Kultura
GALERIJE

Berlinska galerija Société stiže u Zagreb

objavljeno prije 26 dana i 13 sati

U Zagrebu će se od 6. do 10. listopada po prvi put predstaviti cijenjena berlinska galerija Société, s ciljem upoznavanja hrvatske umjetničke scene s radom galerije i… više »

OSVRT

Ciklus Mladena Žunjića posvećen svemiru

objavljeno prije 26 dana i 16 sati

Gotovo da i nema tema kojih se nije dotakao u svojoj bogatoj umjetničkoj praksi, slikar Mladen Žunjić, s tek nekoliko slika ili ciklusom ili s više ciklusa, istražujući svekolike… više »

NAJAVE

Proslava 80. rođendana Johna Lennona u HGZ-u

objavljeno prije 27 dana i 9 sati

Jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova, riječki The Beatles Revival Band, proslavit će 80. rođendan Johna Lennona koncertom u Hrvatskom glazbenom zavodu u petak, 9. listopada.… više »

IZLOŽBE

36. Susret likovnih stvaralaca i izložbu likovnih radova - online

objavljeno prije 27 dana i 10 sati

36. Susret likovnih stvaralaca i prateća online izložba ove će se godine zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom po prvi puta održati u online izdanju, i to u subotu, 3. listopada… više »

NAJAVE

Filmske večeri u Močvari

objavljeno prije 27 dana i 14 sati

Listopadsko izdanje Filmskih večeri u Močvari predstavlja autore dvaju novih bisera domaće animaciju koji se usude zaroniti u pitanja koja nam svima vise nad glavama. U 2D i 3D… više »

GLAZBA

Opera HNK slavi 150. rođendan

objavljeno prije 27 dana i 15 sati

"Najvažniji element svakoga ansambla su ljudi. Najvažniji je čovjek, a tek onda dolazi glazbenik. Doista sam ponosan na sve članove svojeg ansambla, ali jednako tako i na sve one nevidljive… više »

NAJAVE

Retrospektivni programi ZagrebDoxa

objavljeno prije 27 dana i 17 sati

Ovogodišnje posebno izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, koje će se održati od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD zagrebačkog Studentskog centra,… više »

IZLOŽBE

Skulpturalni notni zapisi Vitolda Košira

objavljeno prije 27 dana i 18 sati

Imao sam sreću upoznati iznimno zanimljivu osobu u našem vremenu. Riječ je o Vitoldu Koširu (rođen je 1965.g.), akademskom kiparu, akademskom glazbeniku, svira violu u orkerstru… više »

HGZ

Sedam fakina i jedna dama pjevaju o Zagrebu

objavljeno prije 28 dana i 9 sati

Vokalni ansambl Angeluš odlučio je posvetiti koncert zagrebačkim krovovima stradalima u potresu, a prihod od ulaznica darovati za obnovu krova prekrasne dvorane u kojoj će nastupiti. U… više »

IZLOŽBE

Muzeji u muzeju u TMNT

objavljeno prije 28 dana i 11 sati

Program Muzeji u muzeju međumuzejska je suradnja Tehničkog muzeja Nikola Tesla kao domaćina i gostujućih zagrebačkih muzeja stradalih u potresu u ožujku 2020. uz koje nam se ovaj puta… više »

NAJAVE

Svirka posvećena Johnnyu Cashu u subotu u Boogaloou

objavljeno prije 28 dana i 14 sati

Tomislav Malagurski i Zvonimir Lugarić a.k.a. Zvocks glas su i gitara popularnog Wanted Men - Johnny Cash tribute banda. Nakon sedam godina nastupanja po klubovima i regionalnim koncertnim… više »

IZLOŽBE

Skupna izložba 'Iza kulisa' otvorena u Galeriji ULUPUH

objavljeno prije 28 dana i 14 sati

"Iza kulisa", skupna izložba radova autora velikog natjecanja kratkometražnog filma ovogodišnjeg Animafesta, koja otkriva koliko je nastanak animiranog filma dug i zahtjevan proces,… više »

NAJAVE

SubScena: COLLECTIVE B - LIVING

objavljeno prije 28 dana i 15 sati

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu predstave „Living", nezavisnog izvedbenog kolektiva Collective B u ponedjeljak 05.10.2020. u… više »

NAJAVE

Koncerti u dvorištu Medike

objavljeno prije 28 dana i 16 sati

Dostava Zvuka ovog vikenda u dvorište Medike dovodi uragan domaće rock scene She Loves Pablo (petak, 2. listopada) i dugovječnu punk instituciju Debeli Precjednik (subota, 3.… više »

OSVRT

Tajanstveni krajobrazi Mladena Žunjića

objavljeno prije 28 dana i 18 sati

Niz je motiva istraživao u svom aktivnom pristupu, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, često se s njima igrajući, ali i poigravajući ,odmjeravajući njihove stvarne… više »