Biznis nema prethodne stranice
ANALIZA

Budući studenti ekonomije će učiti o "Korona-krizi 2020."

objavljeno prije 20 sati i 49 minuta

Obzirom na vijesti iz gospodarstva mnogi već smatraju kako bi ova kriza izazvana pandemijom koronavirusa mogla biti još veća od sloma burzi i privrede 1929. Pad vrijednosnica je već… više »

INICIJATIVE

MMF i Svjetska banka traže otpis dugova najsiromašnijih

objavljeno prije 23 sata i 3 minute

Dugovi siromašnijih zemalja teško pogođenih pandemijom koronavirusa trebali bi biti otpisani kako bi im se oslobodili resursi za borbu protiv bolesti, poručili su čelnici… više »

POMOĆ

Europski parlament donio tri izvanredne mjere

objavljeno prije 2 dana i 23 sata

Zbog pandemije koronavirusa i ograničenja kretanja na plenarnoj sjednici sudjelovalo je samo nekoliko zastupnika, koji su se zatekli ili žive u Bruxellesu, dok su ostali sjednicu pratili na… više »

SLOGA?

Samit EU-a: zajedničkim zaduženjem protiv korone?

objavljeno prije 3 dana i 2 sata

Treći po redu izvanredni sastanak na vrhu šefova država i vlada EU-a vjerojatno će proteći u kontroverznoj raspravi. Na prve dvije video-konferencije raspravljalo se o konkretnim… više »

COOL

Cvjetaju digitalne tržnice

objavljeno prije 3 dana i 23 sata

Mala tjedna košarica 120 kuna, velika 220, s besplatnom dostavom u krugu od pet kilometara od jarunske tržnice, samo je jedan od oglasa snalažljivijih OPG-ovaca koji su se nakon… više »

CIJENE

Još jedan veliki pad cijena goriva

objavljeno prije 5 dana i 23 sata

Od ponoći je na benzinskim postajama ponovno zabilježen veliki pad cijena goriva.  Prema podacima portala Ministarstva gospodarstva prosječna cijena litre benzina još jučer… više »

POHVALNO

Anti-korona poslovni servis Ženskog poduzetničkog centra

objavljeno prije 6 dana i 15 sati

Iz potresima prožetog hrvatskog glavnog grada, te države okovane borbom protiv virusa korona, a u trećem tjednu zaustavljanja i hibernacije ekonomskih aktivnosti hrvatskog gospodarstva, kao… više »

PODACI

Logistika u doba korone

objavljeno prije 7 dana i 2 sata

Zabrana prelaska granica s ciljem sprječavanja širenja virusa - za teretna vozila ne važi. Sve države su transport proglasile neophodnim  i vozačima omogućile prelaske granice uz… više »

PROBLEMI

Oglašivačka industrija u problemima zbog koronavirusa

objavljeno prije 8 dana i 22 sata

Godina 2020. puno je obećavala zahvaljujući europskom nogometnom prvenstvu, Olimpijskim igrama u Tokiju i američkim predsjedničkim izborima, a sada se čini da bi mogla biti među najgorima za… više »

PANIKA?!

Kriza s kojom ni burze ne znaju kako postupiti

objavljeno prije 9 dana i 2 sata

Američki Wall Street je početkom tjedna opet doživio "crni ponedjeljak" i najveći pad vrijednosti još od 1987. Tada je razlog masovnoj prodaji zapravo bilo računalo i program Portfolio… više »

GLAS RAZUMA

Više od 5300 poduzetnika traži hitne mjere za spas realnog sektora

objavljeno prije 9 dana i 20 sati

Inicijativa Glas poduzetnika koja okuplja više od 5300 članova uputila je zahtjev predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću za donošenjem hitnih mjera kojima će se spasiti radna… više »

GOSPODARSTVO

Kako države pomažu ublažiti gospodarsku štetu pandemije?

objavljeno prije 10 dana i 2 sata

Već kad su u Njemačkoj najavljene prve mjere protiv širenja zaraze, njemačka kancelarka Angela Merkel je odmah najavila i široke mjere pomoći gospodarstvu. Po… više »

LOVA

Do milijun EUR potpore za obnovljive izvore energije

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

Danas je otvoren natječaj iz operacije 4.2.2. "Korištenje obnovljivih izvora energije", u svrhu učinkovitog  korištenja  energije, u vrijednosti od 70 milijuna HRK.… više »

EU FONDOVI

Čak 300 milijuna kuna potpore za preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda

objavljeno prije 10 dana i 23 sata

Prema najavama, danas se otvara natječaj iz operacije  4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima" u vrijednosti od 300 milijuna kuna, od čega je 162… više »

ZANIMLJIVO

Skoro polovica zaposlenih ne strahuje od zaraze na radnom mjestu

objavljeno prije 11 dana i 21 sat

Uslijed trenutne situacije u svijetu, iz dana u dan raste broj tvrtki koje s ciljem zaštite zdravlja radnika, svojim zaposlenicima omogućuju rad od kuće. Međutim, za velik dio građana… više »