Svijet
GROZNO

Mikroplasitka je i u zoni smrti Mt. Everesta

objavljeno prije 4 dana i 18 sati

U istraživanju, koje je 2019. godine vodilo britansko Sveučilište Plymouth, pronađeno je 12 mikroplastičnih vlakana po litri snijega s područja Everesta. Najveće količine (79… više »

WWF

Hrvatski ribari – čuvari Jadrana

objavljeno prije 4 dana i 23 sata

Na Svjetski dan ribarstva divne vijesti na domaćem terenu! Stupio je na snagu novi Pravilnik  o obavljanju ribolova u zaštićenim područjima, posebnim staništima i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. studenoga

objavljeno prije 5 dana i 7 sati

Prvo leteće prijevozno sredstvo koje je čovjek počeo uspješno primjenjivati je balon s vrućim zrakom. Upravo na današnji dan 1783. godine dvojica hrabrih Francuza,… više »

PROBLEMI?

Summit EU-a: proračun kao talac

objavljeno prije 5 dana i 23 sata

Kao da bijes zbog najavljenih ucjena EU-a od strane Varšave i Budimpešte nije dovoljno velik, sada se u igru uključio i slovenski premijer Janez Janša: europske vlade… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. studenoga

objavljeno prije 6 dana i 7 sati

Povelja o pravima, poznati Bill of Rights, jedan je od temeljnih dokumenata na kojima su se gradile Sjedinjene Američke Države. Povijesni dokument prolazio je ratifikaciju parlamenata svih… više »

GROZNO

Mreže smrti jos nisu zabranjene u Hrvatskoj

objavljeno prije 6 dana i 12 sati

Tijekom kampanje „Poštujmo naše more", koju je prije dvije godine pokrenula u suradnji s organizacijom Eurogroup for Animals, udruga Prijatelji životinja skrenula je… više »

UNICEF

Svjetski dan djece je sutra

objavljeno prije 6 dana i 19 sati

UNICEF u Hrvatskoj ove godine na Svjetski dan djece pokreće kampanju za podršku djeci s teškoćama i njihovim obiteljima pod sloganom „Pretvorimo teškoće u… više »

EU

Veto protiv Sjeverne Makedonije i Albanije

objavljeno prije 6 dana i 23 sata

Nije ovo dobar tjedan za njemačko predsjedanje Europskom unijom. U ponedjeljak su Mađarska i Poljska blokirale usvajanje proračuna Unije. A u utorak je Bugarska uložila veto protiv jednog već… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. studenoga

objavljeno prije 7 dana i 7 sati

Zagonetni Čovjek sa željeznom maskom umro je na današnji dan u Bastilli. Pravi identitet osobe koja je život provela okovana u željeznu masku nikad nije službeno utvrđen, a brojne… više »

UPS!

Grenlandski ledenjaci otapaju se sve brže?

objavljeno prije 7 dana i 17 sati

Autori studije objavljene u Nature Communicationsu koristili su se starim snimkama i mnogim drugim podatcima kako bi procijenili koliko je leda nestalo u 20. stoljeću na tim trima… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. studenoga

objavljeno prije 8 dana i 7 sati

Na današnji dan 1820. dogodilo se posljednje veliko geografsko otkriće kada je kapetan Nathaniel Palmer otkrio Antarktiku. Kao neustrašiv lovac na tuljane, Palmer je u svom… više »

UPS!

Kućni ljubimci su rizik za covid?

objavljeno prije 8 dana i 12 sati

Autori upozoravaju da vlasnici kućnih ljubimaca trebaju poduzimati ekstremne higijenske mjera jer još nije jasno jesu li se zarazili jer je ljubimac bio domaćin virusa i prenijela ga… više »

IGRE...

Blokiran EU proračun

objavljeno prije 8 dana i 17 sati

Europski zastupnik Zelenih Daniel Freund je ljut, kao i mnogi njegovi kolege, zbog ponašanja Mađarske i Poljske, koje on opisuje rečenicom: „Dajte nam novac i nemojte nas… više »

NOVOSTI

Techno je glazba, kaže sud

objavljeno prije 8 dana i 19 sati

Savezni financijski sud (BFH) složio se s tužiteljima, među kojima je bio i legendarni berlinski klub Berghain, koji su tvrdili da državi ne bi trebali plaćati standardnih 19 posto PDV-a na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. studenoga

objavljeno prije 9 dana i 7 sati

Nakon smrti kraljice Mary, na engleski se tron popela njena sestra, kraljica Elizabeta I. Dugogodišnja uspješna vladavina ušla je u povijest kao elizabetinsko razdoblje,… više »