Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

Savjeti za bolju produktivnost

objavljeno prije 13 dana i 1 sat

Koliko puta u danu čujete (ili sami izgovorite) onu famoznu rečenicu: "Nemam vremena"?Fraza je to koju svi prečesto izgovaramo, a prava istina je da bismo imali znatno više vremena da… više »

VUF!

Koliko nam kućni ljubimci produžavaju život

objavljeno prije 13 dana i 16 sati

Udomljavanje pasa nije samo fora, već i odlična stvar za vaše zdravlje, a osim što su preslatki i najbolji prijatelji, dva su istraživanja dokazala da štite od - smrti.… više »

COOL

3 začina koji rješavaju probavne probleme

objavljeno prije 13 dana i 23 sata

Da biste riješili probleme u želucu i probavnom sustavu, ne morate piti tablete. Okrenite se svojem stalku sa začinima i čajevima te na prirodan način pobijedite bol. Crni papar -… više »

MLJAC

Dodatak kavi koji topi kilograme

objavljeno prije 14 dana i 1 sat

Kava sadrži polifenole i druge spojeve koji mogu ubrzati vaš metabolizam, povećati razinu energije i pomoći vam da izgubite kilograme. Iako su učinci minimalni (ne možete… više »

SAVJETI

Svježi sir pomaže u mršavljenju

objavljeno prije 14 dana i 19 sati

Mršavljenje je proces koje može biti svakakav, ali nikako lak, a na njega utječe veliki broj naših navika. No, dobra vijest je da čak i najsitnija promjena može pomoći u… više »

ZNATE LI?

5 znakova da ste pregorjeli na poslu

objavljeno prije 14 dana i 21 sat

Mentalno pregorijevanje na poslu postalo je sve češće i pogađa sve više ljudi - ubrzani ritam života i potjera za novcem, moći i materijalnim dobrima tjeraju nas preko… više »

SAVJETI

3 savjeta za rješavanje loših navika

objavljeno prije 14 dana i 23 sata

Loše navike su se nekako uvukle u naš mozak i postale nam smetnja, a da bismo ih se riješili, trebamo prvo znati kako funkcionira mehanizam... Dakle, naš mozak… više »

SAVJETI

Cimetom držite šećer u krvi pod kontrolom

objavljeno prije 15 dana i 1 sat

Dijabetes tipa 2 širi se svijetom poput požara, a ako vas zanima što je to zapravo, evo objašnjenja: gušterača ne može proizvesti dovoljno inzulina i kontrolirati… više »

MLJAC

Bundeva - kraljica jeseni

objavljeno prije 15 dana i 23 sata

Bundeva je neokrunjena kraljica jeseni - tržnice su prepune bundeva raznih oblika i boja, a kako su izuzetno ljekovite, ne preostaje vam ništa nego da kupite pokoju i pripremite neko… više »

STVARNO?

Utječe li kava na kvalitetu sna?

objavljeno prije 16 dana i 1 sat

Konzumiranje kave ili čaja prije spavanja ne utječe na kvalitetu sna, pokazalo je novo istraživanje. Američki istraživači sa "Florida Atlantic University" i "Harvard Medical School"… više »

MLJAC

Mandarine su najbolji međuobrok

objavljeno prije 16 dana i 16 sati

Kristina Mandarina poharala je društvene mreže, a bome i naslovnice portala svojim golemim poprsjem i veselim osmijehom, no uz to je napravila jednu sjajnu stvar - svratila je… više »

PRIPAZITE

Rad u smjenama opasan za mentalno zdravlje

objavljeno prije 16 dana i 18 sati

Rad u smjenama nije pretjerano dobar za zdravlje, to će vam reći svatko tko je barem par dana proveo u noćnoj, ali novo istraživanje donijelo je još poraznije rezultate - vjerojatnije… više »

Zbunjenost, razmišljanje
SAZNAJEMO

Kako treba učiti?

objavljeno prije 16 dana i 21 sat

Proces učenja informacija počinje izgrađivati neurološke sklopove u vašem mozgu. Što više informacija učite, više se sklopova stvara u mozgu i tako… više »

EHHH...

5 jutarnjih navika zbog kojih izgledamo starije

objavljeno prije 16 dana i 23 sata

Jutarnje navike ne određuju samo kako će nam izgledati dan, već i kako ćemo mi izgledati tijekom dana - postoje neke stvari koje jednostavno morate napraviti svako jutro kako biste izgledali… više »

JESTE LI?

Jeste li ovisni o shoppingu?

objavljeno prije 17 dana i 1 sat

Shopping se preporučuje ljudima kad su depresivni ili im se dogodilo nešto što im je poljuljalo samopouzdanje... no, samo tada. Inače, opsesivni shopping je jednostavno -… više »