Biznis
BRAVO

Viber i Mastercard u susjedstvu pokreću uslugu trenutačnog prijenosa novca

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Korisnici aplikacije Viber uskoro će moći međusobno lako slati novac koristeći novu značajku Moneytou. Ova je usluga razvijena u Mađarskoj i najprije će raditi s karticama izdanim ondje, ali… više »

ANALIZA

Koliko će i koga koštati Brexit?

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Hoće li uskoro doći do novog dogovora oko Brexita? Možda da, a možda i ne. "Iako ponašanje Velike Britanije ekstremno živcira, za europsku stranu vrijedi: stisni zube i ne gubi… više »

EU FONDOVI

U sklopu mjere 4, čak pet natječaja u najavi

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

U sklopu Programa ruralnog razvoja 2014. - 2020. mjere 4 „Ulaganja u fizičku imovinu", u najavi je čak 5 natječaja  za mjesec studeni. U nastavku se nalaze dodatne pojedinosti kako… više »

MMF

Globalni investitori više riskiraju radi većih prinosa

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Međunarodni monetarni fond upozorio je da veliki rizici i dalje prijete globalnoj financijskoj stabilnosti, posebno izdvajajući niske kamatne stope koje potiču investitore na rizičnija… više »

ZNATE LI?

Što je najveći rizik za svjetsku privredu?

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Ako je novac gorivo ekonomije, onda su brodovi središnje transportno sredstvo svjetske trgovine. Prema navodima Međunarodne organizacije za pomorsku plovidbu (IMO), tijelu UN-a koje je… više »

EU FONDOVI

Bespovratna sredstva za pčelare

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Obavještavamo Vas da je 12. rujna 2019.g. usvojen Nacionalni pčelarski program za razdoblje od 2020. do 2022. godine kako bi se ostvarili sljedeći ciljevi:poboljšanje tehničkih… više »

TRIKOVI

EU će nastojati izbjeći nove američke carine na europski uvoz

objavljeno prije 5 mjeseci i 15 dana

Europska unija nastojat će do posljednjeg trena postići dogovor s Washingtonom u sporu oko subvencija kako bi izbjegla nove američke carine na europski uvoz, poručila je u ponedjeljak… više »

NAGRADE

Nobelova nagrada za ekonomiju 2019.

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Ekonomisti Abhijit Banerjee, Esther Duflo i Michael Kremer dobitnici su Nobelove nagrade za ekonomske znanosti za 2019. godinu za kreiranje eksperimentalnog pristupa problemu ublažavanja… više »

STVARNO?

Visa i Mastercard povlače se iz Facebookove libre

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Mastercard i Visa povukle su se iz Facebookova projekta izdanja digitalne valute libre, signalizirajući popuštanje pod pritiskom regulatora širom svijeta, koji upozoravaju na… više »

CARINE

Carinski sukob EU-a i SAD-a

objavljeno prije 5 mjeseci i 18 dana

Pozadina najnovijeg carinskog prijepora je višegodišnja svađa između proizvođača zrakoplova Boeinga (SAD) i Airbusa (EU). Oni dominiraju na svjetskom tržištu u sektoru… više »

DIGITALNA HRVATSKA

Liberalizacija autotaksi prijevoza pozitivna za četiri petine hrvatskih građana

objavljeno prije 5 mjeseci i 19 dana

Četiri petine hrvatskih građana smatra kako je prošle godine provedena liberalizacija autotaksi tržišta pozitivno djelovala na njihove živote, a isti je udio onih koji… više »

SMIJEŠNO

Hrvatska prva u EU - po rastu cijena nekretnina

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Hrvatska je u drugom tromjesečju bila među zemljama Europske unije s najizrazitijim rastom cijena stambenih nekretnina u odnosu na isto razdoblje godine ranije, više nego dvostruko… više »

STRAŠNO!!

Najgora berba meda do sada

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

Ova je godina jako loša za mnoge europske pčelare, posebno u Francuskoj i Italiji, budući da je zbog nepredvidivog vremena berba meda daleko najgora do sada. Godina 2019. "crna je… više »

NAPREDAK

Digitalizacija: Znanja za sljedeće generacije

objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana

Kai-Uwe jednostavno sve ima u malom prstu: on po zvuku prepoznaje ako s nekim strojem nešto ne valja. Upoznat je s procesom ubrizgavanja napamet. Kai-Uwe je jednostavno prototip… više »

ZAKLJUČAK

Ekspertiza: negativne kamate ESB-a protuzakonite

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Poslovne banke moraju plaćati kamate ako višak novca deponiraju u Europskoj središnjoj banci (ESB). Te takozvane "negativne kamate", koje su uvedene 2014. i nedavno povećane na… više »