Kultura
IZLOŽBE

Virtualna izložba: Goran Štimac - ciklus glava

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Da je crtež temelj svega u umjetnosti, potvrđuje novim ciklusom kombiniranih tehnika posvećenih motivima glava, vrlo širokog dijapazona izvedbe, autorske realizacije, akademski kipar i… više »

BRAVO

Spotify pokrenuo Covid-19 Music Relief

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Tvrtka Spotify priopćila je da je pokrenula projekt pomoći glazbenicima, COVID-19 Music Relief, kako bi se prikupila sredstva za njih u jeku pandemije koronavirusa koja je zaustavila… više »

POZIV

Otvoren natječaj za sudjelovanje na 14. Vukovar Film Festivalu

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 14. Vukovar Film Festivalu - festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati u razdoblju od 1. do 5. srpnja 2020. godine. Rok za… više »

VIRTUALNA IZLOŽBA

SA ciklus Ranka Ajdinovića

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Svaki novi ciklus akademskog slikara Ranka Ajdinovića, svaka dovršena slika, svaki napor umjetnika govori o njegovom nastojanju, o kontinuiranom autorskom promišljanju,… više »

SJAJNO!

Gdje gledati filmove online

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Fade In Produkcijska kuća Fade In svoje filmove nudi besplatno na Vimeo kanalu. Poveznice na filmove objavljuju redovno na svojoj Facebook stranici, a naslove dodaju postupno,… više »

TEŠKA SITUACIJA

Glazbenici ostali bez prihoda, a ne dobivaju ništa od interneta

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Europski glazbenici upozorili su u petak kako su zbog pandemije preko noći ostali bez prihoda, a s obzirom da ne dobivaju ništa niti od streaming servisa koji posebno sada imaju… više »

IZLOŽBE

Virtualna izložba: Mladen Žunjić - Isprepletenost kolora

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Unatoč vrlo opsežnom opusu, slikar Mladen Žunjić i dalje žestoko istražuje svoje omiljene motive, uronjene u pulsirajući kolor na velikom formatu u ulju i akrilu. Čini se, koliko više… više »

INICIJATIVA

Hrvatski dokumentarac 'Virus Free Zone' spaja svijet u karanteni

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Pod geslom 'Hrvatska spaja svijet' u produkciji hrvatske nezavisne DOP Produkcije počeo se snimati dugometražni dokumentarni film 'Virus Free Zone', koji nastaje kao video-dnevnik o svijetu u… više »

DANAS

Hrvatska poruka za Svjetski dan kazališta, 27. ožujka 2020

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

U povodu obilježavanja Svjetskog dana kazališta, 27. ožujka 2020., Hrvatsko društvo dramskih umjetnika organiziralo je pisanje hrvatske poruke dodijelivši tu čast… više »

NOVOSTI

Irena Žilić objavila novi EP "Small Hours"

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Kantautorica Irena Žilić je nakon singlova "Tremors", "Defeats" i "EWO" i osvojene nezavisne novinarske nagrade Rock&Off publici predstavila i novi EP pod… više »

ONLINE

Virtualna izložba HDLU Zagreb 'Duhovnost i umjetnost'

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Udruga HDLU Zagreb u jeku otkazivanja kulturnih, pa i likovnih događanja diljem Hrvatske zbog koronavirusa, na portalu Zagrebački likovni umjetnici redovito postavlja virtualne izložbe, od… više »

PREDSTAVE

Antisezona 20 – Gdje su naša tijela? /online and live/

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Antisezona 20 je mjesto susreta - u svijetu kakvim ga danas oblikuje COVID 19, ona će biti kontinuriani program live online izvedbi, drugih programa i razgovora live-streamanih na Youtube… više »

HFS

Filmovi Hrvatskog filmskog saveza dostupni online

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

U nastojanju da svim ljubiteljima filma i široj javnosti olakša boravak u zatvorenom, Hrvatski filmski savez pokrenuo je online videoteku na kojoj korisnici mogu… više »

BLANK

Besplatna online radionica malog autorskog karantena filma

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Blank_filmski inkubator pokreće online radionicu malog autorskog karantena filma. Radionica je zamišljena kao intenzivni online tečaj u kojem mentori odabrane polaznike usmjeravaju da,… više »

IZLOŽBE

Virtualna izložba Krešimire Gojanović iz ciklusa 'Anima mundi'

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Izložba crteža i slika Krešimire Gojanović iz ciklusa ''Anima mundi'', koja se trebala održati u ožujku 2020. u zagrebačkoj InArt galeriji, odgođena je zbog pandemije korona virusa i… više »