Biznis nema prethodne stranice
TRENDOVI

Zastoj kineskog šopinga po Europi

objavljeno prije 19 sati i 12 minuta

Koliko njemačkih kompanija su Kinezi prošle godine u potpunosti ili djelimice preuzeli? To Sun Yi, zadužena za poslovanje s Kinom u konzultantskoj tvrtki Ernst&Young,… više »

SAVJETI

Što je važno kod odabira konzultanta za EU fondove?

objavljeno prije 1 dan i 19 sati

Vjerojatno vas mnogi EU konzultanti svakodnevno obasipaju ponudama obećavajući brda i doline u nadi da ćete za posao pripreme i provedbe vašeg EU projekta odabrati baš njih.… više »

HMMM

Južna Koreja udarila po bankama koje trguju kriptovalutama

objavljeno prije 3 dana i 14 sati

Bitcoin i ostale kriptovalute ne silaze s naslovnica svojim skokovima u vrijednosti i probojem u mainstream sredstava plaćanja, iako putem nailaze na velike zapreke. S jedne strane, ozbiljni… više »

ČUDO!

Fitch Rating podigao rejting Hrvatske

objavljeno prije 4 dana i 15 sati

Fitch Ratings, jedna od dvije najcjenjenije rating agencije na svijetu u petak je podigla rejting Hrvatske s 'BB' na 'BB+' uz stabilne izglede, zahvaljujući stabilnom rastu… više »

PRIPAZITE :)

Bitcoin - novi mjehur od sapunice?

objavljeno prije 7 dana i 19 sati

Postoje ljudi s osjećajem za pravi trenutak, koji investiraju tamo gdje drugi vide samo pustinju ili dotrajale garaže. Ispod pustinje su sretnici pronašli "crno zlato", iz garaža su… više »

PRIPAZITE :)

Preko društvene mreže do posla u Njemačkoj?

objavljeno prije 9 dana i 19 sati

Još do prije nekoliko mjeseci je Danijel Horvat vozio međunarodne autobusne linije, od Zagreba pa kud treba, najčešće do Frankfurta. Za volanom je sjedio i po dvadeset sati bez… više »

STVARNO?

Hrvatske tvrtke pri vrhu online prodaje u EU

objavljeno prije 10 dana i 14 sati

Hrvatska se po udjelu poduzeća, od onih koja se oslanjaju na internetsku prodaju, nalazi pri vrhu liste članica EU koje pritom koriste vlastitu internetsku stranicu ili aplikaciju, dok je s… više »

HMMM

Centralne banke za reguliranje i nadzor kriptovaluta

objavljeno prije 14 dana i 9 sati

Vlade bi trebale regulirati i oporezivati bitcoin, poručio je u srijedu član upravnog vijeća ECB-a i guverner austrijske središnje banke Ewald Nowotny, ustvrdivši da je ta… više »

PERSPEKTIVA

Burna je godina pred Hrvatskom

objavljeno prije 14 dana i 16 sati

Ako je 2017. bila godina Agrokora, izgledno je da će 2018. biti prva godina u kojoj Agrokora više neće biti, barem ne pod tim imenom. A da će oko Agrokora biti burno, pokazao je kraj… više »

WOW!

Koliko smo potrošili za blagdane

objavljeno prije 16 dana i 12 sati

Prvi rezultati potrošnje u prosincu pokazuju da je, prema fiskaliziranim računima, blagdanska potrošnja iznosila oko 13,5 milijardi kuna, a što se sve našlo ispod… više »

ZANIMLJIVO

Koliko će nereda na tržištu rada napraviti - roboti?

objavljeno prije 18 dana i 12 sati

Roboti neće nužno biti štetni za ekonomiju, ističu u IPPR-u, pojašnjavajući kako bi zahvaljujući automatizaciji produktivnost u Velikoj Britaniji do 2030. godine mogla rasti za… više »

PREDVIĐANJA

Što može u gospodarstvu krenuti po zlu?

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

Počnimo nečim što se - ne vidi. A opet, nalazi se tamo negdje na farmama servera u bijelom svijetu. Zove se bitcoin. To je virtualni novac; onaj koji ne možete smjestiti u svoj džep,… više »

KRIPTOVALUTE

HANFA upozorava na ulaganja u kriptovalute

objavljeno prije 20 dana i 14 sati

HANFA se napokon odlučila oglasiti nakon što su oglasi za ulaganje u kriptovalute već debelo preplavili domaće medije, pa prenosimo njihovo priopćenje u cijelosti: Nastavno na povećan… više »

ZVUČI POZNATO

Neizvjestan susret hrvatske znanosti i gospodarstva

objavljeno prije 20 dana i 19 sati

Upadljivi nedostatak medijskih reakcija popratio je nedavno potpisivanje sporazuma između Hrvatske gospodarske komore i njemačke grupacije Steinbeis o utemeljenju hrvatskog Centra za transfer… više »

NAPOKON

Od danas kreću zimska sniženja

objavljeno prije 21 dan i 17 sati

Zimsko sezonsko sniženje u Hrvatskoj počinje u srijedu, 27. prosinca, može trajati maksimalno 60 dana, a u trgovinama će se naći popusti i veći od 50 posto, priopćili su u utorak iz Hrvatske… više »