Kultura
NAGRADE

Nagrade Pula film festivala

objavljeno prije 15 dana i 10 sati

1. NAGRADA PUBLIKE ZLATNA VRATA PULE Publika je, glasovanjem za Hrvatski program prikazan u Areni dodijelila nagradu Zlatna vrata Pule filmu Otac, redatelja Srdana Golubovića, s prosječnom… više »

NAJAVE

BEETHOVENplus – festival koji ne smijete propustiti

objavljeno prije 15 dana i 12 sati

Generacije glazbenika stasale su u Gundulićevoj 6 dok je Muzička akademija bila podstanar u zgradi Hrvatskog glazbenog zavoda. Mnogi od njih, sada vrsni umjetnici cijenjeni u Hrvatskoj, ali i… više »

PIF

53. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF

objavljeno prije 15 dana i 13 sati

Zagreb i ove godine postaje lutkarsko središte svijeta. Od 18. do 24. rujna u našem se glavnom gradu održava 53. PIF, Međunarodni festival kazališta lutaka koji će uz… više »

FESTIVALI

Šesti PRESS film festival

objavljeno prije 15 dana i 14 sati

Šesto izdanje PRESS film festivala se održava od 11. rujna u Novinarskom domu u Zagrebu. Tema ovogodišnjeg festivala je 'Mediji u svjetskim krizama; COVID-19'. Kako je ova… više »

NOVOSTI

5 premijera u ZKM-u

objavljeno prije 15 dana i 15 sati

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) u novu sezonu ulazi sa sloganom 'Vrati se u normalu', te najavljuje pet premijernih naslova, prvi od kojih je predstava 'Cement' u režiji Sebastijana… više »

FILMOVI

16. izdanje 25 FPS-a

objavljeno prije 15 dana i 16 sati

Natjecateljski program 16. izdanja 25 FPS-a, koji će se održati od 24. do 27. rujna 2020. u Kinu SC-a u Zagrebu te 29. i 30. rujna u Art kinu u Rijeci, sastoji se od 29 filmova iz svih… više »

IZLOŽBE

EXAT 70 – Marcel 126

objavljeno prije 15 dana i 18 sati

„Marcel Salvaro tj. moj otac rodio se u subotu 1. rujna 1894. u Šibeniku, kojeg su roditelji  Marcel Salvaro (rođen u San Bonifacio u italiji) i Tona Antunac  (rođena u… više »

FILMOVI

Rendez-vous au cinéma

objavljeno prije 15 dana i 19 sati

Vjeran svom duhu eklekticizma, ovaj važan događaj posvećen frankofonoj kinematografiji, posebno nas povezuje ove godine kad je kultura ozbiljno stavljena na kušnju. U duhu kampanja… više »

NIJE GOTOVO

Art park ostaje na Ribnjaku još neko vrijeme

objavljeno prije 16 dana i 10 sati

Umjetnički projekt Art park, koji svoje peto izdanje uspješno ostvaruje u najljepšoj hladovini parka Ribnjak, najavljuje produženje ovogodišnjeg programa sve do 27. rujna… više »

NAJAVE

Projekt Ilica: Q'Art

objavljeno prije 16 dana i 13 sati

POSTAVLJANJE CRVENIH KRIŽEVA NA ILICI Umjetnička akcija Aleksandra Battiste Ilića Ilica, 3.9.2020. do 13.9.2020. Zagreb će pamtiti ovu 2020. godinu. Nažalost, ne po dobru. Uz zdravstvene, ali… više »

NAJAVE

Edo Maajka 11. rujna u dvorištu Medike

objavljeno prije 16 dana i 14 sati

Naširoko smatran jednim od najboljih MC-a ovih prostora, Edo Maajka posljednjim albumom „Put u plus" (2018.) napravio je bombastičan povratak na scenu. Uz obilje pohvala i… više »

NAJAVE

Nova tribina Poezija to Go

objavljeno prije 16 dana i 15 sati

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije, namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku pod motom… više »

NAJAVE

Goran Bare & Majke u garaži MSU-a 26. rujna

objavljeno prije 16 dana i 17 sati

Veliki Goran Bare i Majke dolaze 26. rujna u open air prostor garaže MSU-a u Novi Zagreb staviti točku na nikada čudniju i težu sezonu glazbenih događanja. U limitiranom kapacitetu od samo… više »

MOSTRA

Filmski festival u Veneciji otkriva čari ljetnog kina

objavljeno prije 16 dana i 19 sati

Brojni drugi festivali proteklih mjeseci su otkazani ili su svoje filmove prikazivali samo online. Festival u Veneciji je prvi veliki festival koji se održava unatoč pandemiji koronavirusa.… više »

NAJAVE

Predstavljen program 44. Dana satire Fadila Hadžića

objavljeno prije 17 dana i 8 sati

Na konferenciji za medije održanoj u srijedu, 2. rujna u Satiričkom kazalištu Kerempuh predstavljen je program 44. Dana satire Fadila Hadžića, koji se ove godine iznimno održavaju od… više »