Biznis
STVARNO?

Štednja se ne isplati?

objavljeno prije 19 dana i 23 sata

Njemačka banka Volksbank Fürstenfeldbruck od prošlog mjeseca naplaćuje svim novim privatnim klijentima tzv. negativne kamate, odnosno naknadu za svaki euro koji čuvaju na računu.… više »

A MI?

Kako je Njemačka izbjegla recesiju?

objavljeno prije 20 dana i 23 sata

Snažan izvoz, državna i osobna potrošnja pomogli su njemačkom gospodarstvu da izbjegne recesiju u trećem tromjesečju, objavio je u petak statistički ured, potvrdivši… više »

ANALIZA

Sjeverni tok 2 – vječiti kamen spoticanja

objavljeno prije 21 dan i 23 sata

Sjeverni tok 2 je puno više od plinovoda. Jer, na njemu se sukobljavaju mnogi važni strateški interesi. S jedne strane je Rusija kao opskrbljivač plinom, a s druge su… više »

KVOTE

Povećane kvote stranih radnika

objavljeno prije 22 dana i 17 sati

Vlada je u petak utvrdila godišnju kvotu za zapošljavanje stranaca za 2020. godinu od 78.470 radnika. Kvota se odnosi na novo zapošljavanje stranaca, sezonski rad,… više »

ZANIMLJIVO

UEFA EURO 2020 - što nas čeka?

objavljeno prije 23 dana i 20 sati

Booking.com, službeni partner europskog nogometnog prvenstva UEFA EURO 2020TM za smještaj i atrakcije, proveo je istraživanje među 7.500 fanova nogometa na 11 europskih tržišta;… više »

DOBRO PITANJE

Koliko stranih radnika treba Hrvatskoj?

objavljeno prije 24 dana i 23 sata

Kvota za upošljavanje stranih radnika u Hrvatskojveć neko vrijeme je izuzetno aktualna i burna tema. Točnije, otkako se hrvatskim državljanima otvorilo tržište rada u… više »

POSLOVANJE

Sanofi - digitalna transformacija uz Google

objavljeno prije 25 dana i 16 sati

Francuska farmaceutska kompanija Sanofi je u Framinghamu (Massachusetts, SAD) predstavila novi, i jedan od prvih digitalnih proizvodnih pogonu u svijetu, koji koristi intenziviranu… više »

BRAVO

Olival dodijelio stipendije perspektivnim srednjoškolcima

objavljeno prije 26 dana i 15 sati

Zaklada "Vaše znanje - naša budućnost" koju je povodom 25 godina uspješnog poslovanja osnovala poznata domaća kozmetička tvrtka Olival, dodijelila je stipendije za… više »

EHHH...

Hrvatska 53. na Svjetskoj ljestvici talenata

objavljeno prije 26 dana i 20 sati

Hrvatska je na Svjetskoj ljestvici talenata za 2019. godinu zauzela 53. mjesto, čime je u odnosu na godinu ranije svoju poziciju poboljšala za jedno mjesto, pokazuje izvješće… više »

HMMM...

Koliko oružja iz Njemačke kupuju Hrvatska i susjedi?

objavljeno prije 28 dana i 19 sati

Njemačka vlada je u prvoj polovici ove godine odobrila izvoz oružja u Hrvatsku u vrijednosti od oko pola milijuna eura, stoji u izvješću nadležnog njemačkog Ministarstva gospodarstva.… više »

OXFORD ECONOMICS

Huaweijevo poslovanje Europi je donijelo višestruke koristi

objavljeno prije 29 dana i 17 sati

Prestižna analitička kuća Oxford Economics objavila je izvješće o ekonomskom utjecaju Huaweija na europsko gospodarstvo u kojem je izračunato da je u 2018. godini kompanija doprinijela… više »

EU FONDOVI

Nove potpore vinarima iz Vinske omotnice

objavljeno prije 1 mjesec

Prema najavama, vinari će u sklopu Vinske omotnice, moći prijaviti svoje projekte na dva natječaja - „Promidžba na tržištima trećih zemalja" te „Informiranje u državama… više »

GOSPODARSTVO

Što može BRICS?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Grupa BRICS se ovog tjedna sastaje u Brazilu pod sloganom „Ekonomski rast za inovativnu budućnost", a u fokusu je jačanje suradnje na planu znanosti, tehnologije i inovacija, digitalne… više »

SIGURNO?

Boeing vraća 737 MAX

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Proizvođač zrakoplova Boeing priopćio je u ponedjeljak da početkom sljedeće godine planira nastaviti komercijalne letove 737 MAX-a, koji su prizemljeni od sredine ožujka nakon dvije nesreće u… više »

POLITIKA?!

Adidas zatvara robotizirane tvornice u EU i SAD

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas najavio je u ponedjeljak zatvaranje dvije robotizirane tvornice u Njemačkoj i SAD-u, uz obrazloženje da će korištenje suvremene proizvodne… više »