Kultura
DOĐITE

Sounded Bodies - festival suvremenog plesa

objavljeno prije 12 dana i 16 sati

Plesni festival Sounded Bodies otvara se u srijedu, 9. listopada u 20 sati, u Zagrebačkom plesnom centru, izvedbom predstave Još jedna plačljiva igra slovenske… više »

NAJAVE

Pioniri stoner rocka NEBULA po prvi puta u Hrvatskoj

objavljeno prije 12 dana i 16 sati

U utorak 08. listopada po prvi puta u Hrvatsku stiže Nebula - jedan od najuzbudljivijih modernih rock bendova koji kombiniraju rifove Black Sabbatha sa virtuoznim solažama u stilu Jimmi… više »

NAJAVE

Kiril Džajkovski vraća se u Zagreb

objavljeno prije 12 dana i 19 sati

Miljenik hrvatske publike, DJ i renomirani glazbenik punog imena Kiril Džajkovski, vraća se u Zagreb nakon dvije godine i to na veliku pozornicu Tvornice Kulture, 2. studenog 2019.! Kroz… više »

IZLOŽBE

5. Bijenale hrvatskog slikarstva u Domu HDLU

objavljeno prije 12 dana i 20 sati

Kroz radove 40 odabranih umjetnika/ca i 5 pozvanih umjetnika/ca predstavit će se presjek istaknutog stvaralaštva hrvatske slikarske scene u posljednje dvije godine. Tradicionalno, u… više »

STAND UP

“Bolja polovica” Vlatka Štampara ponovno rasprodala Tvornicu

objavljeno prije 13 dana i 13 sati

Nakon što je u dva tjedna rasprodao sve ulaznice za stand-up show "Bolja polovica" koji će se održati 7. studenog u Tvornici kulture, Vlatko Štampar otvorio je i novi datum dan… više »

NAJAVE

Razočarana Močvara: State Champion, Luka Tomas

objavljeno prije 13 dana i 14 sati

Suradnja Indie emo naočala i Začarane Močvare se nastavlja kroz još jedno izdanje Razočarane Močvare, u sklopu koje se u Zagreb vraća američki alt-country kvartet State Champion, a… više »

17. ZFF

Zagreb Film Festival počeo otkrivati adute

objavljeno prije 13 dana i 16 sati

Zagreb Film Festival, najveća zagrebačka filmska avantura, održat će se sedamnaesti put od 7. do 17. studenog u kinu Tuškanac, MSU, dvorani KIC, KUC Travno, NS Dubrava i Laubi. Nakon… više »

NAJAVE

80's Party u subotu nakon koncerta Croatian Pink Floyd Show i She Past Away

objavljeno prije 13 dana i 17 sati

Nakon vrlo uspješnog 80's Partyja na otvorenju nove sezone 2019./2020. u subotu 07. rujna u zagrebačkom Boogaloo Clubu pripremili smo novi 80's Party koji će se održati u subotu 05.… više »

RECENZIJA

U knjizi „Čuvaj se prošlosti“ rješavat ćete slučaj star 25 godina kao pravi detektiv

objavljeno prije 13 dana i 18 sati

Joy Ellis možda nije toliko poznata autorica da uspoređujemo njezine nove knjige s nekim prijašnjima, ali je definitivno profil autorice koji ne smijemo ignorirati, pogotovo ako volite… više »

NAJAVE

Apocalyptica u Tvornici kulture 20. siječnja

objavljeno prije 13 dana i 19 sati

Velika finska četvorka Apocalyptica vraća se u Tvornicu kulture 20. siječnja na prvi veliki zagrebački koncert 2020. godine. Apocalyptica - „Battery" Istinski glazbeni istraživači i… više »

IZLOŽBE

Samostalna izložba Mladena Žunjića u Zagrebu

objavljeno prije 13 dana i 20 sati

Na samom kraju rujna, suvremeni hrvatski umjetnik Mladen Žunjić predstavio se je s novom samostalnom izložbom SINTEZA KOLORA u knjižnici u Prečkom. Što ste izložili? - U sklopu… više »

IZLOŽBE

Damir Očko: Ljudska mjera / Human scale

objavljeno prije 14 dana i 13 sati

Damir Očko, hrvatski predstavnik na Venecijanskom bijenalu 2015. kojega struka svrstava među najuglednije umjetnike svoje generacije, u posljednjih nekoliko godina realizirao je niz iznimno… više »

NAJAVE

Performans Nekoliko noćnih mora prije spavanja u MM centru

objavljeno prije 14 dana i 14 sati

Performans Nekoliko noćnih mora prije spavanja vizualne umjetnice Kate Mijatović održat će se u petak, 4. listopada u MM centru s početkom u 20:00. Ulaz besplatan!… više »

NAJAVE

Hojsak & Novosel - suradnja sa Stefanovskim na Gibonnijevoj pjesmi i turneja po Bugraskoj

objavljeno prije 14 dana i 14 sati

Tihomir Hojsak i Filip Novosel, priznat glazbeni dvojac na tamburi i kontrabasu, poznati kao Hojsak & Novosel, predstavljaju spot za pjesmu „Divji Cvit". Ova Gibonnijeva pjesma… više »

NOVOSTI

Drito Konj novi singl posvetio asistentici Conana O'Briena

objavljeno prije 14 dana i 17 sati

Glazbenik i multiinstrumentalist Drito Konj, odnosno Stjepan Krznarić, objavio je novi samostalni singl "Sona", koji je ujedno i najavna pjesma njegovog novog albuma. Radi se o… više »