Biznis
GIG

Gig ekonomija - sadašnjost i budućnost

objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana

Tko su sve sudionici u gig ekonomiji i koji su trendovi u tom segmentu tržišta rada, kako je sada reguliran rad platformi, a kako će biti od 1. siječnja 2024. te koji je model… više »

BRAVO

U ZICER-u predstavljen CroCube

objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana

CroCube, prvi satelit sastavljen i registriran u Hrvatskoj svečano je u petak predstavljen u Zagrebačkom inovacijskom centru - ZICER-u. Satelit je predstavljen u društvu Hrvoja… više »

DA?

EU i Ukrajina: veliko obećanje

objavljeno prije 6 mjeseci i 10 dana

Europska komisija dala je jednoj „vrlo velikoj zemlji istočne Europe jedno vrlo veliko obećanje - obećanje da će možda u skorije vrijeme postati članica EU-a", komentira njemački… više »

STVARNO?

Volja za proširenjem je tu

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

"Teoretski, uvjeti za proširenje ne mogu biti povoljniji. A sada imamo i novac u rukama", izjavila je von Cramon, podsjećajući da je predsjednica Europske komisije, Ursula von der… više »

EVO IH!

Nova generacija ZICER-ovih startup akceleratora

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

Vodeći hrvatski startup hub ZICER danas je predstavio timove osmog ciklusa akceleracijskog programa Startup Factory i prve generacije Global Growth programa. Za razvoj najboljih startupova… više »

BIZNIS

Treća sezona Uplift akademije

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

U prve dvije sezone Uplift akademije 72 poduzetnika iz cijele Hrvatske dobilo je priliku stjecati znanja i vještine pomoću kojih mogu unaprijediti svoje poslovanje, a od 6. studenog,… više »

UPRAVO TAKO!

Kibernetička sigurnost je investicija, a ne trošak

objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana

U ponedjejak je u Algebra Spark Spaceu održana konferencija Zakon i red u digitalnom prostoru: Što nam donose novi zakoni o kibernetičkoj sigurnosti na temu transpozicije nove NIS2… više »

BIZNIS

HONOR se vraća!

objavljeno prije 6 mjeseci i 20 dana

Prema najnovijem izvješću o tržišnom učinku, koje su objavili Counterpoint, Canalys i IDC, HONOR se u trećem tromjesečju 2023. u Kini vratio na prvo mjesto u tržišnom… više »

FONDOVI

InterCapital predstavio prvi novčani fond

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

InterCapital Asset Management (ICAM), vodeće neovisno društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj, predstavio je svoj novi fond - InterCapital Euro Money Market UCTIS ETF. Riječ je o… više »

EH, DA...

Poskupljuje dopunsko zdravstveno kod privatnika

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

Na adrese osiguranika dopunskog zdravstvenog preko Croatia osiguranja stigle su obavijesti o promjenama cijena police za sljedeću osigurateljnu godinu. Polica dopunskog koja u toj kući… više »

COOL

Veliki uspjeh domaćih developera

objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana

IT tvrtka Q još jednom je ostvarila veliki poslovni uspjeh izvan granica Hrvatske. Ovog puta Q je ostvario suradnju s poznatim britanskim medijem The Sun i to na poboljšanju… više »

SVAKA ČAST

Xiaomi dodijelio nagradu hrvatskoj tvrtki Bijelić Co. za premium partnerstvo

objavljeno prije 6 mjeseci i 25 dana

Od 12. do 14. listopada ove godine vodeći svjetski proizvođač mobitela i potrošačke elektronike Xiaomi u Pekingu je bio domaćin konferencije „Global Partner Conference 2023" koja… više »

SJAJNO

Huaweijev Seeds for the Future

objavljeno prije 6 mjeseci i 25 dana

Huawei je u Hrvatskoj petu godinu zaredom održao program Seeds for the Future, a ove godine u programu su sudjelovali studenti s dva fakulteta - Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci… više »

EV

Industrija električnih vozila je budućnost burzovnog trgovanja

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

S&P Global predviđa da će do 2030. godine jedan od četiri nova prodana automobila biti električni. Neki čelnici industrije izvijestili su da planiraju prijeći na proizvodnju električnih… više »

SIROMAŠTVO

Koliko su siromašni stvarno siromašni?

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Kruh, deset jaja ili žvakaće gume - za oko dva eura se u Njemačkoj ne može puno toga kupiti. U pravili jedna vožnja javnim prijevozom košta i više od dva eura. Baš… više »