Kultura
KOLABORACIJA

Nova međunarodna kolaboracija za RootsInSession

objavljeno prije 15 dana i 7 sati

RootsInSession sudjeluje u svojoj najopširnijoj međunarodnoj kolaboraciji koja obuhvaća suradnju s mladim i perspektivnim hip hop vokalom Validom. MC Valid podrijetlom je iz Srbije, a… više »

KULTURA

Tobogan #04 - Umjetnost u doba korone

objavljeno prije 15 dana i 8 sati

U četvrtoj emisiji podcasta "Tobogan" pričamo o umjetnosti i kulturi u vremenu pandemije koronavirusa. Diskutiramo o prednostima i nedostatcima online umjetničkih i kulturnih sadržaja,… više »

PREDSTAVE

"Krizni stožer" Mirana Kurspahića premijerno u Pogonu

objavljeno prije 15 dana i 10 sati

Premijerno će biti izvedena u srijedu, 7. travnja, u Pogonu, velikoj dvorani bivše tvornice Jedinstvo.  Kako se ističe u najavi, inspirirana stvarnim događajima 2020. godine,… više »

NAJAVE

Močvarna akadmija: Reper iz sobe

objavljeno prije 15 dana i 10 sati

Reper iz sobe sa svojom će petorkom po prvi put zasvirati u Močvari. Nakon rasplesanog KCM-a i KSET-a pa duže pauze zbog svima znanih okolnosti, uživo nam dolazi izvesti pjesme s albuma… više »

OSVRT

Londonski dnevnik druženja

objavljeno prije 15 dana i 11 sati

Akademski slikar Duško Šibl iznimno je nadahnut i vrijedan u ovom zahtjevnom trajanju pandemije, svakodnevno slikajući u svom londonskom atelijeru, prisjećajući se druženja u… više »

KKZ

Mala filmska forma

objavljeno prije 16 dana i 4 sata

Ove godine mentoriraju vas redateljica Kristina Kumrić i montažerka Ivana Perčinlić , montažeri Danijel Brlas i Luka Tokić, snimatelji Dražen Žerjav i Luka Matić. Kroz kombinaciju mentorskih… više »

GLAZBA

Objavljeni izvođači na Grammyjima

objavljeno prije 16 dana i 5 sati

Dodjela nagrada Grammy za najbolja glazbena ostvarenja ove je godine odgođena za 14. ožujka, a u nedjelju navečer objavljen je popis izvođača koji će nastupiti na ceremoniji. Među… više »

NAGRADE

Dodijeljne nagrade SAG

objavljeno prije 16 dana i 7 sati

Drama "The Trial of the Chicago 7", temeljena na američkim prosvjedima protiv Vijetnamskog rata 1968. i neslavnom suđenju nakon njih, osvojila je u nedjelju nagradu za najbolju glumačku… više »

NOVOSTI

Novi, osebujni ciklus radova Mladena Žunjića

objavljeno prije 16 dana i 11 sati

Suvremeni likovni umjetnik Mladen Žunjić, poznat je široj javnosti kao slikar apstrakcija velikih formata na platnu,u tehnici ulja i akrila. Ovog puta slikarskoj publici i ljubiteljima… više »

OK

Moderna galerija postaje Nacionalni muzej moderne umjetnosti

objavljeno prije 17 dana i 3 sata

Izmjena naziva donijet će jasnoću, preciznost i praktičnost komunikacije na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj stručnoj i poslovnoj razini. "Moderna galerija mijenjala je svoj pravni… više »

NOVOSTI

"Advent iz davnina" Helene Bulaja Madunić nagrađen u Londonu

objavljeno prije 17 dana i 10 sati

Umjetnica i redateljica Helena Bulaja Madunić dobila je priznanje na londonskom festivalu inovacija u kreativnim industrijama za inovativne instalacije inspirirane Pričama iz Davnine… više »

OSVRT

Snažan prodor slikara Alfreda Krupe u inozemstvu

objavljeno prije 17 dana i 11 sati

Akademski slikar Alfred Krupa iz Karlovca, ugledno je ime domaće likovne produkcije,autor vrijedan i nadahnut realizirao je više zapaženih i vrlo dojmljivih ciklusa, posebice… više »

KAZALIŠTE

"Stambeno pitanje" na kazališnim daskama

objavljeno prije 18 dana i 3 sata

Stambeno pitanje izvor je mnogih nesporazuma i prevrata u životu, pa tako i u kazalištu. Na daskama Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici sprema se premijera predstave… više »

FESTIVALI

Program Proljetnog izdanja regionalnih filmskih festivala

objavljeno prije 18 dana i 6 sati

U projektu su okupljena četiri filmska festivala koji će se održati u svom proljetnom izdanju - Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival… više »

IZLOŽBE

Proljetna virtualna fotografska izložba

objavljeno prije 18 dana i 7 sati

HDLU Zagreb ovog proljeća na portalu "Zagrebački likovni umjetnici" predstavlja 'Proljetnu virtualnu fotografsku izložbu članova HDLU Zagreb 2021'. Izložene su fotografije iz prirode sa… više »