Kultura
CEKATE

Predstava Gospoda Glembayevi u Cekateu

objavljeno prije 20 dana i 18 sati

U srijedu, 14. listopada i u četvrtak, 15. listopada 2020. s početkom u 20 sati u  Centru za kulturu Trešnjevka bit će izvedena predstava Gospoda… više »

KINO

Program Retrovizor u kinu Tuškanac

objavljeno prije 20 dana i 19 sati

Program je uslijedio nakon retrospektive njemačkih filmova Friza Langa, a počinje u srijedu filmovima "Oslobađanje" (John Boorman, 1972) i "Ubojice medenog mjeseca" (Leonard Kastle, 1970).… više »

HDA

Dana arhiva 2020.

objavljeno prije 21 dan i 11 sati

Povodom Dana Hrvatskog državnog arhiva 2020., od utorka 13. listopada, u Arhivu će biti postavljena izložba 'Društvo hrvatskih književnika - povodom 120. obljetnice osnutka' autora… više »

NAJAVE

'Snjeguljica' u novom ruhu ponovno u 'Trešnji'

objavljeno prije 21 dan i 13 sati

Još jedan klasik, u novom izdanju, razveselit će sve zaljubljenike u bezvremenske bajke braće Grimm. Predstava 'Snjeguljica i sedam patuljaka', u režiji i adaptaciji Ivane Čoh, ponovno… više »

NAJAVE

Let 3 i Porto Morto u dvorištu Medike

objavljeno prije 21 dan i 15 sati

U režiji Dostave Zvuka po prvi put u dvorište Medike za vikend stižu riječke legende Let 3 (petak, 9. listopada) i zagrebački kreativci u usponu Porto Morto (subota, 10. listopada). S… više »

NAJAVE

5. Revija studentskog filma ove godine i online

objavljeno prije 21 dan i 16 sati

Peto izdanje Revije studentskog filma održat će se 16. i 17. listopada u MM centru Studentskog centra u Zagrebu. Posjetitelji će u dvjema natjecateljskim kategorijama moći besplatno pogledati… više »

POEZIJA

Tribina Poezija to go druženje s pjesnicima

objavljeno prije 21 dan i 17 sati

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku, pod motom… više »

NAJAVE

Nastavlja se Festival svjetskog kazališta 12. listopada

objavljeno prije 21 dan i 18 sati

Festival svjetskog kazališta nastavlja se u ponedjeljak, 12. listopada, gostovanjem u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu uzbudljive i atraktivne belgijske predstave 'Sylvia'… više »

NAJAVE

Etno koncert u Močvari: Eikonoise

objavljeno prije 21 dan i 19 sati

Nedjelja 11.10., vrata 20:00, koncert 21:00 Lokacija: Močvarna terasaUpad u pretprodaji i na dan koncerta na blagajni kluba: 35 kn Pretprodajna mjesta: entrio.hr/outlets Online prodaja… više »

FILMOVI

Bliži se 18. ZFF

objavljeno prije 22 dana i 10 sati

Bliži se mjesec studeni, a s njime i tjedan rezerviran za najuzbudljiviju zagrebačku filmsku avanturu. Osamnaesto izdanje Zagreb Film Festivala održat će se od 8. do 15. studenog u Kinu SC,… više »

NAJAVE

Bilo bi šteta da biljke krepaju u KunstTeatru

objavljeno prije 22 dana i 11 sati

9. listopada ove godine izvodimo potpuno novu verziju predstave Bilo bi šteta da biljke krepaju Ivora Martinića u kojoj se bavimo istraživanjem odnosa glumca i dramskog… više »

NAJAVE

Akustična grunge večer ovaj petak u Saxu

objavljeno prije 22 dana i 13 sati

Uvijek rado viđeni gosti Saxa Citizen Dick spremaju ovaj petak, 9. listopada, petu po redu intimnu akustičnu grunge večer uz najveće hitove velikana poput Nirvane, Pearl Jama, Alice In… više »

NAJAVE

Koncert Gudačkog orkestra HGM-a u 'Lisinskom'

objavljeno prije 22 dana i 15 sati

Koncert Gudačkog orkestra HGM, održat će se u četvrtak, 8. listopada 2020., u 20 sati, u maloj dvorani 'Lisinski', u okviru ciklusa Mladi za mlade - Odjeci Grožnjana. Gudački orkestar HGM-a… više »

FORA

KolibriS ima novog gosta

objavljeno prije 22 dana i 16 sati

Sredinom lipnja ove godine lansirana je nova emisija o kulturi i umjetnosti KolibriS. Idejni začetnici su Igor Vuk (produkcija i realizacija) i Sonja Švec… više »

CEKATE

Otvorenje izložbe "Biografija grada / Potres u Zagrebu 2020"

objavljeno prije 22 dana i 17 sati

Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka otvara izložbu Biografija grada / Potres u Zagrebu 2020 u utorak, 13. listopada 2020. s početkom u 18… više »