Biznis
EH, DA...

Problemi s naftom na vidiku?

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Povećanje globalne opskrbe naftom koje predvode Saudijska Arabija i Rusija moglo bi se naći pod pritiskom budući da su pojedini veliki proizvođači sučeljeni s poremećajima u proizvodnji,… više »

NARAVNO!

HANFA dobiva veće ovlasti

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Novim Zakonom o tržištu kapitala, koji je u petak donio Hrvatski sabor, a kojim se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s pravnom stečevinom Europske unije, donijet će Hrvatskoj agenciji… više »

RADNICI

Radna snaga za Njemačku – od informatičara do kuhara

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

U Njemačkoj postoji više od 50 različitih dozvola za boravak. Tako postoje, primjerice, viza za umjetnike, dozvola za privremeni boravak, dozvola za stalni boravak, Plava karta… više »

FITCH

Hrvatski rejting se poboljšao

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Rejting agencija Fitch u petak je zadržala hrvatski kreditni rejting na 'BB+', ali je povećala izglede sa stabilnih na pozitivne, pri čemu procjenjuje da će Hrvatska i ove godine zabilježiti… više »

BIZNIS

Kad se trgovinska svađa pretvara u trgovinski rat?

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

U protekla četiri mjeseca u medijima dominirale vijesti o prijetećem trgovinskom ratu između SAD-a, Kine i EU-a. Neki čak vjeruju da je trgovinski rat već započeo, jer su na koncu… više »

1. SRPNJA

Slovenija otvara tržište rada Hrvatima

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

Hrvatski državljani bit će od 1. srpnja na tržištu rada u Sloveniji izjednačeni s državljanimam drugih članica Europske unije i moći će se zapošljavati bez radnih dozvola,… više »

ZANIMLJIVO

Gdje je gastarbajterima najskuplje?

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

Na listi najskupljih gradova za život za strane radnike u 2018. godini Zagreb se nalazi na 138. mjestu između njih 209, dok je na prvom mjestu Hong Kong, pokazuje najnovije istraživanje… više »

CIFRE

Trgovinska razmjena EU i SAD: brojke i činjenice

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Ovog petka 22.6. su na snagu stupile carine Europske unije na neke proizvode iz SAD-a nakon što su SAD uvele carine na europski čelik i aluminij. Carine će se naplaćivati i na američki… više »

NAPOKON?

Postignut dogovor o završetku grčke krize?

objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana

Ministri financija eurozone dogovorili su uvjete izlaska Grčke iz njezina trećeg programa pomoći, te posljednji paket pomoći od 15 milijardi eura, potvrdio je predsjednik… više »

MALO?

Pokrenuto preko 1200 osobnih stečajeva

objavljeno prije 6 mjeseci i 2 dana

U Hrvatskoj su pokrenuta 1.204 postupka osobnih stečajeva pred savjetovalištima Financijske agencije (Fina), a više od dvije trećine njih, ili 69,9 posto,… više »

OH, DA!

4 načina da spriječite tračeve o sebi na poslu

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Vjerovali ili ne, znanost zapravo nudi oprečna mišljenja o tračevima na radnom mjestu. Neke studije uspjele su dokazati da su nepovoljni za odnose među kolegama, dok druge tvrde da… više »

NJEMAČKA

Novi model zapošljavanja ljudi s Balkana

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Pojednostavljena procedura trebala bi građanima zemalja zapadnog Balkana olakšati legalan dolazak u Njemačku. Ali, olakšice očito nisu iste baš za sve. Dok je za… više »

EH, DA...

Bogataši se i dalje bogate...a siromašne se ni ne pita

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Vrijednost imovina najbogatijih širom svijeta porasla je prošle godine 12 posto, približivši se razini od 202 tisuće milijardi dolara zahvaljujući uzletu tržišta… više »

A VI?

3 beneficije koje žele zaposlenici

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

Kada donosimo odluku hoćemo li se prijaviti na neki oglas za posao, uzimamo u obzir brojne informacije, od plaće preko uvjeta rada do beneficija koje poslodavci nude. A koje su beneficije… više »

STVARNO?

Odmor na selu uskoro bez ručka i večere?

objavljeno prije 6 mjeseci i 8 dana

Hrvatska je danas u ekonomskom pogledu izričito turistička zemlja, iako državna regulativa tome sektoru i dalje pristupa nedovoljno sistematično. Dobar i aktualan primjer je nacrt novog… više »