Biznis
HMD

HMD Global pokreće novi sustav - HMD Enable Pro

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

HMD Global, dom Nokia telefona, predstavlja svoje rješenje za upravljanje mobilnošću poduzeća (EMM) -HMD Enable Pro. Ovaj potez dodatno razlikuje ponudu usluga tvrtke te, u… više »

NAPADI

G7 napao Kinu i Rusiju

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Osnovan 1975. kao savez najbogatijih zapadnih država suočenih s posljedicama velike naftne krize, G7 se ovoga tjedna bavio onim što smatra najvećim aktualnim prijetnjama: Kinom,… više »

IDE IM

HP isporučio 4,4 milijuna Chromebooka u Q1 2021

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Prema objavljenom izvješću IDC-a o isporuci Chromebooka, u prvom tromjesečju 2021 dosegle su 13 milijuna jedinica. Godišnja stopa rasta iznosila je 357,1 %. Marka s najvećim… više »

PROBLEMI

Zbog korone skuplji televizori i laptopi

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Rad od kuće umjesto odlaska u ured, kupovina preko Interneta umjesto šetnje po trgovinama, online komunikacija s prijateljima umjesto susreta u kafiću. Korona-kriza je u… više »

COOL

eBay spreman prihvatiti kriptovalute

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

eBay je već proširio lepezu instrumenata plaćanja i sada prihvaća, primjerice,  Apple i Google Pay, a nastavit će razmatrati i druge alternative, poput kriptovaluta, izjavio… više »

AKVIZICIJE

SVAM plus nova članica IN2 grupe

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

S više od 25 godina iskustva u inteligentnim poslovnim sustavima i unaprjeđenju i integraciji poslovnih procesa, u nekoliko različitih industrija, SVAM plus je strateški odabir… više »

SVAĐA

EK ponovno o Appleu

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Europska povjerenica Margrethe Vestager na Twitteru je napisala da "Appleovi potrošači gube" zbog politike američkog tehnološkog diva. To se odnosi na tužbe koje je… više »

GROZNO

Svaka druga osoba na svijetu izgubila dio prihoda u pandemiji

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Dok nekom ne smrkne, drugom ne osvane, može se reći kad pogledamo činjenicu da su najbogatiji Amerikanci tipa Bezosa ili Muska zaradili gotovo 200 milijardi prošle godine... a običan… više »

Facebook
EHHH...

Facebook daje mrvice novinarima

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Dio je to Facebookova odgovora na trend tzv. 'email newslettera', u kojem prednjače platforme poput Substacka, i napora da se usredotoči na novinare "koji su često usamljeni glasovi… više »

BIZNIS

EIT Manufacturing RIS pokreće inovacije

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Regionalni program za inovacije (RIS) Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT Manufacturing) za cilj ima podržati inovativne organizacije financijskom potporom i mogućnostima… više »

NIJE ČUDO

Samsung ponovo najveći svjetski proizvođač mobitela

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Južnokorejski Samsung isporučio je 76,5 milijuna pametnih telefona u prvom tromjesečju i zauzeo 22-postotni tržišni udio, priopćio je Canalys. Tvrtka je u četvrtak izvijestila o… više »

NAPOKON

Europski parlament potvrdio trgovinski sporazum o brexitu

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Sporazum je potvrđen velikom većinom glasova čime je otklonjena zadnja zapreka prema punoj ratifikaciji sporazuma.  Eurozastupnici su podržali sporazum o trgovini i suradnji sa 660… više »

NADE

Europski fond za oporavak diže BDP

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Europske prijestolnice žele ovog tjedna dovršiti plan sanacije ekonomske štete koju je prouzročio koronavirus i stvaranja uvjeta za snažniji i održivi rast… više »

ANALIZA

Britanci se okreću jesenskom odmoru

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Britanci sve više odustaju od ljetnog odmora i rezerviraju jesenske termine zbog neizvjesnosti koja obavija međunarodna putovanja, objavili su turoperatori. Thomas Cook priopćio je da… više »

DA?

Biden želi dići porez za najbogatije

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

To povećanje poreza dio je fiskalne reforme čiji je cilj "nagraditi rad a ne samo bogatstvo", kazao je Brian Deese, glavni ekonomski savjetnik predsjednika Bidena. Po… više »