Kultura
NAJAVE

Dječaci, Smoke Mardeljano i Implied Complex zaključuju line up festivala Drito iz Tvornice

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Naš najveći zimski hip hop festival, Drito iz Tvornice, dodao je Dječake, Smoke Mardeljana i Implied Complex na lineup i tako skompletirao program za 26. i 27. siječnja 2018. u Velikom… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – slikar Neven Otavijević

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Neven Otavijević, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar iz Zadra autor je vrlo zanimljivog i svakako osebujnog opusa ulja, više je puta samostalno izlagao. Gospodine Otavijević,… više »

NAJAVE

Rambo Amadeus s bendom stiže u Vintage Industrial

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Jedinstveni Rambo Amadeus vraća se u Vintage Industrial u četvrtak 18. siječnja Nove nam 2018. Rambo u Savsku 160 stiže sa bendom s kojim će za vas odraditi izabrana dijela iz svog… više »

NAJAVE

The Beates Revival Band 16. prosinca u klubu Sax!

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Nastupi The Beatles Revival Banda u kultnom zagrebačkom klubu SAX! sada već postaju tradicija, a ovogodišnji susret zagrebačke publike i jednog od najdugovječnijih europskih tribute… više »

KOZa

Stiže Harry Potter kviz ususret Božiću!

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Dragi fanovi bolesno privlačnog svijeta najpopularnijeg svjetskog čarobnjaka koji ujedno volite i kvizove, čujte i počujte! U lipnju ove godine JK Rowling objavila je tweet s… više »

NAJAVE

Vintage Industrial i Muzika.hr 3.1.2018. spremaju pregled naj glazbe u 2017. godini

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Godina samo što nije prošla, a na Muzika.hr traju zadnje bitke u kojima redakcija pokušava izabrati najbolje od najboljeg. Oni koji prežive ovu neizvjesnu bitku dopuzat… više »

RECENZIJE

„Grimizna kraljica“ je odličan početak serijala čiji nastavak jedva čekamo

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Victoria Aveyard stekla je veliku popularnost već prvom knjigom "Grimizna kraljica", a brojni svjetski mediji knjigu su popratili sjajnim kritikama. Kako su istaknuli, radi se o knjizi koja… više »

NAJAVE

General Woo s bendom stiže u Vintage Industrial 11.1.2018

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

General Woo se vraća u Vintage Industrial 11. siječnja 2018. te sa sobom dovodi svoj bend Funkstere! Ne propustite najbolje od hrvatskog hip hopa u izvedbi Wooa & Funkstera! Ovo nije samo… više »

NAJAVE

Letu Štuke nakon tri godine u Zagrebu na rođendanu Vintage Industriala

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Trećeg dana proslave 5. rođendana Vintage Industriala, nakon duže pauze i zadnje svirke u Savskoj 160, vraća se legendarni sarajevski bend LETU ŠTUKE, koji su nedavno izbacili i novi… više »

OSVRT

Nova jedra Mate CROate

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Mata CROata suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, akademski kipar Mate Turić iz Banova,kraj Vrbovca, pripadnik mlađe generacije aktualnih hrvatskih autora, kreator vrlo zanimljivog,… više »

NAJAVE

Vintage 5 dana slavi 5. rođendan s 5 odličnih koncertnih dana od 12. do 16. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Vintage Industrial od 12. do 16. prosinca slavi 5. rođendan i to sa odličnih 5 koncertnih dana! 5 dana koncerata za 5. rođendan! 5 brzih godina je prošlo u Savskoj 160, a prošlo… više »

OSVRT

Kolaži Antuna Vuksana

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Antun Vuksan, slikar vrlo specifičnog rukopisa, autor obimnog i složenog opusa koga čini nekoliko značajnih ciklusa izvedenih u praktično svim tehnikama, njeguje još jednu tehniku,… više »

S PRAVOM!

Sea Star izglasan među najbolje festivale Europe!

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Na službenom izboru za najbolje festivale u Europi (European Festival Awards) na kojem sudjeluje preko 350 festivala iz 35 zemalja s cijelog europskog kontinenta, umaški Sea Star… više »

NAJAVE

Legendarni panksi GBH u utorak 12.12. otvaraju 5 dana proslave u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Već je 5 godina prošlo od kad smo otvorili vrata Savske 160, kroz koju je protutnjala hrpetina umjetnika, glazbenika, turista, gostiju svakodnevnih i putnika nenamjernika... Zato smo… više »

OSVRT

Svijet kolora Marije Puzak

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Kada sam se prvi put susreo s opusom suvremene hrvatske slikarice Marije Puzak nisam krio osobno zadovoljstvo sučeljavanjem s nizom lijepih slika, djela s privlačnim motivima pejzaža, mrtvih… više »