Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan – 7. prosinca

objavljeno prije 4 sata i 7 minuta

Marko Tulije Ciceron bio je odvjetnik, politički teoretičar, državnik, filozof i najveći rimski govornik. Poslije Cezarove smrti dolazi na čelo republikanske senatske stranke i govori tzv.… više »

ZEF

Koliko je važno etično poslovanje

objavljeno prije 9 sati i 13 minuta

U organizaciji Zadruge za etično financiranje (ZEF) i Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG) održano je predavanje pod nazivom Društveni poduzetnici i njihov… više »

NEKA JE...

Papin obračun s Europom

objavljeno prije 12 sati i 8 minuta

Papa Franjo bira jasne riječi. Mediteran, ta "kolijevka brojnih civilizacija", postao je "hladno groblje bez nadgrobnih spomenika". On optužuje "gluhost" za potrebe bližnjeg, "smrtonosnu… više »

BIOM

Spasimo ugrožene morske ptice na Jadranu

objavljeno prije 16 sati i 38 minuta

Biom upozorava kako je najnoviji ovogodišnji Crveni popis ptica Europe utvrdio da je maleni hrvatski albatros - gregula (Puffinus yelkouan) znatno ugroženiji nego što se to… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. prosinca

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Enciklopedija Britanika (engl. Encyclopædia Britannica) je sveobuhvatna enciklopedija nastala na engleskom jeziku. Vlasnik enciklopedije je „Korporacija Britanika". Prvo izdanje… više »

EH, DA...

SAD radi najviše smeća

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Ukupno, SAD su generirale oko 42 milijuna tona plastičnog otpada 2016. - više nego dvostruko u odnosu na Kinu i više od zemalja EU-a zajedno, pokazuje izvješće Nacionalne… više »

EH, DA... :)

Božić dolazi, hakeri su već tu…

objavljeno prije 1 dan i 20 sati

Savezni ured za borbu protiv kriminala (Bundeskriminalamt/BKA) upozorio je njemačka poduzeća i druge organizacije na moguće kibernetičke napade tijekom božićnih dana. Postoji povećana doza… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. prosinca

objavljeno prije 2 dana i 4 sata

Gotovo da i nema američkog filma u kojem se ne spominje neko bratstvo ili sestrinstvo s fakulteta. Prva takva organizacija osnovana je na današnji dan 1776. godine na College of… više »

SJAJNO!

Inovativni i samoodrživi sistem zarobljavanja CO2

objavljeno prije 2 dana i 20 sati

Hrvatski projektni konzorcij sastavljen od Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA, Dubrovačko-neretvanske županije i Javne ustanove Rera SD za koordinaciju i razvoj… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. prosinca

objavljeno prije 3 dana i 4 sata

Prvi Thanksgiving u SAD dogodio se zapravo na današnji dan 1619. godine kada se 38 kolonista iz britanske župe Berkeley iskrcalo na obalu Virginije i zahvalilo Bogu na sigurnom… više »

EHHH...

Pregled mjera u europskim zemljama

objavljeno prije 3 dana i 9 sati

Dosadašnje mjere variraju od uvođenja covid-potvrda pa do lockdowna za necijepljene. No, sada sve više zemalja razmišlja o uvođenju obveznog cijepljenja pogotovo nakon… više »

UPS?

Kiša bi mogla zamijeniti snijeg na Arktiku

objavljeno prije 3 dana i 12 sati

Arktik se zagrijava mnogo brže od ostatka planeta, topi se morski led što dodaje vlagu u zrak a što će vjerojatno povećati oborine. Uspoređujući najnovije projekcije s… više »

GROZNO

Grozne fotografije povodom Međunarodnog dana protiv lova

objavljeno prije 3 dana i 16 sati

Udruga Prijatelji životinja na Međunarodni dan protiv lova, 3. prosinca, podsjeća na činjenicu da iza svakog lova ostaje izmučena, prestravljena i kukavički ubijena životinja, koju je netko… više »

EU

300 milijardi eura protiv kineskog Puta svile

objavljeno prije 3 dana i 20 sati

Europska komisija planira „rezervirati" oko 300 milijardi eura koje će u idućih pet godina investirati u infrastrukturne projekte širom svijeta, uglavnom u Africi, Aziji i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. prosinca

objavljeno prije 4 dana i 4 sata

Današnji dan u povijest je ušao i po jednom kuriozitetu - prvi puta u povijesti sud je presudio rastavu braka. Dogodilo se to davne 1639. godine u Bostonu. Prošlo je 136… više »