Svijet
ALARMANTNO?

Čitav svijet u borbi protiv koronavirusa

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Prvo jedna donekle dobra vijest: u epicentru epidemije, kineskoj provinciji Hubei i metropoli Wuhan je prema procjeni Svjetske zdravstvene organizacije epidemija prešla… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Napoleon Bonaparte 1815. godine pobjegao je s otoka Elbe na kojem je bio zatočen manje od godinu dana. Nakon bijega Napoleon se vratio na vlast, ali je već u lipnju 1815. godine poražen u… više »

KASNO JE?

Strašni razmjeri otapanja leda na Antarktici

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Antarktika trpi klimatske promjene i led se otapa sve brže. Primjerice, 6. veljače meteorološka postaja baze Esperanza koja se nalazi na Antarktičkom poluotoku registrirala je… više »

PANIKA?!

Koronavirus pred vratima Hrvatske, u ljekarnama pomama za maskama

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

„Podići ćemo stupanj opreza, ali nema mjesta panici", kazao je na konferenciji za novinare u ponedjeljak ministar zdravstva Vili Beroš. Umirujuće riječi stručnjaka, međutim, ne… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Samuel Colt je 1836. godine patentirao svoj revolver, prvi pištolj s rotacijskim bubnjem. Godine 1901. J.P.Morgan i Elbert H. Gary osnovali su United States Steel Corporation koji je… više »

STRAŠNO!!

Klimatske promjene mogle bi do 2100. ubiti sve koraljne grebene

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Klimatske promjene mogle bi do 2100. ubiti sve koraljne grebene na Zemlji, pokazalo je američko znanstveno istraživanje. Očekuje se da će od 70 do 90 posto svih koraljnih grebena nestati… više »

INICIJATIVA

Svjetski dan kastracije za spas pasa i mačaka

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Prizori štenaca ostavljenih u kutijama pokraj skloništa, ranjene, bolesne i pothranjene životinje, mačići bez očiju ono su s čime se često susrećemo putem objava na portalima i… više »

HEH?!

Izborna kampanja u SAD-u: o dugovima se ne govori

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Donald Trump je rijetko suzdržan. Pogotovo ne kad se radi o njegovim predsjedničkim sposobnostima. Već prije stupanja na dužnost najavljivao je da će potpuno ukloniti američke dugove, ako on… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

303. godine u Istočnom Rimskom carstvu izdan je edikt kojime je započeo poslijednji veliki progon kršćana, a u kojem je sudjelovao i tadašnji car zapadnog dijela carstva,… više »

MOJA EUROPA

Kako je biti smetlište Europe?

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Riječ koju ćete ovih dana najčešće čuti u Rumunjskoj i Bugarskoj je "smeće". U siječnju je Europska komisija Bukureštu zaprijetila kaznenim postupkom zbog kršenja… više »

BRAVO

Britanija ulaže u smanjenje emisija CO2

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Velika Britanija će uložiti 90 milijuna funti u mjere smanjenja emisija ugljičnog dioksida iz kućanstava i industrije, uključujući gradnju postrojenja za dobivanje vodika, priopćila je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Gutenbergova Biblija 1455. godine postala je prva knjiga zapadne civilizacije štampana na pokretnom tiskarskom stroju. 1836. godine u San Antaniju u Teksasu počela je opsada Alama.… više »

NAPOKON

EU zabranila uvoz voća prskanog štetnim pesticidom

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Zemlje članice Europske unije dogovorile  su se zabraniti uvoz voća koje sadrži tragove klorpirifosa, pesticida za koji se smatra štetnim za ljudsko zdravlje, izvijestili su… više »

HMMM...

Tesla ruši 90 hektara šume da izgradi Gigafactory

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Američki proizvođač električnih automobila Tesla dobio je u četvrtak bitku protiv aktivista za zaštitu okoliša u Njemačkoj, ishodivši od suda zeleno svjetlo za krčenje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Galilejeva knjiga Dijalog o dvama glavnim sustavima svijeta, u kojoj su uspoređeni kopernikanski i ptolomejski sustav, objavljena je 1632. godine. 1797. godine dogodila se posljednja vojna… više »