Kultura
ČESTITAMO

Dodijeljene su Nagrade hrvatskoga glumišta

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u petak, 24. studenoga 2017. održala se jubilarna 25. dodjela Nagrade hrvatskoga glumišta pod visokim pokroviteljstvom predsjednice… više »

NAJAVE

Tús Nua koncertno predstavljaju album prvijenac 14. prosinca u Tvornici kulture

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Tročlani bend iz Zagreba Tús Nua objavio je svoj prvi album "Horizons" 15. rujna ove godine, a album su publici predstavili putem svoje Bandcamp stranice. Koncertno predstavljanje… više »

FESTIVALI

Sea Star objavio datume i najbržima omogućio ulaznice uz čak 70% popusta!

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Sea Star, dvostuki nominirani za Europske festivalske nagrade i dobitnik Ambasadora za Najbolji novi festival, održati će se od 24. do 27. svibnja 2018. godine. Formula 2+2 pokazala se… više »

NAJAVE

ANIMALIS u Zagrebu

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Čast nam je i zadovoljstvo najaviti radionicu ANIMALIS  koreografkinje i plesne umjetnice Marije Šćekić, koja će se održati 26. studenog 2017. u plesnom klubu SOSS… više »

NAJAVE

Žive jaslice Paole Palumbo iz Molise

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Jezik moliških Hrvata i kulturni identitet njegovali su se stoljećima i uz tradiciju živih jaslica o čemu će govoriti ugledni književnik Nino Škrabe, književnica… više »

DOĐITE!

Tri umjetničke akademije zajedno slave brucošijadu!

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

I ptice na grani već znaju da brucošijadu Akademije dramske umjetnosti organiziraju upravo brucoši preddiplomskog studija produkcije, a to se ne mijenja ni ove godine. Ipak,… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Vlado Franjević, umjetnik

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik s inozemnom adresom, slikar Vlado Franjević, autor je značajnog, opsežnog i višeslojnog opusa. Osamdesetih ste otišli u inozemstvo, prvo u… više »

DOĐITE!

Ovog četvrtka SVIRAJ STARE - Marčelo izvodi samo prva dva albuma

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Na drugi ovosezonski koncert koncepta Sviraj Stare u Vintage Industrial Bar 24. studenog stiže talentirani srpski glazbenik Marčelo. Setlista sastavljena od pjesama isključivo s prva dva… više »

PRIJAVITE SE!

Otvoren natječaj CircusNext PLaTFoRMe

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

CircusNext PLaTFoRM posvećena razvoju i promociji suvremenog cirkusa u Europi otvorila je natječaj za dodjeljivanje sredstava za razvoj projekata u ediciji 2017./2019. Podrška će biti… više »

NAJAVE

"Apocalypso Now" koncert prebačen u Veliku dvoranu Doma sportova

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Malo manje od mjesec dana uoči održavanja rasprodan je kapacitet Male dvorane te je koncert Darka Rundeka, planiran za 16. prosinca, prebačen u Veliku dvoranu zagrebačkog Doma sportova. Darko… više »

NAJAVE

Noć kazališta CeKaTea

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Centar za kulturu Trešnjevka, popularni CeKaTe i ove se godine uključuje u manifestaciju Noć kazališta - ovoga puta predstavom u Domu kulture Prečko, a program počinje u 19.30.… više »

NAJAVE

Neki Novi Klinci 25. studenog u klubu Sax!

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Neki Novi Klinci jedini su hrvatski Balašević tribute band, za koji se ideja rodila sada već daleke 2006. godine, među grupom prijatelja. Krajem te iste godine bend je započeo s prvim… više »

IZLOŽBE

Izložba Mačkoslike Koraljke Polaček u galeriji R3A

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Otvorenje izložbe ''Mačkoslike'' održat će se 23. studenoga u 18 sati, u novoj zagrebačkoj galeriji R3A. Autorica Koraljka Polaček predstavit će se s dvadeset akrila na platnu. Bit će… više »

NAJAVE

Dodan treći dan PipsChips & VideoClipsa u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Nakon što su 21. & 22. u suludo brzom roku rasprodani, dodali smo i treći dan - srijeda 20.12. TRI DANA PIPSA U VINTAGE INDUSTRIALU! Jer nije tajna da se Pipsi i Vintage vole! ;)… više »

NAJAVE

Prvi samostalni koncert J.R. Augusta - srijeda 22.11.

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Nakon premijernog ukazanja u Ljetnom vrtu Savske 160, J.R. August vraća se na istu lokaciju, ali ovaj put u koncertnu dvoranu gdje će odraditi svoj prvi samostalni koncert u pratnji zbora… više »