Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 24. svibnja

objavljeno prije 17 sati i 41 minutu

Davne 1626. godine doseljenik Peter Minuit, kasnije upravitelj kolonije Nova Nizozemska te osnivač nove Švedske, otkupio je od indijanaca Manhattan za nevjerojatan sitniš čija… više »

BRAVO

Prada odbacuje krzno

objavljeno prije 1 dan i 7 sati

Grupacija Prada, jedna od najvećih svjetskih tvrtki luksuznom robom, objavila je 22. svibnja 2019. u Milanu da više neće koristiti životinjsko krzno u svojim dizajnima ili novim… više »

SUSJEDSTVO

Austrija na prekretnici?

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Poslije afere s video-snimkom sa Ibize, na austrijskoj političkoj sceni se odjednom sve preokrenulo. Kancelar Sebastian Kurz je bio obećao temeljne reforme u državi. Tako je donio odluku o… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. svibnja

objavljeno prije 1 dan i 17 sati

Vjerojatno najslavniji pljačkaški dvojac Bonnie i Clyde ubijen je na današnji dan 1934. u Louisiani. Bonnie Parker i Clyde Barrow pljačkali su trgovina, benzinskih… više »

STRAŠNO!!

Razina mora raste za dva metra?

objavljeno prije 2 dana i 2 sata

Znanstvenici vjeruju da bi uslijed globalnog zatopljenja, odnosno zbog ubrzanog otapanja leda na Grenlandu i Antarktici razina mora mogla porasti i dvostruko više nego što se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. svibnja

objavljeno prije 2 dana i 17 sati

Aleksandar Makedonski 334. godine p.n.e. pobijedio je u bitci kod Granika perzijsku vojsku, što je bila prva od njegove tri velike pobjede nad Darijem III. Poslije smrti svog oca… više »

IRANSKA KRIZA

Summit kao posljednja šansa diplomacije

objavljeno prije 3 dana i 9 sati

Wolfgang Ischinger je na čelu minhenske konferencije o sigurnosti duže od deset godina. Konferencija je u međuvremenu postala vodeći svjetski forum za pitanja vanjske i sigurnosne politike.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. svibnja

objavljeno prije 3 dana i 17 sati

Papa Ivan VIII. 879. godine na misi je blagoslovio kneza Branimira, hrvatski narod i zemlju, što je kasnije potvrdio u pismu koje se smatra prvim međunarodnim priznanjem hrvatske… više »

AKCIJA

Aktivno zalaganje za dobrobit životinja u EU

objavljeno prije 4 dana i 1 sat

S obzirom na to da se način na koji tretiramo životinje i njihova budućnost značajno oblikuju europskim odlukama, koje donose i članovi Europskog parlamenta, udruga Prijatelji životinja… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. svibnja

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

Godine 325. u Niceji u Bitiniji (današnja Turska), održan je prvi nicejski, odnosno ekumenski crkveni sabor. Sazvan je od strane rimskog cara Konstantina I. Velikog kako bi… više »

IZBORI

Europskim populistima ne treba Trump

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Donald Trump je vjerojatno najmoćniji populist na svijetu i privlači najviše medijske pozornosti. Međutim, to ne znači da je on uveo ideju populizma u današnju globalnu… više »

DOĐITE

Svjetski dan biološke raznolikosti u zagrebačkom ZOOu

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

Svjetski dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj, te Svjetski dan pčela obilježit će se u nedjelju u zagrebačkom Zoološkom vrtu, kako bi se… više »

PITANJE

Što Angela Merkel uopće radi u Hrvatskoj?

objavljeno prije 5 dana i 9 sati

Spiegel Online naslovljava članak pomalo apsurdnom konstatacijom: umjesto na završnici predizborne kampanje njemačkih kršćanskih demokrata u Münsteru "Merkelica promiče… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. svibnja

objavljeno prije 5 dana i 17 sati

Francuska vojska pod zapovjedništvom Luisa d'Enghiena 1643. godine porazila je u bitci kod Rocroia španjolske trupe koje je vodio Francisco de Melo. Bitka je bila dio… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. svibnja

objavljeno prije 6 dana i 17 sati

Mamelučki sultan Baibars 1268. godine uništio je križarsku kneževinu Antiohiju. Mameluci su 1250. srušili dinastiju Ajubida, preuzeli vlast u Egiptu i vladali njime gotovo tri… više »