2021. godinu

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Peti dio sage o Indiana Jonesu i opvratak Harrisona Forda na velike ekrane u ulozi omiljenog istraživača i pustolova odgođen je do 2021. godine, objavila je tvrtka Walt Disney u utorak, dvije… više »

NAJAVE

Ljetna pozornica Bundek večeras otvara sezonu

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Iz središta grada na Tomislavovu trgu u Zagrebu gdje je proteklih dana održan 3. open air festival Zagreb Classic, koncertna događanja sele se preko Save u Novi Zagreb, gdje ovog… više »

NAJAVE

Ovog petka kreću peta DVORIŠTA

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Petu godinu zaredom - omiljena zagrebačka manifestacija ponovno je s nama! Od ovog petka 13. srpnja pa sve do nedjelje 22. srpnja zakačite se po peti put za - Dvorišta! 10 nezaboravnih… više »

NOVOSTI

Irena Žilić objavila remix pjesme "Omega" iz radionice sjajnog dua Side Project

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Nakon remixa pjesme "The Moon" benda TOMISLAV, Irena Žilić predstavlja remix pjesme "Omega" iz radionice odličnog dvojca Side Project. Radi se o drugom remixu s albuma "Haze" te o nastavku… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – slikar Mladen Žunjić

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Mladen Žunjić, slikar, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, vrsni kolorist, autor nekoliko zapaženih ciklusa u ulju i akrilu na velikim formatima, izlagao je na samostalnim i skupnim… više »