Kultura
NAJAVE

Pozdrav Ljetu u Tehničkom powered by Pločnik

objavljeno prije 29 dana i 12 sati

Nakon puna četiri mjeseca i 115 događanja stiglo je vrijeme da se s dolaskom jeseni Pločnik pozdravi s Ljetom u Tehničkom. Podsjetimo, projekt Ljeto u Tehničkom powered by Pločnik postao je… više »

IZLOŽBE

Izložba Slavke Pavić - Kadrovi

objavljeno prije 29 dana i 13 sati

Otvorenje izložbe Kadrovi umjetnice Slavke Pavić održat će se u četvrtak, 8. listopada u Francuskom paviljonu s početkom u 18:00. Izložba je otvorena do 23.… više »

FILMOVI

Kino Kinoteka i automobili

objavljeno prije 29 dana i 16 sati

Od 29. rujna do kraja studenog u Kinoteci će se održati tematski ciklus posvećen automobilima, podijeljen u nekoliko cjelina od kojih će svaka istraživati kako su 'limeni ljubimci' postali… više »

GLAZBA

Jazz na Vrhu: B's FUNstallation

objavljeno prije 29 dana i 17 sati

Pod nazivom B's FUNstallation (skraćenica od Baja's) krije se šest glazbenika srednje jazz generacije koje je okupio trubač Zvonimir Bajević u proljeće 2012. Zajednički projekt, u… više »

IZLOŽBE

Izložbe Hane Tintor u Galeriji na katu

objavljeno prije 29 dana i 18 sati

Pozivamo vas na otvorenje izložbe Hane Tintor Sve te senzacije u mom trbuhu u četvrtak, 1.listopada 2020. u 13h u Galeriji na katu (KIC). Izložba je otvorena do 18. listopada 2020.… više »

CEKATE

Humoristična monodrama u Cekateau

objavljeno prije 1 mjesec

U petak, 2. listopada 2020. s početkom u 20 sati u Centru za kulturu Trešnjevka bit će izvedena humoristična monodrama 10 pjesama koje su označile kraj mog… više »

FESTIVALI

Sonus festival osvaja nagradu 4. godinu zaredom

objavljeno prije 1 mjesec

Sonus festival je četvrtu godinu zaredom dokazao da je omiljeni festival među publikom na dodjeli nagrada domaće i regionalne elektroničke glazbene industrije nedavno održanoj u Zagrebu.… više »

PREDSTAVE

Premijera nove predstave 'Par nepar' kazališta KNAP

objavljeno prije 1 mjesec

Kazalište Knap nastavlja seriju svojih uspješnih predstava, te novu sezonu otvara brodwayskim hitom 'Par nepar'. Ovaj komad po prvi puta se postavlja na neku zagrebačku… više »

NAGRADE

Objavljeni dobitnici Nagrade "Iso Velikanović" za 2019. godinu

objavljeno prije 1 mjesec

Odbor je djelovao u sljedećem sastavu: Dinko Telećan, predsjednik, Dubravka Sesar, Vjera Balen-Heidl, Sead Muhamedagić, Lea Kovacs i Marko Kovačić, dok se Tatjana Tarbuk, budući da je njezin… više »

IZLOŽBE

Fabian Anselm Orasch u MSU

objavljeno prije 1 mjesec

Izložba se temelji na dvije polazišne točke, umjetnikovom skulpturalnom interesu za bit i prirodu stvari i njihovo prostorno-atmosfersko supostojanje, te na umjetničkoj rezidenciji… više »

NAJAVE

IX. Bobijevi dani smijeha - festival komedija

objavljeno prije 1 mjesec

Bliže nam se IX. Bobijevi dani smijeha - festival komedija, posvećeni velikom Histrionu i našem dragom prijatelju Josipu Bobiju Marottiju. U listopadu vas u Histrionskom domu… više »

OSVRT

Magični svijet boja i pokreta Iris Bondora Dvornik

objavljeno prije 1 mjesec

Akademska slikarica Iris Bondora Dvornik, suvremena je hrvatska likovna umjetnica, izlagala je na brojnim samostalnim izložbama, autorica je vrlo osobenog i kompleksnog opusa u kome je… više »

NAJAVE

Udavače u kazalištu Vidra

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Nakon kazališnih uspješnica 'Metoda za brak' i 'Julijin balkon', koje su se prema gledanosti i reakcijama publike i kritike vrlo brzo prometnule u hit komedije, nezavisno… više »

NAJAVE

Njemački fimovi Fritza Langa u kinu Tuškanac

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Kino Tuškanac donosi retrospektivu njemačkih filmova Fritza Langa, jednog od najznačajnijih redatelja svh vremena koji je utjecao na Luisa Bunuela, Alfreda Hitchcocka, Sergeja… više »

NAJAVE

Umri ženski! u Kerempuhu

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Praizvedba predstave "Umri ženski" Marine Vujčić, u adaptaciji Dore Delbianco i Rajka Minkovića koji potpisuje i režiju, održat će se u subotu, 10. listopada 2020. u Satiričkom… više »