Lifestyle BODY&SOUL
PROBLEMI?

Koliko se krećete?

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Znate li da nakon samo 30 dana tjelesne neaktivnosti dolazi do značajnog slabljenja funkcija srca i žila, narušava se metabolizam glukoze, smanjuje se gustoća kostiju i količina… više »

ZNATE LI?

Namirnice važne za jačanje imuniteta

objavljeno prije 4 dana

Teško je izdvojiti jednu ili nekoliko namirnica koje podižu naš imunitet, nego u ovom slučaju govorimo o pravilno prilagođenoj prehrani u kojoj posebno mjesto zauzimaju… više »

ZNATE LI?

Koenzim Q10 - zvuči kao šala, ali je stvarno sjajan

objavljeno prije 4 dana i 2 sata

Ovaj koenzim prirodno se stvara u našem tijelu, no njegova proizvodnja s godinama opada. Manjak koenzima Q10 povezan je s mnogim zdravstvenim bolestima poput problema sa… više »

VJEŽBANJE

Jutarnja tjelovježba za dobar dan

objavljeno prije 4 dana i 4 sata

Kada se ujutro probudite vjerojatno zadnja stvar koja vam je na pameti je fizička aktivnost i vježbanje, ali jutarnja rekreacija je blagotvorna za mentalno i fizičko zdravlje te je od… više »

ZDRAVLJE

Komorač, zapostavljena sjajna biljka

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Komorač ili koromač je samonikla divlja ili uzgojena dvogodišnja biljka koja se koristi u kulinarske, ali i medicinske svrhe. On je zapravo rođak peršina, celera… više »

SAVJETI

Losion od salate

objavljeno prije 5 dana i 4 sata

Zelena salata je vrlo ljekovita, a osim za prehranu, može poslužiti i u njezi kože. Zelena salata je bogata bakrom, vitaminima A, B1, B2, B3, B6, C i E, kalcijem, željezom i magnezijem. Ona… više »

MMMM ;)

Joga za najbolji seks

objavljeno prije 5 dana i 16 sati

Joga odlično utječe na organizam i na psihu, reći će vam svatko tko vježba. Osim što čine da se osjećate relaksirano i razgibano, određene asane dobro djeluju na seksualnost, potičući… više »

BILIJAR ;)

Što je lijek protiv ćelavosti?

objavljeno prije 5 dana i 22 sata

Prije nego si postavite dijagnozu, posjetite liječnika koji će pokušati utvrditi što je dovelo do gubitka kose. Jedan od najčešćih uzroka jest genetika protiv… više »

SAVJETI

Kako napraviti prirodnu masku za kosu

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

Kosi je potrebno ponekad pružiti dubinsku njegu sa maskom za kosu. Baš poput njege kože koja traži hranjivu njegu, kosa isto traži regeneraciju. Dobra maska za kosu sadrži hranjive… više »

Foto: Pexels
SAVJETI

7 razloga da koristite kokosovo ulje

objavljeno prije 6 dana i 19 sati

Kokosovo ulje postalo je jedno od najpopularnijih ulja u proteklom desetljeću zbog svoje široke primjene, mnogih zdravstvenih dobrobiti i dostupnosti. Smatra se superhranom zbog… više »

HMMM...

Vježbanje s - maskom?

objavljeno prije 6 dana i 22 sata

Ljude se potiče da nose masku svugdje - u zatvorenom i na otvorenom. Mnogi su, iako su u ne(potpunom) lockdownu, ovisni o zdravom životu, pa tako i o vježbanju. Budući da su diljem Europe… više »

SAVJETI

Namirnice koje poboljšavaju probavu

objavljeno prije 7 dana i 2 sata

Sigurno ste barem jednom u životu iskusili zatvor, nadutost ili grčeve u probavnom traktu. Osjećaj je vrlo neugodan i uništava kvalitetu života. Nadalje, ovi simptomi pokazuju da je… više »

SAVJETI

Kako biti emocionalno inteligentan?

objavljeno prije 7 dana i 4 sata

Postoje osobe koje će uvijek, u svakom trenutku biti smireni i pribrani, bez obzira na težinu situacije koja je oko njih. E pa, takve osobe imaju visoku razinu emocionalne inteligencije.… više »

ZANIMLJIVO

Lockdown je utjecao i na vaše pamćenje

objavljeno prije 7 dana i 16 sati

Iako je prerano za detaljna istraživanja naših memorijskih vještina prije i nakon pandemije covida-19, studija koju je provelo Alzheimerovo društvo, većina ispitanika je… više »

ZNATE LI?

Razlike vegetarijanaca i vegana

objavljeno prije 7 dana i 19 sati

Donosimo točne namirnice koje ne jedu jedni i drugi, kao i razlike između vegetarijanaca i vegana te probleme na koje nailaze. Koje su sličnosti vegetarijanaca i vegana? Prehrana… više »