Kultura
NAJAVE

Svjetski mega car Rambo Amadeus s bendom stiže ovog četvrtka 18.1. u Vintage Industrial

objavljeno prije 2 dana i 18 sati

Rambo Amadeus, jedinstveni i posebni Svjetski MegaCar vraća se u Vintage Industrial u četvrtak 18. siječnja Nove nam 2018. Rambo u Savsku 160 stiže sa bendom s kojim će za vas odraditi… više »

NAJAVE

Oridano Gypsy Jazz Band promovira novi album u klubu Sax!

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

"Swing of Swings" svojevrsni je nastavak priče "Hot Club of Croatia", započete s istoimenim albumom (Oridano Gypsy Jazz Band - Hot Club of Croatia) izdanog 2016. za izdavačku kuću Hitchtone… više »

KINA

'Osmi povjerenik' u kinima - novi domaći hit

objavljeno prije 3 dana i 13 sati

Dugometražni igrani prvijenac Ivana Salaja, film Osmi povjerenik, ekranizaciju nagrađivana bestselera Renata Baretića u prvom je vikendu prikazivanja u domaćim kinima pogledalo 9 166… više »

NAJAVE

Tremonti zagrijavaju publiku za Iron Maiden

objavljeno prije 3 dana i 14 sati

Tremonti su američki heavy metal bend koji će 24.7.2018. u Areni Zagreb nastupiti kao posebni gost legendarnog Iron Maidena. Njihov će trash metal, speed metal, alternative metal, hard rock i… više »

FROOOM

Poziv na topli filmski brunch

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

Gotovo 600 polaznika filmske škole Frooom u 2017. godini je napravilo preko 55 kratkihigranih, eksperimentalnih, animiranih, tematskih, povijesnih, dokumentarnih,… više »

PREDSTAVE

Humanitarni pogled kroz kazališnu lupu

objavljeno prije 3 dana i 18 sati

U Centru mladih Ribnjak 20. siječnja u 20 sati premijerno će se, u produkciji umjetničke organizacije Točke na i i Ane Vilenice, izvesti prva hrvatska predstava s tematikom borbe protiv… više »

INTERVJU

Hanibal Salvaro izlaže u Zagrebu

objavljeno prije 3 dana i 19 sati

Hanibal Salvaro, suvremeni hrvatski likovni umjetnik i keramičar svjetskoga glasa, izlaže ovih dana u Zagrebu u Europskom domu. Gospodine Salvaro, 9.1.2018. predstavili ste se s novom… više »

FESTIVALI

KinoKino sprema tridesetak naslova

objavljeno prije 4 dana i 19 sati

Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino u svom trećem izdanju, koje će se održati od 14. do 18. veljače u zagrebačkom kinu Europa, u glavnom i popratnim programima donosi… više »

GROZNO!

Žene su strašno diskriminirane u filmskoj industriji

objavljeno prije 5 dana i 16 sati

Samo jedanaest posto filmskih hitova u Americi prošle godine režirale su žene. Pokazala je to studija koju je provelo sveučilište u San Diegu i koja je u obzir… više »

INTERVJU

Susret u atelijeru – slikar Peter Weisz

objavljeno prije 5 dana i 19 sati

Peter Weisz, suvremeni hrvatski i izraelski likovni umjetnik, slikar, autor iznimnog i složenog opusa, izlagao je na brojnim zapaženim samostalnim izložbama diljem svijeta, osoba živopisne i… više »

RASPORED

Samo u CeKaTeu predstave hrvatske kazališne scene

objavljeno prije 6 dana i 13 sati

Centar za kulturu Trešnjevka otvara svoja vrata u razdoblju od 14. do 28. siječnja kazališnoj sceni Virovitica, Slavonski Brod, Čakovec, Pula i Zadar. Na sceni CeKaTe teatra… više »

NAJAVE

King's birthday - VIB slavi Elvisov 83. rođendan - subota 13.1. Vintage Industrial

objavljeno prije 6 dana i 14 sati

U subotu 13. siječnja stiže nam odličan Elvis Tribute by Johnny and his Rockin' Tunes. Od prve rockabilly pjesme "That's All Right Mama" iz 54e godine, koja je po prvi puta spojila crnu i… više »

NAJAVE

Sassja promovira novi album 9. ožujka u Vintage Industrialu

objavljeno prije 6 dana i 18 sati

Energična tuzlanska reperica Sassja 9. ožujka u Vintage Industrial Baru održat će zagrebačku koncertnu promociju svog novog albuma 'No problemo'. Izdan krajem prošle godine, njen drugi… više »

INTERVJU

Susret u atelijeru – akademski kipar Mata CROata-Mate Turić

objavljeno prije 6 dana i 20 sati

U posljednje vrijeme u domaćoj aktualnoj umjetničkoj produkciji, nitko se toliko ne ističe, kao akademski kipar Mata CROata-Mate Turić, koji je u prvi plan zanimanja javnosti došao… više »

SUPER

Vintage Industrial predstavlja besplatan studentski program - Žujin Kampus

objavljeno prije 7 dana i 11 sati

Studentski program s hrpetinom pogodnosti 'Žujin Kampus' otvara svoja vrata 31. siječnja u prostorima Vintage Industriala, a na preliminarno predstavljanje u Savsku 160 su pozvani svi… više »