Biznis
PUSTE ŽELJE...

Sve više Hrvata nada se božićnici

objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana

Povodom nadolazećih blagdana, mnogi zaposlenici se nadaju isplati svojevrsne godišnje nagrade - popularne božićnice. Koliko građana očekuje 'blagdansku' nagradu i u kojem obliku,… više »

NAPOKON

Novi Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi

objavljeno prije 3 mjeseca i 11 dana

Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom, koji u četvrtak stupa na snagu, namijenjen je sprječavanju korištenja dominantne tržišne pozicije i… više »

EU FONDOVI

Poljoprivrednicima do 10 milijuna kuna za lakši pristup kreditima

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Nakon što više od godinu dana nisu mogli računati na instrumente osiguranja HAMAG-BICRO-a za svoje poduzetničke investicije, poljoprivrednicima se Jamstvenim programom… više »

KATASTROFA

Hrvatska je druga najsiromašnija nova članica EU

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Hrvatska je bila treća najbogatija nova članica EU kad se gledaju rezultati od prije deset godina, no u tom periodu produbljen je proces deindustrijalizacije i izgubila se cjenovna… više »

PRIJAVITE SE!

Effie Croatia Awards 2018.: Prijave su otvorene!

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

Danas su službeno otvorene prijave na deveto izdanje prestižnog marketinškog natjecanja Effie Croatia Awards 2018. Domaća marketinška industrija nagradit će najučinkovitije… više »

LOVA

Tko će biti „šef" zone eura?

objavljeno prije 3 mjeseca i 14 dana

U Europskoj uniji su nacionalni ministri svih područja okupljeni u strukovna Ministarska vijeća, ali kod ministara financija zone eura je potrebna mnogo čvršća struktura. Već da bi se… više »

NAPOKON

Kriptovalute - MMF želi regulaciju i superviziju

objavljeno prije 3 mjeseca i 17 dana

Kriptovalute bi trebale biti primjereno regulirane, a zahtijevaju i superviziju s obzirom na rizik da mogu biti upotrijebljene kao instrument za aktivnosti kao što su pranje novca,… više »

INICIJATIVA

HT postavlja brze e-punionice

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Hrvatski Telekom i Kaufland Hrvatska u Zagrebu su postavili dvije brze punionice za električna vozila u sklopu projekta „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj… više »

NOVOSTI

Zvijezda u sat vremena proizvede 15.000 pakiranja novog proizvoda Margo s maslacem

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Svakih sat vremena iz Zvijezdina pogona margarina na zagrebačkom Žitnjaku izađe 15.000 komada Marga s maslacem. Riječ je o novom proizvodu koji je tržištu predstavila Zvijezda, najveća… više »

LOŠE...

Istočnoeuropske radnice prepolovile dnevnice hrvatskih njegovateljica

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Stotine i tisuće žena iz svih krajeva Hrvatske već godinama skrbe za starije i nemoćne osobe u Italiji, no tradicionalno ih je najviše iz Rijeke i Istre. Razlog nije samo geografska… više »

REALNOST

Hrvatskoj je loše jer se „sluša narod“?

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Glavni problem sporog ekonomskog razvoja Hrvatske je populizam, tvrde neki od najistaknutijih hrvatskih imena u tom području. Tako je na predstavljanju nove publikacije o poslovnoj i… više »

Black Friday
MA DA?

Blagdanska potrošnja bit će rekordna

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Hrvatska gospodarska komora objavila je procjenu potrošnje hrvatskih građana tijekom ovogodišnjeg prosinca, a od brojki bi vam se lako moglo zavrtjeti u glavi. Najviše se… više »

UPOZORENJE

Danas je Black Friday, pazite na prevare!

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Uoči Crnog petka Hrvatska udruga banaka uputila je upozorenje potrošačima:  Ne nasjedajte na lažne on-line ponude i oglase. Na stranicama društvenih mreža… više »

Foto: Pexels
PORAZNO

Gotovo dvije trećine Hrvata želi promijeniti posao

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Portal MojPosao je za vrijeme trajanja 8. regionalnih Virtualnih dana karijera i znanja (11. do 18. listopada 2017.) proveo je istraživanje čiji je cilj bio utvrditi stanje na hrvatskom… više »

PRIJAVITE SE!

Ciklus radionica Think Outside the Box!

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Danas započinju prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene "Think Outside the Box!" Radionice se održavaju u okviru projekta želim posao! koji je namijenjen mladim nezaposlenim… više »