Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 28. ožujka

objavljeno prije 25 dana i 10 sati

Na današnji dan 1794. za javnost je otvoren pariški muzej Louvre. Iako je službeno otvorenje bilo u kolovozu 1793., običan puk je pristup muzeju imao samo tri dana u tjednu.… više »

ZAOŠTRAVANJE

Zajedničko protjerivanje ruskih diplomata

objavljeno prije 26 dana i 2 sata

Dokazi o umiješanosti Rusije u ubojstvo bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćeri u Velikoj Britaniji su očito bili dovoljni da najbliži saveznici te… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. ožujka

objavljeno prije 26 dana i 10 sati

Papa Klement V., koji je u povijesti ostao upisan kao papa koji je 'rimsku kuriju' iz Rima preselio u Avignon i osoba koja je ukinula viteški red Templara, 1309. godine je, uslijed… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. ožujka

objavljeno prije 27 dana i 10 sati

1830. godine u Palmyri u New Yorku izdana je Mormonova Knjiga prema kojoj je Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana poznata i kao Mormonska Crkva koju je 6. travnja iste godine osnovao… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. ožujka

objavljeno prije 28 dana i 9 sati

Jedan od najpoznatijih engleskih kraljeva Richard I. Lavljeg Srca, uz francuskog kralja Filipa II. i njemačkog cara Fredericka I. Barbarossu jedan od ključnih sudionika Trećeg križarskog… više »

SASTANAK

Najvažnije teme na EU-summitu

objavljeno prije 29 dana i 1 sat

S obzirom da gospodarstvu u trenutno ide dobro i da se EU deset godina nakon financijske krize donekle oporavio, nema puno potrebe za razgovore 28 predsjednika država i vlada u Bruxellesu.… više »

Dogodilo se na dana�nji dan - 24. o�ujka

objavljeno prije 29 dana i 9 sati

James I. postao je 1601. godine prvi britanski kralj koji je istovremeno vladao Engleskom, Irskom te Škotskom kao James IV. Tijekom 22 godine svoje vladavine ?esto je koristio titulu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec

Potpisivanjem mira u Longjumeau 1568. godine završen je drugi u nizu francuskih vjerskih ratova, sukoba između katolika i hugenota (protestanata). Mirovnim sporazumom protestantima su… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Templari ili punim imenom "Red siromašnih vitezova Krista i Salomonova hrama" (nazivani još i Vitezovi Templari) je bio kršćanski vojni red osnovan 1118. u Palestini… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Danas obilježava Svjetski dan poezije. Godine 1685. rodio se glasoviti njemački skladatelj Johann Sebastian Bach kojega se općenito  smatra jednim od najvećih skladatelja svih vremena.… više »

ANALIZA

Velika Putinova obmana

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Kremlj kontrolira sve političke procese u Rusiji, a kod izbornog spektakla se ništa ne prepušta slučaju. Zato je tako teško analizirati preko 75 posto glasova koliko je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Nakon uspješnog bijega s otoka Elbe, Napoleon Bonaparte je 1815. godine trijumfalno ušao u Pariz u pratnji 140.000 regularnih vojnika i oko 200.000 dobrovoljaca čime je otpočelo… više »

BAĆUŠKA

Putinu četvrti mandat na čelu Rusije

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Vladimir Putin očekivani je pobjednik predsjedničkih izbora u Rusiji, čime je osigurao četvrti mandat na čelu ove svjetske sile.  Putin je, kako piše RT, pobijedio, a to potvrđuju… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. ožujka

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Mongolskom pobjedom u bitki kod Jamena 1279. godine završena je Song dinastija u carskoj Kini. Bitka se s više od 1.000 brodova te oko 230.000 sudionika smatra jednom od… više »

INTERVJU

Mihail Hodorkovski: "Nejasno je kuda Putin vodi Rusiju"

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Deutsche Welle: Gospodine Hodorkovski, šta preporučujete Rusima koji još nisu donijeli odluku, za koga bi trebali glasati u nedjelju? Mihail Hodorkovski: Vjerujem da je… više »