Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 7. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Francuska heroina Ivana Orleanska 1429. godine postigla je jednu od svojih najvažnijih pobjeda koja je označila prekretnicu u englesko-francuskom 'Stogodišnjem ratu'. Razbijanje opsade… više »

WWF

Čudovište iz mora jede svu ribu koju pronađe

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Skriva se u mraku, priprema se za napad, vreba oceanom poput goleme morske zmije. Hoće li Nonoy uspjeti spasiti svjetska mora i oceane od čudovišta koje proždire svu ribu? Iako zvuči… više »

MOJA EUROPA

Globalizacija s europskim licem

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Europa je još uvijek u srcu mnogih Europljana - čak i ako oni sami više u to ne vjeruju. Jedan od dokaza za to je ogromni val donacija nakon požara u pariškoj katedrali… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Njemačka i španjolska vojska 1527. godine opljačkale su Rim čime je završilo zlatno doba talijanske renesanse. Papa Klement VII. ranije je, pokušavajući izjednačiti… više »

AKCIJA

Tri prijedloga za slobodu tiska

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Zabrane objavljivanja, oduzimanje materijalne osnove, uhićenja i zatvaranje su obrasci ponašanja represivnih država kojima se nastoje potisnuti izražavanje mišljenja u svojim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Mir koji je engleski kralj John (Ivan Bez Zemlje) sklopio sa papom Inocentom III. prema kojem je Engleska postala papin feud, a engleski kralj njegov vazal, porazi koje je doživljavao u… više »

SAZNAJEMO

Prirodan proizvod za zdravlje vaših ljubimaca

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Znate li što je Anima - Strath i jeste li se imali priliku susresti s ovim prirodnim proizvodom?  Anima - Strath je prirodni preparat i najkompletniji dodatak prehrani na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Francuski car Napoleon 1814. godine stigao je u Portoferraio na otoku Elbi čime je započelo njegovo zatočeništvo. Nakon što su u ožujku 1814. savezničke trupe osvojile Pariz,… više »

OBLJETNICA

Pola milenija od smrti Leonarda da Vincija

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Za Leonarda da Vincija su umjetnost i znanost bili jedno, zapravo za njega je baš sve nekako bilo povezano. Zanimalo ga je sve, a ono što je otkrio u prirodnim znanostima je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Pionir indijskog igranoga filma Dadasaheb Phalke režirao je 3. svibnja 1913. prvi film u povijesti indijskog igranog filma Raja Harishchandra. Radi se o nijemom filmu o kralju Harishchandri,… više »

ANALIZA

Hrvati nisu impresionirani Konferencijom o Balkanu

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

„Ako želi mir, EU mora uključiti zemlje zapadnog Balkana u jedinstveno tržište", „Hoće li Merkel i Macron nagaziti Vučića da prizna Kosovo?" i „Skup u Berlinu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Anne Boleyn, druga od šest žena zloglasnog engleskog kralja Henryja VIII na današnji je dan 1536. godine uhićena i zatvorena uz optužbe za preljub, incest, vještičarenje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Škotski i Engleski parlamenti 1707. godine donijeli su Zakon o uniji (Act of Union) kojime su Škotska i Engleska kraljevina spojene u jedinstveno Ujedinjeno kraljevstvo Velike… više »

NOINA ARKA

Dan bez kaveza

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Noina Arka, najstarija hrvatska udruga za zaštitu životinja, poziva vas na DAN BEZ KAVEZA koji će se održati u subotu, 4. svibnja 2019. od 10 do 16 sati, Franjčevićeva ulica u Dumovcu.… više »

KOMENTAR

Izgubljena nedužnost Španjolske

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Težnja za neovisnošću bogate regije Katalonije je uzdrmala čitavu Španjolsku koja je na ovim izborima odgovorila novim i sve snažnijim nacionalizmom. Tko se slijepo i ilegalno… više »