Kultura
RUGANTINO

U traganju za izgubljenom poezijom - večer pjesnikinja

objavljeno prije 12 dana i 7 sati

Prvu večer poetsko-glazbenog ciklusa "U traganju za izgubljenom poezijom" u novouređenom Teatru Rugantino, Ciklusa koji će se moći gledati na platformama Facebook i YouTube (Teatar… više »

NAJAVE

Šumski u Močvari

objavljeno prije 12 dana i 8 sati

ŠUMSKI (Zagreb) Web: Bandcamp, Facebook Neke slučajnosti i sinkroniciteti uistinu zapanjuju, a jedno od takvih slučajnih i začudnih preklapanja će se desiti u Močvari… više »

FILMOVI

Počinje Proljetno izdanje Zagreb Film Festivala

objavljeno prije 12 dana i 9 sati

Sutra počinje online izdanje regionalnog filmskog festivala u kojem su se udružili Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski… više »

OSVRT

Krajobrazi Ivane Jovanović Trostmann

objavljeno prije 12 dana i 10 sati

Nekoliko je stalnih tema u bogatom opusu dubrovačke umjetnice, akademske slikarice Ivane Jovanović Trostmann, od mrtvih priroda, osobito motiv s vazom, preko kompleksnog sakralnog opusa, vrlo… više »

KONCERTI

Silente u Tvornici kulture u subotu, 10. travnja

objavljeno prije 13 dana i 4 sata

Dubrovačka pop rock grupa Silente održat će ovu subotu, 10. travnja koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture, u izuzetno limitiranom kapacitetu za svega 190 posjetitelja. Silente -… više »

IZLOŽBE

Izložba "Škver" autora Vilima Halbärtha u Galeriji SC

objavljeno prije 13 dana i 6 sati

„Čudna je, ali mislim istinita stvar, da će tamo gdje je ljudska djelatnost uređena i organizirana do nekog konstruktivnog cilja (poput brodogradnje) ona, doduše na drugi način,… više »

KNJIGE

Jubilarna Noć knjige 23. travnja

objavljeno prije 13 dana i 7 sati

Noć knjige pokrenuta je prije deset godina s ciljem poticanja kulture čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te davanja poticaja razgovoru o statusu i važnosti… više »

KONCERTI

Glastonbury 2021 - samo jednu noć, najveći spektakl online

objavljeno prije 13 dana i 9 sati

Priča Glastonbury festivala počela je davne 1970. godine, kada su ulaznice koštale samo 1 GBP, a svaki posjetitelj festivala (bilo ih je samo 1500!) dobivao je s farme pola litre… više »

OSVRT

Ovali Ranka Ajdinovića

objavljeno prije 13 dana i 10 sati

Akademski slikar iz Karlovca, Ranko Ajdinović izrazito je produktivan suvremeni hrvatski likovni umjetnik, kontinuirano radi na više ciklusa, u akrilu, u kombinaciji s uljnim pastelom,… više »

NAJAVE

Moonlight Session: Miroslav i Gordana Evačić

objavljeno prije 14 dana i 2 sata

Program Moonlight Sessions, autora Dinka Šimca, nakon premijernog predstavljanja glazbene priče Zack Dust Banda objavljuje novi video uradak - video s etno-blues… više »

KINOTEKA

Tjedan u Kinoteci: Jeanne Dilman

objavljeno prije 14 dana i 4 sata

Ciklus Novi roman, novi film, posvećen prepletanju avangardnih tendencija u francuskom modernističkom filmu i književnosti, donosi još dva naslova Margierite Duras i Alaina Resnaisa.… više »

IZLOŽBE

5. Međunarodni trijenale autoportreta

objavljeno prije 14 dana i 8 sati

Izložba 5. Međunarodni trijenale autoportreta „Ja - između zbilje i imaginacije" slijedi zacrtan put koji je prepoznat u umjetničkom svijetu svojim tradicionalnim održavanjem svake tri… više »

KAZALIŠTE

RadioTeatar otvorio sezonu u 3 čina

objavljeno prije 14 dana i 9 sati

Sinoć je, netom prije tranzicije iz proljeća nazad u zimu, na krovnoj terasi zagrebačkog Centra mladih Ribnjak održan trostruki program kojim je umjetnička organizacija RadioTeatar Bajsić i… više »

IZLOŽBE

Miro Čugura izlaže u povodu Uskrsa u Gradskoj knjižnici Kaštela

objavljeno prije 14 dana i 10 sati

Slikar Miro Čugura iz Sinja 1.4.2021. u povodu Uskrsa predstavlja se samostalnom izložbom ECCE HOMO u Gradskoj knjižnici Kaštela (Dom hrvatskih bratelja, K. Sućurac) s nizom djela iz… više »

GLAZBA

Proljetni Gala koncert Opere HNK u Zagrebu

objavljeno prije 15 dana i 4 sata

Program će se sastojati od klasično-romantičarskog kolaža brojeva iz Čarobne frule W. A. Mozarta, Evgenija Onjegina P. I. Čajkovskog, Prodane nevjeste B. Smetane, Hoffmanovih priča J.… više »