Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 3. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Carska i kraljevska dvojna monarhija Austro-Ugarska (1867. - 1918.) bila je višenacionalna država u Srednjoj Europi s vladarima iz kuće Habsburg. U njoj su živjeli Nijemci, Talijani,… više »

BRAVO

Palau zabranjuje kreme za sunčanje da zaštiti koraljne grebene

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Palau, otočna državica sa samo 21 tisuću stanovnika u Tihom oceanu između Australije i Japana prva je zemlja na svijetu koja je zabranila kreme za sunčanje zbog njihova toksičnog… više »

WWF

Više od 100.000 stanovnika Europe protiv izmjene propisa koji štiti europske vode

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Više od 100.000 potpisa građana Europske unije za očuvanje aktualnog propisa koji štiti europske vodne resurse znak je da Europska komisija treba odustati od revizije tog… više »

IZBORI

Retorika nasilja i izbori za Kongres

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Otpor posjetu američkog predsjednika i „prve dame" Melanije Pittsburghu je bio golem. Preko 30.000 pripadnika židovske zajednice potpisalo je otvoreno pismo u kojem se Donalda… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Navijačice ili ''cheerleadersice'' privlače pozornost na svakom sportskom događaju. Navijanje kao posebna disciplina definira se kao sport u kojem se koriste elementi plesa, navijanja i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Prije 18. stoljeća, Lisabon je pogodilo nekoliko većih potresa. S procijenjenim stanovništvom od 200 000 do 275 000, Lisabon je 1755. bio jedan od najvećih gradova Europe. Između… više »

BRAVO

Green Sail - akcija čišćenja podmorja

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Green Sail, ekološka udruga koja svojim djelovanjem potiče pozitivna rješenja unutar nautičkog sektora s ciljem zaštite mora i morskog okoliša dana 28.10.2018.… više »

EHHH...

Pew Research Center: Europa je ideološki podijeljena

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Zid koji je do 1989. dijelio Europu je fizički odavno pao. No, u kulturološkom smislu je i dalje tu, barem neki njegovi dijelovi o kojima se govori u studiji američkog Pew Research… više »

Dogodilo se na današnji dan - 31. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Reformacija je vjerski i društveni pokret koji je nastao u Europi tijekom 16. stoljeća. Bio je to pokušaj unošenja duhovnih i strukturalnih promjena u Crkvu što je… više »

naspavana djeca bolje paze na nastavi
UNICEF

Život u bogatijoj državi ne jamči jednakost u obrazovanju

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Danas objavljeno izvješće Report Card 15 UNICEF-ova istraživačkog centra Innocenti pokazalo je da život u bogatijoj državi ne jamči jednak pristup kvalitetnom obrazovanju, ali i da… više »

GROZNO

Čovječanstvo je potamanilo 60% vrsta na Zemlji?

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Čovječanstvo i način na koji se hranimo, grijemo i financiramo naše društvo i gospodarstvo potiskuje prirodu i usluge o kojima ovisimo i koje nas održavaju - do samoga ruba,… više »

KOMENTAR

Merkel konačno pokazuje liderske kvalitete

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Godinu dana je Velika koalicija, koju čine CDU/CSU i SPD, na vlasti. I godinu dana Njemačka nema vodstvo, već je paralizirana vladom koja se u prvenstveno bavi sama sobom. Unutarnji sporovi… više »

Dogodilo se na današnji dan – 30. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Križarski ratovi bili su vojni pohodi zapadnoeuropskih velikaša i vladara od 11. do 13. stoljeća kojima je bio cilj "osloboditi" Jeruzalem i Svetu zemlju od Islama. Ratovi su počeli u… više »

KOMENTAR

Njemačka se i dalje bavi sama sobom

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Tijekom posljednjeg vikenda, kada je čitav svijet tugovao zbog ubojstva 11 Židova u Pittsburghu, u Njemačkoj je desno-nacionala Alternativa za Njemačku (AfD) ušla u posljednji… više »

Dogodilo se na današnji dan – 29. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Babilon je bio antički grad na rijeci Eufrat u Mezopotamiji, današnjem Iraku. Grad se prvi put spominje u 24. stoljeću prije Krista, a bio je prilično nevažan sve dok nije postao… više »