Biznis
MA DA?

Prijeti nestašica maslaca za Božić?

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Cijena maslaca na svjetskim burzama vrtoglavo raste. U samo nekoliko mjeseci u maloprodaji je poskupio i do 80 posto. Zbog poremećaja na tržištu, Europi prijeti nestašica te… više »

SAZNAJEMO

Poslujte lakše s inozemstvom uz Tele2

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Poslovanje danas ne poznaje granice, a kako bi se osigurao neometan protok informacija potreban svakom poslovnom korisniku, Tele2 donosi rješenje koje adekvatno podržava poslovanje… više »

ANALIZE

Što bi samostalnost značila za katalonsko gospodarstvo?

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

Joan Canadell vodi najpoznatiju benzinsku crpku u Kataloniji koja se nalazi u mjestu L'Ametlla del Vallès, nedaleko od Barcelone. Crpka se može prepoznati još iz daljine po… više »

NIŽE CIJENE

Nove cijene cestarina od 1. listopada

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Od 1. listopada na snagu stupaju izvansezonske cijene cestarine za motocikle i osobna vozila.  "Nakon sezonskih cijena koje su bile na snazi od 1. srpnja do 30. rujna i odnosile se na… više »

WOW!

EasyJet želi električne - zrakoplove

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

EasyJet, britanska niskotarifna aviokompanija objavila je da podupire planove o razvoju komercijalnih putničkih zrakoplova pokretanih na električne baterije umjesto na konvencionalne… više »

WTF?!

Hrvatska 33. najbogatija zemlja svijeta?

objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana

Hrvatska se među nešto više od 50 zemalja nalazi na 33. mjestu svjetske ljestvice najbogatijih zemalja s ukupno 9.100 eura neto financijske imovine po glavi stanovnika, a rast… više »

SAZNAJEMO

Najposjećeniji grad na svijetu je - Bangkok

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

Bangkok je najposjećenija destinacija u svijetu po broju međunarodnih posjetitelja prema rezultatima godišnje analize Mastercard Global Destination Cities Index koja donosi popis 132… više »

ANALIZA

Kako je uopće propao Agrokor?

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Dobiva se dojam da je Agrokor posrnuo odjednom, no, kako je došlo do toga? Je li bila riječ o lošem vođenju firme, megalomaniji i nesposobnosti ili su se protiv Agrokora urotile… više »

ČINJENICE

Otkazi, otpremnine i tržište rada u nekim zemljama Europe

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

FRANCUSKA Pokrivenost kolektivnim ugovorima: 98%Sindikalna pripadnost: 8%Glavna razina pregovora: sektori i poduzeća U Francuskoj su se dosad pregovori poslodavaca i posloprimaca odvijali na… više »

PROBLEMI

Moody's snizio rejting Britanije zbog Brexita

objavljeno prije 5 mjeseci i 27 dana

Agencija Moody's snizila je u petak kreditni rejting Velike Britanije za jedan stupanj jer smatra da su vladini planovi o sređivanju javnih financija skrenuli s puta i da će se gospodarstvo… više »

STANJE

Novi trendovi u nabavljanju glazbe

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Ljubitelji glazbe diljem svijeta sve snažnije otkrivaju streaming kao primaran način slušanja glazbe, na globalnoj razini čak 45 posto korisnika glazbu sluša preko… više »

STVARNOST...

Hrvati među pet najslabije plaćenih u EU

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Kada se uzmu u obzir troškovi života, radnici u 11 država članica iz središnje i istočne EU plaćeni su čak do 944 eura manje mjesečno od radnika u Njemačkoj, pokazuje jučer… više »

ZNATE LI

Sporazum o slobodnoj trgovini CETA

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Sporazum o slobodnoj trgovini CETA je nešto poput preteče TTIP-a. Ali, nije ništa omiljeniji od njega. Obično protivnici TTIP-a i CETA-e demonstriraju zajedno. Jedni smatraju da… više »

SAZNAJEMO

Probudite svoj O! trenutak

objavljeno prije 6 mjeseci

1936. godine rođena je ikona, najprirodnije blago gazirano piće, autentična i osebujna okusom i izgledom - Orangina. Do danas ovo legendarno piće nosi epitet posebnosti po mnogočemu, a tajna… više »

NAPREDAK

Prva srednja škola u Hrvatskoj dobila udžbenike iz financijske pismenosti

objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan

Donacijom 150 udžbenika Moj novac, moja budućnost u prostorima Prve gimnazije u Novom Zagrebu financijska pismenost je prvi puta postala dio obrazovnog sustava u Hrvatskoj.   Iako je za… više »