Kultura
NOĆ KNJIGE

Noć knjige ide dalje – 23. travnja virtualno slavlje knjige

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

S ciljem popularizacije knjige i poticanja čitanja u Republici Hrvatskoj te u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige 23. travnja ove godine održat će se… više »

NAJAVE

Danas #Odsobedosobe pjeva Mia Dimšić

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Unison - Hrvatski glazbeni savez čiji su osnivači HDS - Hrvatsko društvo skladatelja, HGU - Hrvatska glazbena unija, HUIG - Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU - Hrvatska… više »

COOL

ENCATC: Creative #StayHome Pack

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Dio sadržaja prenosimo u nastavku: The Royal Opera House ponudit će besplatni program kuriranih internetskih emisija, glazbenih majstorskih radionica te jedinstveni pogled iza kulisa jedne od… više »

POHVALNO

Alfa lansirala korisnu web stranicu

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Jedna od vodećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj, izdavačka kuća Alfa, predstavila je novu i jedinstvenu mrežnu stranicu nastava.alfa.hr na kojoj se mogu pronaći svi materijali za što… više »

NATJEČAJ

Odabrani finalisti za Rovinj Photodays 2020

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Odabrani su finalisti za ovogodišnji međunarodni festival fotografije Rovinj Photodays, koji se zbog pandemije neće održati u najavljenom terminu, od 8. do 10. svibnja, već u novom… više »

IZLOŽBE

Virtualne izložbe i fotografije Damira Fabijanića

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Aktualne izložbe i projekti fotografa Damira Fabijanića u Hrvatskoj i inozemstvu mogu se pogledati na stranici autora http://fabijanic.com/ono-o-cemu-se-ne-zna/. Među aktualnim je i… više »

FESTIVALI

Hrvatski filmovi u Oberhausenu

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Kratkometražni dokumentarno-eksperimentalni film Porvenir redateljice Renate Poljak imat će svjetsku premijeru na 66. Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Oberhausenu. U filmu… više »

NAJAVE

#ostanidoma jer Dubioza Kolektiv najavljuje Quarantine Show

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Proteklih dana Hrvatska je u karanteni, ugroza prijeti sa svih strana; od Korona virusa pa do jučerašnjeg jakog potresa koji je zadesio glavni grad Hrvatske. S obzirom da članovi benda… više »

ONLINE

Virtualne arhivske zbirke na Topoteka platformi

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Na međunarodnoj suradničkoj digitalnoj platform Topoteka dostupno je više od 20 virtualnih arhivskih zbirki nastalih suradnjom baštinskih i lokalnih ustanova, udruga, zajednica… više »

NATJEČAJ

Otvoren natječaj za sedmi STIFF

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Otvoren je natječaj za STIFF - Međunarodni studentski filmski festival, u okviru kojega je u dosadašnjih šest izdanja prikazao više od 350 igranih, dokumentarnih,… više »

NAJAVE

Kultura se ne predaje - predaje se zadnja ili uopće ne

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Danas sredinom dana uočeno je da je stranica kluba Azimut u Šibeniku izvor zarazno dobre poezije u izvedbi brojnih glazbenika, glumica, pjevača i pjevačica, književnica i haiku… više »

JOŠ ODGODA...

Odgođen 73. Filmski festival u Cannesu

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

U ovom trenutku razmatra se nekoliko opcija, a najvjerojatnija je ona da se festival održi krajem lipnja ili početkom srpnja.  "Zbog zdravstvene krize i razvoja situacije u Francuskoj i… više »

FESTIVALI

Otvorene prijave za 18. Liburnia Film Festival

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u programu 18. Liburnia Film… više »

ONLINE

Ulupuhove izložbe na digitalnim platformama

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

ULUPUH - Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti prilagođava se zahtjevima situacije i svakodnevno donosi svoj izložbeni program putem društvenih mreža i web… više »

ONLINE

Filmaktiv dijeli svoje filmove za besplatno gledanje

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Riječka udruga Filmaktiv povodom svog šesnaestog rođendana daje svima na slobodno i besplatno gledanje svoje filmove. Na web… više »