Kultura
KINO

Panonske melankolije Béle Tarra u kinu Tuškanac

objavljeno prije 8 dana i 9 sati

Program filmova Béle Tarra u četvrtak otvara Prokletstvo (1988), prvi dio trilogije (Sotonski tango, Werckmeisterove harmonije) koji se na politiziran i metafizički alegoričan način… više »

NAJAVE

Kvartet Rucner u Lisinskom za Sisak

objavljeno prije 8 dana i 10 sati

Sjajni mladi glazbenici Sara Kolar (violončelo), Josip Ivšić (saksofon) i Ana Maria Topalović (klarinet) učenici su potresom teško stradale glazbene škole iz Siska, a… više »

OSVRT

Grad Branke Mumalo

objavljeno prije 8 dana i 11 sati

Branka Mumalo iz Dubrovnika suvremena je hrvatska fotografkinja, autorica je nadahnutog opusa, zanimljivog,specifičnog izraza. Niz novih fotografija posvetila je Dubrovniku, Gradu, prostoru u… više »

PREDSTAVE

Tri predstave u ZPC-u

objavljeno prije 9 dana i 5 sati

Nakon višemjesečnog zatišja uzrokovanog aktualnom epidemiološkom situacijom, u travnju u Zagrebačkom plesnom centru izvodimo tri predstave de facto produkcije: KABINET… više »

OSVRT

Rasplesani kolaža Duška Šibla

objavljeno prije 9 dana i 10 sati

Čitavu seriju kolaža realizirao je akademski slikar Duško Šibl u svom londonskom atelijeru, koristeći vješto škare i šareni papir da bi se u najnovijoj… više »

BRAVO

Zemlja nomada osvojio nagradu za najbolju režiju

objavljeno prije 9 dana i 11 sati

Zhao je svoj pobjednički govor posvetila drugim nominiranim kolegama, koji se sada sigurno pitaju što mogu učiniti da uhvate korak s njezinim filmom koji dominira dodjelama… više »

ODGODE

Odgađaju se Marulićevi dani

objavljeno prije 10 dana i 4 sata

Uprava HNK Split odluku je donijela u konzultaciji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinskom županijom i Gradom Splitom, a u koordinaciji s Hrvatskim zavodom za javno… više »

IZLOŽBE

Otvorena izložba "Predsuvremena akcija – postmoderna reakcija"

objavljeno prije 10 dana i 5 sati

Ravnatelj Branko Franceschi skrenuo je pažnju na paralelno otvaranje dviju izložbi od kojih je jedna fenomenološki pristup rada s muzejskom zbirkom, a druga predstavljanje… više »

ILICA Q'ART

Širom zatvorena Ilica puna kreativnog sadržaja

objavljeno prije 10 dana i 8 sati

Proljetno izdanje Projekta Ilica: Q'ART koje će se održati 18.travnja, širom zatvara onu Ilicu kroz koju tek prođemo u žurbi zagrebačke svakodnevice i pretvara ju u lokaciju na kojoj… više »

NAJAVE

Orfej i Euridika u HNK

objavljeno prije 10 dana i 10 sati

Operu "Orfej i Euridika" skladao je Christoph Willibald Gluck prema libretu Ranierija de Calzabigija i ona pripada žanru azione teatrale, što podrazumijeva operu na… više »

NAJAVE

Filharmonija na Labuđem otoku

objavljeno prije 11 dana i 6 sati

Nakon što je prošli petak otvorila proljetnu sezonu koncerata na Labuđem otoku u Zoološkom vrtu, Zagrebačka filharmonija nastavlja s programom na otvorenom u petak i… više »

KINO PROGRAM

Gorke satire Luisa Garcíe Berlange u kinu Tuškanac

objavljeno prije 11 dana i 7 sati

Povodom 100. obljetnice rođenja španjolskog redatelja i scenarista Luisa Garcíe Berlange, kino Tuškanac od 12. do 14. travnja u suradnji s Veleposlanstvom kraljevine… više »

NAJAVE

5 Seconds of Summer 6. svibnja 2022. u Areni Stožice

objavljeno prije 11 dana i 10 sati

Australski bend 5 Seconds of Summer (5SOS) vraća se u koncertne dvorane na proljeće 2022. godine turnejom No Shame 2022. U sklopu turneje grupa će odsvirati nekoliko koncerata u Europi, a na… više »

OSVRT

Ciklus animalistike Alfreda Krupe

objavljeno prije 11 dana i 11 sati

Akademski slikar iz Karlovca Alfred Krupa, u posljednje je vrijeme dosta, mora se reći i uspješno, skretao pozornost javnost na svoj likovni opus koji je uistinu izazvao iznimno… više »

NAJAVE

Novo iz Motovuna - Corto Montense

objavljeno prije 12 dana i 7 sati

Corto kao kratki. Montenese kao motovunski. Corto montenese - nova nagrada za domaće filmaše. Motovunski kratki međunarodni je program dvadeset i pet filmova u trajanju do 20 minuta,… više »