Biznis nema prethodne stranice
PROBLEMI

Kako suzbiti organizirani kriminal?

objavljeno prije 4 sata i 51 minutu

Mala cvjećarna, sushi restoran, građevinska firma ili frizerski salon: svi oni mogu biti upleteni u kriminalne radnje, napomenula je ovoga tjedna u Bruxellesu Ylva Johansson, europska… više »

ČESTITAMO

Magenta 1 slavi peti rođendan

objavljeno prije 1 dan i 2 sata

Magenta 1, jedinstveni proizvod Hrvatskog Telekoma u kojem su objedinjene sve telekom usluge uz brojne pogodnosti za korisnike, obilježava pet godina od svog predstavljanja na tržištu.… više »

AI

Izazovi umjetne inteligencije

objavljeno prije 1 dan i 17 sati

Izgradnja povjerenja građana i potrošača u umjetnu inteligenciju i pitanje preuzimanja odgovornosti za štetu koju prouzroči moderna tehnologija ključni su izazovi u oblikovanju… više »

EVENTI

Event industrija traži plan od Vlade

objavljeno prije 1 dan i 20 sati

Europske zemlje pronašle su načine za spas event industrije koja je najviše stradala zbog pandemije virusa COVID-19. Što se u Hrvatskoj radi da se spasi event industrija,… više »

MA DA?

EU neće obnoviti ugovore s AstraZenecom i Johnson&Johnson

objavljeno prije 3 dana

"Europska komisija, u dogovoru s čelnicima mnogih zemalja članica, odlučila je da ugovori s tvrtkama koje proizvode (virusna vektorska) cjepiva koja vrijede za tekuću godinu neće biti… više »

WOW!

Reuters dobiva prvu glavnu urednicu u povijesti

objavljeno prije 4 dana i 1 sat

Alessandra Galloni, rođena Rimljanka dosada je bila jedna od urednica u Reutersu, a na dužnosti glavnog urednika zamijenit će Stephena J. Adlera koji krajem ovoga mjeseca odlazi u mirovinu.… više »

NJEMAČKA

Turska i Hrvatska visokorizične zemlje

objavljeno prije 4 dana i 4 sata

„Njemačka vlada je od 11. travnja zbog jako visokog broja infekcija koronavirusom stavila Tursku, Hrvatsku, Ukrajinu i Armeniju na popis zemalja s visokom incidencijom, a… više »

COOL

Google Street View ponovno u HR

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

Cilj ponovne vožnje bit će ažuriranje fotografija Google Street Viewa gradova, cesta i autocesta na Google kartama. Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati… više »

UPS?

Turizam se oporavlja tek na jesen?

objavljeno prije 5 dana i 4 sata

„Za ljetnu sezonu bilježimo 76 posto bukinga manje nego prošle godine koja je ionako već bila slaba", rekao je Michael Frenzel, direktor Saveza njemačkih turističkih… više »

MA DAJ...

Hrvatska gubi na vjetroelektranama

objavljeno prije 5 dana i 17 sati

HROTE sredstva za isplatu poticaja za obnovljive izvore energije (OIE) prikuplja iz naknade za OIE koju plaćaju svi potrošači električne energije u iznosu 10,5 lipa po kWh te… više »

KONFERENCIJE

Infobip preuzeo Shift konferenciju

objavljeno prije 6 dana i 3 sata

Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj, objavio je danas akviziciju konferencije Shift te najavio strateški pomak u svom poslovanju stavljajući u fokus developere. Osnivač i CEO ove… više »

HRVATSKA

Pada uvoz i izvoz

objavljeno prije 6 dana i 17 sati

Pokrivenost uvoza izvozom je prema prvim podacima za prva dva ovogodišnja mjeseca 64,3 posto. U zemlje članice EU-a u prva dva ovogodišnja mjeseca je izvezeno robe u vrijednosti… više »

PROBLEMI?

Zrakoplovi Boeing 737 MAX povučeni iz prometa

objavljeno prije 6 dana i 20 sati

Američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) objavila je da ih je Boeing u četvrtak obavijestio o svojoj preporuci da se privremeno povuče neke zrakoplove iz prometa kako bi se… više »

FRKA?

EK nabavlja dodatnih 1,8 milijardi doza cjepiva

objavljeno prije 7 dana i 4 sata

Glasnogovornik Komisije je potvrdio informaciju o planovima za nabavu dodatnih doza, od kojih bi polovica bila neobvezna. Američki Pfizer je zajedno s njemačkim BioNTechom razvio novu… više »

OAZE

Krajnje je vrijeme za borbu protiv poreznih oaza

objavljeno prije 7 dana i 20 sati

Život nije fer. Najbolji primjer su zakoni o oporezivanju. Običan se svijet svake godine muči kako sastaviti poreznu prijavu. Najveći broj njih prijavljuje porez tamo gdje živi. Za velike… više »