Kultura
PREDSTAVE

Quizzical Körper - "C Over?" u AKC Medika ove subote

objavljeno prije 16 dana i 17 sati

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu predstave kazališnog kolektiva Quizzical Körper - "C Over?", u subotu 10.08.2019. od… više »

FESTIVALI

Festival MONOPLAY od 19. do 23. kolovoza u Zadru

objavljeno prije 16 dana i 21 sat

Jedanaesto izdanje MONOPLAYA, festivala solo izvedbi, održat će se od 19. do 23. kolovoza u Zadru. Uz glavni program koji uključuje izvedbe domaćih i svjetskih umjetnika, publiku očekuje i… više »

RAFF

Objavljen filmski program RAFF-a

objavljeno prije 16 dana i 22 sata

Nova ljetna festivalska priča koja spaja film, glazbu, gastronomiju i edukaciju stiže na Rab od 23. do 27. kolovoza. Recentni festivalski laureati, nagrađeni u Cannesu, Sundanceu i Berlinu,… više »

NAJAVE

Mary May na samostalnom koncertu u Vintage Industrialu 23. 10.

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

 U srijedu 23. listopada VIB će koncertno preuzeti sve zamjećenija i sveprisutna kantautorica Mary May iza koje je odličan hvaljeni album 'Things You Can't Put Your Finger On', a da… više »

GODINE...

Kafkina pisma i dokumenti vraćeni u Izrael

objavljeno prije 17 dana i 16 sati

Stotine originalnih tekstova Franza Kafke i Maxa Broda vraćene su u Izrael nakon duge pravne bitke, objavila je Izraelska nacionalna knjižnica u srijedu. Šezdeset fascikala s… više »

NAJAVE

Bebe Na Vole svira Vintage Industrial

objavljeno prije 17 dana i 19 sati

U četvrtak 10. listopada ne propusti povratak jedinstvenog one man bluesera Bebè Na Volè. Nakon prošlogodišnjeg hvaljenog albuma, nitko ne zna što Bebe… više »

NAJAVE

Let3 - jedinstven set za 20 godina Tvornice kulture

objavljeno prije 18 dana i 16 sati

Riječki Let3 velikim će koncertom 5. listopada označiti jedan od centralnih događaja višemjesečnog obilježavanja 20 godina Tvornice kulture. Nakon nezaboravnog… više »

PREDSTAVE

Kultna predstava "Kralj Lear - 8./9./10. kolovoza na Malom Brijunu

objavljeno prije 18 dana i 17 sati

Najdugovječnija predstava kazališta Ulysses, Shakespearov „Kralj Lear" u režiji Lenke Udovički, s Radom Šerbedžijom u naslovnoj ulozi, koja se s iznimnim uspjehom izvodi… više »

NAJAVE

Kensington Lima na jesen napada Vintage Industrial

objavljeno prije 18 dana i 19 sati

U četvrtak 3. listopada ne propusti koncertno otvaranje listopada uz odlične Kensington Lima, koji postaju nova hrvatska glazbena fiksacija. #osigurajkartu i vidimo se 3.10. u Savskoj 160.… više »

COOL

Snjeguljica je bila stvarna?

objavljeno prije 18 dana i 23 sata

U muzeju u južnome njemačkom gradu Bambergu izložena je davno izgubljena nadgrobna ploča na kojoj stoji ime barunice Marije Sofije von Erthal, a vjeruje se kako je upravo ona nadahnula braću… više »

OSVRT

Denis Kujundžić, slikar, zaljubljenik u prirodu

objavljeno prije 18 dana i 23 sata

Denis Kujundžić suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, slikar najprije, a zatim i skulptor, fotograf, zaljubljenik u prirodu, u sačuvani prostor u kojem živi , u kome su brojne generacije… više »

NAJAVE

Kultni Bob Log III vraća se u Zagreb nakon 15 godina

objavljeno prije 19 dana i 19 sati

Nakon 15 godina u Zagreb se vraća one man band čudo, rock and roll endem BOB LOG III, kojeg vrlo lako na pozornici možete prepoznati po nekom šljaštećem odjelu i pilotskom… više »

NAJAVE

Stereotip - stiže novo izdanje s najvećim i najaktualnijim line-upom dosad

objavljeno prije 19 dana i 21 sat

Nakon što je u proteklih šest izdanja "preplesao" neke od najatraktivnijih gradskih prostora i zagrebačkoj publici predstavio brojna poznata lica elektroničke glazbe,… više »

RAFF

Rab Film Festival - uplovite u najljepšu filmsku uvalu

objavljeno prije 19 dana i 22 sata

Otok Rab i njegova stara gradska jezgra krajem kolovoza na pet dana postat će idealno odredište za sve one koje želja za istraživanjem novih mjesta, priča i okusa ne napušta ni… više »

INTERVJU

Mural u Karlovcu

objavljeno prije 19 dana i 23 sata

U suradnji dvojice umjetnika nedavno je u Karlovcu izveden mural, autora slikara Ranka Ajdinovića i street art umjetnika Leonarda Lesića. Gospodine Ajdinović, mural koji nije česta pojava,… više »