Kultura
NAJAVE

Live jazz na Starčeviću cijelog kolovoza i rujna

objavljeno prije 10 dana

Tijekom kolovoza i rujna na Starčevićevom trgu u Zagrebu svakog petka i subote održavat će se program Live jazz na Starčeviću na kojem će posjetitelji moći uživati u zvucima jazz, gipsy,… više »

NAJAVE

Risha u Tvornici kulture 6. studenog

objavljeno prije 10 dana i 22 sata

David Eugene Edwards i Alexander Hacke, članovi grupa Wovenhand, Einstürzende Neubauten i 16 Horsepower, donose svoj uzbudljiv projekt «Risha» u Tvornicu kulture u utorak, 6.… više »

IZLOŽBE

Josip Trostmann izlaže u dubrovačkoj galeriji Sebastianart

objavljeno prije 11 dana i 2 sata

Josip Pino Trostmann, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Dubrovnika 2. 8. 2018. predstavio se je s novom samostalnom izložbom „Radost ljeta" u dubrovačkoj galeriji… više »

NAJAVE

Promjena u šest koraka: Prošećite Šibenikom i budite dio Changera

objavljeno prije 11 dana i 22 sata

Ljeto je u punom jeku, a dugi, topli dani najbolji su za donošenje dobrih odluka! Ovoga kolovoza najbolja odluka je - promjena - a promjena vas čeka na Changeru u srcu Šibenika… više »

RECENZIJA KNJIGE

„Snježno sljepilo“ će vas oduševiti usred ljeta

objavljeno prije 12 dana

"Snježno sljepilo" je ona vrsta krimi romana koja će vas, skromno rečeno, oduševiti! Kao i sa svim islandskim krimićima s ovim jednako tako nećete pogriješiti. Ovaj roman je… više »

OSVRT

Metropolis Mladena Žunjića

objavljeno prije 12 dana i 4 sata

Mladen Žunjić, zagrebački slikar u svom kontinuiranom traganju, ustrajnom ali mirnom, odlučnom ali i opreznom, plovi u susret novim ciklusima koji se logično nastavljaju, posve prirodno se… više »

BFF

Oscarovac i filmaši debitanti stižu na Brač Film Festival

objavljeno prije 12 dana i 21 sat

Brač Film Festival jest mladi festival (ne samo svojim godinama - ovo je četvrti BFF - već i činjenicom da ga organizira i realizira internacionalna ekipa mladih filmaša i… više »

20. ŠPANCIRFEST

Kultni bendovi vode vas na put kroz vrijeme

objavljeno prije 14 dana i 2 sata

Ovogodišnji glazbeni program odvijat će se na tri glazbene pozornice - glavnoj festivalskoj PAN pozornici ispod zidina varaždinskog Starog grada, Croatia osiguranje pozornici kod vile… više »

KINO PROGRAM

Marvelov filmski univerzum na Ljetnoj pozornici Tuškanac

objavljeno prije 14 dana i 3 sata

I ovaj tjedan potražite filmsko osvježenje u najljepšem kinu na otvorenom uz niz akcijskih avantura i veliku turneju Marvelovim filmskim univerzumom. Prvi red do mora filmova, novi… više »

OSVRT

Putovanje Krešimira Ivića

objavljeno prije 14 dana i 4 sata

Krešimir Ivić, akademski slikar, istaknuto je ime suvremene likovne produkcije , izlagao je na brojnim zapaženim samostalnim izložbama, autor je niza slojevitih ciklusa vrlo… više »

FESTIVALI

12. DORF u Primoštenu

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Primošten će ovaj vikend postati glazbeno-filmski centar! Ovogodišnji festival Dokumentarnog rock-filma -popularni DORF - program otvara najprije u subotu 4. kolovoza u… više »

FESTIVALI

Velikim tulumom na Splitskoj Rivi u čast Dinu Dvorniku 16. kolovoza počinje drugi Aj Cha festival!

objavljeno prije 17 dana

Drugi Aj Cha festival posvećen Dinu Dvorniku dosad je već najavio velike koncerte Psihomodo Popa na Bedemu Cornaro 17. kolovoza i koncert Dubioze Kolektiv na Starom Hajdukovom… više »

OSVRT

Ciklus velikih formata ulja i akrila Petera Weisza

objavljeno prije 17 dana i 4 sata

Peter Weisz suvremeni je hrvatski i izraelski likovni umjetnik, slikar koji je uspješno izlagao u mnogim uglednim i prestižnim galerijama i muzejima diljem svijeta, autor je vrlo… više »

BRAVO

ZKM-u najviše nagrada ove sezone

objavljeno prije 18 dana

Zagrebačko kazalište mladih, popularni ZKM, kazališnu sezonu 2017/2018., na svoju 70. obljetnicu, završava s čak 18 nagrada! U ovoj sezoni bilo je šest novih… više »

FESTIVALI

Predstavljen atraktivan glazbeni program 5. River Jazz Festivala

objavljeno prije 18 dana i 2 sata

Upravo na ovogodišnjem, petom izdanju Festival poprima svoj potpuni oblik i u periodu od 24.08.2018. do 01.09.2018. godine spaja obale tri rijeke, a svaka će predstaviti… više »