Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 17. travnja

objavljeno prije 14 sati i 5 minuta

Geoffrey Chaucer 1397. godine po prvi je put na dvoru engleskog kralja Richarda II. ispričao priče iz Canterburya. Pjesnik, filozof, dvorjanik i diplomat, Chaucer je najpoznatiji upravo po… više »

WMO

Najtoplija godina u povijesti mjerenja

objavljeno prije 19 sati i 10 minuta

U izvješće WMO-a uključeni su, između ostalih, podaci američke Nacionalne agencije za istraživanje oceana i atmosfere (NOAA) i britanske meteorološke službe koje su rangirale… više »

STVARNO?

EU je druga najgora po deforestaciji

objavljeno prije 22 sata i 6 minuta

- Uvozom soje, palmina ulja, govedine, ali i proizvoda od drva, kakaa i kave, EU je u 2017. neizravno pridonio nestanku 203.000 hektara tropskih šuma pretvorenih u poljoprivredna… više »

BRODOVI

Brodovi kasne, nestašica kontejnera, cijene rastu

objavljeno prije 1 dan i 6 sati

Svako onaj tko želi isporučiti nešto veće (ili velike) količine neke vrste tereta - može iznajmi ISO kontejner. Ali to u ovom trenutku uopće nije lako. Njih nema dovoljno. A ni… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. travnja

objavljeno prije 1 dan i 14 sati

Masada, Hebrejska riječ za tvrđavu, strateška utvrda u današnjem istočnom Izraelu koja dominira ravnicom kraj Mrtvog mora, 73. godine pala je u rimske ruke nakon nekoliko… više »

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Promocija filma Save Ralph za zabranu pokusa

objavljeno prije 2 dana

Kada je prije osam godina u Europskoj uniji zabranjeno testiranje kozmetike na životinjama, kao i prodaja tako testirane kozmetike, svi smo se radovali da to znači kraj testiranja na… više »

COOL

SMARTIES odsad za svoje proizvode koristi papirnatu ambalažu

objavljeno prije 2 dana i 3 sata

SMARTIES®, globalno popularni konditorski brend vodeće svjetske prehrambene kompanije Nestlé, odsad za svoje proizvode širom svijeta koristi papirnatu ambalažu koja se može… više »

EKO

Školski klimatski izazov

objavljeno prije 2 dana i 6 sati

Školski klimatski izazov je natjecanje - maraton u dizajniranju rješenja koja doprinose postizanju održivog razvoja i smanjenju utjecaja klimatskih promjena, pri čemu se koristi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. travnja

objavljeno prije 2 dana i 14 sati

U bitci kod Formignya Francuzi su pod vodstvom Karla VII. 1450. godine nanijeli težak poraz Englezima u jednoj od poslijednjih velikih bitaka Stogodišnjeg rata. Francuzi su s oko 4.500… više »

eko

Gradovi bez pesticida 2021

objavljeno prije 2 dana i 19 sati

Najbolji način borbe protiv bolesti jest spriječiti ju, a preduvjet za to je snažan imunitet. U današnjim uvjetima i načinima življenja, organizam čovjeka izložen je velikim… više »

COOL

Samsung u recikliranom pakiranju

objavljeno prije 3 dana i 3 sata

Ekstremni vremenski uvjeti učestala su pojava posljednjih godina - od velikih temperaturnih razlika do suša. Pariškim sporazumom zemlje diljem svijeta složile su se da je nužno… više »

DROGA

Pandemija uvozi - kokain

objavljeno prije 3 dana i 6 sati

Pandemija koronavirusa mogla bi godinama pogodovati organiziranom kriminalu u Europi, koji je već dosegao kritičnu točku zbog nezapamćenog krijumčarenja kokaina, upozorava Europol u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. travnja

objavljeno prije 3 dana i 14 sati

Konfederaciji sklon glumac John Wilkes Booth, koji je ujedno bio i špijun, 1865. godine, neposredno nakon završetka Američkog građanskog rata, u kazalištu Ford… više »

50 000 POTPISA

Veži me ljubavlju, a ne lancem

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

Mladi ili stari, bolesnoga tijela i duše, izgladnjeli ili za veterinarsku inspekciju „dobrog gojnog stanja", prljavi, smrdljivi, bolnog vrata, u uređenom dvorištu ili,… više »

EKO

Konferencija o dobroj ekonomiji – dobre priče iz naših gradova

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Konferencija o dobroj ekonomiji održat će se, u organizaciji Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG), u utorak, 20. travnja 2021. godine, od 9:30 do 17:00… više »