Kultura
NAJAVE

Šumski 26. rujna premijerno u Saxu

objavljeno prije 20 dana i 19 sati

Nakon nešto manje od godinu dana od promocije hvaljenog albuma „Ostrvo ledenog kita", Šumski će po prvi put nastupiti u Saxu: "Pozivamo sve šumske ljude iz… više »

NAJAVE

Ružni je prva premijera sezone Teatra &TD

objavljeno prije 20 dana i 19 sati

Prva ovosezonska premijera Teatra &TD, predstava Ružni u režiji Tamare Damjanović održat će se u srijedu, 2. listopada u 20:00 u Velikoj dvorani &TD-a. Ulaz… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – slikar Alfred Krupa

objavljeno prije 20 dana i 21 sat

Alfred Krupa, akademski slikar iz Karlovca, kontinuirano je izuzetno aktivan, kako na slikarskom, tako i na izlagačkom planu. Što je novo gopspodine Krupa? - Kod mene vlada nastavak… više »

POŽURITE

Zadnji tjedan prijava za Trešnjevački fotomaraton

objavljeno prije 21 dan i 14 sati

Galerija Modulor / Centar za kulturu Trešnjevka objavila je natječaj za fotografsko stvaralaštvo pod nazivom Trešnjevački fotomaraton 2019. / Jarun.… više »

NAJAVE

Urban & 4 u Tvornici kulture 7. prosinca

objavljeno prije 21 dan i 19 sati

Urban & 4 se vraćaju u Tvornicu kulture, na tradicionalni predbožićni koncert zakazan za subotu, 7. prosinca, koji će ove sezone biti u znaku obilježavanja 20 godina koncertne dvorane iz… više »

OSVRT

Reljefni kolorizam u novome ciklusu Mladena Žunjića

objavljeno prije 21 dan i 21 sat

Slikar Mladen Žunjić ponajprije je poznat kao autor niza ciklusa snažnog kolora i apstraktnih motiva, uvezanih u niz slika velikog formata u ulju i akrilu. Nedavno je dovršio ciklus… više »

NAJAVE

Mi Vida i Stephany Stefan u zagrebačkoj Močvari

objavljeno prije 22 dana i 15 sati

Vida Manestar, glazbeni je pedagog, kantautorica te dugogodišnji prateći vokal u grupi Elemental. Predstavljanju autorskog materijala prethodilo je spajanje sa sjajnim glazbenikom i… više »

FESTIVALI

Objavljen program 25FPS

objavljeno prije 22 dana i 19 sati

Dvije godine nakon što je svojim redateljskim prvijencem Goli u sedlu (Easy Rider, 1969) nepovratno promijenio krajolik američke kinematografije, glumac i redatelj Dennis Hoppersnimio… više »

IZLOŽBE

Otvorenje samostalne izložbe istarske umjetnice Tee Bičić u Zagrebu

objavljeno prije 22 dana i 21 sat

Otvorenje samostalne izložbe "Karbon" akademske umjetnice Tee Bičić zakazano je u petak 27. rujna u 19 sati u Galeriji "Idealni grad" u… više »

NAJAVE

Elemental 20. prosinca u Vintage Industrialu

objavljeno prije 23 dana i 16 sati

Grupa Elemental prvi put stiže u zagrebački klub Vintage Industrial. Koncert najavljen 20. prosinca ekskluzivna je prilika za doživjeti veterane domaćeg hip hopa u intimnijem okruženju. Nakon… više »

IZLOŽBE

Otvorena izložba slika Zlatka Boureka u Gliptoteki HAZU

objavljeno prije 23 dana i 20 sati

Predstavljene su 53 Bourekove slike nastale u razdoblju od 50-tih godina prošloga stoljeća do 2010-tih, podijeljene su u osam tematskih cjelina po izboru Mire Wolf. Uz izložbu je… više »

NAJAVE

Zucchero u Lisinskom

objavljeno prije 24 dana i 14 sati

Zucchero (AKA Anselmo Fornaciari) kreće na veliku turneju po Europi 6. lipnja 2020. godine koncertom u Glasgowu, a završava 5. prosinca 2020. u Zurichu. Na svjetskoj glazbenoj sceni… više »

NAJAVE

Kozmodisko jednom mjesečno u Vintage Industrialu

objavljeno prije 24 dana i 18 sati

Vintage Industrial u novoj sezoni prvi put pokreće klupski program Kozmodisko orijentiran na plesnu disco, soul i funky groove glazbu. Premijerni party održat će se u subotu, 12. listopada u… više »

IZLOŽBE

Arheologija iz zraka u Galeriji AMZ

objavljeno prije 24 dana i 20 sati

U utorak, 24. rujna 2019. s početkom u 18 sati u Galeriji AMZ, Ulica Pavla Hatza 6, Zagreb održat će se otvorenje izložbe „Arheologija iz zraka". Izložba Arheologija iz zraka… više »

NAJAVE

5. Reunited festival hip hop kulture u AKC Medika

objavljeno prije 25 dana i 14 sati

U organizaciji Autonomnog kulturnog centra Attack od 25. do 28. rujna u prostorima AKC Medika, održat će se 5. Reunited festival hip hop kulture. Festival će kroz pet dana ponuditi bogat… više »