Svijet
NOINA ARKA

Dan bez kaveza

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Noina Arka, najstarija hrvatska udruga za zaštitu životinja, poziva vas na DAN BEZ KAVEZA koji će se održati u subotu, 4. svibnja 2019. od 10 do 16 sati, Franjčevićeva ulica u Dumovcu.… više »

KOMENTAR

Izgubljena nedužnost Španjolske

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Težnja za neovisnošću bogate regije Katalonije je uzdrmala čitavu Španjolsku koja je na ovim izborima odgovorila novim i sve snažnijim nacionalizmom. Tko se slijepo i ilegalno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 30. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Hrvatski ban i vojskovođa Petar Zrinski i njegov šurjak, plemić i pjesnik Fran Krsto Frankapan, 1671. godine pogubljeni su u Bečkom Novom Mjestu. Dvojica hrvatskih plemića bili su dio… više »

STVARNO?

Gradovi budućnosti bit će izgrađeni oko nogometnih superstadiona

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Nogometni stadioni diljem Europe pružaju brojne koristi lokalnoj zajednici, uključujući i veliki porast ulaganja u gradove. U prosjeku novi stadioni donose 585 milijuna eura lokalnoj… više »

IZBORI

Izbori u EU: Za desničare više od 10 posto birača

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Zahtjevno, samouvjereno, pouzdano i s uglavnom optimističnim izrazom lica osmjehuje se građanima nekoliko stotina kandidata s više tisuća plakata. Plakatima poredanima jedan uz drugi,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Francuska heroina i rimokatolička svetica Ivana Orleanska 1429. godine, na čelu samo nekoliko stotina Francuza, zauzela je grad Orleans i natjerala engleske osvajače koji su sedam mjeseci… više »

PROSVJEDI

Fridays for Future: politički neugodni bunt

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

"Nikad u životu nisam imao osjećaj da me politika stvarno predstavlja", kaže Max Vella, student biologije koji je već prije nekoliko godina postao punoljetan i stekao pravo glasa. Na… više »

POLITIKA

Zapadni Balkan i EU: Neizvršene obaveze, neispunjena obećanja

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Kada je prije pet godina započelo legislativno razdoblje sadašnjeg saziva Europskog parlamenta, koje se upravo ovih dana okončava, činilo se da regija Zapadnog Balkana nakon… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Fletcher Christian pokrenuo je 1789. godine vjerojatno najpoznatiju pobunu u povijesti pomorstva, onu na britanskom brodu Bounty. Brok Kraljevske ratne mornarice bio je na petomjesečnoj… više »

GROZNO

Strašne brojke o uništenju prašuma

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Prošle su godine stanovnici Zemlje uništili goleme površine tropskih šuma koje se mogu usporediti s veličinom Engleske ili Belgije, što je četvrti najveći… više »

DRUŽENJE...

Putinova pomoć Sjevernoj Koreji

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Predsjednik Rusije je poznat u čitavom svijetu po svom kroničnom kašnjenju. Putin je i njemačku kancelarku već više puta puštao da ga čeka, čak i sastanak s papom je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Filipinski domoroci pod vodstvom Lapu-Lapua 1521. godine ubili su portugalskog istraživača Ferdinanda Magellana u bitki kod Mactana. Prema povijesnim zapisima Magellan je na stjenovitu… više »

MA DA?

I Ministarstvo zdravstva za zabranu petardi

objavljeno prije 2 mjeseca

Korištenje pirotehničkih sredstava, unatoč teškim ozljeđivanjima ljudi i životinja koje se nastavlja iz godine u godinu, još uvijek je dozvoljeno od 27. prosinca do 1.… više »

KANDIDATURE

Joe Biden za predsjednika SAD-a?

objavljeno prije 2 mjeseca

„U borbi smo za dušu ove nacije. Ako damo (predsjedniku SAD-a) Donaldu Trumpu osam godina u Bijeloj kući, on će zauvijek i iz temelja promijeniti karakter ove nacije. Ja ne mogu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. travnja

objavljeno prije 2 mjeseca

Na današnji se dan davne 1564. krstio jedan od najvećih dramatičara i književnih genijalaca uopće William Shakespeare. Moskva je dobila obrazovni primat u Rusiji; naime, u 16. stoljeću… više »