Biznis nema prethodne stranice
PROBLEMI

Hrvatska među tri najpogođenija gospodarstva u EU

objavljeno prije 2 dana i 4 sata

Hrvatska je među tri najteže pogođene zemlje. Najveći pad BDP-a Komisija predviđa u Italiji, 11,2 posto, Španjolskoj 10,9 i Hrvatskoj 10, 8 posto. Slijede Francuska s 10,6 posto… više »

INVESTICIJE

HMD Global osniva novi Centar izvrsnosti

objavljeno prije 3 dana i 23 sata

Ovaj centar specijalizirat će se za softver, sigurnost i usluge što će ubrzati prijelaz HMD Globala iz prvenstveno hardverske tvrtke u kombiniranu tvrtku za hardver iusluge. Tijekom… više »

BIZNIS

HT ima nove stranice

objavljeno prije 5 dana i 1 sat

Web-stranica prikazuje upravo objavljeni cjeloviti Izvještaj o održivosti izrađenprema smjernicama međunarodnih standarda nefinancijskog izvještavanja Hrvatski Telekom pokrenuo… više »

REJTING

Fitch srušio sve procjene

objavljeno prije 5 dana i 4 sata

U prvom je polugodištu ta rejting agencija i za rekordnih 40 država snizila izglede na "negativne", što upućuje da bi potencijalno i njihovi rejtinzi mogli biti sniženi. - Nikad… više »

LOVA

Treći Fil Rouge Capital Akceleratorski

objavljeno prije 7 dana i 22 sata

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog… više »

RASPRODAJE

Počinju ljetne rasprodaje

objavljeno prije 8 dana i 2 sata

U srijedu 1. srpnja započinju ljetna sezonska sniženja, a zbog krize uzrokovane koronavirusom ove su godine krenula ranije, priopćila je u utorak Hrvatska gospodarska komora. Ljetno sezonsko… više »

NOVOSTI

IGEA i DHMZ putpisali ugovor

objavljeno prije 8 dana i 7 sati

Članica IN2 grupe IGEA i Državni hidrometeorološki zavod potpisali su ugovor o implementaciji Centralne integracijske platforme kojom će se digitalizirati poslovni procesi zavoda. Ovaj… više »

IPAK COVID

Prekinut mjesečni rast kredita stanovništvu

objavljeno prije 9 dana i 22 sata

U odnosu na ožujak ukupni krediti stanovništvu pali su za 1,1 posto, dok su na godišnjoj razini bili viši za 4,8 posto. Pozitivne godišnje stope rasta ukupnih… više »

PITANJE

Tko će vraćati državnih dugova?

objavljeno prije 12 dana i 6 sati

Christian Esters iz agencije za procjenu boniteta Standard & Poor's neprestance kontaktira ministarstva čitavog niza zemalja. Prati najnovija izvješća i vijesti jer njegovom uredu… više »

LOŠE...

MMF: kriza kao nikada

objavljeno prije 14 dana i 5 sati

Prema najnovijim prognozama, čak i scenarij svjetske krize zbog pandemije koronavirusa iz travnja pokazuje se optimističan. Dok je kriza iz 2009. donijela globalni ekonomski pad od 0,1 posto,… više »

REZULTATI

AOC i Philips pokorili tržište

objavljeno prije 15 dana i 6 sati

AOC ponosno objavljuje svoju vodeću poziciju na tržištu gaming monitora u prvom tromjesečju 2020. godine. S 19.5 posto udjela na tržištu, AOC nosi uvjerljivo prvo mjesto u… više »

EHHH...

Svaka druga osoba često razmišlja o promjeni poslodavca

objavljeno prije 15 dana i 22 sata

Na temelju istraživanja Poslodavac Prvog Izbora* portala MojPosao, gdje su ispitanici na prva tri mjesta izdvajali privatne tvrtke u njemačkom vlasništvu, obradili smo dodatne podatke… više »

ECG

Lagarde upozorava na snažan pad

objavljeno prije 16 dana i 3 sata

Čelnici zemalja članica EU-a prvi će puta na današnjem sastanku na vrhu putem videoveze razgovarati o planu za oporavak EU-a od koronakrize i o prijedlogu višegodišnjeg… više »

LOVA

Krediti za poduzetnike u Ministarstvu kulture

objavljeno prije 20 dana i 1 sat

Ministarstvo kulture je u okviru drugog paketa mjera, čiji je cilj poticanje i ponovno pokretanje proizvodnje i distribucije kulturnih sadržaja, u suradnji s HAMAG BICRO-om i Ministarstvom… više »

PA NAPOKON...

EK želi postrožiti pravila tržišnog natjecanja

objavljeno prije 21 dan i 5 sati

Europska komisija, naime, donijela je u srijedu bijelu knjigu o štetnim učincima stranih subvencija na tržišno natjecanje na jedinstvenom tržištu i sada traži… više »