Biznis
RAZMIŠLJANJA

Digital Transformation Conference u Zagrebu

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Ključna poluga za razvoj društva i digitalnu transformaciju suradnja je proaktivnih sveučilišta i inovativnog gospodarstva uz poticaje javne uprave. Najvažnije pitanje… više »

PRIJAVITE SE :)

Otvorene prijave za treći godišnji Booking Booster

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Booking.com, predvodnik na tržištu putovanja, najavio je otvaranje prijava za treći godišnji Booking Booster, program novčane potpore za start-up tvrtke u sektoru održivog… više »

PITANJA...

Je li Hrvatska spremna za 13 milijardi eura kineskih investicija?

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Investicijski forum u Pekingu s Hrvatskom kao tzv. zemljom u fokusu, a koji počinje od subote, 3. studenoga, izuzetnu pažnju javnosti privlači prvenstveno zbog ulagačkih iznosa koji su… više »

INICIJATIVA

Zadruga za etično financiranje plasirala više od milijun kuna društvenim poduzećima

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Zadruga za etično financiranje tokom 2018. godine svojim članovima društvenim poduzetnicima kao i onima koji će to tek postati, osigurala je više od milijun kuna financiranja u… više »

PROMJENE

Microsoft preskočio Amazon, Apple i dalje najvrjedniji

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Microsoft je u petak smijenio tehnološkog diva Amazon s drugog mjesta na listi američkih kompanija s najvećom tržišnom vrijednošću jer je prošloga tjedna… više »

LOVA

Ništa se u EU ne dobiva na lijepe oči

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Od predsjednika umirovljeničkih udruga preko načelnika općina pa do premijera, gotovo da ne postoji osoba koja se natjecala za neku javnu upravljačku funkciju u Hrvatskoj, a da u svom… više »

ČUDNO...

Dizel skuplji od supera?!

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Nakon najnovije promjene cijena goriva, na benzinskim postajama benzin je, poslije više od 10 godina, ponovno jeftiniji od dizela. Nakon ponoći cijene eurosupera 95, koji je… više »

HMMM...

Izvanredni studenti moći će raditi na studentski ugovor?

objavljeno prije 4 mjeseca

Hrvatski Sabor u petak je većinom glasova donio Zakon o obavljanju studentskih poslova kojim se izjednačava pravo na obavljanje studentskih poslova redovitih i izvanrednih studenata koji nisu… više »

BANKSTERI

Pljačkaši u skupim odijelima

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Više investitora sudjeluje u kompleksnoj proceduri kupovine i prodaje dionica. U toj proceduri država ubire porez. No, prilikom Cum-Ex poslovanja taj proces je zamišljen tako da… više »

SAZNAJEMO

Krediti HBOR-a za žene poduzetnice

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Hrvatska banka za obnovu i razvitak raspisala je kreditni program za žene poduzetnice. Cilj programa je poticanje osnivanja i razvoja poslovanja malih i srednjih gospodarskih subjekata u… više »

KATASTROFA

Gruzija i Srbija konkurentnije od Hrvatske

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Hrvatska je na listi globalne konkurentnosti za 2018. godinu na 68. mjestu među 140 gospodarstava svijeta, s ocjenom od 60,1, pokazuje "Izvješće o globalnoj konkurentnosti 2018.-2019."… više »

TIPS

Preko dvije trećine ljudi podržava napojnice

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Ostavljate li napojnice čak i ako ne podržavate takvu praksu? Koliku napojnicu ostavljate, kojim djelatnicima i mislite li da napojnice zaslužuju svi ili samo neki, MojPosao je istražio u… više »

EU FONDOVI

Do 75.000 kuna za proizvode sa znakom hrvatske kvalitete

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Vizualno označavanje hrvatskih proizvoda znakovima kvalitete osmišljen je iz želje da se uspostavi vizualni kod i prepoznatljivost vrhunskih hrvatskih proizvoda i usluga na domaćem i… više »

BRAVO

Veliki uspjeh Zvijezdinih proizvoda na američkom tržištu

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Zvijezdini proizvodi od rujna su dostupni kupcima američkog Walmarta. Riječ je o najvećem svjetskom trgovačkom lancu koji tjedno posjeti 265 milijuna kupaca. Walmart ima više od 11… više »

NOVOSTI

Httpool postao službeni prodajni partner Facebooka za regiju

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Facebook i Httpool sa zadovoljstvom objavljuju sklapanje strateškog partnerstva u našoj regiji. Httpool je postao službeni prodajni partner Facebooka u našoj regiji,… više »