Lifestyle
ZNATE LI?

Nezdrava hrana koja to - nije

objavljeno prije 24 dana i 4 sata

Namirnice koje su nezdrave vrlo često se mijenjaju u zadnje vrijeme, pa su tako neke od njih za koje su nam uvijek govorili da su loše za nas vraćene na listu poželjnih. Ovo je pet… više »

Požurite! / Pixabay
ZANIMLJIVO

Hodanje je učinkovito kao i trčanje

objavljeno prije 24 dana i 6 sati

Brzo hodanje je sve popularnije, no može li imati učinak kao trčanje? Dvoje stručnjaka, od kojih je jedan trener slavnih Harley Pasternak, a drugi trenerica Elena Moffa, na ovo su pitanje… više »

UZDRAVLJE!

Popijte čašu crnog vina s dragom osobom

objavljeno prije 24 dana i 21 sat

Čaša crnog vina svakih par dana mogla bi biti povezana s zdravljem probave i crijeva, tvrdi novo istraživanje. Znanstvenici na King's College fakulteta u Londonu… više »

STVARNO?

Post je najbolje rješenje za gubitak kilograma?

objavljeno prije 25 dana

Post je uvijek kontroverzna tema, a novo istraživanje dokazalo je da može pomoći organizmu jer oponaša prehrambene navike pračovjeka. Studija je dokazala da su ljudi koji nisu… više »

STVARNO?

Biljni proteini produžavaju život?

objavljeno prije 25 dana i 2 sata

Osobe koje konzumiraju više veganskih ili biljnih proteina mogu biti dugovječniji od onih koji ih u organizam unose iz mesa, pokazali su rezultati japanskog istraživanja. U sklopu… više »

ISPROBAJTE :)

5 namirnica koje rješavaju probavne probleme

objavljeno prije 25 dana i 4 sata

Problemi sa probavom i želučane smetnje sve su samo ne rijetka pojava, posebno kad imamo pogrešne prehrambene navike ili nas je ulovila neka viroza. No, zato su tu namirnice koje će… više »

SAVJETI

Zašto žudimo za ugljikohidratima

objavljeno prije 25 dana i 6 sati

Svi ponekad jednostavno žudimo za ugljikohidratima - čipsu, pekarskim proizvodima, kolačima... no, što ta želja za ugljikohidratima znači i postoji li zdravi način da se nosimo s… više »

SAVJETI

Što sve današnji stil života čini našoj ljepoti

objavljeno prije 26 dana

Kada smo vrlo mladi, malo toga činimo da bismo što dulje i izgledali tako. No kako godine odmiču, sve se više javlja alarm koji nas potiče da pazimo na svoje zdravlje, izgled,… više »

ZNATE LI?

Zašto je važno jesti hranu bogatu vlaknima

objavljeno prije 26 dana i 2 sata

Hrana bogata vlaknima višestruko je korisna, no koliko je moderni čovjek uistinu unosi u organizam, pitanje je koje je potaknulo Svjetsku zdravstvenu organizaciju da osnuje… više »

OPREZNO

Stres na poslu - ubija!

objavljeno prije 26 dana i 4 sata

Stres povezan s poslom ne čini dobro organizmu kao ni nekvalitetan san. I stres i premalo sna sami po sebi nose sve vrste zdravstvenih rizika, ali za ljude koji boluju od… više »

MYTHBUSTERS

Voda s limunom - djeluje li ili ne

objavljeno prije 26 dana i 6 sati

Svako jutro trebamo popiti čašu mlake vode u koju smo iscijedili sok od limuna - koliko ste samo puta čuli taj savjet? Hidratacija tijela ključna je za zdravlje, no kolika je u… više »

NISTE LUDI :)

Razgovor sa samim sobom je koristan

objavljeno prije 26 dana i 21 sat

Ako volite razgovarati sami sa sobom, ne morate se bojati da ste skrenuli, kažu stručnjaci na portalu Psychology Today i preporučuju takvu tehniku za bolje snalaženje u brojnim situacijama.… više »

ISPROBAJTE :)

Optimizam i kako ga razviti

objavljeno prije 27 dana

Kvalitetan san neobično je važan, štoviše ključan za svakodnevno funkcioniranje. Osim što je neophodan za zdravlje, potiče produktivnost i čini nas uspješnijima u… više »

SAVJETI

Namirnice koje vraćaju sjaj koži

objavljeno prije 27 dana i 2 sata

Glavni izvor nezdrave kože i preranog starenja je, nakon sunca, loša prehrana koja potiče ubrzano starenje kože, dehidrira organizam i ostavlja trag na našem licu. Srećom,… više »

STVARNO?

Neočekivane dobrobiti kućanskih poslova

objavljeno prije 27 dana i 4 sata

Kućanski poslovi poput svakodnevnog kuhanja ili pranja posuđa dovoljni su da smanje rizik od prijevremene smrti, pokazala je studija koju je provela norveška Škola sportskih… više »