Svijet
STRAŠNO!!

Veliki koraljni greben ugrozile poplave

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Veliki koraljni greben ponovno je u opasnosti - zagađena voda i mulj proširili su se, nakon razornih poplava u sjeveroistočnoj Australiji, na neke njegove dijelove, izažući to ugroženo… više »

ANALIZA

Merkel žestoko kritizira SAD - i obratno

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

"Multilateralizam je bolji, nego da se svatko probija sam za sebe" - tim zaključkom je njemačka kancelarka Angela Merkel okončala svoj govor na Minhenskoj konferenciji o sigurnosti (MSC). I… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Godine 1600. talijanski filozof Giordano Bruno spaljen je na rimskom Campo de' Fioriju zbog optužbi za herezu. Prvi brod prošao je kroz 193 kilometra dug Sueski kanal 1867. godine iako… više »

UPOZORENJE

Kukci diljem svijeta ugibaju alarmantnom brzinom

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Gotovo polovina svih vrsta kukaca, ključnih jednako za ekosustave kao i za gospodarstvo, u cijelome svijetu nestaje i ugiba alarmantnom brzinom, rezultati su studije koja upozorava na… više »

KOMENTAR

Nagrada za mir umjesto svađe oko imena

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Već dugo s Balkana nisu stizale nikakve pozitivne poruke a posebno ne s područja koji se nekad zvao Jugoslavija. Čini se kao da su stari i nikad do kraja riješeni problemi između… više »

NOVO DOBA

Balkan rock - muzika s druge strane

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Vrhunac večeri za osamnaestogodišnju Lauru je negdje oko dva, tri sata, kada iz moćnih zvučnika u zagrebačkom klubu Močvara odjeknu uvodni taktovi kultne pjesme Bijelog dugmeta… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Na današnji se dan 1659. pojavio prvi ček ikad. Vrijednost mu je bila 400 funti. Danas je izložen u Westminster Abbeyu. Počekom 20. stoljeća Zagreb je zatrpao snijeg - u Maksimiru je… više »

HMMM...

Trump proglašava izvanredno stanje da bi - izgradio zid?!

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Donald Trump će potpisati zakon o sigurnosti granice kako bi izbjegao još jednu blokadu rada vlade, ali će i proglasiti izvanredno stanje kako bi pokušao dobiti sredstva za… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

U Zagrebu je 1573. godine pogubljen Matija Gubec. Vođa brutalno ugušene seljačke bune mučen je i pogubljen na Markovom trgu, a legenda kaže kako se među podnim pločama trga još… više »

SAVJETI

Kako reći „volim te” na veganski način

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Vaš partner ili partnerica puni su ljubavi za baš sva živa bića na ovome planetu, a ne samo za vas, pa su odlučili živjeti veganskim načinom života? Želite za ovo Valentinovo… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Kapetan James Cook, britanski moreplovac, kartograf i istraživač, smrtno je stradao u sukobu s domorocima na otoku Hawaii tijekom svoje treće ekspedicije na Pacifik 1779. godine. Britanska… više »

AKCIJA

U Europskom parlamentu predstavljen dokument “Zajednička politika hrane za Europu”

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

U Europskom parlamentu prošli tjedan predstavljen je nacrt reforme europskih prehrambenih sustava "Zajednička politika hrane za Europu", kojim se prikazuje vizija zajedničke politike… više »

NEUGODNO

Tajani i Salvini otvorili stare rane

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Skandalozno svojatanje Istre i Dalmacije od strane predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve fojbi u nedjelju u Bazovici kod Trsta odjeknulo… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. veljače

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Toskanski fizičar, matematičar, filozof i astronom, Galileo Galilei, jedna od najbitnijih osoba u 'znanstvenoj revoluciji', otac moderne astronomije, došao je 1633. u Rim kako bi mu se… više »

ANALIZA

Afrički san o gospodarskoj uniji

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Afrička unija još od 2012. sanja o „najvećoj zoni slobodne trgovine na čitavom svijetu" koji bi trebao obuhvaćati čitav „Crni kontinent". Doduše, taj superlativ bi… više »