Kultura
PREDSTAVE

Surface u AKC Medika

objavljeno prije 10 dana i 15 sati

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na izvedbu predstave „Surface" , 08. prosinca 2018. u 20.00 sati u prostoru DZIU Medika (Pierottijeva 11,… više »

NAJAVE

Svemirko u Tvornici kulture 1. veljače

objavljeno prije 11 dana i 13 sati

Svemirko je sve što ste od jednog pop benda tražili i dobili, a imate priliku poslušati ih live i to u Tvornici kulture 1. veljače sljedeće godine. U jednom trenutku emo-macho,… više »

TJEDNI PROGRAM

Opus legendarnog redatelja, montypythonovca Terryja Gilliama

objavljeno prije 11 dana i 13 sati

Ovotjedni program kino Kinoteka posvećuje kultnom redatelju fantastike i avanturističinih filmova prepoznatljive estetike - Terryju Gilliamu, a na kino-repertoar s njegovim redateljskim… više »

TJEDNI PROGRAM

Prognoza za Studio Smijeha: šareno, crno i grešno

objavljeno prije 11 dana i 14 sati

Možete li zamisliti da prvi tjedan u prosincu svaku večer provedete u dobrom društvu i smijete se do suza? Ekipa iz Studija Smijeha to svakako može zamisliti pa ako vam zatreba pomoć u… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu - Vitold Košir

objavljeno prije 11 dana i 15 sati

CRY BABIES dobitnici su ovogodišnje Fenderove nagrade za najbolji klupski bend koju dodjeljuje Mega muzika. Razgovaramo s Vitoldom Koširom članom CRY BABIES. Što je tajna… više »

SJAJNO!

Staging a Play showcase - ciklus radova Matije Ferlina u Ljubljani

objavljeno prije 12 dana i 12 sati

U susjednoj Sloveniji, u tijeku je ciklus hrvatskog autora, koreografa i plesača Matije Ferlina. U organizaciji Emanata, Instituta za razvoj i afirmaciju plesa i suvremene umjetnosti, Ferlin… više »

HRFF

Počinje Human Rights Film Festival - gošće Pussy Riot

objavljeno prije 12 dana i 14 sati

U Zagrebu večeras počinje i 16. Human Rights Film Festival. Glavna tema festivala je "Pobunjene želje", što se odnosi na povijesne, ali i suvremene emancipatorske pokrete za ljudska… više »

NAJAVE

Elemental na Akustici u Rockmarku 4. prosinca

objavljeno prije 13 dana i 13 sati

U fazi priprema za dvodnevni koncertni spektakl u zagrebačkoj Tvornici kulture, skupina Elemental priredit će još jedno glazbeno iznenađenje - naime, u utorak 4. prosinca u glazbenoj… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski kipar Mata CROata

objavljeno prije 13 dana i 14 sati

Mata CROata (Mate Turić), akademski kipar, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, istaknuti je pripadnik mlađe generacije, autor je respektabilnog opusa, izlagao je na brojnim samostalnim… više »

INMUSIC 2019

The Cure na INmusic festivalu #14

objavljeno prije 14 dana i 12 sati

Istinske rock ikone i jedan od najutjecajnijih bendova svih vremena, veličanstveni The Cure, headlineri su INmusic festivala #14! The Cure će svoj prvi nastup u Hrvatskoj održati na glavnoj… više »

PREDSTAVE

Premijera Binocular teatra: Štefica Cvek u raljama života

objavljeno prije 14 dana i 15 sati

Evergreen suvremene hrvatske književnosti Štefica Cvek u raljama života duhoviti je roman o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog savim običnog ureda koja stanuje sa svojom… više »

VIB ČASTI

U srijedu ulovi #free gig s talijanskim Shores Of Null u pratnji domaćih Decomposing Entity

objavljeno prije 15 dana i 8 sati

U srijedu 5. prosinca ne propusti povratak odličnih Shores Of Null (Candlelight Records) koji promoviraju svoj prošlogodišnji album, a domaći support dat će im zagrebački… više »

SAJMOVI

Wole Soyinka proglasio je 24. Sa(n)jam knjige u Istri otvorenim

objavljeno prije 15 dana i 11 sati

Izniman književnik i borac za slobodu, dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Wole Soyinka otvorio je danas, 29. studenog 2018., 24. Sa(n)jam knjige u Istri, na kojem će se kroz 11… više »

NOVOSTI

Cubies objavili spot za "On je kriv" i proplesali kroz ruševine

objavljeno prije 15 dana i 11 sati

Zagrebački electro-pop duo Cubies ovih je dana snimio spot za svoj aktualni singl, odnosno njegovu hrvatsku i englesku inačicu - "On je kriv" / „I know it all". Ples se i ovoga puta… više »

16. HRFF

U nedjelju počinje 16. HRFF

objavljeno prije 15 dana i 14 sati

Šesnaesti Human Rights Film Festival svečano se otvara u nedjelju 2. prosinca u 20 sati u Kinu Europa hrvatskom premijerom dokumentarnog filma redatelja Gorana Devića "Na vodi", nakon… više »