Kultura
PREDSTAVE

Mrzim istinu! otvara sezonu Teatra &TD

objavljeno prije 28 dana i 16 sati

u novu kazališnu sezonu, 2019./2020. Teatar &TD ulazi obilježavanjem 200. svečane izvedbe kultne predstave Mrzim istinu!  autora i redatelja Olivera… više »

NAJAVE

Brkovi otvaraju Spaladium Backstage 12. listopada

objavljeno prije 28 dana i 18 sati

Naš najveći punk folk bend, zagrebački Brkovi, svojim će nastupom 12. listopada otvoriti novi koncertni prostor u Splitu - Spaladium Backstage. Izrasli iz pravog undergrounda Brkovi su… više »

NOVITETI

„Sve same laži“ napeti je triler koji nećete ispuštati iz ruku do posljednje stranice

objavljeno prije 28 dana i 19 sati

Autorica Clare Mackintosh oduševila je knjigama "Pustila sam te" i "Vidim te", a nedavno je u nakladi Mozaik Knjige objavljen i njezin roman "Sve same laži". Način na koji Mackintosh… više »

OSVRT

Zapisi o krajobrazu Nevena Otavijevića

objavljeno prije 28 dana i 20 sati

Neven Otavijević, zadarski slikar, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, samozatajan i nadahnuti autor, u čijem se opusu posebice ističu krajobrazi i aktovi. U posljednje vrijeme Otavijević… više »

EXPANCED CINEMA

Intenzivni i inovativni večernji performansi na Festivalu 25 FPS

objavljeno prije 29 dana i 13 sati

Petnaesto izdanje festivala inovativnog i eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (26 - 29/09/2019) pored natjecateljskog programa s 23 filma najnovije strane i domaće produkcije, posebno… više »

COOL

Sa smijehom u sedmu sezonu Ženske priče!

objavljeno prije 29 dana i 14 sati

Za sve željne inspirativnih i zanimljivih priča poznatih lica sprema se otvaranje sedme sezone live talk showa „Ženska priča" u klubu Sax!  Komičarka i… više »

KINO PROGRAM

Rujan u kinu Kinoteka u znaku Ave Gardner

objavljeno prije 29 dana i 16 sati

Opus američke filmske dive Ave Gardner prikazat će se u kinu Kinoteka od 17. do 28. rujna, a uključivat će ukupno devet filmova u kojima je ostvarila neke od svojih najznačajnijih uloga. Ava… više »

NAJAVE

Acid Arab u Tvornici kulture

objavljeno prije 29 dana i 18 sati

Acid Arab, pariški kolektiv DJ-a i glazbenika, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture 29. studenog u sklopu turneje na kojoj će promovirati svoj nadolazeći album "Jdid". Pariz,… više »

IZLOŽBE

Čarobnjaci iz sjene Dore Prpić u Galeriji Greta

objavljeno prije 29 dana i 20 sati

Otvorenje izložbe Dore Prpić 'Čarobnjaci iz sjene' održat će se u ponedjeljak, 16.09.2019. u 20h, Greta, Ilica 92, Zagreb Autori koncepta: Dora Prpić i Pavel PosavecFotograf: Pavel… više »

FESTIVALI

Plitvice Film Festival od 19. do 22. rujna

objavljeno prije 1 mjesec

Nacionalni park Plitvička jezera 2019. godine slavi dvije velike i važne obljetnice: 70 godina od proglašenja nacionalnog parka i 40 godina od upisa na UNESCO-ovu listu… više »

MUZEJI

Besplatan ulaz uz Dane Europske baštine

objavljeno prije 1 mjesec

Hrvatski povijesni muzej u povodu Dana europske baštine posjetiteljima u nedjelju daruje besplatan ulaz i prateći edukativni program, uz kostimirana vodstva. Uz produženo radno… više »

IZLOŽBE

Multimedijske izložbe o Marinu Getaldiću i Faustu Vrančiću u Sidneyu

objavljeno prije 1 mjesec

Multimedijskim izložbama o Marinu Getaldiću i Faustu Vrančiću u Sydneyu u organizaciji HAZU, priređenima u povodu 35. obljetnice postojanja Hrvatskih studija na Sveučilištu Macquarie u… više »

17. ZFF

Zagreb Film Festival - 11 dana bez kina Europa

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Zagreb Film Festival trajat će ove godine rekordnih jedanaest dana, od 7. do 17. studenog na više zagrebačkih lokacija, među kojima nije i dosadašnje središnje… više »

PREDSTAVE

Premijera Smjehuljice i Mrguda u Cekateu

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

U četvrtak, 19. rujna 2019. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena predstava "Smjehuljica i Mrgud" Kazališta… više »

NAJAVE

Leszek Możdżer otvara festival Jazz.hr

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Festival Jazz.hr/jesen održat će se od 17. do 19. listopada ove godine, a organizatori su najavili bogati program tijekom kojeg će ugostiti vrhunske glazbenike iz cijeloga svijeta. Poljski… više »