Svijet
SAZNAJEMO

Prirodan proizvod za zdravlje vaših ljubimaca

objavljeno prije 20 dana i 5 sati

Znate li što je Anima - Strath i jeste li se imali priliku susresti s ovim prirodnim proizvodom?  Anima - Strath je prirodni preparat i najkompletniji dodatak prehrani na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. svibnja

objavljeno prije 20 dana i 17 sati

Francuski car Napoleon 1814. godine stigao je u Portoferraio na otoku Elbi čime je započelo njegovo zatočeništvo. Nakon što su u ožujku 1814. savezničke trupe osvojile Pariz,… više »

OBLJETNICA

Pola milenija od smrti Leonarda da Vincija

objavljeno prije 21 dan i 9 sati

Za Leonarda da Vincija su umjetnost i znanost bili jedno, zapravo za njega je baš sve nekako bilo povezano. Zanimalo ga je sve, a ono što je otkrio u prirodnim znanostima je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. svibnja

objavljeno prije 21 dan i 17 sati

Pionir indijskog igranoga filma Dadasaheb Phalke režirao je 3. svibnja 1913. prvi film u povijesti indijskog igranog filma Raja Harishchandra. Radi se o nijemom filmu o kralju Harishchandri,… više »

ANALIZA

Hrvati nisu impresionirani Konferencijom o Balkanu

objavljeno prije 22 dana i 9 sati

„Ako želi mir, EU mora uključiti zemlje zapadnog Balkana u jedinstveno tržište", „Hoće li Merkel i Macron nagaziti Vučića da prizna Kosovo?" i „Skup u Berlinu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. svibnja

objavljeno prije 22 dana i 17 sati

Anne Boleyn, druga od šest žena zloglasnog engleskog kralja Henryja VIII na današnji je dan 1536. godine uhićena i zatvorena uz optužbe za preljub, incest, vještičarenje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. svibnja

objavljeno prije 23 dana i 17 sati

Škotski i Engleski parlamenti 1707. godine donijeli su Zakon o uniji (Act of Union) kojime su Škotska i Engleska kraljevina spojene u jedinstveno Ujedinjeno kraljevstvo Velike… više »

NOINA ARKA

Dan bez kaveza

objavljeno prije 24 dana i 3 sata

Noina Arka, najstarija hrvatska udruga za zaštitu životinja, poziva vas na DAN BEZ KAVEZA koji će se održati u subotu, 4. svibnja 2019. od 10 do 16 sati, Franjčevićeva ulica u Dumovcu.… više »

KOMENTAR

Izgubljena nedužnost Španjolske

objavljeno prije 24 dana i 9 sati

Težnja za neovisnošću bogate regije Katalonije je uzdrmala čitavu Španjolsku koja je na ovim izborima odgovorila novim i sve snažnijim nacionalizmom. Tko se slijepo i ilegalno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 30. travnja

objavljeno prije 24 dana i 17 sati

Hrvatski ban i vojskovođa Petar Zrinski i njegov šurjak, plemić i pjesnik Fran Krsto Frankapan, 1671. godine pogubljeni su u Bečkom Novom Mjestu. Dvojica hrvatskih plemića bili su dio… više »

STVARNO?

Gradovi budućnosti bit će izgrađeni oko nogometnih superstadiona

objavljeno prije 25 dana i 2 sata

Nogometni stadioni diljem Europe pružaju brojne koristi lokalnoj zajednici, uključujući i veliki porast ulaganja u gradove. U prosjeku novi stadioni donose 585 milijuna eura lokalnoj… više »

IZBORI

Izbori u EU: Za desničare više od 10 posto birača

objavljeno prije 25 dana i 9 sati

Zahtjevno, samouvjereno, pouzdano i s uglavnom optimističnim izrazom lica osmjehuje se građanima nekoliko stotina kandidata s više tisuća plakata. Plakatima poredanima jedan uz drugi,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. travnja

objavljeno prije 25 dana i 17 sati

Francuska heroina i rimokatolička svetica Ivana Orleanska 1429. godine, na čelu samo nekoliko stotina Francuza, zauzela je grad Orleans i natjerala engleske osvajače koji su sedam mjeseci… više »

PROSVJEDI

Fridays for Future: politički neugodni bunt

objavljeno prije 26 dana i 3 sata

"Nikad u životu nisam imao osjećaj da me politika stvarno predstavlja", kaže Max Vella, student biologije koji je već prije nekoliko godina postao punoljetan i stekao pravo glasa. Na… više »

POLITIKA

Zapadni Balkan i EU: Neizvršene obaveze, neispunjena obećanja

objavljeno prije 26 dana i 9 sati

Kada je prije pet godina započelo legislativno razdoblje sadašnjeg saziva Europskog parlamenta, koje se upravo ovih dana okončava, činilo se da regija Zapadnog Balkana nakon… više »