Kultura
NAJAVE

Phantasmagoria specijalni gost Gorana Trajkoskog

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Zagrebačka dark rock grupa Phantasmagoria nastupiti će kao specijalan gost na koncertu Gorana Trajkoskog u Tvornici kulture 14. siječnja. Phantasmagoria je dosad već surađivala s Trajkoskim i… više »

OSVRT

Valovite forme Ivana Jakšića

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Akademski kipar, Bračanin, Ivan Jakšić, nastavljač uspješne kiparske obiteljske tradicije, pripadnik mlađe generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika, autor je već… više »

INMUSIC 2020

Beck 22. lipnja nastupa na INmusicu

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Američki glazbenik Beck, dobitnik sedam Grammyja, potvrdio je svoj nastup kao headliner na 15. izdanju INmusic festivala, a koncert će održati 22. lipnja. Objavili su to u srijedu… više »

FESTIVALI

Prva imena 20-tog EXITA

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Glazbene superzvijezde, istinske legende i vodeći izvođači današnjice predvode prvih 20 imena objavljenih za veliku proslavu 20 godina EXIT festivala! David Guetta, Tyga, James Arthur,… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski slikar Josip Botteri Dini

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Akademski slikar i profesor na splitskoj ALU, Josip Botteri Dini pripada malobrojnom vrhu najistaknutijih hrvatskih suvremenih umjetnika. U povodu prikazivanja dokumentarnog filma,… više »

Javne galerije: Promocija i izložba Ohoho zin-a

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Autonomni kulturni centar kroz program Javne galerije poziva vas na promociju i izložbu Ohoho fanzina, koja će se održati u subotu 21.prosinca u Caffe baru Vespa u Ilici 8, od 19.00 sati.… više »

KOMPLIKACIJE

Trešnjevački seniori već devet mjeseci čekaju dozvolu Grada za postavljanje mozaika

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Jučerašnjim predstavljanjem knjige i mozaika "Zreli za umjetnost" obilježen je završetak projekta "Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost" koji provodi udruga Prostor… više »

BRAVO

Kauboji slave 500-tu izvedbu

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Predstava "Kauboji" autora i redatelja Saše Anočića, hit-mjuzikl koji je od premijere u ožujku 2008. postao zaštitni znak zagrebačkog Teatra Exit, proslavit će u petak 27.… više »

NAJAVE

Lika Kolorado - "Kontura" stiže početkom 2020.

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Lika Kolorado početkom iduće godine objavit će novi, drugi studijski album naziva "Kontura" s deset novih pjesama! Ovih prosinačkih dana bend vrijedno radi u studiju na završnom… više »

KINO PROGRAM

Sva filmska lica zime: Ciklus Zimske priče

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

Iako je mnogi vezuju uz snijeg, hladnoću i božićne blagdane, zima je godišnje doba s mnogo lica, a neka od njih istražit će ciklus Zimske priče, koji je na repertoaru kina Kinoteka od… više »

IZLOŽBE

Izložba i predstavljanje knjige Joze Kljakovića

objavljeno prije 1 mjesec i 6 dana

U organizaciji Javne ustanove u kulturi Zvonimir SOLIN, Memorijalne zbirke Jozo Kljaković i Dubrovačkih knjižnica, 9. prosinca 2019., upriličilo se otvorenje izložbe i predstavljanje… više »

BRAVO

Anita Juka u odboru Europske filmske akademije

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Ta je vijest objavljena u sklopu svečane dodjele nagrada Europske filmske akademije koja se održala 7. prosinca u Berlinu. Članove izvršnog odbora biraju svi članovi… više »

NAJAVE

Buč Kesidi dižu euforiju u cijeloj regiji

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Oko fantastičnog beogradskog dvojca Buč Kesidi proteklih se tjedana u cijeloj regiji digao hype kakvog sve rijeđe viđamo na sceni. Na krilima izuzetnog albuma "Euforija" i singlova "Nema… više »

PROGRAM

Vinyl - tjedni program od 16. do 22. prosinca

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

PONEDJELJAK 16.12. | 20h30, #vinyl_improv Impronedjeljak: OdbO OqpO (It - Slo) Nastavljamo sa Impronedjeljcima - večerima slobodno improvizirane glazbe. Za zadnje izdanje ove godine ugostiti… više »

NAGRADE

LOTY: Dodjela nagrada za LezBijku godine

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Udruga Zbeletron u petak 20.12. u 20 sati organizira svoju tradicionalnu dodjelu LOTY. Ove godine događaj se odvija u samom centru Zagreba, u kultnom Melinu. LOTY je skraćeno za Lez of the… više »