Kultura
NAJAVE

B and the BOPS slave 12 godina aktivnog rockabiliranja besplatnim koncertom

objavljeno prije 4 dana i 14 sati

Nakon gotovo pola godine izbivanja sa domaćeg koncertnog terena, u četvrtak 16.05. u Vintage Industrial dolaze B and the BOPS. Ova zagrebačka rockabilly, rock 'n' roll četvorka svoj je prvi… više »

POEZIJA TO GO

Druženje s pjesnicima u dvorani Muller

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku, pod motom… više »

NAJAVE

Christian Death i Phantasmagoria 29. 05. u Boogaloou

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Kontroverzne američke death/goth rock legende Christian Death će nakon deset godina ponovo doći u Zagreb! Nastupit će u sklopu svoje europske turneje "Behind The Veil", u sklopu koje će… više »

JAVITE SE!

Natječaj Galerije Modulor za izlaganje u 2020.

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor (za arhitekturu i dizajn) raspisuje natječaj za izlaganje samostalnih izložaba, kustoskih koncepcija i problemskih… više »

JAVITE SE!

Natječaj za program 13. izdanja VFF-a te društveno-kulturnog centra Šesnaestica

objavljeno prije 4 dana i 18 sati

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem… više »

FESTIVALI

Under the Bridge festival 17. i 18. svibnja

objavljeno prije 4 dana i 19 sati

Već tradicionalni festival Glazbene Kuće "za prvi maj" koji se je trebao održati 3. 4. svibnja pod novim imenom: "Under the bridge" festival, prebačen je zbog lošeg vrenena na novi… više »

IZLOŽBE

Josipa Krolo: Obgrljena rima - otvorenje izložbe

objavljeno prije 4 dana i 20 sati

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe "Obgrljena rima" splitske umjetnice Josipe Krolo. Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 16.svibnja… više »

FESTIVALI

Tulumi za otvaranje, elektronski party i istarska vinska tura za zatvaranje Sea Stara!

objavljeno prije 5 dana i 16 sati

Ostalo je još svega 9 dana do trećeg izdanja umaškog Sea Star festivala koji će u četvrtak, 23. svibnja biti otvoren tulumima zagrijavanja na tri od šest pozornica u… više »

INMUSIC 2019

Billie Joan, Gentleman i Ichabod nova imena INmusica #14!

objavljeno prije 5 dana i 18 sati

Mlade domaće kantautorske snage, Billie Joan, Gentleman i Ichabod, stižu ovoga ljeta na pozornicu našeg najvećeg open air festivala! Splitska kantautorica Ivana Pezo, poznatija pod… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski slikar Bojan Dolenec

objavljeno prije 5 dana i 20 sati

Bojan Dolenec, akademski slikar, istaknuto je ime mlađe generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika, autor je složenog opusa, izlagao je na nizu izložbi. Nastavljate s radom na ciklusu… više »

NAJAVE

The Slow Readers Club u Zagrebu

objavljeno prije 6 dana i 14 sati

The Slow Readers Club, izvrsna mančesterska četvorka, stiže u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu, 18. svibnja u sklopu velike europske turneje na jedini nastup u regiji. Drugi dio EU toura… više »

KINO PROGRAM

Opus: Joel Coen i Ethan Coen

objavljeno prije 6 dana i 16 sati

Novi tjedan u kinu Kinoteka proteći će u znaku najpoznatije braće među američkim filmašima. Njihovo stvaralaštvo sinonim je za filmove koji odaju počast klasičnim američkim… više »

NAJAVE

Svjetska jazz elita uskoro stiže u Zagreb!

objavljeno prije 6 dana i 18 sati

Festival Jazz.hr/proljeće počinje ovog tjedna, a održat će se od 15. do 18. svibnja u Zagrebu na dvije lokacije. Osim jakih domaćih imena, na festivalu će se predstaviti vhunska svjetska… više »

FESTIVALI

17. Tabor film festival najavio prve filmske goste i glazbena imena

objavljeno prije 6 dana i 20 sati

Filmski festival koji se daleko čuje, međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival objavio je svoje prve filmske goste te najavio dio ovogodišnjeg koncertnog… više »

PREDSTAVLJANJE

Otvoren Hrvatski paviljon na Bienallu u Veneciji

objavljeno prije 7 dana i 19 sati

Otvorenjem izložbe multimedijalnog umjetnika Igora Grubića "Tragovi nestajanja (u tri čina)" svečano je u srijedu u Veneciji inauguriran Hrvatski paviljon na Venecijanskom bijenalu 2019., 58.… više »