Kultura nema prethodne stranice
NAJAVE

ABBA objavila prvu božićnu pjesmu kao singl

objavljeno prije 5 sati i 22 minute

U njemu školarci raspravljaju o tehnologiji planiranoj za show 'ABBA Voyage' u London 2022. Ta je tehnologija korištena za snimanje pokreta članova benda i njihovo pretvaranje u… više »

FIERCE WOMEN

Otvorene nominacije za nagrade za strašne žene godine

objavljeno prije 5 sati i 51 minutu

Uoči 8. marta 2022., portal Vox Feminae i društveno poduzeće Fierce Women treći će put dodijeliti Fierce Women nagradu za doprinos žena društvenoj pravednosti i rodnoj… više »

PREMIJERE

Premijera predstave "Da sam ptica" na Sceni Vidra

objavljeno prije 6 sati i 21 minutu

Tekstualni predložak predstave temelji se na osobnim iskustvima bosanskih izbjeglica prikupljenih kroz intervjue, a proširen je i obogaćen osobnim iskustvima autorskog tima čije su… više »

GODIŠNJICA

40 godina "Događanja" na periferiji

objavljeno prije 7 sati i 21 minutu

Zagrebačka Galerija Događanja 2021. obilježila je 40 godina rada. Izložbom grafičke mape akademskog slikara Roberta Šimraka, koja se otvara 17. prosinca zaključit će jubilarni program,… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 10 sati i 22 minute

Eto što ima: Winter tale - Solfeggio Music Project, 18h - The Garden Brewery Queel Real Tribute Simphony, 20h - KD Vatroslava Lisinskog Future of sound Zagreb, Virtual Festival 2021 -… više »

PLATFORME

'VestaLLLs' - online edukacijska platforma Male scene

objavljeno prije 22 sata i 51 minutu

Na taj način ne pomaže se samo umjetnicima da kroz nova znanja, vještine i promjenu navika bolje upravljaju svojim osobnim i profesionalnim životima, nego jačaju kapaciteti cjelokupnog… više »

NAJAVE

Iron Maiden 22. svibnja u Areni

objavljeno prije 1 dan i 4 sata

Uz Zagreb, na listu već potvrđenih nastupa, dodano je još pet gradova - Beograd, Bukurešt, Kijev, Sofija i Atena. Ulaznice će se moći kupiti putem sustava Eventim, a kao i… više »

PREDSTAVE

'Eduard Drugi' – nova predstava Kazališta Hotel Bulić

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Likovi se njišu među ekstremima svojih egzistencija. Od točaka velike moći i bogatstva, do izopćeništva i bijede svih vrsta. Od života na vrhuncu, do strmoglavih i brutalnih… više »

IZLOŽBE

Joseph Beuys: Tko ne želi misliti, leti van! u MSU

objavljeno prije 1 dan i 7 sati

Naslov izložbe, kojoj su kustosice Radmila Iva Janković i Vesna Meštrić, odnosi na riječi Beuysa koje je uputio sudionicima diskusije na svjetskoj izložbi suvremene umjetnosti… više »

DOKUKINO

Vikend u izgubljenom raju

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

Ovoga tjedna ugošćujemo KineDok, alternativnu distribuciju europskih dokumentarnih filmova koja okuplja oko 180 netradicionalnih prikazivačkih mjesta u šest… više »

PREDSTAVE

Prva hrvatska romska monodrama

objavljeno prije 3 dana i 1 sat

Provokativna predstava Malog teatra nastala je u koprodukciji s Romskom organizacijom mladih Hrvatske, a režiju i dramaturgiju potpisuje glumac i samostalni umjetnik Igor Baksa. U izvedbi… više »

PITANJE

PUKOTINE predstavaljaju FIXER#6: Mora li razvod biti smak svijeta?

objavljeno prije 3 dana i 3 sata

U novoj epizodi serijala FIXER, platforma PUKOTINE/PKTN progovara o temi razvoda. Autori serijala - redateljica Judita Gamulin i produkcijska kuća Eclectica okupili su četvero različitih… više »

DOX

'Naš dom u divljini' uz gostovanje redatelja

objavljeno prije 3 dana i 6 sati

Pobjednik Sundancea i ZagrebDoxa, dokumentarni film Naš dom u divljini, imat će za vikend posebne besplatne projekcije uz gostovanje redatelja Radua Ciorniciuca u zagrebačkom… više »

OSVRT

Fantastični svijet oblika i boja Iris Bondora Dvornik

objavljeno prije 3 dana i 7 sati

Akademska slikarica iz Zagreba Iris Bondora Dvornik suvremena je i ugledna hrvatska likovna umjetnica, autorica je niza kompleksno povezanih ciklusa, zapaženo je izlagala na brojnim… više »

AKC MEDIKA

AKC Medika opet ima zanimljiv vikend

objavljeno prije 4 dana i 1 sat

AKC Medika najavljuje - imamo već prve evente u prosincu - jedna House slušaona i Feštu balkaniku - miks žanrova i za svakoga po nešto, malo miksete, malo harmonike!… više »