Biznis
EHHH...

Hrvatskoj dvije službene opomene zbog kršenja prava EU-a

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

I opet se sramotimo u svijetu - Europska komisija je pozvala Hrvatsku, te Bugarsku, Grčku, Rumunjsku i Slovačku da propisno primjenjuju Direktivu o odlagalištima otpada i Okvirnu… više »

COOL

Franck u Hrvatskoj preradio ukupno 1000 tona cikorije

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

U Franckovom pogonu u Bjelovaru ove je godine prerađeno ukupno 1000 tona cikorije. Nakon primarne prerade sirovine cikorije, u konačnici je proizvedeno 250 tona suhe cikorije. Iz Francka… više »

ANALIZA

Sjeverni tok 1 i 2 su simboli različitih epoha

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Sjeverni tok 2 stalno je u središtu medijske pozornosti, ali skoro jedva da se čuje nešto o "starijem bratu" ovog plinovoda koji prolazi kroz Baltičko more između Rusije i… više »

KAZNE

Sud EU-a potvrdio kaznu protiv Googlea

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Sud EU-a odbacio je u srijedu žalbu američkog internetskog diva ustvrdivši da je doista "zlorabio svoj dominantni položaj na tržištu tražilica dajući nezakonitu prednost… više »

BIZNIS

Stiže Zagreb Connect!

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Imate li želju ušetati u najveći hrvatski startup hub, osjetiti uzbuđenje natjecatelja pred veliko finale i ponos startupova koju su uspjeli iz Hrvatske, iz ZICER-a? Prilika je tu! U… više »

SJAJNO!

Luksuz koji tvrtkama nikad nije bio dostupniji

objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana

  Samo sat i pol vožnje od Zagreba, na jednakoj udaljenosti od Karlovca i Gospića (70 km), te u samom srcu ličkog predjela bogatog florom, faunom i ljekovitim zrakom, i 3 km nadomak… više »

MUSK

Musk opet provocira po običaju...

objavljeno prije 2 mjeseca i 14 dana

Najbogatiji čovjek na svijetu je ranije kritizirao najavljeni porez demokrata na milijardere, napisavši na Twitteru: - Na kraju im ponestane novca drugih ljudi i onda dođu po vas.… više »

CJEPIVA

Sputnikovi spinovi na Balkanu

objavljeno prije 2 mjeseca i 15 dana

Većina stanovništva u Srbiji misli da su Rusija i Kina najvažniji ekonomski partneri Srbije. A u stvarnosti dvije trećine vanjske trgovine Srbije otpada na Europsku uniju. I daleko… više »

PRIMJETILI STE?

Pakiranja su sve manja...

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Primjetno je to tek kada dobro pogledate ambalažu. Trend manjih pakiranja prisutan je posljednjih pet godina, a najčešće se odnosi na prehrambene proizvode koji su kupuju… više »

NARAVNO!

Građani protiv obaveznih covid potvrda

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Brojke zaraženih koronavirusom svakim su danom sve gore, obarajući pritom neslavne rekorde. S jedne strane djeca pohađaju školu na daljinu, s druge strane klubovi i kafići su puni.… više »

NOVOSTI

Novi korak startupa Mikrotvornica

objavljeno prije 2 mjeseca i 17 dana

Kada razvojni tim ili mladi startup uđe u ZICER-ovu inkubaciju, za nas to znači novi početak. Pomoći mu da stane na noge, razvije prototip, stekne prve kupce i izađe na tržište - to je… više »

EU FONDOVI

Malim poljoprivrednicima 15.000 eura bespovratne potpore

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Objavljen je novi natječaj iz Programa ruralnog razvoja za tip operacije 6.3.1. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava". Cilj natječaja je dodjela bespovratnih sredstava… više »

PUTUJMO!

Globalna suradnja za obnovu turističke i industrije putovanja

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

WTM se ove godine, nakon lanjske stanke zbog pandemije, održava uživo od 1. do 3. studenoga, a kao i prije pandemije, organiziran je stručno-politički ministarski summit… više »

PODACI

Europa želi i svoj svijet podataka

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Količina nula i jedinica digitalnog svijeta je već sad gotovo nezamisliva, a svakim prodorom nove tehnologije postaje još veća. I u ovoj pandemiji su video-konferencije… više »

PAZITE SE

Nova prevara, ovoga put ciljaju Poštu

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Prevaranti putem WhatsAppa i Vibera šire poveznice s anketom i nagradnom igrom te se predstavljaju kao Hrvatska pošta.  "Hrvatska pošta ne upotrebljava WhatsApp,… više »