Kultura
NAJAVE

Izložba: Novi članovi ULUPUH-a

objavljeno prije 17 dana i 8 sati

Posljednja izložba prije ljetne stanke u Galeriji ULUPUH predstavit će nove članove ULUPUH-a u 2020. godini. Izložba se održava od 20. do 27. srpnja. Svake godine od svog osnutka, Hrvatska… više »

NAJAVE

Srpanj na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 17 dana i 10 sati

Srpanjski program Ljetne pozornice Tuškanac nastavlja se programom «Kino Tuškanac na Ljetnoj pozornici» u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Točnije, od 22. do… više »

OSVRT

Irealne konstrukcije Mladena Žunjića

objavljeno prije 17 dana i 12 sati

Svi dosadašnji ciklusi suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika,slikara Mladena Žunjića zorno svjedoče o njegovim kontinuiranim potragama o putovanje u samo središte motiva, u… više »

COOL

Slušajte Radio Lisinski, tu vrijedi biti poslušan

objavljeno prije 18 dana i 6 sati

Lisinski na otvorenome" širi se i virtualno. Budite s nama online na stranici www.lisinski.hr. U gornjem desnom uglu na našoj mrežnoj stranici, cjelodnevno dostupan, Radio… više »

NAJAVE

Tricky u Močvari 24. veljače

objavljeno prije 18 dana i 8 sati

Kultni britanski trip hop glazbenik Tricky objavio je nove datume europske turneje na kojoj se ovaj put nalazi Zagreb i to klub Močvara u koji stiže u utorak 24. veljače 2021. godine. Potvrda… više »

PERCEIVE ART

Svečano otvorena retrospektiva Tatjane Politeo

objavljeno prije 18 dana i 10 sati

Svečano je otvorena retrospektivna izložba poznate hrvatske likovne umjetnice Tatjane Politeo u Galeriji Juraj Plančić u sklopu Muzeja Staroga Grada na otoku… više »

ODLIČAN!

Gotov je 10. Fantastic Zagreb

objavljeno prije 18 dana i 11 sati

Srpanjski dani Zagrebu bili su u znaku Fantastic Zagreb Film Festivala koji je projekcijom filma „The Rocky Horror Picture Show" službeno zatvorio svoje deseto izdanje. U punih… više »

IZLOŽBE

Zanimljivi izlagački istup slikara Mladena Žunjića

objavljeno prije 18 dana i 12 sati

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik,apstraktni slikar Mladen Žunjić iz Zagreba,nastavlja sa prezentacijom svojih novih atelijerskih uradaka, na tzv.kvartovskim izlaganjima. Ovoga puta u… više »

IPAK

Zadar Jazz & Blues 2020

objavljeno prije 19 dana i 5 sati

U srijedu, 22. srpnja, počinje šesti po redu Zadar Jazz & Blues festival, koji će trajati do 24. srpnja, a održavat će se na na terasi Muzeja antičkog stakla.  srijedu, 22.… više »

ŠTETA

Otkazan ovogodišnji Špancirfest

objavljeno prije 19 dana i 6 sati

Zbog nemogućnosti da se ispoštuju protuepidemijske mjere, ovogodišnji 22. Špancirfest koji se u Varaždinu trebao održati od 21. do 30. kolovoza otkazan je, izvijestili su… više »

KAZALIŠTE

Kerempuh zatvorio sezonu i odgodio Dane satire

objavljeno prije 19 dana i 12 sati

Ovu izazovnu godinu uvelike je obilježila pandemija koronavirusa i proglašenje karantene, zbog koje je Kerempuh zatvorio svoja vrata od 12. ožujka do 27. svibnja, uz otkazanih 56… više »

MARTINSKA

Vikend na 18. Seasplashu na Martinskoj

objavljeno prije 20 dana i 6 sati

Kao jedno od rijetkih ljetnih glazbenih događanja koje će se održat u Hrvatskoj, a moguće i šire, u četvrtak, 16. srpnja, na Martinskoj kod Šibenika krenuo je 18. Seasplash… više »

HDD

Međugeneracijska radionica "Izlet u muzej"

objavljeno prije 20 dana i 9 sati

Trodnevna radionica "Izlet u muzej", koja kroz umjetnost i dizajn pomaže boljoj emotivnoj povezanosti između prijatelja, obitelji i grupe, održavat će se 21., 22. i 23. srpnja 2020. u… više »

OSVRT

Mediteranski zapisi iz samoizolacije Matka Trebotića

objavljeno prije 20 dana i 12 sati

Nedavno je suvremeni hrvatski likovni umjetnik s iznimnim međunarodnim, europskim i svjetskim ugledom, slikar Matko Trebotić predstavio novi ciklus radova na papiru, kombinirane tehnike, s… više »

NATJEČAJ

Natječaj za izlaganje u Galeriji Šira u 2021.

objavljeno prije 21 dan i 1 sat

Sveučilište u Zagrebu, Akademija likovnih umjetnosti, raspisuje Natječaj za izlaganje u Galeriji Šira u 2021. godini, za koji se prijave primaju do 1. rujna 2020. Na natječaj za… više »