Kultura
OSVRT

Latinsko jedro Mate CROate

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Mata CROata ili Mate Turić, suvremeni hrvatski likovni umjetnik i akademski kipar, autor je vrlo opsežnog i složenog ciklusa skulptura posvećenog jedinstvenom motivu latinskoga jedra, koje je… više »

SJAJNO!

Muzej Apoksiomena u projektu KeyQ+

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Malološinjski Muzej Apoksiomena postaje dio turističkog itinirera u sklopu europskog projekta KeyQ+, kojim se promoviraju referentne točke/lokacije za turiste, profesionalce i građane… više »

LOOL

Objavljen prvi dalmatinski comedy specijal – „Stand-up po splicki“

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

U posljednja tri tjedna svjetlo dana ugledali su comedy specjali velikih imena stand-up komedije, Davea Chappellea i Billa Burra, ali za svjetskim trendovima ne kaska ni Split. Komičarski… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – keramičar i organizator Hanibal Salvaro

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Hanibal Salvaro, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, keramičar svjetskog ugleda, poznat je i kao vrsni organizator susreta keramičara. Nedavno je predstavio izložbu posvećenu Indiji i… više »

NAJAVE

Kočani Orkestar + plesni show + after pary u Boogaloou

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

U subotu 21. rujna će u zagrebačkom Boogaloo Clubu nastupiti makedonska etno gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar. Kao posebni gosti će nastupiti plesne skupine Nipriye i Walde uz goste koje… više »

NAJAVE

DUMP #0001 – Ivana Tkalčić @ hacklab01

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

DUMP - digitalna umjetnička praksa --- prezentacijski okvir za prikazivanje umjetničkog rada, prakse i djela koji tematiziraju i / ili koriste digitalnu tehnologiju. Prezentacijama,… više »

NAJAVE

Otvorenje nove sezone u klubu Sax!

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

I u novoj sezoni očekuje nas bogat i raznovrstan program. Cooganje petkom s čijim 144. izdanjem klub otvara svoja vrata, Lajnap stand-up comedy koji će nas i u novoj… više »

PREDSTAVE

Kerempuh predstavio novu sezonu

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Scenska adaptacija knjige Viktora Ivančića "Bilježnica Robija K." i kazališna verzija popularne dramske serije "Gruntovčani" Kreše Golika perjanice su nove sezone zagrebačkog… više »

KINO PROGRAM

Početak nove sezone u kinu Kinoteka uz filmski Rendez-vous

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Nakon ljetne stanke, u petak i subotu, 13. i 14. rujna, kino Kinoteka započinje svoju novu sezonu programom Kino mreže Rendez-vous au cinéma, u sklopu kojeg će biti… više »

OSVRT

Sugestivne slikoskulpture Bojana Doleneca

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Bojan Dolenec, akademski slikar,  istaknuto je ime srednje generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika. Autor je nekoliko zanimljivih i složenih slikarskih ciklusa. Nedavno je… više »

NAJAVE

Kawasaki 3P otvara jubilarnu desetu sezonu Akustike u Rockmarku

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Kako je već ranije najavljeno, miljenici zagrebačke publike - Kawasaki 3P, održat će u subotu, 28. rujna koncert u Tvornici kulture, povodom višemjesečnog programa kojim se obilježava… više »

OSVRT

Modri kolori Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

U mnoštvu novostalih slika suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara Mladena Žunjića, sve velikog formata,ulje i akril na platnu, na svojevrstan se način ističe ciklus Modri… više »

NAJAVE

“Putinovi svjedoci” Vitalija Manskog u kinima od 18. rujna

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Dokumentarac Putinovi svjedoci u režiji Vitalija Manskog, jednog od najistaknutijih svjetskih dokumentarista, 18. rujna stiže u kina diljem Hrvatske u distribuciji Restart Labela. Film je… više »

ONI DOLAZE...

Izložba "Guste praznine" umjetnice Petre Šabić u Galeriji SC

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

U sklopu projekta Oni dolaze.... u petak, 13. rujna u Galeriji SC u 20:00 otvorit će se izložba Guste praznine umjetnice Petre Šabić. Izložba je… više »

NAJAVE

King Prawn u petak dolaze u Vintage Industrial Bar

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Jedan od kultnih bendova engleske underground scene, King Prawn, 17 godina nakon posljednjeg nastupa na našim prostorima vraćaju se u Zagreb 13.9. da bi s nama ispratili ljeto i… više »