Kultura
INTERVJU

ARVINIE Hanibala Salvara

objavljeno prije 4 dana

Hanibal Salvaro, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, keramičar svjetrskoga glasa krajem travnja ove godine predstavlja se u zagrebačkoj Gliptoteci s novom samostalnom izložbom. Gospodine… više »

VINTAGE

Miljenici Glastonburya - Wille & The Bandits sutra u Zagrebu

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

U srijedu 18. travnja ulovite sjajni trio Wille & The Bandits (Cornwall, Engleska) koji će publici u Vintage Industrialu pružiti ultimativan koncert u manirima blues rocka s utjecajima… više »

ANIMAFEST

Dugometražni animirani filmovi na Animafestu 2018.

objavljeno prije 4 dana i 19 sati

Jedna od najzahtjevnijih i publici najomiljenijih filmskih vrsta, dugometražna animacija, u programu predstojećeg Svjetskog festivala animiranog filma - Animafesta Zagreb 2018. zastupljena je… više »

NAJAVE

Ivana Kindl 3. svibnja u klubu Sax!

objavljeno prije 4 dana i 20 sati

Zagrebačka će publika 3. svibnja u Saxu moći uživati u izvedbama jedne od najboljih hrvatskih vokalistica i njezinih gostiju. Izlaskom novog singla i pratećeg videospota za pjesmu… više »

NAJAVE

Prvi regionalni stand up fest u Zagrebu

objavljeno prije 4 dana i 22 sata

Nakon izuzetnog uspjeha na inozemnoj i regionalnoj razini, stand up ekipa iz Studija smijeha predvođena Marinom Orsag priprema spektakl zajedno sa kolegama iz susjednih država. Ovaj trodnevni… više »

NAJAVE

The Frajle - dva koncerta u Lisinskom!

objavljeno prije 4 dana i 22 sata

The Frajle u Zagrebu uživaju veliku popularnost, stoga i ne čudi što je prvi koncert u Lisinskom 24. travnja, pod nazivom „Ljubav na dar", rasprodan mjesec dana unaprijed, a zbog… više »

INTERVJU

Vladimir Blažanović izlaže krajem travnja u sisačkoj galeriji Slavo Striegl

objavljeno prije 5 dana

Vladimir Blažanović, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Zagreba, , predstavlja se krajem travja samostalnom izložbom u sisačkoj galeriji Slavo Striegl. Gospodine… više »

SJAJAN KONCERT!

Bergenska filharmonija oduševila zagrebačku publiku

objavljeno prije 5 dana i 19 sati

Bergenska filharmonija, sinoćnji gost dvorane Lisinki jedan je od najstarijih i najpoznatijih orkestara na svijetu, a zagrebačkoj se publici predstavila uz poznatu rusku violinisticu Viktoriu… više »

KINO PROGRAM

Ovaj tjedan u Kinoteci posvećen je velikom Stanleyju Kubricku

objavljeno prije 5 dana i 20 sati

Do kraja travnja Kinoteka fokus svog kino-programa stavlja na opus američkog filmskog redatelja, scenarista i producenta Stanleyja Kubricka. Kubrick je poznat po nizu hvaljenih i… više »

INMUSIC #13

PINS prvi put pred hrvatskom publikom na INmusicu #13!

objavljeno prije 5 dana i 22 sata

Britanski peteročlani all-girl sastav PINS prvi put dolazi pred hrvatsku publiku i pridružuju se sjajnom ovogodišnjem lineupu INmusic festivala #13! PINS su Faith, Anna, Lois, Sophie i… više »

DOĐITE

Radionica stripa u KNAPu

objavljeno prije 5 dana i 23 sata

Dođite u petak 20.4.2018. s početkom u 18.30 na radionicu stripa. Kroz radionicu stvaramo strip od njegovog početka do samog kraja što uključuje odabir ili pisanje priče, kadriranje i… više »

INTERVJU

Razgovor promotorom kulture Ivorom Zidarićem

objavljeno prije 6 dana

Ivor Zidarić zacijelo je jedini promotor kulture u Hrvatskoj. Kontinuirano pokreće i provodi projekte, kako u očuvanju baštine tako i u podupiranju suvremene umjetnosti, djelujući… više »

Tjedni program KD Vatroslav Lisinski

objavljeno prije 6 dana i 2 sata

16. travnja, 20h, Velika dvorana, 30 knMladi u Lisinskom: Latica Anić, violončelo; Franjo Bilić, čembalo; Krešimir Starčević, klavir 17. travnja, 20h, Velika dvorana, 120/150/180/220… više »

OSVRT

Slike Grada Lukše Obradovića

objavljeno prije 6 dana i 23 sata

Lukša Obradović, dubrovački slikar, netipičan je slikar raznolikih lica grada, slika kao što mu i priliči, na način ,na koji doživljava povijesni volumen, ne tražeći, niti… više »

1932. - 2018.

Umro je Miloš Forman

objavljeno prije 7 dana i 21 sat

Miloš Forman, autor holivudskog klasika "Leta iznad kukavičjeg gnijezda", "Amadeusa" i mjuzikla "Kose" preminuo je u 86. godini, objavila je agencija ČTK. Miloš Forman preminuo… više »