Biznis
EU FONDOVI

Poljoprivrednicima 3,75 milijardi kuna u 2018.

objavljeno prije 7 mjeseci i 10 dana

Ministarstvo poljoprivrede podiže ljestvicu. Nakon što je Ministarstvo gospodarstva za prvu polovinu ove godine najavilo natječaje za poduzetnike vrijedne 600 milijuna kuna, ministar… više »

PODUZETNICE

Kineskinje najbogatije među ženama koje su bogatstvo stvorile same

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

Kineske poduzetnice opet su dominirale na globalnoj listi milijarderki koje su same stvorile svoje bogatstvo, pa se na toj listi časopisa Hurun za 2018. godinu među deset najbogatijih… više »

TUGA I JAD

Zašto se u Hrvatskoj ljude (pre)često zapošljava na određeno vrijeme?

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Vijest da je Hrvatska vodeća zemlja u EU-u po ugovorima o radu s trajanjem do tri mjeseca nije izazvala naročitu pozornost hrvatske javnosti. Pa ipak, riječ je o iznenađujućem podatku, s… više »

CIRKUS

Pacifička slobodna trgovina bez SAD-a i Kine

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Predstavnici jedanaest pacifičkih zemalja sastali su se u četvrtak u glavnom gradu Čilea Santiagu gdje će potpisati sporazum o slobodnoj trgovini "Comprehensive and Progressive Trans Pacific… više »

PRIGODNO

Žene i plaće - i dalje neravnopravne s muškarcima

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

Gotovo svugdje u svijetu žene imaju manju prosječnu plaću od muškaraca. To je u velikoj mjeri uzrokovano činjenicom što žene uglavnom rade poslove koji spadaju u kategoriju… više »

PODUZETNIČKI SPRINT

Razvij poduzetničku ideju i osvoji vrijednu nagradu

objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana

U razdoblju od 9. do 28. ožujka 2018. u Zagrebu se u organizaciji studentske udruge Ekonomska klinika održava projekt Poduzetnički sprint. Poduzetnički sprint projekt je baziran na… više »

ETO...

Trgovinski rat je počeo: carine, protumjere i tužbe

objavljeno prije 7 mjeseci i 19 dana

Američki predsjednik Donald Trump je bio posve jasan: SAD uvodi carinu po stopi od 25% na čelik i 10% na aluminij. „Mi ćemo uvesti te stope sljedećeg tjedna", a one će biti na snazi… više »

ZVIJEZDA

Zvijezda - jedina kompanija sa čak četiri proizvoda na listi TOP 10 brandova

objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana

Zvijezdini proizvodi već više od 100 godina mogu se pronaći u gotovo svakoj obiteljskoj smočnici i hladnjaku, a da Hrvati baš vole Zvijezdu pokazalo je i najnovije istraživanje… više »

KOMENTAR

Treba nam nešto bolje od BDP-a

objavljeno prije 7 mjeseci i 25 dana

Na žalost to nije šala, nego zastrašujuća stvarnost: makar je vrlo dug popis nedostataka prilikom obuhvaćanja, izračunavanja i tumačenja „bruto domaćeg… više »

KOMENTAR

Bit će ozbiljne svađe u EU-u

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

„Kod novca prestaje prijateljstvo", glasi njemačka uzrečica, ali slična postoji u gotovo svakom europskom jeziku. To se odlično može vidjeti i kod redovitih… više »

DOĐITE

Globalni stručnjaci koji spajaju tehnologiju i kreativnost na Danima komunikacija

objavljeno prije 7 mjeseci i 27 dana

Ovogodišnji fokus festivala Dani komunikacija stavljen je na simbiozu tehnologije i kreativnosti, a upravo to potvrđuju najavljeni predavači, vrsni stručnjaci Christoffer Malmer, Steve… više »

DANI KOMUNIKACIJA

Kako zadiviti žiri i ponosno otići s Dana komunikacija s MIXX nagradom u rukama?

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

Kako funkcionira Mixx i koji je to faktor "x" koji čini dobar Mixx case saznajte od članova žirija iz prve ruke! Digitalci i stratezi, svi vi koji upravo dovršavate svoje Mixx prijave,… više »

STRAŠNO

Hrvatska je i dalje beznadežno korumpirana zemlja

objavljeno prije 7 mjeseci i 28 dana

Antikorupcijski stručnjaci ocijenili su nakon objave Indeksa percepcije korupcije Transparency Internationala, prema kojem je Hrvatska u 2017. zadržala rezultat kao i godinu ranije, da… više »

SAZNAJEMO

Olival: Naglasak na izvozu

objavljeno prije 7 mjeseci i 29 dana

„Izvoz je jedan od važnih segmenata poslovanja za male i srednje tvrtke s obzirom da hrvatsko tržište nije veliko. Za uspjeh u izvozu iznimno je važna kvaliteta proizvoda jer se… više »

EU FONDOVI

Bespovratne potpore za nabavu poljoprivredne mehanizacije i strojeva

objavljeno prije 7 mjeseci i 29 dana

Sjajna vijest za sve ratare, vinogradare i cvjećare - otvoren je natječaj 4.1.1. za sektor biljne proizvodnje. Ova rečenica možda ne otkriva svu dramatičnost i važnost trenutka, ali riječ je… više »