Biznis
SAD - EU

Harmonija (ipak) ima svoje granice

objavljeno prije 7 mjeseci

Ako je suditi po izjavama sudionika samita EU-a, predsjedniku Europskog vijeća Charlesu Michelu i predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen, sastanak u Bijeloj kući u Washingtonu… više »

KONFERENCIJE

Infobip i GSMA WAS

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

U Šibeniku je svečano otvoren jedan od najvećih internacionalnih tehnoloških skupova GSMA WAS iz područja telekomunikacija na kojem sudjeluje gotovo 250 mobilnih operatera iz… više »

HUMANITARNO

Pomoć malim Ukrajincima u nevolji

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

Kupnjom u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske i plaćanjem Mastercard karticama možete pomoći u prikupljanju donacija za djecu školske dobi u Ukrajini i Hrvatskoj. Mastercard i… više »

ZANIMLJIVO

Treba li jačati odnos EU i Kine?

objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana

Ne samo zapadni donositelji odluka, nego i srednjoeuropska javnost podijeljena je oko toga kako upravljati gospodarskim odnosima s Kinom. Anketa koju je proveo CEPER u 12 zemalja regije… više »

ANALIZA

Varljiva statistika hrvatske poljoprivredne proizvodnje

objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana

Hrvatska vlada pohvalila se nedavno porastom ukupne vrijednosti domaće poljoprivredne proizvodnje u prošloj godini za gotovo 20 posto. Sektorska ministrica Marija Vučković tada je… više »

ANALIZA

Europska pomoć Ukrajini znatno veća od američke

objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana

Ukupni volumen vojne, financijske i humanitarne pomoći, koju su europske zemlje već stavile Ukrajini na raspolaganje ili su ju obećali dati, dva puta je veći od volumena američke… više »

BIZNIS

HONOR ima novog direktora regije

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

Tehnološka tvrtka HONOR, jedna od vodećih u području tehnoloških inovacija, imenovala je novog generalnog menadžera za područje Hrvatske, Slovenije, Srbije i Austrije. Peter Zhu… više »

BRAVO

PickJobs prepoznat u cijeloj EU

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

PickJobs, hrvatska tvrtka koja posluje u čak 11 zemalja u sektoru zapošljavanja, stekla je općeprihvaćenu afirmaciju zbog svojih revolucionarnih inovacija temeljenih na znanju i… više »

KRIZA?

Prijeti li nam nova naftna kriza?

objavljeno prije 7 mjeseci i 9 dana

Na svjetskim burzama u slučaju izbijanja neke nove krize aktiviraju se dobro poznati mehanizmi. Tečajevi dionica (o)padaju, traže se sigurnije alternative za investicije, poput obveznica ili… više »

COOL ;)

Bolt Hrvatska bilježi impresivan rast u svim segmentima

objavljeno prije 7 mjeseci i 11 dana

U prvih osam mjeseci ove godine Bolt je u Zagrebu ostvario gotovo trostruki rast aktivnih korisnika s hrvatskim telefonski brojem. Porastao je i broj korisnika s inozemnim telefonskim brojem… više »

SAVJETI

Hoteli čije uređenje želimo i doma, evo zašto...

objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana

Koliko ste puta vidjeli prazna hotelska predvorja, neiskorištene zone za sjedenje ili za rad u hotelskim hodnicima te prazne hotelske barove? Umijeće uređenja hotela krije se upravo u… više »

EU

EU se treba pripremiti za proširenje

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

Michel je rekao da je samit Europske unije u Granadi "vrlo važan jer će pokrenuti raspravu o strateškoj agendi Europske unije", a rasprava će se voditi u tri smjera. "Prvo - što… više »

EK

Poticaji za vraćanje starih mobitela

objavljeno prije 7 mjeseci i 13 dana

U Europskoj uniji prikuplja se vrlo malo starih elektroničkih uređaja. Procjenjuje se da u ladicama europskih kućanstava ima oko 700 milijuna starih mobitela. Mobiteli su puni dragocjenih… više »

INFORMACIJE

Otvoreni 15. Dani inženjera elektrotehnike

objavljeno prije 7 mjeseci i 15 dana

S rekordnim brojem preko 1.000 registriranih sudionika, na danas otvorenom skupu najeminentnijih stručnjaka elektrotehničke struke, istaknuto je kako ubrzani procesi energetske… više »

BRAVO

Uber daruje studentima 50 posto popusta na vožnje povodom nove akademske godine

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

Nakon uspješnih rezultata tijekom turističke sezone, gdje je Uber zabilježio rast vožnji od 55 posto tijekom ljetnih mjeseci u usporedbi s istim razdobljem lani, kao omiljenu opciju… više »