Kultura
IZLOŽBE

Ivo Kličinović – Na valovima tišine

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Dvadesetog srpnja u Galeriji sv. Ante u Postirama, na otoku Braču, akademski slikar Ivo Kličinović predstavlja se s novom samostalnom izložbom Na valovima tišine. Suvremeni hrvatski… više »

NAJAVE

ZFF s odabranim filmovima gostuje na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Islandskim filmskim hitom "Halla ide u rat" u utorak, 16. srpnja Zagreb Film Festival počinje svoje gostovanje na Ljetnoj pozornici Tuškanac, s odabranim filmovima iz svoje… više »

RESTART

Doksi na godišnjem – vikend besplatnog gledanja filmova

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Ovaj vikend dokumentarci odlaze na godišnji odmor i ostavljaju vrata Restartove online videoteke širom otvorena. Tijekom subote i nedjelje, 13. i 14. srpnja, više od… više »

70. DLJI

Svečano otvorene jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Podizanjem zastave Libertas na gradski zvonik uz stihove Himne slobodi sinoć su ispred crkve sv. Vlaha svečano otvorene jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre, koje će se tradicionalno održati… više »

NAJAVE

Lovely Quinces prije Skunk Anansie na Šalati

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Lovely Quinces nastupiti će po prvi i posljednji put s punim bendom kao predgrupa Skunk Anansie na zagrebačkoj Šalati 27. srpnja. Nakon što je nedavno odsvirala svoj posljednji… više »

OSVRT

Fantastični krajobrazi Mladena Žunjića

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Vrijedni zagrebački slikar Mladen Žunjić, autor obimnog i kompleksnog opusa koga čini niz ciklusa, većinom izvedeni u ulju i akrilu na velikom formatu platnu, od jednog metra na više,… više »

NAJAVE

Symphony 2 Wojteka Blecharza u Francuskom paviljonu

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Europski projekt Kulture SC-a i 10 europskih kulturnih organizacija - apap, u Zagreb nam dovodi jednog od najzanimljivijih suvremenih skladatelja mlađe generacije, poljskog… više »

PREDSTAVE

Fine strine s Opatovine otvaraju Histrionsko ljeto

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Premijerom predstave "Fine strine s Opatovine", koju prema tekstu Nina Škrabea inspiriranom crnom komedijom "Arsen i stare čipke" režira Zoran Mužić, Glumačka družina Histrion otvorit… više »

ZGKUL

Zagrebačko kulturno ljeto na Ljetnoj pozornici Bundek

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Zagrebačko ljeto koncerata na otvorenom nastavlja se nizom atraktivnih glazbenih osvježenja uz jezero na Ljetnoj pozornici Bundek, koju u srijedu 10. srpnja otvara Opera b.b. s operetom… više »

IZLOŽBE

Izložba "Između htijenja i realnosti - industrija i dizajn namještaja u Hrvatskoj 1945. - 1990."

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Izložba "Između htijenja i realnosti - industrija i dizajn namještaja u Hrvatskoj 1945. - 1990.", otvorena u utorak u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, prvi put na jednom mjestu… više »

NAJAVE

Beethovenova Deveta simfonija za početak 70. Igara

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Glazbeni program obljetničkih 70. Dubrovačkih ljetnih igara otvorit će u četvrtak, 11. srpnja u 21.30 sati gala koncert u izvedbi Orkestra Državne opere Donje Saske i Akademskog zbora Ivan… više »

IZLOŽBE

Picasso, Chagal i Miró stižu u Aman Sveti Stefan

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Nekolicina je svjetskih odredišta koja pružaju doživljaj, romantiku klasike i živopisnu povijest poput resorta Aman Sveti Stefan. Ovaj dragulj jadranske obale, predstavljen 2010.… više »

FESTIVALI

Poznati cijeli program TAM TAM Music Festivala

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Ne postoji ništa bolje od dobrog lineupa na festivalima i to je nešto što ekipa Tam Tama svake godine odradi vrlo dobro. Nedavno je objavljen konačan raspored, kojem se… više »

PREDSTAVE

Zadarski MONOPLAY jedanaesti put u kolovozu predstavlja solo izvedbe

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Festival sola - MONOPLAY - po jedanaesti put u Zadru okuplja renomirane umjetnike i umjetnice suvremenog plesa; od 19. do 23. kolovoza oni će predstaviti niz raznovrsnih solo izvedbi.… više »

FESTIVALI

EXIT završen u sunčanom finalu i na povijesnom vrhuncu festivala

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Jučer ujutro je u Novom Sadu završeno 19. po redu, i po mišljenju publike i brojnih izvođača, dosad možda i najbolje izdanje EXIT festivala! Uoči iduće godine kada EXIT slavi… više »