Kultura
NAJAVE

Promocija Fanzina Političke škole za umjetnike 2020.

objavljeno prije 9 dana i 9 sati

Naša Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane) ove je godine ispratila već petu generaciju polaznika, i to u sasvim osebujnom izdanju. Fanzin koji na kraju ovog… više »

NAJAVE

Majstorski ciklus posvećen Beethovenu

objavljeno prije 9 dana i 11 sati

Sergej Krylov i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Enrica Dinda, 22. listopada u Maloj dvorani Doma sportova, obilježit će Beethovenovu 250. obljetnicu rođenja. Izravni prijenos… više »

FESTIVALI

Počinje 10. jubilarno izdanje One Take Film Festivala

objavljeno prije 9 dana i 13 sati

Deseto izdanje međunarodnog festivala filmova snimljenih u jednom kadru - One Take Film Festival održat će se 23. do 24. listopada u prostorima kina Tuškanac, Centra za… više »

UKLJUČITE SE

Crowdfunding kampanja za realizaciju plesne predstave '20/20'

objavljeno prije 9 dana i 16 sati

Predstava '20/20', čija će se premijera održati 30. listopada u Zagrebačkom plesnom centru otvara pitanja o aktualnim problemima u današnjem društvu. Putem kazališne i… više »

NAJAVE

AntiSalon 2020.

objavljeno prije 9 dana i 16 sati

Otvorenje je u srijedu, 21.10. u 20h, a idući dan izložbu možete razgledati od 12 do 20h. Izložba se kao i posljednja tri puta održava u Galeriji Siva, AKC Medika. "Prije osam godina održan… više »

NAJAVE

Strašne žene sve u 16: Diana Budisavljević

objavljeno prije 9 dana i 18 sati

Prostor rodne i medijske kulture K-zona, pod platformom Fierce Women, u petak 23. listopada organizira online predavanje posvećeno sjećanju na humanitarku i heroinu Dianu Budisavljević, na… više »

OSVRT

Izložba Zapisano u genima

objavljeno prije 9 dana i 19 sati

Dvadeset i trećeg listopada ove godine, otvara se nova izložba iz ciklusa Zapisano u genima u Muzeju Prigorja uz prezentacije dva dvojca, oca i kćeri, Josipa Botteri Dinija i Ana Marije… više »

NAJAVE

Ivan Grobenski u Začaranoj Močvari

objavljeno prije 10 dana i 11 sati

Nakon proljetnog i odličnog online nastupa Začarana Močvara FB Live Sessions u kojemu smo imali priliku čuti dio pjesama iz pjesmarice Ivana Grobenskog, ovu nedjelju nam stiže predstaviti sve… više »

COOL

Nova animirana serija za najmlađe

objavljeno prije 10 dana i 14 sati

„Budi svoj, budi svoj, a kada prijatelj tvoj vrijedno radi, ti ga pohvali i osmijehom nagradi...", riječi su uvodne pjesmice nove animirane serije 'HuHu' koja danas 19. listopada stiže… više »

IZLOŽBE

Plavo - ženske perspektive

objavljeno prije 10 dana i 16 sati

PLAVO - ŽENSKE PERSPEKTIVE crteži, slike, fotografije, instalacija od 20. 10. 2020. do 31. 10. 2020. u Zbirci Vjenceslava Richtera i Nade Kareš RIchter Drugu godinu za redom,… više »

PREDSTAVE

SKUPA u ZPC-u

objavljeno prije 10 dana i 16 sati

Plesna umjetnica Petra Hrašćanec u suradnji sa šest mladih plesačica priprema novi projekt - plesnu predstavu SKUPA koja će premijerno biti izvedena u četvrtak i petak, 22. i… više »

FILMOVI

Tjedan u Kintoteci: Tata, kupi mi auto!

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

Vožnju na četiri kotača kroz povijest filma nastavljamo s Tata, kupi mi auto!, u kojem kroz pet filmskih naslova istražujemo ulogu koju su automobili imali u oblikovanju slobodnog vremena,… više »

WOW!

Shakespearove drame prodane za skoro 10 milijuna dolara

objavljeno prije 10 dana i 18 sati

Riječ je o jednom od šest poznatih primjeraka prve zbirke svih 36 Shakespearovih drama, a prije prodaje joj je vrijednost procijenjena na između 4 i 6 milijuna dolara. Identitet novog… više »

IZLOŽBE

Dune - the Desert Planet u Galeriji SC

objavljeno prije 10 dana i 19 sati

Otvorenje izložbe Dune - the Desert Planet multimedijske umjetnice Kristine Marić održat će se u u četvrtak, 22. listopada u Galeriji SC s početkom u 18:00. Izložba je otvorena do 3.… više »

IZLOŽBE

Izložba Art Ecology - Art for the Oceans

objavljeno prije 11 dana i 11 sati

Otvorenje izložbe fotografija i skulptura pod nazivom Art Ecology - Art for the Oceans, bit će dana 21. listopada u 19 sati u prostorijama Francuskog instituta, Preradovićeva 5, Zagreb.… više »