Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 14. travnja

objavljeno prije 7 dana i 12 sati

Konfederaciji sklon glumac John Wilkes Booth, koji je ujedno bio i špijun, 1865. godine, neposredno nakon završetka Američkog građanskog rata, u kazalištu Ford… više »

AKTIVIZAM

Održan treći Marš za životinje

objavljeno prije 7 dana i 22 sata

Ove subote, 13. travnja 2019., Prijatelji životinja i Udruga Pobjede organizirali su treći, dosad najveći Marš za životinje! Transparentima sa snažnim porukama, zastavama,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. travnja

objavljeno prije 8 dana i 12 sati

Unatoč opetovanim papinskim prijetnjama ekskomunikacijom križari su 1204. godine tijekom četvrtog križarskog rata, osvojili i opljačkali Carigrad, glavni grad Bizantskog carstva. Loše… više »

STRAŠNO!!

Alpe ostaju bez ledenjaka do kraja stoljeća?

objavljeno prije 8 dana i 19 sati

Do kraja stoljeća globalno zatopljenje otopit će većinu leda koji oblikuje izgled i ekosistem današnjih Alpa, predviđaju švicarski znanstvenici.  Ako svijet i… više »

TOČNO

Uhićenje Assangea je opasan presedan

objavljeno prije 8 dana i 22 sata

Dogodilo se. Često se o tome špekuliralo. Sada su ekvadorske vlasti britanskoj policiji zaista otvorile vrata svog veleposlanstva u Londonu i Julian Assange je uhićen. To je ruganje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. travnja

objavljeno prije 9 dana i 12 sati

Američki građanski rat vodio se između sjevernih saveznih država (Unije) i južnih robovlasničkih država (Konfederacije). Odvajanje južnih država počinje nakon predsjedničkih izbora 1860.,… više »

SRAMOTA

Julien Assange je uhićen

objavljeno prije 10 dana

Julian Assange uhićen je nakon što mu je Ekvador ukinuo azil u londonskom veleposlanstvu. Tamo je proveo zadnjih sedam godina. "Assange je uhićen danas u ekvadorskoj ambasadi u… više »

EHHH...

Brexit odgođen do 31. listopada

objavljeno prije 10 dana i 4 sata

Brexit iliti izlazak Velike Britanije iz EU odgađa se do 31. listopada, odlučili su čelnici 27 zemalja članica na izvanrednom summitu. Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk poručio je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. travnja

objavljeno prije 10 dana i 12 sati

Bela IV. (1206.-1270.) hrvatsko-ugarski kralj, vladao je 1235. - 1270. godine. Mongolska plemena ujedinio je početkom 13. stoljeća Džingis kan i započeo osvajanja. Njegov nasljednik kan… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. travnja

objavljeno prije 11 dana i 12 sati

Vulkan Tambora na indonezijskom otoku Sumbawa 1815. godine ušao je u najjaču fazu erupcije koja je trajala puna tri mjeseca. U 7 sati ujutro erupcija se intenzivirala, a svjedoci su… više »

BREXIT

Gdje je taj prokleti plan?

objavljeno prije 12 dana i 4 sata

U nedjelju poslijepodne je Theresa May, nogometnim žargonom govoreći, prikupila snagu i prešla u presing na protivničkoj polovini. Na seoskom imanju Chequers, gdje je sjedište… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. travnja

objavljeno prije 12 dana i 12 sati

Najveći vojskovođa Američkog građanskog rata, južnjački general Robert E. Lee predao se 1865. godine s vojskom Sjeverne Virginije generalu Ulyssesu S. Grantu kod Appomattox Courthousea.… više »

PREOKRET?

Theresa May pred dogovorom s laburistima?

objavljeno prije 13 dana i 4 sata

Vlada britanske premijerke Therese May planira u zakon uvrstiti carinski sporazum s Europskom unijom kako bi pridobila oporbenuu Laburističku stranku da podrži sporazum o brexitu,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. travnja

objavljeno prije 13 dana i 12 sati

Na egejskom otoku Milosu (bivšem Melosu), 1820. godine otkriven je kip Venere s Milosa, starogrčko umjetničko djelo koje prikazuje Afroditu, grčku božicu ljubavi i lova, te jedan od… više »

NOSTALGIJA

Barack Obama - čežnja za liderom

objavljeno prije 14 dana i 4 sata

„On sjedi u autu i na putu je ovamo", rekao je voditelj otvarajući World Leadership Summit u Kölnu. Za ovu manifestaciju, organiziranu u kelnskoj Lanxess areni čiji je kapacitet… više »