Kultura
MOTOVUN

Motovun Film Festival dolazi u Split, Dubrovnik i Šibenik

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Nevolja u obliku korone spriječila je filmsko slavlje na slikovitom istarskom brdu, no Motovun Film Festival našao je put do gledatelja. Brdo filmova spušta se i do… više »

COOL

Virtualni summit medija za mlade

objavljeno prije 4 dana i 3 sata

Međunarodni summit medija za mlade (International Youth Media Summit) ove godine odvija se u virtualnom izdanju od 31. srpnja do 8. kolovoza. Okupit će sedamdeset diplomata, filmaša i… više »

FILM

Pula u Zagrebu u kinima Metropolis MSU i KIC

objavljeno prije 4 dana i 4 sata

Program Pula u Zagrebu tradicionalno donosi filmske naslove iz programa nacionalnog filmskog festivala u Puli.  U ovogodišnjem izdanju od 30. srpnja do 1. kolovoza… više »

NAJAVE

Nipplepeople & Ida Prester u garaži MSU-a 11. rujna

objavljeno prije 4 dana i 5 sati

Electro pop dvojac Nipplepeople dolaze u petak 11. rujna u open air prostor garaže MSU-a u Novom Zagrebu, a kao posebna gošća pridružit će im se Ida Prester. Nipplepeople -… više »

DOMINO

Otočka veza europskih umjetnika

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

Otočka veza je suradnički program pet europskih umjetničkih organizacija koje organiziraju rezidencije za umjetnike i umjetničke kolektive na otocima Bornholm u Danskoj, Mallorca u… više »

FILMOVI

Hrvatski filmovi u Transilvaniji

objavljeno prije 4 dana i 22 sata

Dugometražni igrani film 'Bosonogi car' redatelja Petera Brosensa i Jessice Woodworth, nastao u belgijsko-hrvatsko-nizozemsko-bugarskoj produkciji, predstavlja se u sklopu… više »

IZLOŽBE

Zaronite u jedinstveni svijet Tonke Jelače

objavljeno prije 5 dana i 4 sata

Jučer je u Galeriji Sv. Krševana u Šibeniku svečano otvorena samostalna ambijentalna izložba akademske umjetnice Tonke Jelača Marijančević pod… više »

EXIT 2.0

EXIT slavi dva desetljeća 2021.

objavljeno prije 5 dana i 5 sati

Obilježavanje dva desetljeća dvostrukog europskog festivalskog prvaka iz razumljivih razloga pomaknuto je na sljedeće ljeto, a ako je suditi po prvim imenima, sljedeće festivalsko izdanje… više »

INTERVJU

Novi ciklus bikova Ivana Mladenovića

objavljeno prije 5 dana i 6 sati

Akademski kipar iz Varaždina, suvremeni hrvatski likovni umjetnik,Ivan Mladenović stekao je već značajnu afirmaciju, iako pripadnik mlađe, tek dolazeće generacije, nizom ciklusa, od kojih se… više »

FESTIVALI

Slurp! festival elektroničke glazbe na Martinskoj

objavljeno prije 5 dana i 20 sati

Ovaj petak i subotu, na jedinstvenu lokaciju u srcu Dalmacije, na Martinsku preko puta Šibenika, pristiže preko 20 glazbenih imena na deseto izdanje festivala elektroničke… više »

FESTIVALI

Motovun Film Festival kreće na istarsku turneju

objavljeno prije 5 dana i 22 sata

Svi koji i ove godine žele doživjeti čaroliju filmskog Motovuna, imaju samo jednu priliku. Otvorenje ovogodišnjeg putujućeg festivala dogodit će se u srcu svih festivalskih zbivanja,… više »

GOSTOVANJE

Čekaonica - SiTi Teater BTC, Ljubljana u Teatru EXIT

objavljeno prije 6 dana i 1 sat

Rifle i Lado nalaze se na kraju tunela, u čekaonici, kako bi otišli u posmrtni život. U čekaonici vrijeme više nije dimenzija, nema novinara i medija, društvenih mreža,… više »

GLAZBA

18. Seasplash ispunio sva očekivanja

objavljeno prije 6 dana i 5 sati

Seasplash, točnije njegovo 18. izdanje, koje je završilo prošli tjedan na Martinskoj kod Šibenika, kao jedno od rijetkih glazbenih događanja u Hrvatskoj, ali i… više »

VENECIJA

77. Mostra u znaku talijanskog filma i Covida-19

objavljeno prije 6 dana i 6 sati

Direktor festivala Alberto Barbera je u priopćenju spomenuo "tjeskobno proljeće i nesigurno ljeto", pa je odluka o održavanju 77. Mostre doživljena kao "znak povjerenja". - Mostra… više »

COOL

Kolovoz u Ljetnom Art-kinu

objavljeno prije 6 dana i 22 sata

Kolovoz u Ljetnom Art-kinu posvećen je nedavno preminulom skladatelju Enniju Morriconeu, uz njegovu kultnu suradnju sa Sergiom Leoneom, a program donosi i najnovije naslove… više »