Kultura
INTERVJU

Razgovor u povodu – slikar Duško Šibl

objavljeno prije 12 dana i 3 sata

Slikar Duško Šibl istaknuti je suvremeni hrvatski likovni umjetrnik, autor je kompleksnog opusa, izlagao je na brojnim samostalnim izložbama u domovini i svijetu. Gospodine… više »

COOL

Kazalište Mala scena ide online

objavljeno prije 13 dana i 3 sata

S obzirom na novonastalu situaciju i preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo. Iz Kazališta poručuju: U… više »

NEKA SE ČUJE!

Apel za žurnu pomoć domaćoj nezavisnoj kulturi

objavljeno prije 13 dana i 21 sat

Pozivamo naše sugrađane, kolege, posjetitelje i sveopću javnost da prate obavijesti i pridržavaju se preporuka i propisanih zaštitinih mjera Stožera za civilnu zaštitu… više »

NAJAVE

CeKaTe Teatar seli u virtualni svijet

objavljeno prije 13 dana i 23 sata

Kako bi nastavio s djelatnosti CeKaTe teatar se privremeno seli u virtualni svijet. Program kreće u nedjelju, 15. ožujka u 18 sati putem Facebook stranice "Centar za kulturu… više »

NAGRADE

Laureati Nagrade za dramsko djelo „Marin Držić" za 2019.

objavljeno prije 14 dana i 1 sat

Ministarstvo kulture obavilo je dobitnike Nagrade za dramsko djelo „Marin Držić" za 2019. godinu. Dobitnik prve nagrade je Dino Pešut; Mateja Posedi i Davor Špišić… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – slikar Ivica Malčić

objavljeno prije 14 dana i 3 sata

Ivica Malčić, akademski slikar, istaknuti je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor kompleksnog i brojnog opusa, izlagao je na mnogim samostalnim izložbama. Gospodine Malčić, svakodnevno… više »

KINO PROGRAM

Kina ograničila broj posjetitelja

objavljeno prije 14 dana i 20 sati

Radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusa kina u Hrvatskoj poduzela su preventivne mjere, ograničen broj posjetitelja po projekciji, održavanje razmaka između posjetitelja,… više »

DOSJETLJIVO

Kultura u doba koronavirusa: koncerti u socijalnim mrežama

objavljeno prije 14 dana i 21 sat

Kad muzičari kvarteta Dafne izlaze na pozornicu, u pravilu ih publika dočeka pljeskom. Ali kad su ovaj put izašli na pozornicu drevnog Teatra La Fenice, u najpoznatijoj opernoj kući… više »

ONLINE

Zadnja večer 11th Zagreb International Blues Festivala uživo na internetu

objavljeno prije 15 dana

U skladu s preporukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zbog poduzetih mjera i preporuka ograničavanje organiziranih okupljanja zbog korona virusa, otkazana je zadnja večer… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe fotografija "VODA"

objavljeno prije 15 dana i 3 sata

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor otvara svoja vrata u četvrtak, 19. ožujka 2020. u 19 sati izložbi VODA.  Inicijatori i nostitelji izložbe VODA… više »

ODGODA

Odgođen Porin, Riječki filmski festival i međunarodna konferencija

objavljeno prije 15 dana i 20 sati

S ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusom, Rijeka 2020 i partneri s kojima ova tvrtka provodi program Europske prijestolnice kulture, do daljnjega odgađaju manifestacije Porin,… više »

NAJAVE

Upoznaj autora: Tomislav Žaja u Dokukinu KIC

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

U subotu, 14. ožujka u 19 sati u sklopu programa Upoznaj autora predstavljamo renomiranog domaćeg dokumentarista Tomislava Žaju. Nakon razgovora s autorom u 20 sati slijedi projekcija njegova… više »

NEMA OTKAZA?

Sea Star festival ide dalje prema planu

objavljeno prije 16 dana

Četvrti Sea Star Festival održat će se po planu i u skladu sa objavljenim programom 22. i 23. svibnja u umaškoj laguni Stella Maris, priopćili su danas organizatori iz EXIT tima. U… više »

FESTIVALI

Festival likovne umjetnosti - inFLUence

objavljeno prije 16 dana i 1 sat

Otvorenje Festivala likovnih umjetnosti - FLU - inFLUence održat će se u četvrtak, 12. ožujka 2020., u 19 sati, u novozagrebačkom Kulturnom centru Travno. Na izložbi će se predstaviti… više »

GODIŠNJICA

101 godina Zagrebačkog kvarteta

objavljeno prije 16 dana i 2 sata

Zagrebački kvartet najstariji je hrvatski komorni ansambl, ali ujedno i jedan od najdugovječnijih bendova u Hrvatskoj, koji ovih dana slave 101 godinu djelovanja rođendanskim koncertom u CZK… više »