Biznis
EU FONDOVI

Pojedinačna potpora do 200.000 eura

objavljeno prije 19 dana i 22 sata

S ciljem poticanja održivog razvoja ruralnog područja te njegove demografske obnove održavanjem postojećih ili kreiranjem novih radnih mjesta, uskoro očekujemo novi natječaj za operaciju… više »

LOVA

Novi Pravilnik o porezu na dohodak stupa na snagu sutra

objavljeno prije 23 dana i 1 sat

Od nedjelje, 1. rujna neoporezivi iznos dnevnice za službena putovanja u Hrvatskoj iznosi 200 kuna, što je 30 kuna više nego do tada, utvrđeno je izmjenama Pravilnika o… više »

ISTRAŽIVANJE

Tko ima najbolju uslugu u regiji i kakva je usluga u Hrvatskoj?

objavljeno prije 24 dana i 23 sata

 U vremenskom periodu od 3. do 30. lipnja 2019., Heraklea je već jedanaesti put za redom u suradnji s agencijama za tajnu kupnju iz regije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija,… više »

NERAVNOPRAVNA BITKA

Youtuberi protiv YouTubea

objavljeno prije 28 dana i 1 sat

U petak je isticao rok koji su njemačka Unija YouTubera i sindikat IG Metal postavili divovskoj video-platformi tražeći bolje uvjete rada za producente videa. „Ako ne bude odgovora,… više »

HMMM...

Jesu li šefovi američkih koncerna postali - revolucionari?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Šef Applea Tim Cook, osnivač Amazona Jeff Bezos, predsjednici uprava čitavog niza banaka i fondova - svi su oni članovi Business Roundtable, organizacije za širenje… više »

ANALIZA

Zemlje istoka EU smanjuju razliku u blagostanju – ali je put još dug

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Najprije dobra vijest: prema najnovijem mjesečnom izvješću Bundesbanka o napretku u procesu konvergencije „novih" zemalja istoka i jugoistoka prema „starim" državama… više »

BIT ĆE POSLA...

Njemačka treba stručnjake - novi zakon o useljavanju

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Deutsche Welle: Koje su glavne osobine novog zakona o useljavanju? Stephan Mayer: U središtu zakona o useljavanju stručne radne snage stoje stručnjaci iz zemalja koje… više »

STVARNO?

Brexit bez dogovora je katastrofa za Veliku Britaniju

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Velika Britanija suočit će se s nestašicom goriva, hrane i lijekova, padom i zastojima u svojim lukama, tvrdom granicom sa Irskom i rastućim troškovima socijalne skrbi ako… više »

MALO?

U prosjeku, imamo pravo na 23 dana godišnjeg odmora

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

 Koliko dana godišnjeg odmora je potrebno kako bismo se doista odmorili? U kojim tvrtkama i institucijama zaposlenici uzimaju najduži 'predah' od posla? Uspijevamo li… više »

UFF!

Najskuplja država u Europi

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Na Islandu je uglavnom prohladno, ali 'oznojiti' se možete pri pogledu na hotelski ili račun u restoranu. Većina stvari ondje stoji više, ponekad mnogo više nego drugdje u… više »

KRIZA?

„Crni dani gospodarstva“ koje u Njemačkoj gotovo nitko ne osjeća

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Njemački direktori nikad nisu bili poznati kao ludo smjeli avanturisti, tako da je u ispitivanjima ekonomskih instituta i u najboljim proteklim godinama bilo tvrtki koje su procjenjivale kako… više »

EHHH...

Juanu pada vrijednost, Trump škrguće zubima

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

U ponedjeljak je jedan američki dolar koštao 7,04 kineskih juana. Bio je to prvi put od 2008. da valuta SAD košta više od 7 juana. U srijedu, dan pred najavu američkog… više »

RAT TRAJE...

Trump uvodi nove carine Kinezima

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Donald Trump najavio je u četvrtak da će nametnuti nove carine od 10 posto na 300 milijardi američkih dolara vrijedan uvoz iz Kine počevši od 1. rujna. "Trgovinski pregovori se… više »

SAZNAJEMO

Zvijezda ocat u novom modernom pakiranju

objavljeno prije 2 mjeseca

Zvijezdin ocat odsad dolazi u novoj, modernoj ambalaži - Zvijezda jabučni ocat, vinski ocat od crnoga vina, alkoholni ocat i Aceto balsamico di Modena. Riječ je o proizvodima visoke kakvoće,… više »

ANALIZA

Raste broj gostiju, ali još više raste broj malih iznajmljivača

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Rezultati turističke sezone koja se bliži svom vrhuncu prouzročili su u Hrvatskoj žestoku javnu diskusiju s proturječnim uvidima. Ustvrđeno je naime da ukupna posjećenost s brojem… više »