Biznis nema prethodne stranice
LOVA DO KROVA

Elon Musk je drugi najbogatiji čovjek svijeta

objavljeno prije 28 minuta i 29 sekundi

Elon Musk pretekao je osnivača Microsofta Billa Gatesa i postao je druga najbogatija osoba na planetu s bogatstvom od 127.9 milijardi dolara, prema Indeksu Bloomberg Billionaires.… više »

PROBLEMI?

Kronakriza bi mogla povećati nejednakost u Europi

objavljeno prije 4 sata i 27 minuta

Upozorenje pariškog World Inequality Laba objavljeno je u trenutku dok se EU spori oko prihvaćanja plana za oporavak vrijednog 750 milijardi eura, a koji je ključan za ublažavanje… više »

LOVA

EP glasa o pomoći za potres u Zagrebu

objavljeno prije 1 dan i 1 sat

Na plenarnoj sjednici raspravljat će se o temama sastanka Europskog vijeća u prosincu: cjepivu protiv COVID-19, terorizmu i klimatskim ciljevima, utjecaju pandemije na vanjsku politiku te o… više »

WOW!

Mjere potpore državi i građanima teške gotovo 900 milijardi

objavljeno prije 3 dana i 2 sata

Vlade širom Europe uvele su u ožujku uvele stroge mjere kako bi spriječile naglo širenje koronavirusa, a teške posljedice po kompanije i građane nastojale su ublažiti… više »

BRAVO

Hrvatske tvrtke s najvećim rastom

objavljeno prije 3 dana i 17 sati

Ta ljestvica tvrtke rangira prema najbržem rastu prihoda u razdoblju od četiri uzastopne godine pa se tako za 2020. temelji na analizi prihoda ostvarenih od 2016. do 2019. Kako bi se… više »

COOL

Daylight, LGBT+ digitalno bankarstvo

objavljeno prije 4 dana

Nova platforma priopćila je da je razvila alate i sadržaje koji pomažu LGBT+ Amerikancima da postignu određene financijske ciljeve, poput uštede novca za surogat majčinstvo ili… više »

LOŠE...

Korona radi probleme svima

objavljeno prije 7 dana i 2 sata

Koronakriza utječe na prihode potrošača i navike korištenja financijskih usluga, pokazuju rezultati redovnog istraživanja MasterIndex koje je za kompaniju Mastercard provela… više »

EU FONDOVI

266 milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti

objavljeno prije 8 dana

Danas, 16. studenoga 2020. godine, započela je predaja projektnih prijava na Poziv „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim… više »

KRIPTOVALUTE

Zašto raste bitcoin?

objavljeno prije 8 dana i 4 sata

Na početku korona-krize činilo se da je bitcoin veliki gubitnik. Od sredine veljače do sredine ožujka cijena mu je pala za više od 50 posto - na samo 4.895 dolara. Nakon kratke faze… više »

DOGOVOR

Potpisan najveći trgovinski sporazum na svijetu

objavljeno prije 9 dana i 4 sata

Petnaest azijsko-pacifičkih država u nedjelju je formiralo najveći trgovinski savez na svijetu, pod okriljem Kine i bez sudjelovanja SAD-a koji je pod vladavinom američkog predsjednika… više »

MA DA?

Moodys podigao kreditni rejting Hrvatske

objavljeno prije 9 dana i 22 sata

Agencija Moody's podigla je u petak rejting Hrvatske za jedan stupanj, iz 'Ba2' u 'Ba1', najvišu razinu u neinvesticijskoj kategoriji, a izmijenila je izglede iz pozitivnih u… više »

it tvrtka mre
IDEJE

EU odobrio njemački plan gradnje gigabitne mreže

objavljeno prije 10 dana i 4 sata

Nova mreža gradit će se državnim novcem kako bi se osigurao brži internet za kućanstva, tvrtke i javne institucije, uz brzinu od jednog gigabita po sekundi, bilježi EK. Procjenjuje se da će… više »

ZOOM?

Većina građana podržava neki oblik školovanja od kuće

objavljeno prije 11 dana i 22 sata

Za razliku od većine zemalja EU, u Hrvatskoj još uvijek sustav obrazovanja od kuće nije reguliran zakonom, već je provođenje nastave u obiteljskom domu, na daljinu ili u zdravstvenoj… više »

AKVIZICIJE

Infobip kupio OpenMarket

objavljeno prije 12 dana i 2 sata

Ova transakcija dolazi samo manje od tri mjeseca nakon značajnog investicijskog ulaganja i strateškog partnerstva s društvom One Equity Partners u Infobip, ujedno prvog vanjskog… više »

WOW!

Pandemija smanjuje globalni BDP za 12.000 milijardi dolara

objavljeno prije 12 dana i 17 sati

"Osiguravateljski sektor općenito je dobro reagirao budući da je krizu dočekao s puno kapitala. Dakle, znao je za rizik", utvrdio je izvršni direktor Swiss Rea Christian Mumenthaler na… više »