Kultura
OSVRT

Hommage Jacksonu Pollocku Mladena Žunjića

objavljeno prije 22 dana i 18 sati

Nedvojbeno je legendarni američki slikar Jackson Pollock snažno utjecao na mnoge umjetnike širom svijeta, pa tako i kod nas. Jedan od onih koji je preuzeo određena Pollockova iskustva… više »

BLANK

Kreću filmske radionice u Zagrebu

objavljeno prije 23 dana i 12 sati

Blank_filmski inkubator već petnaestak godina organizira filmske radionice u Zagrebu. Radionice se održavaju u Pogonu jedinstvo mala dvorana, Trnjanska struga 34 (kod Močvare) te u online… više »

NAJAVE

Malady Lane u KSET-u 8. 10.

objavljeno prije 23 dana i 13 sati

Zagrebačka grupa Malady Lane u četvrtak, 8. listopada u klubu KSET promovira aktualni prvijenac „Nothing Is Too Far Anymore". Na čelu s beskrajno talentiranim Chrisom Ianom, jednim od… više »

IZLOŽBE

Asketska i raskošna Indija - pogled iznutra

objavljeno prije 23 dana i 15 sati

Izložba se održava pod visokim pokroviteljstvom Veleposlanstva Indije u Republici Hrvatskoj. Branko Kladarin (1960.), povjesničar umjetnosti, konzervator, putopisac i fotograf. U proteklih 20… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbi "Mirovanje" i "Supernatural" u SC-u

objavljeno prije 23 dana i 17 sati

U petak, 9. listopada u Studentskom centru ( Savska 25) otvorit će se dvije izložbe. Mirovanje autora Nikole Pjevačevića, ujedno i njegova prva samostalna izložba slika otvara… više »

NAJAVE

Antisezona 20: Pogled i identitet / figura i pokreti koji je orijentiraju

objavljeno prije 23 dana i 18 sati

Jesenski blok, pod nazivom Pogled i identitet / figura i pokreti koji je orijentiraju, kroz predstave će dati prikaz različitih koreografskih mišljenja materijalnosti koje uslojavaju… više »

NAJAVE

Nova hrvatska etno scena u Močvari: Prisoje + Martin Ladika

objavljeno prije 24 dana i 10 sati

Vrelo zvuka predstavlja:PRISOJE (Zagreb), MARTIN LADIKA (Zagreb) Četvrtak 8.10., vrata 20:00, koncert 21:00 Lokacija: Močvarna terasa Upad u pretprodaji i na dan koncerta na… više »

PLES

Irma Omerzo - Spektakl

objavljeno prije 24 dana i 13 sati

Nova predstava Studija za suvremeni ples "SPEKTAKL", u koreografiji Irme Omerzo, preispituje nasljeđe ovog najstarijeg hrvatskog plesnog ansambla. No, umjesto klasične hommage predstave,… više »

NAJAVE

Festival Jazz.hr/jesen slavi 30. rođendan

objavljeno prije 24 dana i 15 sati

Festival Jazz.hr/jesen ove godine obilježava veliki, 30. rođendan, a iz dvorane "Blagoje Bersa" na Muzičkoj akademiji u Zagrebu od 14. do 17. listopada publika će imati priliku… više »

NAJAVE

Sutra počinju Ganz nove perforacije

objavljeno prije 24 dana i 16 sati

Sutra počinju Ganz nove Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti i nezavisne autorske produkcije suvremenog kazališta, plesa i performansa. Festival se održava se od  6. do 11.… više »

JESEN U MSU

Programi MSU edukacije

objavljeno prije 24 dana i 17 sati

Odjel za edukativnu djelatnost Muzeja suvremene umjetnosti pripremio je u listopadu brojne programe za svoje posjetitelje. Programi su objedinjeni pod nazivom msu edukacija, a… više »

DOX

Posebbno izdanje ZagrebDoxa

objavljeno prije 24 dana i 18 sati

Broj filmova je smanjen, program je podijeljen u tri dijela - međunarodna i regionalna konkurencija te The Best of the Rest, u drugom terminu, na novoj lokaciji. Festival se ne najavljuje kao… više »

IZLOŽBE

Galerija ULUPUH najavljuje izložbu 'Na stolu i oko njega'

objavljeno prije 25 dana i 12 sati

Tematska, selektirana izložba ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, porculan i staklo 'Na stolu i oko njega' održava se u Galeriji ULUPUH od 8. do 21. listopada 2020. 'Nemoguće je zanijekati značaj… više »

ANIMAFEST

Pobjednici Animafesta 2020

objavljeno prije 25 dana i 14 sati

30. Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb 2020 završio je večeras ceremonijom dodjele nagrada u Kinu SC. Nakon više od 300 prikazanih filmova i brojnih popratnih… više »

KNJIGA

Vladimir Visocki: Moj cilj – Horizont

objavljeno prije 25 dana i 18 sati

Nedavni nakladnička kuća objavila izbor pjesama Vladimira Visockog ( 1938- 1980), pjevača, pjesnika, kazališnog i filmskog glumca "Moj cilj - Horizont" u izboru pjesništva… više »