Kultura
MONTAŽSTROJ

Premijera dokumentarnog performansa "ZONA"

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Umjetnički kolektiv Montažstroj u dvorani Gorgona, zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti predstavlja dokumentarni performans "ZONA", autorski projekt Boruta Šeparovića. Performans,… više »

NAJAVE

(The) Lesser Men u Tvornici promoviraju novi album i obilježavaju pet godina djelovanja

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Zagrebački (The) Lesser Men 23. siječnja u Malom pogonu Tvornice kulture promovirati će novi album "References, Reflections: Revelations" istodobno slaveći pet godina diskografskog… više »

IZLOŽBE

Ksenomorfni objekti: Andrej Škufca

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Posljednje otvorenje ove godine obilježit će izložba slovenskog umjetnika Andreja Škufce koja apstrahira transformativnost prostora, objekta i materije; onog unutarnjeg i onog… više »

COOL

Umjetna inteligencija završava Beethovenovu Desetu

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Nekoliko nota zapisanih u bilježnici sve je što je njemački skladatelj Ludwig van Beethoven ostavio od Desete simfonije prije smrti 1827. godine. Sada se tim muzikologa i programera… više »

IZLOŽBE

9. artOmat u Domu HDLU

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Deveto izdanje artOmat-a, nekonvencionalnog umjetničkog sajma, tradicionalno će se održati na već poznatoj adresi Doma hrvatskih likovnih umjetnika - u Meštrovićevom paviljonu. Sajam… više »

INMUSIC 2020

Deftones na INmusicu #15

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Deftones se u početku najčešće vezivao uz tzv. nu metal, no zbog specifičnosti njihova zvuka uvijek ih je bilo teško definirati. Kritičari su ih opisivali i kao… više »

COOL

kvARTopis – Kako funkcioniraju gramofonske ploče?

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

kvARTopis Centra za kulturu i film Augusta Cesarca poziva audiofile na putovanje od proizvodnje vinila do uživanja u glazbi na gramofonskim pločama 15. prosinca, u Pločniku, Međimurska 21. DJ… više »

OSVRT

Melankolija svijeta Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

U brojnim ciklusima na velikim formatima i uz izraziti kolor slikar Mladen Žunjić uvijek je u prvi plan isticao gibanje energije, često i gotovo nezaustavljive, pravce koji su se nepovratno… više »

PREDSTAVE

Premijera predstave Kill B. u ZPC-u

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Pošavši od vrlo konkretnih izvedbeno-vizualnih referenci na kultni Tarantinov film Kill Bill iz 2003, odnosno na njegovu glavnu protagonistkinju 'Mladenku', koju se najbolje… više »

FESTIVALI

Razgrabljeno prvih 5 tisuća ulaznica za Sea Star festival

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Ako je suditi po startu prodaje ulaznice, za umaški Sea Star festival u produkciji planetarno hvaljenog EXIT tima, sljedeće godine tražit će se karta više. U sada već… više »

NOVOSTI

"Tremors" Irene Žilić na playlistama od Velike Britanije do SAD-a

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Kantautorica Irena Žilić ove je godine imala priliku pridružiti se britanskoj distribucijskoj kući AWAL, kćer-kompaniji Kobalta za odabrane nezavisne glazbenike i male… više »

IZLOŽBE

Izložba "Matrice: Prostor slobode" u Galeriji SC

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

U ponedjeljak, 16. prosinca u Galeriji SC  s početkom u 20:00, otvorit će se izložba radova studenata/ica završnih godina preddiplomskog i diplomskog studija… više »

SUPER

Nova romantična komedija Woodyja Allena u kinima

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

"Kišni dan u New Yorku", novi film Woodyja Allena u kojemu taj četverostruki oskarovac sastavio impresivni glumački postav, počinje igrati u hrvatskim kinima od 19. prosinca. Timothee… više »

NAJAVE

Nipplepeople na proljetnoj turneji

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Electro pop duo Nipplepeople u ožujku kreće na svoju prvu veliku regionalnu turneju tijekom koje će odsvirati osam koncerata, od kojih četiri objavljuju danas. Turneja kreće iz zagrebačke… više »

FESTIVALI

Amelie Lens stiže na Sea Star

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

I dalje se priča o epskom partiju za desetine tisuća techno fanova koje su na prošlom Sea Star festivalu dočekali Nina Kraviz i Sven Väth, a već se sprema novi, još veći… više »