Svijet
RADNO

Nova faza projekta Inicijativa tri mora

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Inicijativu tri mora pokrenule su prije dvije godine Hrvatska i Poljska, pri čemu je ova potonja članica Europske unije već između dva svjetska rata pokušala sličnim projektom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Charles Augustus Lindbergh bio je američki zrakoplovac, istraživač i izumitelj. Slavljen je kao najbolji i najhrabriji letač svojega doba. Znamenit je njegov let preko… više »

KONFERENCIJA

Dobra hrana – vrijeme je za razgovor o održivosti prehrambenog sustava

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Dobra hrana, permakultura, održivost i bioraznolikost glavne su teme nadolazeće konferencije ZMAG-a (Zelena mreža aktivističkih grupa) Naša dobra hrana koja će se održati u subotu, 13.… više »

POPUŠTANJE?

Dvije Koreje nastavljaju razgovore

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un toplo je dočekao južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina koji je u utorak stigao u Pjongjang kako bi raspravljao o denuklearizaciji i službenom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Zgrada američkog Capitola jedna je od najprepoznatljivijih na svijetu, a u njoj zasjeda Kongres Sjedinjenih Država - zakonodavno tijelo američke federalne vlasti. Kongres je dvodoman i… više »

ANALIZA

Tko stoji iza desničarskih marševa?

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

„To je jednostavno skupina ograničenih, glupih desničarskih ekstremista i točka." Tako je ministar unutarnjih poslova Saske-Anhalta Holger Stahlknecht nazvao akcije koje su organizatori… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Rijeka Antietam lijevi je pritok rijeke Potomac u državi Maryland na kojoj je tijekom američkog građanskog rata 17. rujna 1862. došlo do bitke između postrojbi Unije (sjever) i… više »

GREENPEACE

Tko je kriv za plastiku u moru?

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Povodom međunarodnog dana čišćenja otpada iz okoliša, Greenpeace je u suradnji s Parkom prirode Telašćica organizirao čišćenje uvale Kobiljak na Dugom otoku.… više »

ANALIZA

Europski parlament: novi odnosi snaga na vidiku

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Jedno je sigurno: sastav Europskog parlamenta, koji je danas s osam klubova zastupnika i grupa izrazito šaren, će nakon izbora u svibnju 2019. postati još nepregledniji. U… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

General Motors Corporation, poznat i pod skraćenicom GM, američki je automobilistički koncern sa sjedištem u Detroitu. Koncern je 1908. osnovao William C. Durant, a već iste godine… više »

DA?

Lažna veličina i stvarna sramota

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

„Najveća vojna vježba u našoj zemlji od 1981. godine!" Tu misao iz propagandnog repertoara Kremlja na sva zvona ovih dana oglašavaju ruski državni mediji. Hinjeni… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Mayflower je bio poznati brod koji je prevozio engleske separatiste, znane još kao Pilgrimi, iz Southamptona u Engleskoj u Plymouth, Massachusetts 1620. godine. Brod je isplovio iz… više »

KOMENTAR

Mađarska je zaslužila crveni karton

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Načelo da članica Europske unije mora biti pravna država s neovisnim pravosuđem, slobodnim medijima i slobodnom znanošću, ne smije biti dovođeno u pitanje. To bi svakom realnom… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Gregorijanski kalendar dobio je ime po papi Grguru XIII. i danas je u gotovo svim krajevima svijeta važeći kalendar. Papa je 1582. objavio reformu do tada postojećeg, julijanskog kalendara.… više »

HMMM...

Promjena granica više nije tabu

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Do prije nekoliko dana se susret predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog kosovskog kolege Hashima Thacija u Bruxellesu, a potom i predviđeni Vučićev govor na Kosovu, najavljivalo kao… više »