Svijet nema prethodne stranice
BILO BI DOBRO

Manje snažnih uragana ove godine?

objavljeno prije 6 sati i 51 minutu

Američki prognostičari ove godine očekuju manje uragana u području sjevernog Atlantika u odnosu na kataklizmičku 2017. godinu, no sezona uragana će i dalje biti aktivnija nego što je… više »

REFERENDUM

Irska na povijesnoj prekretnici?

objavljeno prije 13 sati i 51 minutu

Prema izlaznim anketama irskog dnevnika „Irish Times", 68 posto glasača se na referendumu izjasnilo za promjenu 8. amandmana irskog ustava koji stoji iza jednog od najstrožih zakona o… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. svibnja

objavljeno prije 21 sat i 50 minuta

Prvi hrvatski kralj Tomislav 927. godine nadmoćno je pobijedio bugarsku vojsku cara Simeona predvođenu knezom Alogoboturom. Bugarski car Simeon I. več je vodio dug i isrpljujuć rat s… više »

HMMM...

Trump će se ipak sastati s Kimom?

objavljeno prije 1 dan i 7 sati

Donald Trump je u petak navečer rekao da Sjedinjene Države vode "produktivne razgovore" o mogućnosti da se summit 12. lipnja sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom ipak održi.… više »

GDPR

Europa štiti naše podatke – kad već ne znamo sami

objavljeno prije 1 dan i 13 sati

Makar je General Data Protection Regulation (GDPR, Opća uredba o zaštiti osobnih podataka) već i prije stupanja na snagu uzrokovala mnogo zbrke i nedoumica, nema dvojbe kako… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. svibnja

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

Kongres Sjedinjenih Američkih Država 1830. godine izglasao je 'Indian Removal Act', zakon koji je nalagao raseljavanje indijanskih naroda sa zemlje primamljive bijelim doseljenicima, a koji… više »

AKCIJA

„Mali ljudi“ tužili Europsku uniju

objavljeno prije 2 dana i 13 sati

Iako se mnogi boje klimatskih promjena i nevolja koje će evidentno uzrokovati sve veći klimatski ekstremi, požari, suše, poplave, većini se čini da u tom pogledu ne mogu puno učiniti,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. svibnja

objavljeno prije 2 dana i 21 sat

1787. godine u Philadelphiji je započela 'Konstitutivna Konvencija' na kojoj su američki delegati do 17. rujna iste godine rješavali probleme principa vladanja u Sjedinjenim Američkim… više »

DA?

Kim Jong-un uništio poligon Punggye-ri

objavljeno prije 3 dana i 7 sati

Sjeverna Koreja je uništila poligon za nuklearno ispitivanje, objavila su u četvrtak glasila kojima je bio upućen poziv da dođu na taj događaj koji režim predstavlja kao znak dobre… više »

DAN PARKOVA

Povežite se s našim prirodnim i kulturnim nasljeđem

objavljeno prije 3 dana i 9 sati

Naši su parkovi naš najbliži doticaj s prirodom. Stoga svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF ovog Europskog dana parkova koji se obilježava danas, poziva sve ljude… više »

STANJE

EU si ne može priuštiti zapadni Balkan

objavljeno prije 3 dana i 13 sati

Argumentacija Europske komisije zvuči kao prosvjetljenje: „Ili ćemo izvoziti stabilnost ili uvoziti nestabilnost", tako povjerenik za proširenje Johannes Hahn redovno sažima… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. svibnja

objavljeno prije 3 dana i 21 sat

Davne 1626. godine doseljenik Peter Minuit, kasnije upravitelj kolonije Nova Nizozemska te osnivač nove Švedske, otkupio je od indijanaca Manhattan za nevjerojatan sitniš čija… više »

SUMMIT

Što se može očekivati od susreta Trump - Kim?

objavljeno prije 4 dana i 13 sati

DW: Što bi, prema vašem mišljenju, bio idealan ishod sastanka Donalda Trumpa i Kim Jong Una? Robert King, specijalni američki izaslanik za ljudska prava u Sjevernoj… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. svibnja

objavljeno prije 4 dana i 21 sat

Vjerojatno najslavniji pljačkaški dvojac Bonnie i Clyde ubijen je na današnji dan 1934. u Louisiani. Bonnie Parker i Clyde Barrow pljačkali su trgovina, benzinskih… više »

STRAŠNO

Svake dvije minute ugiba jedan dupin ili kit

objavljeno prije 5 dana i 6 sati

Dupini i kitovi fascinantne su životinje koje neprestano pobuđuju maštu ljudi, čemu svjedoči sve veći broj turista koji dolaze na more s ciljem promatranja ovih veličanstvenih… više »