Biznis
ODLIČNO

Brexit ne donosi promjene za putovanja između Hrvatske i Britanije

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Brexit ne donosi nikakve promjene za turistička putovanja iz Hrvatske prema Velikoj Britaniji ove godine, kao ni za ona iz te zemlje prema Hrvatskoj, te svi koji su već rezervirali ili tek… više »

ZAKONODAVSTVO

Luksuzni europski brendovi protiv tehnoloških divova

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Luksuzni europski brendovi žele da žele da se uvedu strože regulatorne mjere protiv internetskih divova kao što su Amazon i Alibaba vezano uz zaštitu podataka i krivotvorine,… više »

BREXIT

Što se sve mijenja 1. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Brexit će se dogoditi u petak u ponoć, 1317 dana nakon što su Britanci odlučili napustiti Europsku uniju. Što će se promijeniti 1. veljače? Svakodnevna trgovinska razmjena… više »

STRATEGIJE

Turizam na prekretnici

objavljeno prije 2 mjeseca

Turizam je jedan od rijetkih gospodarskih sektora u Hrvatskoj sa značajnim potencijalom za privlačenje novih ulaganja, zapošljavanje i rast plaća, kao i istovremeno povećanje… više »

AI

Umjetna inteligencija ima i svoje mračne strane

objavljeno prije 2 mjeseca

Umjetna inteligencija (AI) mijenja tržište rada, zahtijevajući od radnika usvajanje novih znanja a od politike etičke standarde i regulaciju budući da će osim na zaposlenost utjecati i… više »

WOW!

Rajski uvjeti za kvalificirane radnike

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Svi se sjećaju priča iz ere nastanka internetskih kompanija: po hodnicima i u zajedničkim prostorijama posvuda fliperi, automati s pićima i slatkišima (naravno besplatno), kava pa čak… više »

STVARNO?

Cash će preživjeti, kartice - ne?

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Istraživanje o budućnosti plaćanja Deutsche Banka je drugačije jer ukazuje da će porast digitalnog plaćanja dovesti do izumiranja plastičnih kartica. "Naše je… više »

EHHH...

Jesmo li digitalno spremni? Ne baš...

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Države Zapadnog Balkana najgore su u Europi kada je riječ o razini digitalne spremnosti, ali su negdje oko svjetskog prosjeka, pokazuje analiza kompanije CISCO. Prema… više »

NEPRAVDA

Žene su i dalje potplaćene u odnosu na muškarce

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Prema podacima servisa MojaPlaća, u četvrtom kvartalu 2019. godine prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 6.399 kuna, što je 1%… više »

KOMENTAR

SGF u Davosu nije ekskluzivni klub

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Nije teško kritizirati Svjetski gospodarski forum u Davosu. Po navodima iz medija ove će se godine u tom elitnom švicarskom zimovalištu okupiti 3.000 sudionika iz… više »

UPS!

MMF snizio procjene globalnog rasta

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Međunarodni monetarni fond (MMF) blago je snizio procjene rasta globalnog gospodarstva za 2020. godinu zbog snažnijeg od očekivanog usporavanja u Indiji i drugim gospodarstvima u razvoju,… više »

BRAVO

Kaufland donirao UNICEF-u 300.000 kuna

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Kaufland se već dugi niz godina zalaže za dobrobit djece te uspješno surađuje s UNICEF-om, a u sklopu aktualne humanitarne akcije „Za bolje sutra uključi se danas" ovaj trgovački… više »

STRAŠNO!!

Požari odnose milijarde australskom turizmu

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Razorni požari koji haraju Australijom mogli bi do kraja godine stajati turistički sektor najmanje 4,5 milijarde australskih dolara, ili 3,1 milijardu američkih, pokazalo je najnovije… više »

STANJE

EU smanjuje financije Turskoj

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Za 2020. godinu će 75 posto prvobitno predviđene pomoći biti ukinuto, navodi se u pismu Josepa Borrella, EU povjerenik za vanjsku i sigurnosnu politiku upućenom Europskom parlamentu. Prema… više »

OBLJETNICE

50 godina Davosa u sjeni svjetskih kriza i kampanje za klimu

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Svjetski gospodarski forum u Davosu slavi ove godine 50. rođendan, a na dnevnom redu samita svjetske elite idući tjedan nezaobilazne teme bit će kampanja za spas planeta i svjetske krize,… više »