Biznis
MMF

MMF snizio procjenu rasta hrvatskog gospodarstva u 2021. godini

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

U listopadu prošle godine MMF je prognozirao da će hrvatsko gospodarstvo u 2021. porasti 6,0 posto. U 2020. godini gospodarstvo je smanjeno 9,0 posto, potvrdio je MMF u redovnim… više »

WOW!

Samsung koristi pandemiju za zaradu

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Pandemija je nekome majka, a većini maćeha kao što se vidi na primjeru Samsunga - trenutno je na valu snažnog rasta prodaje pametnih telefona, televizora i kućanskih aparata, iako… više »

NARAVNO!

Casina i kladare udvostručile prihode

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Hrvati vole kladionice, a ni casina i automat klubovi nisu im mrski - to znamo od kad su otvoreni u našim krajevima... no, da smo toliki ovisnici, to nismo znali. U 2019. godini… više »

COOL

Leteći taksi je unosan posao

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Sve podsjeća na film „Peti element" s Bruceom Willisom i Milom Jovović. Sniman koncem devedesetih godina, ovaj film je radnju smjestio u 2263. godinu, kada gradom prometuju leteći… više »

KORONA

Koje mjere lockdowna važe u zemljama EU-a?

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Njemačka: Odustajanje od "uskršnjeg mirovanja" Angela Merkel je htjela uvesti strožije mjere, ali premijeri 16 njemačkih saveznih zemalja nisu se složili da ih uvedu onako kako je… više »

INVESTICIJE

Glovo prikupio 450 milijuna eura investicije

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Glovo, jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu različitih kategorija proizvoda, osigurala je 450 milijuna eura (530 milijuna američkih dolara) u krugu financiranja serije F koji su… više »

LOVAAA

Microsoftu puste milijarde od Pentagona

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Microsoft je dvije godine surađivala s vojskom na izradi prototipa "integriranog sustava za vizualno povećanje" (IVAS), a u srijedu je priopćila je da vojska pokrenula fazu proizvodnje.… više »

IT

Građani se nadaju oporavku kroz IT sektor

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Hrvatsko gospodarstvo prošle godine doživjelo je pad od 8,9%, ove godine se očekuje rast od 5,3%, a sljedeće 4,6%, objavila je Europska komisija u svojim zimskim ekonomskim prognozama.… više »

COOL

Xiaomi slavi Mi Fan Festival 2021

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Globalni tehnološki lider Xiaomi najavio je početak svog godišnjeg Mi Fan Festivala (MFF) 2021. „Istražite sve mogućnosti" tema je ovogodišnjeg festivala, a kako bi… više »

KRIZA

Obiteljski i mali hoteli u problemima

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Vlasnici obiteljskih i malih hotela u posao su ušli investirajući milijune eura, založili su vlastitu imovinu, a povrat investicije dulji je od 30 godina, potvrdila je to Strategija… više »

BRANDIRANJE

Xiaomi otkriva novi identitet branda: Alive

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Globalni tehnološki lider Xiaomi najavio je danas osvježeni novi korporativni vizualni identitet, stapajući organsku filozofiju s dizajnerskim konceptom "Alive". Cilj ovog novog… više »

DIONICE

Novi dionički fond počinje s radom

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Fond je osnovalo društvo za upravljanje imovinom InterCapital Asset Management (ICAM), a predsjednik Uprave te tvrtke Ivan Kurtović izvijestio je da fond s radom počinje… više »

WOW!

PlanRadar postaje "jednorog"?

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Iz tvrtke PlanRadar, koja ima sjedište u Beču i čiji je jedan od osnivača iz Hrvatske, u ponedjeljak nisu komentirali kada bi točno mogli postati "jednorog",  ali ističu… više »

NARAVNO

S&P snizio rejting Zagrebu

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

S&P snizio je rejting Zagreba iz 'BB' u 'BB-' u rujnu prošle godine, ocijenivši da će grad morati pokriti petinu troškova obnove od potresa što će značajno… više »

ZANIMLJIVO :)

Visa prima kriptovalutu

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Visa je s digitalnom platformom za plaćanja i kriptovalute Crypto.com pokrenula pilot program plaćanja USD Coinima, u koji bi se do kraja godine trebale uključiti i druge tvrtke. USD… više »