Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 17. travnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Geoffrey Chaucer 1397. godine po prvi je put na dvoru engleskog kralja Richarda II. ispričao priče iz Canterburya. Pjesnik, filozof, dvorjanik i diplomat, Chaucer je najpoznatiji upravo po… više »

STRAŠNO!!

Plastika se nemilosrdno širi

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Čestice plastike zrakom mogu putovati i do stotinu kilometara od njihova izvora, ustanovili su znanstvenici pošto su ih otkrili na najvišim planinskim vrhovima, poput francuskih… više »

MIGRACIJE

Kakva je situacija na Balkanskoj ruti?

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Početkom travnja grčka policija je u blizini Soluna upotrijebila suzavac kako bi spriječila migrante da stignu do granice sa Sjevernom Makedonijom. Cilj migranata: srednja i zapadna Europa.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. travnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Masada, Hebrejska riječ za tvrđavu, strateška utvrda u današnjem istočnom Izraelu koja dominira ravnicom kraj Mrtvog mora, 73. godine pala je u rimske ruke nakon nekoliko… više »

KOMENTAR

Licemjerje aktivizma za „zaštitu“ klime

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Zapravo Njemačka nikad nije bila predvodnica u zaštiti klime, kao što se uvijek ponavlja. A niti Angela Merkel nikad nije bila „klima-kancelarka". Vjerojatno slučajno je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. travnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

U bitci kod Formignya Francuzi su pod vodstvom Karla VII. 1450. godine nanijeli težak poraz Englezima u jednoj od poslijednjih velikih bitaka Stogodišnjeg rata. Francuzi su s oko 4.500… više »

LUKAVO?

Opasne infiltracije Kine

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Nema par dana kako su Europska unija i Kina na samo sedam stranica zapečatile svoju ekonomsku suradnju. Ona bi trebala biti proširena i be bi smjelo biti diskriminacije. Kina se želi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. travnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Konfederaciji sklon glumac John Wilkes Booth, koji je ujedno bio i špijun, 1865. godine, neposredno nakon završetka Američkog građanskog rata, u kazalištu Ford… više »

AKTIVIZAM

Održan treći Marš za životinje

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Ove subote, 13. travnja 2019., Prijatelji životinja i Udruga Pobjede organizirali su treći, dosad najveći Marš za životinje! Transparentima sa snažnim porukama, zastavama,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. travnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Unatoč opetovanim papinskim prijetnjama ekskomunikacijom križari su 1204. godine tijekom četvrtog križarskog rata, osvojili i opljačkali Carigrad, glavni grad Bizantskog carstva. Loše… više »

STRAŠNO!!

Alpe ostaju bez ledenjaka do kraja stoljeća?

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Do kraja stoljeća globalno zatopljenje otopit će većinu leda koji oblikuje izgled i ekosistem današnjih Alpa, predviđaju švicarski znanstvenici.  Ako svijet i… više »

TOČNO

Uhićenje Assangea je opasan presedan

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Dogodilo se. Često se o tome špekuliralo. Sada su ekvadorske vlasti britanskoj policiji zaista otvorile vrata svog veleposlanstva u Londonu i Julian Assange je uhićen. To je ruganje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. travnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Američki građanski rat vodio se između sjevernih saveznih država (Unije) i južnih robovlasničkih država (Konfederacije). Odvajanje južnih država počinje nakon predsjedničkih izbora 1860.,… više »

SRAMOTA

Julien Assange je uhićen

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Julian Assange uhićen je nakon što mu je Ekvador ukinuo azil u londonskom veleposlanstvu. Tamo je proveo zadnjih sedam godina. "Assange je uhićen danas u ekvadorskoj ambasadi u… više »

EHHH...

Brexit odgođen do 31. listopada

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Brexit iliti izlazak Velike Britanije iz EU odgađa se do 31. listopada, odlučili su čelnici 27 zemalja članica na izvanrednom summitu. Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk poručio je… više »