Kultura
FROOOM

7 online filmskih radionica za djecu i mlade

objavljeno prije 27 dana i 3 sata

Kada pišemo filmske mislimo svo medijsko, filmsko, informatičko i informacijsko opismenjavanje polaznika kroz suvremen, interaktivan, majeutički i zabavan metodološki i… više »

CEKATE

Praizvedba predstave "Glas ljubavi"

objavljeno prije 27 dana i 5 sati

U četvrtak, 1. travnja 2021. s početkom u 20 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će izvedena praizvedba predstave "Glas ljubavi". Režiju potpisuje Boris Svrtan,… više »

EXIT

U susret proslavi 20 godina Exita

objavljeno prije 27 dana i 5 sati

Prije godinu dana, emitiranjem do tad neobjavljenog, legendarnog nastupa grupe Faithless na glavnoj pozornici festivala 19. ožujka 2020. godine, lansiran je specijalan Exitov online program… više »

ANIMAFEST

Animafest dodijelio nagradu za najbolju školu animacije

objavljeno prije 27 dana i 6 sati

Odluku o nagradi donijela je Selekcijska komisija Natjecanja studentskog filma ovogodišnjeg Animafesta, u kojoj su Daniel Šuljić, Lucija Bužančić i Lea Vidaković. Kako su naveli… više »

NAJAVE

Svjetski dan kazališta u Studiju EXIT

objavljeno prije 27 dana i 7 sati

Teatar EXIT Svjetski dan kazališta obilježit će svojom najnovijom predstavom "TIHA NOĆ" koju će održati na svojoj maloj sceni u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) s početkom u… više »

OSVRT

Pogled Ivane Jovanović Trostmann

objavljeno prije 27 dana i 9 sati

23. ožujka ove godine suvremena hrvatska likovna umjetnica, akademska slikarica iz Dubrovnika Ivana Jovanović Trostmann predstaviti će se u palači Sponza, uz online otvorenje,svojom novom… više »

URANIA

QUEER MoMENTI | Gendernauts i Genderation

objavljeno prije 28 dana

Dokumentarni filmovi Gendernauts (1999.) i Genderation (2021.) pružaju međugeneracijski pregled životnih puteva i aktivizma nekolicine trans/interseks/ne-binarnih/genderqueer protagonista/ica… više »

NAGRADE

Objavljeni dobitnici nagrada 'Iso Velikanović' i 'Marin Držić' za 2020. godinu

objavljeno prije 28 dana i 3 sata

Ugledni profesor talijanskog jezika i književnosti, romanist, pjesnik, esejist i prevoditelj Mladen Machiedo dobitnik je nagrade „Iso Velikanović" za životno djelo. Za najbolji prijevod… više »

NAJAVE

Mala opera Male scene

objavljeno prije 28 dana i 5 sati

U subotu, 27. ožujka, u 19,30 sati, na Facebook stranici Male scene moći ćete besplatno pogledati koncertnu izvedbu 'Stabat Mater' Antonína Dvořáka. Koncert je osmišljen… više »

NAJAVE

Pet priča, pet žena, pet kontinenata

objavljeno prije 28 dana i 5 sati

Previše našeg svijeta dizajnirano je bez uključenosti žena. Čak i danas, nejednakost i isključenost još uvijek suzdržavaju žene; žene koje imaju ideje i njeguju strast, a… više »

NOVOSTI

Cirkuska rezidencijalna mreža 2021

objavljeno prije 28 dana i 6 sati

Putem natječaja 'Cirkuska rezidencijalna mreža' udruge Cirkorama iz Zagreba, Cirkus Kolektiv i ROOM 100 iz Splita, Prostor Plus iz Rijeke, Čarobnjakov šešir iz Pule i… više »

NOVOSTI

Otvorene prijave za proljetni ciklus Filmske naSTAVe

objavljeno prije 28 dana i 7 sati

Filmska naSTAVa u kinu Tuškanac jedinstven je program na području Republike Hrvatske: jedini je filmskoobrazovni program namijenjen učenicima te je za svoje polaznike potpuno… više »

KONCERTI

Najava koncerta - Đuro Tikvica & Domagoj Gušćić

objavljeno prije 28 dana i 8 sati

Muzička akademija poziva Vas na koncert Đure Tikvice i Domagoja Gušćića na kojem će biti izvedene skladbe za dva klavira i za klavir četveroručno! Koncert će se održati u ponedjeljak,… više »

IZLOŽBE

Fosilizacije Branimira Karanovića

objavljeno prije 28 dana i 9 sati

Istaknuti suvremeni fotograf, profesor na Akademija u Novom Sadu i Beogradu, prof. Branimir Karanović (izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, grafike i fotografije u mnogim… više »

COOL

Ulični triptih je spreman

objavljeno prije 29 dana

U organizaciji umjetničkog kolektiva Udruge Preuredi moju pumpu i Turističke zajednice grada Zagreba, prošlog je tjedna završen prvi ciklus oslikavanja novog projekta pod… više »