Svijet
OFENZIVA

Povratak Rusije u Afriku

objavljeno prije 7 dana i 9 sati

Afričko putovanje ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova počelo je u ponedjeljak u Angoli. Nakon sastanka s predsjednikom Joaom Lourencom i ministrom vanjskih poslova Manuelom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. ožujka

objavljeno prije 7 dana i 17 sati

Tvrđava Klis je 1537. godine, nakon ogorčene bitke pala u ruke Turaka. Nakon pobjede Turci su Petra Kružića, uskočkog kapetana Klisa smaknuli, a samu tvrđavu pretvorili u sjedište… više »

KOMENTAR

Mužjaci žele razgovarati

objavljeno prije 8 dana i 9 sati

Pljesak se čuje sa svih strana, čak i iz Kine i Rusije: Sastanak Donalda Trumpa sa Kim Jong Unom zaista bi bio povijesni korak. Takav samit bio bi „pravo čudo", s radošću kaže… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. ožujka

objavljeno prije 8 dana i 17 sati

1702. godine Velika Britanija je dobila prve nacionalne dnevne novine, Daily Courant. Iako su bile sastavljene od svega dva stupca teksta na jednoj stranici potrajale su do 1735. godine.… više »

MA DA?

Gdje se najbrže šire lažne vijesti?

objavljeno prije 9 dana i 5 sati

Fake news iliti po naški lažne vijesti se na Twitteru šire brže i dalje nego istinite, a tu neravnotežu u većoj mjeri stvaraju ljudi nego takozvani"botovi", računalni programi… više »

PREGOVARANJE

EU i Zapadni Balkan: domaća zadaća u 14 točaka

objavljeno prije 9 dana i 9 sati

Nakon prošlotjednog  posjeta Zapadnom Balkanu predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera, u četvrtak (8.3.) održan je sastanak ministara unutarnjih poslova 28 zemalja… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. ožujka

objavljeno prije 9 dana i 17 sati

Rim je 241. godine pr.K. u bitci kod otoka Aegates porazio Kartagu čime je nakon 23 godine završen I. punski rat. Povod ratu je bila kontrola žitorodne Sicilije, a prema mirovnom… više »

Mlade nade

6 tinejdžera kandidira se za guvernera Kansasa

objavljeno prije 10 dana i 6 sati

Unatoč tome što američka država Kansas ima stroge zakone o punoljetnosti prilikom glasovanja, ne postoji zakon koji bi maloljetnim osobama branio da se kandidiraju na izborima za… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. ožujka

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

Hrvatski sabor je 1712. godine donio zaključak nazvan Hrvatska pragmatička sankcija kojom je regulirano pitanje nasljedstva hrvatskog prijestolja. Njome je efektivno osigurano prijestolje… više »

EHHH...

Teška vremena za reformu EU-a

objavljeno prije 11 dana i 9 sati

Angela Merkel sad želi "brzo početi s radom", i u europskoj politici. I doista, gotovo pola godine nakon saveznih izbora Europa je čekala na njemačku vladu koja može djelovati. Osobito je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. ožujka

objavljeno prije 11 dana i 17 sati

Članak "African Slavery in America", autora Thomasa Painea, objavljen na današnji dan 1775. godine  postao je prvi članak objavljen u SAD-u kojime se pozivalo na emancipaciju… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. ožujka

objavljeno prije 12 dana i 17 sati

Rimski car Konstantin I. proglasio je 321. godine dies Solis Invicti (sunčani-dan, nedjelju) danom odmora u carstvu. Od tada pa sve do danas nedjelja se u kršćanskoj tradiciji smatra… više »

GENIJALNO!

Finska je gotovo u potpunosti riješila problem beskućnika

objavljeno prije 13 dana i 1 sat

Beskućnika se nekako najviše sjećamo upravo za ovako hladnih i snježnih dana kakvi nas pogađaju proteklih tjedana. Unatoč mjerama koje se pokušavaju poduzeti kako bi se pomoglo… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. ožujka

objavljeno prije 13 dana i 17 sati

Posada na čelu s portugalskim istraživačem Ferdinandom Magellanom 1521. godine postaje prva europska ekspedicija koja je stigla do Guama u Marijanskim otocima. Tijekom opskrbe za nastavak… više »

KOMENTAR

Idemo dalje, ali ne kao dosad!

objavljeno prije 14 dana i 9 sati

Dakle. Na kraju je sve ipak ispalo dobro. S relativno jasnom podrškom od 66 posto, članovi Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) rekli su „Da" još… više »