Svijet nema prethodne stranice
ON IDE DALJE...

Trump pooštrava useljeničku politiku

objavljeno prije 3 sata i 28 minuta

U Bijeloj kući ne prolazi ni jedan tjedan bez novih zakona o migrantima. Prije nekoliko dana američka vlada najavila je da će uvesti stroža pravila za podnositelje zahtjeva za Zelenu kartu, a… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. kolovoza

objavljeno prije 11 sati i 26 minuta

Na današnji dan početkom naše ere, preciznije 79. godine dogodila se jedna od najstrašnijih prirodnih katastrofa u povijesti, ako gledamo u razmjerima svijeta poznatog u… više »

TRAGEDIJA

Amazona u plamenu

objavljeno prije 23 sata i 27 minuta

Amazonija gori, pluća svijeta su na udaru beskrupuloznih mešetara, a svjetski čelnici se - češljaju, baš kao baba iz narodne izreke... Brazilska svemirska agencija… više »

KOMENTAR

Merkel dala Johnsonu rok od 30 dana za „novi Brexit"

objavljeno prije 1 dan i 3 sata

„Dođe kockar kćerki pastora i..." Tako bi mogao početi i nekakav vic u kojem je odmah jasno tko je tko i što zastupa. Tako se može opisati i dolazak britanskog… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. kolovoza

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

  Na današnji je dan davne 1305. pogubljen William Wallace, škotski patriot, nakon što ga je Kralj Edward I od Engleske optužio za izdaju. Wallace je jedan od… više »

STVARNO?

Mikroplastika u pitkoj vodi mala opasnost za zdravlje

objavljeno prije 1 dan i 21 sat

Sadašnja razina mikroplastike prisutne u pitkoj vodi predstavlja malen rizik za ljudsko zdravlje, ali potrebna su dodatna istraživanja da bi se umirilo potrošače, priopćila je… više »

TMURNO...

Želimo li da roboti krenu u rat protiv ljudi?

objavljeno prije 2 dana i 3 sata

Za glavnog tajnika UN-a Antonia Guterresa tu nema niti zrnca dvojbe: autonomno oružje je „politički neprihvatljivo i moralno odvratno" i treba ih zabraniti međunarodnom konvencijom.… više »

22. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 22. kolovoza

objavljeno prije 2 dana i 11 sati

22. kolovoza 234. je dan u godini po Gregorijanskom kalendaru. Do kraja godine još je 131 dan. 476. godine Odoakar je proglašen kraljem Italije od strane svojih trupa. Početak… više »

INICIJATIVE

Marija Omaljev i Miraj Grbić promoviraju veganstvo

objavljeno prije 2 dana i 21 sat

Glumac Miraj Grbić, simpatični Čombe iz megapopularne serije „Lud, zbunjen, normalan" i Marija Omaljev, glumica poznata po ulogama u serijama „Ruža vjetrova", „Dolina… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. kolovoza

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

Današnji dan u povijesti ima priličnu količinu zanimljivih događaja, a najdavniji od njih mogao bi biti 1831. godine, kada je bivši rob Nat Turner podigao bunu u Virgniji.… više »

BRAVO

Netradicionalnom "narodnom" farmom protiv klimatskih promjena

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

Svinje se valjaju u blatu, krave preživaju, kokoši hodaju voćnjakom... idilična je to slika s nizozemske farme koja ipak nije tako tradicionalna kakvom se čini. Vlasnici i upravitelji… više »

INICIJATIVE

Religije za mir

objavljeno prije 4 dana i 3 sata

„Religions for Peace" (Religije za mir) je globalna mreža religijskih zajednica. „Sve religije svijeta su u nekom obliku dio ove mreže koja je nastala u sedamdesetim godinama… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. kolovoza

objavljeno prije 4 dana i 11 sati

Jedina osoba u SSSR-u koja se suprotstavila Staljinu i barem malo poživjela je Leon Trocki, no niti njegova sudbina nije bila sjajna. Nakon sukoba sa gruzijskim diktatorom morao je pobjeći… više »

MOJA EUROPA

Koliko jedinstva, koliko raznolikosti treba Europa?

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

Budimpešta, kolovoz 2019. - Bilo je vremena u kojima je, kada se govorilo o Europi, riječ bila više različitim tehničkim pitanjima. Brda putra i jezera mlijeka, koja su… više »

19. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 19. kolovoza

objavljeno prije 5 dana i 11 sati

Jedna od stvari kojom je moderna civilizacija pretjerano okupirana, izbori ljepote, slave upravo današnji dan kao rođendan. Ne zna se tko je bio inicijator, no na današnji dan… više »