Biznis
RAZVOJ

HT u naredne tri godine razvija optiku za 135.000 korisnika

objavljeno prije 12 dana i 1 sat

Hrvatski Telekom, predvodnik digitalizacije Hrvatske, potpisao je danas 13 Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekata izgradnje mreže širokopojasnog interneta s predstavnicima… više »

CERTIFIKATI

McDonald's nagrađen jer zaposlenicima omogućava da ostvare svoj potencijal

objavljeno prije 12 dana i 6 sati

McDonald's je drugu godinu zaredom nagrađen certifikatom Poslodavac Partner konzultantske kuće SELECTIO koja taj certifikat od 2005. godine dodjeljuje tvrtkama koje dostižu visoke standarde… više »

CERTIFIKATI

Kaufland dobitnik prestižnog međunarodnog certifikata Top Employer

objavljeno prije 13 dana i 8 sati

U protekle tri godine Kaufland Hrvatska k.d. se kroz konkretne pozitivne pomake u obliku povećanja primanja, uvođenja niza benefita te razvojnih mogućnosti, pokazao kao poslodavac koji cijeni… više »

POZIV

Digitalno povezivanje kultura i audiovizualnih sadržaja

objavljeno prije 14 dana i 1 sat

Prijedlogom Europske komisije za budući program Kreativna Europa nakon 2020. godine predlaže se pokretanje inicijative Creative Innovation Lab kojom bi se stvorili okviri za međusektorsku… više »

UPS!

Veliki gubici aviokompanija - vrlo izgledni

objavljeno prije 16 dana i 6 sati

Ograničenja putovanja zbog epidemije koronavirusa u Kini mogla bi naštetiti proračunima gradova i država diljem SAD-a, a koji su posljednjih godina imali koristi od ogromnog skoka… više »

DANI KOMUNIKACIJA

Futurolog i evanđelist koji će spasiti svijet od dosade na Danima komunikacija

objavljeno prije 18 dana i 6 sati

Ususret osmom izdanju, organizatori festivala Dani komunikacija, koji je ove godine u novom crno-bijelom izdanju, predstavljaju nova dva velika imena čija predavanja nećete htjeti propustiti.… više »

DANI KOMUNIKACIJA

Chris Do dolazi na Dane komunikacija

objavljeno prije 23 dana i 6 sati

Više od milijun njegovih obožavatelja na društvenim mrežama jednoglasno bi vam potvrdilo - čim se pojavi, on zavlada prostorijom. On je Chris Do, višestruko nagrađivani… više »

EHHH...

Hrvatska strategija ekonomsko-političke stihije

objavljeno prije 23 dana i 8 sati

Razni zaokreti hrvatske vlade u tretmanu velikih javnih poduzeća ukazuju na paušalni, kampanjski odnos prema toj funkciji državne politike. Nije pritom nipošto riječ samo o… više »

ODLIČNO

Brexit ne donosi promjene za putovanja između Hrvatske i Britanije

objavljeno prije 24 dana i 8 sati

Brexit ne donosi nikakve promjene za turistička putovanja iz Hrvatske prema Velikoj Britaniji ove godine, kao ni za ona iz te zemlje prema Hrvatskoj, te svi koji su već rezervirali ili tek… više »

ZAKONODAVSTVO

Luksuzni europski brendovi protiv tehnoloških divova

objavljeno prije 25 dana i 4 sata

Luksuzni europski brendovi žele da žele da se uvedu strože regulatorne mjere protiv internetskih divova kao što su Amazon i Alibaba vezano uz zaštitu podataka i krivotvorine,… više »

BREXIT

Što se sve mijenja 1. veljače

objavljeno prije 25 dana i 8 sati

Brexit će se dogoditi u petak u ponoć, 1317 dana nakon što su Britanci odlučili napustiti Europsku uniju. Što će se promijeniti 1. veljače? Svakodnevna trgovinska razmjena… više »

STRATEGIJE

Turizam na prekretnici

objavljeno prije 26 dana i 4 sata

Turizam je jedan od rijetkih gospodarskih sektora u Hrvatskoj sa značajnim potencijalom za privlačenje novih ulaganja, zapošljavanje i rast plaća, kao i istovremeno povećanje… više »

AI

Umjetna inteligencija ima i svoje mračne strane

objavljeno prije 26 dana i 6 sati

Umjetna inteligencija (AI) mijenja tržište rada, zahtijevajući od radnika usvajanje novih znanja a od politike etičke standarde i regulaciju budući da će osim na zaposlenost utjecati i… više »

WOW!

Rajski uvjeti za kvalificirane radnike

objavljeno prije 27 dana i 10 sati

Svi se sjećaju priča iz ere nastanka internetskih kompanija: po hodnicima i u zajedničkim prostorijama posvuda fliperi, automati s pićima i slatkišima (naravno besplatno), kava pa čak… više »

STVARNO?

Cash će preživjeti, kartice - ne?

objavljeno prije 29 dana i 3 sata

Istraživanje o budućnosti plaćanja Deutsche Banka je drugačije jer ukazuje da će porast digitalnog plaćanja dovesti do izumiranja plastičnih kartica. "Naše je… više »