Kultura
KULTURA

Besplatne opere za djecu

objavljeno prije 15 dana i 21 sat

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust organizira besplatnu projekciju opere za djecu Brundibár na zagrebačkoj Ljetnoj pozornici Tuškanac u petak 19.… više »

NAJAVE

Rundek i Ekipa u tvrđavi sv. Mihovila 8. kolovoza

objavljeno prije 16 dana i 13 sati

Rundek i Ekipa dolaze 8. kolovoza na jednu od najljepših, ali i koncertno najaktivnijih, pozornica Jadrana, u šibensku tvrđavu sv. Mihovila. Rundek i Ekipa - „Tko su svi… više »

SJAJNO!

Ferragosto JAM dobio je zeleno svjetlo

objavljeno prije 16 dana i 17 sati

Slijedom pregovora sa Stožerom civilne zaštite i Gradom Orahovica, a uz sve povoljniju situaciju i značajne pomake vraćanja u normalu, Ferragosto JAM dobio je zeleno svjetlo za… više »

PREMIJERE

'Kafka na žalu' u HNK

objavljeno prije 16 dana i 18 sati

Predstava 'Kafka na žalu', temeljena na djelu Harukija Murakamija, u scenskoj adaptaciji Franka Galatija i režiji Ivice Buljana, prva je nova produkcija Hrvatskoga narodnog kazališta u… više »

SUPER

Rođendanska fešta u Route 66

objavljeno prije 16 dana i 19 sati

U subotu 27.06.2020. sa početkom u 20 sati će se u zagrebačkom popularnom klubu Route 66 o držati velika rođendanska fešta uz koncert grupa +Ghosti, PureCure, Eksodus i Phantasmagoria… više »

71. DLJI

Dubrovačke ljetne igre otvaraju se 10. srpnja

objavljeno prije 16 dana i 21 sat

Ovogodišnje 71. Dubrovačke ljetne igre održat će se od 10. srpnja do 25. kolovoza kako je i bilo najavljeno, no u smanjenom formatu zbog trenutnih epidemioloških COVID-19… više »

DUGO LJETO

Ljeto u MSU 2020.

objavljeno prije 17 dana i 11 sati

Program Ljeta u MSU već sedmo ljeto za redom tradicionalno subotama donosi spoj vrhunskih umjetničkih sadržaja po načelu „4 u 1": glazba, film, izložbe i performansi. Manifestacija će… više »

EXIT 2.0

EXIT 2.0. - masivan prvi val s više od 40 izvođača

objavljeno prije 17 dana i 12 sati

Da će Petrovaradinska tvrđava ovog ljeta biti glazbeni centar svijeta, potvrđuju i strani mediji koji su ovogodišnje izdanje EXIT festivala već prozvali povijesnim.  Velika… više »

SRETAN!

Art park slavi 5. rođendan

objavljeno prije 17 dana i 15 sati

Nakon što su nedavno na zagrebačkoj Opatovini oživjeli na stotine metara zidova pretvorivši ih u mala umjetnička djela s potpisom nekolicine domaćih umjetnika, organizatori Art… više »

ZFF

Zagreb Film Festival ove godine od 8. do 15. studenog

objavljeno prije 17 dana i 17 sati

Ovogodišnje, osamnaesto izdanje Zagreb Film Festivala održat će se od 8. do 15. studenog i već tradicionalno u svom će natjecateljskom programu predstaviti filmove novih međunarodnih i… više »

NAJAVE

WHW Akademija: Konferencija ptica

objavljeno prije 17 dana i 19 sati

U eteru Radio Studenta i posebnom izdanju Kulturizacije u petak, 19. lipnja, u 12:15 sati, moći će se poslušati premijerna izvedba 'Konferencije ptica', zvučnog kolaža kojeg… više »

KNJIGE

Sve bio je je ritam - Boris Leiner

objavljeno prije 17 dana i 21 sat

Nedavno je, bez ustezanja možemo reći, objavio zanimljivu knjigu sjećanja poznatog zagrebačkog glazbenika Borisa Leinera, Sve bio je je ritam. Ponajprije moram reći da sam knjigu prisjećanja… više »

NAJAVE

Martinska najavljuje vruće ljeto

objavljeno prije 18 dana i 12 sati

Zajedničkim snagama i unatoč nemogućoj situaciji epidemije Martinska, festivalska destinacija koja je oživjela prošlo ljeto u srcu Dalmacije, u Šibeniku i ovo će ljeto biti… više »

BACAČI SJENKI

Radionica 'Dizajn emocija' Bacača Sjenki

objavljeno prije 18 dana i 14 sati

U sklopu projekta 'Centar oblikovanja svakodnevice' Hrvatskog dizajnerskog društva, Muzeja za umjetnost i obrt, ULUPUH-a, Bacača Sjenki te Grada Zagreba organizira se… više »

KONCERTI

Doringo u KSET-u 27. lipnja

objavljeno prije 18 dana i 15 sati

Nakon odgode originalnog termina koncerta zbog pandemije koronavirusa, ovog puta, u subotu 27.06., u KSET sigurno dolazi zagrebački prog rock sastav Doringo! Bit će to koncertna promocija… više »