Kultura
NAJAVE

India Fest 21

objavljeno prije 3 dana i 16 sati

Naziv je izložbe koja se, povodom Dan Republke Indije (26.01.), priređuje u Europskom domu, Jurišićeva 1, od četvrtka 21. siječnja u 12:00 sati do petka 5. veljače 2021. u 16:00 sati.… više »

NAJAVE

glitchLAB 2021 - online radionice

objavljeno prije 4 dana i 7 sati

Format C / glitchLAB 2021 poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na besplatnim online DIWO Glitch Art radionicama s ciljem traženja, dokumentiranja, kataliziranja i dijeljenja… više »

NOĆ MUZEJA

16. NOĆ MUZEJA: Zadaće muzeja u uvjetima kriza

objavljeno prije 4 dana i 8 sati

Otvorenje će se održati 29. siječnja 2021. godine u 17:00 sati u Muzeju likovnih umjetnosti. Uvodnim riječima obratit će se ravnatelj Muzeja likovnih umjetnosti, Eduard Hudolin, predsjednik… više »

NAJAVE

Kazalište na kamionu

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

U 2020. godini Mala scena online stigla je ne samo do svih gradova u Hrvatskoj već su bili u domovima djece od Laslova do Dubaia, Kanade, Nizozemske... Godine 2021. nastavljaju svoje… više »

STAND UP

Vrhunska večer EX YU ženske stand up komedije online

objavljeno prije 4 dana i 12 sati

Ladies night stand up večer show je koji već dugo osvaja publiku diljem Balkana i šire. Jedan od nježnijih showova, ali samo po izgledu. Show koji vole gledati i žene i… više »

NAJAVE

Guitarra viva – Petrit Çeku live

objavljeno prije 4 dana i 13 sati

U utorak, 26. siječnja 2021., u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, u sklopu ciklusa Guitarra viva nastupit će Petrit Çeku, s početkom u 20 sati, uz prijenos koncerta uživo na… više »

TUGA...

Umrla je Mira Furlan

objavljeno prije 4 dana i 14 sati

Umrla je glumica Mira Furlan u 65. godini. Kako se navodi, umrla je u srijedu, 20. 1.. Vijest o smrti objavljena je i na njenom Twitter profilu. Mira Furlan rođena je 7. rujna 1955.… više »

OSVRT

Novi kolaži u Londonskom ciklusu Duška Šibla

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Istaknuti likovni umjetnik, akademski slikar Duško Šibl neprekidno putuje, od jednog do drugog grada, od jednog do drugog atelijera,od Zagreba, preko Dubrovnika i Opatije do… više »

KOLIBRIS

Marko Torjanac u KolibriSu

objavljeno prije 5 dana i 7 sati

Marko Torjanac je diplomirao glumu 1990. godine na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesorice Neve Rošić. Osnovao je kazalište Planet Art 2001. godine čiji je… više »

NOVOSTI

Hrvatski Pop&Off iz neke paralelne dimenzije

objavljeno prije 5 dana i 10 sati

Izvođače ovogodišnje Pop&Off kategorije nećete čuti svakog punog sata u eteru nacionalnih radio postaja, neće vas gledati s naslovnica revija na kioscima niti vas pretjerano… više »

CEKATE

Izložba 'Trešnjevka za 10' u Galeriji Modulor

objavljeno prije 5 dana i 12 sati

Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka od 29. siječnja do 20.veljače 2021. prikazuje izložbu 'Trešnjevka za 10'. Riječ je o fotografijama iz arhive galerije, nastalim… više »

NOVOSTI

Mišo Baričević izlaže kolaže

objavljeno prije 5 dana i 14 sati

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica bit će postavljena izložba "Kolaži" dubrovačkog slikara Miša Baričevića. Otvorenje izložbe je u četvrtak, 21. siječnja 2021., s početkom u 19 sati… više »

FESTIVALI

DA! Festival 2021. - online

objavljeno prije 5 dana i 15 sati

Studentski projekt DA! Festival predstavlja radove studenata umjetničkih fakulteta, a sastoji se od izložbe, radionica i predavanja. Festival se održava online, a trajat će do 24. siječnja.… više »

OSVRT

Nova energija suvremene hrvatske likovne umjetnosti

objavljeno prije 5 dana i 16 sati

Svakako, jedan od najistaknutijih mladih agilnih likovnih stvaratelja jest Petar Popijač, akademski kipar i doktor umjetnosti.Doktorirao je u klasi prof. Petra Barišića. Njegov… više »

DONACIJA

Nino Vranić: 'Portret i djelo'

objavljeno prije 6 dana i 8 sati

Nakon izložbi koje su se bazirale na vrijednim donacijama obitelji umjetnika Dalibora Paraća i Slavka Šohaja, Moderna galerija - nacionalni muzej moderne umjetnosti - predstavlja… više »