Lifestyle BODY&SOUL
MLJAC :)

Kukuruz - pomalo zaboravljena alternativa

objavljeno prije 27 dana i 1 sat

Kukuruz se u našim krajevima odavno udomaćio, no jednako tako i zaboravio i postao stočna hrana i kokice, iako je jako zdrav, a nema glutena pa je često alternativa ljudima koji ga… više »

SAVJETI

Riješite se kronične boli na prirodan način

objavljeno prije 27 dana i 16 sati

Kronična bol, ona koja gotovo nikada ne prestaje, a rijetki trenuci olakšanja prekratko traju vjerojatno je jedna od najgorih stvari na svijetu. No, suprotno vjerovanju i našem… više »

MLJAC

Smoothie bomba zdravlja

objavljeno prije 27 dana i 19 sati

Prehrana igra ključnu ulogu u mršavljenju, no zaboravljamo još jedan bitan detalj - detoksikaciju. Jedan od načina izbacivanja toksina iz tijela jesu detox napitci, odnosno… više »

EH, DA... :)

Zdrava hrana s kojom se ne pretjeruje

objavljeno prije 27 dana i 21 sat

Sa zdravom hranom ne možemo pretjerati, barem tako misli većina ljudi, no nutricionisti se ne bi složili s tom tvrdnjom... Naime, namirnice koje sadrže obilje vitamina i minerala mogu… više »

HE HE

Optimizam se isplati, višestruko

objavljeno prije 27 dana i 23 sata

Svi bismo željeli živjeti duže i kvalitetnije, no kako to postići? Jesu li ključni prehrana, tjelovježba i dobar san ili dugovječnost ima više veze s nefizičkim… više »

MLJAC

Zašto trebamo jesti mandarine

objavljeno prije 28 dana i 1 sat

Mandarine su možda i najzapostavljenije voće koje se teško probija kraj starije i poznatije braće poput naranči ili grejpa - no zapravo su izuzetno zdrave. Mandarine, vjerovali ili ne,… više »

Vino, alkohol, slavlje
AHA!

Čaša vina dnevno stvarno je zdrava

objavljeno prije 28 dana i 19 sati

Čaša vina na dan pomaže organizmu da suzbije upale, čuva zdravlje srca i krvnih žila, jača crijevnu floru, jača mentalno zdravlje i utječe pozitivno na dugovječnost.  Crno vino… više »

DA?!

Zanimljivi načini usvajanja dobrih navika

objavljeno prije 28 dana i 21 sat

Dobre navike treba usvojiti, ma koliko fokus bio na ustrajanju u nečemu što ponekad (često) moramo činiti i protiv naše volje. U tim trenucima vrlo često odustajemo jer nam… više »

sijeda kosa
ZNATE LI?

Zašto dobivamo sijede vlasi?

objavljeno prije 28 dana i 23 sata

Za sijedu kosu nije najveći krivac samo starenje, već previše stresa, koji na ovu pojavu utječe indirektno. Stanice zadužene za proizvodnju pigmenta, koji daje boju kosi, nestaju kada… više »

STVARNO?

Manjak vitamina D skraćuje život?

objavljeno prije 29 dana i 1 sat

Zdrav život ključan je za dugovječnost, no znate li koji je vitamin ključan u tom cijelom procesu? Vjerojatno ćete pomisliti na vitamin C ili vitamine B kompleksa, ali novo istraživanje… više »

WOW!

Kad smijemo jesti ugljikohidrate i masnoće?

objavljeno prije 29 dana i 19 sati

Ugljikohidrati i masnoće, poput peciva, bijele tjestenine, sladoleda i maslaca uvijek su prvi na listi za odstrel kad odlučimo skinuti višak kilograma i krenemo na dijetu, no… više »

EHHH...

Kako prepoznati toksične ljude

objavljeno prije 29 dana i 21 sat

Toksične osobe obično predstavljaju glavniizvor pritiska i stresa, bez obzira radi li se o društvu, ljubavnom životu ili poslu.  Kako ih najlakše prepoznati?… više »

O, DA!

Manjak love izaziva bolesti

objavljeno prije 29 dana i 23 sata

Bez obzira na to jeste li materijalist ili ne, definitivno će vas pogoditi nestašica novaca s kojom se suočavate, tvrde stručnjaci sa sveučilišta u Bostonu. Temeljem studije… više »

HE HE

7 savjeta za dobro jutro i još bolji dan

objavljeno prije 1 mjesec

Započinjete li dan namršteni i loše volje, a tako vam obično izgleda i ostatak dana? Nema potrebe, jer vam donosimo nekoliko ideja za drugačija i nova jutra: Bez mobitela -… više »

ZANIMLJIVO

Hranite se zdravo? Blago vama...

objavljeno prije 1 mjesec

Zdrava prehrana jedan je od stupova zdravog načina života, no koliko je ona zapravo dostupna ljudima? Izgleda ne baš dovoljno, jer je nova studija potvrdila kako svijet ne proizvodi… više »