Kultura
NAJAVE

The Slow Readers Club u Zagrebu

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

The Slow Readers Club, izvrsna mančesterska četvorka, stiže u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu, 18. svibnja u sklopu velike europske turneje na jedini nastup u regiji. Drugi dio EU toura… više »

KINO PROGRAM

Opus: Joel Coen i Ethan Coen

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Novi tjedan u kinu Kinoteka proteći će u znaku najpoznatije braće među američkim filmašima. Njihovo stvaralaštvo sinonim je za filmove koji odaju počast klasičnim američkim… više »

NAJAVE

Svjetska jazz elita uskoro stiže u Zagreb!

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Festival Jazz.hr/proljeće počinje ovog tjedna, a održat će se od 15. do 18. svibnja u Zagrebu na dvije lokacije. Osim jakih domaćih imena, na festivalu će se predstaviti vhunska svjetska… više »

FESTIVALI

17. Tabor film festival najavio prve filmske goste i glazbena imena

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Filmski festival koji se daleko čuje, međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival objavio je svoje prve filmske goste te najavio dio ovogodišnjeg koncertnog… više »

PREDSTAVLJANJE

Otvoren Hrvatski paviljon na Bienallu u Veneciji

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Otvorenjem izložbe multimedijalnog umjetnika Igora Grubića "Tragovi nestajanja (u tri čina)" svečano je u srijedu u Veneciji inauguriran Hrvatski paviljon na Venecijanskom bijenalu 2019., 58.… više »

NAJAVE

Okus cementa u kinima

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Okus cementa, izniman filmski esej o građevinskim radnicima iz Sirije koji žive između neba i zemlje, u začaranom krugu rušenja i gradnje, 25. svibnja stiže u kina diljem Hrvatske… više »

FESTIVALI

Regius festival otvara Martinsku - novu festivalsku destinaciju kod Šibenika

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Osam bendova i pet DJ setova izmijenit će se kroz dva dana devetog izdanja Regius festivala koji je kroz godine opravdao status jednog od najboljih festivala alternativne glazbe u Hrvatskoj… više »

FILMOVI

Ciklus suvremenog mongolskog filma u KICu

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Od 13. 5. – 15. 5. 2019. godine, u Kulturno informativnom centru održat će se ciklus Suvremenog mongolskog filma. Na programu su četiri igrana i dva animirana filma snimljena u razdoblju od… više »

OSVRT

Mediteranski horizonti Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Mladen Žunjić doista je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar s kompleksnim opusom, nizom vrlo karakterističnih ciklusa ulja i akrila na velikim formatima platna, reklo bi se s… više »

NAJAVE

Hrvatski filmovi na Animafestu 2019

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Iako je hrvatski animirani film desetljećima postojano prisutan i nagrađivan na međunarodnoj sceni, za domaće autore svih generacija sudjelovanje na Animafestu oduvijek je predstavljalo… više »

NAJAVE

Beirut - Tvornica rasprodana, koncert se seli u Dom sportova

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Nakon manje od mjesec dana u prodaji i punih pet mjeseci prije održavanja, grupa Beirut rasprodala je svoje premijerno hrvatsko gostovanje u Tvornici kulture 13. listopada. Odlukom… više »

NAJAVE

Homesick festival tijekom lipnja u zagrebačkim stanovima

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Ganz nove Perforacije, tjedan izvedbenih umjetnosti, održat će se od 27. lipnja do 1. srpnja, 2019. u Zagrebu, te tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i listopada i u Rijeci, Dubrovniku, Splitu,… više »

IZLOŽBE

Dijalozi Martine Kač Nemanič u Galeriji Modulor

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

U Centru za kulturu Trešnjevka / Galeriji Modulor otvorena je izložba pod nazivom Dijalozi slovenske dizajnerice i sveučilišne profesorice Martine Kač… više »

INMUSIC 2019

Bang Bang, Phantasmagoria i Stephany Stefan nova imena INmusic festivala #14

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Tri sjajna domaća imena Bang Bang, Phantasmagoria i Stephany Stefan nova su pojačanja impresivnog lineupa ovogodišnjeg INmusic festivala. Zagrebački bend Bang Bang nakon velikog… više »

FILMOVI

Kultni film "Nula iz vladanja" Jeana Vigoa u MM centru

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Projekcija filma  Nula iz vladanja  francuskog redatelja i scenarista Jeana Vigoa održat će se u petak, 10. svibnja u 20:00. Ulaz je besplatan. Film se… više »