Biznis
AKCIJA

Francuska traži od SAD-a da podrži globalni digitalni porez

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Sjedinjene Države riskiraju mnoštvo poreza koje bi zemlje širom svijeta mogle uvesti tehnološkim divovima ako američki predsjednik Donald Trump odbaci nove međunarodne… više »

NARAVNO

Nokia ulaže u 5G

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia priopćio je u utorak da ove godine planira ukinuti oko 180 radnih mjesta u matičnoj zemlji i povećati ulaganja u digitalizaciju i tehnologiju… više »

COOL

Goodyear Ventures predstavljen na CES-u

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Goodyear je na sajmu elektronike CES 2020, koji je protekli tjedan održan u Las Vegasu, najavio osnivanje 100 milijuna dolara vrijednoga investicijskog fonda Goodyear Ventures. Njime će se… više »

KATASTROFA

Hrvatska treća u EU - po rastu cijena nekretnina

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Cijene četvornog metra stana u Hrvatskoj su prošle godine u prosjeku porasle za 10%, što je našu zemlju svrstalo na treće mjesto u Europi po rastu cijena nekretnina.… više »

COOL

Kreće nova runda izgradnje POS stanova

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Putem Programa društveno poticane stanogradnje (POS) dosad je izgrađeno više od osam tisuća stanova u koje je uloženo četiri milijarde kuna, a do 2021. planira se graditi novih… više »

BRAVO

Toyota želi izgraditi "grad budućnosti"

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

"Je li taj čovjek poludio? Zar misli da je neka vrsta japanskog Willyja Wonke?", šaljivo primjećuje Akio Toyoda, šef japanskog automobilskog koncerna Toyote, aludirajući pritom… više »

LOVA

EU i Hrvatska podigli shopping

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Promet u europskoj maloprodaji oporavio se u studenome, nakon pada u prethodnom mjesecu, a znatno bolji rezultat bilježila je i Hrvatska, pokazalo je utorak izvješće europskog… više »

ANALIZA

U strahu je velika i cijena nafte

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Nakon pogibije iranskog generala Ghasema Soleimanija u Iraku ne prestaju prijetnje i iz Teherana i iz Washingtona o mogućim novim akcijama i mjerama osvete. Ali makar se zapravo… više »

ANALIZA

Hrvatsko gospodarstvo u 2020: nastavak rasta, ali uz zabrinutost

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Prema predviđanjima Hrvatske Narodne Banke (HNB) koje je pred kraj 2019. godine objavio guverner Boris Vujčić, Hrvatsku u 2020. godini očekuje nešto malo niži rast BDP-a nego… više »

USPJEH

Galaxy 5G prodan u gotovo 7 milijuna primjeraka

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Južnokorejski Samsung Electronics u petak je izvijestio da je lani prodao više od 6,7 milijuna pametnih telefona modela Galaxy 5G i time učvrstio status najvećeg svjetskog proizvođača… više »

ZA ŠTO?!

U prosincu građani spalili 16 milijardi kuna

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

U lanjskom prosincu hrvatski građani potrošili su gotovo 16 milijardi kuna, što je milijardu kuna više nego u istom razdoblju lani, objavili su u četvrtak iz Hrvatske… više »

ANALIZA

Odlična godina za Njemačku burzu ili pitanje, kamo inače s novcem?

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

U proteklih 12 mjeseci se glavni indeks Njemačke burze u Frankfurtu popeo za 25,5% na 13.249 bodova. Među najvećim njemačkim tvrtkama izlistanim u DAX-u ima doista spektakularnih… više »

NE DAJU SE

Rekordna dobit Huaweija unatoč SAD-ovoj crnoj listi

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Huawei Technologies u utorak je priopćio kako je u 2019. godini ostvario rekordnu dobit, unatoč burnoj godini u kojoj su ga SAD i njegovi saveznici stavili na crnu listu. "Unatoč… više »

PREDVIĐANJA

Što nas očekuje u 2020. godini

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Ispraćaj jedne kalendarske godine, te dočekivanje nove, uvijek je prilika za rekapitulaciju svega što se napravilo, s ciljem pripreme za sve što dolazi. Ali i prigoda da… više »

ANALIZA

Najčešće novogodišnje odluke su pronalazak (boljeg) posla

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Novogodišnje želje su pred nama, a dobar dio njih odnosi se na planove vezane uz karijeru. S kojim su željama i odlukama ispitanici ulaze u 2020. godinu istražio je portal MojPosao na… više »