Kultura
NAJAVE

Vrijeme je za 10. izdanje Perforacija u Zagrebu

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Nakon realiziranih programa u Dubrovniku, Splitu i Rijeci, vrijeme je za program Perforacija u Zagrebu. Pridružite nam se na otvorenju jubilarnog 10. izdanja Perforacija koje će se… više »

PREDSTAVE

Subscena: CIRKULTURA:TU/BEZ izvedba

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na prezentaciju izvedbenog umjetničkog istraživanja „Tu/bez". 29. svibnja u 20.00 sati u prostoru Dvorane… više »

PRVI DAN

INmusic #13 otvorili sjajni David Byrne i QOTSA

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

INmusic je u ponedjeljak 25. lipnja otvorio još jedno rasprodano izdanje festivala uz sjajne nastupe najvećih svjetskih rock zvijezda! Trinaesto izdanje INmusica su sjajnim nastupom… više »

FESTIVALI

Na Sea Dance stižu Alice Merton i regionalne zvijezde

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Jedna od najprepoznatljivijih svjetskih glazbenih zvijezda nove generacije i headlinerica ovogodišnjeg EXIT festivala Alice Merton, dolazi 1. rujna i na glavnu pozornicu Sea… više »

RAZGOVOR

Josip Botteri Dini: Zagreb 1964.-1968. godine studija na ALU

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Josip Botteri Dini, akademski slikar i donedavni profesor na splitskoj Akademiji likovnih umjetnosti suvremeni je hrvatski likovni umjetnik s iznimnim ugledom, autor opsežnog i slojevitog… više »

INMUSIC #13

Sve je spremno za INmusic festival #13

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Pred nama je još jedno rasprodano izdanje spektakularnog INmusic festivala koji iz godine u godinu kvalitetom sadržaja opravdava titulu jednog od najboljih svjetskih festivala. Ponovno… više »

OSVRT

Osobitost slikarskog opusa Lukše Obradovića

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Lukša Obradović, dubrovački slikar, autor je obimnog i specifičnog opusa, većinom izvedenog u ulju na platnima različitog formata, duboko povezane motivike u ciklusima, gdje jedna… više »

FESTIVALI

5 razloga zašto je Regius mjesto gdje ćeš uhvatiti najbolju glazbu ovog ljeta

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Šibenik je ove godine srce Dalmacije, ne samo geografski već i koncertno. Nikad bolja sezona ljetnih glazbenih nastupa i gostovanja upravo je započela u gradu iznad kojeg se uzdiže… više »

NAJAVE

Ekskluzivna projekcija filma: Records Collecting Dust u subotu u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

U subotu 23.6. u sklopu programa Vintage Edu Garden - Točka kulture na rubu Savske! ekskluzivno prikazujemo jedan od najgledanijih dokumentaraca o vinilima „Records Collecting Dust",… više »

FESTIVALI

Exit Festival zaokružio impresivan popis headlinera

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Ostalo je još samo tri tjedna do Exita, službeno najboljeg europskog festivala, koji će ove godine na jednom mjestu okupiti neke od najvećih svjetskih zvijezda uz dugačak popis pjesama… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – slikar Peter Weisz

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Peter Weisz, suvremeni hrvatski i izraelski likovni umjetnik, akademski slikar, autor je zapaženog i često izlaganog opusa na brojnim samostalnim izložbama diljem svijeta. Gospodine Weisz,… više »

SJAJNO!

Svjetski kongres saksofonista u Zagrebu

objavljeno prije 2 mjeseca

Svjetski kongres saksofonista dolazi u Zagreb, 10. do 14. srpnja i dovodi tisuću petsto sudionika koji će punih pet dana imati priliku predstaviti se kao solisti, u sastavu grupe, ansambla… više »

KINO PROGRAM

Ljetna Kinolektira vodi nas u hipijevske šezdesete

objavljeno prije 2 mjeseca

Ljeto je pred vratima, a lipanjska Kinolektira vodi nas u hipijevske šezdesete! U srijedu, 27. lipnja u 20 sati u sklopu programa Kinolektira koji na… više »

OSVRT

Izložba Gorana Petrača u Muenchenu

objavljeno prije 2 mjeseca

Goran Petrač, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar predstavit će se u Muenchenu 21. lipnja u organizaciji Generalnog konzulata RH samostalnom izložbom „Putovanje u… više »

INMUSIC #13

INmusic festival rasprodan je drugu godinu za redom

objavljeno prije 2 mjeseca

U utorak 19. lipnja organizacija INmusic festivala službeno je obustavila prodaju festivalskih i dnevnih ulaznica za INmusic festival #13 na temelju popunjenosti festivalskih kapaciteta.… više »