Biznis
BOLT

Bolt rezervira vožnje

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Bolt, superaplikacija za mobilnost, najavljuje uvođenje funkcije koja korisnicima omogućava rezerviranje vožnje do 72 sata unaprijed. Nova značajka Boltovih vožnji na zahtjev korisnicima će… više »

BRAVO

Freedom Finance Europe donira

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Freedom Finance Europe, dio Freedom Holding Corp., donirao je 3 milijuna eura za pokretanje projekta Freedom Space, u suradnji s dobrotvornom zakladom „Pomozimo zajedno" Andriya… više »

CHATGPT

EU parlament o AI

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Po prvi put Europska unija namjera regulirati primjenu umjetne inteligencije, dakle kompjutorskih programa koji imaju sposobnost učiti. Europski parlament 14. lipnja počinje u… više »

PROBLEMI?

Hrvatska vlada htjela prisiliti Allianz na kršenje sankcija?

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

DW: Gospodine Storbeck, Financial Times je vodeći svjetski poslovni list. Zbog čega FT zanima što se događa u jednoj maloj zemlji kao što je Hrvatska?… više »

HMMM...

Eurozona ušla u recesiju, kaže Guardian

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

BDP u cijelom europodručju smanjio se za 0,1 posto u prvom kvartalu ove godine, što je manje od prethodne procjene prema kojoj je gospodarstvo stagniralo, javlja Guardian. To je… više »

STIPENDIJE

White Shark dodjeljuje punu stipendiju

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Domaći gaming brend White Shark dodjeljuje punu stipendiju za sve četiri godine prijediplomskog studija razvoja računalnih igara na Algebri. Kriteriji za osvajanje stipendije su ispunjena… više »

LOVICA

Fil Rouge Capital investirao u 150 tvrtki

objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkog… više »

COOL

Na akcelerator Labena Ventures prijavljeno 120 projekata

objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana

Akcelerator Labena Ventures zatvorio je prijave za inovativne ideje i projekte iz područja medicine, biotehnologije, prehrambene i farmaceutske industrije uz veliki međunarodni interes.… više »

NOVOSTI

BASF nagrađuje startupove i inovatorska rješenja u Hrvatskoj

objavljeno prije 10 mjeseci i 16 dana

Najveća svjetska kemijska tvrtka BASF ponovno otvara prijave za veliko natjecanje u inovacijama, koje uključuje startupove i inovatore iz Hrvatske. Sudjelovanje je besplatno, a prijavljene… više »

AUTI

Automobilska industrija s istoka sve veća konkurencija europskim brendovima

objavljeno prije 10 mjeseci i 20 dana

Prodaja automobila u EU porasla je u ožujku najsnažnije u gotovo dvije godine, odražavajući oporavak proizvođača od problema u opskrbi, pokazalo je izvješće Europskog udruženja… više »

EU

EU produljuje suspenziju carina za Ukrajinu

objavljeno prije 10 mjeseci i 21 dan

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zahvalio je EU na produženju i obećao da će raditi na ispunjavanju standarda Unije potrebnih za osiguranje članstva u bloku od 27 zemalja. Vijeće EU,… više »

Daljina ne mora razdvajati / Pexels
EH, DA...

Koliko je Hrvata pobjelo van?

objavljeno prije 10 mjeseci i 21 dan

Glavne karakteristike tržišta rada, slažu se ekonomisti, su niska zaposlenost, velika potražnja za radnom snagom i iznimno visoka upražnjenost radnih mjesta. Stoga nositelji politike… više »

WOLT

Wolt uvodi bonuse

objavljeno prije 10 mjeseci i 22 dana

Wolt Hrvatska, digitalna aplikacija za dostavu, od nedavno je ponovno partnerima dostavljačima koji rade putem ove platforme omogućio da rade i kao samostalni obrtnici dostavljači. Također,… više »

LOOL

Amerika ne ide u bankrot

objavljeno prije 10 mjeseci i 23 dana

Dogovor je objavljen bez ikakva slavlja, što odražava i koliko su teški bili razgovori i da dogovor tek treba progurati kroz Zastupnički dom i Senat.… više »

LOVA

Postali smo optimističniji?!

objavljeno prije 10 mjeseci i 24 dana

Inflacija i potencijalni pad životnog standarda vodeći su izazovi za građane Hrvatske, pokazali su rezultati istraživanja MasterIndex koje je za Mastercard u travnju ove godine provela… više »