Kultura
NAJAVE

OACM Artecology izložba

objavljeno prije 14 dana i 19 sati

Svjetska organizacija za očuvanje oceana, mora, rijeka i jezera (OACM) uz potporu Francuske Ambasade I Instituta organizira izložbu fotografija i skulptura pod nazivom Art Ecology - Art for… više »

NAJAVE

Ogenj - promocija albuma "Si kak jen" u Močvari

objavljeno prije 14 dana i 20 sati

U srijedu 28.10. donosimo vam podravski celtic-punk bend Ogenj! Epidemiolške mjere stišču, i pomalo nas pokušaju ugasiti. No, Ogenj se ne daju, jer, kako kažu - "moremo"… više »

IZLOŽBE

Deyan Clement - The Action of disAppe Arning u Galeriji Događanja

objavljeno prije 14 dana i 22 sata

Izložena će biti tri performativna videa iz autorove egzistencijalističke faze: Departure (2017) The Netherlands project (2018) And so on... (2019) Deyan Clement (1989,… više »

NAJAVE

35. Salon mladih

objavljeno prije 15 dana i 14 sati

Prepoznavši potrebu za predstavljanjem i zastupanjem što šireg presjeka likovnog umjetničkog istraživanja i djelovanja umjetnika mlađe generacije, ovogodišnji… više »

NAJAVE

Placebo ipak siže na Šalatu

objavljeno prije 15 dana i 16 sati

Nakon prvotnog otkazivanja Placebo je ipak odredio datum novog zagrebačkog koncerta. Bend na stadion Šalata stiže u subotu, 26. lipnja 2021. godine. Placebo - „Special K" Novi… više »

KNJIGE

Sa(n)jam knjige Istri od 5. do 13. prosinca

objavljeno prije 15 dana i 18 sati

Sa(n)jam knjige u Istri održat će se u Puli od 5. do 13. prosinca pod sloganom 'Sajam je u Srcima'. Središnje mjesto okupljanja ljubitelja književnosti te prostor razgovora i… više »

NAJAVE

Senzacije danas – razgovor s Annom

objavljeno prije 15 dana i 19 sati

U subotu 17. listopada 2020 u 11 sati u Dvorani KIC, Preradovićeva 5 u Zagrebu održat će se razgovor s protagonisticom filma Sve te senzacije u mom trbuhu Annom čija je priča i iskustvo… više »

NAJAVE

Goli umjetnik u Pogonu Jedinstvo

objavljeno prije 15 dana i 20 sati

Akademski slikar Leonardo Budimlić Majnarić jedinstveni majstor umjetničkog dojma, nastavlja održavati izvedbenu likovnu radionicu croquisa svake subote u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo,… više »

OSVRT

Apstraktne ekspresije Mladena Žunjića

objavljeno prije 15 dana i 22 sata

Od svih suvremenih, hrvatskih likovnih umjetnika, koje sam imao prigodu upoznati i s njima surađivati, slikar Mladen Žunjić zacijelo je pri samome vrhu nadahnutih autora koji kontinuirano,… više »

FESTIVALI

OHOHO festival DIY stripa i ulične umjetnosti

objavljeno prije 16 dana i 14 sati

OHOHO festival je prostorno-vremenski (dis)kontinuum za stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca koji/e stvaraju underground umjetnost prema… više »

NAJAVE

Zvuci dnevne sobe u Pločniku

objavljeno prije 16 dana i 15 sati

Kao i u većini Europe i svijeta, i kod nas su na snazi preporuke i mjere tijekom aktualne situacije u vezi pandemije prouzročene virusom Covid-19. U zatvorenim prostorima nema plesnog podija,… više »

FESTIVALI

Ganz novo normalno

objavljeno prije 16 dana i 16 sati

Kroz sedam dana festivalskog trajanja publika je mogla uživati u izvedbenim umjetnostima i nezavisnoj autorskoj produkciji suvremenog kazališta, plesa i performansa te vidjeti radove 7… više »

JAZZ

Slavljeničko izdanje festivala Jazz.hr/jesen

objavljeno prije 16 dana i 18 sati

Festival Jazz.hr/jesen ove godine obilježava veliki, 30. rođendan, a u dvorani "Blagoje Bersa" na Muzičkoj akademiji u Zagrebu od 14. do 17. listopada publika će imati priliku… više »

NAJAVE

Koncert Glazbeni umjetnici Zagrebu

objavljeno prije 16 dana i 19 sati

U ciklusu Hrvatskog društva glazbenih umjetnika „Glazbeni umjetnici Zagrebu" u četvrtak, 15. listopada 2020., u Hrvatskom glazbenom zavodu u 20 sati, nastupit će Zagrebački… više »

OSVRT

Bezobličje, sličnosti, naličje

objavljeno prije 16 dana i 22 sata

Imao sam sreću doista, upoznati i slikara i njegovo djelo, akademskog slikara Davorina Radića u nizu proteklih desetljeća, prateći njegovu bogatu i raznovrsnu produkciju i… više »