Kultura
NAJAVE

Suffocation & Belphegor u Močvari

objavljeno prije 1 mjesec

Extreme metal velikani Suffocation i Belphegor stižu u subotu, 7. ožujka u Zagreb u Močvaru! Ovom prilikom na turneji im se pridružuje i dobro poznati poljski Hate, ostala dva bit će… više »

NAGRADE

Preko 400 nominacija za Rock&Off nagradu

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

U utorak, 17. prosinca, službeno je počelo glasovanje za nominacije u 9 kategorija prvog izdanja Nezavisne glazbene novinarske nagrade „Rock&Off"! Nakon što su od… više »

NAJAVE

Dark Electronic atrakcija Boy Harsher dolazi u Zagreb

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Boy Harsher, dark electronic dvojac iz Massachusettsa nastupit će u Močvari 31. ožujka 2020. Kao predgrupa nastupit će elektronički duo HIDE iz Chicaga. Zamislite hladne zvukove koji kao da u… više »

OSVRT

Čudesni učinak kišnih kapi

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Svaki novi ciklus suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara Mladena Žunjića, novi je uspješni eksperiment, kao i ovom prigodom u nizu ulja i akrila na velikom formatu platnu,… više »

ČESTITAMO

Lez of the Year is - Martina Šalov!

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Ovog je petka u zagrebačkom Melinu održana dodjela nagrada za LezBijku godine u organizaciji udruge Zbeletron, a publika je svojim glasovima na vrh lezbijskog trona postavila Martinu… više »

NOVOSTI

Konačno opjevan Jakuševac

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Politička obećanja i društveni žamor nisu zaobišli ni stožer zagrebačkog benda Mašinko. Potaknuti vlastitim dojmom života u metropoli, upravo su objavili spot za novi… više »

MEDIKA

Manifest održive digitalne umjetnosti

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Rezultat rada mediaLAB radne grupe re|sys koja se u hacklabu01 sastajala tijekom 2019. godine, dobiva oblik Manifesta održive digitalne umjetnosti koji će biti lansiran u internetska bespuća… više »

NAJAVE

pocket palma koncertno promoviraju debi album u Tvornici kulture

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Jedno od najvećih glazbenih iznenađenja godine, synthwave duo Pocket Palma koncertno će promovirati svoj debitantski album u Tvornici kulture 29. veljače. Anja Papa i Luka Vidović, prethodno… više »

USPJEH

Tús Nua jedini hrvatski bend na nizozemskom Eurosonic festivalu

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Najveći europski showcase festival u siječnju će ugostiti hvaljeni bend Tús Nua, koji je ujedno i jedini bend iz Hrvatske koji će svirati pred glazbenim profesionalcima iz… više »

NAJAVE

Blagdanska romansa u kinu Kinoteka

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Zimske priče naziv je filmskog ciklusa koji u kino Kinoteka do 4. siječnja donosi odabrane filmske naslove koji tematiziraju zimu. Jedno od lica zime koje ovaj ciklus predstavlja je i… više »

NAJAVE

U subotu peto izdanje Zagreb Disco Festivala

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

U subotu, 21.12. u zagrebačkom klubu Boogaloo održat će se peto izdanje Zagreb Disco Festivala. Za čak osam sati kvalitetnog program na dva tematska plesna podija zaduženo će biti osam DJ-eva… više »

STVARNO?

Kritičari popljuvali Uspon Skywalkera

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

"Uspon Skywalkera" trebao je biti sjajan završetak priče o Ratovima zvijezda, filmskog serijala dugog 42 godine, ali po mnogim kritičarima film u tome nije uspio. Povratak… više »

MONOGRAFIJA

Slikarska simfonija Stipe Nobila

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Radi se o novoj likovnoj monografiji pod naslovom ''Stipe Nobilo'', u izdanju Školske knjige, koja s više od 300 fotografija umjetnikovih djela obuhvaća pregled autorova rada od… više »

NAJAVE

Latino Badnjak - Fuliranje uz Cubismo na Strossovom trgu

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Četvrti glazbeni tjedan na Fuliranju obilježit će Latino Badnjak i vrući ritmovi, idealni za druženje s  najbližima, obitelji i prijateljima. Definitivni highlight tjedna je fuliranje uz… više »

NAJAVE

Božićni koncert Ansambla Antiphonus

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Ansambl Antiphonus, pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, u nedjelju 29. prosinca u 20 sati, održat će božićni gala koncert u Crkvi sv. Katarine na Gornjem gradu. Uz pratnju međunarodne… više »