Kultura
INTERVJU

Razgovor u povodu – Vlado Tuđa, slikar i kipar

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Vlado Tuđa, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar i kipar (autor značajnog i kompleksnog opusa,vrlo osobenog autorskog rukopisa, izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u… više »

NAJAVE

Tri filma o užicima i ženskoj zabavi na Kratkim slikama

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Na ovotjednom izdanju Kratkih slika, 23. studenoga u 19:30 u MM centru, očekuju nas tri filma o užicima i ženskoj zabavi: Trešnje, Snježni kanon i Mi biramo Mliječnu stazu. Erotski i… više »

NAJAVE

My Buddy Moose predstavlja album IV u KSET-u

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

My Buddy Moose, jedan od najboljih hrvatskih bendova i ponosan vlasnik kandidata za album godine, u četvrtak, 23. studenoga, promovirat će svoju „četvorku" koncertom u zagrebačkom klubu… više »

INMUSIC #13

David Byrne stiže na INmusic #13

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

David Byrne, jedan od najznačajnijih suvremenih umjetnika, glazbena ikona i vizionar pridružuje se već najavljenim Queens Of The Stone Age i Skunk Anansie na nadolazećem izdanju INmusic… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademska slikarica Mercedes Bratoš

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Suvremena hrvatska likovna umjetnica, akademska slikarica Mercedes Bratoš rođena je 1979.u Dubrovniku, diplomirala na Accademia di belle arti u Firenci, samostalno izlagala na brojnim… više »

ODGODA

Willie & The Bandits odgođeni za 18. travnja 2018.

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Britanski Wille & the Bandits prebacili su dio turneje na proljeće sljedeće godine pa tako u zagrebačku Tvornicu kulture stižu 18. travnja 2018. , kada će našoj publici predstaviti… više »

NAJAVE

Velika rođendanska redaljka u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Već je 5 godina prošlo od kad smo otvorili vrata Savske 160, kroz koju je protutnjala hrpetina umjetnika, glazbenika, turista, gostiju svakodnevnih i putnika nenamjernika... Zato smo… više »

BRAVO

Festival Perforacije i ove godine u New Yorku

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Festival Perforacije koji se u Hrvatskoj održava od 2008. godine ove se godine po drugi puta održava i u New Yorku u SAD-u, a do 26. studenog u Abrons Art Centru i kazalištu La… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Zvonimir Mihanović

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Zvonimir Mihanović (Poljica 1946.), akademski slikar, hrvatski je suvremeni umjetnik sa svjetskim renomeom (diplomirao na Ecole des Beux.Arts u Parizu, izlagao u najprestižnim galerijama i… više »

NAJAVE

Toto objavljuje kompilaciju najvećih hitova pred koncert u Zagrebu

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Američka rock grupa Toto objavit će kompilaciju najvećih hitova pod nazivom "40 Trips Around The Sun" ususret istoimenoj velikoj svjetskoj turneji u sklopu koje dolaze u zagrebački Dom… više »

KNAP

Božićno čudo iz Koreje u KNAP-u 26. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Već drugu godinu, muzičko kazališni tim sačinjen od umjetnika iz Koreje i ostalih dijelova svijeta, koji su počeli suradnju s IYF kroz program Odreda dobrih vijesti, nalazi se na… više »

NAGRADE

Proglašeni pobjednici 15. ZFF-a

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

O najboljim filmovima iz programa PLUS namijenjenog mladima odlučivao je žiri zagrebačkih srednjoškolaca u sastavu: Kiša Bizović Grgas, Jan Kožić, Eva Magdić Govedarica,… više »

FESTIVALI

Sea Star Festival - Službeni aftermovie u jeku glasanja za europske festivalske titule

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Premijerno izdanje Sea Star Festivala u organizaciji EXIT tima od 25. do 28. svibnja okupilo je preko 50.000 posjetitelja iz oko 70 zemalja diljem svijeta u sunčanoj laguni odmarališta… više »

SLIKARSTVO

Osvrt na novi ciklus Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik Mladen Žunjić, autor poznat po ciklusima ulja i akrila velikih formata, snažnog i vehementno nanesenog kolora u kontinuiranom istraživanju i vlastitom… više »

CRTIĆI

Snježno kraljevstvo: Olafova pustolovina uz Coca i veliku tajnu od 23. studenoga u kinima

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Uoči nadolazećih blagdana, uz novi originalni hit Coco i velika tajna, Disney-Pixar studio s gledateljima diljem svijeta odlučio je podijeliti novi kratki animirani film, Snježno kraljevstvo:… više »