Kultura
NAJAVE

Prodigy Real Tribute 24. svibnja u Boogaloou

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Novi datum za veliki Smells like 90's Party in memeoriam Keith Flint koji se trebao održati u subotu 27. travnja u zagrebačkom popularnom klubu Boogaloo je petak 24. svibnja. Ulaznice za… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe autorice Lilijane Domić u Galeriji Modulor

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

U Centru za kulturu Trešnjevka / Galeriji Modulor će u utorak, 21. svibnja 2019. u 19 sati  biti otvorena izložba pod nazivom Glazbena školjka… više »

NAJAVE

Cantus Ansambl u Laubi 20. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Nakon koncerta na 30. muzičkom biennalu Zagreb, na kojem su u suradnji s talijanskim ansamblom Icarus predstavili jednog od najvažnijih osobnosti suvremene glazbe današnjice,… više »

ANIMAFEST

Odabrana dva hrvatska filma za natjecanje studentskog filma

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Natjecanje studentskog filma, ističu iz Animafesta, iz godine u godinu obilježeno je radikalnošću, snažnim bojama i upotrebom svih dostupnih tehnika 2D i 3D animacije, kao i često… više »

OSVRT

Likovi u bijelom Tomislava Šilipetra

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Tomislav Šilipetar, akademski slikar, istaknuti je pripadnik mlađe generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika, autor je osebujnog opusa i izložbi koje bezrezervno ostavljaju… više »

NAJAVE

B and the BOPS slave 12 godina aktivnog rockabiliranja besplatnim koncertom

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Nakon gotovo pola godine izbivanja sa domaćeg koncertnog terena, u četvrtak 16.05. u Vintage Industrial dolaze B and the BOPS. Ova zagrebačka rockabilly, rock 'n' roll četvorka svoj je prvi… više »

POEZIJA TO GO

Druženje s pjesnicima u dvorani Muller

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku, pod motom… više »

NAJAVE

Christian Death i Phantasmagoria 29. 05. u Boogaloou

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Kontroverzne američke death/goth rock legende Christian Death će nakon deset godina ponovo doći u Zagreb! Nastupit će u sklopu svoje europske turneje "Behind The Veil", u sklopu koje će… više »

JAVITE SE!

Natječaj Galerije Modulor za izlaganje u 2020.

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor (za arhitekturu i dizajn) raspisuje natječaj za izlaganje samostalnih izložaba, kustoskih koncepcija i problemskih… više »

JAVITE SE!

Natječaj za program 13. izdanja VFF-a te društveno-kulturnog centra Šesnaestica

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem… više »

FESTIVALI

Under the Bridge festival 17. i 18. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Već tradicionalni festival Glazbene Kuće "za prvi maj" koji se je trebao održati 3. 4. svibnja pod novim imenom: "Under the bridge" festival, prebačen je zbog lošeg vrenena na novi… više »

IZLOŽBE

Josipa Krolo: Obgrljena rima - otvorenje izložbe

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe "Obgrljena rima" splitske umjetnice Josipe Krolo. Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 16.svibnja… više »

FESTIVALI

Tulumi za otvaranje, elektronski party i istarska vinska tura za zatvaranje Sea Stara!

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Ostalo je još svega 9 dana do trećeg izdanja umaškog Sea Star festivala koji će u četvrtak, 23. svibnja biti otvoren tulumima zagrijavanja na tri od šest pozornica u… više »

INMUSIC 2019

Billie Joan, Gentleman i Ichabod nova imena INmusica #14!

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Mlade domaće kantautorske snage, Billie Joan, Gentleman i Ichabod, stižu ovoga ljeta na pozornicu našeg najvećeg open air festivala! Splitska kantautorica Ivana Pezo, poznatija pod… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski slikar Bojan Dolenec

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Bojan Dolenec, akademski slikar, istaknuto je ime mlađe generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika, autor je složenog opusa, izlagao je na nizu izložbi. Nastavljate s radom na ciklusu… više »