Biznis
DA?!

Vlada potpisala ugovor s Amazonom

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Amazon Web Services (AWS) je sveobuhvatna i široko prihvaćena platforma u oblaku koja nudi više od 200 potpuno opremljenih usluga iz podatkovnih centara u cijelom… više »

EHHH...

Hrvatska nema industijsku proizvodnju

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Na razini EU-a sezonski prilagođena industrijska proizvodnja porasla je u srpnju 1,4 posto u usporedbi s lipnjem kada je prema revidiranim podacima Eurostata stagnirala. U eurozoni… više »

ODLIČNO

Brend 360 od sada dostupan i na hrvatskom tržištu

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Od danas, hrvatsko je tržište postalo bogatije za još jedan brend iz područja inovacija pametnih uređaja i potrošačke elektronike. Naime, tvrtka Bijelić Co., koja je… više »

EHHH...

Povratak poslovnih putovanja nije na vidiku

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Stručnjaci su u jedno sigurni: rekordni broj poslovnih putovanja ostvaren u pretpandemijskoj 2019. se više neće ponoviti. Koncerni širom svijeta su otkrili da se velika većina… više »

TURIZAM

Mjesec turizma u listopadu

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Taj je zajednički projekt Ministarstva turizma i sporta i HTZ-a trenutno u fazi pripreme, a sve važne informacije ići će kroz kampanju HTZ-a, najavljuje Staničić, podsjećajući na vrlo… više »

UVOZ

Svaki peti građevinac u Hrvatskoj je stranac

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Građevina u Hrvatskoj je u problemima i to zbog jedostavnog razloga - nema dovoljno radnika koji su se uputili u Njemačku i Austriju. Radnici iz država nastalih raspadom bivše… više »

MMF

MMF nam predviđa rast od 5,8%

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

"Za 2021. i 2022. predviđa se snažan oporavak uz rast od 5,4, odnosno 5,8 posto, potaknut oporavkom u sektoru usluga, pod pretpostavkom ostvarivanja dvije trećine turističkih dolazaka… više »

GAZPROM

Sjeverni tok 2 je završen

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Predsjednik izvršnog odbora Gazproma Aleksej Miller objavio je vijest na jutarnjem sastanku, izvijestila je ruska novinska agencija TASS. Očekuje se da će ruska energetska kompanija… više »

COOL

Krumpiri su pokupljeni!

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Berba krumpira u Moslavini, Međimurju, Slavoniji i Baranji u punom je zamahu te će 10 do 15 tisuća tona krumpira završiti u proizvodnji domaćeg čipsa u tvornici Intersnack Adria u… više »

NAGRADE

Petal Maps aplikacija osvojila prestižnu nagradu Red Dot

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Huawei, vodeća svjetska tehnološka kompanija, objavila je kako je njihova aplikacija za navigaciju Petal Maps osvojila prestižnu nagradu za dizajn Red Dot zahvaljujući svojom… više »

EHHH...

Polish Deal - sve što mi nemamo

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Poljska je u svibnju objavila plan potpore gospodarstvu u oporavku od koronakrize, koji uključuje veću potrošnju na zdravstvo i smanjene poreze na dohodak. Varšava je također… više »

UNICEF

Utjecaj digitalnog marketinga na djecu i mlade u Hrvatskoj

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Ured UNICEF-a za Hrvatsku proveo je anketu među djecom i mladima u Hrvatskoj o tome jesu li svjesni kako funkcioniraju tehnike digitalnog marketinga, obraćaju li pozornost na… više »

COOL

Bitcoin postao legalno sredstvo plaćanja u Salvadoru

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

El Salvador je prije tri mjeseca usvojio zakon prema kojem svi trgovci moraju prihvatiti bitcoin kao sredstvo plaćanja ako imaju potrebne tehničke mogućnosti, a građani mogu i… više »

DOBRA LOVA

Privatni sektor je zaradio 20,2 milijardi kuna

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Privatni sektor uvijek je na prvoj liniji svega - i mjera, i zarade i poreza, no bez obzira na sve, pokazalo se da su prilično izdržljivi... Naime, poduzetnici iz privatnog sektora, njih… više »

SPORO...

Kada će se regulirati rad na daljinu?

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

"Imamo obvezu uskladiti naše zakonodavstvo, pa tako i Zakon o radu, s direktivama Europske unije iz 2019. godine, a rokovi za to su najkasnije do početka kolovoza… više »