Svijet
VEGANI

Promocija kuharice Najguglanija jela u veganskom ruhu

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Kao i svake godine dosad, i ove godine izašla je lista najtraženijih jela na internetskim tražilicama, a čine ju: pizza, lazanje, ćufte, musaka, kruh i tortilje, kao i kava dalgona,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Prvi predsjednik SAD George Washington neko je vrijeme obavljao dvije dužnosti, predsjedničku i zapovjednika vojnih snaga novostvorene države. Na današnji dan 1783. odustao je od… više »

PANIKA?

WHO saziva sastanak o novom soju koronavirusa

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

- Ograničavanje putovanja u svrhu suzbijanja širenja virusa je mudro dok ne budemo imali više informacija. Lanci opskrbe osnovnim potrepštinama i nužna putovanja trebali… više »

PROBLEMI?

Velika Britanija u izolaciji zbog mutiranog virusa

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Europsko kopno postupno zatvara svoje granice s Velikom Britanijom. Svi prometni pravci prema Velikoj Britaniji su u velikoj mjeri zatvoreni. Budući da je Francuska zatvorila granice s… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Kako se približava Božić, ljudi kite kuće i stanove lampicama raznih boja. Prvi takav lanac lampica napravio je veliki izumitelj Thomas Alva Edison, 1882 godine, što se pokazalo jednim… više »

NAPOKON?

EMA odobrila Pfizerovo cjepivo

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Europska agencija za lijekove odobrila je danas prvo cjepivo protiv covida-19 u Europskoj uniji, koje su proizveli američka tvrtka Pfizer i njemačka BioNTech, što znači da će… više »

OPA...

5G mreža povećat će emisije CO2

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Izvješće, objavljeno u subotu, ističe da bi 5G mreže mogle biti odgovorne za otpuštanje dodatnih 3 do 7 milijardi tona CO2. Uvođenje 5G mreže kontroverzno je pitanje u… više »

TUGA...

Blagdanski apel životinjama u skloništu

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Iz udruge Prijatelji životinja već godinama upozoravaju da mnoga skloništa u Hrvatskoj nemaju transparentnost i sljedivost niti su otvorena prema građanima i volonterima, što… više »

NAJAVE

Potreba za novinarstvom koje nudi rješenja?

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Koji biste članak radije čitali: onaj koji, na temelju činjenica pokazuje kako je problem težak ili onaj koji na temelju istih činjenica nudi moguća rješenja? I u najvećoj krizi je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

U američkim novinama New York World na današnji dan 1913. godine objavljena je prva svjetska križaljka u obliku kakvom ju danas poznajemo. Autor ove prve premetalice slova koja se… više »

UPS!

Novi soj covida je izvan kontrole u Engleskoj?

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

- Nažalost, novi soj je izvan kontrole. Moramo ponovo uspostaviti kontrolu, a to je moguće jedino ograničavanjem društvenih kontakata, rekao je Matt Hancock za Sky News. -… više »

ZGODNO

Nove vrste flore pronađene ove godine

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Gastrodia agnicellus, jedna od 156 biljaka i gljivičnih vrsta koje su imenovali znanstvenici Kewskih vrtova i njihovi partneri diljem svijeta u 2020., okrunjena je kao "najružnija orhideja na… više »

PITANJE

Gdje je danas teroristička organizacija IS?

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Mala trgovina telefonskih potrepština kupuje šest tona aluminijske paste. Jedan trgovac umjetnog gnojiva koji se zanima za 78 tona dodatka hrani. Jedno poduzeće sa… više »

PITANJE

Zašto EU nije ranije odobrila cjepivo?

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Velika Britanija i Sjedinjene Države već provode masovnu vakcinaciju, nakon što su odobrile cjepivo službenog naziva BNT162b2. Za to cjepivo njemačkog Biontecha koju… više »

20. PROSINCA

Dogodilo se na današnji dan - 20. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Rusi su 1699. na današnji dan odlučili da Novu godinu više neće slaviti 1. rujna nego 1. siječnja. Novogodišnji praznici u Rusiji traju deset dana, što se poklapa… više »