Iza ogledala nema prethodne stranice
UPS! ;)

Nostadamus je ipak najveći...

objavljeno prije 14 dana i 17 sati

Globalna pandemija očito nije dovoljna, na putu prema nama su i treći svjetski rat, treći antikrist te katastrofa koja bi mogla uništiti ljudsku vrstu. Naravno, ako vjerujete u… više »

STVARNO?

Bojite li se smrti?

objavljeno prije 17 dana i 17 sati

Smrt je kraj života... ali kakvog? Priče koje zvuče možda čak i previše dobro, preciznije onih koji su umrli i vratili se u velikoj veličini slučajeva su - pozitivne. Oni koji su… više »

IZA... ČEGA?

Može li se nadići prostor i vrijeme?

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

Kad nešto istražuje CIA, možete biti sigurni da je a) vrijedno spomena i b) korisno... njima, naravno.  Jedan od dokumenata koji su sada dostupni po običaju imaju više… više »

OPA :)

Pokušaji dokazivanja izvanzemaljskog života

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Jeste li vidjeli izvanzemaljce? Mnogi ljudi kažu da jesu, drugi govore da su ti prvi ludi i blesavi, dok se neki samo lagano smijulje pod brkom... bilo kako bilo, neki stvarno dokaz i dalje… više »

PITANJE

Oumuamua - izviđač ili samo običan kamen?

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Oumuamua donio je gomilu nedoumica i pitanja, a zapravo niti jedan odgovorn, no svi se pitaju istu - je li to bio znak da postoji život u svemiru? Avi Loeb, tadašnji… više »

ZNATE LI?

Kako sve može doći do apokalipse?

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Apokalipsa je već izgubila snagu prave riječi, jer je stalno koristimo za raznorazne probleme s kojima se borimo - od pandemije na dalje... no, postoji najmanje pet načina koji nas mogu… više »

TEORIJE ZAVJERE

5 najčešćih teorija zavjere o svemiru

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Svemir je beskonačan i čudno bi bilo da smo sami, no samo razmišljanje o tome vas uskoro ili baci u depresiju ili počnete pratiti teorije zavjere jer - tamo mora biti nešto… više »

HMMM...

Može li se proći kroz druge dimenzije?

objavljeno prije 3 mjeseca i 9 dana

Kao što dobro znamo, živimo u trodimenzionalnom prostoru gdje je sve mjereno visinom, širinom i duljinom, te smo u mogućnosti razmišljati samo u tim granicama. No čak i… više »

UPS!

Nostradamusova proročanstva za 2021.

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Nostradamus se, možda, jednoga dana igrao - bacio je sve svoje zapise, ideje, vizije i snove u zrak i jednostavn ih pokupio. Barem to tako izgleda, jer do sada ga niti jedan znanstvenik,… više »

MJESEČEVE FAZE

Mjesečeve mijene u 2021. godini

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Mjesečeve mijene u 2021. godini -- tablica mjesečevih mijena koju donosimo svake godine pomoći će Vam odlučite li nakupljene kilograme i stres protekle 2020. godine pokušate… više »

BABA VANGA

Predviđanja Babe Vange za 2021.

objavljeno prije 3 mjeseca i 18 dana

Baba Vanga, slijepa proročica iz Bugarske, umrla je prije gotovo 25 godina, ali njezina predviđanja budućnosti još se uvijek ostvaruju. Pravim imenom Vangelija Gušterova, Baba… više »

MOGUĆE

Zašto ne uspijevamo naći izvanzemaljce

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Brojni su faktori koji utječu na razvoj inteligentnog vanzemaljskog oblika života, a nova studija, čiji su autori NASA i Kalifornijskog tehnološkog instituta, zasnovana je na Drakeovoj… više »

ZVIJEZDE

Konjunkcija Jupitera i Saturna nakon 800 godina

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Danas je 21. prosinac, dan zimskog solsticija, no istovremeno dolazi do konjunkcije Jupitera i Saturna, dva velika i važna znaka koja će napraviti malo cirkusa... 14.12. započinje planetarni… više »

WOW!

Spektakl na nebu nakon 800 godina - što govori?

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Prvi put u 800 godina, Božićna zvijezda osvijetlit će nebo zahvaljujući Jupiteru i Saturnu. Naime, dva najveća planeta Sunčevog sustava, gledano sa Zemlje će se približiti 21. prosinca.… više »

WOW!

Zašto ne bio loš - nuklearni rat?!

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Jasno je da nitko od nas ne želi da se nuklearni rat dogodi. Ali ako je to neizbježno u bliskoj budućnosti, koliko bi moglo biti loše? Nevjerojatno, ali možemo biti i optimistični čak… više »