Svijet
POMACI...

Obilježena godišnjica Zakona o zaštiti životinja

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Prošla je godina dana otkako je stupio na snagu Zakon o zaštiti životinja i trenutak je da se vidi tko je što napravio kako bi se i provodio. Dokaz da se Zakon itekako… više »

NAPETOSTI

Europu brine militarizacija Azovskog mora

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Konflikt između Rusije i Ukrajine na Azovskom moru se zaoštrava još od proljeća. Azovsko more se nalazi između ove dvije države, a Krim ga dijeli od Crnog mora. Morski tjesnac… više »

Dogodilo se na današnji dan – 28. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Prva europska nacija koja je počela aktivno tražiti put do Azije bio je Portugal. Portugalci su već bili počeli istraživati Afriku 1400., a 1415. su otkrili sjevernu Afriku i zaposjeli… više »

KOMENTAR

I Hitler je volio pomicati kazaljke

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Signali su nedvosmisleni: mrzovoljni konobari spremaju stolice i stolove s terasa kafića na dulje vrijeme u skladišta, susjedi metu lišće i spremaju ležaljke s balkona u podrum.… više »

NAPREDAK?

Nakon Kornata i Lastova, druga zaštićena područja zainteresirana za eko-turizam

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Nakon Nacionalnog parka Kornati i Parka prirode Lastovo, i druga hrvatska zaštićena područja iskazala su interes za razvoj eko-turističkih paketa. Rezultat je to rada WWF-a sa… više »

Plastični otpad
NAPOKON!

Europa počela rat protiv plastike

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Kao što je to često u Europskoj uniji, ni ova odluka ne znači da je odmah odzvonilo plastičnoj ambalaži i jednokratnom plastičnom priboru za jelo u EU-u. Europski parlament je… više »

Dogodilo se na današnji dan – 27. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Amsterdam je glavni grad i važno gospodarsko i kulturno središte Nizozemske. Smješten je na ušću rijeke Amstel u IJseelmeer. Stariji dijelovi grada ispresjecani su… više »

ANALIZA

Populizam ne pada s neba

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Nema tome dugo da je Ernesto Galli della Loggia, talijanski novinar ozbiljnog i prije umjereno lijevog lista Corriere della Sera, svojim čitateljima priznao: on je doduše rođen kao… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Današnji dan pun je obljetnica vrijednih bilježenja, a čak su se dvije stvari koje trenutno određuju različite aspekte života gotovo jednako snažno dogodile iste godine. 1863. godine u… više »

KOMENTAR

Dvoboj Italije i EU-a je počeo

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Populistička vlada u Italiji je doslovce bacila rukavicu Europskoj komisiji i izazvala je sa svojim neprihvatljivim proračunom na dvoboj. EK je prihvatio taj izazov. I sad počinje… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Oktobarska revolucija ili Listopadska revolucija je revolucija u Rusiji koja je dovela do raspada Ruskog Carstva i stvaranja Saveza Socijalističkih Sovjetskih Republika. 7. studenog (25.… više »

KOMENTAR

O sporazumu INF treba ponovo pregovarati!

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Najmanje četiri godine SAD zna da Rusija krši sporazum INF (Intermediate Range Nuclear Forces), koji zabranjuje posjedovanje raketa srednjeg dometa (od 500 do 5.500 km), a koje mogu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. listopada

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, kako je vole zvati, i sve što je vezano uz 22 igrača koji guraju kožnu loptu terenom tretira se kao vijest. No, ovo što ćemo… više »

STRAŠNO!

Mikroplastika pronađena i u ljudima

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

U sklopu manje studije, prve ovog tipa, znanstvenici su otkrili sićušne čestice plastike u uzorcima stolice ljudi iz raznih dijelova Europe. "Studija je potvrdila ono u što smo… više »

POLITIKA

Mogući kandidati za vrh Europske komisije

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Manfred Weber: Prilagođeni Čovjek iz njemačke/bavarske Kršćansko-demokratske unije (CSU) pripada umjerenom, EU prijateljskom dijelu svoje stranke. U Europskom parlamentu je od… više »