Biznis
UNICORN?

Uber - u punoj brzini na burzu

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Prije pola godine je Dara Khosrowshahi bio iskren i direktan kako su to rijetko šefovi velikih tvrtki. Pred stotinama studenata na Sveučilištu Stanford on se javno obračunao sa… više »

EHHH...

S fakulteta na - zavod za zapošljavanje

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Sektor visokog obrazovanja u Hrvatskoj nema se niti čemu prilagođavati na tržištu tada, sve i da jedino to želi - rekao je sociolog Dragan Bagić za DW, komentirajući aktualnu polemiku… više »

EBRD

Investicijska konferencija za napredak Zapadnog Balkana

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Investicijska konferencija i poslovni forum Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), u okviru Godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD-a, održat će se u susjednoj Bosni i Hercegovini,… više »

NAGRADE

Ožujsko pivo najučinkovitiji brend, a BBDO Zagreb najučinkovitija agencija u Hrvatskoj prema Effie Worldwideu

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Proglašeni su najučinkovitiji marketingaši na svijetu prema rezultatima Effie Indexa 2019, koji mjeri učinkovitost te se temelji na prošlogodišnjim rezultatima… više »

DOĐITE

Najveći hrvatski sajam poslova Job Fair u svibnju dovodi 115 vrhunskih poduzeća

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

 Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća. Cilj sajma je upoznati hrvatske studente… više »

EHHH...

500 eura odlazi u povijest

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Njemačke i austrijske središnje banke novčanicu od 500 eura izdaju u opticaj još samo do ovog petka (26.travnja). No to nije povećalo potražnju banaka za novčanicama ovog… više »

TRENDOVI

Kina ulazi u prazan europski prostor

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

U Bruxellesu baš nisu oduševljeni: nakon što se EU na samitu s Kinom jedva izborila za jedno tanko zajedničko priopćenje, kineski premijer Li Keqiang je otputovao u… više »

LOŠE...

Fleksibilno radno vrijeme i promjena klime donose bolesti

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Potrebni su novi zdravstveni standardi kako bi se radnike zaštitilo od rizika koje donose fleksibilni oblici zapošljavanja, nove tehnologije i promjena klime, upozorila je… više »

SAZNAJEMO

Web trgovine varaždinske tvrtke Marker opet najbolje

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Web trgovine koje je izradila varaždinska tvrtka Marker osvojile su čak sedam nagrada za izvrsnost na Konferenciji Ecommerce Day 2019. Riječ je o dosad najvećem natjecanju najboljih web… više »

LOVA

EU želi što prije trgovinski sporazum sa SAD-om

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

To je "win-win" situacija za obje strane, rekla je europska povjerenica za trgovinu Cecilia Malmström u vezi s predstojećim otvaranjem pregovora s američkom vladom o smanjenju carina.… više »

PROBLEMI?

Tko je novi predsjednik Svjetske banke, David Malpass?

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Svatko zna kako ova američka vlada pod predsjednikom Trumpom zastupa načelo America first i kako nema nikakvo dobro mišljenje o međunarodnim organizacijama. Isto tako se zna… više »

ŽELJE...

Trećina zaposlenika očekuje uskrsnicu

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Vlada je krajem prošle godine povećala neoporezivi dio za nagrade s 2.500 kuna na 7.500 kuna. Uslijed toga, osim božićnice i regresa sve popularnija postaje i uskrsnica. Prema… više »

EHHH...

Hrvatska sve skuplja destinacija

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Hrvatska, mala zemlja za veliki odmor... iliti skupi, kao što pokazuje istraživanje koje je proveo britanski The Sun po kojem sedmodnevni odmor u Zadru ispada skuplji nego u… više »

ANALIZA

Kinezi kao spasitelji hrvatskog gospodarstva?

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Ono o čemu se puno špekuliralo uoči sastanka na vrhu Kine i zemalja srednje i jugoistočne Europe, službeno je potvrđeno u petak (12.4.) u Dubrovniku: Grčka je postala članica… više »

POLITIKE

Još uvijek samo nula iz Europske središnje banke

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Prije sastanka Vijeća Europske središnje banke ove srijede (10.4.) opet je bilo onih koji su se nadali kako će konačno biti povišena temeljna kamatna stopa. Ali, kao i nebrojeno… više »