Biznis
SJAJNO

Radiš četiri dana, dobiješ plaću za pet

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Eksperiment počinje u veljači. Tada će 45 tvrtki i organizacija u Njemačkoj na šest mjeseci uvesti četverodnevni radni tjedan. Zaposlenici će dobivati punu plaću, iako provode… više »

UPS?

Sud naredio likvidaciju Evergrandea

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Usred krize nekretnina u Kini sud u Hong Kongu je, prema izvještajima medija, naložio raspuštanje vrlo zadužene tvrtke China Evergrande. Sutkinja Linda Chan donijela je… više »

EU

EK predlaže strožu kontrolu stranih investicija

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

"Ekonomska sigurnost EU-a oslanja se na čuvanje  naše tehnološke prednosti i izbjegavanje neželjenog curenja tehnologija", izjavila je izvršna potpredsjednica… više »

NAJAVE

Health Comm Forum 2024

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Prema rezultatima istraživanja Nulti kvadrant provedenog krajem 2023. godine vidljiv je zabrinjavajući trend pada povjerenja građana u zdravstveni sektor u Hrvatskoj. Naime, stopa… više »

SEZONA

Kako je prošla sezona u Hrvatskoj?

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Kao i prošle godine, i ove smo proveli istraživanje kako bismo saznali čime točno Hrvatska privlači posjetitelje, koja mjesta su najpopularnija te što možemo očekivati u… više »

EHHH...

Njemačka i EU: (ne)spremni za Trumpov povratak?

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Donald Trump je dobio predizbore Republikanske stranke i u državi New Hampshire. Time raste vjerojatnoća da će upravo on u studenom biti suparnik aktualnom predsjedniku Josephu Bidenu,… više »

MONEY MOTION

Značajan pad investicija u FinTech zabilježen je prošle godine

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Ulaganja u financijske tehnologije doživjela su značajan pad u protekloj godini. U trećem je kvartalu 2023. godine zabilježena čak 36 posto manja vrijednost investicija u odnosu na godinu… više »

LEADERSHIP

Pet leadership trendova koji će obilježiti 2024. godinu

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Trenutno globalno političko i društveno stanje potvrđuje kako se nalazimo u vrlo promjenjivom okruženju. Renomirani futurolozi napominju da trenutno prolazimo kroz razdoblje velikih… više »

SVAKA ČAST

D-Marin pojačava svoju prisutnost u Italiji

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Marina degli Aregai i Marina di San Lorenzo dovode ukupni portfelj tvrtke D-Marin na 26 marina diljem Mediterana i Perzijskog zaljeva. Ovo je prvi korak u planiranoj ambicioznoj godini… više »

NOVAC

Freedom24 podiže stope plasmana novca

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Freedom Finance Europe nastavlja poboljšavati uvjete za plasman novca za svoje klijente. Počevši s 8.1.2024. godine, kamate plaćene na plasmane sredstava u američkim dolarima i… više »

STVARNO?

Google i nehatom u službi Putina

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Novinari neovisnih medija Bjelorusije koji su redom morali napustiti svoju domovinu zbog progona su se požalili i Europskoj komisiji zbog logike internetskih tražilica kao… više »

DOBRO...

HealthComm Forum ovog lipnja u Zagrebu

objavljeno prije 4 mjeseca

Rezultati istraživanja Nulti kvadrant provedenog krajem 2023. godine ukazuju na nastavak trenda pada povjerenja građana u zdravstveni sektor u Hrvatskoj. Naime, stopa povjerenja u javne… više »

EHHH...

Umjetna inteligencija - prokletstvo ili šansa?

objavljeno prije 4 mjeseca

Pješačka zona u Davosu obiluje natpisima koji veličaju dostignuća umjetne inteligencije (AI). Oni su postavljeni na većini zgrada, a postoji čak i cijeli paviljon posvećen ovoj… više »

COOL

D-Marin na sajmu boot Düsseldorf 2024

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

D-Marin, mreža vrhunskih marina, na nadolazećem nautičkom sajmu boot Düsseldorf pokazuje svoju predanost obogaćivanju korisničkog iskustva. Posjetitelji sajma mogu dobiti uvid u… više »

STVARNO?

Samo su Bugari nesretniji od Nijemaca

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Uprkos pandemiji, krizama i ratovima, većina Europljana je i dalje veoma zadovoljna, glasi rezultat posljednje ankete provedene u Europskoj uniji, koji je sada objavio europski zavod za… više »