Kultura
TJEDNI PROGRAM

Vinyl - tjedni program od 14. do 20. listopada

objavljeno prije 5 dana i 16 sati

SRIJEDA 16.10. | 20h30 - #reunion Lolita Lolita je tročlani powerpop bend (vole Husker Du, Dinosaur Jr, MC4, REM...) iz Koprivnice nastao 2010. godine nakon što je Nabokov bio ponuđen… više »

IZLOŽBE

Program 'Čvorište između karličnog grebena i stidne kosti'

objavljeno prije 5 dana i 16 sati

Nakon rezidencijalnog boravka (ex)umjetnice Vienne Chan naziva Čvorište trika, varke i prerušene ljubavi, program živih izvedbi Čvorište između karličnog… više »

WOW!

The Cure rade na tri albuma

objavljeno prije 6 dana i 8 sati

Robert Smith, frontmen benda The Cure najavio je prošle godine da će izdati novi album, a izgleda da će najava biti ostvarena - uskoro stiže novi album. I to, kako je najavio - prvi od… više »

NAJAVE

2. Berlinale Special u Rijeci, Splitu i Zagrebu

objavljeno prije 6 dana i 12 sati

Bogatu filmsku jesen obilježit će drugi po redu Berlinale Special koji od 17.10. do 27.11. u Zagrebu, Rijeci i Splitu donosi sedam atraktivnih naslova s najprestižnijeg… više »

WOW!

The Chemical Brothers oduševili Dom sportova

objavljeno prije 6 dana i 14 sati

The Chemical Brothers napokon su stigli i do Zagreba - prijašnji nastupi na Zrču i Ultri prepričavali su se dugo vremena, ali svejedno je puna velika dvorana Doma sportova bila… više »

IZLOŽBE

Izložba fotografija Dee Botice u Galeriji f8

objavljeno prije 6 dana i 16 sati

Otvorenje diplomske izložbe fotografija Dee Botice pod nazivom "Delta Oscar Mike" održat će se u utorak, 15. listopada, u 19 sati, u Galeriji f8, Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.… više »

INTERVJU

Književnost je tu da bi poticala na razmišljanje

objavljeno prije 7 dana i 11 sati

DW: Pretpostavljam da ste umorni i sretni? Olga Tokarczuk: Imate pravo. Jučer ste kao spisateljica Olga Tokarczuk u Potsdamu ušli u automobil... ... da, kao autorica koja predstavlja… više »

MA DA?

Joker poharao kina i - porno stranice

objavljeno prije 7 dana i 12 sati

Film Joker, čiju režiju, scenarij i produkciju potpisuje Todd Phillips već je nakon prvih nekoliko dana prikazivanja u hrvatskim kinima pogledalo više od 85 tisuća gledatelja,… više »

NAJAVE

Otvorenje izložbe Hirošima i Nagasaki - Bol i hrabrost

objavljeno prije 7 dana i 16 sati

U utorak 15. listopada u 19 sati u Arheološkom muzeju u Zagrebu održat će se otvorenje izložbe fotografija „Hirošima i Nagasaki - Bol i hrabrost". Na otvorenju izložbe… više »

NAJAVE

Off-ciklus Zagrebačke filharmonije

objavljeno prije 8 dana i 10 sati

Nekima neobični, drugima drukčiji, a svakako off - koncerti OFF ciklusa uvijek donose nešto novo i zanimljivo, a nova sezona te omiljene serije koncerata Zagrebačke filharmonije… više »

NAJAVE

KozmoDISKO - novi plesni program starta sutra u Vintage Industrialu

objavljeno prije 8 dana i 13 sati

Zagrebački Vintage Industrial u novoj sezoni prvi put pokreće klupski program Kozmodisko orijentiran na plesnu disco, soul i funky groove glazbu. Premijerni party održat će se u subotu, 12.… više »

NAGRADE

Nobelova nagrada za književnost 2019.

objavljeno prije 8 dana i 14 sati

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost za 2018. godinu je poljska književnica Olga Tokarczuk, a dobitnik za 2019. austrijski je književnik Peter Handke, objavila je u četvrtak… više »

NAJAVE

ZZ Quartet Ratka Zjače zatvara Jazz.hr/jesen

objavljeno prije 8 dana i 15 sati

ZZ Quartet Ratka Zjače nastupit će 19. listopada ove godine u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu te će zatvoriti program ovogodišnjeg izdanja festivala Jazz.hr/jesen.… više »

OSVRT

Promišljanja Mladena Žunjića

objavljeno prije 8 dana i 16 sati

Mladen Žunjić, slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik, sklon je koristiti niz raznolikih motiva u plodnom i uspješnom stvaranju niza ciklusa, nastojeći uvijek istaknuti svoje… više »

PRIJAVITE SE!

Radoničarski program AKC-a

objavljeno prije 9 dana i 9 sati

Autonomni kulturni centar u drugom vikendu listopada pripremio je četiri radioničarska programa za djecu, mlade i odrasle. U petak 11. listopada s početkom od 19 sati nastavlja se ciklus… više »