Kultura
ČESTITAMO

Đuro Seder dobio Nagradu za životno djelo HDLU

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Đuro Seder dobitnik je Nagrade za životno djelo Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) za 2018., i to za, kako je rečeno na svečanoj dodjeli u petak u Zagrebu, začudan i… više »

NAJAVE

Vök u Tvornici 14. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Islandski electro dream pop band Vök vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak 14. veljače 2019. Prošlo je godinu dana od premijernog nastupa održanog u istom klubu, a… više »

COOL :)

Stiže prvi hrvatski sci-fi film za djecu: ‘Moj dida je pao s Marsa’

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Život djevojčice Une u trenu se preokrene kada njenog didu otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je dida i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao… više »

NAJAVE

Pipsi za doček Nove godine u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Pipsi se vraćaju u Vintage Industrial i to na finalni koncertni datum 2018. Nakon prošlogodišnjeg trodnevnog božićnog koncerta, upravo u Savskoj 160, ne propusti 31. prosinca… više »

NAJAVE

Zagrijavamo se za dvostruki doček!

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Samoborski božićni sajam traje do 31. prosinca, a Samoborci i posjetitelji i u danima vikenda moći će uživati u ugostiteljskoj ponudi i nabaviti domaće proizvode za svoj blagdanski stol.… više »

BROJKE

GRINCH - najgledaniji crtani film u 2018. godini

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Zelena boja je definitivno hit 2018. godine. Mrgudni Grinch je najgledaniji crtani film u 2018. te drugi najgledaniji film u godini koja se bliži svom kraju s više od 147.000… više »

NAJAVE

Novogodišnji 80's Party by Tomi Phantasma u Route 66

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

U ponedeljak 31. prosinca će se u zagrebačkom klubu Route 66 održati Novogodišnji 80's Party by Tomi Phantasma na kojem ćete moći dočekati Novu 2018. godinu uz 80's hitove uz… više »

2018-

Knjiga je u 2018. vratila dio nekadašnje popularnosti

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Književna scena tijekom protekle godine pokazala je da i dalje itekako živa, unatoč svim nastojanjima države da je svede na puko preživljavanje, moglo bi se reći kad se pogledaju aktivnosti… više »

WOW!

Originalni izdanje Prousta prodano za 1.51 milijun eura

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Originalno izdanje djela "Put k Swanu" Marcela Prousta prodano je u petak za 1,51 milijun eura, što je rekordna cifra za jedno originalno djelo na francuskom, objavila je dražbena kuća… više »

OSVRT

Niz slika posvećenih emocijama Lukše Obradovića

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Lukša Obradović, dubrovački slikar autor je obimnog opusa, uglavnom ulja i akrila, u kojem, naravno prevladavaju različiti dubrovački motivi. Motivi arhitekture, povijesna jezgra,… više »

ČESTITAMO

Dugine obitelji, Zrinka Bojanić i Strašne žene pobjednice Lez of the Year dodjele nagrada

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Ovog je petka u Prostoru Do (Spunk) održana dodjela nagrada za LezBijku godine, koje udruga Zbeletron već sedmu godinu zaredom dodjeljuje osobama, kolektivima i inicijativama koji pridonose… više »

INMUSIC 2019

Peter Bjorn and John novo su pojačanje sjajnog lineupa INmusic festivala #14!

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Vlasnici svjetski popularnog hita "Young Folks" i bend koji već gotovo dva desetljeća oduševljava publiku svojim jedinstvenim indie pop zvukom stiže na Europavox Hidden stage INmusic… više »

NAGRADE

Objavljeni prijedlozi za nominaciju za prvo izdanje Rock&Off nagrade

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

U ponedjeljak, 17. prosinca, službeno je započelo glasovanje u 9 kategorija prvog izdanja Nezavisne glazbene novinarske nagrade „Rock&Off"! Nakon što su predložili svoje… više »

NAJAVE

Afro-Cuban All Stars na Dan žena u Tvornici kulture

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Grupu Afro-Cuban All Stars okupio je glazbeni redatelj Juan de Marcos González, čija je ideja bila osnovati bend za svoje heroje - pjevače "zlatnog doba" kubanske glazbe.… više »

OSVRT

Arkadijski krajobrazi Denisa Kujundžića

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Denis Kujundžić, slikar iz Imotskoga, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor je kompleksnog opusa, njegov je rad zapažen na nizu izložbi, ističe se karakterističnim rukopisom i… više »