Kultura
SJAJNO!

Maškarani koncert za zaljubljene u Kazalištu Marina Držića

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Dubrovački simfonijski orkestar je priredio glazbenu poslasticu u prepunom Kazalištu Marina Držića. Koncert naziva Maškarani koncert za zaljubljene, okupio je brojnu i… više »

KULTURA

Suradnja GMK i WHW Akademije

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

U sklopu suradnje GMK i WHW Akademije, prostor 7ice se od 21.2. do kraja svibnja 2020. pretvara u studio koji će polaznici druge godine WHW Akademije koristiti za vlastita… više »

NAJAVE

Irish punkeri The Mahones u Močvari

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Prava irish punk poslastica stiže u nedjelju, 1. ožujka na Good Vibrations u Močvari! Po prvi puta u Hrvatskoj feštat će se s kanadskim veseljacima The Mahones! Cijena ulaznice je 70… više »

DOĐITE

Festival arheologije EU u AMZ-u

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

U povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europe, u Arheološkom muzeju u Zagrebu paralelno se održava Festival arheologije Europske unije kojemu je cilj predstaviti arheološku… više »

INICIJATIVA

U ožujku kreću prve Nagrade Dokumetar

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

U zagrebačkom Dokukinu KIC 13. ožujka održat će se prve Nagrade Dokumetar, posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma. Premijerno izdanje Nagrada… više »

NAJAVE

King Gizzard & The Lizard Wizard u Tvornici

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Psihodelični australski rock majstori King Gizzard & The Lizard Wizard konačno dolaze na svoj premijerni nastup u ove krajeve, i to 28. srpnja u zagrebačku Tvornicu kulture. Jedan od… više »

NAJAVE

ST!llness 17. travnja u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Splitsko-zagrebačka grupa ST!llness konačno najavljuje novi datum koncerta - 17. travnja svirat će u Vintage Industrialu nakon više godina pauze od samostalnih nastupa. Velik povratak… više »

NAJAVE

Cypress Hill na Sea Star festivalu

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Jedna od najvećih hip-hop grupa u povijesti Cypress Hill, u svibnju stiže u Hrvatsku! Nastup na Sea Star Festivalu bit će ekskluzivan za kontinentalnu Europu zbog čega se u Umagu očekuje… više »

NOVOSTI

Književnica Vlatka Planina objavila je novu zbirku poezije Sekvoja i druge pjesme

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Peta po redu zbirka poezije ujedno je i jubilarno deseto književno djelo u njezinom književnom opusu koji, osim pet zbirki poezije, od čega jedne na engleskom jeziku, broji i… više »

IZLOŽBE

Nina Horvat "Ovo nije lijepo 2014. - 2020."

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Tijekom proteklih nekoliko godina umjetnica Nina Horvat usmjerila je umjetničku aktivnost prema Gradu Zagrebu, fokusirajući se na negativnosti njegove urbane transformacije. U… više »

FESTIVALI

Berlinale u 12 točaka

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

1. Nov duet unosi svježinu Berlinale ove godine slavi 70. rođendan - i nalazi se pred novim početkom. Poslije 19 godina Dietera Kosslicka sada s novim duom na čelu, Carlom Chatrianom… više »

NAJAVE

Šumski i Peglica & Komandos premijerno u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

U srijedu 01. aprila (NIJE ŠALA), zagrebačka grupa Šumski, po prvi puta stiže u Vintage Industrial. Ova skupina kraut rock psihodeličnih gurua stiže s posljednjim albumom… više »

NAJAVE

Mile Kekin s bendom stiže u Vintage Industrial

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Nakon prošlogodišnje promocije albuma 'Kuća bez krova', Mile Kekin s bendom se vraća u Vintage Industrial, u četvrtak 09. ravnja. Uz sve nove hit stvari 'Reno 4' , 'Atlas',… više »

NAJAVE

Legendarni Nick Mason stiže na INmusic#15

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Legendarni Nick Mason, osnivač, autor, bubnjar i najdugovječniji član velikih Pink Floyda sa supergrupom Nick Mason's Saucerful of Secrets na najprestižnije svjetske pozornice vraća… više »

IZLOŽBE

Izložba plakata Vanje Cuculića za kazalište 'Gavella'

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) otvara u utorak, 25. veljače, u svojoj zagrebačkoj galeriji izložbu plakata koje je dizajner Vanja Cuculić radio za zagrebačko Gradsko dramsko… više »