Svijet
DOBRO...

Europski zeleni plan – globalni 'zlatni standard'?

objavljeno prije 14 dana i 22 sata

Zelenim planom Europsku uniju želi se pretvoriti u moderno, resursno učinkovito i konkurentno gospodarstvo u kojem 2050. godine nema neto emisija stakleničkih plinova, u kojem… više »

BITKA

Georgia odlučuje o budućnosti SAD-a

objavljeno prije 15 dana i 4 sata

Netaknuta izbornom bitkom koja već tjednima bjesni u američkoj državi Georgiji, na spomen-području u čast Martina Luthera Kinga u Atlanti treperi vječna vatra. Ona podsjeća na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. siječnja

objavljeno prije 15 dana i 17 sati

Iako je i ova zima već pokazala svoje zube, spuštajući temperature do -27 u Švicarskoj i -36 u Rumunjskoj, 1709. godina ostala je zapamćena po nevjerojatnom valu hladnoće koji… više »

NAPOKON

Julian Assange neće biti izručen SAD

objavljeno prije 16 dana i 2 sata

Osnivač Wikileaksa Julian Assange neće biti izručen Sjedinjenim Američkim Državama, presudio je sud u Londonu. Sutkinja je blokirala zahtjev zbog zabrinutosti zbog Assangeova… više »

MOJA EUROPA

Mobilnost svijeta

objavljeno prije 16 dana i 9 sati

Večer je, sredina studenoga. Nalazim se u jednom od malobrojnih otvorenih barova u jednom gradu na obali u portugalskoj pokrajini Algarve - naravno, na otvorenome i držeći distancu. Pored mog… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. siječnja

objavljeno prije 16 dana i 17 sati

Veličanstvena palača u londonskom Whitehallu, koja je od 1530. bila sjedište engleskih monarha, izgorjela je do temelja na današnji dan 1698. godine. Vatre je ostala… više »

SUĐENJE

Suđenje Assangeu: test za slobodu medija

objavljeno prije 16 dana i 22 sata

Samica u londonskom zatvoru maksimalne sigurnosti u Belmarshu - specijalni predstavnik UN-a za borbu protiv mučenja Nils Melzer čak govori o totalnoj izolaciji jer se zatvoreniku… više »

EU?

Škotska se želi vratiti u EU kao neovisna nacija

objavljeno prije 17 dana i 1 sat

"Sada prolazimo kroz tvrdi brexit protiv naše volje, u najgorem mogućem trenutku, usred pandemije i gospodarske recesije", komentirala je Sturgeon na internetskoj stranici svoje… više »

EHHH...

Kako „kultura poništavanja“ uništava diskusiju

objavljeno prije 17 dana i 9 sati

Zamislite da ste na kućnoj zabavi kod prijatelja i netko kaže nešto što Vam se nikako ne sviđa. Hoćete li ostatak večeri provesti podalje od te osobe? Da li ćete je odvesti na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. siječnja

objavljeno prije 17 dana i 17 sati

Leonardo da Vinci bio je talijanski slikar, arhitekt, izumitelj, glazbenik, kipar, mislilac, matematičar i inženjer. Kao znanstvenik Leonardo se uzdizao iznad svih svojih suvremenika. Njegove… više »

NAPOKON

Od danas su petarde zabranjene!

objavljeno prije 18 dana i 7 sati

Iz udruge Prijatelji životinja mole građane koji posjeduju petarde i redenike da ih predaju MUP-u ili vrate u trgovine gdje su ih kupili s obzirom na to da je 2. siječnja 2021. stupila… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. siječnja

objavljeno prije 18 dana i 17 sati

Drugi dan nove godine 1492. godine najveće veselje bilo je u Španjolskoj, gdje su kralj Ferdinand II i kraljica Isabella postali suvereni na cjelokupnom teritoriju, preuzevši… više »

PITANJE

I što sad, Ameriko?

objavljeno prije 19 dana i 1 sat

Zaštitne barijere podjele vlasti su na kraju odoljele njegovim luđačkim napadima. Zapomaganja i tužbe mu nisu pomogli - pa ni suci najvišeg suda koje je sam izabrao. Donald… više »

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Informacije o životinjama nakon potresa

objavljeno prije 19 dana i 9 sati

Mnogi požrtvovni pojedinci, udruge, skloništa, veterinari i vatrogasci upravo su na terenu u područjima pogođenima potresom nastojeći pomoći ne samo ljudima nego i životinjama. U… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. siječnja

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

Dolazak Nove Godine obično označava i nove početke, no, na samom startu 404. godine došlo je do završetka službenih gladijatorskih igara u Rimskom carstvu. Mnogo kasnije,… više »