Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 21. listopada

objavljeno prije 2 sata i 30 minuta

Portugalski moreplovac i istraživač Ferdinand Magellan uplovio je 1520. na današnji dan u prolaz koji je kasnije dobio njegovo ime. Mageljanov prolaz nalazi se na krajnjem jugu Južne… više »

KOMENTAR

Ima li nekoga tko još razumije Britance?

objavljeno prije 9 sati i 18 minuta

Kad bi Brexit bila televizijska serija, ta melodrama sa neočekivanim obrtima i političkim porukama bi sigurno osvojila već brdo nagrada na međunarodnim festivalima. Sa komičarom Borisom… više »

OPASNO...

Hrana je sve skuplja i lošija - krive su klimatske promjene

objavljeno prije 14 sati i 30 minuta

Međusobni utjecaj klimatskih promjena i zemljinog tla dovodi do začaranog kruga, a posljedica svega je da je hrana sve skuplja, ima je sve manje i opada njena nutritivna vrijednost, pokazao… više »

EHHH...

Blamaža Johnsona, odgođeno glasanje o Brexitu

objavljeno prije 18 sati i 31 minutu

Britanski parlament izglasao je u subotu amandman zastupnika Olivera Letwina kojim odgađa glasanje o sporazumu o Brexitu što ga je Boris Johnson sklopio… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. listopada

objavljeno prije 1 dan i 2 sata

Marija Terezija na vlast je došla na današnji dan 1740. nakon smrti oca cara Karla VI. Habsburškog. Okrunjena je četiri godine kasnije u Pragu, a za njenu vladavinu… više »

OPASNO

Zagađenje zraka podiže rizik od mentalnih bolesti

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

Zagađenje zraka može povećati rizik od ozbiljnih mentalnih bolesti kao što je depresija, otkrili su znanstvenici u novoj studiji koja povezuje mentalno zdravlje s kvalitetom zraka.… više »

KOMENTAR

Drama oko Brexita tek počinje

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

Europska unija i britanska vlada su se dogovorile - opet. U Ujedinjenom Kraljevstvu to izaziva uzbuđenje, dok u Bruxellesu vlada osjećaj već viđenog. Potpuno je isto bilo prije godinu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. listopada

objavljeno prije 2 dana i 2 sata

Opsada Yorktowna ili Bitka za Yorktown odigrala se na današnji dan 1781. godine i predstavlja ključni trenutak američkog rata za neovisnost. Američke snage predvodio je legendarni… više »

SJAJNO!

Vrijes je lijek za bumbare

objavljeno prije 2 dana i 9 sati

Očuvanje vrijesa u prirodnom krajoliku moglo bi biti vrlo korisno za bumbare, kukce opnokrilce iz porodice pčela, iznimno značajne kada je posrijedi oprašivanje, osobito u stakleničkim… više »

GROZNO

Zagađenje zraka u 2016. u Europi uzrokovalo 400.000 preuranjenih smrti

objavljeno prije 2 dana i 14 sati

Loša kvaliteta zraka u 2016. godini prouzročila je oko 400.000 prijevremenih smrtnih slučajeva u Europi, a gotovo svaki Europljanin koji živi u gradu izložen je razinama… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. listopada

objavljeno prije 3 dana i 2 sata

Aljaska je otkrivena u 18. stoljeću, a Rusi su na toj hladnoj zemlji osnovali prva naselja. Nakon Krimskog rata počeli su se bojati da će Aljasku osvojiti Amerikanci, pa su pomislili da ju je… više »

WTF?!

Pariški zoološki vrt predstavio - Blob

objavljeno prije 3 dana i 9 sati

Pariški zoološki vrt predstavio je u srijedu tajanstveni novi organizam nazvan "blob", žućkasto jednostanično živo biće nalik gljivi, ali koje se ponaša poput životinje.… više »

STVARNO?

Postignut dogovor o Brexitu

objavljeno prije 3 dana i 12 sati

Brexit iliti dogovor o izlasku Velike Britanije iz EU-a pošten je i razuman i odgovara načelima Europske unije, izjavio je europski glavni pregovarač Michel Barnier. "Postigli smo… više »

EKOLOŠKI

Green After Work Thursdays u Studiju Smijeha

objavljeno prije 3 dana i 16 sati

Forum za održivi razvoj Zeleni prozor (FORa Zeleni prozor) sa Studijem smijeha pokreće „Green After Work Thursdays", u sklopu kojih će u terminu od 17:30-19:00 organizirati razne… više »

TUŽNO

Sukobi i klimatske promjene potiču glad

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Doba vijest glasi: posjedujemo znanje i tehničke i financijske mogućnosti da iskorijenimo glad širom svijeta. "Od 2000. godine su na globalnoj razini postignuti sukcesivni napreci u… više »