Kultura
NOĆ MUZEJA 2019

Noć muzeja u Galeriji Prica i CZM Bunker

objavljeno prije 20 dana i 17 sati

Galerija Prica, POU Samobor Trg Matice hrvatske 6 17:00 - 01:00 sati 17:00 - 18:30 Luka i čarobni muzej, animirani sinkronizirani film Kino Samobor Luka je pametan, ali previše živahan… više »

NOVOSTI

FonoKinoteka predstavlja: J. R. August

objavljeno prije 20 dana i 18 sati

Prvo ovogodišnje izdanje FonoKinoteke koje će se održati 22. veljače ugostit će J. R. Augusta, jednog od najzanimljivijih predstavnika domaće glazbene scene. Ovaj osebujan mladi… više »

DOĐITE!

Vlatko Štampar rasprodao Tvornicu dva mjeseca prije nastupa i potvrdio novi termin

objavljeno prije 20 dana i 19 sati

Nakon rekordno rasprodanih ulaznica za nastup komičara Vlatka Štampara u Tvornici kulture 20. ožujka 2019., više od 2 mjeseca prije održavanja, potvrđen je novi termin dan… više »

ZAGREBDOX

Ovi dokumentarni filmovi nominirani su za Oscara i BAFTA-u, a uskoro ih gledamo na ZagrebDoxu

objavljeno prije 20 dana i 20 sati

U programe ovogodišnjeg ZagrebDoxa uvršteno je čak šest dokumentarnih filmova u utrci za prestižne nagrade Oscar i BAFTA. Ravno s liste nominiranih za nagradu Oscar u… više »

NAJAVE

The Slow Readers Club u Tvornici kulture 18. svibnja

objavljeno prije 20 dana i 21 sat

Izvrsna mačesterska četvorka The Slow Readers Club stiže u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu, 18. svibnja. The Slow Readers Club - „Lunatic" The Slow Readers Club 2018. godinu s… više »

MONTAŽSTROJ

Tribina - Mladež bez boga / Mapiranje radikalizacija

objavljeno prije 20 dana i 21 sat

Kolektiv MONTAЖ$TROJ i Zagrebačko kazalište mladih vas pozivaju na tribinu o mladima, našem i globalnom društvu, kritičkom obrazovanju i horizontima… više »

IZLOŽBE

"Monoliti" umjetnika Domagoja Rogine u Galeriji SC

objavljeno prije 20 dana i 23 sata

Otvorenje izložbe Monoliti autora Domagoja Rogine održat će se u petak, 1. veljače u Galeriji SC s početkom u 20 sati. Izložba je otvorena do 16. veljače, a… više »

EHHH...

Sumrak hrvatskog filma u kinima

objavljeno prije 21 dan i 18 sati

Prošle godine u hrvatskim je kinima bilo dva posto više gledatelja nego godinu prije, a najgledanija je bila biografija Freddieja Mercuryja i grupe Queen - 'Bohemian Rhapsody'… više »

FESTIVALI

Outlook se oprašta od tvrđave Punta Christo impresivnim line-upom!

objavljeno prije 21 dan i 18 sati

Posljednje izdanje Outlooka, najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture na tvrđavi Punta Christo, koje će se održati od 4. do 9. rujna, ostat će sigurno dugo u sjećanju.… više »

EHHH...

Leonardo da Vinci i dalje izaziva kontroverze

objavljeno prije 21 dan i 20 sati

Ove se godine navršava 500. godišnjica od smrti Leonarda da Vincija, a pripreme za obljetnicu Italiju i Francusku su odvele u nadmetanje o tomu kome je univerzalni genij… više »

NOĆ MUZEJA 2019

Noć muzeja u Zbirci Kljaković

objavljeno prije 21 dan i 22 sata

Memorijalna zbirka Jozo Kljaković tijekom 2019. godine obilježava 130. godina od rođenja i 50. godina od smrti Joze Kljakovića. S obzirom da je tekuća godina izuzetno važna za Zbirku… više »

NAJAVE

Najbolji hip hop koncert u ZG? Homeboy Sandman & Edan

objavljeno prije 22 dana i 18 sati

Počet ćemo najavu skromno i reći da se radi samo o najboljem hip hop koncertu 2019., premda će se održati u veljači. Skromno, jer lako može ispasti najboljim esencijalno hip hop koncertom… više »

CEKATE

Započnite tjedan uz Kazališni ponedjeljak

objavljeno prije 22 dana i 18 sati

Teatar na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka u 2019. godinu ulazi s programom Kazališni ponedjeljak. Time ponedjeljak postaje dan rezerviran za kazalište, a u… više »

PRIKLJUČITE SE!

Kreće novo izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb

objavljeno prije 22 dana i 20 sati

Novo izdanje Filmske škole Kinokluba Zagreb, tradicionalne početničke radionice scenarija, režije, snimanja i montaže, počinje u utorak, 12. veljače uvodnim predavanjem u kino… više »

INTERVJU

Matko Trebotić izlaže u Zagrebu

objavljeno prije 22 dana i 21 sat

Matko Trebotić, suvremeni hrvatski likovni umjetnik i autor europskog renomea 30. 01. 2019. predstavlja se s novom samostalnom izložbom „Pedeset godina samoće" u galeriji Josip Račić.… više »