Biznis
FLIXBUS

Izazovna, ali zadovoljavajuća godina iza nas

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

FlixBus, sinonim za putovanja autobusima, kao i jedan od najvećih europskih prijevoznika prošlu je godinu završio zadovoljavajućim rezultatima. Unatoč mnogobrojnim izazovima… više »

BROJKE

Turisti iz čak 106 zemalja koristili Uber tijekom adventa

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Uber se još jednom pokazao kao jedna od omiljenih opcija gradskog prijevoza za brojne turiste koji su posjetili Hrvatsku tijekom adventa. U usporedbi s istim razdobljem 2020., Uber je… više »

BRAVO

Viber napravio odličan rezultat prošle godine

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

U posljednjem izvještaju, Rakuten Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija u uslugama glasovne komunikacije i razmjene poruka, otkriva da su Hrvati u 2021. godini putem… više »

DA?!

Članice EU znatno kasne s uvođenjem 5G

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Revizori EU-a u izvješću objavljenom u ponedjeljak procjenjivali su je li potpora EU-a državama članicama učinkovito pridonijela postizanju pravodobne implementacije sigurnih 5G mreža… više »

PANEL

Održan panel na temu financijske pismenosti u Hrvatskoj

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

U organizaciji Ustanove za obrazovanje odraslih - Callidus održana je panel-rasprava na temu financijske pismenosti, a u sklopu koje je predstavljen i Callidusov društveno odgovorni… više »

JAVITE SE

Klikom do sezonskog ili stalnog posla

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Dok poput većine drugih koji u prvim danima siječnja pristupaju sustavnom čišćenju svojih domova od 'tragova' blagdanskih druženja vodimo nemilosrdnu bitku s… više »

NATJEČAJI

Otvoren natječaj za mikropoduzetnike "Pokreni nešto svoje"

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

ACT Grupa, potporna organizacija za razvoj društvenog/impact poduzetništva, otvorila je prijave za šestu generaciju dobitnika potpore jednog od svojih razvojnih programa… više »

POSLOVI

Boeing ulaže 450 milijuna dolara u Wisk

objavljeno prije 4 mjeseca

Kalifornijski Wisk, kojeg su osnovali Boeing i kompanija koju je pokrenuo suosnivač Google Larry Page, a bavi se zračnim vozilima Kitty Hawk, jedan je od desetak proizvođača električnih… više »

DIGITALIZACIJA

Stižu promjene za javne bilježnike

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Nastavak digitalizacije javnobilježničkih usluga neće se postizati putem komercijalnih platformi već u zasebnom IT sustavu, svojevrsnoj „sigurnoj virtualnoj sobi", otkrila je u… više »

EU FONDOVI

Otvoreni fondovi za Obzor Europa

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Glavni ciljevi tog klastera su doprinos zelenoj i digitalnoj tranziciji u kontekstu oporavka od pandemije bolesti COVID-19, ali i potpora temama  poput demokracije i upravljanja,… više »

MERGE

Telemach završio proces stjecanja većinskog broja dionica Optima Telekoma

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Nakon što je u srpnju prošle godine United Grupa potpisala kupoprodajni ugovor s Hrvatskim Telekomom i Zagrebačkom bankom o preuzimanju većinskog broja redovnih dionica Optima… više »

ZVIJEZDA

Zvijezda donirala 100.000 kuna Hrvatskoj zajednici za sindrom Down

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Uz pomoć svojih vjernih potrošača Zvijezda je Hrvatskoj zajednici za sindrom Down donirala 100.000 kuna. Toliko je, naime, prikupljeno tijekom blagdanske akcije u kojoj je od svake… više »

UPS! ;)

Meta želi proširenje u EU

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Kompanija je javila da će najveći broj novozaposlenih u idućih nekoliko godina, koji će sudjelovati u izgradnji mreže Metaverzuma, raditi na daljinu iz osam zemalja Europe. Meta se nada da će… više »

COOL

IRB radi za farmaciju

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Znanstvenici Instituta Ruđer Bošković (IRB) Mateja Matišić i Matija Gredičak razvili su protokol za pripravu jedne vrste optički čistih struktura, sastavnih podjedinica niza… više »

COOL

Svjetski futurolozi govorit će o budućnosti poslovanja

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Zagrebačka Lauba u lipnju 2022. godine ugostit će vodeće svjetske futurologe koji će iznijeti svoja predviđanja o budućnosti poslovanja. Višegodišnji savjetnik britanske vlade,… više »