Kultura
NAJAVE

Influenceri na novoj Ženskoj priči

objavljeno prije 7 dana i 15 sati

Za sve željne inpirativnih i zanimljivih priča poznatih ženskih lica sprema se još jedan zabavni talk show „Ženska priča" u Klubu hrvatskih glazbenika Sax! Stand up… više »

RECENZIJA KNJIGE

Tajna kći – savršena knjiga za zaljubljenike u melodrame!

objavljeno prije 7 dana i 16 sati

Knjiga „Tajna kći" uvodi nas u svijet tridesetosmogodišnje Sabine koja je trudna sa svojim prvim djetetom. U svoj toj emocionalnoj i hormonalnoj zbrci, roditelji joj dostave… više »

NAJAVE

Retrospektivni koncert Zdenke Kovačićek večeras u Vintage Industrialu

objavljeno prije 8 dana i 13 sati

U srijedu 10. listopada, doživite retrospektivu 60-godišnje karijere jedne od najvećih hrvatskih rock & blues vokalistica - ZDENKE KOVAČIČEK. Žena za sva vremena uz Greenhouse… više »

RADIONICE

Snimi svoj film - postani Hitchcock / upisi u radionicu u tijeku

objavljeno prije 8 dana i 16 sati

Centar za kulturu Trešnjevka poziva sve zainteresirane za filmsku umjetnost da se prijave na filmsku i video radionicu. Upisi traju do 12. listopada svakim radnim danom… više »

OSVRT

Novi ciklus slika Nevena Otavijevića

objavljeno prije 8 dana i 16 sati

Neven Otavijević, slikar, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik iz Zadra, autor je vrlo decentnog opusa ulja. Izlagao je više puta samostalno, vrlo zapaženo. Ovih se dana susrećemo s… više »

NAJAVE

24. Sa(n)jam knjige u Istri započinje s nobelovcem

objavljeno prije 9 dana i 16 sati

U Puli će se i ove godine u redovitom terminu, na prijelazu iz studenoga u prosinac, održati kulturna manifestacija, u hrvatskim, europskim i svjetskim koordinatama prepoznatljiva po načinima… više »

INTERVJU

Nova knjiga i instalacija Dimitrija Popovića

objavljeno prije 9 dana i 16 sati

Dimitrije Popović, suvremeni likovni umjetnik, akademski slikar europskog renomea nedavno je predstavio svoju novu knjigu Eros, krv i svetost. Istom prigodom umjetnik je izveo i instalaciju… više »

NAJAVE

Vojkov spot najgledaniji u Hrvatskoj

objavljeno prije 10 dana i 10 sati

Lansiranje Vojkovog spota "Kako to" pokazuje se kao izuzetno dobro tempirana akcija. U danima uoči velikog zagrebačkog koncerta planiranog 12. listopada novi Vojkov video najgledaniji je u… više »

KINO PROGRAM

Najljepši filmski rendez-vous je u Kinoteci

objavljeno prije 10 dana i 13 sati

Od 9. do 13. listopada u kinu Kinoteka zakazan je četvrti Rendez-vous au cinéma, uz čak šest odličnih francuskih filmova: klasike Jules i Jim te Oči bez lica, nove igrane… više »

STAND UP

Program Studija Smijeha od 8. 10. do 14. 10.

objavljeno prije 10 dana i 15 sati

Studio Smijeha pobrinuo se da ovog tjedna nikome ne bude dosadno! Već dvanaest godina za redom ovaj jedini comedy club u Zagrebu trudi se nasmijati, razveseliti i našaliti se sa svakim… više »

RECENZIJA KNJIGE

„Izgubljeni Caravaggio“ – roman koji nije samo zabavan, nego vas može i educirati

objavljeno prije 11 dana i 16 sati

Naklada Znanje nam donosi još jedno fantastično djelo Daniela Silve - „Izgubljeni Caravaggio", engleski „The Heist". Kao četrnaesti nastavak serijala o Gabrielu Allonu,… više »

INTERVJU

Visoka nagrada Hami Čavrku

objavljeno prije 11 dana i 16 sati

Hamo Čavrk, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar i kipar autor je iznimnog opusa, izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u domovini i svijetu. 2018. ste… više »

NAJAVE

U Vintage Industrial stiže moćni ELDER

objavljeno prije 12 dana i 10 sati

U četvrtak 11. listopada vraća nam se američki ELDER - jedan od najboljih i najzanimljivijih doomy/psych/prog/rock bendova i to dvije godine nakon premijerne svirke upravo na našem… više »

WOW!

Banksyjeva slika samouništila se nakon prodaje

objavljeno prije 12 dana i 12 sati

Banksy, najpoznatiji crtač grafita koji još uvijek nije otkrio svoj identitet ponovno je spektakularno privukao pažnju javnosti. "Djevojka s balonom", jedno od najpoznatijih dijela tog… više »

COOL

Ulovite besplatnu projekciju Lavandermana u Vintage Industrialu

objavljeno prije 12 dana i 14 sati

U nedjelju 7. listopada ne propustit pogledati prvi hrvatski superherojski film - LAVANDERMAN! Film prati dogodovštine hvarskog superheroja Borisa Bunčuge (Damir Markovina) i… više »