Svijet
ESKALACIJA

Proglašeno izvanredno stanje u Ukrajini

objavljeno prije 18 dana i 10 sati

Ukrajina je u ponedjeljak stavila vojsku u stanje pripravnosti kao odgovor na akciju Rusije koja je zaplijenila i pucala na tri ukrajinska vojna broda i njihove posade u vodama oko spornog… više »

POLITIKA

Brexit dobio zeleno svjetlo. Kako dalje?

objavljeno prije 18 dana i 17 sati

Bio je ovo jedan od kraćih EU samita. Nakon što je predsjednik Vijeća Europske unije Donald Tusk s predsjednicama država i vlada 27 članica EU-a na „radnom sastanku" razmijenio… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. studenoga

objavljeno prije 19 dana i 1 sat

Dan zahvalnosti, jedan od najvećih praznika u SAD, prvi je puta obilježen na današnji dan 1789. godine, nakon što ga je prvi američki predsjednik George Washington proglasio… više »

TUŽNO?

EU27 potvrdio sporazum o Brexitu

objavljeno prije 19 dana i 11 sati

Čelnici 27 zemalja članica Europske unije potvrdili su u nedjelju na izvanrednom summitu u Bruxellesu sporazum o razdruživanju i političku deklaraciju o budućim odnosima između EU-a i… više »

STRAŠNO!!

Amazonska prašuma nemilice se uništava

objavljeno prije 19 dana i 13 sati

Uništavanje šuma u brazilskoj Amazoni dosegnulo je ove godine svoj vrhunac u zadnjih deset godina, pokazuju podaci koje je u petak objavila brazilska vlada, a to je… više »

TUŽNO

Žene su najugroženije kod kuće

objavljeno prije 19 dana i 17 sati

To se događa u vlastita četiri zida, katkada na obiteljskim slavljima. U Njemačkoj su žene najviše ugrožene tamo gdje bi se trebale osjećati posebno sigurne. Statistički gledano u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. studenoga

objavljeno prije 20 dana i 1 sat

New York, zadnja utvrda britanske vojske na teritoriju bivše kolonije Amerike evakuirana je na današnji dan 1783. godine. No, takav događaj nije toliko značajan u povijesti kao… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. studenoga

objavljeno prije 21 dan i 1 sat

Zemlja iz bajke, puna čudnih životinja i još čudnijih legendi, Tasmanija, otkrivena je na današnji dan 1642. godine. Čuveni moreplovac i istraživač Abel Tasman dotakao je njene… više »

ZA ŽIVOTINJE

Zagrijavanje za Marš: Niz aktivnosti za sve u Tjednu prava životinja

objavljeno prije 21 dan i 11 sati

Velikom povorkom Marša za životinje, kojoj će se pridružiti gosti iz okolnih gradova i inozemstva, obilježit će se u subotu 8. 12. 2018. od 11 sati Međunarodni dan prava životinja. Od… više »

MAJDAN

Nedovršena revolucija u Ukrajini

objavljeno prije 21 dan i 17 sati

Kada je 21. studenog 2013. tadašnje ukrajinsko državno rukovodstvo na čelu s predsjednikom Viktorom Janukovičem odbilo potpisati sveobuhvatni Sporazum o asocijaciji i pridruživanju s… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. studenoga

objavljeno prije 22 dana i 1 sat

Na današnji je dan 1863. počela bitka kod Chattanooga kad su sjevernjačke snage predvođene generalom Ulysses S. Grantom priskočile u pomoć desetkovanim snagama iz Chattanooha iz… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. studenoga

objavljeno prije 23 dana i 1 sat

Papa Klement V. je na današnji dan 1307. godine izdao papinsku bulu Pastoralis Praeeminentiae koja je naredila svim kršćanskim vladarima u Europi da uhite sve vitezove Templare… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. studenoga

objavljeno prije 24 dana i 1 sat

Prvo leteće prijevozno sredstvo koje je čovjek počeo uspješno primjenjivati je balon s vrućim zrakom. Upravo na današnji dan 1783. godine dvojica hrabrih Francuza,… više »

POTEŠKOĆE

Težak put Zapadnog Balkana u EU

objavljeno prije 24 dana i 17 sati

Jedva da je postojala važnija tema kojom bavio austrijski kancelar Sebastian Kurz za vrijeme predsjedavanja Austrije Europskom unijom od pristupa zemalja Zapadnog Balkana u EU. „EU će… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. studenoga

objavljeno prije 25 dana i 1 sat

Povelja o pravima, poznati Bill of Rights, jedan je od temeljnih dokumenata na kojima su se gradile Sjedinjene Američke Države. Povijesni dokument prolazio je ratifikaciju parlamenata svih… više »