Svijet
STVARNO?

Udruge na udaru veterinarske inspekcije

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Udruge za zaštitu životinja koje volonterski brinu o napuštenim, ranjenim životinjama ovih su se dana našle na udaru veterinarske inspekcije koja ih prekršajno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Pape kroz povijest nisu uvijek opravdavali svoje mjesto među vjernicima, no nepogrešivost pape uvedena je tek na Prvom vatikanskom koncilu na današnji dan 1868. godine. Koncil… više »

PROMJENE

Porezi na potrošnju energije trebaju se mijenjati

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Njemačka bi trebala sveobuhvatno izmijeniti poreze na potrošnju energije, preporučuju savjetnici ministru gospodarstva Peteru Altmaieru, u jeku javne rasprave o naplati ugljičnih… više »

KOMENTAR

Palikuća iz Bijele kuće

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Kod 45. predsjednika SAD-a smo se već navikli na neke stvari. No ono što je Donald Trump u nedjelju utipkao u svoj iPhone bilo je neuobičajeno i za političara kome su vrijeđanja i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Sudionici Četvrtog križarskog rata 1203. godine započeli su s opsadom Carigrada. Nakon neuspješnog Trećeg križarskog rata i raspada kršćanske vladavine na području Svete zemlje… više »

ZNATE LI?

Što radi Europska komisija?

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Političke rovovske borbe oko raspodjele vodećih pozicija u Europskoj uniji vode se već tjednima. Otkako su šefovi država i vlada nominirali njemačku ministrica obrane Ursulu von… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Islamski prorok Muhamed je 622. godine sa svojim sljedbenicima, uslijed progona i pritisaka koje su nad njima vršili mekanski idolopoklonici, krenuo na hidžru (preseljenje) iz Meke u… više »

STRAŠNO!!

Mi smo na moru, a one umiru u vlastitom izmetu boreći se za zrak

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Izlučivanje sline, povraćanje, proljev, znatni gubitak težine kao posljedica učestalog pražnjenja crijeva i dehidracije, povećanje tjelesne temperature, ozljede, stajanje ili ležanje u… više »

HMMM...

Više od 50 novih jezera otkriveno na Grenlandu

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Antarktika ispod leda skriva 470 jezera, no najnovije istraživanje američkih i britanskih znanstvenika ukazuje na to da ih ima i u sjevernoj polarnoj regiji, pišu britanski mediji. Ona… više »

KOMENTAR

Patnje Ursule von der Leyen

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Nijemci su pomalo čudan narod. Istina, članovi Europske komisije su po definiciji neovisni o uputama svojih matičnih zemalja. Ali, naravno, svaka članica EU-a doživljava to kao uspjeh ako… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Ujedinjene vojske Kraljevine Poljske i Velike grofovije Litve 1410. godine u bitci kod Grünwalda nanijele su težak poraz moćnom Teutonskom Redu. Združenu slavensku vojsku predvodio je… više »

ZAPAMTITE!

Što najviše prijeti zaštićenim područjima?

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Lov na divlje životinje zbog hrane i rekreativni sportovi poput planinarenja i vožnje brdskim biciklom predstavljaju dvije najveće prijetnje zaštićenim područjima u svijetu, pokazalo… više »

LOŠE...

Borba poljoprivrednika, turista i prirode za vodu

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Nacionalni park Doñana uz obalu Atlantskog oceana na jugu Španjolske je raj od 50.000 hektara: u laguni Santa Olalla žive brojne ptice močvarice, plamenci s dugim vitkim nogama… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Jurišom i osvajanjem pariške utvrde Bastille 1789. godine započela je Francuska Revolucija. Osvajanje zloglasne tamnice u pariškom predgrađu Saint Antoine, na mjestu gdje… više »

WWF

Izumiranje morskih pasa kao signal propadanja Sredozemnog mora

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Više od polovice vrsta morskih pasa i raža Sredozemnog mora ugroženo je, a gotovo trećina njih lovi se do razine izumiranja [1]. Zabrinjavajuće stanje morskih grabežljivaca jasan je… više »