Kultura
NAJAVE

Proždirani u vatri, kružimo subterraneusom - Željko Kipke

objavljeno prije 26 dana i 7 sati

U petak, 31. svibnja u MM centru očekuje nas projekcija filmova ''Botanički dnevnik'' i ''We Turn in the Fire, Consumed by Subterraneus'' Željka Kipkea nakon kojih slijedi razgovor… više »

PREDSTAVE

Međunarodne radionice projekta B.I.G. D.E.A.L. u Cekateu

objavljeno prije 26 dana i 9 sati

U Centru za kulturu Trešnjevka će se od 2. do 7. lipnja 2019. održavati međunarodne radionice projekta pod nazivom B.I.G. D.E.A.L. / Bridging Input Gaps for the Disadvantaged… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademska slikarica Ivana Miloglav Ivanković

objavljeno prije 26 dana i 9 sati

Ivana Miloglav Ivanković, akademska slikarica iz Dubrovnika, osobito je vrijedna i istaknuta pripadnica mlađe generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika. Jeste li zadovoljni… više »

NAJAVE

80's Party - The Cure night uz koncert Purecure i +Ghosti

objavljeno prije 27 dana i 9 sati

U subotu 15. lipnja će se u zagrebačkom popularnom Boogaloo Clubu održati novi 80's Party party pod vodstvom Tomija Phantasme. Party će biti posvećen jednoj od najvećih svjetskih rock grupa i… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Stipe Ivanišević

objavljeno prije 27 dana i 9 sati

Stipe Ivanišević, akademski slikar iz Splita pripada malobrojnoj skupini najboljih hrvatskih likovnih umjetnika, autor je iznimnog opusa. Gospodine Ivanišević, kontinuirano… više »

COOL

e-knjige u Knjižnicama Grada Zagreba

objavljeno prije 28 dana i 3 sata

Knjižnice Grada Zagreba uvest će od 31. svibnja za sve članove starije od 15 godina novu uslugu posudbe knjiga "e-knjige", a riječ je o pilot projektu koji provode prve u Hrvatskoj, najavila… više »

TJEDNI PROGRAM

Tjedan odličnih dokumentaraca u kinu Kinoteka

objavljeno prije 28 dana i 5 sati

Ovaj tjedan u kinu Kinoteka ne propustite nagrađivane dokumentarce iz distribucije RESTART Labela: Bergman: jedna godina, jedan život, Bez naslova i Okus cementa te dokumentarnu biografiju… više »

NAGRADE

Dobitnici nagrade Vladimir Nazor za 2018.

objavljeno prije 28 dana i 6 sati

Ministarstvo kulture objavilo je imena dobitnika nagrade 'Vladimir Nazor' - najviše državne nagrade na području kulture i umjetnosti, koju dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja… više »

AKUSTIKA U VRTU

J.R. August se vraća u Ljetni vrt Vintage Industriala

objavljeno prije 28 dana i 7 sati

Vrtni lipanj, u četvrtak 06., otvorit će dragi vintiđevac, milog glasa i precizne ruke - JR August, koji se vraća na ljetnu pozornicu Savske 160. U zelenoj oazi, punoj šarenih… više »

CEKATE

Tribina "Imidž Hrvata i Hrvatske u svijetu"

objavljeno prije 28 dana i 7 sati

Centar za kulturu Trešnjevka započeo je u travnju 2019. godine interdisciplinarni projekt autorice dr. sc. Tijane Trako Poljak  pod nazivom Hrvatski… više »

FESTIVALI

43. Dani satire Fadila Hadžića

objavljeno prije 28 dana i 8 sati

Festival Dani satire Fadila Hadžića, tradicionalni je festival Satiričkog kazališta Kerempuh, koji se od 1976. godine održava svake godine na samom kraju kazališne sezone. To je… više »

OSVRT

Tamna strana novoga ciklusa Darije Dolanski Majdak

objavljeno prije 28 dana i 9 sati

Darija Dolanski Majdak, akademska slikarica, vrlo je zapažena pripadnica aktualne umjetničke scene kod nas,ponajprije kao autorica niza kompleksnih i simbolima prožetih ciklusa ulja,… više »

FESTIVALI

#WELOVESOUND ovoga vikenda na Jarunu

objavljeno prije 29 dana i 3 sata

Nekoliko nas dana dijeli do početka trećeg izdanja festivala #WELOVESOUND. Neki od najpoznatijih svjetskih DJ-a elektroničke glazbe rasplesat će Zagreb ove subote, 1. lipnja. Treće… više »

NAJAVE

Ove nedjelje stiže legenda dark/noise scene Lydia Lunch

objavljeno prije 29 dana i 5 sati

Lydia Lunch, kultna pjevačica, pjesnikinja i glumica, vraća se u Zagreb nakon 7 godina sa svojim bendom Big Sexy Noise (J. Johnston, I. White) s kojima obilježava 10 godina od s/t albuma… više »

CEKATE

Pretpremijera MALI NOĆNI RAZGOVORI u CEKATEu

objavljeno prije 29 dana i 7 sati

U subotu, 1. lipnja 2019. s početkom u 20 sati  u Centru za kulturu Trešnjevka bit će pretpremijerno izvedena predstava Mali noćni razgovori u produkciji… više »