Lifestyle
ZNATE LI?

Novi trendovi estetske kirurgije

objavljeno prije 27 dana i 8 sati

Estetske operacije u Hrvatskoj već odavno nisu rijetkost, samo se trendovi uljepšavanja s godinama mijenjaju. U estetskoj medicini i dalje je jedan od najtraženijih estetskih… više »

Foto: Pexels
HMMM...

Ketogena dijeta-- za ili protiv?

objavljeno prije 27 dana i 11 sati

Ketogena dijeta brzo je posatala hit u planu prehrane za mršavljenje. Sljedbenici (uključujući Kourtney Kardashian i Halle Berry) tvrde da je plan prehrane s visokim… više »

MA DA?

Kava ili čaj? Geni su odgovor...

objavljeno prije 27 dana i 15 sati

Ljubav prema okusima djelomično je određena genetikom, kaže australska studija objavljena u znanstvenom časopisu Nature "Studija je koristila vrlo velik uzorak" a cilj joj je bio… više »

PRIPAZITE

Perfekcionizam vam uništava zdravlje

objavljeno prije 28 dana i 11 sati

Perfekcionizam u poslovnom svijetu nosi samo pozitivne konotacije. No, kada govorimo o utjecaju koji može imati na zdravlje, rezultati nisu bajni - istraživanja su pokazala kako neprestana… više »

ZAPAMTITE!

Kada vas glavobolja tjera liječniku?

objavljeno prije 28 dana i 13 sati

Glavobolja je simptom, a ne bolest, pa povremena glavobolja ne predstavlja razlog za zabrinutost jer trebate liječniku samo u nekim posebnim slučajevima, kaže neurolog Arne May iz… više »

SAVJETI

Prirodni diuretici koji rade bez greške

objavljeno prije 28 dana i 15 sati

Diuretici pomažu vašem tijelu da se oslobode soli i vode, uglavnom poticanjem bubrega da puste natrij u urin. Voda je potom izvučena iz krvi kako bi koncentrirala razinu natrija.… više »

Požurite! / Pixabay
STVARNO?

Koliko zapravo kalorija trošimo hodanjem?

objavljeno prije 29 dana i 9 sati

Hodanje je naizgled aktivnost koju biraju lijeni ljudi da ostanu fit, ali ono je puno više od toga - vrlo dobra i zahtjevna tjelovježba. Hodanje nam jača kardiovaskularni sustav i… više »

Turska kava je prava stvar

objavljeno prije 29 dana i 11 sati

Turska kava razbudit će vas brže od bilo kojeg drugog napitka, a prema novim istraživanjima nudi i određene dobrobiti za zdravlje. Radi se o metodi pripreme kave koja potječe iz Turske, Irana… više »

AHA!

Koliko vam treba vježbanja da ostanete zdravi

objavljeno prije 1 mjesec

Sjedilački način života i nezdrava prehrana uzrokuju sve veći broj pretilih ljudi. Debljina je postala globalni problem. Kanadska Agencija za zdravlje i Društvo za tjelovježbu te… više »

PIVILI!

Pivo dokazano ublažava neugodne simptome menopauze

objavljeno prije 1 mjesec

Umjerena konzumacija omiljenog fermentiranog pića ima mnoge pozitivne učinke na zdravlje, među kojima se najčešće ističu povoljno djelovanje na zdravlje srca i krvnih žila, blagi… više »

HE HE

Znate li kojeg sociopata ili psihopata?

objavljeno prije 1 mjesec

Kad nas netko zaista jako povrijedi skloni smo ga nazvati psihopatom ili sociopatom misleći pritom na osobu koja se ponaša prilično jezivo i čudno te nema ni mrvicu empatije. No, znamo… više »

MLJAC!

5 razloga zašto treba jesti prokulice

objavljeno prije 1 mjesec

Prokulice definitivno ne spadaju u omiljeno povrće iako imaju ukusan, zemljani ukus i pripadaju obitelji povrća krstašica; njihovi bliski rođaci uključuju kupus, brokulu i kelj.… više »

AHA!

Jedan zagrljaj dnevno liječi!

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Zagrljaj može biti učinkovit način potpore muškarcima i ženama koji prolaze kroz sukobe u njihovim odnosima. Murphy i njegovi kolege za potrebe studije telefonski su intervjuirali 404… više »

ZNATE LI?

Što izbor kućnog ljubimca govori o vama

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Ljubitelji pasa i mačaka razlikuju u nekoliko važnih osobina. Osobe koje više vole pse, pokazale su se ekstrovertiranijima i ugodnijima od onih koji vole mačke, za koje se pokazalo i… više »

STVARNO?

Novac i sreća nisu povezani, a što jest?

objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan

Novac nema nikakve veze s osjećajem sreće - za taj osjećaj najzaslužniji su dobar san i dobar seks, pokazalo je novo istraživanje! U studiji je sudjelovalo 8.250 Britanaca, a većina ih… više »