Biznis
G20

G20 pojačava pritisak na Google i Facebook

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Godinama se oko toga diskutiralo, i sad bi konačno G20 trebao pokrenuti globalnu poreznu reformu - a njezin cilj je spriječiti velike koncerne da uz pomoć rupa u zakonu izbjegavaju… više »

COOL

Franck Snogoo - digitalizirani coffee store

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

U zagrebačkoj Ilici 38 otvoren je prvi digitalizirani Franck Snogoo store. Riječ je o suvremenom walk-in-storeu u kojem će Zagrepčani, ali i turisti, od 0 do 24h moći kupiti šalicu… više »

HMMM...

Treba li nekoga ponovno zaposliti?

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Stanje na tržištu rada i dalje je turbulentno zbog čega velik broj tvrtki teško pronalazi zaposlenike koji će u potpunosti odgovarati njihovim potrebama. Nekada je taj problem… više »

UPLIFT

Kako je prošla pandemijska godina

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Ekonomski institut, Zagreb proveo je prvu sveobuhvatnu studiju o utjecaju pandemije na mikro, mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj kojih je u 2020. godini u isključivom privatnom… više »

EH, DA...

Novo tržište rada zahtijeva i nove propise

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Hrvatski radnici na digitalnim platformama organizirali su sredinom ovog mjeseca kratki bojkot Ubera zbog nezadovoljstva sadašnjim radnim statusom. Odmah treba reći da je… više »

POVIJEST

Rasprodaja državnog srebra

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Njemačka iza sebe ima preko 60 godina iskustva s privatizacijom državnih kompanija. Već u 60-godinama prošlog stoljeća ogromne tvrtke poput Volkswagena ili VEBA-e (rudarstvo i… više »

KLOPA ;)

Zvijezda ketchup generacija Z proglasila najcool ketchupom u Hrvatskoj

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Najcool brendove birali su mladi od 11 do 23 godine, odnosno pripadnici generacije Z.  Na pitanje o tome koji je ketchup najcool za njih, najviše ih se složilo u tome da… više »

KOMENTAR

Hoćemo li uskoro uopće moći plaćati energente?

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Benzinska crpka je Zlatno tele Nijemaca. Jedva da nešto toliko uzbuđuje u ovoj zemlji kao cijena goriva. A dizel je skuplji nego što je ikad bio. Ubrzo bi se sama od sebe… više »

SJAJNO!

Zaboravite na novčanik, plaćajte Garmin satom

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Ponekad vam se dogodi da nemate novčanik ili telefon sa sobom dok ste na trčanju? Nema problema. Plaćajte putem Garmin sata i novčanik ostavite kod kuće ili u autu. Beskontaktno plaćanje… više »

POSLOVI

Regionalni sajam poslova je gotov

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Sajam već tradicionalno organizira MojPosao u suradnji s partnerima iz regije: Poslovi Infostud - Srbija, MojPosao.ba - Bosna i Hercegovina, Vrabotuvanje - Makedonija te od ove godine i… više »

REZULTATI

Nestlé objavio sjajne poslovne rezultate

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, komentirao je: "Zadovoljni smo snažnim organskim rastom kompanije Nestlé u posljednjih devet mjeseci, potaknutim… više »

LOVA

Prosječna plaća nastavila polako rasti

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Prema podacima servisa MojaPlaća, u trećem kvartalu 2021. godine prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 7.237 kuna, što je 7%… više »

COOL

Foxconn ulazi na tržište električnih vozila

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Tajvanski tehnološki div lani je usmjerio oko 10 milijardi tajvanskih dolara (355 milijuna američkih dolara) u razvoj električnih automobila i najavio još veće iznose u sljedeće… više »

GOSPODARSTVO

Zaštita gospodarstva važnija od borbe protiv covida-19?

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Provedeno u SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, Švedskoj i Japanu od 28. rujna do 5. listopada na 6000 ispitanika, istraživanje pokazuje promjenu raspoloženja u javnosti… više »

BIZNIS

Sve je poskupjelo: ima li kraja inflaciji?

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

U rujnu su cijene u Njemačkoj porasle čak 4,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. To je prvi put da je inflacija, tako promatrana, prešla četiri posto još od… više »