Svijet
EU

Ursula von der Leyen – krizna predsjednica

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Ona je bila neželjena predsjednica. Kršćanski demokrati u Europskom parlamentu su favorizirali svog nositelja liste Manfreda Webera, s kojim su i krenuli na izbore za novi saziv… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Enciklopedija Britanika (engl. Encyclopædia Britannica) je sveobuhvatna enciklopedija nastala na engleskom jeziku. Vlasnik enciklopedije je „Korporacija Britanika". Prvo izdanje… više »

ČEKALI SU...

Facebook napokon blokira fake news o covidu

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Radi se o proširenju postojećih tvrtkinih pravila protiv dezinformiranja o pandemiji. Facebook se na taj potez odlučio nakon vijesti da će diljem svijeta uskoro početi cijepljenje… više »

LOŠE...

Proizvodnja fosilnih goriva premašuje klimatske ciljeve

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Svijet planira proizvesti dvostruko više ugljena, nafte i plina do 2030. nego što bi bilo primjereno ciljevima ograničavanja globalnog zagrijavanja, objavili su UN i… više »

SPREMNI?

Medicinske zalihe protiv budućih pandemija

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Ne bi se smjelo ponovo dospjeti u tešku situaciju sa zaštitnom opremom, smatra savezni ministar zdravstva Jens Spahn (CDU). Proljetos kad je postalo jasno da se Njemačka mora… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Gotovo da i nema američkog filma u kojem se ne spominje neko bratstvo ili sestrinstvo s fakulteta. Prva takva organizacija osnovana je na današnji dan 1776. godine na College of… više »

Veliki koraljni greben
LOŠE JE...

Klimatske promjene prijete i zaštićenim prirodnim lokalitetima

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Međunarodno udruženje za zaštitu prirode (IUCN) u novom je izvješću otkrilo da promjene zbog klimatskih promjena ugrožavaju trećinu lokaliteta od 252 s UNESCO-va popisa… više »

VRUĆEEE

WMO već sad zna kako će biti...

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Privremeni izvještaj o globalnoj klimi Svjetske meteorološke organizacije (WMO) već na temelju podataka od siječnja do listopada ove godine, dokazuje da se i 2020. uklapa u sve… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Prvi Thanksgiving u SAD dogodio se zapravo na današnji dan 1619. godine kada se 38 kolonista iz britanske župe Berkeley iskrcalo na obalu Virginije i zahvalilo Bogu na sigurnom… više »

SJAJNO!

Pčele u zimskom klupku

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Tehnički muzej Nikola Tesla obilježiti će prigodnim online predavanjem 7. prosinca, Dan svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Kako pčele zimuju, kako… više »

ZAPAMTITE!

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom UNICEF podsjeća na potrebe najmlađe djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji te poziva građane i tvrtke da podrže programe koji se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Današnji dan u povijest je ušao i po jednom kuriozitetu - prvi puta u povijesti sud je presudio rastavu braka. Dogodilo se to davne 1639. godine u Bostonu. Prošlo je 136… više »

PETICIJE

Predana peticija protiv plastičnih vrećica sa 65.000 potpisa

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Aktivisti Greenpeacea danas su ispred zgrade Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja na Radničkoj cesti 80, pomoćnici ministra Ćorića Anamariji Matak simbolično predali peticiju za… više »

ODLIČNO

Green Sail pokrenuo internetske tečajeve

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Green Sail, neprofitna organizacija koja je usmjerena na održivi razvoj turizma, upravo pokrenula svoj prvi, internetski obrazovni tečaj. Tečaj pod nazivom Introduction to Marine… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Nije lako biti papa, a jedan od boljih dokaza za tu tvrdnju je posao koji je na današnji dan 1804. godine morao obaviti papa Pio VII. Naime, nakon dugog opiranja, okrunio je Napoleona… više »