Biznis
WOW!

Kina zaključila 2021. s rekordnim trgovinskim viškom

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Višak u trgovinskoj razmjeni Kine sa svijetom u prošloj je godini tako dosegnuo 676.43 milijarde dolara, najvišu razinu od početka prikupljanja podataka sredinom… više »

UPS! ;)

Inflacijska spirala se vrti i dalje

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Po mišljenju mnogih ekonomista inflacija je ovih dana dosegla svoj vrhunac i od sada se može očekivati pad. No temeljna stopa inflacije će i dalje ostati na razini… više »

BROJKE

Huawei je drugi najveći investitor u EU

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Europska komisija objavila je službeni pregled ulaganja u industrijsko istraživanje i tehnološki razvoj EU-a za 2021. godinu, a Huawei je zauzeo visoko drugo mjesto na tablici i tako… više »

OČEKIVANO

Maersk i dalje očekuje probleme u opskrbi

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Pandemija je izazvala nestašicu kontejnerskih brodova i zastoje u lukama u razdoblju naglog oporavka potrošnje, sa stotinama brodova koji čekaju istovar. "Nažalost, 2022. nije… više »

ZNATE LI?

Gdje su najveće plaće u Hrvatskoj?

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Prema podacima servisa MojaPlaća, u 2021. godini prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 7.188 kuna, što je 7% više nego prethodne… više »

KAUFLAND

Studenti: mislite zeleno?

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Društveno odgovorno poslovanje više nije samo trend, već je u poduzećima diljem svijeta postalo glavna odrednica poslovanja, a kod nas je jedan od predvodnika svakako Kaufland.… više »

BRAVO

HR startupovi zanimljivi na CES-u

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES koji se nakon godine pauze fizički održava u Las Vegasu, predstavila su se četiri pobjednika Idea Knockouta: Sportreact, Codelab,… više »

NAJAVE

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Bolt, prva europska superaplikacija, objavila je dosad najveći krug financiranja u vrijednosti od 628 milijuna eura. Investicije će biti usmjerene prema dodatnom širenju postojećih… više »

BIZNIS

Kaufland top izbor milenijalaca

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Prema anketi koju je švicarska nezavisna međunarodna organizacija ICERTIAS provela s milenijalcima u Hrvatskoj, Kaufland je prepoznat kao trgovački lanac s najvišom razinom… više »

HR EKONOMIJA

EU-pomoć i vječni turizam

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Izvan okolnosti zadanih globalnom pandemijom i specifičnom dinamikom Europske unije, hrvatsku je ekonomiju 2021. godine presudno obilježila uspješna turistička sezona. Netko bi tome,… više »

BRAVO

Studenac otvorio novi krug donacija

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Studenac, vodeći maloprodajni lanac na Jadranu, po završetku uspješnog prvog kruga i uručenja donacija, otvorio je novi krug prijava za neprofitne organizacije i udruge u sklopu… više »

BIZNIS

Terme Tuhelj poželjan su poslodavac

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Istraživanja pokazuju kako jedino tvrtke s visokomotiviranim zaposlenicima i u kriznim vremenima uspješno posluju, imaju bolje rezultate poslovanja i zadovoljnije klijente. Na… više »

EU

Hrvatska dobila ostatak love iz Fonda solidarnosti

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Europska unija odobrila je Hrvatskoj 319,2 milijuna eura za saniranje šteta od potresa koji su pogodili središnju Hrvatskoj krajem 2020. i početkom 2021. godine. U kolovozu… više »

WOW!

Koliko je do sada osigurana šteta od COVID-a?

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Uragan Katrina prouzročio je 2005. osiguranu štetu od gotovo 90 milijardi dolara, a teroristički napadi na SAD od gotovo 50 milijardi dolara. Na trećem je mjestu covid 19, iako su 44… više »

STVARNO?

Tržište rada se oporavlja

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Analizom cjelokupnog tržišta rada, uzimajući u obzir ukupan broj objavljenih oglasa za posao, primjetan je trend rasta potražnje za radom i oporavka tržišta rada od posljedica… više »