Kultura
KAZALIŠTE

Kazališna praznovjerja i osnovni kazališni pojmovi

objavljeno prije 3 dana i 20 sati

Za što se sve u kazalištu vjeruje da donosi (ne)sreću i koje sve pojmove trebate znati da biste baratali kazališnim jezikom, saznajte pomoću Kazališnog… više »

NAJAVE

Zanimljiv tjedni program u AKC Medika

objavljeno prije 3 dana i 20 sati

U srijedu 13.10.2021. ugošćujemo prijatelje iz Brazila, dva black metal benda „Power from hell" i „Outlaw"; „Power from hell" trenutno je na turneji i predstavljaju… više »

BUVLJAK

Ful Kul Buvljak + DJ Tomi Phantasma u Boogaloou

objavljeno prije 3 dana i 21 sat

Novi Ful Kul Buvljak će se održati u subotu 16.10.2021. na platou poznatog zagrebačkog Boogaloo Cluba. Ful Kul Buvljak je jedanod največih i najboljih urbanih buvljaka u gradu Zagrebu, pa i… više »

INTERVJU

Josip Botteri Dini – o umjetnosti i stvaranju

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Akademski slikar Josip Botteri Dini istaknuti je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor opsežnog opusa europskog renomea u kome se posebno ističu sakralni ciklusi, izlagao je na brojnim… više »

IZLOŽBE

Bartol Galović- Ćoravi mazohist u galeriji Siva

objavljeno prije 4 dana i 13 sati

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe Bartola Galovića: Ćoravi Mazohist Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 14. listopada 2021. od 20.00… više »

NAJAVE

Garage gimnastika u klubu Močvara

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Nakon poduže koncertne stanke koju je svima pa i njima donio Covid-19, prvoborci garage rock scene Erotic Biljan and His Heretics napokon će 15.… više »

WOW!

Svjetska premijera - restaurirani Devet krug

objavljeno prije 4 dana i 18 sati

U srijedu, 13. listopada, u kinu Kinoteka održat će se svjetska premijera digitalno restaurirane verzije klasika Franca Štiglica Deveti krug. Smještena na početak Drugog… više »

NAJAVE

Mark Mrakovčić & Šiza u Vintage Industrial Baru

objavljeno prije 4 dana i 18 sati

Respektabilni glazbeni producent Mark Mrakovčić i energični dvojac Šiza u četvrtak 14. listopada podijelit će pozornicu Vintage Industriala u službi koncertne promocije vinilnih… više »

FESTIVALI

5. Festival grafoskopa (svjetlosna umjetnost)

objavljeno prije 4 dana i 20 sati

5. Festival Grafoskopa od 14.-21.10 u prostoru Pogona Jedinstvo, u svom analogno svjetlosnom pristupu umjetnosti, za vas je pripremio niz svjetlosnih poslastica u obliku izložbe renomiranih… više »

FILMOVI

4. Berlinale Special

objavljeno prije 4 dana i 20 sati

Bogatu filmsku jesen obilježit će četvrti po redu Berlinale Special koji od 14. do 17.10. u organizaciji Goethe-Instituta Kroatien u zagrebačko kino Tuškanac donosi… više »

NOVOSTI

Začarana šuma – zaboravljen svijet mitskih bića Hrvatske

objavljeno prije 4 dana i 21 sat

Začarana šuma zajednički je umjetnički projekt Ive Lulić i Zdenka Bašića koji predstavlja priču o staroslavenskim božanstvima kroz medij režirane fotografije snimljene u… više »

OSVRT

Oživljeni kamen Vitolda Košira

objavljeno prije 4 dana i 22 sata

Svestrani hrvatski likovni umjetnik, akademski kipar i i akademski glazbenik i nadasve vatreni sokolar Vitold Košir autor je ponajprije složenog skulptorskog opusa, u kome se… više »

FESTIVALI

Završava Subversive festival i dijele se nagrade

objavljeno prije 5 dana i 16 sati

Filmski program 14. Subversive Festivala ulazi u ovogodišnje finale uz večerašnju dodjelu nagrada Wild Dreamer za najbolje filmove dokumentarne i igrane konkurencije u… više »

GLAZBA

Jazzy Halloween 2021.

objavljeno prije 5 dana i 19 sati

U suradnji sa River Jazz Festom, festivalom protkanim kulturnom baštinom, tradicijom življenja i kulturom plovidbe na Savi, Dravi i Dunavu, čast da otvori prvi Jazzy Halloween u… više »

NAJAVE

Najava retrospektive Petera Weisza

objavljeno prije 5 dana i 22 sata

Suvremeni europski i hrvatski likovni umjetnik, Peter Weisz poznao je ime aktualne likovne produkcije. Njegov specifični rukopis prepoznatljiv je u svim aspektima njegova složena… više »