Kultura
NAJAVE

Međunarodna konferencija o ženama u filmskoj industriji

objavljeno prije 6 dana i 14 sati

Međunarodna konferencija o ženama u filmskoj industriji održat će se 21. i 22. veljače u zagrebačkom muzeju Mimara i u prostorima Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR).… više »

PREDSTAVE

Praizvedba komedije "Iza ograde"

objavljeno prije 6 dana i 16 sati

"Iza ograde" je predstava koja se bavi pitanjem što je to obitelj te u kojoj mjeri dopuštamo da mišljenje okoline utječe na naše odluke i život. Ivor, Morana i… više »

IZLOŽBE

Mata CROata izlaže u galeriji Kraluš u Svetom Ivanu Zelini

objavljeno prije 6 dana i 17 sati

Mata CROata - Mate Turić, akademski kipar iz Vrbovca, najistaknutiji skulptor mlađe generacije realizirao niz zapaženih samostalnih izložbi u domovini i svijetu, ovih se dana predstavlja s… više »

NAJAVE

EXIT objavio žestoka gitarska pojačanja za Explosive pozornicu

objavljeno prije 7 dana i 10 sati

Ekstremna pozornica za ekstremne ljude, čuveni Explosive Stage smješten u rovovima Tvrđave, ove godine bit će pravo poprište fanova žešćeg zvuka EXIT festivala. Uz već… više »

STAND UP

Komičari SplickeScene smijehom osvajaju Dalmaciju

objavljeno prije 7 dana i 11 sati

Ove sezone se traži karta više za izvedbe splitske ekipe, gdje god gostovali, a kako ni smijeha tako ni njihovih gostovanja ne nedostaje. Nastupi splitskim komičarima, okupljenima u… više »

PREDSTAVE

Titon ponovno u Cekateu

objavljeno prije 7 dana i 13 sati

Nakon vrlo uspješne premijere i u duhu Valentinova vraća se na daske CeKaTe Teatra strastvena i posvećena vječnoj ljubavi predstava Titon, nastala u suradnji… više »

NAJAVE

A Weekend Block Party uz dub, hip-hop, house i soul

objavljeno prije 7 dana i 15 sati

Zagrebački festival pod otvorenim nebom, A Weekend Block Party, vraća se ovog proljeća u dvorište The Garden Brewery na Žitnjaku, i to od 28. do 31. ožujka. Nakon odličnog… više »

NAJAVE

Ischariotzcky na Akustici 19. veljače

objavljeno prije 9 dana i 10 sati

Grupa Ischariotzcky će u Rockmarku u utorak 19. veljače predstaviti prvi album i najaviti samostalni zagrebački koncert planiran 23. istog mjeseca u Tvornici kulture. Program Akustika ugostit… više »

INMUSIC 2019

Suede novo veliko ime INmusic festivala #14

objavljeno prije 9 dana i 14 sati

Suede, ključno ime britanske "velike četvorke" i jedan od predvodnika Brit pop revolucije, po prvi put u Hrvatskoj u sklopu impresivnog line-upa INmusic festivala #14! Suede su se službeno… više »

ZAGREBDOX

Predstavljen natjecateljski program 15. ZagrebDoxa

objavljeno prije 9 dana i 15 sati

Na 15. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, koje će se održati u kinu Kaptol Boutique Cinema od nedjelje, 24. veljače do nedjelje, 3. ožujka, gledatelje… više »

RAZMIŠLJANJA

Ex-yu kinematografija: koprodukcijama do Berlinala

objavljeno prije 10 dana i 15 sati

Još jedan Berlinale, 69. po redu, se zahuktava. Od četvrtka, 7. veljače, kada je festival otvoren filmom danske redateljice Lone Scherfig „Ljubaznost stranca" pa do 17.2. kada… više »

NAGRADE

The Favourite favorit za BAFTA-u

objavljeno prije 11 dana i 15 sati

Film "The Favourite" redatelja Yorgosa Lanthimosa u nedjelju bi na dodjeli najprestižnije britanske nagrade BAFTA-e mogao osvojiti najviše nagrada, a ima i najviše… više »

IZLOŽBE

Otvorenje izložbe "Nježno i oštro" u CeKaTe-u

objavljeno prije 11 dana i 16 sati

U četvrtak, 14. veljače 2019. u 19 sati u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka bit će otvorena izložba Nježno i oštro autorice Maje Cipek. Izložbu,… više »

NAJAVE

EXIT Dance Arena jača nego ikad!

objavljeno prije 12 dana i 14 sati

Nakon što je svoj povratak na jednu od najvećih svjetskih elektronskih pozornica prvi potvrdio veliki Carl Cox, i ostali najtraženiji headlineri današnjice redom su upisali… više »

ZAGREBDOX

Stanje stvari: filmovi o hrabrim ženama, kapitalizmu i pustinjacima iz sibirske šume

objavljeno prije 12 dana i 15 sati

Službeni program Stanje stvari gledateljima daje uvid u poznate ili manje poznate događaje, nudi zanimljive i nove poglede na brojne društvene fenomene, a njegove dokumentarne priče… više »