Svijet
BRAVO

Suzana i Bruno napokon slobodni

objavljeno prije 5 dana i 4 sata

20-godišnja medvjedica Suzana, godinama zatočena kod obitelji Bizik u Markovcu Našičkom, konačno je sretna u svojem zauvijek domu -  DANCING BEARS PARKU Belitsa u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. prosinca

objavljeno prije 5 dana i 15 sati

Današnji dan u povijest je ušao i po jednom kuriozitetu - prvi puta u povijesti sud je presudio rastavu braka. Dogodilo se to davne 1639. godine u Bostonu. Prošlo je 136… više »

TUŽNO

Bioraznolikost Mediterana u drastičnom padu

objavljeno prije 6 dana i 2 sata

Novi izvještaj Svjetske organizacije za zaštitu prirode (WWF) pokazuje da skoro sve mediteranske zemlje nisu uspjele izvršiti svoje globalno obećanje i učinkovito… više »

OČEKIVANO

Siromašni plaćaju cijenu klimatskih promjena

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

Sve gore vrijeme i sve veći požari raselili su više od 20 milijuna ljudi iz njihovih domova tijekom zadnjeg desetljeća, pri čemu najveću cijenu plaćaju siromašne nacije,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. prosinca

objavljeno prije 6 dana i 15 sati

Nije lako biti papa, a jedan od boljih dokaza za tu tvrdnju je posao koji je na današnji dan 1804. godine morao obaviti papa Pio VII. Naime, nakon dugog opiranja, okrunio je Napoleona… više »

ŠTO RADIMO?!

Razorni domino-efekt klimatskih promjena

objavljeno prije 7 dana i 1 sat

Više od polovice kritičnih točaka koje bi mogle voditi u dugoročno nepovratne promjene na Zemlji i prijetiti civilizaciji prijeđene su, upozorili su znanstvenici. Znanstveni tim na… više »

STRAŠNO!!

Amazonski požari ubrzavaju otapanje ledenjaka na Andima

objavljeno prije 7 dana i 4 sata

Požari u amazonskim prašumama vjerojatno su ubrzali otapanje ledenjaka na Andama, potencijalno ugrožavajući opskrbu vodom za desetke milijuna ljudi, objavili su znanstvenici u… više »

POLITIKA

Javni mediji u jugoističnoj Europi izloženi političkom pritisku

objavljeno prije 7 dana i 7 sati

„Dvije trećine korisnika medija smatra da je javna radio-televizija važan sastavni dio demokracije. No istodobno skoro 65 posto njih smatra da su ovi mediji izloženi političkom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. prosinca

objavljeno prije 7 dana i 15 sati

Predsjednički izbori u SAD nekad su bili bitka više osoba, pa su tako 1824. godine na današnji dan članovi Predstavničkog doma Kongresa morali birati predsjednika između Johna… više »

KATASTROFA

Zemlja je devastirana, a pravo tek počinje...

objavljeno prije 7 dana i 22 sata

Rekordne vrućine, sve učestalije meteorološke katastrofe, otapanje ledenjaka i rast razine mora, dokazi su razornog djelovanja čovjeka na planet koji se množe, zvone na uzbunu i traže… više »

KOMENTAR

Obama i Trump – dobar i loš populist

objavljeno prije 8 dana i 7 sati

Postoji jedan opći problem u vezi s populistima: budući da oni obično ne naprave ništa bitno, kada odu s vlasti frustracija političkim sustavom i demokracijom veća je nego što… više »

Dogodilo se na današnji dan - 30. studenoga

objavljeno prije 8 dana i 15 sati

Na današnji dan 30. godina prije Krista samoubojstvo je počinila egipatska kraljica Kleopatra. Bila je grčkog podrijetla i dolazila iz dinastije Ptolomejevića, a poznata je po svojim… više »

KOMENTAR

Ambiciozni ciljevi Europske komisije

objavljeno prije 9 dana i 7 sati

Ursula von der Leyen je brojnim ustupcima svim stran(k)ama u Europskom parlamentu uspjela zadobiti povjerenje za svoju Komisiju. Ona je mnogima mnogo toga obećala i sad će se morati… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. studenoga

objavljeno prije 9 dana i 15 sati

Na današnji dan davne 1877. godine Thomas Edison demonstrirao je  prvi ručno pokretani fonograf - uređaj za snimanje i reprodukciju zvučnih zapisa. Zvuk je bio zabilježen na… više »

AKCIJA

SEA SHEPHERD ogranak započinje djelovanje u Hrvatskoj

objavljeno prije 10 dana i 2 sata

Uz Brigitte Bardot, Linda Blair, Sean Connery, Pierce Brosnan, Diane Warren, Pamela Anderson i ostala imena koja se mogu podičiti titulom Sea Shepherd global ambasadora, sada je tu… više »