Kultura
NAJAVE

Hojsak & Novosel - suradnja sa Stefanovskim na Gibonnijevoj pjesmi i turneja po Bugraskoj

objavljeno prije 18 dana i 10 sati

Tihomir Hojsak i Filip Novosel, priznat glazbeni dvojac na tamburi i kontrabasu, poznati kao Hojsak & Novosel, predstavljaju spot za pjesmu „Divji Cvit". Ova Gibonnijeva pjesma… više »

NOVOSTI

Drito Konj novi singl posvetio asistentici Conana O'Briena

objavljeno prije 18 dana i 13 sati

Glazbenik i multiinstrumentalist Drito Konj, odnosno Stjepan Krznarić, objavio je novi samostalni singl "Sona", koji je ujedno i najavna pjesma njegovog novog albuma. Radi se o… više »

NAJAVE

Kensington Lima svira Vintage Industrial u četvrtak

objavljeno prije 18 dana i 16 sati

U četvrtak 3. listopada ne propusti koncertno otvaranje listopada uz odlične Kensington Lima, koji postaju nova hrvatska glazbena fiksacija. #osigurajkartu i vidimo se 3.10. u Savskoj 160.… više »

KINO PROGRAM

Kino kao nekad - ciklus Edwarda G. Robinsona

objavljeno prije 18 dana i 16 sati

Od utorka do subote u kinu Kinoteka gledamo ciklus američkog filmskog i kazališnog glumca Edwarda G. Robinsona (1893 - 1973). Karijeru je počeo na Broadwayu, a u filmu je kontinuirano… više »

NAJAVE

Let3 - Spavanjem protiv klimatskih promjena

objavljeno prije 19 dana i 10 sati

Grupa Let3 izvest će u subotu 5. listopada u Tvornici kulture performans "Spavanjem protiv klimatskih promjena" kao uvod u njihov cjelovečernji koncert. Let3 - "Ženu varam" Globalna… više »

PROJEKTI

Prezentacija projekta b00k.xyz

objavljeno prije 19 dana i 10 sati

http://b00k.xyz je rezidencijski i galerijski prostor na webu koji poslužuju i održavaju Ben Van Buren (New York City) i Camila Malenchini (Berlin). Sami projekt odražaj je njihove suradnje… više »

PITCHER PERFECT

Netflix po prvi put u Hrvatskoj

objavljeno prije 19 dana i 12 sati

Ovog vikenda je održana međunarodna filmska radionica „Pitcher Perfect" u organizaciji produkcije 4 film d.o.o. i udruge Otvorena medijska grupacija iz Zagreba koje predvodi… više »

NAJAVE

Legende klasične i jazz glazbe prvi put na istoj pozornici

objavljeno prije 19 dana i 13 sati

Ovogodišnje osmo izdanje Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo započinje svečanim koncertom Classic & Jazz koji će se održati… više »

FESTIVALI

Otvoren 13. Vox Feminae Festival

objavljeno prije 19 dana i 14 sati

Jesenskom festivalskom programu u Zagrebu i ove se godine pridružuje Vox Feminae Festival, koji od 27.9. do 6.10. pod svojim okriljem donosi niz umjetničkih izvedbi, izložbi, predavanja i… više »

NAJAVE

black midi i Neon Lies u Močvari

objavljeno prije 19 dana i 15 sati

Zagonetna londonska četvorka black midi okupljena je prije nešto više od godinu dana, no vrlo su brzo stekli reputaciju najvrućeg novog underground benda u zemlji, što je… više »

FESTIVALI

Filmovima 'Demonsko' i 'Zombiji' najviše nagrada na 15. Festivalu 25 FPS

objavljeno prije 19 dana i 16 sati

Polujubilarno, 15. izdanje internacionalnog festivala eksperimentalnog filma 25 FPS završilo se u nedjelju navečer u zagrebačkom kinu SC dodjelom nagrada i projekcijom nagrađenih… više »

DOĐITE

Izložba „Gramina Hungarica de Degen ili što bismo bez trave“

objavljeno prije 19 dana i 16 sati

U utorak, 1. listopada 2019. godine u 19 sati u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju (Demetrova 1, Zagreb) otvara se izložba „Gramina Hungarica de Degen ili što bismo… više »

KINO PROGRAM

Retrospektiva SF klasika u kinu Tuškanac

objavljeno prije 20 dana i 13 sati

Retrospektiva klasičnih naslova znanstvenofantastičnog filma u kinu Tuškanac otvara se u utorak, 1. listopada filmom "Dan kad se Zemlja zaustavila" Roberta Wisea, jednim od prijelomnih… više »

DOĐITE

Svjetski festival kazališta u HNK

objavljeno prije 20 dana i 16 sati

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu otvorilo je Svjetski festival kazališta na kojem će se predstaviti tri produkcije vodećih europskih redatelja. Prva je "Lomeći valove"… više »

COOL

Na Plitvicama će snimati seriju o migrantima

objavljeno prije 21 dan i 9 sati

Serija "Amnezija" o krijumčarenju izbjeglica i droge na granici jugoistočne Europe počet će se snimati u ožujku 2020. na Plitvičkim jezerima, gdje doista i prolazi put onih koji iz ratom… više »