Kultura
NAJAVE

Ljeto u Mreži uz vrhunske animirane filmove

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

U najfjakastijem i najvrelijem dijelu ljeta, od 15. srpnja do 15. kolovoza, u sklopu Ljeta u Mreži gledamo vrhunske europske animirane filmove, ali i jedan Disneyjev klasik žanra. Tako na… više »

OSVRT

Složena struktura znakova u ciklusu crteža Darije Dolanski Majdak

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Akademska slikarica Darija Dolanski Majdak autorica je niza ciklusa ulja na platnu, raznolike geometrijske motivike, koje je često i uspješno izlagala na samostalnim izložbama,… više »

NAJAVE

Arturo Sandoval stiže u Lisinski

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Arturo Sandoval, legendarni jazz trubač vraća se u Lisinski - za njegovo gostovanje 2013. u Lisinskom tražila se ulaznica više, a deset Grammyja, šest Billboarda i jedan Emmy i… više »

COOL

Noćna straža restaurira se pred očima posjetitelja

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Rijksmuseum počinje u ponedjeljak restauraciju slavne Rembrandtove "Noćne straže", najveći restauracijski pothvat u povijesti, koji će se odvijati iza staklenoga zida u počasnoj galeriji… više »

WOW!

Skulptura Tutankamonove glave prodana za 5.3 milijuna eura

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Aukcijska kuća Christie's prodala je u četvrtak 28,5 centimetara veliku skulpturu izrađenu od kamena kvarcita za 4,746,250 funti (5,290,000 eura) na jednoj od njezinih najkontroverznijih… više »

70. DLJI

Jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre pod krilaticom "Mitovi Grada"

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Bogat i raznolik program 70. izdanja Dubrovačkih ljetnih igara obilježen je krilaticom "Mitovi Grada", budući da je sedam desetljeća tradicije obilježilo i stvorilo kulturni identitet… više »

NAJAVE

Hoerspiel - humanitarna izvedba na Ljetnim noćima Teatra EXIT

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje) je predstava koja govori o samim počecima radija, o vremenu kada su tada vrlo popularne radio-drame išle uživo iz studija, s… više »

FESTIVALI

Pankrti, Vlado Kreslin i Saša 21 nova imena u glazbenoj ponudi Motovun Film Festivala

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Uobičajeno bogat glazbeni program Motovun Film Festivala, koji se ove godine održava od 23. do 27. srpnja, dobiva novim imenima pankerski štih. Svjetsku premijeru filma Tusta o nikad… više »

BRAVO

SO DO – El Sistema Hrvatska nastupio na Zagreb Classicu

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Jučer navečer veliku pozornicu na Tomislavovom trgu zauzeli su mladi - predivni mladi ljudi povezani ljubavlju prema glazbi i svim onim divnim nevidljivim nitima koje vežu generacije i… više »

OSVRT

Brodovi i plivači Stipe Ivaniševića

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Stipe Ivanišević poznati je hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Splita, autor opsežnog i složenog opusa, od svjetovnih do sakralnih tema, s istaknutim ciklusima snažnog… više »

FESTIVALI

FZFF na dvije lokacije nudi sjajan program

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Ljetna pozornica Tuškanac postala je premala za sve ljubitelje žanrovskog filma! Zbog toga zagrebačka publika do kraja Fantastic Zagreb Film Festivala može uživati i u filmovima u Kinu… više »

BILI SMO...

Ni ljetni pljusak nije prekinuo Tu divnu klapsku noć

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

 Zagreb je sinoć još jednom potvrdio da je kontinentalno sidro klapske pisme na koncertu koji je okupio ljubitelje i stalne posjetitelje ovakvih koncerata, ali i privukao novu… više »

22. MFF

Motovun film festival spaja ozbiljne i opuštenije teme

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Iznimni, svježi, potresni, duhoviti - ali uvijek pod motom slavlja slobode i različitosti, riječ je o filmovima koji će biti prikazani na 22. Motovun film festivalu. Dvadeset dugometražnih i… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski kipar Lovre Jakšić

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Lovre Jakšić, akademski kipar, pripadnik je mlađe, nadolazeće generacije hrvatskih likovnih umjetnika, no, već s opsežnim i složenim opusom. GOSPODINE JAKŠIĆ,… više »

NAJAVE

Subscena predstavlja: Večer slam poezije

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na Večer slam poezije u subotu 6.srpnja od 20.00 u dvorištu Medike, Pierottijeva 11. Povodom… više »