Biznis
KONFERENCIJE

Jesper Laursen na Digital Takeoveru

objavljeno prije 9 mjeseci i 3 dana

Jesper Laursen, osnivač globalno utjecajnog Native Advertising Institutea i vodeći danski stručnjak za content marketing dolazi u Zagreb gdje će 12. ožujka u Cinestaru Branimir Centra održati… više »

NOVOSTI

Infobip u Tuzli otvara novi ured i zapošljava 25 stručnjaka

objavljeno prije 9 mjeseci i 5 dana

Nakon otvorenja ureda u Rijeci, Infobip nastavlja širenje u regiji te najavljuje otvaranje novog ureda u Tuzli početkom veljače ove godine u kojem će zaposliti 25 IT stručnjaka.… više »

EU FONDOVI

Više novca za male EU poljoprivrednike?

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Zapravo je više nego jasno kakvu poljoprivredu priželjkuju građani Europske unije. Prema jednom ispitivanju javnog mnijenja koje je proveo institut Forsa po nalogu zaklade Heinrich… više »

LOVA

Gigantski dug američkih studenata

objavljeno prije 9 mjeseci i 9 dana

Amerikanka Toni Vincent je prije tri godine završila studij javnog zdravstva. Da bi mogla studirati morala je uzeti kredit. I prije nego što je primila prvu plaću bila je dužna… više »

ANALIZA

Glasna šutnja oko INA-e

objavljeno prije 9 mjeseci i 10 dana

Upadljivi muk Vlade RH u vezi s Inom ne nailazi na jednaku pasivnost ostalih aktera u društvu. Dvije su godine prošle otkako je izvršna vlast prestala govoriti o dotad… više »

PRIMJERI

Muke poslodavaca - zadržavanje mladih u Hrvatskoj

objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana

Visoka stopa nezaposlenosti, odljev mozgova i mladi koji sve više iseljavaju, rijetko su kome u našem društvu novost. Primjerice, prema izvorima Državnog zavoda za… više »

LOVA

Raste industrija tržišnog komuniciranja

objavljeno prije 9 mjeseci i 13 dana

Agencije za tržišno komuniciranje, članice udruge HURA, zabilježile su povećanje prihoda od pružanja usluga na inozemnom tržištu za 78 % u periodu od 2014. do 2017. godine.… više »

IDEJE

Treba li nam europsko osiguranje u slučaju nezaposlenosti?

objavljeno prije 9 mjeseci i 14 dana

Za nedjeljno izdanje lista Welt (Welt am Sonntag), predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker kaže kako u EU već postoji prijedlog formiranja europskog osiguranja u slučaju… više »

EHHH...

Crv u Appleu

objavljeno prije 9 mjeseci i 16 dana

Četvrti kvartal je obično vrijeme kad se dioničari koncerna poput Applea mogu radovati: za Božić će mnogi pod borom naći novi mobitel, što znači i opet solidan promet. Ali Apple je… više »

NOVOSTI

Mirovinska reforma stupila na snagu, povećan minimalac

objavljeno prije 9 mjeseci i 19 dana

Mirovinskom reformom, koja je na snagu stupila 1. siječnja 2019., predviđa se podizanje radnog vijeka na 67 godina od 2033. godine, penalizacija prijevremenog umirovljenja od 0,3 posto po… više »

SVIJET

Bilo je loše, a može još gore

objavljeno prije 9 mjeseci i 23 dana

„Godina 2018. je bila katastrofalna", kaže Claudia Schmucker, stručnjakinja za trgovinu iz Njemačkog društva za vanjsku politiku (DGAP). Eskalirajući trgovinski spor između SAD-a… više »

2018

Gospodarstvo Hrvatske u 2018.: na površini dobro, ali nemojmo se zavaravati

objavljeno prije 9 mjeseci i 24 dana

Kao u onom vicu u kojem jedan jede kupus, a drugi meso, pa u prosjeku jedu sarmu, tako je i s Hrvatskom. Na površini, Hrvatska 2018. godinu završava s gospodarskim rastom od… više »

NOVI SVIJET

Digitalizacija poslovanja mijenja sve

objavljeno prije 9 mjeseci i 25 dana

Početkom ove godine 87 posto građana EU-a, u dobi od 16 do 74 godine, koristilo je internet barem jednom u posljednjih 12 mjeseci, a digitalizacija na poslu sve više mijenja i radne… više »

POOOPUSTIII!

Sutra počinju zimske rasprodaje

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Hrvatska gospodarska komora objavila je početak zimskog sezonskog sniženja cijena, koje počinje u četvrtak 27. prosinca, s prosječnim sniženjima između 20 i 50 posto.  Zimsko sniženje… više »

MA DA?

Facebook stvara kriptovalutu?

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Facebook se bacio na stvaranje kriptovalute koja bi se trebala koristiti za novčane transakcije unutar WhatsAppa, tvrdi Bloomberg. Facebook u okrilju tišine stvara svoju… više »