Biznis
JADNO

Za kulturne poduzetnike - krediti

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Poduzetnici u području kulturnih i kreativnih industrija od ponedjeljka, 27. srpnja 2020. godine, mogu podnijeti zahtjev poslovnim bankama za odobrenje kredita uz korištenje državnih… više »

RED DOT

Prestižna nagrada za hrvatski dizajn

objavljeno prije 16 dana i 1 sat

Staša Brozina i Veronika Uravić Čolak, dobitnice su jedne od najprestižnijih svjetskih nagrada. Točnije riječ je o hrvatskom proizvodu koju je sa stručnjacima osmislila Staša,… više »

UPS!

I kancelarku već pecka Wirecard

objavljeno prije 17 dana i 1 sat

Što je znao njemački ministar financija, ne samo sadašnji (kojeg su postavili socijaldemokrati) nego i prethodni (iz redova kršćanskih demokrata)? I je li ministar uopće… više »

ANALIZA

Analiza potpora za očuvanje radnih mjesta

objavljeno prije 18 dana i 1 sat

Prema analizi portala www.fininfo.hr, 98.535 poslovnih subjekta s 558 724 radnika, zatražilo je potporu u drugom krugu. Država je navedenim subjektima ukupno isplatila 2,20 milijarde… više »

HMMM...

Subvencije za kraći radni tjedan baš ne idu...

objavljeno prije 18 dana i 16 sati

Nakon što je prekinuta masovna isplata državnih potpora za čuvanje radnih mjesta, Vlada je sa socijalnim partnerima dogovorila da će ubuduće odobravati samo subvencije za skraćivanje… više »

EU FONDOVI

Produžen rok za prijavu u podmjeri 6.4.

objavljeno prije 20 dana i 1 sat

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je novu izmjenu Natječaja za provedbu tipa operacije 6.4.1. „Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u… više »

COOL

Potpore domaćim proizvođačima

objavljeno prije 20 dana i 3 sata

Intersnack Adria, vodeći domaći proizvođač u kategoriji slanih grickalica, i u ovoj turbulentnoj godini nastavlja podržavati domaće proizvođače krumpira. Trenutačno je u tijeku otkup ranijih… više »

STVARNO?

Tjerali radnike na godišnji za vrijeme lockdowna?!

objavljeno prije 21 dan i 19 sati

Tijekom proljeća, za vrijeme lockdowna koji je neke od nas upoznao s radom od kuće, druge privremeno onemogućio u radu, a svima ograničio mogućnost kretanja i putovanja, rijetki su bili oni… više »

dug dugovanja novac
SPREMITE LOVU...

Od 1. studenoga do 400.000 novih ovrha

objavljeno prije 21 dan i 21 sat

Ovrhe su trenutačno na čekanju, no krenuti će nakon što isteknu posebne okolnosti koje se odnose na zastoj u provedbi ovrha nad novčanim sredstvima fizičkih osoba, kao i na provedbu… više »

CIJENE

EU pregovara s pet kompanija o kupnji cjepiva za koronavirus

objavljeno prije 23 dana i 19 sati

Dnevnik se poziva na vijest koju je objavila agencija Reuters, a potvrdila su je dva izvora iz EU. Riječ je, ističu, o već najavljenoj zajedničkoj nabavi cjepiva i lijekova, no sada i s… više »

A SAD...

Kreće provjera 90000 poduzetnika

objavljeno prije 23 dana i 22 sata

Nakon uvođenja karantene više od 90 tisuća poduzetnika dobilo je tromjesečni moratorij na plaćanje poreznih obveza državi, prije svega poreza na dobit, dohodak i doprinose. Tromjesečni… više »

BURZE

Nada u poticaje drži burze

objavljeno prije 24 dana i 3 sata

Dow Jones indeks porastao je prošloga tjedna 2,3 posto, na 26.671 bod, a S&P 500 1,2 posto, na 3.224 boda. Nasdaq indeks pao je, pak, 1,1 posto, na 10.503 boda. Pad Nasdaq indeksa,… više »

HMMM...

HANFA odobrila rad HMOD-u

objavljeno prije 24 dana i 22 sata

"Riječ je o drugom osiguravajućem mirovinskom društvu u Hrvatskoj, a isplaćivat će mirovine na temelju štednje iz obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova, a moći će… više »

ČUDNO...

Otkud sad ta njemačka velikodušnost?

objavljeno prije 25 dana i 3 sata

Prije samo deset godina ste u grčkim novinama mogli vidjeti karikature Angele Merkel u nacističkoj uniformi. Na vrhuncu financijske krize Nijemci su smatrani goničima koji su prezadužene… više »

ISTO?

Žestoka borba Nikole protiv Tesle

objavljeno prije 25 dana i 22 sata

Špekulanti na burzama su oduševljeni: tek što se Trevor Milton, osnivač tvrtke Nikola odvažio na burzu i u ovim danima korone, vrijednost njegovih dionica je… više »