Lifestyle BODY&SOUL
MLJAC

Tri zdrave namirnice za duži život

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Starenje je, na žalosti ili na sreću, neizbježna činjenica - svatko od nas će doći do toga da će imati problema sa zdravljem, a oni će uglavnom biti vezani za starenje. No, kad je već život… više »

ZNATE LI?

Koliki je vaš BMI?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Debljina je, za početak, prilično opasna - ako imate višak kilograma, imate i više problema sa srcem i krvožilnim sustavom i raznim drugim stvarima koje će vaše tijelo… više »

MA DA?

Veganska prehrana loša za kosti?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Veganska prehrana je zdrava i dobra za sve, a da ne govorim koliko je sjajna za život na zemlji i klimatske promjene, no izgleda da ipak ima jednu, prilično veliku manu - loše zdravlje… više »

SAVJETI

Čaj uspješno skida visok tlak

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Čaj je povezan s nizom zdravstvenih koristi, a ovo posljednje istraživanje sugerira da bi mogao sniziti i krvni tlak. I zeleni i crni čajevi kuhaju se od lišća istog grma, Camellia… više »

ZNATE LI?

Koliko se često vagate?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Vaganje je teška muka, pogotovo ljudima koji imaju svaki puta kada stanu na vagu i ustanove da se stanje nije promijenilo. Naime, svakodnevno valjanje kako bi se pratio napredak dijete… više »

ZNATE LI?

Računa li se kava i čaj kao hidracija?

objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana

Održavanje hidratacije presudno je za cjelokupno zdravlje, a obična voda je najbolji način za to. Ako se kava i čaj pripremaju s vodom, mogu li se računati u vaš dnevni unos vode?… više »

STVARNO?

Znate li pjevati?

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Imate li sluha? Pjevate li kao ptičica ili grakćete poput gavrana kad netko svira gitaru... pa se vas uvijek čuje, ali na jako loš način? Zanimljivo pitanje, a evo i odgovora koji bi… više »

TEK TOLIKO...

Žene su učinkovitije od muškaraca

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Muški i ženski mozak više se razlikuje nego što biste mislili, a pogotovo kad razmislite o svim predrasudama i glupostima koje vam pune glavu od samog rođenja. Tako da je… više »

ZANIMLJIVO :)

Jeste li gladni emocionalno ili intuitivno?

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Vjerojatno do sada niste bili baš onako, ozbiljn gladni u životu - to je ipak za one sirote ljude koji žive u Africi, Indiji i sličnim mjestima, no ipak vas pitamo - jeste li ikad bili… više »

MLJAC

Mislim da je vrijeme za malo čokolade

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Tamna čokolada ima malo šećera, pogotovo one koje sadrže više od 70% kakaa, a sadrži i zdrave masnoće. Osim toga, tamna čokolada je bogata i korisnim spojevima poput… više »

EHHH... ;)

Neke stvari koje nisu vrijedne živaca

objavljeno prije 1 mjesec i 3 dana

Stres je, kao što jako dobro znamo, tihi ubojica iz sjene - jednostavno će vas odnijeti kvragu u trenu nakon što poludite, puknete, ispalite ili kako god to želite nazvati. A… više »

STVARNO?

Kad je najbolje popiti jutarnju kavu?

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Kava je mnogima prva stvar u danu - jedva čekate da srknete prvu jer vas taj miris budi... no, to samo mislite. Naime, svako jutro razina kortizola prirodno raste i doseže vrhunac oko 30… više »

SAVJETI

5 stvari koje se NE rade ujutro

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Nekima je jutro hektično, drugi se dignu ranije pa stignu sve - uglavnom, sto ljudi, sto ćudi kad su jutarnje sheme u pitanju. Srećom, uz nekoliko jednostavnih savjeta možete lako vratiti… više »

MLJAC?

Koliko volite čips?

objavljeno prije 1 mjesec i 4 dana

Čips je, kao što vrlo dobro znate, hrskava, masna i ukusna vrsta grickalica i vrlo lako je pojesti cijelu vrećicu čipsa odjednom. No, znate li što se događa s vašim… više »

ČUDO

Glazba vas vadi iz depresije... ali možete i potonuti

objavljeno prije 1 mjesec i 5 dana

Glazba je čudesna - lijek za dušu, kako kažu ljudi, no istovremeno može biti i prilično nezgodna ako pustite pogrešne stvari... Jer, zapravo, može i jedno i drugo - jedna vas… više »