Biznis
SAZNAJEMO

Shazamaj Tele2 reklamu i osvoji Sony bežične slušalice

objavljeno prije 8 mjeseci i 28 dana

Skeniranjem audio zapisa Tele2 reklame „MobiTelka" do 30. lipnja, korisnici Shazam aplikacije sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj svaki dan mogu osvojiti Sony bežične slušalice… više »

ABRAMOVIČ

Odlazak simbola „ruskog“ Londona

objavljeno prije 8 mjeseci i 28 dana

Za krupni ruski biznis, onaj koji je kapital izvozio u inozemstvo, dolaze crna vremena. Kremlj nije spreman stati u zaštitu poduzetnika kao što je Roman Abramovič, a u Velikoj… više »

EH, DA...

Gradovi u kojima se najbolje zarađuje

objavljeno prije 8 mjeseci i 29 dana

Bussines Insider objavio je listu top 28 gradova u kojima se najbolje zarađuje. Jedan od čimbenika pomoću kojeg se donose zaključci je i prosječna neto plaća, pokazatelj bogatstva pojedinog… više »

KONFERENCIJE

Zagreb Ethics and Compliance 2018 - poslovna konferencija za sve

objavljeno prije 9 mjeseci i 1 dan

Pozivamo vas na prvu međunarodnu konferenciju „Zagreb Ethics and Compliance 2018" (ZEC 2018) na temu poslovne etike i usklađenosti, koja će se održati 13.-14.06.2018. u hotelu Westin, u… više »

WOW!

Prošle godine ukradeno kriptovaluta u vrijednosti 1.2 milijarde dolara

objavljeno prije 9 mjeseci i 2 dana

Kriminalci su od početka prošle godine ukrali kriptovalute ukupne vrijednosti oko 1,2 milijarde dolara, procjenjuje radna skupina za borbu protiv krađe podataka na Internetu APWG.… više »

BAŠ TAKO

Hrvatskoj treba obrazovni sustav koji će potaknuti poduzetništvo

objavljeno prije 9 mjeseci i 4 dana

Što pokreće poduzetnički duh? Vanjski faktori kao što su obrazovni sustav utječu na stav i percepciju o poduzetničkoj mogućnosti? Koje osobne karakteristike misle da imaju ljudi… više »

PODACI

Studenti naveliko odgađaju diplomiranje

objavljeno prije 9 mjeseci i 5 dana

U anketi provedenoj na gotovo 550 ispitanika portal EduCentar istražio je odgađaju li studenti diplomu kako bi produljili studentska prava. Više od polovine ispitanika, njih 51%,… više »

LOŠE

Imovinske razlike na jugoistoku Europe sve veće

objavljeno prije 9 mjeseci i 5 dana

„Više nego ikad, uzroke nejednakosti treba tretirati hitno zbog brojnih prijetnji koje bi dodatno mogle povećati jaz u blagostanju" - to je dramatičan zaključak istraživanja… više »

DOĐITE

Job Fair 2018: 103 tvrtke na 13. Job Fairu

objavljeno prije 9 mjeseci i 6 dana

Job Fair 2018, najveće mjesto spajanja talenata i top tehnoloških kompanija u regiji održat će se u srijedu 23. i četvrtak 24. svibnja u terminu od 09:00 do 17:00 sati na Fakultetu… više »

PROTUUDAR

Carine na američku rižu, kukuruz, sok od naranče...

objavljeno prije 9 mjeseci i 7 dana

Europska unija je još uvijek izuzeta od carine koju SAD odnedavno podižu (između ostalog) na čelik i aluminij, ali to izuzeće traje sad još samo do početka lipnja. Da li će to… više »

TAKO TREBA

Franck ne odustaje!

objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško u petak je svojom usputnom izjavom novinarima u Opatiji nažalost potvrdio opravdanost naših višekratno izrečenih upozorenja.… više »

REZULTATI

Njuškalo napreduje u svakom pogledu

objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana

Njuškalo je u 2017. godini povećalo prihode za gotovo 30 posto, odnosno završilo prošlu godinu s oko 7,3 milijuna eura prihoda i 1,2 milijuna eura profita (EBT). Od… više »

BORBA

Franck upozorava na nepravilnosti oko nagodbe u slučaju Agrokor

objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana

Franck je neugodno iznenađen tijekom i sadržajem današnje konferencije i objavljene izjave članova Privremenog vjerovničkog vijeća za medije koju su održali izvanredni povjerenik Vlade… više »

EH, DA... :)

Hrvati bi radili kod njemačkih trgovaca

objavljeno prije 9 mjeseci i 12 dana

Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i koji su razlozi njihove atraktivnosti otkriva četrnaesto po redu istraživanje* o poslodavcima prvog izbora, koje provodi MojPosao. U istraživanju… više »

ZAŠTO?

Gorivo ponovno poskupjelo

objavljeno prije 9 mjeseci i 12 dana

Gorivo je ponovno poskupjelo - litra benzina od danas stoji 10,41 kunu. Prije mjesec dana za litru benzina je, prema podacima Ministarstva gospodarstva, bilo potrebno izdvojiti prosječno 9,93… više »