Svijet nema prethodne stranice
OPASNO?

Najtopliji lipanj u svijetu od početka mjerenja

objavljeno prije 3 sata i 59 minuta

Podaci koje su u četvrtak objavili američki znanstvenici za lipanj pokazuju ono što ljudi u Europi, te u dijelovima Afrike i Južne Amerike već znaju: Temperature širom svijeta… više »

STRAŠNO!!

Proizvodnja palmina ulja uništava orangutane

objavljeno prije 6 sati i 59 minuta

Broj orangutana na malezijskom otoku Borneu na područjima na kojima se krče šume zbog sadnje palmi radi proizvodnje palmina ulja u proteklih 15 godina smanjio se 30 posto za razliku od… više »

KOMENTAR

Dobar izbor u teškim vremenima

objavljeno prije 12 sati i 59 minuta

U ovim vremenima Interneta postoje momenti u kojima je izgovorena riječ odlučujuća i pokazuje pravac. To je ovoga utorka (16.07.) u Europskom parlamentu pokazala Ursula von der Leyen. Iako bi… više »

19. SRPNJA

Dogodilo se na današnji dan - 19. srpnja

objavljeno prije 20 sati i 58 minuta

19. srpnja točno je 200. dan u godini (201. u prijestupnim godinama) u Gregorijanskom kalendaru. 64. poslije Krista na ovaj je dan započeo požar u dijelu starog Rima u kojem su bili… više »

STVARNO?

Udruge na udaru veterinarske inspekcije

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

Udruge za zaštitu životinja koje volonterski brinu o napuštenim, ranjenim životinjama ovih su se dana našle na udaru veterinarske inspekcije koja ih prekršajno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. srpnja

objavljeno prije 1 dan i 20 sati

Pape kroz povijest nisu uvijek opravdavali svoje mjesto među vjernicima, no nepogrešivost pape uvedena je tek na Prvom vatikanskom koncilu na današnji dan 1868. godine. Koncil… više »

PROMJENE

Porezi na potrošnju energije trebaju se mijenjati

objavljeno prije 2 dana i 6 sati

Njemačka bi trebala sveobuhvatno izmijeniti poreze na potrošnju energije, preporučuju savjetnici ministru gospodarstva Peteru Altmaieru, u jeku javne rasprave o naplati ugljičnih… više »

KOMENTAR

Palikuća iz Bijele kuće

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

Kod 45. predsjednika SAD-a smo se već navikli na neke stvari. No ono što je Donald Trump u nedjelju utipkao u svoj iPhone bilo je neuobičajeno i za političara kome su vrijeđanja i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. srpnja

objavljeno prije 2 dana i 20 sati

Sudionici Četvrtog križarskog rata 1203. godine započeli su s opsadom Carigrada. Nakon neuspješnog Trećeg križarskog rata i raspada kršćanske vladavine na području Svete zemlje… više »

ZNATE LI?

Što radi Europska komisija?

objavljeno prije 3 dana i 12 sati

Političke rovovske borbe oko raspodjele vodećih pozicija u Europskoj uniji vode se već tjednima. Otkako su šefovi država i vlada nominirali njemačku ministrica obrane Ursulu von… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. srpnja

objavljeno prije 3 dana i 20 sati

Islamski prorok Muhamed je 622. godine sa svojim sljedbenicima, uslijed progona i pritisaka koje su nad njima vršili mekanski idolopoklonici, krenuo na hidžru (preseljenje) iz Meke u… više »

STRAŠNO!!

Mi smo na moru, a one umiru u vlastitom izmetu boreći se za zrak

objavljeno prije 4 dana i 7 sati

Izlučivanje sline, povraćanje, proljev, znatni gubitak težine kao posljedica učestalog pražnjenja crijeva i dehidracije, povećanje tjelesne temperature, ozljede, stajanje ili ležanje u… više »

HMMM...

Više od 50 novih jezera otkriveno na Grenlandu

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

Antarktika ispod leda skriva 470 jezera, no najnovije istraživanje američkih i britanskih znanstvenika ukazuje na to da ih ima i u sjevernoj polarnoj regiji, pišu britanski mediji. Ona… više »

KOMENTAR

Patnje Ursule von der Leyen

objavljeno prije 4 dana i 12 sati

Nijemci su pomalo čudan narod. Istina, članovi Europske komisije su po definiciji neovisni o uputama svojih matičnih zemalja. Ali, naravno, svaka članica EU-a doživljava to kao uspjeh ako… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. srpnja

objavljeno prije 4 dana i 20 sati

Ujedinjene vojske Kraljevine Poljske i Velike grofovije Litve 1410. godine u bitci kod Grünwalda nanijele su težak poraz moćnom Teutonskom Redu. Združenu slavensku vojsku predvodio je… više »