Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 22. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Galilejeva knjiga Dijalog o dvama glavnim sustavima svijeta, u kojoj su uspoređeni kopernikanski i ptolomejski sustav, objavljena je 1632. godine. 1797. godine dogodila se posljednja vojna… više »

TUŽNO

Macolini medvjedi u pismu europarlamentaraca

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Zastupnici u Europskom parlamentu, okupljeni u Međugrupi za dobrobit i očuvanje životinja (Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals) koja djeluje unutar vodeće organizacije za… više »

HMMM...

Pada emisija CO2 zbog - koronavirusa

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Epidemija koronavirusa koja je paralizirala kinesko gospodarstvo, ima pozitivnu ulogu kada je posrijedi okoliš, s obzirom na to da se emisija ugljikova dioksida u zadnja dva… više »

BUDUĆNOST

I to mi je hvala što sam radio čitavog života?

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Pred kraj osamdesetih godina prošlog stoljeća u Hrvatskoj je čitav mirovinski sustav pucao od zdravlja: bilo je nešto preko dva milijuna zaposlenih i tek nešto preko 500… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

1431. godine engleski osvajači započeli su suđenje francuskoj heroini, kasnije i katoličkoj svetici, Ivani Orleanskoj. Crkveni sud ju je po naredbama Engleza optužio za herezu i 30. svibnja… više »

PRIČA

Kako će klimatske promjene transformirati vinski sektor?

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Sve ekstremniji vremenski uvjeti, globalni porast temperature, rast razine mora, sve češći šumski požari, egzodus životinja u nova staništa ili njihovo izumiranje...,… više »

BRAVO

Veliki uspjeh Veganuaryja

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

U 2019. godini na Veganuary se prijavilo 250 tisuća ljudi iz cijeloga svijeta, a ove godine kampanja je oborila novi rekord s čak 400 tisuća prijavljenih. Ova sve popularnija međunarodna… više »

NAPOKON

Hrvatska dobila stranicu namijenjenu samo klimatskim promjenama

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

U rad je krajem 2019. godine puštena nova mrežna stranica pod nazivom „Prilagodba klimatskim promjenama" koja predstavlja središnje mjesto za informiranje i edukaciju o… više »

SHOW :)

Masoni i Katolička crkva

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

„Loža i oltar" naziv je nove knjige Michaela Heinricha Weningera, austrijskog svećenika i suradnika u vatikanskom Vijeću za međureligijski dijalog, koja je predstavljena… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Prvi predsjednik SAD-a George Washington, potpisao je 1792. godine Postal Service Act kojim je osnovan Poštanski ured SAD-a. Grad Concepción u Čileu 1835. godine još je… više »

UN

Djecu ugrožavaju klimatske promjene i loša prehrana

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Svijet ne uspijeva zaštititi djecu od zdravstvenih opasnosti koje predstavljanju klimatske promjene i loša prehrana, stoji u ključnom UN-ovu izvješću objavljenom u… više »

BRAVO

Norveška reciklira skoro sve svoje plastične boce

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Jednu po jednu, starija gospođa ubacuje prazne plastične boce u otvor mašine postavljene ispred supermarketa u Oslu. Zahvaljujući usavršenom sustavu odlaganja, Norveška… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

1600. godine zabilježena je najjača erupcija na južnoameričkom kontinentu kada je eksplodirao peruanski stratovulkan Huaynaputina. Engleska i Nizozemska potpisale su 1674. godine… više »

ČESTITAMO

Spasila 15 pasa, sada ambasadorica Zaklade

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Svi se još sjećamo Maje Sertić, mlade žene iz Samobora koja je sve oduševila kada je u prosincu prošle godine, potaknuta smrću svojega voljenog psa, krenula u veliku… više »

KOMENTAR

Transatlantski (ne)prijatelji

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Dugo se kuhalo; sada su duboke pukotine u transatlantskom odnosu izašle na vidjelo i to otvoreno kao nikad do sada. Replika američkog ministra vanjskih poslova Mikea Pompea na uvodni… više »