Kultura
NAPOKON!

Rock&Off - nova glazbena nagrada

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Rock&Off nova je glazbena nagrada u Hrvatskoj, a prvi put će se mladim domaćim rock, alternativnim i hip hop izvođačima dodijeliti 31. siječnja 2019. U njihovoj nominaciji i izboru… više »

OSVRT

Svijet kiborga Nenada Opačića

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Nenad Opačić, akademski kipar iz Varaždina, autor je slojevitog i obimnog skulptorskog i slikarskog opusa, često je samostalno i uspješno izlagao na brojnim izložbama. Ovom prigodom… više »

ZFF

Radionica virtualne stvarnosti i videoigara za mlade

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Zagreb Film Festival (ZFF), koji se održava od 11. do 18. studenog, otvorio je prijave za svoj program radionica virtualne stvarnosti i videoigara za mlade, Virtualni Alep i Moja prva… više »

OSVRT

Oblici bijelih tragova u modrom i zelenom Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Jedna od dodatnih vrlo pozitivnih osobina suvremenog hrvatskog umjetnika, slikara iz Zagreba, Mladena Žunjića, pored naravno i ovoga puta valja istaknuti kontinuiranog i strastvenog rada u… više »

NAJAVE

Ove nedjelje osjetite okuse i duh Gruzije u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

U nedjelju 28. listopada nikako ne propustite provjeriti što vam se sprema na Gruzijskoj večer(i) - prezentacija Erasmus+ EVS projekta, predstavljanje knjige, kviz, degustacija… više »

JAVITE SE!

Javni poziv za predlaganje programa u kulturi

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Pozivamo sve studentice i studente, studentske udruge, umjetničke akademije, fakultete u Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj, sve mlade ljude - na suradnju pri osmišljavanju i realizaciji… više »

12. PSSST

Izabrani filmovi za natjecateljski program 12. PSSST! Festivala nijemog filma

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Nakon što je 15. listopada završen natječaj za natjecateljski dio Festivala, selekcijska komisija u sastavu Petra Belc, Krunoslav Lučić i Juraj Kukoč odabrala je 24 filma s… više »

COOL

Dočekajte Novu uz Defected na zagrebačkom Fuliranju

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Proslavite Novu u Zagrebu uz jedan od najpoznatijih svjetskih glazbenih labela i klupskih večeri - Defected i zakoračite u 2019. godinu pod zvjezdanim nebom uz genijalne zvukove house glazbe.… više »

SA(N)JAM KNJIGE

Dramska djela Gorana Stefanovskog prvi put u hrvatskom prijevodu

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Uz posebnost tematskog određenja, pulski sajam svoju punu izražajnost ostvaruje već niz godina u regionalnom programu, ugošćujući autorice i autore iz susjednih nam zemalja,… više »

NOVOSTI

PipsChips&Videoclips - novi singl Kung Fu lekcije

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Kung fu lekcije peta je pjesma u posljednje dvije godine koju Pipsi objavljuju u polugodišnjem ritmu (Jacques Cousteau, K1, Tek da nas podsjeti, 3PM). Posolili smo se prstohvatom… više »

INTERVJU

Sonja Švec Španjol, nezavisni kustos

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Gospođo Švec Španjol, ovih dana obilježavate petu obljetnice rada Vaše stranice PerceiveArt. Jeste li zadovoljni odjecima, rezultatima? ---Mogu reći da sam zadovoljna… više »

NAJAVE

Dva koncerta Kriesa ovaj vikend u klubu Sax!

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Nakon velikih koncerata u Boogaloou i Zmajurjevu te nastupu na Sziget Festivalu, vrijeme je za dva intimnija Kriesova klupska koncerta s ograničenim brojem ulaznica. U svoje rokovnike… više »

NAJAVE

Najluđi party u gradu s DJ-em Mariom Kovačem ove subote u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Kraj listopadnog vikendarenja dočekat ćemo u subotu 27.10. iza bedema Savske 160. Zima vam je? Hladno vam je? Pjeva vam se? Pleše vam se? Ne brini, za sve će se pobrinuti jedan i… više »

USPJEH

Irena Žilić nakon Velike Britanije kreće s Morcheebom na turneju po Italiji

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Nakon sjajne rasprodane turneje po Velikoj Britaniji s bendom Morcheeba, jedna od naših najcjenjenijih kantautorica, Irena Žilić ide i na turneju po Italiji za nekoliko dana! Irena će… više »

PREDSTAVE

Predstava "Tko je ubio Zvonka Bušića" u CeKaTeu

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Centar za kulturu Trešnjevka / CeKaTe teatar otvara svoja vrata, 26. listopada s početkom u 20 sati,  umjetničkoj udruzi "Iza zavjese"… više »