Biznis
BRAVO

Kaufland i ove godine podržao humanitarnu utrku UNICEF-a Mliječna staza

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

U nedjelju, 8. rujna u središtu Zagreba održana je UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza koju već 3. godinu zaredom kao glavni sponzor podržava Kaufland Hrvatska. U ovom velikom… više »

Facebook
OPA :)

Facebook pod istragom zbog kršenja zakona o monopolu

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Tužitelji nekoliko američkih saveznih država pokreću istragu o tome je li Facebook gušio konkurenciju i korisnike izlagao riziku, objavila je u petak državna odvjetnica New Yorka… više »

EU FONDOVI

Natječaj za razvoj poduzetništva u slabije razvijenim područjima

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je 29. kolovoza 2019. godine otvoreni javni poziv za Program „Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na… više »

KONFERENCIJE

COMELEON, prva hrvatska konferencija o organizacijskoj kulturi

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

U kongresnom hotelu Well u Tuhelju 24. i 25. listopada 2019. održat će se prva konferencija na temu organizacijske kulture pod nazivom COMELEON koja će okupiti međunarodne stručnjake na temu… više »

EU FONDOVI

Pojedinačna potpora do 200.000 eura

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

S ciljem poticanja održivog razvoja ruralnog područja te njegove demografske obnove održavanjem postojećih ili kreiranjem novih radnih mjesta, uskoro očekujemo novi natječaj za operaciju… više »

LOVA

Novi Pravilnik o porezu na dohodak stupa na snagu sutra

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Od nedjelje, 1. rujna neoporezivi iznos dnevnice za službena putovanja u Hrvatskoj iznosi 200 kuna, što je 30 kuna više nego do tada, utvrđeno je izmjenama Pravilnika o… više »

ISTRAŽIVANJE

Tko ima najbolju uslugu u regiji i kakva je usluga u Hrvatskoj?

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

 U vremenskom periodu od 3. do 30. lipnja 2019., Heraklea je već jedanaesti put za redom u suradnji s agencijama za tajnu kupnju iz regije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija,… više »

NERAVNOPRAVNA BITKA

Youtuberi protiv YouTubea

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

U petak je isticao rok koji su njemačka Unija YouTubera i sindikat IG Metal postavili divovskoj video-platformi tražeći bolje uvjete rada za producente videa. „Ako ne bude odgovora,… više »

HMMM...

Jesu li šefovi američkih koncerna postali - revolucionari?

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Šef Applea Tim Cook, osnivač Amazona Jeff Bezos, predsjednici uprava čitavog niza banaka i fondova - svi su oni članovi Business Roundtable, organizacije za širenje… više »

ANALIZA

Zemlje istoka EU smanjuju razliku u blagostanju – ali je put još dug

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Najprije dobra vijest: prema najnovijem mjesečnom izvješću Bundesbanka o napretku u procesu konvergencije „novih" zemalja istoka i jugoistoka prema „starim" državama… više »

BIT ĆE POSLA...

Njemačka treba stručnjake - novi zakon o useljavanju

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Deutsche Welle: Koje su glavne osobine novog zakona o useljavanju? Stephan Mayer: U središtu zakona o useljavanju stručne radne snage stoje stručnjaci iz zemalja koje… više »

STVARNO?

Brexit bez dogovora je katastrofa za Veliku Britaniju

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Velika Britanija suočit će se s nestašicom goriva, hrane i lijekova, padom i zastojima u svojim lukama, tvrdom granicom sa Irskom i rastućim troškovima socijalne skrbi ako… više »

MALO?

U prosjeku, imamo pravo na 23 dana godišnjeg odmora

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

 Koliko dana godišnjeg odmora je potrebno kako bismo se doista odmorili? U kojim tvrtkama i institucijama zaposlenici uzimaju najduži 'predah' od posla? Uspijevamo li… više »

UFF!

Najskuplja država u Europi

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Na Islandu je uglavnom prohladno, ali 'oznojiti' se možete pri pogledu na hotelski ili račun u restoranu. Većina stvari ondje stoji više, ponekad mnogo više nego drugdje u… više »

KRIZA?

„Crni dani gospodarstva“ koje u Njemačkoj gotovo nitko ne osjeća

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Njemački direktori nikad nisu bili poznati kao ludo smjeli avanturisti, tako da je u ispitivanjima ekonomskih instituta i u najboljim proteklim godinama bilo tvrtki koje su procjenjivale kako… više »