Kultura
NAJAVE

Abba Real Tribute u Vintage Industrialu u subotu 29. rujna

objavljeno prije 26 dana i 9 sati

Gotovo pola stoljeća pjesme najpoznatijeg švedskog benda svih vremena - ABBA i dalje pjevaju i mladi i stari. Jedan od najvećih pop fenomena svih vremena dobit će svoju tribute večer u… više »

IZLOŽBE

Izložba Vjenceslava Richtera u Veneciji

objavljeno prije 26 dana i 11 sati

Studijska izložba Vjenceslava Richtera pod nazivom 'Predmet to je sve!... Predmet je i arhitektura i slika i plastika!' otvara se 27. rujna u venecijanskoj Galeriji Ikona, u suradnji sa… više »

NAJAVE

Ivan Vihor otvara ovogodišnje Natjecanje Papandopulo

objavljeno prije 27 dana i 4 sata

Ovogodišnje Natjecanje Papandopulo službeno započinje u petak, 28. rujna, svečanim koncertom otvorenja u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Na koncertu će nastupiti mladi… više »

NAJAVE

Žedno uho poklanja koncert sjajne katalonske grupe Mourn!

objavljeno prije 27 dana i 9 sati

Prilika da se predstavi jedno odlično novo, širem krugu ljudi nepoznato glazbeno ime, jedno je od najvećih zadovoljstava bavljenja organizacijom koncerata. Nakon sad već nepreglednog… više »

OSVRT

Ciklus brodova Ive Kajzera

objavljeno prije 27 dana i 11 sati

Ivo Kajzer, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar iz Rijeke poznat je i cijenjen po svom obimnom i složenom opusu temeljenom na motivima mora, od mora samoga, preko mornara i ribara,… više »

NAJAVE

Slow Motion Suicide zatvara Vintage ljetni vrt

objavljeno prije 28 dana i 4 sata

Jesen u Zagreb donosi Slow Motion Suicide uz lagani nalet vjetra na kojem ka iščeznuću odlebdiše listovi žuti, crveni, smeđi i plavi. Ne propustite uloviti što vam… više »

NAJAVE

Jesenski ciklus radionica zapadnoafričkih ritmova

objavljeno prije 28 dana i 9 sati

Radionica zapadnoafričkih ritmova održava se u Zagrebu punih devet godina zaredom i jedinstvena je prilika za susret s afričkom muzikom koja je temeljena na ritmu. Ostalo je još… više »

OSVRT

SILENCE, izbor iz opusa slikara Lukše Obradovića

objavljeno prije 28 dana i 11 sati

Lukša Obradović, slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor složenog i obimnog opusa, ovih se dana iznova predstavlja samostalnom izložbom Silence u Dubrovniku, u prostorima… više »

NAJAVE

Drugi način 29. rujna u klubu Sax!

objavljeno prije 29 dana i 4 sata

Drugi način, poznati zagrebački rock bend tijekom više od 40 godina postojanja i tisuće koncerata održanih diljem regije stekao je kultni status i danas proživljavaju svoju drugu… više »

NAJAVE

Brkovi u Dirty Old Shopu

objavljeno prije 29 dana i 7 sati

U susret zagrebačkom koncertu u Domu sportova i velikoj promociji albuma «Hormon sreće» grupa Brkovi družiti će se s fanovima u četvrtak 27. rujna od 18 sati u zagrebačkom Dirty… više »

KINO PROGRAM

Još jedan tjedan Spikea Leeja u Kinu Kinoteka

objavljeno prije 29 dana i 9 sati

Kino Kinoteka i ovaj tjedan nastavlja s prikazivanjem filmova iz opusa Spikea Leeja, kontroverznog i beskompromisnog američkog redatelja prepoznatljiva stila čiji su filmovi obilježili… više »

NAJAVE

Dobitnik nagrade Grammy pijanist Daniil Trifonov uskoro u Lisinskom

objavljeno prije 29 dana i 10 sati

Daniil Trifonov trenutačno je jedan od najtraženijih i najpopularnijih svjetskih pijanista. Uskoro će biti objavljen njegov novi album, a pred njim je i gust raspored rasprodanih… više »

INTERVJU

Željko Bubalo izlaže u galeriji Kraluš u Svetom Ivanu Zelini

objavljeno prije 29 dana i 11 sati

Željko Bubalo, slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik autor je kompleksnog opusa, djela mu se nalaze u brojnim galerijama i muzejima. Ovih je dana otvorio novu samostalnu izložbu OČI… više »

PRIJAVITE SE

Filmske radionice 54+ u kinu Europa

objavljeno prije 1 mjesec

Kino Europa u sklopu svojih filmskih programa pokreće projekt "Filmski kritičari 54+", namijenjen osobama starijima od 54 godine koji vole film i žele sudjelovati na radionici filmske kritike… više »

OSVRT

Hommage slikara Mladena Žunjića hrvatskoj legendi Ivi Šebalju

objavljeno prije 1 mjesec

Vrlo često, suvremeni umjetnici posvećuju dio svojeg opusa osobi ili djelu pojedinog umjetnika koji je na svoj izniman način utjecao na njih, imao za njihovo djelovanje posebno značenje,pa je… više »