Kultura
IZLOŽBE

Emil Robert Tanay: Retrospektiva

objavljeno prije 14 dana i 9 sati

Muzej Mimara priređuje retrospektivnu izložbu akademskog slikara, profesora emeritusa Emila Roberta Tanaya, prema koncepciji Daniele Pal Bučan. Izložba se otvara 9. siječnja, a trajat će do… više »

NAJAVE

Kočani orkestar napokon u Boogaloou

objavljeno prije 15 dana i 1 sat

U subotu 18.01.2020. će u zagrebačkom Boogaloo Clubu nastupiti makedonska etno gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar. Kao posebni gosti će nastupiti plesne skupine Nipriye i Walde uz goste… više »

NAJAVE

The Boomtown Rats u Hali 14. ožujka

objavljeno prije 15 dana i 5 sati

The Boomtown Rats, bend predvođen legendarnim Sir Bobom Geldofom, dolazi 14. ožujka u Halu, novu zagrebačku multimedijalnu dvoranu. Zagreb će tako posjetiti jedna od najznačajnijih osoba u… više »

KINO PROGRAM

“Parazit”, “Svjetionik” i “Tuga i slava” na repertoaru

objavljeno prije 15 dana i 5 sati

Do kraja siječnja u kinu Kinoteka ne propustite pogledati tri aktualne svjetske filmske uspješnice okupljene pod programskom linijom Noviteti: provokativnu južnokorejsku crnu komediju… više »

COOL

Delirium Interruptum - vokalna akcija u javnom prostoru

objavljeno prije 15 dana i 7 sati

Početak 2020. obilježen je velikim novostima u političkom stanju i statusu Hrvatske. Osim upravo održanih predsjedničkih izbora, započelo je i hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije.… više »

BROJKE

Prado srušio rekord posjećenosti

objavljeno prije 15 dana i 9 sati

Prado, poznati madridski muzej zabilježio je rekordan broj posjeta u 2019., godini u kojoj je slavio dvjestotu godišnjicu postojanja. Više od 3,2 milijuna ljudi posjetilo je… više »

NAJAVE

Talib Kweli u Vintage Industrialu 9. veljače

objavljeno prije 17 dana i 1 sat

Američki hip hop veteran Talib Kweli stiže 9. veljače 2020. prvi put u Hrvatsku u zagrebački Vintage Industrial. Najavljen u sklopu velike turneje, koncert će biti njegov jedini nastup u ovom… više »

IZLOŽBE

Papirologija u Galeriji ULUPUH

objavljeno prije 17 dana i 8 sati

Galerija ULUPUH u Zagrebu najavljuje izložbu 'Papirologija' / 'Paperwork', koja će se održavati od 9. do 20. siječnja 2020. Izlažu: Ana Armano Linta, Veljko Armano Linta, Karaka design (Vesna… više »

IZLOŽBE

Tara Ivanišević: Napravljeno – radni naslov za napraviti

objavljeno prije 18 dana i 8 sati

'Napravljeno - radni naslov za napraviti' umjetnički je rad o jednoj od temeljnih aktivnosti - radu. Bez obzira na mjesto u društvu, dnevne navike, vrstu posla, osobne senzibilitete,… više »

ALL I WANT...

Mariah Carey i četvrto desteljeće na vrhu top ljestvica

objavljeno prije 19 dana i 2 sata

Mariah Carey je zahvaljujući hitu "All I Want for Christmas Is You" postala prva pjevačica čije su pjesme na vrhu top lista već četiri desetljeća. Singl, izašao 1994., na vrhu je liste… više »

NAJAVE

Nova godina, novi program u klubu Sax

objavljeno prije 19 dana i 4 sata

Program počinje već ovoga petka, a prvi bend koji u Saxu nastupa u 2020. godini je Živa legenda i to u sklopu programa #Cooganje. Osim njih, ovoga mjeseca će #Cooganje upriličiti Mačci, VIS… više »

BRAVO

Rijeka i Galway Europske prijestolnice kulture 2020. godine

objavljeno prije 19 dana i 5 sati

Od 1. siječnja prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture preuzeli su Rijeka i irski grad Galway. "Zahvaljujući tituli Europske prijestolnice kulture, Rijeka i Galway koristit će puni… više »

PREDSTAVE

H.E.J.T.E.R.I Dine Pešuta prva premijera ZKM-a u novoj godini

objavljeno prije 19 dana i 7 sati

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) kao svoju prvu premijeru u novoj 2020. godini najavljuje, 18. siječnja, predstavu ""H.E.J.T.E.R.I", dramu o generaciji popularnoj prepoznatoj kroz… više »

NAJAVE

Šajeta sprema neviđenu feštu u Saxu

objavljeno prije 19 dana i 7 sati

Nakon epskog nastupa na Ča-valu Šajo se vraća u Sax napraviti još jednu trosatnu feštu. Ova svetkovina čistog hedonizma i životnih radost održat će se u subotu, 11.… više »

IZLOŽBE

StArt - Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine

objavljeno prije 19 dana i 9 sati

Izložba radova polaznika umjetničkih radionica u okviru projekta StArt - Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine, bit će predstavljena u Galeriji Prsten, Dom HDLU u… više »