Biznis
BIZNIS

Terme Tuhelj poželjan su poslodavac

objavljeno prije 13 dana i 23 sata

Istraživanja pokazuju kako jedino tvrtke s visokomotiviranim zaposlenicima i u kriznim vremenima uspješno posluju, imaju bolje rezultate poslovanja i zadovoljnije klijente. Na… više »

EU

Hrvatska dobila ostatak love iz Fonda solidarnosti

objavljeno prije 15 dana i 21 sat

Europska unija odobrila je Hrvatskoj 319,2 milijuna eura za saniranje šteta od potresa koji su pogodili središnju Hrvatskoj krajem 2020. i početkom 2021. godine. U kolovozu… više »

WOW!

Koliko je do sada osigurana šteta od COVID-a?

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

Uragan Katrina prouzročio je 2005. osiguranu štetu od gotovo 90 milijardi dolara, a teroristički napadi na SAD od gotovo 50 milijardi dolara. Na trećem je mjestu covid 19, iako su 44… više »

STVARNO?

Tržište rada se oporavlja

objavljeno prije 17 dana i 4 sata

Analizom cjelokupnog tržišta rada, uzimajući u obzir ukupan broj objavljenih oglasa za posao, primjetan je trend rasta potražnje za radom i oporavka tržišta rada od posljedica… više »

BIZNIS

Najveća zona slobodne trgovine našeg planeta

objavljeno prije 17 dana i 7 sati

Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP), kako glasi puni naziv sporazuma o slobodnoj trgovini, obuhvaća praktički sve zemlje istočnije od Indije, od Kine i… više »

LOVA

Euro slavi 20. obljetnicu

objavljeno prije 18 dana i 1 sat

Euro je kao knjižna valuta uveden tri godine ranije, 1. siječnja 1999. godine, a 1. siječnja 2002. u 12 država EU nacionalne valute zamijenjene su eurom. Građani Austrije, Belgije,… više »

WOW!

Najbogatiji zaradili još 400 milijardi dolara!

objavljeno prije 19 dana i 2 sata

Najviše je zaradio Elon Musk. On je godinu počeo sa 156, a završio je s 277 milijardi dolara na računu, pokazuje Bloombergov indeks milijardera. Osnivač Tesle i SpaceX-a… više »

NAPOKON?

EK treba uvesti red u dugovima

objavljeno prije 22 dana i 21 sat

Dug iskazan udjelom u BDP-u porastao je u mnogim članicama EU-a iznad dopuštenih 60 posto zbog potpora gospodarstvu i investicijskih programa uvedenih kako bi se ublažile posljedice… više »

BIZNIS

Što svi želimo u Novoj godini

objavljeno prije 23 dana i 3 sata

Novogodišnje želje su pred nama, a osim zdravlja, koje nam je ove godine vjerojatno svima na prvom mjestu, dobar dio njih odnosi se na planove vezane uz posao i karijeru. Portal… više »

BIZNIS

Britanci ne idu u shopping zbog omikrona?

objavljeno prije 23 dana i 23 sata

Brojke su ipak nešto bolje no što su bile na Boxing Day, dan nakon Božića koji se u Britaniji naziva i Danom darivanja, prenosi BBC navode savjetodavne tvrtke specijalizirane za… više »

IMENOVANJA

Gergely Benda imenovan generalnim direktorom Antenna Entertainmenta

objavljeno prije 25 dana i 2 sata

Gergely Benda imenovan je novim generalnim direktorom Antenna Entertainmenta, odgovornim za portfelj televizijske mreže Antenna Group koja u regiji Srednje i Istočne Europe pokriva 12… više »

EH, DA...

Brexit je otežao poslovanje britanskim tvrtkama

objavljeno prije 26 dana i 2 sata

Britanske gospodarske komore BCC priopćile su da je 45 posto tvrtki anketiranih u listopadu smatralo da je vrlo ili relativno otežano trgovati robom s EU-om u odnosu na 30 posto u… više »

COOL

EK želi 15 posto poreza za sve

objavljeno prije 26 dana i 23 sata

Prijedlog direktive o minimalnom korporativnom porezu povezan je s međunarodnim sporazumom 137 zemalja i s direktivom se ispunjava preuzeta obveza  da se brzo provede taj povijesni… više »

BOLT

Bolt aplikacija od sada dostupna i preko Petal Mapsa

objavljeno prije 27 dana i 2 sata

Bolt, svjetski poznata aplikacija za prijevoz te ujedno jedna od prvih popularnih aplikacija na AppGalleryiju, uskoro će postati još jednostavnija za korištenje, zahvaljujući… više »

IDE LOVA...

Intel se prebacuje u Maleziju

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Intel je upravo u Maleziji otvorio svoj prvi proizvodni pogon izvan matičnog SAD-a, daleke 1972. godine, koji je već 1975. zapošljavao oko tisuću ljudi i postao je ključni dio… više »