Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 12. kolovoza

objavljeno prije 10 dana i 10 sati

Poslijednja egipatska kraljica, Kleopatra VII. Philopator, 30. godine pr.n.e. počinila je samoubojstvo, prema predaji dopustivši da ju ugrize zmija otrovnica. Legendarna kraljica iz… više »

STRAŠNO!!

Klimatske promjene znače glad

objavljeno prije 11 dana

Nije sporno kako promjena klime znači sve veću muku poljoprivrednicima. Nikad ne znaju, hoće li biti dovoljno kiše. Ili previše. Osobito za zemlje u razvoju, to znači samo… više »

INFORMACIJE

Sve što ste htjeli znati o dvojnom državljanstvu

objavljeno prije 11 dana i 2 sata

U Turskoj je ponovno uhićen njemački državljanin turskog porijekla, u zatvorima u Iranu nalazi se nekoliko zapadnih državljana. Državljanstvo neke ljude prati kao sjena, čak i ako su odavno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. kolovoza

objavljeno prije 11 dana i 10 sati

Jedna od najpoznatijih bitaka antičke grčke, ona u Termopilskom klancu, ali i jedna od najmanje poznatih pomorskih bitaka koja se u isto vrijeme odvijala kod Artemizija, započela je 480.… više »

BAĆUŠKA

Učiniti svijet nesigurnijim - 20 godina Vladimira Putina

objavljeno prije 12 dana i 2 sata

U početku je bio „anti-Jeljcin": mnogo mlađi od tadašnjeg predsjednika, pun energije, brz i samouvjeren na javnim nastupima, nesklon votki. Prije dvadeset godina tadašnji… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. kolovoza

objavljeno prije 12 dana i 10 sati

Uz pomoć Medejaca, Elamaca i Skita, Babilonci su 612. godine pr.n.e. razorili glavni grad Asirskog carstva, veličanstveni Nineveh (Ninua, Ninive) koji je kroz cijelu asirsku povijest, uz… više »

SOLAR

Finci napravili hranu iz zraka!

objavljeno prije 12 dana i 21 sat

Solar Foods, finska tvrtka za razvoj novih tehnologija, planira uskoro na tržište plasirati novu vrstu proteinskog brašna, Solein, koje je napravljeno od CO2, vode i solarne… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. kolovoza

objavljeno prije 13 dana i 10 sati

 Godine 480. Prije Krista na današnji dan perzijska vojska predvođena Kserksom u svojim je pohodima naišla na malen, ali odlučan otpor spartanskih junaka kralja Leonide kod… više »

COOL

Pustinjski kaktus spašava od jednokratne plastike

objavljeno prije 13 dana i 22 sata

Pustinjski kaktus, nacionalni simbol Meksika koji se u toj zemlji može pronaći na brojnim predmetima, uskoro bi se mogao početi koristiti u proizvodnji biorazgradive plastike, što bi… više »

HMMM...

Hoće li kraljica uskoro vladati "Malom Britanijom"?

objavljeno prije 14 dana i 2 sata

Koliko će tvrdi Brexit bez prijelazne faze, kojeg namjerava provesti novi britanski premijer Boris Johnson, promijeniti stanje u Uniji? Pri tom se ne misli na stanje u Europskoj… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. kolovoza

objavljeno prije 14 dana i 10 sati

Prvi teleskop po konstrukciji istovjetan dalekozoru načinio je Galileo Galilei početkom 17. stoljeća: 1609. godine na današnji dan i predstavio ga venecijanskom Senatu. Već početkom… više »

7. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 7. kolovoza

objavljeno prije 15 dana i 10 sati

Makedonski namjesnik u Grčkoj, Antipater, potpomognut vojskovođom Kraterom, 322. godine pr.Kr. pobijedili su pobunjeničku atensku vojsku u bitci kod Kranona čime je završen grčki… više »

AKCIJA

Flora VTC poručuje da se ljubav ne kupuje

objavljeno prije 15 dana i 18 sati

Kampanjom „Ljubav se ne kupuje" Mreža za zaštitu životinja poručuje da životinje nisu predmeti i ne trebaju služiti kao poklon ili kao objekt trgovanja. Cilj kampanje… više »

UPS!

Frontex tolerira nasilne ispade na vanjskim granicama EU-a

objavljeno prije 16 dana

Optužbe se, po navodima televizijske emisije "report München", političkog magazina ARD-a, mogu dokazati na osnovi stotina dokumenata Frontexa (Agencije za europsku graničnu i… više »

KOMENTAR

Polu-životinja polu-čovjek kao skladište organa?

objavljeno prije 16 dana i 2 sata

Što je sad s tim satirima današnjeg doba? Tim mješancima životinje i čovjeka kakve Japanac Hiromitsu Nakauchi sad smije uzgojiti? I time se bavi mnogo dalje nego… više »