Biznis
LOVA

Ništa se u EU ne dobiva na lijepe oči

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Od predsjednika umirovljeničkih udruga preko načelnika općina pa do premijera, gotovo da ne postoji osoba koja se natjecala za neku javnu upravljačku funkciju u Hrvatskoj, a da u svom… više »

ČUDNO...

Dizel skuplji od supera?!

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Nakon najnovije promjene cijena goriva, na benzinskim postajama benzin je, poslije više od 10 godina, ponovno jeftiniji od dizela. Nakon ponoći cijene eurosupera 95, koji je… više »

HMMM...

Izvanredni studenti moći će raditi na studentski ugovor?

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Hrvatski Sabor u petak je većinom glasova donio Zakon o obavljanju studentskih poslova kojim se izjednačava pravo na obavljanje studentskih poslova redovitih i izvanrednih studenata koji nisu… više »

BANKSTERI

Pljačkaši u skupim odijelima

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Više investitora sudjeluje u kompleksnoj proceduri kupovine i prodaje dionica. U toj proceduri država ubire porez. No, prilikom Cum-Ex poslovanja taj proces je zamišljen tako da… više »

SAZNAJEMO

Krediti HBOR-a za žene poduzetnice

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Hrvatska banka za obnovu i razvitak raspisala je kreditni program za žene poduzetnice. Cilj programa je poticanje osnivanja i razvoja poslovanja malih i srednjih gospodarskih subjekata u… više »

KATASTROFA

Gruzija i Srbija konkurentnije od Hrvatske

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Hrvatska je na listi globalne konkurentnosti za 2018. godinu na 68. mjestu među 140 gospodarstava svijeta, s ocjenom od 60,1, pokazuje "Izvješće o globalnoj konkurentnosti 2018.-2019."… više »

TIPS

Preko dvije trećine ljudi podržava napojnice

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Ostavljate li napojnice čak i ako ne podržavate takvu praksu? Koliku napojnicu ostavljate, kojim djelatnicima i mislite li da napojnice zaslužuju svi ili samo neki, MojPosao je istražio u… više »

EU FONDOVI

Do 75.000 kuna za proizvode sa znakom hrvatske kvalitete

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Vizualno označavanje hrvatskih proizvoda znakovima kvalitete osmišljen je iz želje da se uspostavi vizualni kod i prepoznatljivost vrhunskih hrvatskih proizvoda i usluga na domaćem i… više »

BRAVO

Veliki uspjeh Zvijezdinih proizvoda na američkom tržištu

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Zvijezdini proizvodi od rujna su dostupni kupcima američkog Walmarta. Riječ je o najvećem svjetskom trgovačkom lancu koji tjedno posjeti 265 milijuna kupaca. Walmart ima više od 11… više »

NOVOSTI

Httpool postao službeni prodajni partner Facebooka za regiju

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Facebook i Httpool sa zadovoljstvom objavljuju sklapanje strateškog partnerstva u našoj regiji. Httpool je postao službeni prodajni partner Facebooka u našoj regiji,… više »

PROBLEMI?

Trebamo novu naftu – prije svega zbog plastike

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Plastika i drugi petrokemijski proizvodi će biti najveći pokretač potražnje nafte u desetljećima koja dolaze, zaključak je Međunarodne agencije za energiju (IEA) objavljen koncem… više »

NEW LINK

Tehnologija jamči uspješan biznis na tržištu nekretnina

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Oko 30 tisuća ovlaštenih agenata za nekretnine svaki dan u New Yorku pokušava doći do komadića zarade od prosječnih 16 tisuća dolara za kvadrat prostora za stanovanje u njegovom… više »

HMMM...

Bolji dani za otočane?

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Zemlja tisuću otoka obnavlja svoj Zakon o otocima, no umjesto svečarske atmosfere moglo se proteklih dana oko toga osjetiti dosta nervoze. Reakcije zastupnika u Hrvatskom saboru, naime, bile… više »

POSLUŠAJTE

Futurolozi poslali upozorenje iz Laube

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

U zagrebačkoj Laubi održala se prva Future Tense konferencija usmjerena na budućnost poslovanja, koja je okupila četiri svjetska futurologa: Morgaine Gaye, Gerda… više »

I DALJE...

Tweet od 20 milijuna dolara

objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana

Twitter - platforma za samopredstavu i dizanje prašine. To izgleda ne važi samo za predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, već i za  multimilijardera Elona Muska. Osnivač i vlasnik… više »