Svijet
OPREZ!

Europol upozorava na lažna cjepiva protiv covida-19

objavljeno prije 24 dana i 3 sata

De Bolle je upozorila da bi kriminalci mogli pokušati iskoristiti veliku potražnju za cjepivom u svijetu, pišu novine njemačke medijske grupe Funke u nedjelju. Dodala je da… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. prosinca

objavljeno prije 24 dana i 18 sati

Aja Sofija ili Crkva Svete mudrosti najprepoznatljiviji je simbol Istanbula. Građevina koja je bila crkva, zatim prenamijenjena u džamiju, a potom u muzej, predstavlja remek-djelo bizantske… više »

EU

Članice prvo trebaju primjeniti privremeni sporazum

objavljeno prije 24 dana i 23 sata

Njemački veleposlanik pri EU Michael Clauss, čija zemlja predsjeda Vijećem EU-a do kraja godine, uputio je pismo o donošenju odluke Europskom parlamentu u petak. "Pismo su… više »

JOŠ MALO...

Brexit dogovor treba i potvrditi

objavljeno prije 25 dana i 4 sata

Britanski parlament ima tek nekoliko dana da prouči i donese zakone potrebne za provedbu sporazuma prije roka 31. prosinca. Zasjedat će 30. prosinca.  Hoće li… više »

WHO

Novi soj koronavirusa u osam europskih zemalja

objavljeno prije 25 dana i 10 sati

"U osam europskih zemalja Svjetska zdravstvena organizacija dosad je identificirala novu varijantu covida-19 nazvanu VOC-202012/01", napisao je Kluge na Twitteru. Prema njegovim riječima novi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. prosinca

objavljeno prije 25 dana i 18 sati

Ruski carevi nisu tijekom stoljeća imali previše oporbe, osim zadnjeg kojeg su komunisti skratili za glavu zajedno s cijelom obitelji. No, početkom 19. stoljeća, upravo na… više »

GROZNO

Mikroplastika pronađena u - posteljicama

objavljeno prije 26 dana i 4 sata

Mikroplastika su čestice manje od pet milimetara, koje nastaju razgradnjom većih plastičnih predmeta. To je postalo glavna opasnost za okoliš tijekom posljednjih nekoliko desetljeća, a… više »

EHHH...

Božić, korona i gubitak tjelesne bliskosti

objavljeno prije 26 dana i 7 sati

Kada oko 2,3 milijarde kršćana širom svijeta slavi Božić, oni se prisjećaju rođenja jednog čovjeka. Apstraktan, nedokučiv (možda sa zato toliko često predstavlja kao starija,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. prosinca

objavljeno prije 26 dana i 18 sati

Prema Novom zavjetu, kao jedinom izvoru, Isus se rodio u judejskom gradu Betlehemu u Palestini, za vladavine rimskog cara Augusta i judejskog kralja Heroda. Prema Luki, Josip i Marija morali… više »

NAPOKON

Brexit neće biti tvrd

objavljeno prije 27 dana i 1 sat

O dgovoru se oglasila i britanska Vlada: "Ovim je sporazumom isporučeno sve što je britanskoj javnosti obećano tijekom referenduma 2016. i na općim izborima prošle godine."… više »

Je li prerano za božićne dekoracije? / Pixabay
PANDEMIJA

Pripreme za Božić u cijelom svijetu

objavljeno prije 27 dana i 6 sati

Pandemija je odnijela više od 1,7 milijuna života, a niz novih žarišta podsjetnik su da se usprkos cijepljenju život neće tako brzo vratiti u normalno stanje.  U… više »

ZOO

Podjela darova životinjama i davanje imena morskom laviću

objavljeno prije 27 dana i 8 sati

Na Štefanje (u subotu 26. prosinca 2020. godine) u 10 sati pozivamo Vas u Zoološki vrt grada Zagreba. Tada počinje podjela božićnih darova životinjama Zoološkog vrta… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. prosinca

objavljeno prije 27 dana i 18 sati

Badnjak je dan kada se ljudi žele u miru okupiti s obitelji i ne raditi previše, no ipak je kroz povijest na ovaj dan bilo dovoljno zanimljivih događaja. Neki od njih bili su potpuno u… više »

BREXIT

I dalje se razgovara o Brexitu

objavljeno prije 28 dana i 4 sata

Kako saznaje agencija France presse od jednog europskog izvora, i dalje je glavni kamen spoticanja pregovora o trgovinskom sporazumu nakon Brexita pitanje ribarstva, manje od deset… više »

VEGANI

Promocija kuharice Najguglanija jela u veganskom ruhu

objavljeno prije 28 dana i 5 sati

Kao i svake godine dosad, i ove godine izašla je lista najtraženijih jela na internetskim tražilicama, a čine ju: pizza, lazanje, ćufte, musaka, kruh i tortilje, kao i kava dalgona,… više »