Kultura
PROMOCIJE

Milan Mađarev: PARALELNA ISTORIJA TEATRA- promocija knjige u Teatru &TD

objavljeno prije 13 dana i 23 sata

Promocija knjige Paralelna istorija teatra održat će se 10. lipnja u Polukružnoj dvorani Teatra &TD s početkom u 14:00. Ulaz besplatan. Dr. Milan Mađarev teatrolog je,… više »

OSVRT

More kao vječni motiv

objavljeno prije 14 dana i 1 sat

Naravno, reći će mnogi, sasvim je prirodno i logično što jedan slikar s otoka, u ovom slučaju akademski slikar s Brača, Ivo Kličinović kontinuirano slika more, bilježi mnogobrojnost… više »

FESTIVALI

Svečan otvoren 29. Animafest

objavljeno prije 14 dana i 19 sati

Ceremonijom svečanog otvaranja u Kinu Tuškanac sinoć je započeo 29. Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb, u sklopu kojega će od 3. do 8. lipnja u kinima… više »

INMUSIC 2019

HŽ putnički prijevoz osigurava popust posjetiteljima INmusic festivala

objavljeno prije 14 dana i 21 sat

Zahvaljujući HŽ Putničkom prijevozu, posjetitelji našeg najvećeg open air festivala i ove godine mogu jeftinije putovati vlakom. HŽ putnički prijevoz posjetiteljima INmusic festivala… više »

DOĐITE

Animiraj i ti! - prijavi se na radionicu Stop motion animacije

objavljeno prije 14 dana i 23 sata

U sklopu Filmaktivovog dugogodišnjeg edukacijskog programa Primijenjeni video u srijedu,26. lipnja, započinje radionica izrade lutaka i stop motion animacije. Radionica će… više »

NAJAVE

Jazz.hr in Jazz Garden

objavljeno prije 15 dana

Tjedan otvorenja Ljetnog vrta Vintage Industriala uveličat će i povratak njihovog Jazz Gardena, a od ovog ljeta program se održava u suradnji sa Jazz.hr-om. Zato… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe "Bratoljub" u Centru za kulturu Trešnjevka

objavljeno prije 15 dana i 1 sat

Projekt Bratoljub rezultat je dvodnevne radionice koja je okupila 30tak vizualnih umjetnika, koji su imali priliku kreirati prvu inačicu ilustriranog Rječnika stranih… više »

PREDSTAVLJAMO

Čuvaj se škotske ruke - ljetni hit Sabrine Jeffries

objavljeno prije 15 dana i 2 sata

Čuvaj se škotske ruke treći je roman serijala Škola za nasljednice omiljene autorice povijesnih ljubavnih romana Sabrine Jeffries. Otkako je Naklada Neptun pred četiri godine… više »

FESTIVALI

Pine fest objavio raspored po danima i dva nova imena

objavljeno prije 15 dana i 19 sati

Prvi samoborski Pine fest održat će se 14. i 15. lipnja ove godine u parku ispred Centra za mlade Bunker, a organizatori su objavili raspored nastupa po danima, ali i dva nova… više »

FESTIVALI

Počeo 18. Festival europske kratke priče

objavljeno prije 15 dana i 21 sat

Festival europske kratke priče postao je punoljetan. Još jedanput sve je počelo kuhanjem veterana kratke forme koji, već provjereno, podjednako dobro kuhaju i pišu. Čuvajte se -… više »

NAJAVE

Tjedan otvorenja Vintage Gardena

objavljeno prije 16 dana

S najsunčanijem ponedjeljom krenuo je lipanj, a s njime i Ljetni vrt Vintage Industriala večeras otvara svoja vrata i poziva sve na #tjedanotvorenja u Savskoj 160.  Za ljeto smo… više »

KINO PROGRAM

Animafest Zagreb u kinu Kinoteka

objavljeno prije 16 dana i 1 sat

Aktualno izdanje Animafesta Zagreb dio svog programa prikazuje i u kinu Kinoteka, gdje sve do 8. lipnja možete uživati u najboljim animiranim pričama iz cijeloga svijeta. Iz programa Veliko… više »

NAJAVE

Dvije izložbe u krugu Studentskog centra

objavljeno prije 16 dana i 1 sat

U četvrtak, 6. lipnja u Studentskom centru otvorit će se dvije izložbe. Umjetnik Damir Sokić izlaže Skladište Moderne uFrancuskom paviljonu u… više »

NAJAVE

Dimensions festival - sve pozornice

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

Dimensions Festival otkrio je raspored izvođača na sedam pozornica unutar tvrđave Punta Christo, svog festivalskog doma proteklih osam godina, s kojom će se ovo ljeto pozdraviti. Tisuće… više »

OSVRT

Igra svjetlosti na slikama Olene Sokolovske

objavljeno prije 17 dana i 1 sat

Olena Sokolovska, slikarica i suvremena hrvatsko ukrajinska likovna umjetnica, autorica je složenog i oku privlačnog djela, predstavlja se s novom samostalnom izložbom na samom početku lipnja… više »