Biznis
ODLIČNO!

Natječaj - Obnova poljoprivrednog zemljišta i potencijala narušenog elementarnim nepogodama

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Požarima, tučama, mrazovima i poplavama uzrokovane velike materijalne štete na poljoprivrednim površinama ubuduće će se moći sanirati i bespovratnim sredstvima iz Programa… više »

CARINSKI RAT?

Regionalne protumjere protiv Hrvatske?

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović danas (7.8.) u Sarajevu organizira sastanak nadležnih ministara iz regije. Povod je stupanje na snagu Pravilnika o… više »

IDEMO!

Potpišite peticiju protiv poreza na nekretnine

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Udruga poreznih obveznika „Lipa" poziva građane da izraze svoje protivljenje uvođenju poreza na nekretnine potpisivanjem peticije na www.manjiporezi.hr/peticija. Porezna presija u… više »

BREXIT

Velika Britanija spremna je platiti 40 milijardi eura za izlazak iz Europske unije?

objavljeno prije 5 mjeseci i 12 dana

Velika Britanija spremna je platiti do 40 milijardi eura u sklopu sporazuma o izlasku iz EU-a, izvijestio je list Sunday Telegraph pozivajući se na tri neimenovana izvora upoznata s… više »

NIJE LOŠE

Izmjene i dopune Ovršnog zakona stupile na snagu

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Izmjenama i dopunama Ovršnog zakona koje su u četvrtak stupile na snagu uspostavlja se, po tvrdnjama Ministarstva pravosuđa, pravičnija ravnoteža između svrhe mjera koje su… više »

???

Agrokor pozvao dobavljače da sudjeluju u financiranju tvrtke

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Agrokor poziva svoje dobavljače da daju izjavu o namjeri sudjelovanja u financiranju koncerna uz isporuku robe odnosno pružanje usluga u vrijednosti do najviše 50 milijuna eura,… više »

HURA!

Oglašavanje u medijima i dalje raste

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) objavilo je procjenu ulaganja u oglašavanje u vodećim hrvatskim medijima za 2016. godinu. Prema rezultatima… više »

ANALIZA

Uvoz radne snage ne rješava hrvatski problem

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Na vrhuncu ovogodišnje turističke sezone kulminira i kriza izazvana manjkom radne snage na hrvatskom tržištu rada. Kvalificiranih radnika, međutim, ne nedostaje samo turizmu,… više »

SAZNAJEMO

Kako uvijek imati gigabajte?

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

Stalna povezanost s internetom od iznimne je važnosti svakom korisniku koji želi imati informacije na dlanu, a paralelno s tim na važnosti dobiva i količina podatkovnog prometa. Koliko vam je… više »

EU FONDOVI

Uskoro natječaj - 50.000 EUR za pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

Tijekom rujna bit će otvoren natječaj za tip operacije 6.2.1. - "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti". Trenutno se radi na finalizaciji Pravilnika i definiranju uvjeta… više »

STVARNO?

Agrokor počinje vraćati stari dug

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora sastalo se u srijedu kako bi usuglasilo popis i odobrilo isplatu potraživanja koja prema koncernu i njegovim tvrtkama imaju najmanji dobavljači -… više »

PROMJENE

Hrvatska prelazi na DVB-T2

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

HAKOM je objavio „Preporuku o minimalnim tehničkim zahtjevima prijamnika za prijam digitalnog zemaljskog televizijskog signala (DVB-T2) u Hrvatskoj" koja predstavlja minimalne tehničke… više »

AUTOMAFIJA

Kartel prevaranata

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Gotovo je je sigurno da su se proteklog vikenda telefonske veze između sjedišta najvećih proizvođača automobila u Njemačkoj, dakle između Wolfsburga, Stuttgarta, Münchena,… više »

NAPOKON

Europski keksi su valjda početak

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Optužbe su krenule iz instituta za analizu proizvoda u Mađarskoj i Slovačkoj (Lošija roba za samoposluge istoka Europe?), ali ubrzo je to postala i politička tema… više »

PREVARA

HANFA upozorava na Oceangate

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

HANFA upozorila je da osobe zaposlene u društvu Oceangate nude usluge investicijskog društva Goldenburg Group s Cipra pri čemu se predstavljaju kao zaposlenici Invest and… više »