Kultura
ŠTETA

Koronavirus odgodio zagrebački Festival svjetla do listopada

objavljeno prije 19 dana i 23 sata

Festival svjetla "Zagreb 2020", koji se na više lokacija trebao održati od 18. do 22. ožujka, odgađa se do listopada zbog mogućnosti prenošenja koronavirusa, a prema uputama i… više »

IZLOŽBE

Religije kamenog doba u AMZ

objavljeno prije 20 dana i 3 sata

U srijedu, 11. ožujka 2020. godine, u Arheološkom muzeju u Zagrebu, s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje gostujuće izložbe iz Arheološkog muzeja Zadar „Religije… više »

NAJAVE

Cecil Allen Moore vraća se u Zagreb

objavljeno prije 20 dana i 21 sat

Rezervirajte četvrtak 30. travnja za povratak nagrađivanog outlaw country tekstopisca i pjevača Cecila Allena Moorea u Vintage Industrial. Ulaznice su u prodaji! Rođen u Chattanoogi TN, Cecil… više »

INTERVJU

Aklea Neon sama o sebi

objavljeno prije 20 dana i 23 sata

Mlada Osječanka kantautorica Aklea Neon živi svoj san. Uspješno spaja dvije strasti, glazbu i putovanja, jedno od drugog crpi inspiraciju, a sve je to prožeto i može se uvidjeti na… više »

IZLOŽBE

Mak Melcher - Atelijer 08 u Galeriji Forum

objavljeno prije 21 dan i 1 sat

Mak Melcher rođen je 1983. godine u Mostaru. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je kiparstvo 2008. Radio je kao asistent kiparice Marije Ujević i Dalibora Stošića, a… više »

ZANIMLJIVO

Aklea Neon - predavanje u Saloči od zrcala

objavljeno prije 21 dan i 21 sat

„22 stvari koje morate znati prije putovanja u Peru" naslov je predavanja koje je. 3. ožujka, u sklopu prvih ovogodišnjih Putositnica utorkom održala putujuća… više »

TURNEJA

Tri sjajna orkestra udružena kao Jumbo Big Band u dvorani Lisinski

objavljeno prije 22 dana

Nakon velikog uspjeha zajedničkog koncerta održanog 17. studenoga 2018. u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Big Band Radio-televizije… više »

DAN ŽENA

Vikend snažnih žena u Dokukinu KIC

objavljeno prije 22 dana i 1 sat

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena od 6. do 8. ožujka u Dokukinu KIC predstavljamo program posvećen nagrađivanim dokumentaristicama. Filmovi iz programa raznovrsnih su tema i… više »

NAJAVE

Noise eksplozija u srijedu uz Tus Nua & From Another Mother

objavljeno prije 22 dana i 2 sata

Kakav će ovo biti rock show! Vladarice domaćeg noisea Tús Nua i prinčevi epileptičnih jednadžbi From Another Mother. Oh, brother! Vidimo se u Vintage Industrialu u srijedu 11. ožujka.… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – slikar Vladimir Vrljić

objavljeno prije 22 dana i 3 sata

Slikar Vladimir Vrljić suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor je složenog opusa, izlagao je na mnogim samostalnim izložbama. Gospodine Vrljić, kontinuirano slikate u atelijeru,… više »

KINO PROGRAM

Sljedeći tjedan u kinu Kinoteka u znaku sjećanja na Vatroslava Mimicu

objavljeno prije 22 dana i 21 sat

Program U sjećanje na Vatroslava Mimicu, koji se u kinu Kinoteka održava od 9. do 11. ožujka, posvećen je autoru koji nas je nedavno napustio, velikanu hrvatskog… više »

NAJAVE

Meritas u klubu Sax! slave 20 godina albuma "Igra"

objavljeno prije 22 dana i 21 sat

Meritas su na hrvatskoj glazbenoj sceni prisutne od 1996. godine, a u subotu 7. ožujka dolaze u klub Sax! proslaviti rođendan albuma „Igra" koji je upravo u tom klubu, prije 20 godina,… više »

KINO PROGRAM

Motovun Film Festival donosi novu atrakciju Andreja Bujalskog

objavljeno prije 22 dana i 23 sata

Motovun Film Festival donosi u sklopu 6. Ženijalnih dana novu atrakciju američkog redatelja Andreja Bujalskog koji je ovog ljeta gostovao u Motovunu. Topla komedija Podržite djevojke… više »

FESTIVALI

Meduza ima novi ljetni hit

objavljeno prije 23 dana

Zapalili su sve svjetske radio postaje, uz njihove house hitove plesalo se cijelo prošlo ljeto, pa i duže, a istu namjeru imaju i za sezonu pred nama - house trio Meduza spakirao je… više »

DOĐITE

Filmski maraton povodom Međunarodnog dana žena u kinu Tuškanac

objavljeno prije 23 dana i 1 sat

U nedjelju, 8. ožujka, povodom Međunarodnog dana žena, kino Tuškanac donosi filmski maraton na kojem prikazuje četiri značajna djela četiriju filmskih redateljica.… više »