Svijet
SPASIMO IH!

Najugroženiji primati na Zemlji su lemuri

objavljeno prije 11 dana i 19 sati

Devedeset i pet posto svjetske populacije lemura na rubu je izumiranja, što ih čini najugroženijim primatima na Zemlji, objavila je Međunarodna unija za zaštitu prirode (IUCN).… više »

ZANIMLJIVO

Europski sud zaštitio intelektualno vlasništvo.. i zakomplicirao svijet

objavljeno prije 11 dana i 23 sata

Korisnici koji objave neki sadržaj dostupan na internetu moraju dobiti dopuštenje osobe koja stoji iza tog sadržaja, objavio je u utorak najviši sud EU-a, dajući vjetar u leđa… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. kolovoza

objavljeno prije 12 dana i 7 sati

Prvi teleskop po konstrukciji istovjetan dalekozoru načinio je Galileo Galilei početkom 17. stoljeća: 1609. godine na današnji dan i predstavio ga venecijanskom Senatu. Već početkom… više »

CRNI SCENARIJ

Hoće li se klima potpuno oteti kontroli?

objavljeno prije 12 dana i 19 sati

Sama Zemlja bi mogla omesti ljudske napore i zauvijek se pretvoriti u staklenik, ustvrdila je studija objavljena u ponedjeljak, čak i ako čovječanstvo smanji ispuštanje stakleničkih… više »

KOMENTAR

Bajka o borbi protiv uzroka izbjeglištva

objavljeno prije 12 dana i 23 sata

Bilo jednom razdoblje velike nevolje i suše. Preko 60 milijuna ljudi se dalo na put bježeći od rata, gladi i progona. U isto vrijeme su političari u Njemačkoj, zemlji meda i… više »

7. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 7. kolovoza

objavljeno prije 13 dana i 7 sati

Makedonski namjesnik u Grčkoj, Antipater, potpomognut vojskovođom Kraterom, 322. godine pr.Kr. pobijedili su pobunjeničku atensku vojsku u bitci kod Kranona čime je završen grčki… više »

KAMPANJA

Ribe u moru, povrće na tanjuru

objavljeno prije 13 dana i 20 sati

Mnogi su svjesni ljepota našega mora, no malo tko upoznat je sa zastrašujućim podatkom da je Jadransko more u velikoj opasnosti od izlovljavanja, zagađenja i klimatskih promjena… više »

NOVE RUTE

Uvodi li Njemačka zbog izbjeglica i granične kontrole prema Švicarskoj i Francuskoj?

objavljeno prije 13 dana i 23 sata

Državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova zadužen za pitanje migracija, Helmut Teichmann, rekao je u razgovoru za nedjeljno izdanje dnevnika Bild da će Njemačka, ako se pokažu… više »

Dogodilo se na dana�nji dan - 6. kolovoza

objavljeno prije 14 dana i 7 sati

Prvi Venecijanski Filmski Festival (Italian Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica di Venezia), ujedno i najstariji filmski festival na svijetu, otvoren je 1932. godine. Od tada se… više »

5. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 5. kolovoza

objavljeno prije 15 dana i 7 sati

Legendarni škotski odmetnik, nacionalni junak i vođa Škota u Ratovima za škotsku nezavisnost William Wallace, 1305. godine zarobljen je od strane svojih ljutih protivnika… više »

PaRANOJA?!

Rusi žele i dalje hakirati američke izbore?

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Rusija se nastavlja uplitati u američki politički proces i nastoji se uplesti u izbore za Kongres SAD-a u studenome, kao i predsjedničke izbore 2020. godine, rekao je u četvrtak Dan… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. kolovoza

objavljeno prije 16 dana i 7 sati

Rimljani su tijekom prvog židovsko-rimskog rata 70. godine uništili drugi jeruzalemski hram, na hebrejskom zvan Bet HaMikdaš, odnosno Sveta kuća. Nakon što su židovi 66.… više »

GROZNO!

Svakodnevna plastika emitira stakleničke plinove

objavljeno prije 16 dana i 18 sati

Plastika koju upotrebljavamo svakodnevno, od plastičnih boca do ambalaža, emitira stakleničke plinove kada je izložena sunčevoj svjetlosti, pokazuje nova studija i potkrepljuje globalnu… više »

Vatikan protiv mafije?

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

„Međugorje nije mjesto magije i instant-čudesa", kaže teolog i bivši svećenik Dalibor Milas i napominje da vjernicima netko treba reći da tamo ne "plešu" nebeska tijela;… više »

3. KOLOVOZA

Dogodilo se na današnji dan - 3. kolovoza

objavljeno prije 17 dana i 7 sati

Rimski vojskovođa i kasniji car Tiberije, 8. godine na rijeci Bathinus je porazio ustanike predvođene vojskovođom Batonom (breučkim). Bellum Batonianum (Batonski ustanak), bila je pobuna… više »