Svijet
KOMENTAR

Papina očajnička borba protiv vjerskog ludila

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

U posjetu pape Franje Mjanmaru i Bangladešu ne radi se samo o znaku solidarnosti s muslimanima Rohingya nego i više od toga. Tu je riječ o očajničkoj borbi protiv… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Na današnji dan 1520. godine portugalski je moreplovac Ferdinand Magellan prošao kroz prolaz koji danas nosi njegovo ime. Tjesnac na samom jugu južnoameričkog kontinenta tražili… više »

Erupcija vulkana Agung /Foto: Antara
KATASTROFE

Vulkan na Baliju pred erupcijom

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Indonezijske vlasti otkazale su sve letove prema popularnom turističkom otoku Bali u Indoneziji zbog neizbježne opasnosti od erupcije vulkana Mount Agung. Pepeo… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Na današji dan umrla je kći velikog britanskog pjesnika Lorda Byrona, Ada. Iako se to dogodilo još 1852. godine, do danas je ostala upamćena kao asistentica matematičara… više »

STVARAN ŽIVOT

Nasilni muškarci moraju naučiti spoznati svoje osjećaje i djela

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Prema nekim ispitivanjima, čak 40% žena u Njemačkoj je u svom životu u neko doba bila žrtva tjelesnog, spolnog ili psihološkog napada muškarca. Počinitelji su veoma često… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Dan zahvalnosti, jedan od najvećih praznika u SAD, prvi je puta obilježen na današnji dan 1789. godine, nakon što ga je prvi američki predsjednik George Washington proglasio… više »

LUDILO

Sjevernokorejski nuklearni pokusi: koga je briga za radioaktivnost?

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Korejka Lee Jeong-hwa je tek nakon što je došla u novu domovinu Južne Koreje uspjela srediti svoja sjećanja. Ona potječe iz mjesta Kilju na brdovitom sjeveroistoku… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

New York, zadnja utvrda britanske vojske na teritoriju bivše kolonije Amerike evakuirana je na današnji dan 1783. godine. No, takav događaj nije toliko značajan u povijesti kao… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Zemlja iz bajke, puna čudnih životinja i još čudnijih legendi, Tasmanija, otkrivena je na današnji dan 1642. godine. Čuveni moreplovac i istraživač Abel Tasman dotakao je njene… više »

TEŠKO STANJE

Kad snovi završe na ulici

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

2011. godine smo imali je oko jedanaest posto beskućnika bio iz zemalja Europske unije. U međuvremenu ih je 25 posto" kaže Petra Fuhrmann, djelatnica socijalnog centra humanitarne… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Na današnji je dan 1863. počela bitka kod Chattanooga kad su sjevernjačke snage predvođene generalom Ulysses S. Grantom priskočile u pomoć desetkovanim snagama iz Chattanooha iz… više »

PROBLEMI

Politički potres u Berlinu

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Više od mjesec dana su trajali početni razgovori, takozvano sondiranje za koaliciju kakva nikada nije postojala na saveznoj razini. No stranke čije boje odgovaraju bojama zastave… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Papa Klement V. je na današnji dan 1307. godine izdao papinsku bulu Pastoralis Praeeminentiae koja je naredila svim kršćanskim vladarima u Europi da uhite sve vitezove Templare… više »

UNICEF

P(r)ogledajte: kroz iluziju do stvarnosti

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

UNICEF predstavlja treće izdanje Muzeja realnosti koje nas vodi u svakodnevicu najugroženije djece diljem svijeta. Kao i proteklih godina, Muzej realnosti održat će se u Muzeju iluzija u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Prvo leteće prijevozno sredstvo koje je čovjek počeo uspješno primjenjivati je balon s vrućim zrakom. Upravo na današnji dan 1783. godine dvojica hrabrih Francuza,… više »