Svijet nema prethodne stranice
SPAŠENI!

25 pasa i majmuna spašeno od jezivih pokusa!

objavljeno prije 6 sati i 16 minuta

Talijanska organizacija LAV (Lega Anti Vivisezione), članica Europske koalicije za prestanak pokusa na životinjama (ECEAE) čija je članica i udruga Prijatelji životinja, izvijestila je da se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. svibnja

objavljeno prije 14 sati i 8 minuta

Kristofor Kolumbo bio je španjolski istraživač i trgovac koji je preplovio Atlantski ocean i doplovio do Amerike. Upravo na današnji dan 1502., Kolumbo se otisnuo na četvrto i… više »

GROZNO

Okrutnost prema konjima blizu Zagreba

objavljeno prije 1 dan i 6 sati

Udaranje konja bičem, ožiljci na koži, zadavanje konju boli povlačenjem žvala, samo su neki od mučnih prizora kojima su svjedočili aktivisti udruge Prijatelji životinja na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. svibnja

objavljeno prije 1 dan i 14 sati

Francuski kemičar Antoine Lavoisier 1794. godine, u jednom je danu proglažen izdajnikom, osuđen i poguljen na giljotini. Lavoisiera smatraju osnivačem moderne kemije koji je… više »

UPS

Jaz u planovima za skladištenje CO2

objavljeno prije 2 dana i 3 sata

Ako se nacionalni planovi za uklanjanje CO2 iz atmosfere u potpunosti ispune i prema trenutno postojećim planovima, to i dalje neće biti dovoljno za ograničavanje globalnog zatopljenja na 1,5… više »

SAVJETI

Svjetski dan kretanja je u petak...

objavljeno prije 2 dana i 6 sati

U petak, 10. svibnja obilježava se Svjetski dan kretanja. To je dan kojeg je 2002. godine proglasila Svjetska zdravstvena organizacija s ciljem promicanja važnosti fizičke aktivnosti za zdrav… više »

Dogodilo se na današnji dan - 7. svibnja

objavljeno prije 2 dana i 14 sati

Francuska heroina Ivana Orleanska 1429. godine postigla je jednu od svojih najvažnijih pobjeda koja je označila prekretnicu u englesko-francuskom 'Stogodišnjem ratu'. Razbijanje opsade… više »

HR

Utopija neke bolje poljoprivrede

objavljeno prije 3 dana i 6 sati

Lebdeće pahulje biljnog sjemena odsvukud se kovitlaju zrakom nad skvotom Postaja dok se okupljamo za početak radionice o permakulturi. Dva su kolegija danas na rasporedu: povišena… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. svibnja

objavljeno prije 3 dana i 14 sati

Njemačka i španjolska vojska 1527. godine opljačkale su Rim čime je završilo zlatno doba talijanske renesanse. Papa Klement VII. ranije je, pokušavajući izjednačiti… više »

TUŽNO

Vransko jezero umire

objavljeno prije 4 dana i 1 sat

"Istraživanje virusa i klimatskih promjena je nešto relativno novo", kaže Orlić pa dodaje:  "Znali smo da arhebakterije stvaraju metan, dok druga vrsta, prave bakterije,… više »

STVARNO?

Trenutna transformacija Velikog koraljnog grebena

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

U tijeku je peto veliko izbjeljivanje Velikog koraljnog grebena u Australiji. Trenutno doživljava najgori događaj masovnog izbjeljivanja dosad, a za to je krivo zagrijavanje oceana uzrokovano… više »

Dogodilo se na današnji dan - 5. svibnja

objavljeno prije 4 dana i 14 sati

Mir koji je engleski kralj John (Ivan Bez Zemlje) sklopio sa papom Inocentom III. prema kojem je Engleska postala papin feud, a engleski kralj njegov vazal, porazi koje je doživljavao u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. svibnja

objavljeno prije 5 dana i 14 sati

Francuski car Napoleon 1814. godine stigao je u Portoferraio na otoku Elbi čime je započelo njegovo zatočeništvo. Nakon što su u ožujku 1814. savezničke trupe osvojile Pariz,… više »

DA?

U tijeku je (r)evolucija mesa

objavljeno prije 6 dana i 2 sata

U petak 10. svibnja 2024. od 10 sati, u dvorani OAZA Joyful place na adresi Radićeva ulica 9, Zagreb, Prijatelji životinja održat će promociju vodiča „(R)evolucija mesa", korisnog za… više »

STVARNO?

Svi se okreću solarima

objavljeno prije 6 dana i 6 sati

Broj sunčanih elektrana je u porastu što govori podatak da ih je na HEP-ovu mrežu s 31. ožujkom bilo priključeno 17.697 od čega u kategoriji kućanstava 12.495, a u kategoriji… više »