Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 24. srpnja

objavljeno prije 6 sati i 56 minuta

Tijekom drugog Križarskog rata kršćanska vojska je 1148. godine započela petodnevnu opsadu Damaska u kojoj je doživjela težak što je na kraju rezultiralo raspadom cijele… više »

TUŽNO

Spomenik za prvi nestali islandski ledenjak

objavljeno prije 19 sati i 29 minuta

Prvi islandski ledenjak koji je nestao zbog porasta temperature bit će obilježen spomenikom i snažnim upozorenjem o štetnim posljedicama klimatskih promjena ako svijet ne bude na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. srpnja

objavljeno prije 1 dan i 6 sati

Austro-Ugarska je 1914. godine Kraljevini Srbiji izdala ultimatum zbog ubojstva prijestolonasljednika Franje Ferdinanda 28. lipnja u Sarajevu. Franjo Ferdinand, austro-ugarski… više »

BRAVO

Rundekovo NE plastici za svakodnevno bacanje!

objavljeno prije 1 dan i 14 sati

Greenpeaceovoj kampanji nedavno se pridružio i Darko Rundek. Autorsku pjesmu „Reci NE!" snimio je u suradnji sa školskim zborom iz Velike Gorice. „Drago mi je što… više »

AKCIJA

Europski novac za kanadere protiv požara u čitavoj Europi

objavljeno prije 1 dan i 22 sata

Na početku, zračna flota projekta RescEU se sastoji od sedam vatrogasnih zrakoplova i šest helikoptera. U projektu osim Hrvatske sudjeluju i Španjolska, Italija,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. srpnja

objavljeno prije 2 dana i 6 sati

Tijekom prvog rata za škotsku nezavisnost engleski kralj Edward I. Dugonogi 1298. godine je u bitci kod Falkirka pobijedio pobunjeničku škotsku vojsku pod vodstvom Williama… više »

LOŠE...

Rossova ledena ploča otapa se 10 puta brže

objavljeno prije 2 dana i 16 sati

Dijelovi najveće ledene ploče na svijetu, antarktičke Rossove ledene ploče otapaju se deset puta brže od očekivanja zbog zagrijavanja površinskog dijela… više »

ANALIZA

Problemi s novim gastarbajterima

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

Berlinski dnevnik Die Welt pozabavio se u izdanju od četvrtka iskustvima radnika iz zemalja Zapadnog Balkana koji su posljednjih godina u Njemačku stigli na temelju tzv. Pravila o… više »

21. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 21. srpnja

objavljeno prije 3 dana i 6 sati

Nakon turskog poraza u četverogodišnjem ratu, između Austrije, Mletačke Republike i Osmanskog carstva 1718. godine sklopljen je Požarevački mir. Od 1714. do 1716. Turci su… više »

BRAVO

WWF Adria i Art park ponovno okupili brojne posjetitelje Za more puno ribe

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

U petak, 19. srpnja, u Art parku na Ribnjaku održano je popodnevno druženje pod imenom Za more puno ribe! Već treću godinu zaredom u sklopu projekta Fish Forward koji provodi WWF Adria, Art… više »

ZANIMLJIVO

Porez tjera vjernike iz crkava

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Katolička i Protestantska crkva, dvije najveće u Njemačkoj, objavile su u petak da bilježe rekordan broj odlazaka vjernika. "Katoličku Crkvu u Njemačkoj je 2018. napustilo 216.000 članova,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. srpnja

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

U Viškom kanalu se 1866. godine odigrala poznata Viška bitka u kojoj su se sukobile mornarice Habsburške Monarhije i Kraljevine Italije. Bitka je bila dio austro-pruskog… više »

OPASNO?

Najtopliji lipanj u svijetu od početka mjerenja

objavljeno prije 4 dana i 13 sati

Podaci koje su u četvrtak objavili američki znanstvenici za lipanj pokazuju ono što ljudi u Europi, te u dijelovima Afrike i Južne Amerike već znaju: Temperature širom svijeta… više »

STRAŠNO!!

Proizvodnja palmina ulja uništava orangutane

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Broj orangutana na malezijskom otoku Borneu na područjima na kojima se krče šume zbog sadnje palmi radi proizvodnje palmina ulja u proteklih 15 godina smanjio se 30 posto za razliku od… više »

KOMENTAR

Dobar izbor u teškim vremenima

objavljeno prije 4 dana i 22 sata

U ovim vremenima Interneta postoje momenti u kojima je izgovorena riječ odlučujuća i pokazuje pravac. To je ovoga utorka (16.07.) u Europskom parlamentu pokazala Ursula von der Leyen. Iako bi… više »