Biznis
WOW!

Ryanair otvara bazu dva mjeseca prije

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Prvobitno je Ryanair krajem ožujka otvaranje baze u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman najavljivao za jesen, no sada kaže da će to zbog jake potražnje učiniti 23. srpnja. Mijenja i… više »

GROZNO

Facebook otvara Instagram za djecu?!

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

U pismu izvršnom direktoru Facebooka Marku Zuckerbergu, 44 glavnih državnih i regionalnih odvjetnika tvrdi da društveni mediji mogu biti štetni za djecu "zbog bezbroj… više »

WOW!

G7 bi u oporavak trebao uložiti 10.000 milijardi dolara

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

G7 osnovan je 1975. godine kao forum najbogatijih država Zapada na kojem se raspravljalo o krizama poput naftnog embarga Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC). Dnevni red… više »

NAPOKON

eBay regulatorima omogućuje uklanjanje opasnih proizvoda

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

U Velikoj Britaniji nadležni su regulatori ​​Ured za sigurnost proizvoda i standarde i internetski regulator Ofcom, tumači BBC. Internetske maloprodajne platforme stalno moraju provjeravati… više »

GROZNO

Uvodi se plaćanje PDV-a na male pošiljke iz Kine

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Loše vijesti za sve one koji naručuju iz Kine jeftinije proizvode. Naime, paketi male vrijednosti do 160 kuna poskupjet će 25 posto od 1. srpnja.   "Od 1. srpnja 2021. ukida… više »

BIZNIS

M SAN Grupa u humanitarki

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Odazivajući se na zamolbu gradonačelnika grada Petrinje gospodina Darinka Dumbovića za pomoći u opremanju modularnog naselja „Sajmište" u Petrinji, naselja namijenjenog… više »

NAJAVA

Digitalni nomadi: samo trend ili budućnost tržišta rada

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Digitalni nomadi: Samo trend ili budućnost tržišta rada, hibridni oblik konferencije spojit će predstavnike pokreta digitalnih nomada s javnim i privatnim sektorom. Trend digitalnih… više »

ČESTITAMO

Xiaomi prvi u Hrvatskoj, drugi u Europi

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Canalys, IDC i Strategy Analytics objavili su podatke za globalno tržište pametnih telefona u Q1 2021, u kojem je Xiaomi zadržao treće mjesto po broju isporučenih pametnih telefona.… više »

OPA :)

EU spreman razgovorati o ukidanju patenata za cjepiva

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Europska unija spremna je razgovarati o američkom prijedlogu za ukidanje prava intelektualnog vlasništva na cjepivo protiv covida-19 u okviru napora da se što prije… više »

COOL

Franck Beestro – projekt za pčelice

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Danas je predstavljen Franck Beestro projekt usmjeren na zaštitu ugroženih pčelinjih zajednica koje su nezamjenjiv dio našeg ekosustava. Uz podršku Hrvatskog pčelarskog… više »

HMD

HMD Global pokreće novi sustav - HMD Enable Pro

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

HMD Global, dom Nokia telefona, predstavlja svoje rješenje za upravljanje mobilnošću poduzeća (EMM) -HMD Enable Pro. Ovaj potez dodatno razlikuje ponudu usluga tvrtke te, u… više »

NAPADI

G7 napao Kinu i Rusiju

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Osnovan 1975. kao savez najbogatijih zapadnih država suočenih s posljedicama velike naftne krize, G7 se ovoga tjedna bavio onim što smatra najvećim aktualnim prijetnjama: Kinom,… više »

IDE IM

HP isporučio 4,4 milijuna Chromebooka u Q1 2021

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Prema objavljenom izvješću IDC-a o isporuci Chromebooka, u prvom tromjesečju 2021 dosegle su 13 milijuna jedinica. Godišnja stopa rasta iznosila je 357,1 %. Marka s najvećim… više »

PROBLEMI

Zbog korone skuplji televizori i laptopi

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Rad od kuće umjesto odlaska u ured, kupovina preko Interneta umjesto šetnje po trgovinama, online komunikacija s prijateljima umjesto susreta u kafiću. Korona-kriza je u… više »

COOL

eBay spreman prihvatiti kriptovalute

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

eBay je već proširio lepezu instrumenata plaćanja i sada prihvaća, primjerice,  Apple i Google Pay, a nastavit će razmatrati i druge alternative, poput kriptovaluta, izjavio… više »