Svijet
FRKA?!

Strah od nasilja na irsko-britanskoj granici

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Patrick Gallager voli red, na miru razvrstava neke dokumente. Kratko ošišana kosa sa strane, hipsterske naočale. Sjedi za stolom u sobi iza male prodavaonice u Londonderryju, u… više »

STRAŠNO!!

Čak 60 posto vrsta divlje kave je ugroženo

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Više od polovice vrsta divlje kave ugroženo je i prijeti im izumiranje, prema istraživanju Kraljevskog botaničkog vrta Kew u zapadnom dijelu Londona, objavljenom u srijedu u… više »

RAZMIŠLJANJA

Što desno orijentirane stranke misle o EU-u?

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Njemačka - Alternativa za Njemačku (AfD) Alternativa za Njemačku Europskoj uniji upravo daje posljednji ultimatum. EU mora, kako smatra ova stranka, veliki dio svojih kompetencija vratiti… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. siječnja

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Različiti segmenti života imali su prilično različit pristup ukidanju ropstva u SAD. Najliberalnijim su se dijelom pokazala tajna društva, jer je osnivanje prve masonske lože za… više »

SLOBODE

HRW kritizira Kinu, Saudijsku Arabiju i EU-populiste

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Po pitanju ljudskih prava najviše zabrinjava Kina, kaže u razgovoru za Deutsche Welle Wenzel Michalski, direktor organizacije za ljudska prava Human Rights Watch u Njemačkoj (HRW). Ta… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. siječnja

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

James Cook bio je engleski pomorac i istraživač, čuven po svojim trogodišnjim putovanjima u istraživanju južnog Pacifika i priobalnih voda Sjeverne Amerike. Na svom trećem putovanju… više »

KOMENTAR

Što sad? Četiri scenarija za Brexit

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

„Odgovornost svakog od nas je u ovom trenutku, pred povijesnu odluku koja će odrediti budućnost naše zemlje generacijama, ogromna", rekla je konzervativna premijerka Theresa May… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. siječnja

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Veliki engleski pomorac i istraživač, James Cook, je 14. siječnja 1773. prije svih drugih prešao arktički krug. Tražio je kontinent južno od Nove Nizozemske i došao do… više »

PROBLEMI

Britanski parlament odbio plan za Brexit Therese May

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Britanski zastupnici uvjerljivom su većinom u utorak navečer odbacili plan za Brexit premijerke Therese May, izazvavši političku neizvjesnost koja bi mogla dovesti do… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. siječnja

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Ivan IV., poznatiji pod imenom Ivan Grozni, bio je prvorođeni sin tada već staroga velikog kneza Moskve Vasilija III. . U trenutku očeve smrti 3. prosinca 1533. godine Ivan IV ima samo 3… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. siječnja

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Prethodnica današnje engleske kraljice po imenu Elizabeta I. okrunjena je u Westminster Abbey na današnji dan 1559. godine i započela tako dugogodišnju vladavinu punu… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. siječnja

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Današnji dan kroz povijest bio je prilično sklon malim stvarima koje čine život bizarnijim, no ponekad i ljepšim. Među prve definitivno spada događaj iz 1699. godine kada je… više »

VRUĆE...

Prošla godina četvrta najtoplija u povijesti mjerenja

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Prošla je godina bila četvrta najtoplija u povijesti mjerenja, nastavljajući trend zagrijavanja Zemlje zbog stakleničkih plinova, objavila je u ponedjeljak europska agencija za… više »

AKCIJA

„Žuti prsluci“ osnivaju stranku

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Jacline Mouraud za novine Figaro kaže da je njezin cilj da se Francuzima ponudi još jedna alternativa tako što će se njezin pokret razlikovati od tradicionalnih… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. siječnja

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Ljudska prava i borba za njihovu zaštitu uvijek su važni koraci u razvoju nekog društva, pa se tako današnji dan bilježi po nekoliko bitnih događaja. Prvi sindikat… više »