Kultura
INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski slikar Ivica Malčić

objavljeno prije 13 dana i 7 sati

Ivica Malčić, akademski slikar rođen je 1964. U Zagrebu gdje je i diplomirao na ALU u klasi prof, Šuteja, izlagao na brojnim samostalnim izložbama, osobito je zapažen autor u… više »

NAJAVE

Trobeci i Brujači napadaju Vintage Industrial u četvrtak 12. 4.

objavljeno prije 14 dana

U četvrtak 12.4. vam dovodimo jedan od najposebnijih rock bendova ovih prostora, koji aktivno djeluje od '91., a i kad jednom čuješ ime, teško da ćeš ih zaboravit -… više »

NAJAVE

Ana & The Changes 29. ožujka u Tvornici kulture

objavljeno prije 14 dana i 1 sat

Sjajni Ana & The Changes 29. ožujka stižu u Zagreb, a koncert će se održati u Tvornici kulture. Ulaznice možete već nabaviti u pretprodaji. Ana Ćurčin je kantautorica rođena u Bagdadu,… više »

NAJAVE

Dođite na Impronedjeljak u ožujku!

objavljeno prije 14 dana i 5 sati

I ožujak donosi improvizatorsku večer u Muzičkom salonu, s idejom stvaranja mjesta susreta različitih glazbenika, ne-glazbenika, performera, plesača i dr. koji dijele želju i potrebu za… više »

FONOKINOTEKA

Neozbiljno ozbiljan koncert Mikija Solusa u kinu Kinoteka

objavljeno prije 14 dana i 5 sati

Nestašan šansonijer, reper i neobično zabavan provokator Miki Solus stiže u petak, 23. veljače u Kinoteku gdje će u sklopu glazbenog programa FonoKinoteka održati svoj prvi… više »

NOVOSTI

Body Count rasprodao Tvornicu, prebačen u Boćarski

objavljeno prije 15 dana

Rasprodane su sve ulaznice za zagrebački koncert grupe Body Count koji se 19. lipnja trebao održati u Tvornici kulture te je nastup prebačen u Boćarski dom na Prisavlju. Gotovo 4 mjeseca uoči… više »

RAZZIES

Dodijeljene Zlatne maline 2018.

objavljeno prije 15 dana i 2 sata

Zlatne maline, nagrade za najgore filmove tradicionalno se dodjeljuju večer prije Oscara, a ove je godine Razzies poharao - Emoji movie pokupivši nagrade za najgori film, najgoreg… više »

NAJAVE

Seine & NLV sviraju Vintage Industrial 5. travnja

objavljeno prije 15 dana i 5 sati

Prvog četvrtka u travnju čeka vas pop-folk-punk koncert dva odlična domaća benda - varaždinsko-zagrebačko-beogradski Seine i pulski NLV, koji će vam pružiti čarobnu večer u miksu… više »

ZAGREBDOX

Veliki pečati "O očevima i sinovima" i "Drugoj strani svega"

objavljeno prije 15 dana i 6 sati

Film "O očevima i sinovima" sirijskog redatelja Talala Derkija osvojio je Veliki pečat kao najbolji u međunarodnoj konkurenciji, dok je film "Druga strana svega" srpske redateljice Mile… više »

NAGRADE

Comic Sans osvojio Nagradu za najbolji film iz regije na FEST-u

objavljeno prije 16 dana i 2 sata

Komedija Comic Sans redatelja Nevija Marasovića, s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem u naslovnim ulogama, osvojila je Nagradu žirija filmskih kritičara Nebojša Đukelić koja… više »

NAJAVE

Don Antonio u Tvornici kulture 7. ožujka

objavljeno prije 16 dana i 4 sata

Antonio Gramentieri jedan je od najcjenjenijih glazbenih producenata i gitarista nove talijanske scene. Sa svojim novim projektom 'Don Antonio' nastupit će 07. ožujka 2018. godine u Tvornici… više »

KRATKE SLIKE

Peter Burr na Kratkim slikama

objavljeno prije 16 dana i 7 sati

Bruklinski umjetnik Peter Burr majstor je kompjuterske animacije i tvorac zamršenih svjetova koji meandriraju isprepletenim prostorima filmskoga platna i kompjuterskog… više »

INMUSIC #13

Super Besse novo ime Europavox projekta na INmusic festivalu #13!

objavljeno prije 17 dana i 3 sata

Iza naziva Super Besse kriju se dvojica strastvenih zaljubljenika u glazbu, čije melankolične pjesme i euforični nastupi neodoljivo podsjećaju na Joy Division. Post punk i coldwave grupa… više »

COMIC SANS

Pet zanimljivosti sa snimanja Comic Sansa

objavljeno prije 17 dana i 5 sati

U domaća kina 8. ožujka stiže najnoviji film Nevija Marasovića, Comic Sans, filmska priča prepuna emocija i komike s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem - Kićom u glavnim ulogama oca… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademska slikarica Iva Šarić

objavljeno prije 17 dana i 6 sati

Iva Šarić, suvremena hrvatska likovna umjetnica, diplomirala je na ALU u Zagrebu, izlagala na brojnim izložbama, dobitnica više nagrada, kontinuirano se bavi fotografijom i… više »