Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 25. studenoga

objavljeno prije 41 minutu i 1 sekundu

New York, zadnja utvrda britanske vojske na teritoriju bivše kolonije Amerike evakuirana je na današnji dan 1783. godine. No, takav događaj nije toliko značajan u povijesti kao… više »

NARAVNO!

U EU nema mjesta nasilju nad ženama

objavljeno prije 10 sati i 22 minute

Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da je tako i drugdje u svijetu. Nasilje se uglavnom ne prijavljuje i mnogi zlostavljači prolaze nekažnjeno. Nasilje nad ženama i djevojkama… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. studenoga

objavljeno prije 1 dan

Zemlja iz bajke, puna čudnih životinja i još čudnijih legendi, Tasmanija, otkrivena je na današnji dan 1642. godine. Čuveni moreplovac i istraživač Abel Tasman dotakao je njene… više »

UFF!

CBD nije droga

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Riječ je o sastojku koji čini 40 posto ekstrakta industrijske konoplje, ali isto tako i indijske konoplje, zbog čega je godinama bio sporan.  Der Standard je objavio da je Europski… više »

MLJAC

Mjesec naše dobre hrane

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

Aktualnim temama sigurnosti hrane, održivih prehrambenih sustava i očuvanja prehrambenog suvereniteta posvećuje se četvrta konferencija Naša dobra hrana, koja će se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. studenoga

objavljeno prije 2 dana

Na današnji je dan 1863. počela bitka kod Chattanooga kad su sjevernjačke snage predvođene generalom Ulysses S. Grantom priskočile u pomoć desetkovanim snagama iz Chattanooha iz… više »

UPS!

Sunčeva superbaklja uništit će Zemlju?

objavljeno prije 2 dana i 5 sati

Još davne 1859. godine, snažna oluja na površini Sunca lansirala je ogromne sunčane baklje prema Zemlji, a val električne energije uzrkorovao je gašenje… više »

STRAŠNO!!

Ljudska glupost nema granica

objavljeno prije 2 dana i 10 sati

"Nemojte me pogrešno shvatiti. Dok stopa širenja koronavirusa diljem Velike Britanije nastavlja rasti, nadu pruža pogled na ljude koji poštuju pravila i nose maske", na… više »

MYTHBUSTERS

Laži i gluposti o cijepljenju

objavljeno prije 2 dana i 16 sati

Planira li njemački Bundestag usvojiti odluku o obveznom cijepljenju? Tvrdnja: "18. 11. će Bundestag promijeniti Zakon o zaštiti od infekcija. To je najveća prijetnja do sada. Ono… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. studenoga

objavljeno prije 3 dana

Papa Klement V. je na današnji dan 1307. godine izdao papinsku bulu Pastoralis Praeeminentiae koja je naredila svim kršćanskim vladarima u Europi da uhite sve vitezove Templare… više »

VIDEOLINK

Summit G20 ide videovezom

objavljeno prije 3 dana i 5 sati

Domaćin dvodnevna samita je Saudijska Arabija, trenutni predsjedajući bloka. Zbog ograničenja putovanja i zdravstveni mjera opreza u Rijadu se neće osobno okupiti dužnosnici na prvom samitu… više »

GROZNO

Mikroplasitka je i u zoni smrti Mt. Everesta

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

U istraživanju, koje je 2019. godine vodilo britansko Sveučilište Plymouth, pronađeno je 12 mikroplastičnih vlakana po litri snijega s područja Everesta. Najveće količine (79… više »

WWF

Hrvatski ribari – čuvari Jadrana

objavljeno prije 3 dana i 16 sati

Na Svjetski dan ribarstva divne vijesti na domaćem terenu! Stupio je na snagu novi Pravilnik  o obavljanju ribolova u zaštićenim područjima, posebnim staništima i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. studenoga

objavljeno prije 4 dana

Prvo leteće prijevozno sredstvo koje je čovjek počeo uspješno primjenjivati je balon s vrućim zrakom. Upravo na današnji dan 1783. godine dvojica hrabrih Francuza,… više »

PROBLEMI?

Summit EU-a: proračun kao talac

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Kao da bijes zbog najavljenih ucjena EU-a od strane Varšave i Budimpešte nije dovoljno velik, sada se u igru uključio i slovenski premijer Janez Janša: europske vlade… više »