Biznis
NJEMAČKA

Turska i Hrvatska visokorizične zemlje

objavljeno prije 2 mjeseca

„Njemačka vlada je od 11. travnja zbog jako visokog broja infekcija koronavirusom stavila Tursku, Hrvatsku, Ukrajinu i Armeniju na popis zemalja s visokom incidencijom, a… više »

COOL

Google Street View ponovno u HR

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Cilj ponovne vožnje bit će ažuriranje fotografija Google Street Viewa gradova, cesta i autocesta na Google kartama. Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati… više »

UPS?

Turizam se oporavlja tek na jesen?

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

„Za ljetnu sezonu bilježimo 76 posto bukinga manje nego prošle godine koja je ionako već bila slaba", rekao je Michael Frenzel, direktor Saveza njemačkih turističkih… više »

MA DAJ...

Hrvatska gubi na vjetroelektranama

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

HROTE sredstva za isplatu poticaja za obnovljive izvore energije (OIE) prikuplja iz naknade za OIE koju plaćaju svi potrošači električne energije u iznosu 10,5 lipa po kWh te… više »

KONFERENCIJE

Infobip preuzeo Shift konferenciju

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj, objavio je danas akviziciju konferencije Shift te najavio strateški pomak u svom poslovanju stavljajući u fokus developere. Osnivač i CEO ove… više »

HRVATSKA

Pada uvoz i izvoz

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Pokrivenost uvoza izvozom je prema prvim podacima za prva dva ovogodišnja mjeseca 64,3 posto. U zemlje članice EU-a u prva dva ovogodišnja mjeseca je izvezeno robe u vrijednosti… više »

PROBLEMI?

Zrakoplovi Boeing 737 MAX povučeni iz prometa

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) objavila je da ih je Boeing u četvrtak obavijestio o svojoj preporuci da se privremeno povuče neke zrakoplove iz prometa kako bi se… više »

FRKA?

EK nabavlja dodatnih 1,8 milijardi doza cjepiva

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Glasnogovornik Komisije je potvrdio informaciju o planovima za nabavu dodatnih doza, od kojih bi polovica bila neobvezna. Američki Pfizer je zajedno s njemačkim BioNTechom razvio novu… više »

OAZE

Krajnje je vrijeme za borbu protiv poreznih oaza

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Život nije fer. Najbolji primjer su zakoni o oporezivanju. Običan se svijet svake godine muči kako sastaviti poreznu prijavu. Najveći broj njih prijavljuje porez tamo gdje živi. Za velike… više »

EHHH...

U što EU treba uložiti?

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Europska komisija izložila je u ožujku desetogodišnji plan Digital Compass, čija je okosnica udvostručenje udjela Europe u globalnoj proizvodnji čipova, na 20 posto, i… više »

TEK TOLIKO...

Huawei 5G mreža je najbolje korisničko iskustvo

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Usprkos pandemiji, Huawei je prošle godine poboljšao kvalitetu mreže na više od 120.000 lokacija i osigurao izvanredno iskustvo povezivanja, a prema 5G testovima… više »

dalekovod struja
COOL

Struju ćemo moći kupiti bilo gdje u EU

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja pripremilo je novi Zakon o tržištu električne energije koji kaže da je sloboda kupovanja struje iz bilo kojeg dijela Unije dio… više »

ŽELE IH

Traže se inovacije

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Povećana potražnja za digitalnim rješenjima i prilagodba potrebama i preferencijama potrošača tijekom prošle godine doveli su sve većeg fokusa tvrtki na inovacije. Prema… više »

KRASNO ;(

Bogati su postali još bogatiji u panedemiji

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Najviše je napredovao Elon Musk koji je lani bio tek 35. na listi s 24,6 milijardi dolara imovine. On je samo u proteklih godinu dana zaradio nevjerojatne 126,4 milijarde dolara i s… više »

DIGITAL

Švedska kreće s testiranjem digitalne krune

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Središnje banke diljem svijeta planiraju lansiranja digitalnih valuta središnjih banaka (CBDC) kao odgovor na smanjenje upotrebe gotovine i kao način ubrzavanja domaćih i… više »