Kultura
INMUSIC 2019

Tus Nua, And The Kid i Paul The Walrus nova pojačanja INmusic festivala #14

objavljeno prije 29 dana i 19 sati

Tus Nua, And The Kid i Paul The Walrus nova su imena koja se priključuju impresivnom lineupu ovogodišnjeg INmusic festivala na zagrebačkom Jarunu! Tus Nua su ime koje je odjeknulo… više »

PREDSTAVE

Dvije odlične monodrame ovoga tjedna u kinu Forumu

objavljeno prije 29 dana i 20 sati

U kinu Forum, ovoga tjedna, 23. i 24. svibnja održat će se dvije monodrame, predstava 10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života, glumca Ivana… više »

DOĐITE

Borotalco Screen on the Green – Open air kviz znanja

objavljeno prije 29 dana i 21 sat

Dragi fanovi Screen on the Greena, kvizova i općenito lijepog druženja pod vedrim nebom! U subotu, 1. lipnja, s početkom u 19 sati održat će se veliki Open air Film… više »

JAVITE SE!

Filmaktiv otvorio prijave za radionicu doku reportaže

objavljeno prije 29 dana i 22 sata

U četvrtak, 30. svibnja, započinje novi program Filmaktiva naziva Doku reportaža. Riječ je o dvotjednoj edukaciji na kojoj će polazinici proći sve segmente dokumentarne reportaže koristeći… više »

FESTIVALI

Zagreb Beer Fest - Urban&4 zatvaraju festival

objavljeno prije 29 dana i 22 sata

Zagreb Beer Fest stigao je do svog zadnjeg dana, što ne znači da je program manje atraktivan nego ostalih dana... Program otvaraju Headoneast svirkom u 17 sati, a ovaj obiteljski bend… više »

OSVRT

Tamni ciklus Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 mjesec

Nekako u isto vrijeme, kada je nastajao svijetli Mediteranski ciklus, slikar Mladen Žunjić, s jednakom je upornošću pristupao realizaciji Tamnog ciklusa i naravno, ulje, akril na… više »

NAJAVE

Kako smo oteli Wu-Tang Clan?

objavljeno prije 1 mjesec

"Može se reći da smo ih doslovce oteli na ruti između Stockholma i Helsinkija" - otkrio je Dušan Kovačević, osnivač EXIT-a i Sea Stara. Tako počinje bez sumnje najuzbudljivija… više »

FESTIVALI

Zagreb Beer Fest - Detour zatvara treći dan

objavljeno prije 1 mjesec

Zagreb Beer Fest ušao je u svoj treći dan, a prva dva su se pokazala kao pun pogodak - prepun Trg. dr. Franje Tuđmana njihao se u ritmovima Morcheebe, Psihomodo Popa i ostalih… više »

OSVRT

Novi ciklus slika Darije Dolanski Majdak

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Darija Dolanski Majdak, akademska slikarica, suvremena je hrvatska likovna umjetnica, istaknuti protagonist na aktualnoj sceni, autorica kompleksnog opusa, izlagala je na brojnim, zapaženim… više »

FESTIVALI

Finaliziran kompletan program moćnog trećeg Sea Stara

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Veliki treći Sea Star festival grmjet će sljedeći tjedan sa svojih desetak pozornica i zona u umaškoj laguni Stella Maris koju očekuje vikend iz snova. Masovni desant dovest će u Umag… više »

FESTIVALI

Zagreb Beer Fest - Psihomodo pop kao kruna drugog dana

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Zagreb Beer Fest drugoga dana počinje program u 17 sati koncertom Clone Age, a sat vremena kasnije na stage izlazi Rolo. Antenat, jedan od najboljih domaćih live bendova iza sebe ima tri… više »

OSVRT

Ranko Ajdinović izlaže na ART ZAGREBU u Tehničkom Muzeju

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Ranko Ajdinović, slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik predstavio se sredinom svibnja na ART ZAGREBU, manifestaciji u Tehničkom muzeju s nekoliko novih slika, akrilima i kombiniranim… više »

INMUSIC 2019

Gatuzo stiže na INmusic festival #14

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Zagrebački dinamični rock trojac Gatuzo novo je domaće ime INmusica #14, a ovaj sjajni domaći bend pridružuje se impresivnom lineupu našeg najvećeg open air festivala! Gatuzo je bend… više »

ZBF

Počinje Zagreb Beer Fest - Morcheeba otvara četiri dana sjajnog programa

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Treći Zagreb Beer Fest počinje u petak 17. svibnja u Parku dr. Franje Tuđmana, a najveći besplatni open air festival u Hrvatskoj objavio je kompletni program festivala, kao i… više »

OSVRT

Ciklus velikih formata Zorana Šimunovića

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Zoran Šimunović, suvremeni hrvatski likovni umjetnik iz Vukovara i akademski slikar sigurno je jedan od najaktivnijih pripadnika svoje generacije, ističući se kontinuiranim slikanjem i… više »