Kultura
NAJAVE

Američka neo soul atrakcija Moonchild u Boogaloou

objavljeno prije 20 dana i 2 sata

Povodom promocije novog albuma „Little Ghost", američka neo soul atrakcija Moonchild kreće na europsku turneju u sklopu koje će po prvi put nastupiti u Zagrebu i to u petak, 7. veljače… više »

NAJAVE

Filmske žurke: pogledajte kako se tulumarilo kroz povijest filma

objavljeno prije 20 dana i 3 sata

Novu sezonu u kinu Kinoteka 7. siječnja otvaraju Filmske žurke, tematski ciklus sastavljen od filmova u kojima izlasci, tulumi i zabave predstavljaju važan motiv ili okosnicu… više »

NAJAVE

Silente 9. siječnja stiže u Vintage Industrial

objavljeno prije 20 dana i 5 sati

Nakon što su iza sebe ostavili uspješnu 2019. godinu, u koju su uplovili s trećim studijskim albumom 'Malo magle, malo mjesečine', ovaj bend, koji slovi za 'najmlađi bend koji… više »

NAJAVE

Stray Dogg i POMA u Saxu

objavljeno prije 20 dana i 8 sati

Stray Dogg se vraća u Sax, ali ovaj put s cijelim bendom! Malo manje od tri godine nakon posljednjeg nastupa u ovom klubu, Dukat Strajnić će predstaviti pjesme s posljednjeg albuma, ali i… više »

KINO

Laureat Sundancea “Medena zemlja” u hrvatskim kinima

objavljeno prije 21 dan i 6 sati

Jedan od najvećih dokumentarnih hitova godine, film Medena zemlja koji kroz priču o skromnoj medarici iz Sjeverne Makedonije otkriva temeljni problem ljudskog odnosa prema prirodi,… više »

(NE)KULTURA

Picassova slika vandalizirana u londonskom Tate Modernu

objavljeno prije 21 dan i 8 sati

U ponedjeljak je pred sud izveden muškarac kojega optužnica tereti da je uništio Picassovu sliku izloženu u londonskoj galeriji Tate Modern, izvijestila je u utorak policija.… više »

DOČEK NOVE

Dočeci Nove godine na gradskim trgovima

objavljeno prije 22 dana i 1 sat

Doček Nove godine širom Hrvatske organizira se na gradskim trgovima, pa evo što vam se danas nudi: Dubrovnik (Stradun) Ante Gelo Band, Parni Valjak Karlovac (Glazbeni paviljon)… više »

INMUSIC 2020

The Killers treći headlineri 15. INmusic festivala

objavljeno prije 22 dana i 5 sati

The Killers, svjetski poznati američki rock bend iz Las Vegasa, prvi put će nastupiti u Hrvatskoj kao treći headliner 15. INmusic festivala, objavili su organizatori zagrebačkog festivala… više »

NOVOSTI

Krenite na putovanje s Journey Brothers

objavljeno prije 22 dana i 7 sati

Nakon što su objavili album prvijenac "First Aid Kit For Travelers", Journey Brothers predstavljaju i lyric video za pjesmu s albuma - "Journey". Lyric video je osmislio i… više »

NAJAVE

Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma

objavljeno prije 22 dana i 9 sati

Muzej suvremene umjetnosti najavljuje veliku multimedijsku izložbu „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma", posvećenu slavnim umjetničkim ostvarenjima… više »

KINO PROGRAM

Božić na Suncu: Ne propustite božićne filmove u kojima lampice svjetlucaju na + 40

objavljeno prije 23 dana i 5 sati

Ciklus Zimske priče za svoj kraj donosi tri božićna filma u kojima lampice svjetlucaju na +40. Ukoliko biste zimske blagdane radije proveli pod vrelim Suncem, od 2. do 4. siječnja kino… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe "Superorganizam – snage života socijalnih kukaca"

objavljeno prije 23 dana i 9 sati

U ponedjeljak 30. prosinca 2019. u 13 sati u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju otvara se izložba Superorganizam - snage života socijalnih kukaca. Autorice… više »

2019.

Književnost u 2019.

objavljeno prije 24 dana i 4 sata

Relativna stabilnost knjižarske mreže, kontinuitet literarne proizvodnje i nastavljeno intenziviranje aktivnosti promidžbi domaćih i stranih autora na festivalima i promocijama ključne su… više »

COOL

Radionice u MSU

objavljeno prije 24 dana i 8 sati

Tijekom različitih aktivnosti, upoznat ćemo se s načinom na koji nastaju muzejske zbirke kroz primjer izložbe pod nazivom „Kolekcije za budućnost / akvizicije 2009. - 2019.", te naučiti… više »

2019.

Filmska 2019. u brojkama i slovima

objavljeno prije 25 dana i 7 sati

Na redovitom kino repertoaru u 2019. bilo je 12 hrvatskih dugometražnih igranih filmova, domaći uratci redoviti su na međunarodnim festivalima, no ova će se godina u filmskim krugovima… više »