Svijet
DOĐITE

Svjetski dan biološke raznolikosti u zagrebačkom ZOOu

objavljeno prije 1 mjesec

Svjetski dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj, te Svjetski dan pčela obilježit će se u nedjelju u zagrebačkom Zoološkom vrtu, kako bi se… više »

PITANJE

Što Angela Merkel uopće radi u Hrvatskoj?

objavljeno prije 1 mjesec

Spiegel Online naslovljava članak pomalo apsurdnom konstatacijom: umjesto na završnici predizborne kampanje njemačkih kršćanskih demokrata u Münsteru "Merkelica promiče… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Francuska vojska pod zapovjedništvom Luisa d'Enghiena 1643. godine porazila je u bitci kod Rocroia španjolske trupe koje je vodio Francisco de Melo. Bitka je bila dio… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Mamelučki sultan Baibars 1268. godine uništio je križarsku kneževinu Antiohiju. Mameluci su 1250. srušili dinastiju Ajubida, preuzeli vlast u Egiptu i vladali njime gotovo tri… više »

AKCIJA

Više od 40.000 ljudi traži zabranu plastičnih vrećica u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Spomenici diljem zemlje osvanuli su ovih dana s aktivističkim porukama. Desetak statua slavnih, ali i neznanih ličnosti, u znak prosvjeda protiv masovne upotrebe plastičnih vrećica,… više »

EHHH...

EU birokracija - imaginaran ili stvaran problem?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

„U svojim razgovorima diljem Europe sam došao do spoznaje da je građanima zaista dosta birokracije. I mislim da na tom području nešto moramo učiniti", kaže… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Na današnji dan 1756. Velika Britanija je proglasila rat Francuskoj koji je u povijest ušao kao Sedmogodišnji rat (Pomeranski rat ili Francusko-indijanski rat).… više »

BRRR

Oceani su leglo virusa

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Istraživači su otkrili viruse i na dubini od 4000 metara u oceanima od Sjevernoga do Južnog pola. I premda ih je većina bezopasna za ljude, oni mogu predstavljati opasnost za morski svijet te… više »

POLITIKA

Tko su kandidati za čelo Europske komisije?

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Nakon europskih izbora novog predsjednika ili predsjednicu Europske komisije imenovat će Europski parlament i predsjednici država i vlada. Oni moraju parlamentu predložiti jednog kandidata… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Naseljavanje američkog Zapada najviše je ostalo u sjećanju po karavanama naseljenika, koji su putovali u stotinama kola koja su vukli konji. Slike kola poslaganih u krug oko kojih… više »

WWF

Temeljna uloga zaštićenih područja je zaštita prirode, a ne turizam

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Temeljna uloga zaštićenih područja je zaštita prirode, a ne turizam - složni su predstavnici sektora zaštite prirode koji su se okupili u Zagrebu na dvodnevnoj radionici… više »

KOMENTAR

Trumpovo usamljeno oduševljenje Orbanom

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Niti jedan premijer neke od članice Europske unije nije do to mjere laskao Donaldu Trumpu kao mađarski premijer Viktor Orban. Još tijekom predizborne kampanje Orban je otvoreno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. svibnja

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Las Vegas, najveći svjetski centar kocke, a s više od pola milijuna stanovnika i najveći grad u američkoj saveznoj državi Nevadi, osnovan je 1905. godine. Prije razvoja samog Las… više »

SUPER

Veganski obroci u menzama za sve

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Povodom Dana otvorenih vrata udruga, Prijatelji životinja organiziraju bogat i slastan program za sve koje zanima rad jedne od najaktivnijih udruga u Hrvatskoj. U četvrtak 16. 5. 2019. s… više »

STANJE

Velike razlike u pravima homoseksualaca u EU-u

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Ravnopravnost lezbijki, homoseksualaca, interseksualnih ili transseksualnih osoba je definirana u europskim ugovorima i u Europskoj konvenciji o ljudskim pravima. Tamo je diskriminacija zbog… više »