Svijet nema prethodne stranice
LOŠE...

Ugroženo 76 posto proizvodnje hrane u Europi

objavljeno prije 3 sata i 29 minuta

Sud je proučio učinkovitost mjera Europske komisije (EK), objedinjenih u Inicijativi EU-a za oprašivače u cilju zaštitite pčela, osa, leptira i drugih kukaca, i zaključio da… više »

UPS!

Hoće li permafrost dovesti novu pandemiju?

objavljeno prije 6 sati i 20 minuta

Znanstvenici upozoravaju na uznemirujuće pojave na Arktiku. U posljednja dva tjedna temperature su u Sibiru zbog nezapamćenog toplinskog vala dosegnule rekordnih 38 Celzijevih stupnjeva te su… više »

GREEN

EK za zeleni vodik

objavljeno prije 8 sati i 29 minuta

Europska komisija je u srijedu predstavila dvije strategije za transformaciju energetskog sustava koje bi trebale pridonijeti ostvaranju cilja o klimatski neutralnoj Europi do 2050. godine.… više »

GREEN IT

Računalni centri moraju postati održiviji

objavljeno prije 10 sati i 29 minuta

Računalni centar Telekomovog T-Systemsa u Biereu kod Magdeburga je po navodima koncerna jedan od najvećih cloud data centara u Europi. Poslovni korisnici tu čuvaju svoje podatke. Na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. srpnja

objavljeno prije 19 sati i 57 minuta

Car Svetog rimskog carstva Karlo IV. je 1357. godine položio je kamen temeljac čime je započela izgradnja najpoznatijeg praškog mosta, koji od 1870. prema caru nosi ime Karlov most.… više »

OPASNO

Sve više bolesti prelazi na ljude

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Ebola, MERS, bolest izazvana virusom zapadnog Nila i groznica riftske doline primjeri su zoonotskih zaraznih bolesti, a tom trendu pridonosi uništenje okoliša, navode UN-ova… više »

OPASNO?

Zatopljenje opasnost za ribe

objavljeno prije 1 dan i 7 sati

Taj zabrinjavajući zaključak objavljen je u radu u časopisu Science, prenosi CNN. Među ugroženim vrstama su neke najkomercijalnije poput atlantskog bakalara, aljaške kolje ili… više »

ČUDNO...

SAD izašle iz WHO

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

Senator Bob Menendez, demokrat iz Odbora za vanjske poslove u američkom Senatu, rekao je ranije da je administracija predsjednika Donalda Trumpa obavijestila Kongres o… više »

HMMM...

Bolji šoping bez maske?

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

Lijepa majica, par sandala, kupaći kostim? Za one koji još trebaju odjeću za ljeto njemačke ulice u središtima gradova su atraktivni cilj. Iz izloga mame veliki, većinom crveni… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. srpnja

objavljeno prije 1 dan i 19 sati

Portugalski pomorac Vasco da Gama 1497. godine iz Lisabona je krenuo na svoje prvo putovanje oko Afrike s ciljem dolaska u Indiju. Ekspedicija je brojila 4 broda - Sao Gabriel, Sao Rafael,… više »

PRIPAZITE

Pazite kako sadite šumu

objavljeno prije 2 dana i 4 sata

Sadnja velikih površina novih šuma, umjesto da pomaže okolišu, može imati upravo suprotni učinak, ako se pritom ne vodi računa o jednom kritičnom detalju, pokazale su… više »

religija vjera islam kr
VJERA

EU mora činiti više za vjerske slobode

objavljeno prije 2 dana i 8 sati

"U vrijeme kada su Židovi i druge vjerske manjine sve više izloženi ekstremizmima na društvenim mrežama i izvan njih, a vjerske slobode torpediranju, to je upravo za Europu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. srpnja

objavljeno prije 2 dana i 19 sati

Industrijalac Henry J. Kaiser 1930. godine započeo je s izgradnjom brane Boulder, danas poznate kao Hooverova brana. Kada je samo šest godina nakon početka gradnje dovršena,… više »

KATASTROFA

Europa zabrinjavajućim tempom gubi šume zbog sječe

objavljeno prije 3 dana i 1 sat

Mnoge od europskih šuma, na koje otpada 38 posto površine kontinenta, koriste se kao izvor trupaca i redovito sijeku, prenosi britanski Guardian. No, gubitak biomase povećao se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. srpnja

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

Češki reformator Jan Hus 1415. godine u sklopu papinske inkvizicije spaljen je na lomači u njemačkom Konstanzu. Hus je 1406. dovršio spis O češkom pravopisu, u kojem je… više »