Biznis
GIG EKONOMIJA

Predstavnici platformi za rad podržali novi sustav regulacije

objavljeno prije 5 mjeseci i 14 dana

Pravom gažom ili gigom započela je prva domaća Gig konferencija u organizaciji agencije Komunikacijski laboratorij. Plesač Ivan Jarnec s partnericom je izveo plesnu točku pred više do… više »

GIG EKONOMIJA

Platformski rad pod nadzorom države s prvim danom 2024.

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Za manje od 24 sata u Zagrebu će se na Gig konferenciji okupiti najvažniji sudionici domaće gig ekonomije, koja je rastući trend ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj Europi, pa i svijetu.… više »

STVARNO?

Mogu li se u 2024. godini pojaviti nove industrije koje će ponoviti uspjeh umjetne inteligencije viđen početkom 2023.?

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Tehnološki krajolik neprestano se razvija i napreduje, stoga nije iznenađenje vidjeti rapidan rast novih industrija. Prostorno računalstvo je razmjerno širok pojam koji… više »

EU

Nema proširenja bez ukidanja jednoglasnosti

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

Nema proširenja Europske unije bez ukidanja jednoglasnosti u donošenju odluka, smatraju autori izvješća Europskog parlamenta usvojenog u srijedu. Petero zastupnika… više »

EUROPSKI PARLAMENT

EP usvojio proračun za 2024.

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

U dogovoru s Vijećem EU-a, odnosno državama članicama, postignutom studenog, Parlament je dobio dodatnih 666,5 milijuna eura za svoje prioritete povrh onoga što je Komisija prvobitno… više »

HMMM...

Hoće li Black friday trgovcima spasiti sezonu?

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Odbrojavanje je okončano. Internetske stranice poput blackfriday.de su odbrojavale sate do velikog dana. Crni petak ove godine pada na 24. studenoga i označava početak Crnog tjedna. No,… više »

OPA!

HONOR se priprema za izlazak na burzu

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Globalni tehnološki brend HONOR, otkako posljednje 3 godine samostalno posluje, ostvario je brzi rast poslovanja. Uz kontinuirano unaprjeđenje korporativnog upravljanja i menadžmenta,… više »

SVAKA ČAST!

HONOR je jedini brend koji je ostvario pozitivan rast u Europi

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

U razdoblju koje je obilježeno značajnim izazovima u industriji pametnih telefona, HONOR je uspio ostvariti značajan rast u Europi. Prema izvješću Counterpoint Researcha, ovaj se… više »

NAPOKON

Europski parlament izglasao je pravo na popravak

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Procjenjuje se da potrošači gube oko dvanaest milijardi eura svake godine jer biraju nove proizvode umjesto da svoje stare daju na popravak. A nastali otpad također je veliki problem.… više »

HMMM...

Zajednička regulacija umjetne inteligencije

objavljeno prije 6 mjeseci

Francuska, Njemačka i Italija postigle su dogovor o zajedničkoj regulaciji umjetne inteligencije (AI), pokazuje zajednički dokument u posjedu Reutersa, za koji se očekuje da će ubrzati… više »

STVARNO?

Huawei dodatno jača podršku zelenoj i digitalnoj tranziciji Europe

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

Huawei je završio svoj godišnji flagship događaj HUAWEI CONNECT 2023 u Parizu. Tisuće gostiju, uključujući predstavnike industrije, tehničke stručnjake i partnere iz cijelog… više »

MDA..

Loša plaća, teški uvjeti rada

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Za otprilike dva tjedna sve opet kreće po starom. Trgovci će šarenim ponudama i (navodno) povoljnim artiklima pokušati privući kupce. Takozvani „Cyber-Week" je uvod u… više »

ANALIZA

Kako će trenutni sukobi na Bliskom Istoku utjecati na tržište

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

U učestalo promjenjivom svijetu globalne geopolitike, financijska se tržišta pokazuju nevjerojatno otpornim na turbulencije. No, tijekom posljednjih četrdesetak godina, burze su… više »

ODLIČNO!

Inicijativa Nestlé Needs Youth za podršku mladima slavi deset godina uspjeha

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Najveća prehrambena kompanija na svijetu 14. studenog je obilježila deset uspješnih godina postojanja inicijative čiji je cilj doprinijeti poboljšanju zapošljivosti i… više »

OPREZNO...

Zapadni Balkan ranjiv na kibernetičke napade

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

U srpnju 2022. sve službene stranice javne uprave u Albaniji kao i stranice albanske vlade danima su bile nedostupne. Nekoliko dana kasnije slično se dogodilo i u Crnoj Gori.Napada je… više »