Kultura
INTERVJU

Monografija Ane Guberine

objavljeno prije 20 dana i 16 sati

Ana Guberina, akademska slikarica, istaknuta je pripadnica suvremene art scene. Nedavno je objavljena monografija u nakladi AGM-a o njezinom kompleksnom opusu. Nedavno je promovirana… više »

PRIJAVITE SE!

Radionica oglašavanja za umjetnice i kreativke

objavljeno prije 21 dan i 10 sati

Prostor rodne i medijske kulture K-zona u suradnji s Digitalnom Kužinom u subotu, 30.11., od 16:30h do 20h organizira radionicu oglašavanja za umjetnice i kreativke. Radionica se… više »

SJAJNO!

Koncertualnost u izvedbi Šercara & Meštrovića

objavljeno prije 21 dan i 11 sati

13. 11.2019. posjetitelji su imali priliku uživati u multidisciplinarnom umjetničkom opusu ova dva umjetnika kroz virtuoznu svirku na pianu i udaraljkama, čitanu prozu i poeziju, kistove i… više »

KINO PROGRAM

Tjedan u kinu Kinoteka uz Božanstvenu Garbo

objavljeno prije 21 dan i 12 sati

Od utorka do subote (19. - 23. studenog) u kinu Kinoteka gledamo opus Grete Garbo, filmske dive napoznatije po romantičnim ulogama tajanstvenih, nedostižnih i snažnih žena, koju i danas… više »

NAJAVE

Deveti Diapason festival s tri vrhunska koncerta

objavljeno prije 21 dan i 14 sati

Deveti 'Diapason festival', jedinstveno glazbeno događanje koje jednom godišnje okuplja najbolje hrvatske 'klasičare', ove je godine posvećen jednom od najljepših i… više »

PREDSTAVE

Nova premijera Teatra Poco Loco u CeKaTe Teatru

objavljeno prije 21 dan i 14 sati

Teatar Poco Loco u Centru za kulturu Trešnjevka priprema novu predstavu za djecu od 3 do 10 godina Čudesne stranice male Danice, koju po tekstu Dunje… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – ciklus pejzaža Duška Šibla

objavljeno prije 21 dan i 16 sati

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Duško Šibl, istaknuti je stvaratelj aktualne hrvatske i europske art scene. G. Šibl, uskoro izlazi iz tiska… više »

ZFF

Dodijeljene nagrade ZFF-a

objavljeno prije 23 dana i 11 sati

Dodijeljene su nagrade 17. Zagreb Film Festivala - ZFF-a. U 12 festivalskih programa ove je godine u rekordnih 11 dana trajanja na ZFF-u prikazano više od 100 filmova. "Zlatna kolica"… više »

NAJAVE

Domaće etno snage KAZAN & Balkalar u Savskoj 160

objavljeno prije 23 dana i 13 sati

Drugu polovicu studenog, srijedu 20. studenog prerezat ćemo domaćim etno koncertom i to s dva kakva benda: Kazan u svom world music ruhu uz novije lice na glazbenoj sceni Balklar. KAZAN Kazan… više »

IZLOŽBE

Izložba 'The Renewal of Dwelling' u kući Oris

objavljeno prije 23 dana i 15 sati

U Oris Kući arhitekture u Zagrebu, u utorak, 19. studenog 2019., u 18 sati, otvara se izložba pod nazivom 'The Renewal of Dwelling: European Housing Construction 1945 - 1975'.  Izložba… više »

GLASAJTE

Sea Star ponovo nominiran za prestižnu titulu Najboljeg europskog festivala

objavljeno prije 24 dana i 13 sati

Spektakularno treće izdanje Sea Star festivala, koje je ugostilo 40.000 posjetitelja iz više od 40 zemalja svijeta, našlo se i ove godine u utrci za "Najbolji europski… više »

DOĐITE

Noć kazališta večeras diljem Hrvatske

objavljeno prije 24 dana i 14 sati

Noć kazališta večeras će se održati u više od 50 mjesta i gradova diljem Hrvatske s bogato osmišljenim programima kojima ponovo širi doseg kazališne… više »

ZGODNO

MUO pripremio Adventski program posvećen Orašaru

objavljeno prije 24 dana i 15 sati

Muzej za umjetnost i obrt (MUO) pripremio je program u skladu sa središnjom ovogodišnjom temom Adventa u Zagrebu "Orašar", i u to će se blagdansko oba ponovno baviti tim… više »

COOL

Bosonogi car na zatvaranju ZFF-a

objavljeno prije 25 dana i 10 sati

Britka politička satira s brojnim povijesnim referencama u kojoj je ismijavanje postojano, a apsurdi uvjerljivi - to je Bosonogi car. Proglašenjem pobjednika i uz projekciju filma… više »

NAJAVE

O duhovnosti i psihologiji na novoj Ženskoj priči

objavljeno prije 25 dana i 12 sati

Za sve željne zanimljivih priča poznatih lica sprema se još jedan live talk-show „Ženska priča" u klubu Sax! na temu "Duhovnost i psihologija". Komičarka i spisateljica Marijana… više »