Biznis
STVARNO?

Na božićne poklone izdvajamo više od 1000 kuna

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

Vrijeme blagdana i darivanja je iza nas. Koliko su građani kupovali božićne poklone i koliko su novaca za to izdvojili, MojPosao je provjerio u anketi provedenoj na više od 600… više »

UPS!

Banke vraćaju crne liste dužnika

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Banke su odlučile ponovo uspostaviti jedinstveni Registar obveza po kreditima (HROK) svojih klijenata koji im omogućuje razmjenu podataka o zaduženosti građana, piše u subotu Jutarnji… više »

ANALIZA

Boeing ili do dobiti i preko mrtvih ljudi

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

U vijesti kojom Boeing objavljuje odlazak dosadašnjeg predsjednika uprave Dennisa Muilenburga „sa svih položaja i to s trenutnim djelovanjem", ovaj američki koncern to… više »

POLITIKA

Kriptovalute nisu dobrodošle u EU

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Time su ministri potkrijepili oštar stav iskazan u slučaju Facebookove libre koja je naišla na kritike regulatora širom svijeta zbog mogućeg štetnog utjecaja na… više »

 Ovo nikako nemojte googlati / ISTOCK/GETTY IMAGES
UFF!

Francuska kaznila Google sa 150 milijuna eura

objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana

Francuska agencija za tržišno natjecanje u petak je kaznila Google sa 150 milijuna eura zbog monopolističkog ponašanja i nejasnog reklamiranja na stranici Google Ads. Ova kazna… više »

ČESTITAMO

Kauflandu 4. godinu zaredom uručen Certifikat Poslodavac Partner

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Kaufland Hrvatska i ove je godine potvrdio standarde certifikata Poslodavac Partner. Kaufland je dio projekta Certifikat Poslodavac Partner već četiri godine, te su visoke standarde… više »

OPREZ

E-cigarete su opasne po zdravlje

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Prvi put je jedna dugoročna studija pokazala da je pušenje e-cigareta isto toliko štetno kao i pušenje duhana. Vjerojatnost oboljenja od astme, bronhitisa, emfizema… više »

EU FONDOVI

Vinarima nove potpore za promidžbu na tržištima trećih zemalja

objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana

Jučer je otvoren natječaj za „Promidžbu na tržištima trećih zemalja", a  moguće je dobiti 200.000 eura potpore. Ako želite biti prisutni izvan granica EU i u tim zemljama… više »

EU FONDOVI

Do 100 milijuna kuna potpore za obnovljive izvore energije

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Za manje od mjesec dana   otvara se natječaj 4.1.3. "Korištenje obnovljivih izvora energije" u vrijednosti od 100 milijuna kuna. Ovaj natječaj namijenjen je povećanju… više »

PROMJENE

Status PRodukcija presvukla se u Couch Mediju

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Statu PRodukcija odlučila se na novi brand i postala agencija COUCH Media. Novim agencijskim pristupom žele dodatno učvrstiti profesionalno povjerenje nastalo u… više »

PITANJE

Isplati li se još ulagati u tvrtke koje proizvode i prodaju kanabis?

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Tko je svoj novac posljednjih godina uložio u dionice tvrtki za uzgoj kanabisa nerijetko se osjećao kao kopač zlata. Vrijednost dionica je rasla i po više tisuća posto, osobito ako je… više »

KRAJNJI ČAS

300 milijuna kuna potpore za preradu/marketing poljoprivrednih proizvoda

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Početkom siječnja bit će otvoren natječaj 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima" u vrijednosti od 300 milijuna kuna, od čega je 180 milijuna  namijenjeno… više »

POŽURITE

Upis u registar stvarnih vlasnika do Nove godine

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Još je dva tjedna ostalo ovlaštenim osobama u tvrtkama, udrugama, udrugama, zakladama i ustanova za prijavu u registar stvarnih vlasnika, upozova Ministarstvo financija. Ne… više »

PROBLEMI?

Sjeverni tok 2: što znače sankcije?

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Projektu plinovoda Sjeverni tok 2, malo prije nego što je trebao biti završen, prijeti odgađanje i zastoj. Sjedinjene Države uvele su sankcije tvrtkama uključenima u… više »

KATASTROFA

Hrvatska na začelju Europske unije

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Hrvatska je u 2018. godini bila na pretposljednjem mjestu među zemljama Europske unije (EU) prema razini stvarne individualne potrošnje i bruto domaćem proizvodu (BDP) po stanovniku,… više »