Biznis
NARAVNO!

Tvrtke koje su pokrenule žene posluju - bolje!

objavljeno prije 6 mjeseci i 8 dana

Žene osnivačice startup tvrtki od investitora dobivaju manje novca od muških kolega, iako se ulaganje u njihove tvrtke puno više isplati, pokazalo je novo istraživanje The… više »

EHHH...

Globalizacija je sjajna - ako ste razvijena zemlja

objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana

Građani industrijskih zemalja najviše su profitirali od globalizacije, pokazuje istraživanje koje je naručila njemačka zaklada Bertelsmann, iznjedrivši Švicarsku kao… više »

ISPROBAJTE!

Tele2 fiskalizacija za samo 79 kuna mjesečno

objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana

Svi poduzetnici koji svoje izdane račune naplaćuju u gotovini podliježu fiskalizaciji izdavanja računa, odnosno, dužni su izdati račun preko elektroničkih naplatnih uređaja izravno povezanih… više »

PRVI PUT!

Pada prodaja pametnih telefona

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Prodaja pametnih telefona prošle godine po prvi put pala otkad je 2007. predstavljen iPhone, a početni podaci za ovu godinu pokazuju da će doći do daljnjeg usporavanja. Analitičari… više »

KOMENTAR

Američke carine - treba sačuvati živce

objavljeno prije 6 mjeseci i 15 dana

Sada je i službeno. U SAD-u stupaju na snagu carine od 25 posto na čelik i 10 posto na aluminij iz Europska unije. Kao što se i očekivalo, Donald Trump nije popustio pod pritiskom iz… više »

AHA!

Franck se bori za svoja prava

objavljeno prije 6 mjeseci i 17 dana

Izvanredna uprava Agrokora objavila je u petak, 25. svibnja 2018. na svojim internetskim stranicama Nacrt nagodbe u postupku izvanredne uprave. Franck, kao i velika većina vjerovnika, nije… više »

SAZNAJEMO

Tele2 i Zaklade Reach for Change - Partnerstvo za promjene

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Jedan od najznačajnijih programa u Hrvatskoj čiji je cilj pomagati start-up projekte iz domene razvoja, obrazovanja, zdravlja, ekonomske i društvene participacije, slobode i mogućnosti… više »

SAZNAJEMO

Shazamaj Tele2 reklamu i osvoji Sony bežične slušalice

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Skeniranjem audio zapisa Tele2 reklame „MobiTelka" do 30. lipnja, korisnici Shazam aplikacije sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj svaki dan mogu osvojiti Sony bežične slušalice… više »

ABRAMOVIČ

Odlazak simbola „ruskog“ Londona

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Za krupni ruski biznis, onaj koji je kapital izvozio u inozemstvo, dolaze crna vremena. Kremlj nije spreman stati u zaštitu poduzetnika kao što je Roman Abramovič, a u Velikoj… više »

EH, DA...

Gradovi u kojima se najbolje zarađuje

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

Bussines Insider objavio je listu top 28 gradova u kojima se najbolje zarađuje. Jedan od čimbenika pomoću kojeg se donose zaključci je i prosječna neto plaća, pokazatelj bogatstva pojedinog… više »

KONFERENCIJE

Zagreb Ethics and Compliance 2018 - poslovna konferencija za sve

objavljeno prije 6 mjeseci i 22 dana

Pozivamo vas na prvu međunarodnu konferenciju „Zagreb Ethics and Compliance 2018" (ZEC 2018) na temu poslovne etike i usklađenosti, koja će se održati 13.-14.06.2018. u hotelu Westin, u… više »

WOW!

Prošle godine ukradeno kriptovaluta u vrijednosti 1.2 milijarde dolara

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Kriminalci su od početka prošle godine ukrali kriptovalute ukupne vrijednosti oko 1,2 milijarde dolara, procjenjuje radna skupina za borbu protiv krađe podataka na Internetu APWG.… više »

BAŠ TAKO

Hrvatskoj treba obrazovni sustav koji će potaknuti poduzetništvo

objavljeno prije 6 mjeseci i 25 dana

Što pokreće poduzetnički duh? Vanjski faktori kao što su obrazovni sustav utječu na stav i percepciju o poduzetničkoj mogućnosti? Koje osobne karakteristike misle da imaju ljudi… više »

PODACI

Studenti naveliko odgađaju diplomiranje

objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana

U anketi provedenoj na gotovo 550 ispitanika portal EduCentar istražio je odgađaju li studenti diplomu kako bi produljili studentska prava. Više od polovine ispitanika, njih 51%,… više »

LOŠE

Imovinske razlike na jugoistoku Europe sve veće

objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana

„Više nego ikad, uzroke nejednakosti treba tretirati hitno zbog brojnih prijetnji koje bi dodatno mogle povećati jaz u blagostanju" - to je dramatičan zaključak istraživanja… više »