Biznis
PITANJE

Bitcoin - koliko stvarno vrijedi?

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Mora li iza novca stajati država sa svojim gospodarstvom? Ona svakako pomaže održavati mu vrijednost, ali zapravo nije nužna. Idejni pokretač bitcoina Satoshi Nakamoto je istakao kao… više »

STVARNO?

Slabije plaćeni trgovci pokazuju veću brigu za potrebe kupca

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Vrijednost osoblja važna je sastavnica u pridobivanju zadovoljnog i lojalnog kupca ili klijenta. Pod „vrijednošću osoblja" u najširim crtama može se smatrati ukupna… više »

ETO...

Burzovni krah – ili samo korekcija?

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Vodeći japanski burzovni indeks Nikkei u utorak (6.2.) je opao za više od 1.000 bodova. Bio je to najveći dnevni gubitak od 2016. Trgovina na tokijskom parketu okončana je na razini… više »

EU FONDOVI

Nove milijunske bespovratne potpore za ICT sektor i prerađivačku industriju

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Otvoren je novi natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, pod nazivom „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta malih i srednjih poduzeća", kao nasljednik… više »

MA DA?

Banke zabranjuju kupovinu kriptovaluta kreditnim karticama

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Banke u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama zabranile su upotrebu kreditnih kartica za kupnju bitcoina i ostalih kriptovaluta, strahujući da u slučaju naglog pada njihove vrijednosti… više »

INICIJATIVA

Facebook blokira reklamiranje kriptovaluta

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Kriptovalute iskaču iz svakog članka, vrište s naslovnica, a naročito je naporno izbjegavati silne oglase koji pozivaju na njihovu kupovinu, rudarenje, tečajeve i slične stvari koje… više »

WTF

Sramotno ujednačavanje kvalitete proizvoda u EU

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

HIPP, Ferrero i Bahlsen, poznate multinacionalke krenule su u proces izjednačavanje kvalitete svojih proizvoda u starim i novim članicama EU, kako bi preduhitrile skore zakonske promjene… više »

LOVICA

Napokon otvoren natječaj za pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Vjerovali ili ne, dočekali smo dan raspisivanja natječaja za operaciju 6.2.1. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima". Iako smo već sa skepsom… više »

HEH

Pada stopa nezaposlenosti - ali zašto?

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Stopa nezaposlenosti u Europskoj uniji (EU) i eurozoni u prosincu 2017. ostala je nepromijenjena na mjesečnoj razini, a Hrvatska bilježi daljnji pad i ponovno je izdvojena u skupinu zemalja s… više »

DANI KOMUNIKACIJA

Susan Credle dolazi na Dane komunikacija

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Susan Credle, jednu od najmoćnijih žena marketinške industrije iz New Yorka u Rovinj dovode zadovoljna.hr i festival Dani komunikacija. O poslovnom uspjehu Susan Credle najbolje govore… više »

DOĐITE

Mogu! konferencija za sve koji žele više

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Znate onu priču o Zlatokosi? Ukratko, jedna od mogućih verzija ide ovako: Zlatokosa je nakon dugog traganja šumom, zalutala u kućicu u kojoj živi obitelj medvjeda. Bila je gladna a na… više »

ZNAJU ZNANJE

Poduzetnici iz "stvarnog života"

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Žičara je odjednom stala. Na pola puta. Jednostavno je napadalo previše snijega. Muškarci s lopatama žure kako bi oslobodili put. Već satima se bore protiv snježnih masa i… više »

LOŠE, LOŠE...

Molovo gušenje Siska?

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

„Inina Rafinerija nafte Sisak (RNS) će otpustiti 40 radnika i neće više proizvoditi benzin, a to je tek početak." Vijest je to koja je uzdrmala grad koji je već pretrpio… više »

GOSPODARSTVO

Davos: novi impuls za Europu?

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Američki predsjednik Donald Trump se zalaže za "American first", a Kina baš i nije pobornik demokracije i ljudskih prava. Zato neki Europljani smatraju kako je sada vrijeme da se… više »

KATASTROFA

Hrvatska po povlačenju EU-novca - na začelju

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Koliko je Hrvatska uspješna u povlačenju novca iz europskih fondova? Ovisi o tome koga pitate. Aktualna ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac smatra da je… više »