Svijet
EHHH...

Konačna bilanca sastanka G7

objavljeno prije 20 dana i 18 sati

Još u nedjelju se činilo da bi ovaj G7 samit mogao utonuti u oblak loše volje, neslaganja i loše komunikacije. Međutim, na dan njegovog završetka je američki… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. kolovoza

objavljeno prije 21 dan i 2 sata

Nakon što je patentiran fotoaparat, prirodne pojave postale su jedna od omiljenih tema prvih kroničara svog doba na olovnim pločama. Vesterni su opjevali likove koji obavijeni dimom… više »

Globalno zatopljenje
UPOZORENJE!

Stotine milijuna ljudi bježat će s obala

objavljeno prije 21 dan i 15 sati

Po predviđanju UN-ove međunarodne organizacije za migracije, zbog posljedica suša, poplava, požara i gladi povezanih s klimatskim promjenama do 2050. godine će između 25 milijuna i… više »

KOMENTAR

Macron - novi vođa Europe

objavljeno prije 21 dan i 19 sati

Francuski je predsjednik investirao izuzetno puno političkog kapitala i odradio je veliki posao uoči susreta G7 na vrhu, kako samit ne bi završio kao potpuni debakl. Pozvao je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. kolovoza

objavljeno prije 22 dana i 2 sata

Francuska revolucija počela je u krvi, kotrljale su se glave, revolucija je jela svoju djecu, no pad Bastille je svejedno jedno od općih mjesta u povijesti čovječanstva. Na današnji… više »

STRAŠNO!!

Što sve ugrožava i uništava požar u Amazonskoj prašumi?

objavljeno prije 22 dana i 19 sati

Oborine Amazonska prašuma proizvodi goleme količine vode, ne samo za Brazil, već za čitavu Južnu Ameriku. Takozvane "leteće rijeke" transportiraju vlažnost u velike dijelove Brazila.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. kolovoza

objavljeno prije 23 dana i 2 sata

Rimsko se Carstvo prostiralo duž obala Mediterana, kao najmoćnija sila tadašnjeg zapadnog svijeta. No, jednom od careva ni to nije bilo dovoljno, pa je krenuo u pokoravanje kontinenta.… više »

EH, DA...

Amazoni ne pomažu ljutiti tvitovi

objavljeno prije 23 dana i 14 sati

Amazona - pluća svijeta koja proizvode petinu kisika na našem planetu. Ta pluća gore u razmjerima kakvi nisu viđeni godinama. Brazilski predsjednik je u centru međunarodne… više »

SUMMIT

G7 u Biarritzu: susret na vrhu neizvjesnosti

objavljeno prije 23 dana i 19 sati

Francuski predsjednik Emmanuel Macron će na sastanak na vrhu skupine zemalja G7 kojeg je sazvao u ljetovalištu Biarritz u svakom slučaju stići svjež i odmoren: tek je ovog tjedna… više »

STVARNO?

Ekološki letovi - utopija ili realni cilj?

objavljeno prije 24 dana i 9 sati

Budućnost civilnog zrakoplovstva je prozirna i djeluje poput gela. Zove se „E-crude" i u budućnosti bi on trebao zamijeniti sirovu naftu. Tvrtka Sunfire iz Dresdena je svoj proizvod… više »

MATEMATIKA

Trumpova hladna računica

objavljeno prije 24 dana i 14 sati

Poznato je da američki predsjednik Donald Trump baš nije zagrijan za teoriju o klimatskim promjenama koje je prouzročio čovjek. Ali kada je u pitanju Grenland, otapanje… više »

ON IDE DALJE...

Trump pooštrava useljeničku politiku

objavljeno prije 24 dana i 19 sati

U Bijeloj kući ne prolazi ni jedan tjedan bez novih zakona o migrantima. Prije nekoliko dana američka vlada najavila je da će uvesti stroža pravila za podnositelje zahtjeva za Zelenu kartu, a… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. kolovoza

objavljeno prije 25 dana i 2 sata

Na današnji dan početkom naše ere, preciznije 79. godine dogodila se jedna od najstrašnijih prirodnih katastrofa u povijesti, ako gledamo u razmjerima svijeta poznatog u… više »

TRAGEDIJA

Amazona u plamenu

objavljeno prije 25 dana i 15 sati

Amazonija gori, pluća svijeta su na udaru beskrupuloznih mešetara, a svjetski čelnici se - češljaju, baš kao baba iz narodne izreke... Brazilska svemirska agencija… više »

KOMENTAR

Merkel dala Johnsonu rok od 30 dana za „novi Brexit"

objavljeno prije 25 dana i 19 sati

„Dođe kockar kćerki pastora i..." Tako bi mogao početi i nekakav vic u kojem je odmah jasno tko je tko i što zastupa. Tako se može opisati i dolazak britanskog… više »