Biznis
GDPR

Osobni podaci važna su imovina

objavljeno prije 25 dana i 3 sata

Ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Zdravko Vukić podsjetio je da se danas treća godišnjica uvođenja GDPR-a. Izvijestio je da prijava kršenja uredbe ima dosta,… više »

PROBLEMI

Nemoguća cijena stanova za iznajmljivanje u Zagrebu

objavljeno prije 25 dana i 9 sati

Ionako nezavidna pozicija zagrebačkih podstanara je po svemu sudeći još otežana pandemijom i potresima. Mada je potražnja opala, stanovi na prodaju drže svoje visoke cijene, baš… više »

COOL

Kako napraviti nacionalnu blockchain infrastrukturu

objavljeno prije 26 dana i 1 sat

Skala, koji je potpredsjednik MIPRO-a (jedna od najstarijih udruga tog tipa u regiji i šire), je to najavio na online konferenciji za medije uoči MIPRO-vog Foruma "Blockchain… više »

LOVA

Stižu povrati poreza, evo kako ide...

objavljeno prije 26 dana i 3 sata

Prema odredbama Zakona o porezu na dohodak, privremena porezna rješenja moraju se dostaviti na adrese obveznika najkasnije do 30. lipnja ove godine, do kada se mora isplatiti i povrat.… više »

OPA :)

G7 o minimalnom oporezivanju velikih kompanija

objavljeno prije 26 dana i 5 sati

Skupina sedam velikih gospodarstva G7 blizu je dogovora o korporativnom oporezivanju multinacionalnih kompanija, čime će, kako se ocjenjuje, otvoriti put prema kasnijem globalnom dogovoru o… više »

VALUTE

Španjolski flert s virtualnim valutama

objavljeno prije 26 dana i 9 sati

Daniel Santos odavno sanja o velikom novcu. Njegov polemički YouTube-kanal Mr. Santos prati oko 300.000 ljudi iz cijelog svijeta. Mladi Španjolac je postao poznat zbog svog znanja o… više »

OPA!

Globalni porez od -15 posto

objavljeno prije 27 dana i 9 sati

Prijedlog je iznesen na sastanku upravljačke skupine Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) o eroziji porezne baze i preusmjeravanju dobiti, objavilo je ministarstvo u četvrtak.… više »

STVARNO?

Fitch dao palac gore Hrvatskoj

objavljeno prije 28 dana i 1 sat

Rejting Hrvatske 'BBB-' odražava snažne strukturne karakteristike, navodi agencija, izdvajajući bolje pokazatelje razvoja ljudskih potencijala i upravljanja u usporedbi sa zemljama sa sličnim… više »

UPS!

Stiže neugodan udar - inflacije

objavljeno prije 29 dana i 1 sat

Prema statistici DZS-a cijene hrane i bezalkoholnih pića u Hrvatskoj još nije zahvatila inflacija. U travnju su na godišnjoj razini pale 0,6%, tvrde iz DZS-a. No… više »

NOVOSTI

LG-evi najnoviji televizori za 2021. godinu

objavljeno prije 29 dana i 3 sata

LG Electronics (LG) je započeo distribuciju svoje nove linije televizora za 2021. godinu u Hrvatskoj. Modeli iz novog portfelja uključuju nove OLED, NanoCell, UHD i QNED Mini LED televizore,… više »

BIZNIS

MIPRO online Forum

objavljeno prije 1 mjesec

MIPRO organizira Forum aktualne tematike pod nazivom "Blockchain tehnologija za cirkularnu ekonomiju" koji će se održati u utorak, 25. svibnja preko digitalne platforme Zoom s… više »

NAPOKON?

Dolazi vrijeme da i "globalni igrači" plate porez

objavljeno prije 1 mjesec

Nevladina organizacija ActionAid je izračunala: oko 26 milijardi eura više u državne blagajne za škole, vrtiće, prometnice - ili ako hoćete, za cjepivo i nove bolnice. To bi… više »

HMMM...

EU otvara granice za cijepljene

objavljeno prije 1 mjesec

Kako javlja AFP, Europska je unija odlučila da će otvoriti granice svim putnicima koji su potpuno cijepljeni. Očekuje se da će Europska unija potpuno otvoriti svoje granice za potpuno… više »

POSLOVI

Otkrivamo najpoželjnije poslodavce u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i koji su razlozi njihove atraktivnosti otkriva sedamnaesto po redu istraživanje* o poslodavcima prvog izbora, koje provodi MojPosao. U… više »

UPS!

Europsko gospodarsto palo u prvom kvartalu

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Sezonski prilagođeni BDP EU-a pao je u prvom tromjesečju 1,7 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, neposredno uoči širenja zaraze covidom 19, čime je europski… više »