Svijet
ANALIZA

Zašto je Irak važan za SAD?

objavljeno prije 18 dana i 15 sati

U pitanju je jedna od najvažnijih vanjskopolitičkih odluka novije američke povijesti: trebaju li se američki vojnici povući iz Iraka? Nakon što je američka vojska dronom ubila… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. siječnja

objavljeno prije 18 dana i 23 sata

Rubrika ovog tipa uvijek donosi neka zbivanja od svjetskog značaja, ali i neki naizgled manje važni događaji također su zanimljivi. Tako je na današnji dan zapanjeni Kristofor Kolumbo… više »

WOW!

Prvi puta operirana mrena - gorili

objavljeno prije 19 dana i 7 sati

Tim liječnika i veterinara u zoološkom vrtu u San Diegu uspješno je operirao očnu mrenu zapadnoj nizinskoj gorili, objavio je u utorak BBC. Zahvat je izveo očni kirurg koji je… više »

ESKALACIJA

Iran raketirao dvije američke baze u Iraku

objavljeno prije 19 dana i 15 sati

Najmanje 13 raketa pogodilo je zračnu bazu al-Asad u Iraku u kojoj su smještene američke vojne snage. Islamska revolucionarna garda preuzela je odgovornost za raketiranje i tako, kaže,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. siječnja

objavljeno prije 19 dana i 23 sata

Poslovanje preko oceana počelo je još davno, no prva službeno utemeljena tvrtka u Americi bila je New York Fishing Co, upisana u registar na današnji dana 1675. godine.… više »

I OPET

Europljani u Trumpovoj zamci

objavljeno prije 20 dana i 9 sati

Bio je to dramatičan početak jedne godine koja prijeti da postane politički tobogan smrti. Europljani, u ovim blagdanskim danima prestrašeni viješću o neočekivanom ubojstvu… više »

BRAVO

Kaufland ukinuo plastične vrećice

objavljeno prije 20 dana i 13 sati

S novom godinom, trgovački lanac Kaufland u svim svojim trgovinama ukinuo je prodaju laganih plastičnih vrećica. Podsjetimo, prema Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika o ambalaži i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. siječnja

objavljeno prije 20 dana i 23 sata

Ponekad se zapanjimo kada čujemo za što su sve bili sposobni ljudi u prilično dalekoj prošlosti, a jedan od takvih podviga je i otkriće prva tri Jupiterova satelita, Io, Europe… više »

ZANIMLJIVO :)

Daju mlijeko i meso, a koštaju i do 10.000 eura

objavljeno prije 21 dan i 7 sati

U širokom, bijelom tradicionalnom odijelu Habiboullah Dlimi sjedi u pijesku i moli se. Pustinja pred vratima Dakhle u Zapadnoj Sahari je njegov teren. "Ja poznajem pustinju i pustinja… više »

Dogodilo se na današnji dan – 6. siječnja

objavljeno prije 21 dan i 23 sata

Vinodolski zakonik je najstariji cjelovito sačuvani spomenik običajnog prava na hrvatskom jeziku, a u slavenskom svijetu od njega je starija samo Ruska pravda. Izvornik ovog spisa napisan je… više »

ZGODNO

Globalna nagrada za doprinos ekologiji

objavljeno prije 22 dana i 7 sati

Vojvoda William (37) i vojvotkinja od Cambridgea Kate (37) objavili su da su utemeljili globalnu nagradu za doprinos ekologiji te su najavili 'desetljeće akcije čiji… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. siječnja

objavljeno prije 22 dana i 23 sata

Iako je i ova zima već pokazala svoje zube, spuštajući temperature do -27 u Švicarskoj i -36 u Rumunjskoj, 1709. godina ostala je zapamćena po nevjerojatnom valu hladnoće koji… više »

COOL

Etičko veganstvo postalo uvjerenje zaštićeno britanskim zakonom

objavljeno prije 23 dana i 9 sati

Opredjeljenje za veganstvo iz etičkih razloga je "filozofsko uvjerenje" kojem pripada zakonska zaštita, presudio je u petak britanski sud. Vegani izbjegavaju jesti ribu, meso i… više »

TRUMPIZMI

Ubojstvo iranskoga generala – praktički objava rata

objavljeno prije 23 dana i 15 sati

Iranski duhovni vođa ajatolah Ali Hamnei najavljuje osvetu zbog smrtonosnog američkog raketnog napada na iranskoga generala Kasima Sulejmanija. U poruci na Twitteru Hamnei je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. siječnja

objavljeno prije 23 dana i 23 sata

Veličanstvena palača u londonskom Whitehallu, koja je od 1530. bila sjedište engleskih monarha, izgorjela je do temelja na današnji dan 1698. godine. Vatre je ostala… više »