Kultura
ONLINE

Najbolji zagrebački online projektimi 2020.

objavljeno prije 21 dan

Nagrade Muzeja za suvremenu umjetnost (MSU) i Grada Zagreba za najbolje osmišljen i vođen online projekt u odgovoru na pandemiju koronavirusa uručene su u utorak u Zagrebu projektima… više »

FESTIVALI

Martinska Punk zatvara drugu sezonu

objavljeno prije 21 dan i 3 sata

Tradicija punka se nastavlja na Martinskoj i 20 godina nakon prvog izdanja legendarnog festivala. U malo drugačijoj formi i s drugačijim imenom, Martinska Punk je ovo ljeto idealno događanje… više »

OSVRT

AKT Alfreda Krupe

objavljeno prije 21 dan i 4 sata

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Karlovca Alfred Krupa, izlagao je na brojnim samostalnim izložbama u zemlji i svijetu,autor je značajnog opusa koga čini nekoliko… više »

COOL

Ana Hušman čita Labella ispred Galerije Prozori

objavljeno prije 21 dan i 20 sati

U novom nastavku javnih čitanja tekstova iz Biblioteke 0 Općenito, umjetnica Ana Hušman u četvrtak, 23. srpnja, ispred Galerije Prozori Knjižnice Silvija Strahimira Kranjčevića u… više »

ŠTETA

Otkazano i Porcijunkulovo

objavljeno prije 21 dan i 21 sat

Rečeno je to na konferenciji za novinare koju su u utorak sazvali čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i pomoćnica direktora TZ Grada Čakovca, Boška Ban Vlahek. „Nakon dugih… više »

GLAZBA

nemanja ima Cosmic Disco

objavljeno prije 22 dana i 1 sat

Nakon ezoteričnih ritmova "Tarot Funka", pulsko - zagrebački psych funk kvintet nemanja donosi novo studijsko izdanje "Cosmic Disco" - album nadahnut drevnom "Tibetanskom… više »

BFF

Brač Film Festival od 6. do 8. kolovoza

objavljeno prije 22 dana i 1 sat

Radnja filma prati Jasnu koja se nakon nekoliko godina provedenih u Njemačkoj vraća u Hrvatsku kako bi se brinula o majci, koja je na umoru. U filmu glume Daria Lorenci-Flatz, Neva… više »

NAJAVE

Elma Burnić nastupa u Laubinom vrtu

objavljeno prije 22 dana i 4 sata

U Laubinom ljetnom vrtu ovoga četvrtka, 23. srpnja, kroz svijet glazbene umjetnosti publiku će provesti Elma Burnić, vokalistica zagrebačkog Filmmusicorkestra. Program počinje u 20 sati.… više »

PREMIJERE

Kraljevstvo Moje (za početnike)

objavljeno prije 22 dana i 18 sati

  "Bio jednom jedan gospodin koji je bio jako, jako usamljen. Po cijele dane je plakao u mraku i nije se sjećao kada je zadnji put nešto drugo radio. I onda je sinulo. Ne njemu,… više »

HDD

Produljene prijave za izložbu dizajna

objavljeno prije 22 dana i 20 sati

Ovogodišnje jedanaesto izdanje Izložbe hrvatskog dizajna prvi put će se održati većim dijelom u listopadu na novoj online platformi, a rok za prijavu na sudjelovanje, nakon velikog… više »

NAJAVE

Izložba: Novi članovi ULUPUH-a

objavljeno prije 23 dana

Posljednja izložba prije ljetne stanke u Galeriji ULUPUH predstavit će nove članove ULUPUH-a u 2020. godini. Izložba se održava od 20. do 27. srpnja. Svake godine od svog osnutka, Hrvatska… više »

NAJAVE

Srpanj na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 23 dana i 2 sata

Srpanjski program Ljetne pozornice Tuškanac nastavlja se programom «Kino Tuškanac na Ljetnoj pozornici» u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Točnije, od 22. do… više »

OSVRT

Irealne konstrukcije Mladena Žunjića

objavljeno prije 23 dana i 4 sata

Svi dosadašnji ciklusi suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika,slikara Mladena Žunjića zorno svjedoče o njegovim kontinuiranim potragama o putovanje u samo središte motiva, u… više »

COOL

Slušajte Radio Lisinski, tu vrijedi biti poslušan

objavljeno prije 23 dana i 22 sata

Lisinski na otvorenome" širi se i virtualno. Budite s nama online na stranici www.lisinski.hr. U gornjem desnom uglu na našoj mrežnoj stranici, cjelodnevno dostupan, Radio… više »

NAJAVE

Tricky u Močvari 24. veljače

objavljeno prije 24 dana i 1 sat

Kultni britanski trip hop glazbenik Tricky objavio je nove datume europske turneje na kojoj se ovaj put nalazi Zagreb i to klub Močvara u koji stiže u utorak 24. veljače 2021. godine. Potvrda… više »