Kultura
NAJAVE

Retrospektiva 'francuskog Hitchcocka' u kinu Tuškanac

objavljeno prije 8 dana i 19 sati

U ponedjeljak, 7. listopada, u zagrebačkom kinu Tuškanc, otvara se retrospektiva najvećeg majstora francuskog kriminalističkog filma do šezdesetih, Henri-Georgesa Clouzota,… više »

FESTIVALI

Dolaze 34. Gavelline večeri

objavljeno prije 8 dana i 20 sati

Festival 34. Gavelline večeri donosi od 11. do 23. listopada jedanaest predstava iz Hrvatske i regije, različitih poetika i žanrova, kojima je zajednička radost igre i fokus na glumcu kao… više »

NAGRADE

Drugi Rock&Off 30. siječnja 2020. u Tvornici kulture

objavljeno prije 8 dana i 21 sat

Nakon prve nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off, organizatori najavljuju i drugo izdanje ove nagrade, 30. siječnja 2020., u Tvornici kulture.  Prva dodjela održala se u 31.… više »

NAJAVE

Boris Štok u SAXu 8. studenoga

objavljeno prije 9 dana i 17 sati

Riječki glazbenik Boris Štok nastupiti će u zagrebačkom klubu Sax u petak, 8. studenog. Boris Štok - "Kao mi" Na novi zagrebački nastup Boris Štok stiže nakon… više »

WOW!

Banksyjeva slika prodana za preko 11 milijuna eura

objavljeno prije 9 dana i 21 sat

Jedna od najpoznatijih slika misterioznog umjetnika Banksyja koja predstavlja majmune kako raspravljaju u britanskom parlamentu prodana je u četvrtak na dražbi u Londonu za preko 11 milijuna… više »

NOVOSTI

Nikola Čelan objavio novi samostalni singl "Goli ispred Boga"

objavljeno prije 10 dana i 16 sati

"Goli ispred Boga" drugi je samostalni autorski singl splitskog glazbenika Nikole Čelana. Ovaj svestrani glazbenik na domaćoj je sceni već dugi niz godina, a nakon što se… više »

PREDSTAVE

Malograđani otvorili novu sezonu Gavelle

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

Predstava "Malograđani", premijerno postavljena u petak u zagrebačkom Gradskom kazalištu Gavelli, suvremeno je čitanje drame ruskog književnika Maksima Gorkog koje u redateljskoj… više »

NAJAVE

Čileansko psihodelično electro božanstvo - Föllakzoid vraća se u Vintage

objavljeno prije 10 dana i 19 sati

Zagrebu se u srijedu 9. listopada vraćaju čileneanski psihodelični electro/rock miljenici Föllakzoid i to u Vintage Industrial na proslavu 10 godina od prvog istoimenog izdanja. U… više »

IZLOŽBE

Izložba Davora Vrankića "Obećavam ti čudo" u MSU

objavljeno prije 10 dana i 21 sat

Hrvatski umjetnik s pariškom adresom, Davor Vrankić, crtačka je zvijezda. Izložba „Obećavam ti čudo" u Muzeju suvremene umjetnosti bit će do sada najveća Vrankićeva izložba… više »

COOL

The Chemical Brothers reizdali Surrender

objavljeno prije 11 dana i 14 sati

 Pioniri elektroničke glazbe - The Chemical Brothers, koji 12. listopada stižu u Zagreb, objavili su detalje reizdanja kultnog albuma „Surrender" iz 1999., povodom jubilarnih 20… više »

NAJAVE

Radio Aktiv vas poziva na rock tulum u Saxu

objavljeno prije 11 dana i 17 sati

Radio Aktiv, bend koji je izbacio brojne zarazne hitove, slavi svoje prvo desetljeće! Ova izuzetna svečanost održat će se u subotu, 5. listopada u klubu Sax! i svakako joj valja nazočiti.… više »

FESTIVALI

8. festival Ja BiH ... Pet dana Sarajeva u Zagrebu'

objavljeno prije 11 dana i 19 sati

Osmo izdanje festivala 'Ja BiH ... Pet dana Sarajeva u Zagrebu'' predstavit će od 7. do 11. listopada niz kulturnih i umjetničkih događanja na više zagrebačkih lokacija. Festival iz… više »

NAJAVE

Prvo izdanje Kuršlusa - 24-satnog Unplugged festivala u SC-u Zagreb

objavljeno prije 11 dana i 20 sati

Ideja Kuršlusa je odlična i nismo puno dvojili oko toga treba li ju oživjeti ili ne. Sigurni smo da će Studentski centar kroz ovaj program donijeti nešto novo na zagrebačku i… više »

OSVRT

Zapisi o prostoru Alfreda Krupe

objavljeno prije 11 dana i 21 sat

Promatrajući mnoge slike iz opusa akademskog slikara Alfreda Krupe, izvedene u različitim tehnikama i uz nazočnost svakovrsnih motiva, ne mogu se oteli dojmu kako slikar promatra svijet,… više »

FESTIVALI

Otvoren natječaj za 67. Zagrebački festival

objavljeno prije 12 dana i 15 sati

Hrvatsko društvo skladatelja, organizator Zagrebačkog festivala, objavilo je natječaj za nove pjesme 67. Zagrebačkog festivala koji će se održati 24. siječnja 2020. Obrazac za… više »