Kultura
INMUSIC 2019

Zeal & Ardor na INmusic festivalu #14

objavljeno prije 16 dana i 21 sat

Zeal & Ardor na INmusic festival #14 donose inovativan spoj black metala, bluesa i afro-američkog južnjačkog zvuka u sklopu projekta Europavox! Spoj metala, bluesa i glazbene tradicije… više »

PREDSTAVE

Vuk i 7 kozlića u CZK Novi Zagreb

objavljeno prije 16 dana i 22 sata

U Centru za kulturu Novi Zagreb održava se ovu subotu, 2.veljače, predstava VUK I 7 KOZLIĆA. Početak je točno u 11 sati u velikoj dvorani. Predstava traje 40 minuta i namijenjena je djeci… više »

NAJAVE

Najava koncerta: Igor Geržina “Sax Romance”

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

Nakon serije koncerata za zagrebačkom Adventu i velikog uspjeha božićnog albuma "Svim na zemlji", Igor Geržina uvest će nas u Mjesec ljubavi i održati ekskluzivan koncert ususret Valentinovu.… više »

ZAGREBDOX

Biografski dox – od teniskog genija McEnroea do pop-zvijezde Kate Nash

objavljeno prije 17 dana

Filmovi uvršteni u službeni program Biografski dox gledateljima daju zanimljiv uvid u živote iznimnih pojedinaca čija postignuća, hrabrost ili aktivizam inspiriraju ljude diljem… više »

NAJAVE

Silente u Saxu 30. ožujka

objavljeno prije 17 dana i 20 sati

Grupa Silente održati će 30. ožujka koncert u zagrebačkom klubu Sax u Palmotićevoj ulici. Silente - "Neobranjivo" Nastup u Saxu bit će njihov prvi u Zagrebu nakon svirke u Domu sportova… više »

PREDSTAVE

Duodrama Frane Marije Vranković o I. B. Mažuranić

objavljeno prije 17 dana i 22 sata

Kazalište Smješko u suradnji s Teatrom na Trešnjevci u sklopu Kazališnoga ponedjeljaka, 4. veljače u 20 sati u Centru za kulturu Trešnjevka donosi premijeru… više »

MINDFUCKER

Europska turneja Monster Magneta uskoro stiže u Zagreb

objavljeno prije 17 dana i 23 sata

Kultni Monster Magnet nalaze se na dužoj europskoj turneji nazvanoj „Mindfucker" u sklopu koje dolaze i u zagrebačku Tvornicu kulture 7. veljače. Monster Magnet - „Mindfucker"… više »

IZLOŽBE

Ana Sladetić - Čisto i krivo u Galeriji Prica

objavljeno prije 18 dana

Otvorenje izložbe u petak 1. veljače 2019. u 18 sati Mala dvorana Galerije Prica Pučko otvoreno učilište Samobor Trg Matice hrvatske 6 Izložba ostaje otvorena do 21. veljače 2019.… više »

NAJAVE

S.R.C.E. 3000 - queer anti-valentinovska večer uz House of Flamingo

objavljeno prije 18 dana i 20 sati

House of Flamingo i ovog Valentinova, 14. veljače, organizira premijernu izvedbu drag show programa 'S.R.C.E. 3000' u Klubu Močvara (Trnjanski nasip bb) s početkom u 20… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Mauro Stipanov

objavljeno prije 19 dana

Mauro Stipanov, ugledni suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar i donedavni profesor na APURI krajem prosinca prošle godine predstavio se je s novom samostalnom izložbom… više »

NAJAVE

Grunge večer - Nikola Marjanović & Singles u VIB-u

objavljeno prije 19 dana i 21 sat

U petak 1. veljače, u Vintage Industrial se vraćaju SINGLESI, koji su svaki puta do sada napunili VIB i oduševili te raspametili prisutne. Kako? Imaju jednostavnu formulu: odlični… više »

KINO PROGRAM

Opus holivudske legende Petera Bogdanovicha u kinu Kinoteka

objavljeno prije 19 dana i 22 sata

Kino Kinoteka svoj ovotjedni program posvećuje filmovima poznatog američkog redatelja, scenarista, producenta i kritičara, jednog od glavnih predstavnika novog Hollywooda, Petera… više »

NAJAVE

Suuns se vraćaju u Tvornicu kulture

objavljeno prije 19 dana i 23 sata

Suuns, sjajna montrealska četvorka, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 5. travnja. U Hrvatsku se vraćaju u sklopu turneje uz album "Felt" koji je objavljen u ožujku… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski slikar Andrej Tomić

objavljeno prije 20 dana

Andrej Tomić, akademski slikari suvremeni hrvatski likovni umjetnik rođen je 1992, u Osijeku, diplomirao je na zagrebačkoj ALU 2016., realizirao je nekoliko samostalnih, uspješnih… više »

DOĐITE

Poziv na prosvjed Inicijative "Dosta je rezova!" - 4.2. ispred Ministarstva kulture

objavljeno prije 20 dana i 17 sati

Prosvjed: Dosta je rezova! Dijelimo poziv na prosvjed u ponedjeljak, 4.2. u 15 sati ispred Ministarstva kulture, na adresi Runjaninova 2. Inicijativa je nastala kao rezultat godina… više »