Kultura
ONLINE

Kultura u virtualnom svijetu

objavljeno prije 9 dana i 11 sati

Paralelno sa zatvaranjem muzeja, kina, kazališta i koncertnih dvorana, kulturni sadržaji diljem svijeta preselili su se u virtualni svijet gdje omogućuju besplatne online obilaske… više »

NAJAVE

Caribou 4.11. dolazi u zagrebački Boogaloo!

objavljeno prije 9 dana i 15 sati

U trenutku kad je sudbina svih ljetnih festivala, pa tako i SuperUha, neizvjesna, jer je nemoguće procijeniti ni približnu duljinu trajanja aktualne pandemije, a shodno tome sve više… više »

INTERVJU

Samostalna izložba Hame Čavrka u Zagrebu

objavljeno prije 9 dana i 17 sati

Hamo Čavrk suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, akademski je kipar i grafičar, donedavni profesor na APURI, izlagao je na brojnim izložbama u domovini i svijetu. Gospodine Čavrk,… više »

FORA

Zavirite kroz zatvorena vrata Hrvatskog glazbenog zavoda

objavljeno prije 10 dana i 12 sati

Hrvatski glazbeni zavod je zatvorio svoja vrata. Koncerti su otkazani, promocije, predavanja, kongresi i svečane večere odgođeni, društveni orkestri ne dolaze na probe, knjižnica ne… više »

JEDINO MOGUĆE

Na Međunarodni dan poezije, otkrijte snagu pisane riječi – online

objavljeno prije 10 dana i 13 sati

U posljednjih šest godina u poetskoj kampanji tvrtke Julius Meinl Platite kavu stihom, samo u Hrvatskoj prikupljeno je više od sto tisuća napisanih stihova, sudjelovalo je… više »

NAPOKON

Usvojene mjere za pomoć kulturnom sektoru

objavljeno prije 10 dana i 16 sati

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske koja je održana u utorak, 17. ožujka 2020. godine, donesene su mjere za pomoć kulturnom sektoru, kojima će se maksimalno ublažiti negativni… više »

INTERVJU

Josip Botteri Dini - razmišljanja

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

Josip Botteri Dini, akademski slikar i profesor na splitskoj ALU, autor iznimnog ugleda, kreator je kompleksnog opusa, u kojem se posebno ističe sakralni ciklus, izlagao je na brojnim… više »

SJAJNO!

HNK prikazuje produkciju na YouTube kanalu 24sata

objavljeno prije 11 dana i 10 sati

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u suradnji s redakcijom 24 sata pokrenulo je jedinstven projekt u okviru kojega će svakodnevno biti prikazivane predstave Opere, Drame i Baleta, a… više »

KORONA UDARA

Muzeji odgodili sve programe, dio njih zatvoren

objavljeno prije 11 dana i 11 sati

Zagrebački muzeji prilagodili su se novonastaloj situaciji na različite načine, gradski i državni uglavnom su još otvoreni, no odgodili su sva događanja vezana uz bilo kakvo okupljanje… više »

SUPER

Restart omogućio besplatno gledanje 20 dokumentaraca

objavljeno prije 11 dana i 13 sati

U znak potpore globalnim mjerama opreza zagrebački Restart otvorio je svoju online doku-riznicu iz koje će se dvadeset filmova moći pogledati besplatno, a njih stotinjak uz minimalnu naknadu.… više »

INTERVJU

Razgovor u povodu – akademski slikar Željko Čurčić

objavljeno prije 11 dana i 17 sati

Slikar Željko Čurčić suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor je opsežnog opusa, zanima ga niz motiva. Nedavno je objavljena monografija o Vašem opusu? - U izdanju VISIO TEAM… više »

NAJAVE

Novi datumi koncerata She Loves Pablo i Mortal Kombat

objavljeno prije 12 dana i 11 sati

Sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH o javnim okupljanjima, Dostava Zvuka odgađa koncerte She Loves Pablo i Mortal Kombat najavljene za ožujak. Uz optimizam oko razvoja… više »

ZAGREBDOX

Program ZagrebDox Pro ove godine u online okruženju!

objavljeno prije 12 dana i 13 sati

16. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox nedavno je odgođeno zbog trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj, Europi i svijetu, no dio programa… više »

ZVIJEZDE

Pogledajte koja je pjevačica željela upoznati Vesnu Pisarović

objavljeno prije 12 dana i 14 sati

'Razlog mog povratka bila je publika', izjavila je Vesna Pisarović gostujući u emisiji 'Dalibor Petko Show'. Vesna je došla najaviti svoj koncert u Domu sportova, čiji je… više »

KORONA UDARA

Tvornica kulture odgađa sve događaje do 15. travnja

objavljeno prije 12 dana i 15 sati

Zagrebačka koncertna dvorana Tvornica kulture odgodila je održavanje svih događaja do 15. travnja. Sukladno uputama i mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite vrata Tvornice kulture… više »