Svijet
GDPR

Europa štiti naše podatke – kad već ne znamo sami

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Makar je General Data Protection Regulation (GDPR, Opća uredba o zaštiti osobnih podataka) već i prije stupanja na snagu uzrokovala mnogo zbrke i nedoumica, nema dvojbe kako… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Kongres Sjedinjenih Američkih Država 1830. godine izglasao je 'Indian Removal Act', zakon koji je nalagao raseljavanje indijanskih naroda sa zemlje primamljive bijelim doseljenicima, a koji… više »

AKCIJA

„Mali ljudi“ tužili Europsku uniju

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Iako se mnogi boje klimatskih promjena i nevolja koje će evidentno uzrokovati sve veći klimatski ekstremi, požari, suše, poplave, većini se čini da u tom pogledu ne mogu puno učiniti,… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

1787. godine u Philadelphiji je započela 'Konstitutivna Konvencija' na kojoj su američki delegati do 17. rujna iste godine rješavali probleme principa vladanja u Sjedinjenim Američkim… više »

DA?

Kim Jong-un uništio poligon Punggye-ri

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Sjeverna Koreja je uništila poligon za nuklearno ispitivanje, objavila su u četvrtak glasila kojima je bio upućen poziv da dođu na taj događaj koji režim predstavlja kao znak dobre… više »

DAN PARKOVA

Povežite se s našim prirodnim i kulturnim nasljeđem

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Naši su parkovi naš najbliži doticaj s prirodom. Stoga svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF ovog Europskog dana parkova koji se obilježava danas, poziva sve ljude… više »

STANJE

EU si ne može priuštiti zapadni Balkan

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Argumentacija Europske komisije zvuči kao prosvjetljenje: „Ili ćemo izvoziti stabilnost ili uvoziti nestabilnost", tako povjerenik za proširenje Johannes Hahn redovno sažima… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Davne 1626. godine doseljenik Peter Minuit, kasnije upravitelj kolonije Nova Nizozemska te osnivač nove Švedske, otkupio je od indijanaca Manhattan za nevjerojatan sitniš čija… više »

SUMMIT

Što se može očekivati od susreta Trump - Kim?

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

DW: Što bi, prema vašem mišljenju, bio idealan ishod sastanka Donalda Trumpa i Kim Jong Una? Robert King, specijalni američki izaslanik za ljudska prava u Sjevernoj… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Vjerojatno najslavniji pljačkaški dvojac Bonnie i Clyde ubijen je na današnji dan 1934. u Louisiani. Bonnie Parker i Clyde Barrow pljačkali su trgovina, benzinskih… više »

STRAŠNO

Svake dvije minute ugiba jedan dupin ili kit

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Dupini i kitovi fascinantne su životinje koje neprestano pobuđuju maštu ljudi, čemu svjedoči sve veći broj turista koji dolaze na more s ciljem promatranja ovih veličanstvenih… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Aleksandar Makedonski 334. godine p.n.e. pobijedio je u bitci kod Granika perzijsku vojsku, što je bila prva od njegove tri velike pobjede nad Darijem III. Poslije smrti svog oca… više »

INTERRAIL

Željeznicom kroz Europu za mlade

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

InterRail je karta kojom su se još od sedamdesetih mladima otvorila vrata za mnoge zemlje i gradove Europe. Ovoj inicijativi koja je pokrenuta povodom 50. obljetnice Udruge… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Papa Ivan VIII. 879. godine na misi je blagoslovio kneza Branimira, hrvatski narod i zemlju, što je kasnije potvrdio u pismu koje se smatra prvim međunarodnim priznanjem hrvatske… više »

KOMENTAR

Negdje između nepovjerenja i približavanja

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Već dugo nije bilo dobrih vijesti u njemačko-ruskim odnosima. Bilo da je to rat u Ukrajini, podrška Rusije sirijskom predsjedniku Asadu, međusobne sankcije ili afera Skripal: godinama… više »