Kultura
GLAZBA

Simfonijski orkestar HRT-a uz Enrica Dinda i Ivana Krpana

objavljeno prije 28 dana i 22 sata

Koncert Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem šefa dirigenta Enrica Dinda održat će se u Laubi bez publike, uz izravni prijenos na Trećem programu Hrvatskoga radija i Trećem… više »

KNJIGE

Vjetrogonja Babukić i njegovo doba Miljenka Jergovića

objavljeno prije 29 dana i 3 sata

Miljenko Jergović bez ikakve je dvojbe jedan od najpopularnijih suvremenih domaćih pisaca ali i vrlo čitan. Njegovi se novi naslovi očekuju i dočekuju raširenih ruku kod mnogih… više »

POZIV

Lauba poziva na 4. Boutique Art Fair

objavljeno prije 29 dana i 5 sati

Lauba poziva sve galerije, umjetničke udruge, umjetničke organizacije i samostalne umjetnike koji djeluju u području suvremene umjetnosti da se prijave na natječaj za 4. izdanje Boutique Art… više »

GLAZBA

Pokušajmo spasiti glazbu

objavljeno prije 29 dana i 5 sati

Od 19. ožujka u 19h do 21. ožujka u 19h, u trajanju od 48 sati, putem Paarti online platforme, održat će se povijesni prvi humanitarni prijenos uživo iz 13 najboljih svjetskih klubova,… više »

IZLOŽBE

Bruno Butorac u AKC Medika

objavljeno prije 29 dana i 6 sati

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe "VK (vaterpolski klub)" Brune Butorca. Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 25. ožujka 2021. od… više »

CEKATE

Čitateljski klub "Čitamo Trešnjevku"

objavljeno prije 29 dana i 22 sata

Centar za kulturu Trešnjevka osniva besplatan Čitateljski klub Čitajmo Trešnjevku koji počinje u četvrtak, 25. ožujka 2021. u 17 sati. Voditeljica, urednica… više »

ANIMAFEST

Animafest objavio službenu selekciju

objavljeno prije 1 mjesec

Od gotovo 1800 prijavljenih filmova iz 83 zemlje svijeta, Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb ponosno predstavlja službenu selekciju odabranih filmova u kategorijama Veliko… više »

COOL

Noć performansa '21

objavljeno prije 1 mjesec

Pozivaju se umjetnici i umjetnički kolektivi iz Hrvatske na sudjelovanje u Noći performansa koju, u okviru festivala Perforacije, 03.07. u Zagrebu, te tijekom srpnja 2021., u suradnji s… više »

RADIONICE

Besplatne radionice u CEKATE-u

objavljeno prije 1 mjesec

Povodom prvog dana proljeća, 21. ožujka 2021., Centar za kulturu Trešnjevka vas poziva da nam se u 11 sati pridružite na online besplatnoj radionici "Vjesnici proljeća" na kojoj ćemo… više »

FILMOVI

Zašto djeca šute?

objavljeno prije 1 mjesec

Dokumentarni film Đure Gavrana, Jedna od nas, dobitnik je prestižne strukovne nagrade ''Oktavijan'', koju Hrvatsko društvo filmskih kritičara već gotovo tri desetljeća dodjeljuje kao… više »

IZLOŽBE

Tisja Kljaković Braić - Oni

objavljeno prije 1 mjesec

Akademska slikarica Tisja Kljaković Braić u „Art roomu" 19. ožujka otvara izložbu „Oni", kojom predstavlja svoje prepoznatljive i simpatične crteže, kratke isječke iz života… više »

GLAZBA

Jazz u Močvari: Sunrise Sessions - Part 4

objavljeno prije 1 mjesec

Nastavljamo s Močvarnim izdanjima Sunrise Sessionsa! U subotu 20.3., za vas će nastupiti Toni Starešinić (klavijature), Luka Čapeta (gitara), Zvonimir… više »

KNJIGE

Manastir - Zahar Prilepin

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Nedavno je objavljen roman Zahara Prilepina "Manastir", u prijevodu Ive Alebića s ruskoga jezika, u Biblioteci 100 slavenskih romana (Međunarodna zaklada Forum slavenskih kultura sa… više »

NAJAVE

Otvorenje izložbe fotografija Voda 2021

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

U četvrtak, 18. ožujka održat će se otvorenje izložbe fotografija "Voda 2021" s početkom u 19 sati, u Galeriji AMZ, Pavla Hatza 6, Zagreb. Za posjetitelje izložba je… više »

FILMOVI

Nun Of Your Business u kinima

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Prošlogodišnji pobjednik publike Zagrebdoxa, dugometražni dokumentarni film 'Nun of Your Business' redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić nastavlja kino prikazivanje u… više »