Lifestyle BODY&SOUL
PRIPAZITE

Pogrešne smjernice čine prehranu nezdravijom

objavljeno prije 27 dana i 22 sata

Smjernice za prehranu mogu nas lako zavarati, jer nas zapravo tjeraju da jedemo nezdravije nego što smo to radili do sada, tvrde znanstvenici. Sir i meso smanjuje šanse od rane… više »

ZAPAMTITE!

Kako zdravo smršavjeti trčanjem

objavljeno prije 28 dana i 13 sati

Trčanje je jedan od efikasnijih načina topljenja kilograma, no samo ako tijekom treninga sagorite dovoljno kalorija, odnosno samo ako ostvarite deficit.  Pola kilograma u tjedan dana… više »

PRIPAZITE

7 savjeta za postizanje zdravog tena

objavljeno prije 28 dana i 16 sati

Postoji mnogo razloga zašto volimo sunce - povećava razinu serotonina koji dokazano ublažava tjeskobu, proizvodi vitamin D koji je dobar za kosti, zube i kožu. Da… više »

COOL

Glazbena medicina je bezopasna i jeftina

objavljeno prije 28 dana i 18 sati

Relaksirajuća glazba opušta pacijenta prije operativnog zahvata poput sedativa, pokazalo je američko istraživanje. Pjesme, koje su napisane da smanje stres, krvni tlak i usporave… više »

SAVJETI

Zašto su vlakna važna u prehrani?

objavljeno prije 28 dana i 20 sati

Vlakna se nalaze u namirnicama koje svakodnevno konzumiramo i dio su ugljikohidrata iz biljaka koji se u želucu ne razgrađuju, već samo prolaze kroz probavni sustav. Neophodna su za dobru… više »

SAVJETI

Detoksikacija uma u 5 koraka

objavljeno prije 28 dana i 22 sata

Detoksikacija se obično odnosi na tijelo, no kad je već doba godišnjih odmora, ne bi bilo loše napraviti isto i s - glavom. Naime, nakupljeni stres i svi osjećaji koji nas… više »

STVARNO?

Što plakanje radi našem tijelu?

objavljeno prije 29 dana i 16 sati

Kako plakanje utječe na naše tijelo najbolje je pokazalo najnovije istraživanje objavljeno u časopisu Emotion "Postali smo dublje zainteresirani za ovu temu kada smo… više »

STVARNO?

Koliko kalorija manje dnevno pokreće metabolizam?

objavljeno prije 29 dana i 18 sati

Brojanje kalorija najčešće nije uspješna metoda mršavljenja. Većina nas postane opsjednuto brojkom pa tako svu hranu promatramo kroz broj na etiketi. Međutim,… više »

SAVJETI

Namirnice koje štite od komaraca

objavljeno prije 29 dana i 20 sati

Komarci su dovoljno mali da ih ne uzimamo pretjerano ozbiljno, no ipak vi znamo neku osobu koju komarci izbjegavaju i koja nikada nema problema s ugrizima komaraca. Prema narodnim… više »

SAVJETI :)

Izravnajte trbuh za plažu u jedan dan

objavljeno prije 29 dana i 22 sata

Napuhani trbuh je neugoda, ali može i drastično narušiti vaše samopouzdanje. No, radi se o problemu s kojim se bore čak i osobe koje redovito vježbaju i jedu… više »

SAVJETI

Najbolja vježba koja čuva koljena

objavljeno prije 1 mjesec

Preskakanje vijače ili konopca, vježba koju mnogi nisu probali od djetinjstva, može biti odlična vježba za odrasle zbog toga što manje opterećuje koljena od trčanja i troši… više »

JEDITE!

Tri supernamirnice za prevenciju karcinoma

objavljeno prije 1 mjesec

Super namirnice, hrana bogata spojevima koji se smatraju posebno korisnima za naše zdravlje i dobrobiti, može biti snažnija od raka. Liana Werner-Gray za… više »

SAVJETI

Lagani ljetni detox

objavljeno prije 1 mjesec

Kako bi što lakše podnio vruće ljetne dane organizmu je potrebna adekvatna priprema. Malaksalost, znojenje i oticanje su samo neke od neželjenih pojava za vrijeme ljetnih dana,… više »

MLJAC

Ananas - sjajna voćka za vitku liniju

objavljeno prije 1 mjesec

Ananas, egzotično voće bogatog okusa obiluje hranjivim tvarima i vlaknima. Preporuča se jesti kga svakodnevno, no ne pretjerivati s njim osobito ako uzimate određene lijekove.  Ono po… više »

ISPROBAJTE :)

Krastavci - sve što vam treba ovoga ljeta

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Krastavci su omiljena preporuka nutricionista za zdravo mršavljenje tijekom ljeta, jer imaju malo kalorija, a zasitni su zbog velikog udjela vode. No, jednako tako, dermatolozi će ih… više »