Kultura
PROBLEMI?

Hohenzollerni traže povrat carskih umjetnina

objavljeno prije 25 dana i 23 sata

Potomci posljednjega njemačkog cara žele da im njemačka država vrati tisuće umjetnina koje su pripadale obitelji Hohenzollern, objavio je list Der Spiegel. Pregovori o restituciji između… više »

PREDSTAVE

Premijera Tko se boji Virginie Woolf na Brijunima

objavljeno prije 26 dana i 17 sati

Predstava 'Tko se boji Virginije Woolf?', središnji naslov 19. sezone Kazališta Ulysses, premijerno je izvedena sinoć na Malom Brijunu u režiji Lenke Udovički. Izvedbeno je… više »

NOVE KNJIGE

"Dogodine u Havani" - sjajan ljubavni roman koji će osvojiti svakoga

objavljeno prije 26 dana i 23 sata

Sjajno napisana knjiga puna detalja, "Dogodine u Havani" spisateljice Chanel Cleeton puno je više od divne naslovnice samog romana. Priča je u isto vrijeme potresna i puna nade, a… više »

NAJAVE

Martinsku ovaj vikend okupira Nox festival

objavljeno prije 27 dana i 19 sati

Nadolazeći prvi vikend u kolovozu na rezerviran je za šibenski Nox Festival čije prvo ljetno izdanje okuplja čak 30 DJ-a s četiri kontinenta, a među izvođačima iz SAD-a,… više »

IPAK

Danas besplatne kokice i europski filmovi na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 27 dana i 21 sat

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u sklopu kampanje #EUandME, poziva građane na filmsko druženje na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u ponedjeljak, 29. srpnja… više »

IZLOŽBE

Alexander Calder u Umjetničkom paviljonu

objavljeno prije 27 dana i 23 sata

Umjetnički paviljon otvorit će 26. rujna, u sklopu svog ciklusa "Najveći kipari 20. stoljeća", izložbu proslavljenog američkog kipara Alexandera Caldera, jednog od najznačajnijih svjetskih… više »

22. MFF

Bijeli, bijeli dan dobitnik Propelera Motovuna

objavljeno prije 28 dana i 23 sata

Najbolji film ovogodišnjeg 22. Motovun Film Festivala je film "Bijeli, bijeli dan" redatelja Hynura Palmasona koji je osvojio glavnu nagradu, dok je nagradu filmskih kritičara osvojio… više »

DOĐITE

Noć performansa u Zadru

objavljeno prije 29 dana i 17 sati

Mreža izvedbenih umjetnosti predstavlja Noć performansa, dinamični format cjelovečernjeg peformerskog predstavljanja, u sklopu festivala Zadar snova. U Noći… više »

22. MFF

Trijumf hrvatskog filma unatoč oluji u Motovunu

objavljeno prije 29 dana i 19 sati

U Motovunu se prošle večeri tražila karta više kao rijetko dosad, pogotovo kad je u pitanju domaći film. Publika je s oduševljenjem pozdravila ekipu filmaDnevnik Diane… više »

NAJAVE

Pogon Jedinstvo najavio dio programa nove sezone

objavljeno prije 29 dana i 23 sata

Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade najavio je uoči ljetne stanke dio programa koji ga očekuje na jesen i zimu, u kojemu se u izložbenom programu ističe onaj posvećen 20.… više »

NAJAVE

Kawasaki 3P u Tvornici kulture 28. rujna

objavljeno prije 1 mjesec

Zagrebački Kawasaki 3P održat će u subotu, 28. rujna koncert u Tvornici kulture, a bit će to dio višemjesečnog programa kojim se obilježava 20 godina koncertne dvorane u… više »

INTERVJU

Mladen Žunjić, slikar velikih formata

objavljeno prije 1 mjesec

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik Mladen Žunjić osobito je zapažen po svom radu u proteklih nekioliko godina kada je realizirao niz uspješnih ciklusana velikom formatu platna.… više »

NAJAVE

Irena Žilić nastupa prije Morcheebe 10. kolovoza u Dubrovniku

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica, Irena Žilić, prošle godine je nastupila kao support bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji, a ponovno će im se… više »

SUPER

Besplatni filmovi i kokice na Tuškancu

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj organizira u nedjelju, 28. srpnja filmsku večer na Ljetnoj pozornici Tuškanac s besplatnim projekcijama kratkih filmova iz #EUandME… više »

MTV polako gubi pozicije
NAGRADE

Obavljene nominacije za MTV Video Music Awards

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Taylor Swift i Ariana Grande ugrabile su najviše nominacija za nagradu MTV Video Music Awards (VMA), svaka po deset. Grande sa svojim uratkom "thank u, next", a  Swift s "You Need… više »