Kultura
FESTIVALI

SuperUho kompletiralo izvođače

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Ako ste se ikad zapitali zašto Steve Albini toliko često boravi u Italiji razlog ćete imati prilike vidjeti na ovogodišnjem SuperUhu u Primoštenu. Poznanstvo ovog kultnog… više »

IZLOŽBE

Bojan Šumonja u Umjetničkom paviljonu

objavljeno prije 1 mjesec i 7 dana

Umjetnički paviljon u Zagrebu pripremio je za ljetne mjesece izložbu "Omnibus - skupna izložba jednog autora" Bojana Šumonje, koja donosi njegov novi ciklus kojim u prepoznatljivom… više »

NOVOSTI

Motovun Film Festival gostuje u Buzetu

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Uoči skorašnjeg početka Motovun Film Festival od 18. od 21. srpnja gostuje u Buzetu, s projekcijama nekih od najboljih europskih dječjih filmova ove sezone, ali i s motovunskim… više »

IZLOŽBE

Otvorenje samostalne izložbe Andree Cihlar u Galeriji Šira

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Otvorenje samostalne izložbe Andree Cihlar pod nazivom "Žongleri" održat će se u četvrtak, 18. srpnja 2019. godine s početkom u 19 h u Galeriji Šira, Preradovićeva 13, Zagreb.  Iz… više »

FESTIVALI

Satnica svih pozornica Seasplasha

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Više od 50 glazbenih imena te publika iz cijele Europe pristiže u Šibenik ovaj tjedan na 17. Seasplash festivalu, koji će se od 18. do 21. srpnja, prvi put održati na rtu i… više »

NAJAVE

Motovun Film Festival posebnim programom upozorava na rast populizma

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Još donedavno populisti su osvajali najviše osam posto glasova na izborima, dok danas svaki četvrti birač u Europi daje glas populističkim strankama. Streloviti uspon… više »

EXIT 2.0

Jubilarni EXIT već privlači fanove

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Za samo nekoliko dana otkako je počela registracija za novo izdanje EXIT festivala idućeg srpnja, prvih 17.000 fanova iz cijelog svijeta već se prijavilo za prve ulaznice! Ovako snažan start… više »

NOVOSTI

Putevi baroka u Muzeju Barberini

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Nakon uspjeha izložbe kasnih djela Pabla Picassa, muzej Barberini u njemačkome Potsdamu organizirao je novu izložbu s 54 remek-djela koja stižu iz rimske palače Barberini i Gallerije Corsini.… više »

NAPOKON

Robert de Niro otvara filmski studio u New Yorku

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Drugi pokušaj američkog glumca Roberta de Nira da u New Yorku otvori veliki filmski studio zasad teče glatko, piše New York Times. Zajedno sa sinom Raphaelom i još… više »

NAJAVE

Skunk Anansie slaže set listu za Šalatu

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Nakon desetak koncerata velike europske „25Live@25" turneje grupe Skunk Anansie polako se kristalizira set lista koju će bend donijeti u Zagreb 27. srpnja. Po posjećenosti najbrojniji… više »

SUPER

Počinje Ljeto u Mreži

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

U kinima diljem obale i kopna gledamo dobitnika Grand Prixa ovogodišnjeg Animafesta, Ruben Brandt, kolekcionar Milorada Krstića, danski kino hit Skockani nindža Andersa Matthesena i… više »

BRAVO

Motovun je festival bez jednokratne plastike

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Jednostavna računica prošlogodišnjeg izdanja Motovuna dovela je do frapantnog podatka: plastičnim čašama koje su potrošene svaki dan bi se mogao izgraditi toranj… više »

POČINJE!

Otvara se 66. Pulski filmski festival

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Sve je spremno za ovogodišnje 66. izdanje Pulskog filmskog festivala i za večerašnje otvaranje kojem će nazočiti hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, pod čijim se… više »

FESTIVALI

Seasplash objavio još 20 novih izvođača

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Za tjedan dana Martinska, nova festivalska lokacija u srcu Dalmacije po prvi put će ugostiti Seasplash festival, čije će se 17. izdanje održati od 18. do 21. srpnja.… više »

DOĐITE

Mačke i maneštra u Art Parku u nedjelju kao predigra Motovun Film Festivalu

objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana

Vrlo intenzivna ovogodišnja motovunizacija došla je do završne faze. Posljednje zagrijavanje za Motovun Film Festival održat će se u zagrebačkom Art Parku… više »