Svijet
EHHH...

Pandemija i sirotinja

objavljeno prije 4 dana i 20 sati

U studiji objavljenoj u petak na mrežnim stranicama WB-a autori podsjećaju kako je već u redovitom ekonomskom izvještaju za tu regiju iz jeseni 2019. upozoreno da bi gospodarstvo moglo… više »

STRAŠNO!!

Izgubljeno oko 300 milijuna radnih mjesta

objavljeno prije 4 dana i 23 sata

Međunarodna organizacija za rad Ujedinjenih naroda (ILO) procjenjuje da će zbog pandemije koronavirusa u drugom kvartalu tekuće godine širom svijeta biti izgubljeno skoro 11 posto… više »

HMMM...

Trumpov tweet - fakenews?

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

Američki predsjednik Donald Trump optužuje društvene mreže i osobito njegov omiljeni Twetter kako "potpuno ograničavaju slobodu govora". Zato želi postaviti stroža pravila za takve… više »

ZAKONI

Brošurom do smanjenja napuštanja životinja

objavljeno prije 5 dana i 19 sati

Potaknuta svakodnevnom intenzivnom komunikacijom s gradovima i općinama oko zbrinjavanja napuštenih životinja, udruga Prijatelji životinja osmislila je i tiskala edukativnu… više »

STVARNO?

Kako virus mijenja navike

objavljeno prije 5 dana i 23 sata

Nakon 21. ožujka ove godine, dakle neposredno uoči uvođenja ograničenja kontakata u Njemačkoj, na Googleu je puno češće nego ranije pretraživan pojam „prostirka za jogu". Trgovci… više »

WTF?!

Trunp je definitivno skrenuo

objavljeno prije 6 dana i 2 sata

"Ovdje smo kako bismo branili slobodu govora od jedne od najgorih opasnosti", istaknuo je Trump u Ovalnom uredu potpisujući dokument koji će najvjerojatnije biti početak duge pravosudne… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. svibnja

objavljeno prije 6 dana i 13 sati

Turska vojska sa sultanom Mehmedom II. na ćelu 1453. godine zauzela je Konstantinopol, prijestolnicu moćnog Bizantskog carstva, čiji je zadnji car Konstantin XI. Paleolog i sam junački… više »

NE ČUDI...

Hrvatska pasivno čeka ishod pandemijske krize

objavljeno prije 6 dana i 23 sata

Dok se Europska unija posljednjih dana lomi oko zajedničkog pristupa ekonomskoj krizi koja se tek zahuktava, u Hrvatskoj gotovo i da nema spomena o tome, a kamoli neke rasprave. Njemačka i… više »

VJETAR JE KRIV

Crew Dragon kreće ipak u subotu

objavljeno prije 7 dana i 1 sat

SpaceX privatna kompanija multimilijardera Elona Muska, trebala je u srijedu navečer s Floride lansirati u orbitu dvojicu Amerikanaca, što bi bio prvi let NASA-inih astronauta s… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. svibnja

objavljeno prije 7 dana i 13 sati

Godine 585. p.n.e. kod rijeke Halys (danas Kizilirmak u Turskoj) došlo je do bitke između vojski Lidije i Medije, zadnje bitke petnaestogodišnjeg rata koji su vodili vladari… više »

WOW!

EK predlaže 1850 milijardi eura za oporavak

objavljeno prije 7 dana i 18 sati

Instrument se sastoji od 500 milijardi dolara bespovratne pomoći najteže pogođenim državama članicama i sektorima te 250 milijardi koje bi se dodjeljivale kao povoljni zajmovi. Ukupno za VFO… više »

OPA :)

Francuska se rješava engleskog

objavljeno prije 7 dana i 19 sati

Francuska je najavila popis alternativnih riječi za pojmove na engleskom jeziku, poput 'clickbait', 'podcast' i 'deepfake', a Odbor za obogaćenje francuskog jezika (CELF) objavio ga je u… više »

EHHH...

Antarktika je jedina pošteđen koronavirusa

objavljeno prije 7 dana i 20 sati

Vlasti su otkazale sav turizam, evakuirale sve osoblje koje nije nužno i zabranilo sve kontakte između međunarodnih baza. Na Antarktici svoje stanice ima 29 zemalja. "Izolirani smo usred… više »

ZANIMLJIVO

Kako se blato ponaša na Marsu

objavljeno prije 8 dana i 1 sat

Međunarodni tim znanstvenika otkrio je iznenađujuć podatak o Marsu dok je u laboratoriju proučavao blato s Crvenog planeta. Stručnjaci su željeli otkriti kako izgledaju vulkani na Marsu u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. svibnja

objavljeno prije 8 dana i 13 sati

Prvi hrvatski kralj Tomislav 927. godine nadmoćno je pobijedio bugarsku vojsku cara Simeona predvođenu knezom Alogoboturom. Bugarski car Simeon I. več je vodio dug i isrpljujuć rat s… više »