Kultura
TJEDNI PROGRAM

Tjedan s norveškim filmskim potpisom

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

Ciklus suvremenog norveškog filma, koji će u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj i Norveškim filmskim institutom biti… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Dimitrije Popović

objavljeno prije 4 dana i 7 sati

Dimitrije Popović, suvremeni likovni umjetnik europske reputacije, akademski slikar, ovih je dana predstavio svoju novu knjigu, LABIRINTI SJEĆANJA, u nakladi Literisa. Nedavno ste objavili… više »

SAJMOVI

Dodijeljene nagrade 24. Sajma knjige u Istri

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

Posljednjega dana 24. Sa(n)jam knjige u Istri, u nedjelju, 9. prosinca 2018., dodijeljena je Čitateljska nagrada Dr. Ivo Borovečki i nagrada publike pulskoga sajma Libar za vajk. Nagrada… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu novog projekta – Vlado Martek

objavljeno prije 5 dana i 6 sati

Vlado Martek suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor je vrlo osebujnog opusa, kontinuirano djeluje niz desetljeća. Ovih dana promovirate novu knjigu, riječ je o umjetničkom projektu.… više »

40. RIROCK

Dodijeljeni Ri Rock kipići

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

U rasprodanom Palachu jučer je održan prvi od četiri dana 40. Ri Rocka, na kojem su nastupila značajna imena riječke scene: Denis & Denis, Termiti, Bajo svira Fit i Keops, a pod… više »

IZLOŽBE

Retrospektiva Vladimira Becića u Klovićevim dvorima

objavljeno prije 6 dana i 5 sati

Retrospektivna izložba Vladimira Becića, jednog od najznačajnijih predstavnika hrvatske moderne umjetnosti , sinoć otvorena u Galeriji Klovićevi dvori, donosi 150 djela proslavljenog… više »

INMUSIC 2019

Foals stižu na INmusic festival #14

objavljeno prije 7 dana i 1 sat

Foals, jedan od najboljih britanskih live bendova i najhvaljenijih mladih glazbenih snaga, na glavnu pozornicu INmusic festivala #14 dolaze u sklopu promocije novog albuma! Foals se… više »

NAJAVE

Akustični koncert Nikole Marjanovića u Studiju Smijeha

objavljeno prije 7 dana i 4 sata

Studio Smijeha osim za stand-up komediju savršeno je mjesto i za akustične koncerte! Savršena atmosfera interijera poslužit će kao odlična kulisa za glazbu. Prvi takav… više »

FESTIVALI

Stiže najjači Sea Star do sada

objavljeno prije 8 dana

„Stiže najjači Sea Star do sada!" - ujedinjeno najavljuju organizator, Exit Festival, i domaćin, grad Umag. Sea Star, zasluženo nominiran za najbolji europski festival, svoje će treće… više »

NAJAVE

Dani piva Karlovac postaju vrhunski glazbeni festival

objavljeno prije 8 dana i 7 sati

Tradicionalni karlovački Dani piva bi u 2019. godini trebali imati potpuno novi koncept, a organizaciju preuzima Grad Karlovac. Dani piva će trajati pet dana na pet lokacija - tri u centru i… više »

TULUMI

Vintage Industrial slavi 6 rođendan 12-16. prosinca

objavljeno prije 9 dana i 3 sata

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati sve ljubitelje glazbe da nam se od 12. do 16. prosinca priključe rođendanskoj proslavi u Savskoj 160 za koju smo pripremili koncertni program koji će… više »

NAJAVE

Vlatko Stefanovski Trio 21. prosinca u Tvornici kulture

objavljeno prije 9 dana i 7 sati

Jedan od najvećih gitarističkih virtuoza na ovim prostorima, veliki Vlatko Stefanovski, vraća se u Tvornicu kulture u petak 21. prosinca 2018. sa svojim triom. Već četiri desetljeća gitara je… više »

NAJAVE

Them Moose Rush dovode Sv. Nikolu u Vintage Industrial

objavljeno prije 10 dana

Ako Djed Mraz ima sobove, Sveti Nikola ima losove, zato 6. prosinca u Vintage Industrial stiže space/prog/rock karavana Them Moose Rush koja će vas obasipati zvučnim krampusnim… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe - Crne zastave (Izmještanja)- umjetnice Neli Ružić u Galeriji SC

objavljeno prije 10 dana i 3 sata

Otvorenje izložbe Crne zastave (Izmještanja) umjetnice Neli Ružić održat će se 8.12. u Galeriji SC u 20 sati. Izložba je otvorena do 22. 12, radnim danom od 12 do… više »

NAJAVE

Pipsi za Novu godinu u Vintage Industrialu

objavljeno prije 10 dana i 5 sati

Pipsi se vraćaju u Vintage Industrial i to na finalni koncertni datum 2018. Nakon prošlogodišnjeg trodnevnog božićnog koncerta, upravo u Savskoj 160, ne propusti 31. prosinca… više »