Biznis
INICIJATIVA

Stop različitoj kvaliteti hrane, kozmetike i automobila

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Premijeri zemalja Višegradske skupine upozorili su na summitu u Bratislavi na dvostruka mjerila o kvaliteti hrane i proizvoda na zapadnim i istočnim europskim tržištima. … više »

ANALIZE

Može li Hrvatska povećati minimalac?

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Uoči skorog početka razgovora sa socijalnim partnerima - poslodavcima i Ministarstvom rada i mirovinskog sustava - oko iznosa minimalne plaće za iduću godinu, sindikati zahtijevaju povećanje… više »

PRIČA DANA

Industrija kanabisa u "zelenoj groznici"

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Pogled na internet-stranicu kompanije Tilray, vodećega kanadskog proizvođača kanabisa, dovoljan je da se vidi da su prošla vremena kada se stranica tvrtke ukrašavala cvjetovima… više »

SAZNAJEMO

Servis Moj-eRačun sudionik najveće tech konferencije na svijetu - Web Summita 2017.

objavljeno prije 3 mjeseca i 5 dana

Jesen je za IT industriju najvažnije doba godine, budući da je od 2009. godine u znaku najveće tech konferencije na svijetu odnosno Web Summita ili, kako je naziva Bloomberg, Davos za… više »

KATASTROFA

Poslovanje na hrvatski način: Agrokor je samo prazna ljuštura

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

„Svi smo znali da koncern ima problema, ali ih nismo mogli locirati. Mislio sam da sam svega vidio, bio sam konzultant u puno kompanija u Hrvatskoj, ali iznenadio me iznos koji je… više »

BRAVO!

Nobelova nagrada za ekonomiju Richardu Thaleru

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Richard Thaler dobitnik je Nobelove nagrade za ekonomiju. U obrazloženju nagrade navodi se da  je Thaler u istraživanjima analizirao proces donošenja ekonomskih odluka uz primjenu… više »

STVARNO?

MMF optimistično o rastu hrvatskog gospodarstva

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Uoči godišnjeg zasjedanja u Washingtonu Međunarodni monetarni fond objavio je projekcije za globalno gospodarstvo. Slika je optimističnija nego prije godinu dana kada je svijet … više »

DOBAR POTEZ

Tele2 potpisao Povelju o raznolikosti

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

U organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), u Zagrebu je održano svečano inicijalno potpisivanje Povelje o raznolikosti Hrvatska. Povelju su usvojila 34 poduzeća i… više »

EH, DA ...

Poslova u turizmu preko glave, ali plaće...

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

U sklopu tradicionalne akcije 'Poslovi u turizmu', čiji je cilj ubrzati i olakšati pronalazak sezonskih radnika, u periodu od 1. siječnja do 30. rujna na portalu MojPosao objavljeno je… više »

TRENDOVI

Građevinari otkrivaju crowdfunding

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

U sjevernonjemačkom Schwerinu se upravo temeljito renovira jedna stambena petokatnica: od podruma do krova. Troškovi projekta 4,5 milijuna eura. Stambena zajednica Schwerin, u… više »

MA DA?

Prijeti nestašica maslaca za Božić?

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Cijena maslaca na svjetskim burzama vrtoglavo raste. U samo nekoliko mjeseci u maloprodaji je poskupio i do 80 posto. Zbog poremećaja na tržištu, Europi prijeti nestašica te… više »

SAZNAJEMO

Poslujte lakše s inozemstvom uz Tele2

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Poslovanje danas ne poznaje granice, a kako bi se osigurao neometan protok informacija potreban svakom poslovnom korisniku, Tele2 donosi rješenje koje adekvatno podržava poslovanje… više »

ANALIZE

Što bi samostalnost značila za katalonsko gospodarstvo?

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Joan Canadell vodi najpoznatiju benzinsku crpku u Kataloniji koja se nalazi u mjestu L'Ametlla del Vallès, nedaleko od Barcelone. Crpka se može prepoznati još iz daljine po… više »

NIŽE CIJENE

Nove cijene cestarina od 1. listopada

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Od 1. listopada na snagu stupaju izvansezonske cijene cestarine za motocikle i osobna vozila.  "Nakon sezonskih cijena koje su bile na snazi od 1. srpnja do 30. rujna i odnosile se na… više »

WOW!

EasyJet želi električne - zrakoplove

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

EasyJet, britanska niskotarifna aviokompanija objavila je da podupire planove o razvoju komercijalnih putničkih zrakoplova pokretanih na električne baterije umjesto na konvencionalne… više »