Iza ogledala
PROČITAJTE

Što su nam pandemije radile kroz povijest?

objavljeno prije 7 mjeseci i 15 dana

Hernan Cortes pobjegao je 1520. pred žestokim napadom iz astečke prijestolnice Tenochtitlana i u bijegu do obale izgubio veći dio svojih vojnika. No španjolski konkvistador nije… više »

RESTART?

Ovo je vjerojatno kraj civilizacije kakvu poznajemo

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

Pandemija koronavirusa mogla bi biti taj ključni faktor koji će sadašnju civilizaciju promijeniti iz korijena, baš kao u onoj pjesmi R.E.M.-a... "it's the end of the world as we… više »

MA DA?

Vikinge su mučile iste brige kao i nas?

objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan

Vikinzi su još u devetom stoljeću strahovali od klimatskih promjena, pokazalo je novo otkriće znanstvenika. Naime, na kamenju su runskim pismom pronašli napise koji… više »

HMMM...

Nadgledaju li nas izvanzemaljci odavno?

objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana

Nazivaju se "promatrači" i moguće je da nas već milijunima godina tajno nadgledaju iz svemira, možda čak i prije našeg postojanja. Tu je pretpostavku u svom znanstvenom radu… više »

ZANIMLJIVO :)

Bolesti teorija zavjere - koronavirus, AIDS, kuga

objavljeno prije 8 mjeseci i 21 dan

Za početak: ne, nema dokaza da je koronavirus potekao iz američkih ili kineskih vojnih laboratorija. Isto tako Albanci nisu, kako to neki mediji tvrde, genetski otporni na koronavirus. I… više »

2020

Nostradamus - predviđanja za 2020. godinu

objavljeno prije 11 mjeseci i 4 dana

Nostradamus je, iako stoljećima mrtav, i dalje jednako zanimljiv kao u doba kad je napisao svoja proročanstva. Većinu njih i dalje ne razumijemo i tumačimo ih tek nakon što se… više »

Mjesečeve mijene u 2020. godini

objavljeno prije 11 mjeseci i 7 dana

Mjesečeve mijene u 2020. godini kao i svake godine prilično su se zanimljivo rasporedile, a jedna od stvari za koje ih možemo koristiti su Mjesečeve dijete. Mjesečeva dijeta i dalje spada… više »

UPS!

Računalni program nas pokopao još 1973., a problemi samo što nisu stigli...

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

World One je prilično apokaliptični računalni program koji je tim istraživača s MIT-a razvio još 1973., predvidio je "kraj civilizacije kakvu poznajemo" do 2040. godine, s velikom… više »

50. GODINA...

Slijetanje na Mjesec - 50 godina zavjere ili istine?

objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca

Nikad Amerikanci nisu sletjeli na Mjesec. Spuštanje na Mjesec i „small step for man..."? Snimljeno u studiju. I tko je držao kameru kad je „prvi čovjek" sletio na Mjesec? A… više »

EH, DA... :)

Proboj u Area 51 je - fake news

objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca

Događaj oglašen na Facebooku koji je izazvao u srijedu pomamu zbog mogućnosti uvida u vanzemaljce koji su navodno u rukama američkih vlasti samo je šala, kazao je… više »

TEORIJE ZAVJERE

Je li čovjek bio na Mjesecu?

objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca

Milijuni ljudi u svijetu i dalje vjeruju da čovjek nije hodao Mjesecom i uvjereni su da je NASA slijetanje na Zemljin satelit snimila u nekom od holivudskih studija. Tisuće je internetskih… više »

HMMM...

Uri Geller želi spriječiti Brexit - telepatijom?

objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci

Uri Geller, slavni izraelski medij, iluzionist i mađioničar putem društvenih mreža poručio je britanskoj premijerki Theresi May da će telepatijom spriječiti brexit. - Fizički vrlo… više »

ZANIMLJIVO :)

Pomrčina Mjeseca je noćas... a što to zapravo znači?

objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci

Potpuna pomrčina Mjeseca je noćas, zadnja takva u sljedeće dvije godine, a kako je usput i pun Mjesec, može se referirati na stari indijanski naziv za ovakav fenomen - krvavi vučji… više »

STVARNO?

Moai su postavljani kraj izvora pitke vode?

objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci

Moai, čudesne i zagonetne statue koje prekrivaju Uskršnji otok nisu tamo tek tako razbacane - izgleda da su namjerno postavljane kraj izvora pitke vode. Nekoliko stotina velikih… više »

EH, DA...

Koja je godina u povijesti bila - najgora?

objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci

Povjesničari spore oko toga koje su godine bile najgore za čovječanstvo, a stručnjak s Harvarda Michael McCormick tvrdi da je najteže bilo 536. godine, kada je Europu, Aziju i Srednji istok… više »