Biznis
INKUBATORI

Oaza - inkubator za kreativno žensko poduzetništvo

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Kroz program mentorstva, radionica i umrežavanja Oaza inkubator kreativnog ženskog poduzetništva vodi svoje članice kroz pokretanje, poslovanje i umrežavanje svog prvog kreativnog… više »

DA?! ;)

Google i Apple diktiraju kako koristimo mobilne telefone

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Dvije kompanije iskoristile su svoju tržišnu moć kako bi kreirale više-manje samodostatne ekosustave, a mogućnost diktiranja uvjeta dostupnosti pojedinih aplikacija u njihovim… više »

ŠTO ĆE BITI?

Kakva su gospodarska očekivanja za 2022

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Ususret drugoj godini od pojave pandemije, Mastercard Economics Institute objavio je Economy 2022, globalni izvještaj s projekcijama za nadolazeću godinu koji se temelji na trendovima… više »

SAD

Čistka u raju za pranje novca?

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Mnogi će se sjetiti filma „Gospodar rata" s Nicolasom Cageom o trgovcu oružja koji ima svoje prste u poslovima koji se protežu preko čitavog planeta. Pravo ime trgovca oružjem… više »

EHHH...

Preko 241 tisuće blokiranih...

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Krajem studenog je zbog neizvršenih osnova za plaćanje u očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje bilo evidentirano 241.282 potrošača, što je za 0,3… više »

CLOUD

Kompanije u EU navikavaju se na usluge u oblaku

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Ove je godine računalne resurse unajmilo 42 posto kompanija u EU, znatno više nego u 2020. godini, kada je za njima posegnulo njih 36 posto, utvrdio je Eurostat.  Njihov je udio… više »

LOVETINA

Hrvatskoj isplaćeno 6,79 milijardi eura iz EU fondova

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Iz ESIF-a za razdoblje 2014 - 2020. godine Hrvatskoj je na raspolaganju bilo ukupno 10,73 milijardi eura odnosno 81,56 milijardi kuna. Do 2. prosinca ove godine, pak, ugovoreni su projekti u… više »

COOL

10 posto veće plaće za djelatnike u McDonald'su

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

S početkom prosinca McDonald's Hrvatska za djelatnike u restoranima osigurao je povećanje plaće. Povećanje iznosi prosječno 10,3 %, ovisno o poziciji, dok će sredinom prosinca biti isplaćena… više »

THE BEST

Najbolji poslodavci u 2021. godini

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac', u sklopu konferencije Udruge U4HR i Lidera: „Autentična organizacija", MojPosao dodijelio je nagrade poslodavcima koji su ostvarili… više »

AKCELERATORI

Otvorene prijave za šesti FRC Akceleratorski program

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog… više »

BIZNIS

Ivan Pečur novi partner u Crowe Hrvatska

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Ivan Pečur će kao partner biti zadužen za daljnji razvoj odjela revizije a ova promocija rezultat je višegodišnjeg predanog rada, tijekom kojeg je Pečur transformirao odjel i… više »

EHHH...

Superbogati u pandemiji postali još bogatiji

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Milijarderi su u 2020. godini povećali svoje bogatstvo najviše otkada je organizacija počela objavljivati izvješća, utvrdila je skupina ekonomista koju je okupio poznati… više »

AKCIJE

Analiza Black Friday 2021 akcija

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

Proizvodi potrošačke elektronike i ove su godine bili jedni od najtraženijih proizvoda na Black Friday akcijama, ali čini se da su potrošači ovogodišnje popuste ipak… više »

SUMMIT

Prvi Digital Summit u organizaciji Nielsena

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

Nielsen Hrvatska okupio je vodeće medijske i marketinške lidere na Digital Summitu, a njihovi predstavnici predstavili su najnovije globalne, ali i domaće trendove u… više »

JAČANJE

Mastercard sklopio partnerstvo s Europolom

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Mastercard Europe i Agencija Europske unije za suradnju u provođenju zakona - poznatija kao Europol - potpisali su partnerstvo o suradnji na usklađivanju ciljeva borbe protiv kibernetičkog… više »