Kultura
PREMIJERE

Nova premijera Teatra &TD

objavljeno prije 6 dana i 15 sati

"Nepoznata iz Seine' tragikomedija je o ljudima s ruba društva. To su oni koji u vama izazivaju nelagodu pa sklanjate pogled, okrećete glavu, produžujete korak jer vas izbacuju iz… više »

NAJAVE

Poezija u gradu - August Šenoa

objavljeno prije 6 dana i 17 sati

U četvrtak, 22. listopada, točno sedam mjeseci od zagrebačkog potresa, počeo je projekt 'Poezija u gradu'. U spomen jedinstvenom književnom velikanu Augustu Šenoi, građani će na deset… više »

OSVRT

Duhovni krajolici Matka Trebotića

objavljeno prije 6 dana i 18 sati

Kontinuirano portretirajući Mediteran i njegovo slojevito naslijeđe, istaknuti hrvatski likovni umjetnik, visokog europskog ugleda, Matko Trebotić zaranja sve dublje u njegovu srž,… više »

NAJAVE

Biodizajn u HDD galeriji

objavljeno prije 7 dana i 11 sati

U ponedjeljak, 26. listopada, u HDD galeriji se otvara izložba 'Dizajn u kontekstu razvoja tehnologije: Biodizajn', koja ostaje otvorena do 6. studenog.  Ovom izložbom HDD galerija… više »

BRAVO

"Dopunska nastava" hrvatski kandidat za Oscara

objavljeno prije 7 dana i 13 sati

U konkurenciji šest filmova, 'Dopunska nastava' Ivana-Gorana Viteza odabrana je za hrvatskog kandidata za 93. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u… više »

PROSINAC

Paul McCartney izdaje novi album

objavljeno prije 7 dana i 14 sati

Album je snimljen u Sussexu na jugu Engleske, a kao i druga dva albuma sličnog imena, „McCartney" iz 1970. i „McCartney II" iz 1980., 78-godišnji glazbenik ga je napravio… više »

ZFF

ZFF i filmovi koji su našli publiku

objavljeno prije 7 dana i 17 sati

Od hrvatskih ostvarenja to apsolutni pobjednik Pule, "Tereza37" scenaristice i glavne glumice Lane Barić u režiji Danila Šerbedžije, a iz Srbije novi film jednog od najvažnijih… više »

KNJIGA

Iza ugla ogledala Branislava Glumca

objavljeno prije 7 dana i 17 sati

Branislav Glumac odavno je prisutan u književnosti, od prvih izdanja Zagrepčanke u vlastitoj nakladi ( koja je doista u ono doba uzvitlala dosta prašine) pa do niza raznolikih knjiga u… više »

IZLOŽBE

Hvatači snova u MSU

objavljeno prije 7 dana i 18 sati

Upoznajte nevidljive kreativce i talente umjetničkog undergrounda Hrvatske i Srbije, čija zapanjujuća, čudnovata djela krše uvriježene norme! Nova izložba u Muzeju suvremene umjetnosti… više »

FILMOVI

Filmski pokaz: Nova ruta do vašeg omiljenog mjesta

objavljeno prije 8 dana i 11 sati

Ako ste među onima koji uživaju u filmovima na velikom platnu i u mraku kinodvorane, kino Kinoteka ima pravu stvar za vas! Filmski pokaz je pretplata za svakog filmofila, koji će vam… više »

KONCERTI

Glazbeno putovanje Europom u Novom Zagrebu

objavljeno prije 8 dana i 13 sati

Centar za kulturu Novi Zagreb ponosno odolijeva izazovima vremena svojom pripremljenošću zbog čega bogati programi zasad teku nesmetano. Stoga smo sretni najaviti prvi ovosezonski… više »

KNJIGA

Majka distorzija, debitantski roman domaće autorice

objavljeno prije 8 dana i 14 sati

"Majka distorzija" debitantski je roman autorice Vlatke Basioli koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Govori o rokerici Kristini i njenom životnom putu do glazbenog… više »

NAJAVE

Nastavak koncertne sezone Hrvatskog baroknog ansambla

objavljeno prije 8 dana i 15 sati

Koncertom Concerto-Concertino! u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, Hrvatski barokni ansambl u nedjelju, 25. listopada, nastavlja 20. koncertnu sezonu...  U programu koncerta… više »

IZLOŽBE

Izložba o zlatu u TMNT

objavljeno prije 8 dana i 16 sati

Od 20. listopada do 30. studenog 2020. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu moći će se razgledati izložba pod nazivom 'Moć zlata (podrijetlo, svojstva i primjena). Autorica izložbe je… više »

NAJAVE

4. Festival grafoskopa

objavljeno prije 8 dana i 18 sati

Ovogodišnji 4. Festival grafoskopa, održati će se u razdoblju od 23-25.10.2020 godine u Pogonu - Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade. Program festivala sastoji se od… više »