Svijet
IZBORI

Izbori u EU: Za desničare više od 10 posto birača

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Zahtjevno, samouvjereno, pouzdano i s uglavnom optimističnim izrazom lica osmjehuje se građanima nekoliko stotina kandidata s više tisuća plakata. Plakatima poredanima jedan uz drugi,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 29. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Francuska heroina i rimokatolička svetica Ivana Orleanska 1429. godine, na čelu samo nekoliko stotina Francuza, zauzela je grad Orleans i natjerala engleske osvajače koji su sedam mjeseci… više »

PROSVJEDI

Fridays for Future: politički neugodni bunt

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

"Nikad u životu nisam imao osjećaj da me politika stvarno predstavlja", kaže Max Vella, student biologije koji je već prije nekoliko godina postao punoljetan i stekao pravo glasa. Na… više »

POLITIKA

Zapadni Balkan i EU: Neizvršene obaveze, neispunjena obećanja

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Kada je prije pet godina započelo legislativno razdoblje sadašnjeg saziva Europskog parlamenta, koje se upravo ovih dana okončava, činilo se da regija Zapadnog Balkana nakon… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Fletcher Christian pokrenuo je 1789. godine vjerojatno najpoznatiju pobunu u povijesti pomorstva, onu na britanskom brodu Bounty. Brok Kraljevske ratne mornarice bio je na petomjesečnoj… više »

GROZNO

Strašne brojke o uništenju prašuma

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Prošle su godine stanovnici Zemlje uništili goleme površine tropskih šuma koje se mogu usporediti s veličinom Engleske ili Belgije, što je četvrti najveći… više »

DRUŽENJE...

Putinova pomoć Sjevernoj Koreji

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Predsjednik Rusije je poznat u čitavom svijetu po svom kroničnom kašnjenju. Putin je i njemačku kancelarku već više puta puštao da ga čeka, čak i sastanak s papom je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Filipinski domoroci pod vodstvom Lapu-Lapua 1521. godine ubili su portugalskog istraživača Ferdinanda Magellana u bitki kod Mactana. Prema povijesnim zapisima Magellan je na stjenovitu… više »

MA DA?

I Ministarstvo zdravstva za zabranu petardi

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Korištenje pirotehničkih sredstava, unatoč teškim ozljeđivanjima ljudi i životinja koje se nastavlja iz godine u godinu, još uvijek je dozvoljeno od 27. prosinca do 1.… više »

KANDIDATURE

Joe Biden za predsjednika SAD-a?

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

„U borbi smo za dušu ove nacije. Ako damo (predsjedniku SAD-a) Donaldu Trumpu osam godina u Bijeloj kući, on će zauvijek i iz temelja promijeniti karakter ove nacije. Ja ne mogu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Na današnji se dan davne 1564. krstio jedan od najvećih dramatičara i književnih genijalaca uopće William Shakespeare. Moskva je dobila obrazovni primat u Rusiji; naime, u 16. stoljeću… više »

BALKANSKA RUTA

Preko Plješevice do Europske unije

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

U ranu i vedru travanjsku zoru Mohamad Naser iz Sirije nabacio je ogroman ruksak na leđa sa zalihama hrane, vode i nešto odjeće, te s grupom prijatelja napustio Bihać. Krenuo je u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Francuska giljotina jedno je od najokrutnijih oruđa egzekucije koje je u jednom trenutku postalo vrlo popularno u svijetu, a dolazak na pogubljenje bio je svojevrsni društveni događaj… više »

BRAVO

P&G Fabric Care brendovi smanjuju udio plastike za trećinu u pet godina

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Na današnjoj konferenciji o održivim robnim markama, Virginie Helias, direktorica Odjela za održivost u kompaniji P&G, objavila je da Ariel, Lenor i drugi P&G Fabric Care… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. travnja

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Nakon desetogodišnjeg rata i opsade naizgled neosvojivog grada Grci su, prema legendi, 1184. godine pr.n.e. uz pomoć lukavstva ušli u Troju. U vrijeme Trojanskog rata živjela je… više »