Kultura
INMUSIC 2019

Na INmusic #14 stižu The Black Room, Klinika Denisa Kataneca i Mel Camino

objavljeno prije 27 dana

The Black Room, Klinika Denisa Kataneca i Mel Camino nova su tri benda koja stižu na ovogodišnji INmusic festival! Bend iz Rijeke, The Black Room, osnovan je 2014. godine, a dvije… više »

NAJAVE

Ganz nove Perforacije - Homesick festival Zagreb

objavljeno prije 27 dana i 1 sat

Ganz nove Perforacije, tjedan izvedbenih umjetnosti, održat će se od 27. lipnja do 1. srpnja, 2019. u Zagrebu, te tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i listopada i u Rijeci, Dubrovniku, Splitu,… više »

LOOL

Igor Geržina posvetio skladbu najboljoj prijateljici Duški

objavljeno prije 27 dana i 18 sati

Naš najpoznatiji saksofonist Igor Geržina objavio je live videospot za skladbu „The Moment She Walked In" s Porinom nagrađenog albuma za najbolji instrumentalni… više »

SJAJNO!

Zagreb Beer Fest u četiri dana posjetilo oko 80.000 ljudi

objavljeno prije 27 dana i 19 sati

Treći Zagreb Beer Fest završio je u ponedjeljak navečer sjajnim koncertom Urbana i njegove četvorke, a u četiri dana sjajnog programa festival u centru Zagreba opravdao je sva… više »

NAJAVE

Zoster sutra u Zagreb donosi koncertni party

objavljeno prije 27 dana i 21 sat

U četvrtak 23. svibnja iz Mostara po prvi puta u Vintage Industrial stiže nam Zoster, bend s velikom fan bazom u Zagrebu koja svaki na svaki njihov koncert pohrli u velikom broju.… više »

NAJAVE

Najava koncertnih izvedbi drame "Bilo bi šteta da biljke krepaju"

objavljeno prije 27 dana i 23 sata

Premijerna koncertna izvedba nove drame Ivora Martinića Bilo bi šteta da biljke krepaju održat će se 22.5 u 17 h u prostorijama bara Kak se šika. Drama Bilo bi… više »

NAJAVE

Eksperimentalni video Helene Schultheis Edgeler u MM centru

objavljeno prije 28 dana

Razgovor i projekcija video radova umjetnice Helene Schultheis Edgeler održat će se u petak, 24. svibnja u MM centru u 20:00. Ulaz na program je besplatan! Program: The Man Without a… više »

IZLOŽBE

Otvaranje izložbe Shunga u HDLU

objavljeno prije 28 dana i 1 sat

Utorak na Queer Zagrebu zaokružili smo talijanskim programskim fokusom i performansom u trajanju kada smo u stalnom postavu MSU-a uživali u izvedbi Monamipierrotmonamija koreografa Jacopa… više »

FESTIVALI

OFFTIME - novi zagrebački festival na Jarunu

objavljeno prije 28 dana i 18 sati

24., 25. i 26. svibnja Jarun i zapadni dio Zagreba postaje centar događanja. U novom glazbeno-gastronomskom konceptu održat će se prvo izdanje OFFTIME festivala, novog zagrebačkog festivala… više »

FESTIVALI

Proglašenje pobjednika natječaja i zatvaranje 12. Festivala dječje knjige

objavljeno prije 28 dana i 19 sati

Centar za kulturu Trešnjevka je uspješno već dvanaesti put organizirao Festival dječje knjige. Festival slavi knjigu i uvodi najmlađe u čarobni svijet koji… više »

NAJAVE

FANNY PACK - ludi after-Pride uz House of Flamingo

objavljeno prije 28 dana i 21 sat

U subotu 8. lipnja, nakon zagrebačke Povorke ponosa, drag kolektiv House of Flamingo u klubu Aquarius s početkom u 20 sati priprema drugo izdanje svoje haute couture scensko-glazbene queer… više »

KINO PROGRAM

Tjedan u kinu Kinoteka u znaku Brazila

objavljeno prije 28 dana i 22 sata

U suradnji s Veleposlanstvom Brazila u Hrvatskoj kino Kinoteka od 21. do 25. svibnja ugošćuje 10. Tjedan suvremenog brazilskog filma i donosi pet filmskih naslova s potpisom brazilske… više »

KNJIGE

„Nestali na nebu“ – za sve one kojima nije bilo dosta trilera

objavljeno prije 28 dana i 23 sata

Sve je veći broj kvalitetnih trilera koje možemo pročitati. Bez pogovora, većina njih su izvrsne knjige i čitatelji bi trebali zaroniti u svaku od tih priča. Ali jedna nam je knjiga posebno… više »

FESTIVALI

Festival alternativnog kazališnog izričaja - FAKI 22

objavljeno prije 29 dana

Autonomni kulturni centar već 22.godinu organizira Festival Alterantivnog kazališnog izričaja - FAKI. Ovogodišnji FAKI održavati će se od 21.-26. svibnja 2019.godine u… više »

FESTIVALI

8. Tjedan turskog filma u kinu Europa

objavljeno prije 29 dana i 1 sat

Osmi po redu Tjedan turskog filma održat će se 21. - 26. svibnja u kinu Europa, u samom srcu Zagreba. Program počinje 21. svibnja u 19 sati projekcijom filma Sezona lova redatelja… više »