Svijet
LOŠE...

Potrošeni prirodni resursi Zemlje za ovu godinu

objavljeno prije 27 dana i 15 sati

Global Footprint Network svake godine izračuna dan nakon kojeg Zemlja počinje biti preopterećena, također i Dan iscrpljenosti Zemlje. Prema navodima ove organizacije taj dan svake godine… više »

UŽAS

Zlostavljanje životinja na tržnicama

objavljeno prije 27 dana i 21 sat

Kokoš zavezana nogom visi s kaveza, papige koje vise nad smećem, zadihani štenci bez vode i hrane nagurani u kavez samo su neke od grozomornih slika primitivizma na tržnicama.… više »

DILEMA

Mlijeko boci - bolje od tetrapaka ili ipak ne?

objavljeno prije 27 dana i 22 sata

Ako ste ekološki osviješten potrošač, možda ste se zapitali jesu li sve te kutije u koje se pakira mlijeko loše za okoliš i bi li se trebalo 'prebaciti' na… više »

MOJA EUROPA

Jedno ljeto, jedno politikanstvo

objavljeno prije 28 dana

Jesmo li svi mi postali gluplji ili sunce stvarno toliko jako žeže da ne mogu jasno razmišljati, zašto vidim tmurnu budućnost Europe? Poznati poljski protivnici Europe sjede u… više »

29. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 29. srpnja

objavljeno prije 28 dana i 8 sati

Bizantski car Bazilije II., poznat i kao Bugaroubojica, za čije vladavine je Bizant bio na jednom od vrhunaca moći, 1014. godine nanio je katastrofalan poraz bugarskoj vojsci cara Samuila u… više »

WTF?!

Trump gradi svoj zid novcem - Pentagona?!

objavljeno prije 29 dana

Vrhovni sud SAD-a u petak je administraciji predsjednika Donaldu Trumpa omogućio da 2,5 milijardi dolara novca koji je Kongres odobrio za Pentagon preusmjeri za izgradnju zida duž… više »

28. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 28. srpnja

objavljeno prije 29 dana i 8 sati

U Zagrebu je 1867. godine svečano otvorena Jugoslavenska, odnosno današnja Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Hrvati su već u 16. stoljeću imali… više »

OPASNO...

Prijeti rekordno otapanje leda na Grenlandu

objavljeno prije 29 dana i 17 sati

Visoke temperature u petak polako jenjaju širom Europe, nakon što su dan prije zbog toplinskog vala dosegle rekordne visine, no vrući zrak premješta se prema Grenlandu i… više »

ANALIZA

Podzemne vode u Njemačkoj među najzagađenijima

objavljeno prije 29 dana i 20 sati

U prijeporu oko pretjeranog gnojenja poljoprivrednih površina Europska unija je Njemačkoj zaprijetila novom tužbom. Dala joj je posljednji rok od dva mjeseca za predstavljanje… više »

27. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 27. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec

Francuski kralj Filip II. 1214. godine u bitvi kod Bouvinesa, koji je bio u tadašnjoj Flandriji, pobijedio je engleskog kralja Johna I. koji je na prijestolju naslijedio mlađeg brata… više »

STVARNO?

Gorile stvaraju složene zajednice poput ljudi

objavljeno prije 1 mjesec

Gorile većinu vremena u divljini provode u dubokim i gustim šumama što znanstvenicima otežava nastojanja da ih bihevioralno proučavaju. Uglavnom se smatralo da žive u malim… više »

NELAGODA

EU čeka na signal iz Londona

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Novi britanski premijer Boris Johnson je uoči izbora za predsjednika konzervativne stranke dao jasno obećanje: "Nakon dvije godine i dva propuštena termina moramo napustiti EU 31.… više »

Dogodilo se na današnji dan – 26. srpnja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Prva nezavisna država u Africi je Liberija čija je nezavisnost proglašena na današnji dan 1847. godine. Liberiju je početkom 19. stoljeća osnovalo Američko društvo za… više »

Globalno zatopljenje
STVARNO?

Ovo je prvo globalno zatopljenje nove ere

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Brzina i obuhvat sadašnjeg globalnog zatopljenja premašuje slične događaje u proteklih 2000 godina, navode znanstvenici i njihovi radovi trebaju razuvjeriti i najtvrdokornije… više »

STANJE

Egzodus iz Jugoistočne Europe – regija će iskrvariti

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

„Brojni žitelji jugoistočne Europe odlaze u zemlje kao što su Njemačka, Italija i Španjolska. Plaće u njihovim domovinama se povećavaju, ali samo neznatno. Cijela… više »