Kultura
OSVRT

Slikoskulpture velikog formata Bojana Doleneca

objavljeno prije 14 dana i 16 sati

Akademski slikar Bojan Dolenec u proteklom je razdoblju posvetio dosta vremena jednom svom, unikatnom,nesvakidašnjem dijelu opusu, ciklusu slikoskulptura. Kombinacija lesonita,… više »

GLAZBA

Prvi ovosezonski koncert ciklusa Vivat academia - Vivat violoncello

objavljeno prije 15 dana i 5 sati

Violončelist Branimir Pustički okupio je svoje studente i oformio ansambl s kojim će održati koncert naslovljen Vivat violoncello! Ansambl violončela uz Pustičkog čine Lucija Pejković, Tonko… više »

GMK

Program u 7ici - Vesna Salamon, Ontološki vakuum

objavljeno prije 15 dana i 11 sati

"Prototip motiva (doručak s ostalim predmetima na stolu) vakumiran je u plastiku i time automatski postaje artefakt ekološkog onečišćenja. U retrospektivi, motiv je… više »

STVARNO?

Glazba podupire dva milijuna radnih mjesta

objavljeno prije 15 dana i 12 sati

Glazbeni sektor podupire dva milijuna radnih mjesta i pridonosi gospodarstvu u iznosu od 81,9 milijardi eura godišnje u 27 država članica EU-a i Ujedinjenog Kraljevstva (EU28), navodi… više »

KAZALIŠTE

Predstava Tko je ovdje lud?

objavljeno prije 15 dana i 14 sati

Planet Art okrenuo se online predstavama u ova teška vremena kad ne samo da nije zdravo i dobro biti negdje, nego su i glumci u problemu - kazališta su ili nastradala u potresu… više »

IZLOŽBE

Izložba Salona Izidor Kršnjavi gostuje u Zbirci Richter

objavljeno prije 15 dana i 16 sati

Salon je sastavni dio Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu koja je oštećena u potresu, pa je za svoje izložbene projekte morao pronaći alternativnu lokaciju, koju… više »

SJAJNO!

Virtualni spektakl klasične glazbe

objavljeno prije 16 dana i 7 sati

Još jedan koncert iz ciklusa Lisinski subotom približiti ćemo gledateljima koji nažalost ne mogu biti s nama u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Ograničen broj posjetitelja… više »

BOOM

Put do slobode svakog poduzetnika

objavljeno prije 16 dana i 10 sati

Alan Žepec, iza kojeg je gotovo 30 godina poduzetničkog iskustva, predstavo je svoju prvu knjigu - BOOM: Put do slobode svakog poduzetnika. Knjiga je namijenjena vlasnicima malih i… više »

NAJAVE

Počeo Svjetski festival hrvatske književnosti

objavljeno prije 16 dana i 15 sati

Savjetnik u Uredu za Hrvate izvan Hrvatske za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu Milan Bošnjak naglasio je  kako je hrvatski narod, unatoč nepovoljnim i… više »

NAJAVE

Noć kazališta 21. studenog u više od 40 gradova

objavljeno prije 16 dana i 16 sati

Dvanaesta manifestacija Noć kazališta održat će se 21. studenog u više od 40 gradova i mjesta i, kako je najavljeno u ponedjeljak, unatoč pandemiji i u prilagođenim okolnostima… više »

NAJAVE

Poseban koncert Zbora HRT-a u ciklusu Sfumato

objavljeno prije 17 dana i 7 sati

Drugi ovosezonski koncert iz ciklusa Sfumato Zbora HRT-a održat će se u utorak 17. studenoga u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu u posebnim uvjetima - bez… više »

NOVOSTI

Počinje STIFF

objavljeno prije 17 dana i 10 sati

Potaknuti nesigurnom situacijom u doba pandemije, organizatori su odlučili omogućiti sigurno praćenje festivalskog programa svima koji zbog svojeg i tuđeg zdravlja ostaju u svojim domovima. U… više »

NAJAVE

Peglica i Komandos 17.11. u Močvari

objavljeno prije 17 dana i 10 sati

PEGLICA I KOMANDOS (Zagreb) Peglica i Komandos skupina je neobičnih mladića. Lagodno su živjeli na svom planetu Kefteru, dok na njega nije sletio Komandos u peglici i zamolio ih za pomoć oko… više »

NAJAVE

Recital Srđana Čaldarevića

objavljeno prije 17 dana i 13 sati

Kao krunu svog dugogodišnjeg uspješnog djelovanja i proslave 25 godina umjetničke karijere, ugledni zagrebački glazbenik i pijanist Srđan Filip Čaldarović, održat će solistički… više »

OSVRT

Isprepleteno crno Mladena Žunjića

objavljeno prije 17 dana i 14 sati

Aktivno stvarajući paralelno niz ciklusa, koji se ponegdje dodiruju a katkada su i posve udaljeni ili imaju stanovite sličnosti ili poticajne točke, slikar Mladen Žunjić neprekidno… više »