Biznis
ZANIMLJIVO

UEFA EURO 2020 - što nas čeka?

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Booking.com, službeni partner europskog nogometnog prvenstva UEFA EURO 2020TM za smještaj i atrakcije, proveo je istraživanje među 7.500 fanova nogometa na 11 europskih tržišta;… više »

DOBRO PITANJE

Koliko stranih radnika treba Hrvatskoj?

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Kvota za upošljavanje stranih radnika u Hrvatskojveć neko vrijeme je izuzetno aktualna i burna tema. Točnije, otkako se hrvatskim državljanima otvorilo tržište rada u… više »

POSLOVANJE

Sanofi - digitalna transformacija uz Google

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Francuska farmaceutska kompanija Sanofi je u Framinghamu (Massachusetts, SAD) predstavila novi, i jedan od prvih digitalnih proizvodnih pogonu u svijetu, koji koristi intenziviranu… više »

BRAVO

Olival dodijelio stipendije perspektivnim srednjoškolcima

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Zaklada "Vaše znanje - naša budućnost" koju je povodom 25 godina uspješnog poslovanja osnovala poznata domaća kozmetička tvrtka Olival, dodijelila je stipendije za… više »

EHHH...

Hrvatska 53. na Svjetskoj ljestvici talenata

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Hrvatska je na Svjetskoj ljestvici talenata za 2019. godinu zauzela 53. mjesto, čime je u odnosu na godinu ranije svoju poziciju poboljšala za jedno mjesto, pokazuje izvješće… više »

HMMM...

Koliko oružja iz Njemačke kupuju Hrvatska i susjedi?

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Njemačka vlada je u prvoj polovici ove godine odobrila izvoz oružja u Hrvatsku u vrijednosti od oko pola milijuna eura, stoji u izvješću nadležnog njemačkog Ministarstva gospodarstva.… više »

OXFORD ECONOMICS

Huaweijevo poslovanje Europi je donijelo višestruke koristi

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Prestižna analitička kuća Oxford Economics objavila je izvješće o ekonomskom utjecaju Huaweija na europsko gospodarstvo u kojem je izračunato da je u 2018. godini kompanija doprinijela… više »

EU FONDOVI

Nove potpore vinarima iz Vinske omotnice

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Prema najavama, vinari će u sklopu Vinske omotnice, moći prijaviti svoje projekte na dva natječaja - „Promidžba na tržištima trećih zemalja" te „Informiranje u državama… više »

GOSPODARSTVO

Što može BRICS?

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Grupa BRICS se ovog tjedna sastaje u Brazilu pod sloganom „Ekonomski rast za inovativnu budućnost", a u fokusu je jačanje suradnje na planu znanosti, tehnologije i inovacija, digitalne… više »

SIGURNO?

Boeing vraća 737 MAX

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Proizvođač zrakoplova Boeing priopćio je u ponedjeljak da početkom sljedeće godine planira nastaviti komercijalne letove 737 MAX-a, koji su prizemljeni od sredine ožujka nakon dvije nesreće u… više »

POLITIKA?!

Adidas zatvara robotizirane tvornice u EU i SAD

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas najavio je u ponedjeljak zatvaranje dvije robotizirane tvornice u Njemačkoj i SAD-u, uz obrazloženje da će korištenje suvremene proizvodne… više »

KOMENTAR

Gdje je ta prokleta recesija?

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

U četvrtak u osam sati ujutro, Njemačka će službeno upasti u recesiju. Jer, tada će vrhovni njemački statističari objaviti brojke o gospodarskom rastu u trećem tromjesečju. I tada će, po… više »

LOVA

Naknade od autorskih prava gotovo 10 milijardi eura

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Globalna naplata autorskih naknada za autore glazbenih, audiovizualnih, likovnih te književnih djela dosegla je rekordnih €9.65 milijardi u 2018. godini, prema Globalnom izvješću… više »

SJAJNO!

Huawei objavio listu tehnologija koje će uz 5G mrežu transformirati svijet

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Na jubilarnom desetom Global Mobile Broadband forumu koji se prije nekoliko dana održao u švicarskom gradu Zürichu, Huawei Wireless X Labs objavio je dokument o osam ključnih… više »

SPAJANJA

Studenac preuzima Sonik

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Studenac, glavni maloprodajni trgovački lanac na Jadranskoj obali i jedan od vodećih u Hrvatskoj postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa Sonikom, zadarskim trgovačkim lancem… više »