Biznis
IMA I TOGA

Gospodarska špijunaža u eri rada od kuće

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Jedan internetski priključak, jedan WLAN - mnogi priključeni uređaji. U mnogim privatnim kućanstvima je to standard. I dok djeca preko interneta igraju igrice ili gledaju filmove, roditelji… više »

BLOKADA

Veliki gubici u Sueskom kanalu

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Svaki tjedan blokade mogao bi srezati godišnju stopu rasta svjetske trgovine za oko 0,2 do 0,4 postotna boda, pokazala je nadalje studija najvećeg europskog osiguravatelja, objavljena… više »

PHU...

Standard&Poors ostavio isti rejting Hrvatskoj

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

U izvješću je naglašeno da je političko okruženje stabilno te da planovi ulaska u europodručje mogu potaknuti reformski zamah. S&P očekuje proračunski deficit od 2,9 posto… više »

PRIZNANJA

Dodijeljena priznanja poslodavcima za doprinos ravnopravnosti LGBTI osoba

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

U četvrtak, 18. ožujka i petak, 19. ožujka 2021. godine, održana je online konferencija "Radnopravnost 2021. - radno okruženje ponosno na raznolikost" kao dio aktivnosti projekta… više »

DA?

Strani turisti žele u Hrvatsku

objavljeno prije 3 mjeseca

više »

FONDOVI

Bespovratnih 1,14 milijardi kuna za poticanje proizvodnje

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Prije nekoliko dana objavljeno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu natječaja „Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju". Na… više »

WOW!

Pandeija košta - 10000 milijardi dolara

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Svjetsko gospodarstvo porast će ove godine 4,7 posto, prognozira UNCTAD, povisivši dosadašnju procjenu za 0,6 postotnih bodova zbog očekivanog snažnijeg oporavka… više »

AHA...

Teći će nam med i mlijeko nakon korone?

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Američka središnja banka je već ispravila svoje prognoze gospodarskog rasta za ovu, 2021. i doista značajno povisila očekivanja: još koncem prošle godine se… više »

HMMM...

Covid-putovnica za spas turističke sezone?

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

"Digitalnom zelenom potvrdom želimo na europskoj razini osigurati da građani EU-a i članovi njihovih obitelji ovog ljeta mogu sigurno putovati uz minimalna ograničenja", izjavio je povjerenik… više »

WOW!

Tesla uložila skoro 6 millijardi eura u tvornicu

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Tesla nije objavila iznos investicije, ali je glasnogovornica ministarstva gospodarstva njemačke savezne zemlje Brandenburg, gdje se tvornica gradi, potvrdila da je vrijednost… više »

FREKVENCIJE

HAKOM ima javnu dražbu za 5G

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Javna dražba za temeljne 5G frekvencijske pojaseve od 700 i 3600 megaherca (MHz) planirana je krajem prve polovice 2021., a sama dodjela spektra, odnosno izdavanje dozvola planirana je u… više »

MMF

Pandemija ojačala moć velikih tvrtki

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Čak je i poslovično oprezni MMF shvatio da je trenutno na djelu raspored novih snaga koji je sve samo ne dobar za gospodarstvo. Ključni pokazatelji signaliziraju sve izraženiju tržišnu… više »

EHHH...

Godinu dana epidemije na poslu

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Prije godinu dana, točnije 13. ožujka 2020., premijer Andrej Plenković stao je pred novinare na konferenciji za medije i obznanio kako "od ponedjeljka nema nastave na razdoblje od dva tjedna… više »

HMMM...

Politički ispit razdiobe financijske pomoći EU-a Hrvatskoj

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Financijska pomoć Europske unije zemljama-članicama, planirana radi ekonomske štete izazvane pandemijom, svakako ulijeva sigurnost i optimizam. No, kao što se pokazuje u… više »

BRAVO

Xiaomi nije "komunistička vojna organizacija"

objavljeno prije 3 mjeseca i 6 dana

Koristimo ovu priliku kako bismo vas obavijestili u ime tvrtke Xiaomi da je 12. ožujka 2021. godine Okružni sud Sjedinjenih Američkih Država za okrug Kolumbija privremeno poništio… više »