Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 22. rujna

objavljeno prije 10 sati i 36 minuta

Na današnji dan 1692.g. posljednja je osoba u Americi obješena zbog optužbe da je vještica. Godine 1827.  Anđeo Moroni otkrio je Josephu Smithu zlatne ploče koje… više »

TREBA!

Obavijestili belgijsku javnost o silovatelju pasa

objavljeno prije 23 sata i 9 minuta

Danas nastupa apsolutna zastara u slučaju zloglasnog Ivora Ivaniševića, koji je tijekom šest godina silovao svoja dva psa, od kojih je ženka umrla, a širenjem… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. rujna

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

Francuski dvorski časnik, kraljev puškonoša i lovački poručnik Louisa XV. François Antoine, 1765. godine objavio je kako je ubio 'Zvijer iz Gévaudana'. Misteriozno… više »

STVARNO?

Meteorološki tsunamiji uzrokuju 'pjevanje mora' i poremećaje u jonosferi

objavljeno prije 2 dana i 2 sata

Istraživanje koje su proveli znanstvenici s NASA Jet Propulsion Laboratorija u Pasadeni, SAD, a u kojem je sudjelovao i dr. sc. Ivica Vilibić s Instituta Ruđer Bošković (IRB), otkriva… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. rujna

objavljeno prije 2 dana i 10 sati

Na današnji dan davne 1519. godine legendarni portugalski moreplovac Ferdinand Magellan započeo je svoje prvo, a kako se kasnije uspostavilo i uspješno putovanje (plovidbu) oko… više »

BRAVO

Tko je čistio grad? Čisteći Medvjedići i RokOtok

objavljeno prije 2 dana i 18 sati

Ovaj vikend započela je kampanja Čistećih medvjedića i RokOtoka protiv bacanja opušaka u okoliš. U subotu su na popularnom zagrebačkom "Tomislavcu" u samo dva sata skupljanja… više »

GREENPEACE

Greenpeace: ceste vs željeznica

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

Prema najnovijem izvještaju međunarodne organizacije Greenpeace "Razvoj prometne infrastrukture u Europi: Istraživanje smanjenja i širenja željeznice, autocesta i zračnih luka",… više »

NAPOKON

Prijatelji zivotinja pozdravljaju najavljene izmjene Kaznenog zakona

objavljeno prije 3 dana i 2 sata

Prema dokumentima radne skupine Ministarstva pravosuđa i uprave, koja radi na izmjenama Kaznenog zakona, pojačat će se mjere zaštite životinja: napuštanje životinja postat će… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. rujna

objavljeno prije 3 dana i 10 sati

Charles Augustus Lindbergh bio je američki zrakoplovac, istraživač i izumitelj. Slavljen je kao najbolji i najhrabriji letač svojega doba. Znamenit je njegov let preko… više »

UPS!

Koliko se brzo topi led na Antarktici?

objavljeno prije 4 dana i 2 sata

Do sada se vjerovalo da je područje Antarktike otporno na globalno zagrijavanje klime, piše britanski BBC. "To je mnogo više od svega što smo vidjeli, gotovo je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. rujna

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

Zgrada američkog Capitola jedna je od najprepoznatljivijih na svijetu, a u njoj zasjeda Kongres Sjedinjenih Država - zakonodavno tijelo američke federalne vlasti. Kongres je dvodoman i… više »

FEN

Zašto je fen, vruć vjetar, toliko opasan?

objavljeno prije 4 dana i 18 sati

Riječ "fen" točno opisuje ovu pojavu: vruć, suh vjetar koji se spušta niz planine i prži sve pred sobom. Ovaj neobičan, a ponekad i opasan, fenomen, dovoljno je moćan da dramatično… više »

MOLIM?!

Pisali Komori jer je veterinaru zlostavljani konj odlično?

objavljeno prije 4 dana i 21 sat

Udruga Prijatelji životinja uputila je dopis Ivanu Zemljaku, predsjedniku Hrvatske veterinarske komore, ukazujući na neprimjerene izjave i samog Zemljaka i veterinara Berislava… više »

EH, DA...

Počela je klimatska prekretnica

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Rast temperatura traži hitnu akciju. Državnici moraju naći rješenje za klimatske promjene. Još uvijek možemo izbjeći najgore, ali nemamo više vremena za gubljenje',… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. rujna

objavljeno prije 5 dana i 10 sati

Rijeka Antietam lijevi je pritok rijeke Potomac u državi Maryland na kojoj je tijekom američkog građanskog rata 17. rujna 1862. došlo do bitke između postrojbi Unije (sjever) i… više »