Kultura
NAJAVE

Koncert Zagrebačkog kvarteta u CZK Novi Zagreb, 7. studenoga

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Zagrebački kvartet sprema se za klasični koncert koji će se održati ovu srijedu, 7. studenoga u CZK Novi Zagreb, Galerija Vladimir Bužančić u 20:00 sati. Da se malo vratimo u povijesti -… više »

KINO PROGRAM

Ovaj tjedan u kinu Kinoteka ne propustite Dan neovisnih kina i Dokumentarni vikend

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Kino Kinoteka ovaj tjedan nudi besplatne projekcije kratkometražnih klasika te kultnih filmova Ponoćni ekspres i Karate Kid, dok će ljubitelji dokumentaraca doći na svoje s Dokumentarnim… više »

SAJAM

Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić u čast Predragu Luciću na 24. Sa(n)jam knjige u Istri

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Ovogodišnji, 24. Sa(n)jam knjige u Istri posvećujemo pjesniku i prijatelju Predragu Luciću, čuvaru onog posve rijetkog trezora topline iz kojeg je moguće čitati otpor a da ne bude… više »

NAJAVE

Jeste li spremni za Lu Jakelić?

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Lu Jakelić nije u potpunosti novo ime na sceni - na društvenim mrežama njeni pratitelji je znaju kao snenu, "kišnu kantautoricu s Mjeseca" koja vrijeme provodi stvarajući i… više »

OSVRT

Lukša Obradović, tihi kroničar Grada

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Impresivan je opus suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara iz Dubrovnika, Lukše Obradovića, autora vrlo kompleksnih ciklusa, većinom posvećenih posve nepoznatim likovima ali i… više »

BESTSELLER

Sve tvoje savršeno - novi hit Colleen Hoover

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Colleen Hoover jedna je od onih autorice čiji se novi naslovi čekaju s nestrpljenjem, a za ovogodišnji Interliber je Naklada Neptun pripremila novu poslasticu - Sve tvoje… više »

PREDSTAVE

Voliš li me? u Studiu EXIT

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Voliš li me? je nova predstava u Studiu EXIT nastala nastala u suradnji sa Zagrebačkim glumačkim ateljeom.a premijeru ima 8. studenog u 19h.  Predstavu je režirao Janez… više »

PJESNIŠTVO

Otvoren natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Studentsko kulturno-umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić raspisalo je natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju, čiji će… više »

COOL

Beatles maraton ovoga vikenda u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

U studeni ulazimo s cjelonoćnom posvetom The Beatlesima uz Help! A Beatles Tribute koji će vas očarati svojom scenskom i glazbenom izvedbom. Proslavit ćemo 50 godina dva njihova izdanja… više »

PREDSTAVE

"Duet za jednog" vraća se u Centar mladih Ribnjak

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Nakon humanitarne akcije Učinimo nevidljivo vidljivim, Ana Vilenica i Točka na i vraćaju "Duet za jednog" u CM Ribnjak. U drami inspiriranoj stvarnim životnom i pričom renomirane čelistice… više »

SECRET ARTS CINEMA

Tko je smjestio Kaktusiću? - međunarodna premijera filma

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Drugo izdanje Secret Arts Cinema približava se kraju. Najbolje stvari uvijek dolaze na kraju, pa je tako vrijeme i za jednu međunarodnu premijeru. One su uvijek znak prestiža na našoj… više »

IZLOŽBE

Oproštajne izložbe u SC-u! Izložbeni rezime Kulture promjene!

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

U srijedu, 7. studenog u Studentskom centru otvaraju se dvije izložbe. U Galeriji SC, autor Damir Žižić izlaže seriju fotografiju naziva Arhiv promjene, a… više »

PROGRAMI

Programi za sve uzraste u MSU

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Tijekom ove jeseni i zime Muzej suvremene umjetnosti priprema niz edukativnih i zabavnih aktivnosti za sve uzraste. Muzej kao mjesto u kojem su svi dobrodošli, u koje se stječu nove… više »

NAJAVE

Njujorški tandem koji je osvojio svijet, Sofi Tukker, na Exit Festivalu

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Vijest da jedan od najvećih alt-rock bendova svih vremena The Cure otvara EXIT festival 4. srpnja snažno je odjeknula u cijeloj Europi, zbog čega su i prve serije ulaznica rasprodane za svega… više »

NAJAVE

EKV party i proslava 30 godina albuma Samo par godina za nas u petak u Vintage Industrialu

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

U PETAK 2.11. 2018. obilježavamo 30 godina EKV-ovog albuma 'Samo par godina za nas'. Upravo zato obavezno navratite u Savsku 160 na EKV party do 5.00 ujutro i to za cijenu od 10 kuna za… više »