Kultura
FILMOVI

Pregled filmske 2020. – teška godina

objavljeno prije 15 dana i 3 sata

Godina koju smo noćas ispratili na velike je kušnje stavila i filmsku industriju. Publika često nije smjela u kina, novi naslovi mahom se nisu mogli snimati. Pojedini festivali ipak su… više »

PITANJA

Kultura i obrazovanje u 2021.

objavljeno prije 15 dana i 4 sata

Ministarstvo kulture i medija u ovoj će godini nastaviti raspisivati ad-hoc natječaje te ponovno na razdoblje od tri mjeseca pokrenuti mjere pomoći samostalnim i samozaposlenim umjetnicima te… više »

KINO

Siječanj u kinu Tuškanac - retrospektiva Tarkovskog

objavljeno prije 15 dana i 5 sati

Program započinje u ponedjeljak Stalkerom (1979), njegovim drugim znanstveno-fantastičnim filmom koji je stekao kultni status. Blago oslonjen na roman Piknik pokraj puta braće Strugacki,… više »

PIF

Poziv na prijavu na 54. međunarodni festival kazališta lutaka

objavljeno prije 15 dana i 20 sati

Pozivaju se lutkari, lutkarska kazališta i skupine, iz zemlje i svijeta, da prijave predstave na 54. međunarodni festival kazališta lutaka - PIF, koji će se održati od 17. do… više »

OSVRT

Irena Matijašević - Početak zrelosti

objavljeno prije 16 dana

Nedavno je objavljena nova knjiga suvremene hrvatske pjesnikinje Irene Matijašević - Početak zrelosti, u izvrsnoj opremi, u tvrdom uvezu. Više desetaka emotivnih zapisa… više »

OSVRT

Novi ciklus Hanibala Salvara

objavljeno prije 16 dana i 5 sati

Hanibal Salvaro, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor je iznimnog međunarodnog ugleda, kontinuirano djeluje niz desetljeća, od svoga atelijera do organizacija renomiranih izložbi… više »

NAJAVE

Siječanj 2021. u Pločniku

objavljeno prije 16 dana i 21 sat

Pozdrav 2020. godini za koju se nadamo da se neće ponoviti i s nadom ulazimo u novo ljeto. Iako smo i dalje fizički udaljeni Pločnik živi, što kroz naš online/radijski program,… više »

MUZEJI

Nakon loše godine otvaraju se novi muzeji

objavljeno prije 17 dana

Zbog proljetnog i jesenskog lockdowna brojna su muzejska događanja odgođena, među njima otvorenja novih muzeja ili onih koji su bili zatvoreni zbog renovacije, no sada se već znaju… više »

STVARNO?

Last Christmas na vrhu top liste

objavljeno prije 17 dana i 2 sata

Ovaj božićni klasik poslušan je 9,2 milijuna puta prošli tjedan, srušivši s trona video LadBabyja "Don't Stop Me Eating". Pjesma Georgea… više »

IZLOŽBE

Sofija i Vida Guzmić: Sjene njenih slika

objavljeno prije 18 dana i 2 sata

Za kraj 2020. godine predstavljamo rad pobjednice natječaja za produkciju i izložbu novog rada Tvornica: Sjene njenih slika Sofije i Vide Guzmić. Tijekom mjeseca prosinca umjetnica… više »

NAJAVE

KNAPanje u sklopu Muzičkog biennala Zagreb

objavljeno prije 19 dana i 2 sata

Hrvatsko društvo skladatelja i Centar za kulturu Peščenica KNAP 2019. godine ispitali su studente Muzičkih akademija i Glazbenih odsjeka Umjetničkih akademija kakvi su njihovi… više »

SNAŠLI SE

Novogodišnji koncert - bez publike

objavljeno prije 19 dana i 4 sata

No, da bi doživljaj ipak bio potpun, Austrijska javna televizija ističe kako su, umjesto 2000 ljudi, koliko ih stane u Zlatnu dvoranu, već odabrali 7 tisuća obožavatelja čiji… više »

KNJIGA

2021. - 'Godina čitanja' u Hrvatskoj

objavljeno prije 19 dana i 4 sata

Proglašenjem godine čitanja realizirana je mjera iz Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, usvojena 2017. godine, kako bi se pridonijelo razvoju kulture čitanja… više »

GLAZBA

Bruno Mičetić i quintet - online na Silvestrovo

objavljeno prije 20 dana i 2 sata

Centar za kulturu Novi Zagreb za kraj ove godine svojoj vjernoj publici poklanja jazz koncert i s ponosom najavljuje premijeru snimke vrsnog riječkog umjetnika Brune Mičetića i… više »

NATJEČAJI

Raspisan natječaj za filmove 14. Smaragdnog eco film festivala

objavljeno prije 20 dana i 5 sati

14. izdanje Smaragdnog eco film festivala SEFF će se održati od 26. do 29. kolovoza 2021.godine. I na ovom izdanju ovog jedinstvenog u svijetu eko film festivala, festivalski tim će obilaziti… više »