Biznis nema prethodne stranice
ZNATE LI?

Što je najveći rizik za svjetsku privredu?

objavljeno prije 1 dan i 1 sat

Ako je novac gorivo ekonomije, onda su brodovi središnje transportno sredstvo svjetske trgovine. Prema navodima Međunarodne organizacije za pomorsku plovidbu (IMO), tijelu UN-a koje je… više »

EU FONDOVI

Bespovratna sredstva za pčelare

objavljeno prije 3 dana i 1 sat

Obavještavamo Vas da je 12. rujna 2019.g. usvojen Nacionalni pčelarski program za razdoblje od 2020. do 2022. godine kako bi se ostvarili sljedeći ciljevi:poboljšanje tehničkih… više »

TRIKOVI

EU će nastojati izbjeći nove američke carine na europski uvoz

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Europska unija nastojat će do posljednjeg trena postići dogovor s Washingtonom u sporu oko subvencija kako bi izbjegla nove američke carine na europski uvoz, poručila je u ponedjeljak… više »

NAGRADE

Nobelova nagrada za ekonomiju 2019.

objavljeno prije 5 dana i 23 sata

Ekonomisti Abhijit Banerjee, Esther Duflo i Michael Kremer dobitnici su Nobelove nagrade za ekonomske znanosti za 2019. godinu za kreiranje eksperimentalnog pristupa problemu ublažavanja… više »

STVARNO?

Visa i Mastercard povlače se iz Facebookove libre

objavljeno prije 6 dana i 1 sat

Mastercard i Visa povukle su se iz Facebookova projekta izdanja digitalne valute libre, signalizirajući popuštanje pod pritiskom regulatora širom svijeta, koji upozoravaju na… više »

CARINE

Carinski sukob EU-a i SAD-a

objavljeno prije 8 dana i 5 sati

Pozadina najnovijeg carinskog prijepora je višegodišnja svađa između proizvođača zrakoplova Boeinga (SAD) i Airbusa (EU). Oni dominiraju na svjetskom tržištu u sektoru… više »

DIGITALNA HRVATSKA

Liberalizacija autotaksi prijevoza pozitivna za četiri petine hrvatskih građana

objavljeno prije 9 dana i 2 sata

Četiri petine hrvatskih građana smatra kako je prošle godine provedena liberalizacija autotaksi tržišta pozitivno djelovala na njihove živote, a isti je udio onih koji… više »

SMIJEŠNO

Hrvatska prva u EU - po rastu cijena nekretnina

objavljeno prije 11 dana i 2 sata

Hrvatska je u drugom tromjesečju bila među zemljama Europske unije s najizrazitijim rastom cijena stambenih nekretnina u odnosu na isto razdoblje godine ranije, više nego dvostruko… više »

STRAŠNO!!

Najgora berba meda do sada

objavljeno prije 13 dana i 19 sati

Ova je godina jako loša za mnoge europske pčelare, posebno u Francuskoj i Italiji, budući da je zbog nepredvidivog vremena berba meda daleko najgora do sada. Godina 2019. "crna je… više »

NAPREDAK

Digitalizacija: Znanja za sljedeće generacije

objavljeno prije 14 dana i 20 sati

Kai-Uwe jednostavno sve ima u malom prstu: on po zvuku prepoznaje ako s nekim strojem nešto ne valja. Upoznat je s procesom ubrizgavanja napamet. Kai-Uwe je jednostavno prototip… više »

ZAKLJUČAK

Ekspertiza: negativne kamate ESB-a protuzakonite

objavljeno prije 16 dana i 5 sati

Poslovne banke moraju plaćati kamate ako višak novca deponiraju u Europskoj središnjoj banci (ESB). Te takozvane "negativne kamate", koje su uvedene 2014. i nedavno povećane na… više »

PRIJAVITE SE!

Otvorene prijave za Plavi poslovni inkubator na Lastovu

objavljeno prije 16 dana i 21 sat

Jadransko more, otoci i priobalje naša su neprocjenjiva i ekološki vrlo osjetljiva prirodna bogatstva, a zajednice koje o njima ovise imaju vrlo važnu ulogu u njihovu očuvanju.… više »

BROJKE

AOC i MMD ostvarili sjajne poslovne rezultate

objavljeno prije 17 dana i 23 sata

Prema posljednjim brojkama i analizama, tržište monitora u široj europskoj regiji poraslo je za 3,2 posto u drugom kvartalu 2019. godine. Stručnjaci za monitore AOC i MMD,… više »

PRPITCH

PRpitch konferencija - budućnost dočekajte spremni

objavljeno prije 18 dana i 2 sata

Druga konferencija o odnosima s javnošću za poduzetnike i obrtnike PRpitch održat će se u četvrtak 3. listopada 2019. u hotelu The Westin Zagreb. Cilj konferencije je… više »

PODACI

Sve više paketa na tržištu poštanskih usluga

objavljeno prije 18 dana i 18 sati

Na tržištu poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj i u drugom tromjesečju 2019. zabilježen je nastavak rasta broja paketa. Ukupno je ostvareno 5,9 milijuna paketskih usluga,… više »