Svijet
PREDSJEDANJE

Hrvatska pred velikim vanjskopolitičkim izazovom

objavljeno prije 5 dana i 7 sati

Gordan Grlić Radman, donedavni veleposlanik Republike Hrvatske u Berlinu, u ponedjeljak se ponovno našao u njemačkoj metropoli ali u drugom svojstvu. Nakon odlaska Marije Pejčinović… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. rujna

objavljeno prije 5 dana i 15 sati

Simon Bolivar, vojskovođa i državnik, 10. rujna 1823. izabran je za predsjednika Perua. Taj borac za nezavisnost u trogodišnjem ratu za oslobođenje Južne Amerike prešao je Ande,… više »

ODLIČNO

Ekološka poljoprivreda raste u Hrvatskoj

objavljeno prije 6 dana i 2 sata

Hrvatska je u samom vrhu Europske unije po rastu ekološke poljoprivredne proizvodnje, ali i dalje zaostaje po potrošnji ekološke hrane koja je u EU-u tri puta veća nego u… više »

NOVINARSTVO

Balkan Booster III: Zajednička nam je potreba da sačuvamo prirodu!

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

Od danas će društvene mreže i stranice DW-a preplaviti sadržaji mladih novinara iz 10 različitih zemalja. Počinje treća sezona projekta Balkan Booster! U iduća četiri mjeseca 21 mladi… više »

ZEZ?

Skupa razmjena zatvorenika za Ukrajinu

objavljeno prije 6 dana i 7 sati

Razumljivo je što vlada velika euforija jer je konačno došlo do razmjene zarobljenika između Ukrajine i Rusije. Svojim obiteljima i prijateljima se vraća sedamdeset ljudi koji… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. rujna

objavljeno prije 6 dana i 15 sati

Nakon što je Škotska u 14. stoljeću izborila nezavisnost od Engleske, sukobi tih dvaju naroda trajali su stoljećima. Težak poraz Škoti su pretrpjeli 9. rujna 1513. u… više »

TOČNO

Bjeloglave supove spašava samo edukacija ljudi

objavljeno prije 7 dana i 3 sata

Edukacija građana o vrijednosti bjeloglavih supova ključna je za njihov opstanak, istaknuto je u subotu, na obilježavanju Međunarodnog dana strvinara u Centru za posjetitelje i… više »

STVARNO?

Čega se boje Nijemci?

objavljeno prije 7 dana i 7 sati

U teorijama koje odavno kolaju se navodi da su Nijemci zbog hiperinflacije iz 1923., dva svjetska rata, bijega i protjerivanja, te na kraju izgradnje Berlinskog zida, u 20. stoljeću… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. rujna

objavljeno prije 7 dana i 15 sati

Iako se smatra prvim čovjekom koji je oplovio svijet, slavni moreplovac Ferdinand Magellan ipak nije bio te sreće. Krenuvši na put 1520. oplovio je veći dio Zemlje a najveća zasluga mu… više »

NAPOKON

Zemlje Amazonije udružile se protiv uništenja prašuma

objavljeno prije 8 dana i 2 sata

Zemlje južnoameričke regije Amazonije u petak su objavile mjere zaštite najveće svjetske prašume nakon razornih šumskih požara koji su izazvali zabrinutost svijeta. Sedam… više »

DILEMA

Može li Ursula von der Leyen popraviti odnose EU i Amerike?

objavljeno prije 8 dana i 7 sati

Gordon Sondland je prije samo godinu dana bio optimist, nadao se da će se odnosi Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država poboljšati. No u tih godinu dana je optimizam splasnuo.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. rujna

objavljeno prije 8 dana i 15 sati

Majanski kalendar jedan je od najspominjanijih načina mjerenja vremena u zadnjih nekoliko godina, jer je prema dosadašnjim tumačenjima kraj tog kalendara 21.12. 2012., kada se trebalo… više »

PITANJE

Zašto Hrvatsku ne zanima Krško?

objavljeno prije 9 dana i 3 sata

Nuklearna elektrana Krško u Sloveniji mogla bi u dogledno vrijeme biti nadograđena još jednim blokom. Barem ako je suditi po nedavnoj najavi slovenskog premijera Marjana… više »

PROBLEMI?

Nova kriza talijanske vlade već na vidiku

objavljeno prije 9 dana i 7 sati

Italija ima novu vladu. Šezdeset i šestu od Drugog svjetskog rata. Nada, rizik, eksperiment ili šansa? Od svega po malo. U Europskoj uniji se probudila nada da će neki… više »

Dogodilo se na današnji dan – 6. rujna

objavljeno prije 9 dana i 15 sati

Poznati brod Mayflower isplovio je iz engleske luke na današnji dan 1620. Brod je prevozio Pilgrime, engleske separatiste, iz Engleske do mjesta Plymouth u SAD-u. Brod je inače trebao… više »