Biznis nema prethodne stranice
NAPOKON

Velesajam u plusu prvi put nakon 11 godina

objavljeno prije 1 dan i 3 sata

Zagrebački velesajam je za 2018. godinu objavio pozitivan poslovni rezultat nakon 11 godina negativnog poslovanja. U prošloj godini ostvaren je ukupni prihod od 152.222.720 kuna, uz… više »

EU FONDOVI

Vinarima nova bespovratna sredstva za vinograde

objavljeno prije 2 dana

Želite li prilagoditi i modernizirati vinogradarske tehnike na postojećim vinogradima, zamijeniti sortu i/ili premjestiti vinograd kako bi proizveli visokokvalitetno grožđe za vina sukladno… više »

BIZNIS

Bojana Mandić i Ivana Jeleč novo pojačanje u Komunikacijskom laboratoriju

objavljeno prije 4 dana i 5 sati

Komunikacijski laboratorij pod vodstvom poduzetnice Manuele Šole proširio je portfelj klijenata, a na tom tragu uslijedilo je dodatno osnaživanje tima od internih napredovanja… više »

ZANIMLJIVO

Tko profitira od razvojnih fondova EU-a?

objavljeno prije 11 dana i 8 sati

Kada u kvartovskoj knjižnici vidite poznatu plavu zastavu Europske unije, to je pouzdan znak da ona funkcionira zahvaljujući sredstvima iz Bruxellesa. Točnije iz Europskog fonda za regionalni… više »

UNICORN?

Uber - u punoj brzini na burzu

objavljeno prije 13 dana i 8 sati

Prije pola godine je Dara Khosrowshahi bio iskren i direktan kako su to rijetko šefovi velikih tvrtki. Pred stotinama studenata na Sveučilištu Stanford on se javno obračunao sa… više »

EHHH...

S fakulteta na - zavod za zapošljavanje

objavljeno prije 15 dana i 8 sati

Sektor visokog obrazovanja u Hrvatskoj nema se niti čemu prilagođavati na tržištu tada, sve i da jedino to želi - rekao je sociolog Dragan Bagić za DW, komentirajući aktualnu polemiku… više »

EBRD

Investicijska konferencija za napredak Zapadnog Balkana

objavljeno prije 17 dana i 8 sati

Investicijska konferencija i poslovni forum Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), u okviru Godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD-a, održat će se u susjednoj Bosni i Hercegovini,… više »

NAGRADE

Ožujsko pivo najučinkovitiji brend, a BBDO Zagreb najučinkovitija agencija u Hrvatskoj prema Effie Worldwideu

objavljeno prije 25 dana i 2 sata

Proglašeni su najučinkovitiji marketingaši na svijetu prema rezultatima Effie Indexa 2019, koji mjeri učinkovitost te se temelji na prošlogodišnjim rezultatima… više »

DOĐITE

Najveći hrvatski sajam poslova Job Fair u svibnju dovodi 115 vrhunskih poduzeća

objavljeno prije 25 dana i 5 sati

 Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća. Cilj sajma je upoznati hrvatske studente… više »

EHHH...

500 eura odlazi u povijest

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Njemačke i austrijske središnje banke novčanicu od 500 eura izdaju u opticaj još samo do ovog petka (26.travnja). No to nije povećalo potražnju banaka za novčanicama ovog… više »

TRENDOVI

Kina ulazi u prazan europski prostor

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

U Bruxellesu baš nisu oduševljeni: nakon što se EU na samitu s Kinom jedva izborila za jedno tanko zajedničko priopćenje, kineski premijer Li Keqiang je otputovao u… više »

LOŠE...

Fleksibilno radno vrijeme i promjena klime donose bolesti

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Potrebni su novi zdravstveni standardi kako bi se radnike zaštitilo od rizika koje donose fleksibilni oblici zapošljavanja, nove tehnologije i promjena klime, upozorila je… više »

SAZNAJEMO

Web trgovine varaždinske tvrtke Marker opet najbolje

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Web trgovine koje je izradila varaždinska tvrtka Marker osvojile su čak sedam nagrada za izvrsnost na Konferenciji Ecommerce Day 2019. Riječ je o dosad najvećem natjecanju najboljih web… više »

LOVA

EU želi što prije trgovinski sporazum sa SAD-om

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

To je "win-win" situacija za obje strane, rekla je europska povjerenica za trgovinu Cecilia Malmström u vezi s predstojećim otvaranjem pregovora s američkom vladom o smanjenju carina.… više »

PROBLEMI?

Tko je novi predsjednik Svjetske banke, David Malpass?

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Svatko zna kako ova američka vlada pod predsjednikom Trumpom zastupa načelo America first i kako nema nikakvo dobro mišljenje o međunarodnim organizacijama. Isto tako se zna… više »