Kultura
FESTIVALI

Jazz-hr/jesen po 30. puta

objavljeno prije 11 dana i 13 sati

Zagrebačka Muzička akademija i dvorana "Blagoje Bersa" bili su dom festivala Jazz.hr/jesen protekla četiri dana. Festival koji se prvi put publici predstavio prije 30 godina u posebnim je… više »

NAGRADE

Dodijeljene nagrade Hrvatskog muzejskog društva

objavljeno prije 11 dana i 16 sati

Hrvatsko muzejsko društvo (HMD) dodijelilo je u petak u Muzeju suvremene umjetnosti godišnje nagrade za projekte realizirane u 2019. godini te nagrade za životno djelo, koje su… više »

IZLOŽBE

Izložba Mirana Šabića u Kabinetu grafike HAZU

objavljeno prije 12 dana i 14 sati

Izložba "Heterotopijska mjesta" renomiranog suvremenog umjetnika Mirana Šabića može se od 22. listopada razgledati u Kabinetu grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a u… više »

IZLOŽBE

Izložba Mare Bratoš 'Iza Grada' u Galeriji Kranjčar

objavljeno prije 12 dana i 16 sati

Ciklus fotografija Mare Bratoš naslovljen 'Iza Grada', nastao je prošlog ljeta u kamenolomu Dubac, nedaleko od Dubrovnika. Riječ je o jednom od rjeđih Marinih tematskih… više »

NAJAVE

Simfonijski orkestar HRT-a i Beethoven

objavljeno prije 13 dana i 11 sati

U četvrtak, 22. listopada u 20 sati u Maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu, Simfonijski orkestar HRT-a svoj Majstorski ciklus otvara odavanjem počasti velikanu čija je… više »

IZLOŽBE

Domagoj Burilović - Teraformiranje u Galeriji Karas

objavljeno prije 13 dana i 12 sati

U četvrtak, 22.10.2020. u 19.00 sati u Galeriji Karas (Ulica kralja Zvonimira 58) otvorit će se izložba DOMAGOJA BURILOVIĆA, TERAFORMIRANJE. Teraformiranje… više »

PREDSTAVE

Praizvedba predstave "Predsjednici&ca" u Kerempuhu

objavljeno prije 13 dana i 13 sati

Predstava u kojoj Kolinda Grabar - Kitarović na večeru zove Ivu Josipovića, Stipu Mesića, Franju Tuđmana i Josipa Broza Tita kako bi udruženim snagama, a vođeni bogatim političkim iskustvom,… više »

NAJAVE

Afrika u Močvari: Kaira Kela

objavljeno prije 13 dana i 15 sati

U sklopu programa Vrelo zvuka nastavljamo s predstavljanjem bogate hrvatske world music scene. Sada odlazimo u Afriku, a u goste nam se vraća afričko-hrvatski projekt koji posljednjih godina… više »

NAJAVE

DANCE INN/OUT predstavlja Spektakl i Portrete

objavljeno prije 13 dana i 15 sati

Drugo izdanje Dance INN/OUT festivala u 2020. godini uključuje nove predstave Studija za suvremeni ples i Zadarskog plesnog ansambla - riječ je o radovima Spektakl Irme Omerzo koja će biti… više »

NAJAVE

Kinoteka donosi: Kotači koji život znače

objavljeno prije 13 dana i 17 sati

Ciklusom Autom kroz povijest filma u Kinoteci se nastavlja s temom Kotači koji život znače. Program se sastoji od pet žanrovski različitih filmova, koji istražuju ulogu automobila u razvoju… više »

NAJAVE

Prijenos koncerta Marthe Argerich uživo iz Lisinskog

objavljeno prije 13 dana i 18 sati

Zbog epidemioloških mjera koje trenutno ne dopuštaju boravak više od pet stotina osoba u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, svim zaljubljenicima u glazbu omogućili… više »

ZFF

Velikih 5 ZFF-a

objavljeno prije 14 dana i 10 sati

Popularni ZFF-ov popratni program Velikih 5 svake godine publici predstavlja istaknute recentne naslove iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije, najvećih… više »

NAJAVE

Provedimo Noć zajedno

objavljeno prije 14 dana i 13 sati

U okviru Noći, udruga Domino predstavlja umjetnike i njihove instalacije, performanse, prostorne intervencije i akcije u javnom prostoru te modele interakcije, komunikacije i participacije s… više »

NAJAVE

Počinju Bobijevi dani smijeha

objavljeno prije 14 dana i 15 sati

Devete Bobijeve dane smijeha otvorit će u petak u Histrionskom domu premijerna izvedba predstave 'Gle, kako dan lijepo počinje' u režiji Zorana Mužića, a od 16. do 30. listopada bit će… više »

NAJAVE

OACM Artecology izložba

objavljeno prije 14 dana i 15 sati

Svjetska organizacija za očuvanje oceana, mora, rijeka i jezera (OACM) uz potporu Francuske Ambasade I Instituta organizira izložbu fotografija i skulptura pod nazivom Art Ecology - Art for… više »