Kultura
INTERVJU

Novi ciklus Krune Bošnjaka

objavljeno prije 13 dana i 10 sati

Akademski kipar i donedavni profesor na zagrebačkoj ALU Kruno Bošnjak unatoč potresu i devastiranom gradskom atelijeru, intenzivno radi na ciklusu crteža,u kombiniranoj tehnici s… više »

NAPOKON

Disney filmove prvo pušta u kina od ove godine

objavljeno prije 14 dana i 1 sat

Disney je tijekom pandemije eksperimentirala s prikazivanjem nekih filmova preko streaminga Disney+ u isto vrijeme kada su se prikazivali u kinima. Kino operateri pomno prate kako će se… više »

DHF

Popratni program 30. DHF-a

objavljeno prije 14 dana i 4 sata

Riječ je o retrospektivnim programima, ali i edukativnim radionicama, tribinama te posebnim projekcijama. Dani žena retrospektiva je posvećena filmskim autoricama čiji su filmovi u protekla… više »

OSVRT

Impresivni ciklus „Glava“ Lukše Peke

objavljeno prije 14 dana i 10 sati

O značajnom i nadahnutom opusu koga čini niz jakih ciklusu ulja istaknutog hrvatskog likovnog umjetnika iz Dubrovnika, akademskog slikara Lukše Peke, pisalo se često i iznimno… više »

KULTURA

Otvorenje Galerije Ilica

objavljeno prije 15 dana i 1 sat

Galerija Ilica 9. rujna 2021. godine predstavila je izložbu-akciju naziva Društveni procesi, kojom je okupila 16 najeminentnijih hrvatskih umjetnika unazad 60 godina pa sve do danas i… više »

NAJAVE

Nastavljamo sa nizom 80's Partyja

objavljeno prije 15 dana i 4 sata

U petak 17.09. nastavljamo sa nizom 80's Partyja, najdugovječnijeg i najvećeg partija u gradu posvećenog popularnoj glazbi iz „zlatnih osamdesetih", u zagrebačkom Boogaloo Clubu. Ovoga… više »

NAJAVE

Psycho-avant-šlager kraut-jazz koncert

objavljeno prije 15 dana i 6 sati

T.I.G. (TELEPATHIC INTERNATIONAL GROUP) (Danska) Web: Discogs, Wikipedia T.I.G. (Telepathic International Group) je dansko-hrvatski eksperimentalni glazbeni kvartet koji… više »

NAJAVE

7. Rendez-vous au cinéma

objavljeno prije 15 dana i 8 sati

Povodom svečane 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj osmišljen je svečani program od šest filmskih naslova koji predstavljaju različite estetske trendove… više »

NAJAVE

"Autopsija" Ivana Buvinića u Galeriji Kranjčar

objavljeno prije 15 dana i 8 sati

U utorak, 14. rujna 2021. u 19 sati, otvara se samostalna fotografska izložba Autopsija Ivana Buvinića u Galeriji Kranjčar, na adresi Kaptol 26 u Zagrebu. Izložba tematizira… više »

NAGRADE

Frooom! filmska škola osvaja nagrade

objavljeno prije 15 dana i 10 sati

Kratki animirani film „Snovi na kvadrat / Dreams squared", nastao na stop-motion radionici u 2020. u zagrebačkoj osnovnoj Montessori školi barunice… više »

IZLOŽBE

MATERIA - Lidia Boševski, nova izložba u TMNT

objavljeno prije 16 dana i 4 sata

Materija, mater, izvor Opus magnum, najznačajnije je djelo jednog alkemičara a isti se naziv odnosi i na najznačajnije djelo umjetnika. Opus summum podrazumijeva zrelo djelo, ono u kojem… više »

KONCERTI

Metal koncert: E.N.D. u Močvari

objavljeno prije 16 dana i 6 sati

E.N.D. (Zadar) Web: Facebook, Instagram, Youtube E.N.D., poznati i kao Evil Never Dies, jedan su od najstarijih aktivnih metal bendova iz Hrvatske, osnovan… više »

PERFORMANS

Tri imerzivna performansa na 25FPS

objavljeno prije 16 dana i 6 sati

Expanded Cinema, program performansa proširenog filma 17. Festivala 25 FPS, koji će se održati od 23. do 26. rujna u zagrebačkom Kinu SC, a nakon toga u Rijeci, obilježit će tri… više »

NAJAVE

Projekt Ilica: Q'ART - Sve boje Ilice

objavljeno prije 16 dana i 8 sati

Ove jeseni od 13. do 19. rujna Projekt Ilica: Q'ART donosi sve boje Ilice u srce grada i budi autentičnu šarolikost glavne zagrebačke ulice Ilice i Britanskog trga. Projekt Ilica:… više »

INTERVJU

Razgovor s Duškom Šiblom

objavljeno prije 16 dana i 10 sati

Akademski slikar Duško Šibl redovito putuje, živi i stvara između nekoliko gradova, od Londona preko Zagreba do Dubrovnika i Opatije. Živite i radite u nizu mjesta. U svima… više »