Kultura
NAJAVE

Krankšvester, TBF i Ian Pooley - zvijezde glazbenog programa Motovuna

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Motovun Film Festival poznat je po tome da na njemu uživaju sva čula. Kao i uvijek, sve koji se zateknu na motovunskom brdu, nakon grijanja stolaca na projekcijama, očekuje atraktivan… više »

OSVRT

Pogled kroz valove Ive Kličinovića

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Ivo Kličinović, slikar s otoka Brača, vrlo aktivni umjetnik, sredinom srpnja ove godine predstavlja se s novim ciklusom slika, ulja na platnu srednjeg formata u galeriji crkve. sv. Ante u… više »

NAJAVE

Revija europskog filma na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Od 9. do 15. srpnja Ljetna pozornica Tuškanac ugostit će 5. Reviju europskog filma. Gledatelji će tako od ponedjeljka do nedjelje svakodnevno od 21:30 sati u najljepšem gradskom… više »

NAJAVE

Jose Cura zatvara Zagreb Classic

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Ovoga utorka, 10.7. ne propustite veliki finale ovogodišnjega festivala Zagreb Classic. Jer na pozornicu Trga kralja Tomislava sutra u 21:00 sati stiže slavni argentinski tenor -… više »

OTOK KULTURE

Započele 57. hvarske ljetne priredbe

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Glavni program 57. hvarskih ljetnih priredbi, kulturne manifestacije od nacionalnog značaja, započeo je u ponedjeljak, 2. srpnja na Ljetnoj pozornici Veneranda predstavom „Zora… više »

NAJAVE

Ferragosto akustični warmup u Ljetnom vrtu Vintage Industriala

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Manje od mjesec dana ostalo je do početka velikog ljetnog okupljanja na Orahovačkom jezeru kada Ferragosto JAM 11 dovodi mnoštvo senzacionalnih imena. Festival s jednim od… više »

69. DLJI

U utorak otvaranje 69. Dubrovačkih ljetnih igara

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Svečano otvaranje 69. Dubrovačkih ljetnih igara tradicionalno će se održati u utorak, 10. srpnja u 21 sat ispred crkve svetog Vlaha. Ovogodišnju ceremoniju režira Saša Božić… više »

MSU

Izložba: "Kradljivci vremena - reloaded"

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

U „Vremenskim banditima", filmu Terryja Giliama iz 1981, šest okretnih i oportunih patuljaka putuju kroz vrijeme koristeći vremensku matricu kao lokalni supermarket u kojem je… više »

NAJAVE

Zagrebački solisti i Bruno Phillipp u palači Grlečić-Jelačić

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

U sklopu ovogodišnjeg izdanja Scene Amadeo, dvorište palače Grlečić - Jelačić na zagrebačkom Gornjem gradu odzvanjat će najljepšim zvucima klasične glazbe.… više »

NAJAVE

Vojko V - od Exita do Doma sportova

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Vojko V, autor najvećih hitova sezone, započeo je ljetnu turneju. Jučer je došla potvrda nastupa na najvećem festivalu ovih prostora, Exitu, a zasad potvrđena serija koncerata… više »

NAJAVE

Prvi Jazz & Wine festival u Starom Gradu

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Prvi Jazz & Wine festival predstavljen je u zagrebačkom Supercaffeu, a održat će se od 18. do 22. srpnja u Starom Gradu na otoku Hvaru. Navedeni festival spoj je vrhunske jazz glazbe i… više »

OSVRT

Magično oživljene metalne skulpture Nenada Opačića

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Nenad Opačić, akademski kipar iz Varaždina suvremeni je hrvatski likovni umjetnik visokog ugleda, izlagao je na brojnim samostalnim zapaženim izložbama u domovini i svijetu, autor je vrlo… više »

NAJAVE

Bogata subota 7.7. u Vintage ljetnom vrtu

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

S velikim zadovoljstvom u sklopu programa VINTAGE EDU GARDEN - TOČKA KULTURE NA RUBU SAVSKE nastavljamo suradnju s našim Zmajoljupcima - Kite Flying Lovers koji će opet za najmlađe… više »

POD ZVIJEZDAMA

MAMMA MIA: Here We Go Again!

objavljeno prije 1 mjesec i 14 dana

Neke stvari u životu su dobre jer se dogode samo jednom, a neke su jednostavno predobre da bi se dogodile samo jednom... Punih 10 godina nakon prvog dijela, došlo je vrijeme za ponovno… više »

COOL

Samoborsko kino dostupno je svima

objavljeno prije 1 mjesec i 15 dana

Iako se samoborsko kino preuređuje, Samoborci ovoga ljeta mogu uživati u brojnim filmskim projekcijama - na razne načine. Pokrenut je projekt Kino na putu koji donosi kulturu u mjesne odbore… više »