Lifestyle BODY&SOUL
HMMM...

Aktivnost je ipak važnija od kalorija?

objavljeno prije 9 dana i 18 sati

Iako često čujemo onu izreku '70% prehrana, 30% trening', znanstvenici kažu da ipak nije tako Kada je riječ o gubitku kilograma, mnogo je "tereta" stavljeno upravo na sam… više »

ZNATE LI?

Kako vježbanje utječe na zdravlje?

objavljeno prije 9 dana i 22 sata

Nakon nekog vremena postanete svjesni da vam tjelesno vježbanje pruža osjećaj blagostanja, energičnost, poboljšanje pamćenja i koncentracije, relaksaciju i kvalitetniji san.… više »

ZANIMLJIVA POJAVA

Nevjerojatno porasla popularnost fiksne telefonije

objavljeno prije 10 dana i 2 sata

Mjere sprječavanja širenja pandemije Covid-19 u ožujku i travnju utjecale su na 30-postotno povećanje korištenje fiksnog interneta i 25-postotni porast fiksnog telefoniranja, a… više »

ZANIMLJIVO

Koliko je psihologija uzrok problema?

objavljeno prije 10 dana i 15 sati

Istraživanja pokazuju da uzrok problema umora ne mora biti samo fizičke prirode. On je nerijetko posljedica raznih psiholoških stanja, poput stresa i anksioznosti. U aktualnoj… više »

NARAVNO ;)

Mladići skloniji kršenju mjera izolacije od djevojaka

objavljeno prije 10 dana i 17 sati

Znanstvenici su, istražujući ponašanje mladih u doba pandemije koronavirusa intervjuirali dvije tisuće osoba u dobi od 13 do 24 godine te su otkrili njihov različit odnos prema… više »

ZNTE LI?

Što o vama govore IQ testovi?

objavljeno prije 10 dana i 20 sati

Znate li koliko je vaš kvocijent inteligencije (IQ)? Je li 120, ili 91 i što uopće te brojke govore o vama? I je li uopće moguće odrediti inteligenciju neke osobe putem testa,… više »

ZANIMLJIVO

Kako kovid mijenja svijet?

objavljeno prije 10 dana i 22 sata

Da vam kažu da će sutra u vašem gradu vaš najdraži bend održati koncert i da ćete dobiti besplatnu ulaznicu za njega, biste li na njega otišli? Na pravi koncert, u nekom… više »

SAVJETI

Savršena kava za dobro jutro

objavljeno prije 11 dana i 2 sata

Kuhanje šalice savršene kave zahtijeva određenu razinu znanja, a postoji i nekoliko grešaka koje većina ljudi radi koje uništavaju njezin okus, piše Real… više »

OČEKIVANO

Korona mijenja seks

objavljeno prije 11 dana i 15 sati

Stroge mjere socijalne distance i izolacije zbog epidemije koronavirusa internetskim aplikacijama za spojeve donose brojne izazove, rekao je izvršni direktor Tindera Elie Seidman.… više »

LOŠE STANJE

Svako šesto dijete u Španjolskoj osjećalo se depresivno

objavljeno prije 11 dana i 19 sati

Španjolska je uvela jednu od najstrožih karantena na svijetu, uključujući to da djeca nisu mogla izlaziti iz kuća četiri tjedna, kako bi suzbila epidemiju koja je usmrtila gotovo… više »

MLJAC

Kvinoja, namirnica budućnosti

objavljeno prije 12 dana i 1 sat

Iako se najčešće smatra zdravijom zamjenom za rižu, kvinoja nije žitarica, već usjev nalik žitarici koja se uzgaja zbog svojeg jestivog sjemena. Sjemenke kvinoje mogu biti različitih… više »

LOŠE...

Tamna strana rada od kuće - usamljenost

objavljeno prije 12 dana i 14 sati

Usamljenost na radnom mjestu može biti problem čak i kad radimo u uredu, a iznenadni prijelaz na rad od kuće može povećati taj rizik. "Ako ste dugo radili s ljudima i imate takvu vrstu veza i… više »

KAO I UVIJEK

Žene nose najveći posao u obitelji

objavljeno prije 12 dana i 17 sati

Novo istraživanje Lean Ina, ženske organizacije osnovane od Facebook COO-a Sheryl Sandberg, ispituje kako se žene, koje rade od kuće tijekom pandemije Covida-19, bolje nose s obvezama u… više »

NOVO STARO

Maske postaju sve potrebnije

objavljeno prije 12 dana i 22 sata

Nošenje maske postalo je uobičajeno u većem dijelu istočne Azije od epidemije SARS-a 2002. i 2003. godine. Maska je postala "svakodnevni, rekreacijski, personalizirani predmet", kaže… više »

STVARNO?

Koja je hrana najzdravija?

objavljeno prije 13 dana i 2 sata

Činimo li, posežući za konzerviranim ili zamrznutim namirnicama, medvjeđu uslugu svojem zdravlju? Fatima Hachem, više nutricionistica pri UN-ovoj specijaliziranoj Organizaciji za hranu… više »