Svijet
BRAVO

P&G Fabric Care brendovi smanjuju udio plastike za trećinu u pet godina

objavljeno prije 25 dana i 14 sati

Na današnjoj konferenciji o održivim robnim markama, Virginie Helias, direktorica Odjela za održivost u kompaniji P&G, objavila je da Ariel, Lenor i drugi P&G Fabric Care… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. travnja

objavljeno prije 26 dana i 6 sati

Nakon desetogodišnjeg rata i opsade naizgled neosvojivog grada Grci su, prema legendi, 1184. godine pr.n.e. uz pomoć lukavstva ušli u Troju. U vrijeme Trojanskog rata živjela je… više »

EKOLOŠKI

Zabranimo lagane plastične vrećice!

objavljeno prije 26 dana i 18 sati

Udruga Prijatelji životinja već više od desetljeća poziva na zabranu prodaje jednokratnih plastičnih vrećica. Povodom Dana planeta Zemlje, iz Udruge su uputili dopis Ministarstvu… više »

KOMENTAR

Ukrajina je izabrala novi početak s komičarem

objavljeno prije 26 dana i 22 sata

Na pozornici komičar ima lak posao: kao šarmer i provokator lako pridobiva ljude za sebe. Njegovo najvažnije obećanje publici: dobra zabava. Uspjeh mu je zajamčen, predizborno obećanje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. travnja

objavljeno prije 27 dana i 6 sati

Jurjevski noćni ustanak (estonski - Jüriöö ülestous), pobuna estonskih seljaka protiv tuđinske vlasti feudalnih gospodara, izbio je 1343. godine. Estoniju su početkom 13.… više »

EKOLOŠKI

Kako izgledaju zabave i svakodnevica bez plastičnih slamki?

objavljeno prije 27 dana i 18 sati

Europska unija postigla je dogovor o zabrani korištenja plastike za jednokratnu upotrebu, a sudbina zabrane dostigla je i popularne jednokratne plastične slamke bez kojih je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. travnja

objavljeno prije 28 dana i 6 sati

Portugalski moreplovac Pedro Álvares Cabral 1500. godine postao je prvi Europljanin koji je stigao do obala Brazila, te se smatra otkrivačem tog dijela južnoameričkog teritorija.… više »

EHHH...

Budi muško na Balkanu

objavljeno prije 28 dana i 16 sati

Zašto su utrošeni milijuni eura kako bi se mladima kazalo da nije "normalno" udariti djevojku, nekoga psihički maltretirati, ponižavati i izrugivati se LGBT osobama, probleme… više »

SOLIDARNOST

Podrška srcu Europe

objavljeno prije 28 dana i 18 sati

Refleks je razumljiv. Kada se u svega nekoliko dana doniraju stotine milijuna eura za ponovnu izgradnju jednog zdanja, dopušteno je postaviti pitanje: Zašto je tako brzo toliko… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. travnja

objavljeno prije 29 dana i 6 sati

Prema antičkoj legendi, Romul, sin Reje Silvije i boga Marsa, 753. godine pr.K. osnovao je grad Rim. Prema legendi, svrgnuvši s prijestolja brata Numitora, Amulije je postao kralj… više »

STRAŠNO!!

Pas s lanca koji je napao mladića ne zaslužuje smrt

objavljeno prije 29 dana i 16 sati

Javnost je zadovoljna odlukom veterinarske inspekcije da se psu Ottu, koji je nedavno napao petero ljudi na Ksaveru, prije konačne odluke o usmrćivanju omogući u zagrebačkom skloništu… više »

COLUMBINE

Dan koji je sve promijenio

objavljeno prije 29 dana i 18 sati

Bio je to "dan koji nas je sve promijenio", rekao je na desetoj godišnjici obilježavanja masakra u srednjoj školi Culumbine u američkoj državi Colorado tadašnji američki… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. travnja

objavljeno prije 1 mjesec

1775. godine započela je opsada grada Bostona, početna faza Američkog rata za nezavisnost. Milicije New Englanda tom su prilikom u gradu okružile i zadržale britansku vojsku punih 11 mjeseci… više »

EKOLOŠKI

Uoči Dana planeta Zemlje: Imamo jedan planet, sačuvajmo ga

objavljeno prije 1 mjesec

Dan planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja, podsjetnik je o važnosti očuvanja našeg zajedničkog doma. WWF Adria poziva građanke i građane da se na ovogodišnji Dan… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

U Zagrebu je 19. travnja 1273. održan prvi poznati sabor, sa sačuvanim zapisnikom i zaključcima. Tada je utvrđen i naziv sabora: Opći sabor čitave kraljevine Slavonije (Congregatio Regni… više »