Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 22. rujna

objavljeno prije 24 dana i 6 sati

Na današnji dan 1692.g. posljednja je osoba u Americi obješena zbog optužbe da je vještica. Godine 1827.  Anđeo Moroni otkrio je Josephu Smithu zlatne ploče koje… više »

LUDOM RADOVANJE?

Bezos obećao ugljičnu neutralnost do 2040.

objavljeno prije 24 dana i 18 sati

Jeff Bezos obećao je postizanje ugljične neutralnosti do 2040. i pozvao druge tvrtke da pokušaju ostvariti ciljeve iz Pariškog klimatskog sporazuma deset godina prije nego… više »

FINANCIJE

Njemački klimatski paket: A tko će to platiti?

objavljeno prije 24 dana i 22 sata

Hoće li Njemačka do 2030. godine ispuniti svoje ciljeve glede zaštite klime. Hoće li ispuniti svoj udio u Pariškom sporazumu o klimatskim promjenama? Ciljevi za 2020. godinu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. rujna

objavljeno prije 25 dana i 6 sati

Francuski dvorski časnik, kraljev puškonoša i lovački poručnik Louisa XV. François Antoine, 1765. godine objavio je kako je ubio 'Zvijer iz Gévaudana'. Misteriozno… više »

STRAŠNO!!

Palmino ulje odgovorno za gubitak šuma na Borneu

objavljeno prije 25 dana i 16 sati

Proizvodnja palmina ulja krivac je za najmanje 39 posto gubitka šuma i bioraznolikog bogatstva otoka Bornea od 2000. do 2018., pokazuju podaci iz istraživanja provedenog u Indoneziji.… više »

KOMENTAR

Erdoganovi taoci

objavljeno prije 25 dana i 22 sata

Najopasniji je turski predsjednik vjerojatno uvijek onda kada je pritiješnjen uza zid. Suočen s ekonomskim problemima i gubicima u svojoj stranci AKP on se vraća prvobitnoj poziciji… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. rujna

objavljeno prije 26 dana i 6 sati

Na današnji dan davne 1519. godine legendarni portugalski moreplovac Ferdinand Magellan započeo je svoje prvo, a kako se kasnije uspostavilo i uspješno putovanje (plovidbu) oko… više »

KATASTROFA

Pčele sve više nestaju zbog pesticida

objavljeno prije 26 dana i 15 sati

Pčele oprašuju 60 posto opskrbe hranom, a kad bi nestale, došlo bi do ekonomske i prehrambene katastrofe, tvrdi Kenneth Eade, autor knjige "Bless the Bees: The Pending… više »

RIVALI

Snowden i mračne tajne američke tajne službe

objavljeno prije 26 dana i 22 sata

Edward Snowden je imao samo 25 godina kada je sredinom 2009. počeo raditi za NSA. Posao za najvažniju tajnu službu u SAD, koju on opisuje pojmom "Permanent Record" (Stalno snimanje), je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. rujna

objavljeno prije 27 dana i 6 sati

Charles Augustus Lindbergh bio je američki zrakoplovac, istraživač i izumitelj. Slavljen je kao najbolji i najhrabriji letač svojega doba. Znamenit je njegov let preko… više »

DOĐITE

Globalni prosvjed za klimu u petak

objavljeno prije 27 dana i 19 sati

Inicijativa mladih "Fridays For Future Croatia" poziva Vas da najavite i medijski popratite Globalni prosvjed za klimu koji će se održati u petak, 20. rujna, u 18h na… više »

OKLIJEVANJE

Trump je suzdržan, ne bez razloga

objavljeno prije 27 dana i 22 sata

Američki "izvori" su bili vrlo brzi u donošenju zaključka kako je za napad dronovima na saudijsku rafineriju na zapadu Arapskog poluotoka kriv Iran. Dokazi su i ovaj put, kao i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. rujna

objavljeno prije 28 dana i 6 sati

Zgrada američkog Capitola jedna je od najprepoznatljivijih na svijetu, a u njoj zasjeda Kongres Sjedinjenih Država - zakonodavno tijelo američke federalne vlasti. Kongres je dvodoman i… više »

BRAVO

Bojanje odjeće može biti ekološki prihvatljivo

objavljeno prije 28 dana i 18 sati

Znanstvenici su razvili novi proces bojanja odjeće koji bi mogao imati mnoge koristi za okoliš. Tajna leži u jednoj bakteriji, piše BBC. Za bojanje jednog kilograma pamuka… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. rujna

objavljeno prije 29 dana i 6 sati

Rijeka Antietam lijevi je pritok rijeke Potomac u državi Maryland na kojoj je tijekom američkog građanskog rata 17. rujna 1862. došlo do bitke između postrojbi Unije (sjever) i… više »