Biznis
EINSTRUKCIJE

Einstrukcije.com - nova virtualna učionica

objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana

Od kad je riječ korona ušla u naš svakodnevni vokabular, čini nam se da se vrijeme usporilo, a životne brige fokusirale su se na nova pravila ponašanja. Dok je zdravstvo… više »

ODLIČNO

NTL prvi trgovački lanac koji testira hrvatsku aplikaciju ScanShop

objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana

NTL - Narodni trgovački lanac prvi je prepoznao vrijednost hrvatske aplikacije ScanShop i omogućio testiranje u vlastitim trgovinama. Aplikacija je u sklopu EU projekta došla do faze u… više »

ZANIMLJIVO

Pada cijena plina?!

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Cijena prosinačkih futuresa na TTF čvorištu u Nizozemskoj pala je na 993 dolara za 1000 kubičnih metara, odnosno 85 eura po megavatsatu, na temelju trenutnog tečaja euro/dolar. Ukupni… više »

FRANCK

Franck lansirao Notu - kapsule za još veći užitak vrhunske kave

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

 U posljednje dvije godine, navike potrošača diljem svijeta promijenile su način kako se i gdje uživa u kavi. Tijekom 2020. i 2021. godine podaci govore kako sve više raste… više »

EU FONDOVI

EK produljila okvir za državne potpore

objavljeno prije 6 mjeseci i 7 dana

Prema ranijoj odluci, privremeni okvir trebao je vrijediti do 31. prosinca 2021., a sada je produljen do 30. lipnja 2022. "Privremeni okvir za državne potpore od početka pandemije omogućuje… više »

PREVARE

Nova prevara na WhatsAppu

objavljeno prije 6 mjeseci i 8 dana

Ovakva vrsta prijevare vrlo je učinkovito, a dosad su tisuće ljudi već nasjele na nju. Prevaranti najprije hakiraju WhatsApp korisnički račun i potom se jave prijateljima ili članovima… više »

BLACK FRIDAY

Kreću veliki PlayStation Black Friday popusti

objavljeno prije 6 mjeseci i 8 dana

PlayStation je najavio Black Friday popuste koji počinju danas i ove godine traju čak 11 dana. Pogodnosti obuhvaćaju raznovrsnu ponudu pa tako možete razveseliti sebe ili bližnju osobu… više »

FAKE NEWS

Trebamo zajednički plan protiv dezinformacija

objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana

Ministrica vanjskih poslova Marise Payne rekla je da blokovi poput grupe Quad - Sjedinjene Američke Države, Indija, Japan i Australija - i globalna tijela poput Ujedinjenih naroda već rade na… više »

EHHH...

Niti trećina žena je u vlasničkoj strukturi firmi

objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana

Prema rezultatima analize trgovačkih društava u 2018. godini, 26.676 društva ili 22 posto bilo je isključivo u vlasništvu žena, s tim da su u još 12.518… više »

EHHH...

DZS očekuje rast cijena mesa i povrća

objavljeno prije 6 mjeseci i 9 dana

Kod biljnih proizvoda se očekuje porast cijena u svim skupinama, osim u skupini krumpir (uključujući sjemenski). Najviše će, prema prognozama, porasti cijene industrijskog bilja, za… više »

NAPOKON?

Politički dogovor o proračunu EU-a za 2022.

objavljeno prije 6 mjeseci i 10 dana

Dogovorene su obveze u visini od 169,5 milijardi eura i plaćanja od 170,6 milijardi eura. Posebna pozornost posvećena je vanjskoj dimenziji, s obzirom na sve globalne izazove s… više »

STVARNO?

Hrvatske tvrtke nisu spremne za zelenu tranziciju

objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana

Na konferenciji "Poslovanje u doba zelene tranzicije" predstavljeni su rezultati prve analize takvog tipa u Hrvatskoj. Anketa je provedena na 192 tvrtke, a provedena je od 1. srpnja do… više »

FORA

Otvara se Glovo Express trgovina, prva takva u Hrvatskoj

objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana

Glovo, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za dostavu više kategorija proizvoda, prva u Hrvatskoj otvorila je vlastitu trgovinu u Zagrebu pod nazivom Glovo Express. Do kraja 2021.… više »

COOL

Finalisti Zagreb Connecta nižu nove svjetske uspjehe!

objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana

Lansiranje novog proizvoda uvijek je izazovno, a osobito kada ulazite na zahtjevno tržište sportske prehrane. Ipak, kad imate kvalitetan proizvod, onda ni uspjeh ne može izostati. Tome… više »

BIZNIS

Leanpay se širi Hrvatskom

objavljeno prije 6 mjeseci i 13 dana

Regionalni fintech startup Leanpay, koji je ove godine započeo širenje i na hrvatskom tržištu, osigurao je investiciju od 3 milijuna eura koju će iskoristiti za ubrzanje rasta… više »