Kultura
NAJAVE

Baroness u Vintage Industrial Baru 16. listopada

objavljeno prije 20 dana i 18 sati

Metal legende iz Savannaha, veliki Baroness, dolaze u zagrebački Vintage Industrial Bar 16. listopada u sklopu velike svjetske turneje na kojoj promoviraju posljednje studijsko izdanje… više »

FESTIVALI

Tad Williams stiže na Liburnicon

objavljeno prije 20 dana i 20 sati

Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon održat će se od 16. do 18. kolovoza u Osnovnoj školi Rikarda Katalinića Jeretova u Opatiji, a počasni gost bit će slavni američki… više »

POVIJEST

Tutankamonov sarkofag izložen na javnoj restauraciji

objavljeno prije 20 dana i 22 sata

Tutankamonov sarkofag, pozlaćeno posljednje prebivalište legendarnog dječaka-faraona koji se prvi put restaurira nakon što je otkriven 1922. godine izložen je u Egiptu Radovi su… više »

COOL

Tangka slikarstvo za dva Guinnessa

objavljeno prije 21 dan i 22 sata

Slikarstvo tangka, uvršteno na UNESCO-ov popis svjetske nematerijalne baštine, potječe iz 10. stoljeća i pripada tibetanskoj budističkoj kulturi. Riječ je o… više »

NAJAVE

5. Brač Film Festival od 7. do 9. kolovoza u Supetru

objavljeno prije 22 dana i 18 sati

Ovogodišnje, peto izdanje Brač Film Festivala održat se u Supetru od 7. do 9. kolovoza, s projekcijama dječjih filmova, kratkometražnih filmova studenata filmskih akademija i… više »

NAJAVE

Kruder & Dorfmeister konačno u Zagrebu

objavljeno prije 22 dana i 18 sati

Kruder & Dorfmeister u Laubu dolaze u pratnji tima vizualnih umjetnika lichterloh s kojima će nas povesti na četverosatnu audio-vizualnu vožnju. Nastup u Zagrebu dio je europske… više »

MODERNIZACIJA

Louvre uvodi obaveznu rezervaciju ulaznica online

objavljeno prije 22 dana i 22 sata

Zbog velikog broja posjetitelja tijekom ljeta koji moraju dugo čekati a ponekad ne mogu ni ući u muzej, Louvre poziva da se ulaznice rezerviraju putem interneta, što će "do kraja… više »

NAJAVE

Tri dana komorne glazbe u čast Borisa Papandopula

objavljeno prije 23 dana i 21 sat

U Tribunju, mjestu gdje je "hrvatski Mozart" Boris Papandopulo proveo 15 plodonosnih godina života i komponirao trećinu svojega glazbenog opusa, sedmi će se put od 6. do 9. kolovoza održati… više »

NOVOSTI

Dvije nove izložbe u Domu HDLU

objavljeno prije 23 dana i 22 sata

Dom hrvatskih likovnih umjetnika tradicionalno je mjesto na kojem se u Zagrebu završava izložbena sezona, ovaj put s dvjema izložbama koje su otvorene u četvrtak - godišnjom… više »

NAJAVE

Valovi filmskih hitova u kolovozu na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 23 dana i 23 sata

Bogat i raznovrstan filmski program na Ljetnoj pozornici Tuškanac nastavlja se i u kolovozu. Recentne kino-uspješnice, popularne filmske franšize, superjunaci i omiljena… više »

NAJAVE

Dubioza Kolektiv donosi isključivo hitove u Pulu

objavljeno prije 24 dana i 16 sati

Na deset dana do povratka u pulsku Arenu Dubioza Kolektiv otkrila je što će se naći na set listi koncerta koji je centralno glazbeno događanje ovog ljeta u Istri. Izuzetan interes… više »

Foto: Pexels
COOL

Proustove neobjavljene priče izlaze ujesen

objavljeno prije 24 dana i 18 sati

Francuska izdavačka kuća Edition De Fallois najavila je u srijedu da će u listopadu objaviti zbirku do sada neobjavljenih kratkih priča Marcela Prousta. Utemeljitelj izdavačke kuće Bernard de… više »

NAJAVE

M.O.R.T. otvara koncertnu sezonu Vintage Industriala

objavljeno prije 24 dana i 21 sat

U četvrtak 19. rujna, sinjske Majke, a očevi, !!M.O.R.T.!! vraćaju se koncertno otvoriti sezonu Vintage Industriala i pri tome poručuju: Utraćemo van ključ u grlo! Sve puno bjesova. Sitni,… više »

SJAJNO!

Snimljene prve scene filma Kumek o Bandiću

objavljeno prije 24 dana i 23 sata

Redatelj filmova 'Gazda' i 'Gazda početak' Dario Juričan objavio je da je u Zagrebu dovršeno snimanje dijela igranih scena za film 'Kumek' o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i… više »

FESTIVALI

6. SuperUho Festival od petka do nedjelje u Primoštenu

objavljeno prije 25 dana i 21 sat

U svom šestom izdanju SuperUho se prisjeća festivala koji je kroz deset godina postojanja uvelike promijenio percepciju jazz glazbe u Hrvatskoj, te drastično promijenio strukturu… više »