Kultura
FESTIVALI

Rekordan broj Hrvata stiže na EXIT

objavljeno prije 10 dana i 7 sati

Ovogodišnji EXIT po gotovo svim parametrima nadmašit će sva prethodna izdanja u dva desetljeća povijesti najvećeg festivala na ovim prostorima. Jedan od rekorda bit će i broj… više »

DHF

Otvoreni 28. Dani hrvatskog filma

objavljeno prije 10 dana i 8 sati

Pod vedrim nebom na platou iznad Kina Tuškanac sinoć su svečano otvoreni 28. Dani hrvatskog filma - tradicionalna smotra najboljih domaćih filmova svih rodova. U sklopu ceremonije… više »

OSVRT

Nefigurativni svijet Ive Kličinovića

objavljeno prije 10 dana i 9 sati

Akademski slikar Ivo Kličinović, Bračanin, poznat je ponajprije po sjajnom ciklusu ulja na platnu, različitih formata, posvećenih moru, posebice valu, valovima, ali i arkadijskom miru otoka,… više »

IZLOŽBE

"Pročitaj, zamisli i stvori!" autorice Jasmine Jakopanec u Galeriji Siva

objavljeno prije 11 dana i 3 sata

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe "Pročitaj, zamisli i stvori!" autorice Jasmine Jakopanec. Otvorenje izložbe predviđeno je za petak… više »

NAJAVE

At The Gates u Tvornici kulture 12. prosinca

objavljeno prije 11 dana i 6 sati

At The Gates, pioniri švedskog melodičnog death metala i jedan od najutjecajnijih bandova ekstremijeg ogranka metal glazbe, premijerno dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak,… više »

NAJAVE

Predstavljanje projekta "U potrazi za istinom"

objavljeno prije 11 dana i 7 sati

Centar za kulturu Trešnjevka, Telecentar i Arheološki muzej u Zagrebu predstavit će nastale rezultate radionica projekta u U potrazi za istinom. Polaznici… više »

IZLOŽBE

Izložba „Rozarij za ljubav“ Romane Milutin Fabris i Vinke Davidović

objavljeno prije 11 dana i 9 sati

Sedmog lipnja ove godine otvorena je zajednička izložba u kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću djela Romane Milutin Fabris i Vinke Davidović „Rozarij za ljubav". More… više »

KONCERTI

The Vacant Lots prije BRMC u Tvornici

objavljeno prije 12 dana i 3 sata

Black Rebel Motorcycle Club, sjajna američka trojka protutnjat će zagrebačkom Tvornicom kulture 13. lipnja, a kao predgrupa nastupit će sunarodnjaci The Vacant Lots. Američki duo The Vacant… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – Duško Šibl, slikar

objavljeno prije 12 dana i 9 sati

Duško Šibl, slikar i suvremeni hrvatski likovni umjetnik istaknuto je umjetničko ime aktualnog stvaralaštva. Prije nekoliko dana otvorili ste novu samostalnu izložbu u… više »

WOW!

Kožarićevo djelo u zbirci njujorške MoMA-e

objavljeno prije 14 dana i 3 sata

Neposredno pred 98. rođendan Ivana Kožarića, koji je obilježen 10. lipnja, njegova skulptura 'Oblik prostora (Frižider)' iz 1963. uvrštena je u zbirku njujorškog Muzeja moderne… više »

NAJAVE

Superval prebačen u Veliki pogon Tvornice kulture

objavljeno prije 14 dana i 7 sati

Superval, koncert školskih bendova, održati će se u petak 14. lipnja u Velikom pogonu Tvornice kulture. Koncert koji je prvotno planiran u manjoj dvorani povukao je odličan interes… više »

INMUSIC 2019

Bezgotovinsko i beskontaktno plaćanje na INmusic festivalu #14 uz OTP banku!

objavljeno prije 14 dana i 9 sati

OTP banka kao sponzor i partner INmusic festivala osigurava bezgotovinsko i beskontaktno plaćanje na festivalu već šestu godinu za redom. Publici je na ovaj način omogućeno da… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski slikar Gorazd Bezjak

objavljeno prije 14 dana i 9 sati

Gorazd Bezjak, akademski slikar, autor je zanimljivog i osebujnog opusa. Gospodine Bezjak, što je za Vas najvažnije u slikarstvu? Kao i u životu, puno toga je važno i u slikarstvu.… više »

PREDSTAVE

Nagrađivana studentska predstava "Priča o Rašidu" autorice Dijane Lukić sutra u &TD-u

objavljeno prije 15 dana i 3 sata

MNagrađivana predstava Studentskog kazališnog studija SC-a „Priča o Rašidu" autorice Dijane Lukić, u režiji Denisa Patafte održat će se sutra 11. lipnja u Polukružnoj… više »

NAJAVE

Animal Drive zagrijava za Whitesnake na Šalati

objavljeno prije 15 dana i 6 sati

Zagrebačka heavy rock četvorka Animal Drive, koju predvodi Dino Jelusić, nastupit će kao predrgupa Whitesnakeu na stadionu Šalata 3. srpnja. Animal Drive je 2012. u Zagrebu oformio… više »