Kultura
NAJAVE

Acid Arab u Tvornici kulture

objavljeno prije 2 dana i 8 sati

Acid Arab, pariški kolektiv DJ-a i glazbenika, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture 29. studenog u sklopu turneje na kojoj će promovirati svoj nadolazeći album "Jdid". Pariz,… više »

IZLOŽBE

Čarobnjaci iz sjene Dore Prpić u Galeriji Greta

objavljeno prije 2 dana i 9 sati

Otvorenje izložbe Dore Prpić 'Čarobnjaci iz sjene' održat će se u ponedjeljak, 16.09.2019. u 20h, Greta, Ilica 92, Zagreb Autori koncepta: Dora Prpić i Pavel PosavecFotograf: Pavel… više »

FESTIVALI

Plitvice Film Festival od 19. do 22. rujna

objavljeno prije 3 dana i 2 sata

Nacionalni park Plitvička jezera 2019. godine slavi dvije velike i važne obljetnice: 70 godina od proglašenja nacionalnog parka i 40 godina od upisa na UNESCO-ovu listu… više »

MUZEJI

Besplatan ulaz uz Dane Europske baštine

objavljeno prije 3 dana i 6 sati

Hrvatski povijesni muzej u povodu Dana europske baštine posjetiteljima u nedjelju daruje besplatan ulaz i prateći edukativni program, uz kostimirana vodstva. Uz produženo radno… više »

IZLOŽBE

Multimedijske izložbe o Marinu Getaldiću i Faustu Vrančiću u Sidneyu

objavljeno prije 3 dana i 9 sati

Multimedijskim izložbama o Marinu Getaldiću i Faustu Vrančiću u Sydneyu u organizaciji HAZU, priređenima u povodu 35. obljetnice postojanja Hrvatskih studija na Sveučilištu Macquarie u… više »

17. ZFF

Zagreb Film Festival - 11 dana bez kina Europa

objavljeno prije 4 dana i 3 sata

Zagreb Film Festival trajat će ove godine rekordnih jedanaest dana, od 7. do 17. studenog na više zagrebačkih lokacija, među kojima nije i dosadašnje središnje… više »

PREDSTAVE

Premijera Smjehuljice i Mrguda u Cekateu

objavljeno prije 4 dana i 4 sata

U četvrtak, 19. rujna 2019. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena predstava "Smjehuljica i Mrgud" Kazališta… više »

NAJAVE

Leszek Możdżer otvara festival Jazz.hr

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

Festival Jazz.hr/jesen održat će se od 17. do 19. listopada ove godine, a organizatori su najavili bogati program tijekom kojeg će ugostiti vrhunske glazbenike iz cijeloga svijeta. Poljski… više »

OSVRT

Latinsko jedro Mate CROate

objavljeno prije 4 dana i 9 sati

Mata CROata ili Mate Turić, suvremeni hrvatski likovni umjetnik i akademski kipar, autor je vrlo opsežnog i složenog ciklusa skulptura posvećenog jedinstvenom motivu latinskoga jedra, koje je… više »

SJAJNO!

Muzej Apoksiomena u projektu KeyQ+

objavljeno prije 5 dana i 7 sati

Malološinjski Muzej Apoksiomena postaje dio turističkog itinirera u sklopu europskog projekta KeyQ+, kojim se promoviraju referentne točke/lokacije za turiste, profesionalce i građane… više »

LOOL

Objavljen prvi dalmatinski comedy specijal – „Stand-up po splicki“

objavljeno prije 5 dana i 9 sati

U posljednja tri tjedna svjetlo dana ugledali su comedy specjali velikih imena stand-up komedije, Davea Chappellea i Billa Burra, ali za svjetskim trendovima ne kaska ni Split. Komičarski… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – keramičar i organizator Hanibal Salvaro

objavljeno prije 5 dana i 9 sati

Hanibal Salvaro, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, keramičar svjetskog ugleda, poznat je i kao vrsni organizator susreta keramičara. Nedavno je predstavio izložbu posvećenu Indiji i… više »

NAJAVE

Kočani Orkestar + plesni show + after pary u Boogaloou

objavljeno prije 6 dana i 3 sata

U subotu 21. rujna će u zagrebačkom Boogaloo Clubu nastupiti makedonska etno gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar. Kao posebni gosti će nastupiti plesne skupine Nipriye i Walde uz goste koje… više »

NAJAVE

DUMP #0001 – Ivana Tkalčić @ hacklab01

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

DUMP - digitalna umjetnička praksa --- prezentacijski okvir za prikazivanje umjetničkog rada, prakse i djela koji tematiziraju i / ili koriste digitalnu tehnologiju. Prezentacijama,… više »

NAJAVE

Otvorenje nove sezone u klubu Sax!

objavljeno prije 6 dana i 7 sati

I u novoj sezoni očekuje nas bogat i raznovrstan program. Cooganje petkom s čijim 144. izdanjem klub otvara svoja vrata, Lajnap stand-up comedy koji će nas i u novoj… više »