Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 24. srpnja

objavljeno prije 2 sata i 30 minuta

Tijekom drugog Križarskog rata kršćanska vojska je 1148. godine započela petodnevnu opsadu Damaska u kojoj je doživjela težak što je na kraju rezultiralo raspadom cijele… više »

EH, DA...

Tragovi sagorijevanja biomase u Zagrebu

objavljeno prije 18 sati i 46 minuta

Zanimljivo istraživanje hrvatskih znanstvenika o zagađenju u Zagrebu uzrokovanom sagorijevanjem biomase bit će objavljeno u kolovozu u časopisu "Atmospheric Pollution Research", a dijelovi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. srpnja

objavljeno prije 1 dan i 2 sata

Austro-Ugarska je 1914. godine Kraljevini Srbiji izdala ultimatum zbog ubojstva prijestolonasljednika Franje Ferdinanda 28. lipnja u Sarajevu. Franjo Ferdinand, austro-ugarski… više »

MINEA

Tu ljubav ništa ne može zamijeniti

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

Popularna pjevačica i televizijska voditeljica Renata Končić Minea uzela je kratki predah od snimanja i nastupa te otišla na nekoliko dana na zasluženi godišnji odmor. Povodom… više »

SAVJETI

Sve su češći tigrasti komarci kod nas

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Klimatske promjene stvaraju povoljne uvjete za širenje tigrastih komaraca, priopćio je Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC). ECDC je upozorio da će… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. srpnja

objavljeno prije 2 dana i 2 sata

Tijekom prvog rata za škotsku nezavisnost engleski kralj Edward I. Dugonogi 1298. godine je u bitci kod Falkirka pobijedio pobunjeničku škotsku vojsku pod vodstvom Williama… više »

WOW

Kavez svi kaveza - molekula koja upija stakleničke plinove

objavljeno prije 2 dana i 10 sati

"Kavez svih kaveza" je način na koji su znanstvenici opisali novu vrstu poroznog materijala, jedinstvenog po svojoj molekularnoj strukturi, koji bi se mogao koristiti za zadržavanje ugljičnog… više »

EH, DA...

Mediteran u problemima

objavljeno prije 2 dana i 13 sati

Na Sredozemlju bi 529 milijuna stanovnika trebalo uživati u lokalnom voću, povrću, maslinovom ulju i ribi, ali mnogima od njih zdrave namirnice nisu dostupne. Unija za Mediteran, organizacija… više »

EH, DA...

Održivost u sportu

objavljeno prije 2 dana i 18 sati

Svijet se suočava s trostrukom planetarnom izvanrednom situacijom klimatskom krizom, krizom prirode i krizom zagađenja, a ulaskom u 21. stoljeće Ujedinjeni narodi (UN) definirali su 17… više »

21. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 21. srpnja

objavljeno prije 3 dana i 2 sata

Nakon turskog poraza u četverogodišnjem ratu, između Austrije, Mletačke Republike i Osmanskog carstva 1718. godine sklopljen je Požarevački mir. Od 1714. do 1716. Turci su… više »

HMMM...

Od ekstremnih vrućina do najezda komaraca

objavljeno prije 3 dana i 10 sati

Porast temperatura Turistička industrija i turisti moraju se prilagođavati rastućem valu klimatskih promjena što postaje sve veći problem za zemlje u južnoj Europi, koje se… više »

ZABRINJAVAJUĆE

Rast razine mora izbrisao cijelu vrstu

objavljeno prije 3 dana i 13 sati

Kombinirani učinci rasta razine mora, rastućih plima i jakih olulja dovesli su populaciju divljeg kaktusa Key Largo do izumiranja na jednoj poznatoj lokaciji na kojoj ga se moglo naći - u… više »

EU

EU i vodik - nerealni ciljevi

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Europska komisija postavila je ciljeve za proizvodnju do 10 milijuna tona obnovljivog vodika do 2030. i uvoz dodatnih deset milijuna tona. Iako nisu obvezujući, ciljevi su dio planova bloka… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. srpnja

objavljeno prije 4 dana i 2 sata

U Viškom kanalu se 1866. godine odigrala poznata Viška bitka u kojoj su se sukobile mornarice Habsburške Monarhije i Kraljevine Italije. Bitka je bila dio austro-pruskog… više »

VEGANI

Ususret ZeGeVege festivalu uzbudljive vijesti dolaze iz V-Label

objavljeno prije 4 dana i 15 sati

V-Label, vodeći svjetski veganski i vegetarijanski zaštitni znak, teži svijetu u kojemu su veganski i vegetarijanski proizvodi rasprostranjeni, popularni i lako prepoznatljivi. V-Label… više »