Kultura
NOVOSTI

Koreospektar u Zagrebačkom plesnom centru

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Zagrebački plesni centar će, kao i prošle godine, siječanj posvetiti programu "Koreospektar", koji okuplja predstave mlađih plesnih umjetnika kako bi afirmirao i skrenuo pozornost na… više »

NAGRADE

Objavljene nominacije za Rock&Off nagradu

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Jonathan, indie rock bend iz Rijeke te splitski hip hop Bach Vojko V  zvijezde su nominacija prvog izdanja nagrade Rock&Off s čak 4 nominacije, a slijedi ih reper Edo Maajka s tri… više »

EUROKAZ

A gdje su bodovanja i evaluacije, gospođo ministrice i cijenjeni članovi vijeća?

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Eurokaz se, prema svim relevantnim mišljenjima, već godinama neopravdano gura u zapećak, pa evo i njihove reakcije na ovogodišnju dodjelu sredstava za kulturu. Objavu prenosimo… više »

NAJAVE

Natali Dizdar priprema intimni koncert u Vintage Industrialu za Valentinovo

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Nakon odlične koncertne 2018. godine, a zbog interesa fanova za novim koncertom, Natali Dizdar vraća se u Zagreb na svoje prvo koncertno Valentinovo u intimnijoj atmosferi Vintage… više »

PREDSTAVE

Jedan mrtav čovjek otvara Siječanjsku akciju u Teatru &TD

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Šestu godinu zaredom Teatar &TD tradicionalno otvara novu kalendarsku godinu sniženjem cijena ulaznica za predstave koje će se održati od 10. do 31. siječnja. … više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Duško Šibl

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

U povodu nove samostalne izložbe u Zagrebu razgovaramo sa suvremenim hrvatskim likovnim umjetnikom, akademskim slikarom Duškom Šiblom. Izložba je otvorena 10. siječnja.… više »

SRAMOTA

Ministarstvo kulture nastavlja udar na Queer Zagreb i Perforacije

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Queer Zagreb kao najdugovječniji i najveći LGBTQ umjetnički program u Republici Hrvatskoj u protekle je tri godine srezan za 120.000 kuna ili 70%, što je ujedno i najveći pad potpore… više »

NAJAVE

Monarchy u Tvornici kulture 12. veljače

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Britanski electro pop duo Monarchy stižu u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak, 12. veljače gdje će koncertno predstaviti svoje novo izdanje „Mid: Night". Monarchy feat Dita Von Teese… više »

NAJAVE

Mario Rašić i Nebojša Buhin promoviraju zajednički album u Saxu

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Stalan član postave banda je trubač Marko Prepelić, dok se na promociji očekuju razni gosti. Nakon koncerata u Varaždinu, Bjelovaru i Šibeniku ovo će biti prvo live predstavljanje u… više »

NAJAVE

SC časti besplatnim filmovima u Kinu Forum i MM centru

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Od 11. siječnja ove godine Studentski centar ponovno kreće s filmskim programom u Kinu Forum (SD Stjepan Radić), a novi fimski program moći ćete pratiti i u MM centru (Multimedijalni centar,… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe "Proces bez subjekta" autora Igora Eškinje u Galeriji SC

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Otvorenje izložbe Proces bez subjekta umjetnika Igora Eškinje održat će se u petak, 11. siječnja u Galeriji SC u 20 sati. Izložba je otvorena do 26.… više »

NAJAVE

Cojonesi siječanjsku europsku turneju završavaju koncertom u Zagrebu

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Nakon dugo vremena, u četvrtak 17. siječnja 2019. godine, u Vintage Industrial se vraćaju COJONES - glasni zagrebački sinovi rocka u sklopu nove europske turneje. Priča o grupi Cojones… više »

NAJAVE

MONO - turneja povodom 20. obljetnice benda

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Japanske post rock legende MONO vraćaju se u Zagreb 25. travnja. Na turneji kojom obilježavaju 20 godina benda i promoviraju novi album "Nowhere Now Here" nastupit će u klubu Močvara praćeni… više »

NOVOSTI

Wolfgang & Dolly priprema film o “Iron Nudži”

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

U produkciji zagrebačke tvrtke Wolfgang & Dolly nastaje inspirativna dokumentarna priča Kuća Male Zvijezde o Nudžejmi Softić, mladoj ženi koja je sve svoje životne teškoće i… više »

KINO PROGRAM

Zabavan početak godine u kinu Kinoteka uz Willa Ferrella

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Kino Kinoteka svoj program u 2019. započinje zabavno, uz filmove slavnog glumca i komičara Willa Ferrella. Ovotjedni repertoar kina Kinoteka uključuje neke od najurnebesnijih Ferrellovih… više »