Biznis
LOVA

Tko će biti „šef" zone eura?

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

U Europskoj uniji su nacionalni ministri svih područja okupljeni u strukovna Ministarska vijeća, ali kod ministara financija zone eura je potrebna mnogo čvršća struktura. Već da bi se… više »

NAPOKON

Kriptovalute - MMF želi regulaciju i superviziju

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Kriptovalute bi trebale biti primjereno regulirane, a zahtijevaju i superviziju s obzirom na rizik da mogu biti upotrijebljene kao instrument za aktivnosti kao što su pranje novca,… više »

INICIJATIVA

HT postavlja brze e-punionice

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Hrvatski Telekom i Kaufland Hrvatska u Zagrebu su postavili dvije brze punionice za električna vozila u sklopu projekta „Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj… više »

NOVOSTI

Zvijezda u sat vremena proizvede 15.000 pakiranja novog proizvoda Margo s maslacem

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Svakih sat vremena iz Zvijezdina pogona margarina na zagrebačkom Žitnjaku izađe 15.000 komada Marga s maslacem. Riječ je o novom proizvodu koji je tržištu predstavila Zvijezda, najveća… više »

LOŠE...

Istočnoeuropske radnice prepolovile dnevnice hrvatskih njegovateljica

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Stotine i tisuće žena iz svih krajeva Hrvatske već godinama skrbe za starije i nemoćne osobe u Italiji, no tradicionalno ih je najviše iz Rijeke i Istre. Razlog nije samo geografska… više »

REALNOST

Hrvatskoj je loše jer se „sluša narod“?

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Glavni problem sporog ekonomskog razvoja Hrvatske je populizam, tvrde neki od najistaknutijih hrvatskih imena u tom području. Tako je na predstavljanju nove publikacije o poslovnoj i… više »

Black Friday
MA DA?

Blagdanska potrošnja bit će rekordna

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Hrvatska gospodarska komora objavila je procjenu potrošnje hrvatskih građana tijekom ovogodišnjeg prosinca, a od brojki bi vam se lako moglo zavrtjeti u glavi. Najviše se… više »

UPOZORENJE

Danas je Black Friday, pazite na prevare!

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Uoči Crnog petka Hrvatska udruga banaka uputila je upozorenje potrošačima:  Ne nasjedajte na lažne on-line ponude i oglase. Na stranicama društvenih mreža… više »

Foto: Pexels
PORAZNO

Gotovo dvije trećine Hrvata želi promijeniti posao

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Portal MojPosao je za vrijeme trajanja 8. regionalnih Virtualnih dana karijera i znanja (11. do 18. listopada 2017.) proveo je istraživanje čiji je cilj bio utvrditi stanje na hrvatskom… više »

PRIJAVITE SE!

Ciklus radionica Think Outside the Box!

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Danas započinju prijave za besplatne radionice za mlade nezaposlene "Think Outside the Box!" Radionice se održavaju u okviru projekta želim posao! koji je namijenjen mladim nezaposlenim… više »

PROBLEMI

Zabrinutost u regiji, Sberbank nanio ozbiljne udarce Agrokoru

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Situacija oko Agrokora postaje sve kompliciranija. Mada se nakon odluke suda u Londonu i ranije odluke slovenskog suda koji su priznali Lex Agrokor, čime je spriječeno vođenje postupaka… više »

SAZNAJEMO

Što se krije u podbörki? Odgovor skrivaju blagdanske ponude iz Tele2

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Darivanje oplemenjuje i čini sretnima i onog tko prima, ali i onoga tko daruje. Ovih se blagdana u Tele2 posebno birala ponuda koja će razveseliti svakoga - djecu, mlade, one malo manje… više »

EH, DA...

Tiskane novine odlaze u prošlost?

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja objavila je rezultate ispitivanja o stanju na tržištu tiska u Hrvatskoj za 2015. i 2016. godinu i pronašla da je ukupna… više »

BIZNIS

Franck d.d. jača kapitalnu strukturu uz Tommy d.o.o. kao strateškog partnera

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Franck d.d. postigao je dogovor o strateškom ulaganju s društvom Tommy d.o.o., koji je spreman u kontekstu financijskog restrukturiranja ojačati kapitalnu strukturu… više »

PRIJAVITE SE!

Malim i srednjim poduzećima novih 220 milijuna eura iz ESIF programa

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Svi poduzetnici kojima su bespovratne potpore iz raznih razloga (neprihvatljiva djelatnost, ulaganje i sl.) nedostižne, a ESIF mikro i mali zajmovi do 50.000 eura nedovoljno veliki, mogli bi… više »