Kultura
OSVRT

Motiv križa u opusu Stipe Ivaniševića

objavljeno prije 12 dana i 13 sati

Stipe Ivanišević, akademski slikar iz Splita istaknuti je pripadnik suvremene, aktualne hrvatske likovne umjetnosti, kontinuirano joj doprinoseći svojim specifičnim i umjetničkim, vrlo… više »

NAJAVE

Frajerski rokenroleri The Atomic Bitchwax stižu u Zagreb

objavljeno prije 13 dana i 6 sati

U četvrtak 26. srpnja u Vintage premijerno stiže još jedan kultni riferski bend - The Atomic Bitchwax - doomy rock trio s fokusom na groovy riffove, a kako i ne bi kad su basist i… više »

KRATKE SLIKE

Poezija i revolucija, film o studentskim nemirima 1971.

objavljeno prije 13 dana i 7 sati

Prvih pola stoljeća „divnog maja"  Kratke slike obilježit će 17. svibnja uz projekciju filma Poezija i revolucija Branka Ivande uz gostovanje samog autora. U… više »

NAJAVE

Soulfly u Vintage Industrial Baru 3. srpnja

objavljeno prije 13 dana i 9 sati

Soulfly, kultna američka metal četvorka predvođena neuništivim Maxom Cavalerom, dolazi u Vintage Industrial Bar u utorak 3. srpnja. Soulfly - "Prophecy" Soulfly dolazi u Zagreb na… više »

KINO PROGRAM

U Kinoteci vas ovaj tjedan čekaju filmsko-glazbeni klasici

objavljeno prije 13 dana i 10 sati

Ovaj tjedan u kinu Kinoteka na redu je Opus glazbenih filmova i filmova na temu glazbe koji uključuje filmsko-glazbene uspješnice i klasike: Bird Clinta Eastwooda o velikanu… više »

INMUSIC #13

Objavljen raspored izvođača INmusic festivala #13

objavljeno prije 13 dana i 11 sati

Zbog iznimno velikog interesa za festival pa tako i za mogućnost jednodnevnih ulaznica, INmusic festival i ove godine ispunjava želju svoje publike - od 14. svibnja ograničen kontingent… više »

NAJAVE

Počinje uzbudljivo treće izdanje projekta Art Park

objavljeno prije 13 dana i 13 sati

 Najljepši parkić u centru Zagreba, onaj između Tomićeve, Ilice i Strossmayerovog šetališta, od 25. svibnja ponovno će oživjeti uzbudljivim cjeloljetnim programom,… više »

OBLJETNICE

Kultni film 2001: odiseja u svemiru slavi 50 godina

objavljeno prije 14 dana i 6 sati

Epski film '2001: Odiseja u svemiru' koji je iz temelja promijenio znanstvenu fantastiku, već 50 godina fascinira filmoljupce i znanstvenike, a u nedjelju je na filmskom festivalu u Cannesu… više »

NAJAVE

Otvara se Ljetni vrt Vintage Industriala

objavljeno prije 14 dana i 7 sati

Ako ste se pitali što je sa našim velikim vrtom, zelenom oazom Vintage Industriala, našim summer gardenom... pripremite se za otvorenje najvećeg, našarenijeg i… više »

NAJAVE

Mars Red Sky stižu premijerno u Vintage Industrial

objavljeno prije 14 dana i 10 sati

U srijedu 13. lipnja ne propusti psihodelične francuze Mars Red Sky koji premijerno stižu u Vintage Industrial u sklopu 'Go East!' turneje. Podršku će im pružiti peteročlani groove… više »

OSVRT

Mladen Žunjić - slikarski svemir za sebe

objavljeno prije 14 dana i 11 sati

Mladen Žunjić vrlo je aktivni pripadnik suvremene hrvatske likovne scene, posebice se istaknuo sa svojim nefigurativnim ciklusima na velikim formatima u ulju i akrilu, koji se nižu… više »

MFK 2018

Mediteranski festival knjige - program 13. svibnja

objavljeno prije 14 dana i 13 sati

Velika dvorana - pozornica 11:00 - 12:00 PROMOCIJA Olja Savičević Ivančević: Šporki Špiro i Neposlušna Tonka predstavlja: Katarina Luketić i Olja Savičević Ivančević _… više »

FANTASTIČNO

Nevjerojatan prihod od dražbe Rockefellerovih umjetnina

objavljeno prije 15 dana i 6 sati

Dražba stoljeća na kojoj su ponuđene umjetnine iz zbirke pokojnoga američkog milijardera Davida Rockefellera i njegove supruge Peggy ostvarila je prihod od 830 milijuna dolara, što je… više »

FESTIVALI

Sea Star radi tulume za otvaranje i zatvaranje festivalskog vikenda u Umagu

objavljeno prije 15 dana i 10 sati

Ostalo je još manje od 14 dana do drugog izdanja umaškog Sea Star Festivala koji će u četvrtak, 24. svibnja biti službeno otvoren uz Welcome Party na tri pozornice u laguni… više »

NOVOSTI

Film posvećen Kristovom raspeću

objavljeno prije 15 dana i 11 sati

Nedavno je francuska TV3 Paris Il de France emitirala  dokumentarni film u pet  nastavaka naslovljen "Pasija u umjetnosti". U filmu se govori o motivima Kristovog raspeća u likovnoj… više »