Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

Ružičastom bukom protiv nesanice

objavljeno prije 21 dan i 12 sati

Svatko tko je ikada patio zbog neprospavane noći ili njih nekoliko, vjerojatno je isprobao niz rješenja kako bi došao do boljeg sna. Uvijek se čini da postoji još… više »

MA DA?

Redovito hodanje otključava kognitivne moći?

objavljeno prije 21 dan i 15 sati

Neuroznanstvenik i profesor Shane O'Mara vjeruje da redovito hodanje otključava kognitivne moći i za The Guardian objašnjava zašto biste teretanu trebali… više »

KRENITE

5 koristi za zdravlje od plivanja

objavljeno prije 21 dan i 19 sati

Plivanje je možda i najbolja tjelovježba koja pokreće cijeli tijelo i kardiovaskularni sustav. Sat plivanja potroši istu količinu kalorija kao i trčanje, ali ne utječe na… više »

SAVJETI

Doručak koji vam ne treba

objavljeno prije 21 dan i 21 sat

Doručak može učiniti vaš dan boljim ili lošijim jer će odrediti vašu količinu energije tijekom cijelog dana, stoga treba obratiti pažnju što jedete. Neke… više »

ZAPAMTITE!

Pet savjeta kako produžiti trajnost hrane

objavljeno prije 22 dana i 15 sati

Na godinu se diljem svijeta baci 1,3 milijarde tona hrane, a veliki dio se baca zbog prekomjerne kupnje ili neadekvatnog skladištenja prehrambenih proizvoda u kućanstvima. Hladnjak… više »

OPREZNO

Šalice od prirodnog materijala koje vas mogu ubiti

objavljeno prije 22 dana i 17 sati

Šalice od bambusa popularne su jer su, tvrde proizvođači, blage za okoliš i mogu se više puta upotrijebit te ih ne treba baciti kao jednokratnu plastičnu čašicu… više »

Koliko imamo pravih Facebook prijatelja? / Pexels
WOW!

Koliko nas mobitel može udebljati?

objavljeno prije 22 dana i 19 sati

Mobitel se obično optužuje za loš utjecaj na zdravlje, no novo istraživanje tvrdi da je pronašlo glavni uzrok svih problema - vrijeme provedeno na mobitelu. Naime, istraživači… više »

PRIPAZITE

Loša navika nakon plaže šteti koži

objavljeno prije 22 dana i 21 sat

Ljeto je nekima sinonim za uživanje na plaži, no ima i onih koji na plaži stalno traže hlad kako bi izbjegli opekline od sunca. Međutim, jedna navika koju mnogi rade ozbiljno šteti… više »

ZAPAMTITE!

10 osobina zdrave osobnosti

objavljeno prije 23 dana i 15 sati

Mentalno blagostanje preduvjet je onog materijalnog, stoga nije na odmet znati koje su to osobine s kojima trebamo raspolagati kako bismo ga dostigli. U prvoj od tri studije, istraživači su… više »

HE HE

3 savjeta za one koji stalno kasne

objavljeno prije 23 dana i 17 sati

Kašnjenje je navika koja vam može stvoriti prilične probleme u životu - kako u privatnom, tako i u poslovnom gdje je dolazak na vrijeme jedna od temeljnih postavki profesionalizma.… više »

Zbunjenost, razmišljanje
EH, DA... :)

Što nam zapravo donosi iskustvo?

objavljeno prije 23 dana i 19 sati

Koliko ste samo puta poželjeli vratiti se u prošlost i nešto napraviti drugačije, vjerujući da biste tako promijenili tijek svog života na bolje? Izbori koje smo u… više »

PRIPAZITE

Najčešće alergije na hranu i simptomi

objavljeno prije 23 dana i 21 sat

Alergije na hranu sve su češće, a broj svake godine raste. Iako je moguće da bilo koja hrana bude okidač, postoji nekoliko namirnica koje su odgovorne za najviše alergijskih… više »

SJAJNO!

Kako orasi čuvaju zdravlje

objavljeno prije 24 dana i 12 sati

Orasi sadrže omega-3 masne kiseline, odnosno alfa-linolensku kiselinu (ALA), a stručnjaci vjeruju da upravo ona povoljno djeluje na krvni tlak. Znanstvenici s pennsylvanijskoga… više »

HMMM...

Gdje žive najsretniji ljudi?

objavljeno prije 24 dana i 15 sati

Najsretnija država na svijetu i ove je godine Finska, što svaki puta iznenadi najviše baš Fince, a u 10 najviše rangiranih čak je osam europskih država. Hrvatska… više »

MLJAC

Blagodati prehrane obogaćene ribom

objavljeno prije 24 dana i 17 sati

Istraživanja su odavno pokazala blagodati prehrane obogaćene ribom, uključujući i dulji život u prosjeku za dvije godine u usporedbi s osobama koje ne konzumiraju ribu često.  Najnovije… više »