Kultura
OSVRT

MASLINE Roberta Budora

objavljeno prije 18 dana i 4 sata

Robert Budor, akademski slikar, suvremeni hrvatski likovni umjetnik predstavio se je s novom samostalnom izložbom MASLINE u Muzeju Prigorja - Galerija Kurija u Sesvetama 27.7.2018.,… više »

FESTIVALI

SFF i balast ratne prošlosti

objavljeno prije 18 dana i 20 sati

„Ove godine imamo rekordan broj filmova, čak 266 filmova, svrstanih u 18 programa. Posebno je važno istaći da ove godine imamo 52 svjetske i 23 međunarodne premijere što govori o… više »

NAJAVE

Načini viđenja (prema toplini)

objavljeno prije 18 dana i 21 sat

Pozivamo vas na izvedbu performativnog eseja razvijanog kroz desetodnevnu rezidenciju u okviru programa "hackn3t" projekta hacklab01. Esej istražuje poetike nadzora toplinskim snimanjem.… više »

FESTIVALI

Satnica 5. SuperUho Festivala i dodatne aktivnosti za posjetitelje

objavljeno prije 19 dana

Do početka 5. SuperUho Festivala je još 5 dana pa je došlo vrijeme za objavu festivalske satnice. U 3 festivalska dana nastupit će 17 bendova, DORF festival će predstaviti svoj… više »

PRIJAVITE SE :)

8. Ganz novi festival poziva tinejdžere na sudjelovanje u predstavi Listening Party

objavljeno prije 19 dana i 19 sati

Party na pozornici u kojem su domaćini velika grupa tinejdžera/ica između 13 i 17 godina najbolji je opis predstave Listening Party. Grupa nam pušta svoju omiljenu glazbu.… više »

KINO PROGRAM

Ovaj tjedan uživajte u Prvom redu do mora filmova na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 21 dan

Ako početak kolovoza provodite u Zagrebu, pronađite filmsko osvježenje u Prvom redu do mora filmova. Riječ je o novom programu Ljetne pozornice Tuškanac u sklopu kojeg će se do rujna u… više »

GLAZBA

Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća i ove godine glazbom povezuje svijet

objavljeno prije 21 dan i 2 sata

U svojoj dugogodišnjoj tradiciji škola je postala najveći međunarodni edukativno - kulturno - turistički projekt u Europi glazbeno odgojivši više od 4000 polaznika… više »

OSVRT

Fantastični vrt Vlade Tuđe

objavljeno prije 21 dan i 4 sata

Vlado Tuđa, slikar, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor je obimnog i složenog opusa, slikarskog i skulptorskog, izlagao je na brojnim samostalnim izložbama u domovini i svijetu.… više »

ŠTETA

The Bambi Molesters odlaze u povijest

objavljeno prije 21 dan i 22 sata

The Bambi Molesters, sisački bend s međunarodnom reputacijom objavio je na službenoj Facebook stranici da nakon 23 godine prestaje s radom, ne navodeći razloge za takvu odluku. Troje od… više »

21. MFF

Dodjelom nagrada zatvoren 21. Motovun Film Festival

objavljeno prije 22 dana i 4 sata

Dodjelom nagrada završen je 21. Motovun Film Festival na kojem je tijekom pet dana prikazano više od stotinu nezavisnih naslova iz cijeloga svijeta. Najboljim filmom festivala i… više »

NAJAVE

My Baby u renoviranoj Tvornici kulture 16. studenog

objavljeno prije 22 dana i 23 sata

Odličan scenski nastup, jedinstveni zvuk i kombinacija žanrova te izuzetna energija stvorili su u svega tri godine jedne od omiljenih zagrebačkih gostiju - voodoo blues trojku My Baby. My… više »

FESTIVALI

Ruben Östlund dobitnik Mavericka Motovuna

objavljeno prije 23 dana

Na motovunsko brdo napokon se uspeo Ruben Östlund, švedski redatelj koji je u svojoj karijeri snimio dosad četiri dugometražna filma koja su redom osvajala sve što se… više »

RECENZIJA KNJIGE

Pogled u prošlost koja će vas iznenaditi uz roman ‘Otok tajni’

objavljeno prije 23 dana i 4 sata

Mnoštvo je ljubitelja povijesnih romana, a upravo ovo je štivo koje će ih oduševiti. "Otok tajni" djelo je koje podrobno opisuje istinite događaje na Kreti za vrijeme… više »

FESTIVALI

Exit pokreće novi no sleep festival u Beogradu

objavljeno prije 23 dana i 19 sati

Nakon što je prošle godine okupio preko 20.000 posjetitelja nultog dana na Exitu, uz nastupe imena kao što su Jeff Mills, Ellen Allien, Paula Temple, Rebekah i brojni… više »

OSVRT

Sjećanja Lukše Obradovića

objavljeno prije 23 dana i 22 sata

Lukša Obradović, suvremeni dubrovački slikar, pripadnik srednje generacije hrvatskih likovnih umjetnika i dalje je vrlo aktivan, kontinuirano slikajući i izlažući ili se pripremajući… više »