Biznis
SPAJANJA

Studenac preuzima Sonik

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Studenac, glavni maloprodajni trgovački lanac na Jadranskoj obali i jedan od vodećih u Hrvatskoj postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa Sonikom, zadarskim trgovačkim lancem… više »

OPREZ?

Eurozona u listopadu na korak od stagnacije

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Gospodarstvo eurozone balansiralo je u listopadu na rubu stagnacije, a posustala potražnja signalizira mogući pad aktivnosti u četvrtom tromjesečju u cjelini, pokazuje u srijedu objavljeno… više »

PITANJE

Koliko novca će mi sjesti na račun ako u Njemačkoj zaradim prosječnu mjesečnu plaću?

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Brojke ne lažu - ali ih valja znati pravilno "čitati". Tako, recimo, treba znati da ćete, kada u Njemačkoj pitate ljude kolika im je mjesečna plaća, dobiti odgovor o bruto, a ne neto iznosu.… više »

BRAVO

Suradnja Kauflanda i UNICEF-a za bolje uvjete u hrvatskim rodilištima

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

U sklopu višegodišnje suradnje između trgovačkog lanca Kaufland Hrvatska k. d. i UNICEF-a, ove je godine dogovorena još jedna akcija kojom Kaufland želi doprinijeti… više »

HUAWEI

5G će u idućem desetljeću stvoriti 1,4 trilijuna dolara globalnog BDP-a

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Implementacija i korištenje novih 5G tehnologija u kojima trenutno prednjači Huawei, trebalo bi u sljedećem desetljeću kreirati 1,4 trilijuna američkih dolara dodatno bruto domaćeg… više »

AMBICIOZNO

Merkel želi milijun stanica za napajanje električnih vozila

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

ngela Merkel je, uoči sastanka u ponedjeljak s predstavnicima moćne automobilske industrije, kazala da do 2030. u zemlji želi milijun stanica za napajanje električnih vozila. Mobilnost bi u… više »

SRAMOTA

U Hrvatskoj muškarci zarađuju 16 posto više u odnosu na žene

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Na inicijativu Europske komisije danas se, s ciljem ujednačavanja iznosa mjesečnih primanja muškaraca i žena koji se bave istim poslovima, obilježava Dan jednakih plaća. Potreba za… više »

LOVA

Žene u EU od danas rade - besplatno

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Dan ravnopravnosti u plaćama služi kako bi se ukazalo na činjenicu da žene i dalje zarađuju manje od muškaraca na istim poslovima. Širom Europske unije žene zarađuju prosječno… više »

REZULTATI

Optima Telekom pohvalila se rezultatima

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Optima Telekom Grupa je u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvario rast operativne dobiti (EBITDA) prije jednokratnih stavki nakon najmova za 10,6 posto na 91,4 milijuna kuna te je, u odnosu… više »

NOVA ŠEFICA

Christine Lagarde preuzela dužnost od Marija Draghija

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Christine Lagarde preuzela je u petak dužnost predsjednice Europske središnje banke (ECB) od Marija Draghija. Francuskinja Lagarde, izvršna direktorica Međunarodnog monetarnog… više »

HMMM...

Trećina poduzetnika u Hrvatskoj nema zaposlenih

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i dr. potrebe, u RH je u 2018. godini poslovalo 131.117 poduzetnika, od čega je 39.711… više »

KONFERENCIJE

Završila b.creative konferencija

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

b.creative konferencija koja se u Zagrebu, u Muzeju suvremene umjetnosti, održavala 24. i 25. listopada, okupila je veliki broj kreativaca i kulturnjaka koji su sudjelujući u panelima i… više »

WOW!

Hrvati potrošili gotovo 9 milijardi kuna na putovanja

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Na barem jednom privatnom višednevnom putovanju prošle godine je bilo 1,7 milijuna ili 46,5 posto hrvatskih građana u dobi od 15 i više godina, pri čemu su ukupno… više »

KOMENTAR

Libra ili je li nam jasno, koliko je novac doista moćan?

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Taksisti čitavog svijeta se uzbuđuju jer im prijevozna služba Uber ugrožava posao. Još uvijek sudovi presuđuju u korist starog modela prijevoza i protiv Ubera, ali koliko… više »

LOVA

Teške milijarde s ilegalnim cigaretama

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Na sajmu duhanskih proizvoda u Dubaiu je živo. U velikoj dvorani u blizini blještavog nebodera Burj Khalifa kupci ispituju cigarete, listove duhana i kvalitetu ponuđenog prije nego… više »