Biznis
STVARNO?

Brexit bez dogovora je katastrofa za Veliku Britaniju

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Velika Britanija suočit će se s nestašicom goriva, hrane i lijekova, padom i zastojima u svojim lukama, tvrdom granicom sa Irskom i rastućim troškovima socijalne skrbi ako… više »

MALO?

U prosjeku, imamo pravo na 23 dana godišnjeg odmora

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

 Koliko dana godišnjeg odmora je potrebno kako bismo se doista odmorili? U kojim tvrtkama i institucijama zaposlenici uzimaju najduži 'predah' od posla? Uspijevamo li… više »

UFF!

Najskuplja država u Europi

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Na Islandu je uglavnom prohladno, ali 'oznojiti' se možete pri pogledu na hotelski ili račun u restoranu. Većina stvari ondje stoji više, ponekad mnogo više nego drugdje u… više »

KRIZA?

„Crni dani gospodarstva“ koje u Njemačkoj gotovo nitko ne osjeća

objavljeno prije 5 mjeseci i 11 dana

Njemački direktori nikad nisu bili poznati kao ludo smjeli avanturisti, tako da je u ispitivanjima ekonomskih instituta i u najboljim proteklim godinama bilo tvrtki koje su procjenjivale kako… više »

EHHH...

Juanu pada vrijednost, Trump škrguće zubima

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

U ponedjeljak je jedan američki dolar koštao 7,04 kineskih juana. Bio je to prvi put od 2008. da valuta SAD košta više od 7 juana. U srijedu, dan pred najavu američkog… više »

RAT TRAJE...

Trump uvodi nove carine Kinezima

objavljeno prije 5 mjeseci i 17 dana

Donald Trump najavio je u četvrtak da će nametnuti nove carine od 10 posto na 300 milijardi američkih dolara vrijedan uvoz iz Kine počevši od 1. rujna. "Trgovinski pregovori se… više »

SAZNAJEMO

Zvijezda ocat u novom modernom pakiranju

objavljeno prije 5 mjeseci i 26 dana

Zvijezdin ocat odsad dolazi u novoj, modernoj ambalaži - Zvijezda jabučni ocat, vinski ocat od crnoga vina, alkoholni ocat i Aceto balsamico di Modena. Riječ je o proizvodima visoke kakvoće,… više »

ANALIZA

Raste broj gostiju, ali još više raste broj malih iznajmljivača

objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana

Rezultati turističke sezone koja se bliži svom vrhuncu prouzročili su u Hrvatskoj žestoku javnu diskusiju s proturječnim uvidima. Ustvrđeno je naime da ukupna posjećenost s brojem… više »

ŠIRENJE

Studenac otvorio 400-tu prodavaonicu

objavljeno prije 5 mjeseci i 29 dana

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, danas je u Zadru, u ulici Stjepana Radića 1, otvorio svoju 400. prodavaonicu. Studenac je ujedno ovih dana… više »

ROŠADE

Christine Lagarde najavila ostavku

objavljeno prije 6 mjeseci

Christine Lagarde, čelnica Međunarodnog monetarnog fonda, objavila je u utorak kako na to mjesto podnosi ostavku koja će stupiti na snagu sredinom rujna, nakon što je sada jasniji… više »

EUROMONEY

Zaba još jednom proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

Zagrebačka banka je proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj, a UniCredit je osvojio ukupno pet prestižnih nagrada koje dodjeljuje vodeći međunarodni poslovni časopis Euromoney. Svečana… više »

KOMENTAR

Huawei u Njemačkoj? Vrlo loš posao

objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana

Kineska kompanija Huawei želi sudjelovati u izgradnji 5G-mreže u Njemačkoj. Ta tehnologija radikalno će ubrzati mobilni pristup Internetu u Njemačkoj. Dakle, kineska kompanija bi se… više »

UPS!

Deutsche Bank ukida 18.000 radnih mjesta

objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana

Deutsche Bank (Njemačka banka, DB) kreće u sveobuhvatni proces restrukturiranja koncerna - u trenutku u kojem najveća njemačka banka očekuje gubitak u visini od oko 2,8 milijardi eura u… više »

EU FONDOVI

Novih 634 milijuna kuna bespovratnih sredstava za inovacije proizvoda i usluga

objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta otvorilo je natječaj namijenjen poduzetnicima usmjerenim na proizvodnju naprednih i inovativnih proizvoda i usluga, visoke dodane… više »

TRŽIŠTE

Zašto su u Hrvatskoj podivljale cijene stanova?

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

Uoči novog kruga subvencija za stambene kredite cijene nekretnina su očekivano počele dodatno rasti, osobito na tržištu Zagreba te na moru. Cijene korištenih stanova na… više »